World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jó kis videó, megéri meg nézni és elgondolkodni pár dolgon! Némelyikőnkre is bizony igaz úgy érzem 😄
WoT: Nishizumi77
Legutóbbi csatámba összekerültem quickybaby-Ikzor platoonnal😄
Benne leszek az internetbe<#idiota>#idiota>
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Utoljára szerkesztette: lexlutor, 2014.11.06. 21:56:01
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Tudod mit élvezek benne első sorba?
Hogy ott sokkal inkább érződik tanknak a tank, mint a Wot-ba.
Ez az fő ok ami miatt játszok a WT tankos részével.
Ezt a wot nem tudja visszaadni számomra.
A realisztikussága is valamilyen szinten egyedi élményt nyújt, nem vagyok szimulátor rajongó, de egy ilyen formába még élvezem is.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2014.11.06. 21:49:59
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Utoljára szerkesztette: lexlutor, 2014.11.06. 21:49:19
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Egyébként főképp rpg-kel szeretek játszani.
Különben nem mondtam olyat.
Annyit mondtam mint tankos játék a WT számomra jobban élvezhető.
Mint játék játék meg a wot, több tartalom,változatosabb felhozatal.
A realisztikusságnak sosem voltam nagy híve.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2014.11.06. 21:45:26
Először azt modod, hogy modellezni kellene a való életet, hogy egy lövés során sokminden félresikerülhet... Aztán meg örülsz annak, hogy 100ból 100x elpukkasztod az ugyanolyan lövéssel ugyanazt a helyet. Ez az arcade jele, a könnyű sikeré.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2014.11.06. 21:37:35
Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ
Alapvetően én is a második híve vagyok, csak a WT-ben eléggé megfogott a tankok vezetése, érzése és wot-hoz képes nagyon más volt és ez tetszett.
Egyébként én pl a t-34-re,is-1,is-2-re, de szinte az összes orosz tankra tudok egy biztos pontot ahol mindenképp robbannak ha átütöd.(T5 alatt, mert azokkal még szerencsére nem találkoztam😄)
Mondjuk nyilván nem 2-30mm-es kaliberre de egy 75-ös már ilyen esetekbe szinte biztos munkát végez.
De hagyjuk, mert eléggé zátonyra futott vita lett😄
Ennyi idő alatt ha csak nem nagyot lövő td-kbe vagy még csak normális sebzést sem könnyű kiosztani.
Persze ott is van rengeteg olyan amikor a te csapatod átrohan az ellenen és te kb úgy töltöd el az csata időt, hogy átmész a pontból b-be...
Meg mikor még el sem érheted az ütköző pontot de már csak 2-el éltek a csapatból míg ott mindenki és hasonló dolgok mint mikor wot-ba arty one shotol, itt repülő...
Mivel a wt-ben meg nem a kiosztott sebzésen van a hangsúly, legalább valamennyire jobban tud kárpótolni.
A balance vagy annak hiányát pedig nem próbálom úgy beálítani, hogy nem egy baromira idegesítő dolog a játékba vagy hogy normális lenne...

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ
a statpadderek meg tudják húzni a statjukat és kiverni rá 😄
WT inkább élményre durva, érzed, hogy tankot irányítasz... nem csak egy kartondobozt...
nincs statisztika 😊 stapadderek ott elvéreznek 😄
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2014.11.06. 21:05:52
megint lefagy a game ha bekapok egy találatot pfffffff
2: Igen, a random faktor lehetne kisebb, de annyi amennyi, megtanultunk élni vele. Mondom, WT-ben szerintem sokkal durvábban jelen van a random.
3: Modulsebzésre például azért van befolyása egyes képességeknek és felszereléseknek, mert a moduloknak is van saját HP-juk, ami befolyásolja a sárgulást/pirosodást, nem pedig mert valami kidolgozatlan hókuszpókusz dolgozik a háttérben. És de, gondosan vannak elhelyezve a modulok a tank testén belül, és mint mondtam, a becsapódás helye, szöge, és ereje befolyásolja hogy mit talál el, és mekkora kárt tesz benne. Szerintem átláthatóbb, mint a WT-s módi, hogy becsapódik a lövés, a tank testében szétrobban, és ilyen-olyan sugárban kiüt mindent (vagy semmit). Lehet hogy kevésbé realisztikus, de mindenképp átláthatóbb.
4. Most ezt hiába mondod, mert nem egyszer és nem kétszer fordult elő, hogy a PzIII front kémlelőjét lőve pirosra lőttem egy legénységi tagot, máskor meg azonnal robbant a tank. WT-ben gyakorlatilag nincs biztos recept arra, hogy hol kell meglőni egy tankot, csak arra, hogy hol érdemesebb, és hol kevésbé érdemes próbálkozni. Megintcsak átláthatóbb a WoT rendszere, még a 20% RNG-vel is.
hozzateszem, a radom wotban szar, es hogy egyaltalan! nincs balance a wtbe az jo? h tierekben a ugy nez ki h gyakorlatilag csak a nyero nemzettel jatszanak emberek? h 90% wirate t54ben az nem kiugro, az normalis?? mert a wt tier/nemzeteknet nincs radom csata. az adott tierben adott nemzet a nyero. ennyi.
Utoljára szerkesztette: lexlutor, 2014.11.06. 21:01:53
Én nem vagyok se wot,se wt fanboy, egyszerűen leírtam miben mi jobb és rosszabb.
Hát ha egy játék szórakoztat valamidet csak kielégíti(pl a wot,wt a tankok,repülők kedvelők igényeit,elváráasit) másképp miért játszanál vele?😊
2.Azért ez kicsit több mint ezen körülmények szimulálása, sokkal inkább befolyásolják ezek a játékmenetet.
Olyan módszernek lenne értelme, ha mondjuk csak mínusz 10-15% módosító lenne és a papíron szereplő lenne a maximum érték és az esetek nagy százalékban ezt adná, legénység és ágyú minőségi szintől függne hogy mennyire gyakran dobál kevesebbet.
Sebzés is kb 5-10% +/- szinten kellene hogy mozogjon.
3.Kicsit szerintem részletesebben vannak a különböző modulok modellezve a tankokba a wt-nél mint a wot-nál, illetve a sebzőséd is közelebb áll a valósághoz, főleg mióta van ez a kill cames cucc jobban látszik.
Persze lehet, hogy wot-ba is így van, de őszintén én kétlem ezt😊
Már csak azért is mert mindneféle képesség és kiegészítőnek van a modul,legénység sérülésre százalékos módosítója.
4.Ezt cáfolnám, csak a példa kedvéért ha egy olyan helyen lősz meg egy tankot ahol egyből pukkan bármi legyen is akkor az mindig pukkani fog, nincs az átütéseden egy +/-25% faktor vagy a sebzéseden.
Vagy pl a 85mm orosz ágyú nem igen fogják 500+ méteren átütni a tigrist szemből mert nincs annyi átütésük és nem szól közbe egy +x% random ami lehetővé teszi, hogy a 6.lövés mondjuk épp olyat dobott hogy mégis van.
Még az ágyúban sem érzek olyan nagy randomitást, kivéve amíg nincs meg a fullos fejlesztés
De ezzel nem azt akarom mondani, hogy a wot tisztán rosszabb a wt-től, hanem, hogy mint tankos játék sokkal gyengébb, de tartalomba illetve mint egy gyűjtögetős mmo meg sokkal erősebb.
Élvezeti faktora is másokon alapul az más kérdés, hogy a játékosok ezt nagyon lerontják.
Amúgy, ügye most is a WoT fanok kezdték a trollkodást, és a balhé szítást ügye? Most is a Wot fan-ok mentek át a békés jóra való WT-esekhez, hogy ott pofázzanak hülyeséget. Ja várj, nem is. Ha jól látom a dolgot akkor most:
Fordítva van, egy WT-s fanboy jött ide, mert unatkozik, és ahelyett, hogy a WT-vel elégülne éppen ki, itt szarakodik. Na, jól látom?
"A WT mint tankos játék, már ebben az állapotba oda-vissza veri a wot-ot.
Meg mint tankos játék a WT egyszerűen jóval kielégítőbb a wot-tól.
Huzamosabb WT után tényleg elég szánalmas az ami a wot-ban megy, eléggé kitűnik ez a hatalmas kontraszt.
Wot különben is sok szempontból egy igen visszamaradott MMO."
Netán rossz topikra kattintottál véletlenül?
Komolyan kérdem. Mert csak folyik a szar a szádból.
Utoljára szerkesztette: Nazarov77, 2014.11.06. 20:32:19
Egyébként a randomot illetően nincs igazad, ilyen szintű random nélkül nem lehet játékot sem csinálni, hisz a valóságba annyi olyan faktor befolyásolta pl az átütést is amit egy ilyen játék teljesen nem tud reprodukálni. - Ugye tudod, hogy ezért van a random faktor a WoT-ban?
Nem mellesleg a WT-ben a sebzés is részletesebben van modellezve, wot-ba ez is inkább a randomizációra van bízva, hogy miket lősz ki az adott gépen. - Ezt nem tudom honnan veszed, a WoT-ban is részletesen el vannak helyezve a modulok a tankokon belül, a becsapódás helyétől és szögétől függ, hogy mit üt ki a lövés.
Viszont itt nem a 25%.os baromságról beszlünk, ahol a randomon múlik. hogy most átütöd-e a nehéz tankot a legpáncélozottabb részén vagy sem vagy, hogy most a 490-es sebzésed épp csak 390-et adott és ehhez hasonlók. - A WT-ben tök ugyanígy van, csak ott nem írják ki számokban. Ugyanúgy befolyásolja a random az átütést, és az okozott kárt is, szerintem még nagyobb mértékben is, mint 25 százalék.
Egyébként a randomot illetően nincs igazad, ilyen szintű random nélkül nem lehet játékot sem csinálni, hisz a valóságba annyi olyan faktor befolyásolta pl az átütést is amit egy ilyen játék teljesen nem tud reprodukálni.
Nem mellesleg a WT-ben a sebzés is részletesebben van modellezve, wot-ba ez is inkább a randomizációra van bízva, hogy miket lősz ki az adott gépen.
Ez pl, hogy modulokhoz van kötve a tank sebződése(mert a szó átvitt értelembe a wt-ben is ott a hp pool csak ott modulok/személyzet testesíti ezt meg)
a wot-nak sem ártanak.
Viszont itt nem a 25%.os baromságról beszlünk, ahol a randomon múlik. hogy most átütöd-e a nehéz tankot a legpáncélozottabb részén vagy sem vagy, hogy most a 490-es sebzésed épp csak 390-et adott és ehhez hasonlók.
Egyébként elfogadom és valamilyen szinten jónak is tartom ezt a rendszert, viszont ugyan ennyire tartom egy rákfenének.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: técsé2, 2014.11.06. 20:08:16
Elég csak felnézni WT fórum ground forces general discussion topikba, elég sok a negatív topik.
Most a legnagyobb OP cucc a T-54 mellett, a ZSU-57-2 légelhárító ami ugye 1957es de azért vígan mehet 1944es tankok ellen és lőheti őket rommá a nagy átütésű gépágyújával.
Nálam ez a játék elvágta magát, nagyot csalódtam benne, és már rég nem nyúltam hozzá, az updatejeit nyomon követem, kíváncsiságból, hátha szorul egy kis ész a fejlesztőkbe de idáig negatív, és nem is fog változni a russian bias hozzáállásuk.
De amúgy elég csak megnézni az online játékosok számát a két játékban, WT elég komoly mennyiséget veszített.
Utoljára szerkesztette: Nazarov77, 2014.11.06. 19:58:53
Értem. 😄