4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • korbin555
    Pedig valahol tenyésznek a mocskok. Hacsak nem bug, de arra gondolni sem akarok.
  • korbin555
    Amíg a határod közelében lévő táboraikat nem pusztítod el, állandóan zaklatni fognak. Szóval igen, valamit építened kell. Katonaságot. De azt amúgy is kell, mert ha gyenge vagy, valamelyik szomszéd hamar meglátogat.
  • mqmeszi
    Kár :)
  • Count Adyn
    "Deleting a unit no longer provides gold" jogos:D
  • mqmeszi
    Updateltem, eltűntek a városaim, csak a felirat látszik, ahol van + eltűnt néhány ásványi anyag is, csak az ikonja van meg. Valamit elcseszhettem

Szerk: restart után rendbejött
    Utoljára szerkesztette: mqmeszi, 2016.11.19. 08:37:50
  • antunes coimbra
    Ez nem patch, hanem update. Méghozzá jelentős.
  • Árnyvadász
    Na ez még jobb megfogalmazás. Annyit tennék még hozzá ehhez, hogy a követek számát időnként növelni kell, mert többet kér, hogy hűbéres maradjon. Nyilván amiatt is, mert a többi nép is küld hozzá, a másik okát még nem fedtem fel. Talán a viszony is számít és az államforma is.
  • horika
    Azt jelenti, (ha egyre gondolunk) hogy neked mennyi envoy-t kell a városba küldened, hogy a te hűbéresed legyen.
  • Árnyvadász
    Annyi követ kell, hogy a hűbéresed legyen a városállam. Ha jól értettem a kérdést. Ilyenkor pénzért az egységeit 30 körig (ha jól rémlik) tudod használni és ha téged támadnak akkor Ő is részt vesz a harcban az oldaladon, de az automatikusan történik.

Amúgy kijött a patch és van DX12 mód is. Az új Nvidia driverrel és ezzel nekem sokat javult a teljesítmény. A patch pedig sok javítást hozott. 2.1 GB a mérete, csak indítsátok el a Steam klienst és elkezdni frissíteni és játék indításnál lehet választani a DX12 vagy a DX11 közt.

Patch pedig részletesen itt: Patch tartalma

molnibalage83: Persze szoktam ilyet. Volt amikor egyből informatikai érából indítottam. A főváros 12-es, a többi 6-os és kezdésként 3 settlert kapsz, egy csomó harci egységet és buildert is jó párat. Annyi ezzel a gubanc, hogy elég sokáig mínuszban leszel emiatt, de szerencsére nem lett még ebből bankrupt. Idővel meg úgyis átmész profitba.
  • mqmeszi
    Sziasztok! A city-states overviewnél a városállam végén van, hogy kinek a hűbérese. Ott a felső indexben lévő szám mit jelent?
    Köszi
  • Running
    http://forums.civfanatics.com/resources/

Mutatja azt is hány kör.
  • molnibalage83
    Ezek hol érhetőek el. A next city plot kéne. A hely jelölésen túl a mikort is fogja jelölni?

Olyat szokott valaki csinálni, hogy nem őskorból indítja a játékot?

A city statek száma érdekes, úgy tűnik hogy nem térkép mérethez, hanem játékos számhoz is kötött. Mikor 6 ellenfél ellen tolom egy kontinensen volt 1-2 db, mikor 10 ellen azonos térképen, akkor egy közepes szigeten volt 2 és összességében is vagy 7-8 db.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.12. 13:51:49
  • Running
    AI+, elkezd a gép normálisan terjeszkedni, nem 3 várossal tolja ki magát az űrbe. Most próbáltam, de eddig bejött.
    Tundra farm, jól jön.
    Next_City_Plot_by_Ace, jó látni mi lesz a következő kocka, amit a város kap.
    TCS Improved Water Yields, vízparti városoknak jól jön, mert alap játékban gyász lett.
    Yet (not) Another Maps Pack, alap.

Improved patch, nekem fagyott, smoother ai, meg bugos, vagy nem tudom, de iu 800-ban már nagyon durván elhúzott az összes nemzet, annak ellenére, hogy elvileg kicsit visszafogja a bónuszait, meg a kezdő dolgait.
  • mqmeszi
    Engem is érdekel;)
  • SANTANTICA #4241
    Vagyis, hogy melyik mod-ot ajánljátok és miért?
  • SANTANTICA #4240
    A jó mod-okról tudnátok írni pár sort?
  • Running
    Nem történik sok minden. Kezdtem egy új játékot emperoron néhány moddal. Egyetlen világcsodát sem tudok felépíteni, mert a kezdetektől kb 30 körrel le vagyok maradva minden szempontból. AD600 környékén már szerintem 80 körös előnyük van.
  • SANTANTICA #4238
    csendes lett a fórum.....
  • SANTANTICA #4237
    na 3xra elfogadta....
  • SANTANTICA #4236
    Volt valami frissítés? Mert indításkor bejön egy kép a 2K jogokról és hiába fogadom el nem megy tovább?

Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2016.11.07. 19:51:27
  • Count Adyn
    Hát a szkíta nép már maga eléggé cheat feelinges:) 88 kör alatt leradiroztam vele egy deity ai-t duelbe, nem birt annyit csalni mint ahogy szartam ki a dupla lovasokat:D
  • korbin555
    Hát ez az, én nem voltam elég egyértelmű. Megpróbálom részletesebben.
    A Steam-nek semmi köze hozzá, hogy kit mit ír át, tesz bele, vagy vesz ki a játékból. A játék nem az övé, hanem azé, aki fizetett érte. Ha az a heppem, nem Pedro lesz a brazil vezető, hanem Pelé. Ha akarom, átfutok a hegyen, farmot építek a jégre, körberepülöm a földet, és ezer aranyat kapok egy barbár lebunkózásáért. Vagy elveszem az AI előnyét Deity-n, mintha Settler-en lenne. Mindezeket néhány sor átírásával, ha valaki tudja mit csinál. A Steam meg csak asszisztálhat hozzá.

A nyelvekkel a helyzet ugyanez. A Steam-nek nincs beleszólása, hogy én angol, héber, vagy szingaléz nyelven játszom. Vannak játékok, ahol egyéb okok miatt nem engedik átírni a nyelvi fájlokat. Kóddal védik, de azt a játék kiadója védi, nem a Steam. Ha feltörik a kódot, máris lehet inuit nyelven játszani. Ha lesz eszkimó aki lefordítja, a Steam nem fogja megakadályozni, hogy bekerüljön a játékba.

A Steam egyet tehet, és azt meg is teszi. Ha cheat mod-ot érzékel (pl. IGE) ideiglenesen felfüggeszti az achievement-ek elérését. Az az ő találmánya, és nem szereti ha manipulálják. Nagyon nem szereti. Nem egy embertől már az account-ot is elvették, mert az acsikkal bűvészkedett.

Összefoglalva, a Steam nem tiltja a játékfájlok módosítását. Azt egyedül a játék gyártója teheti meg. De a civ tudtommal sosem kódolta a fájljait. A népszerűségében az is komoly szerepet játszik, hogy szinte minden részletében tetszés szerint módosítható.
  • Piko888
    A Civ5-öt is magyarul játszottam, nem volt vele semmi gond.
  • antunes coimbra
    A fájlokat csak az nem módosítja, aki nem akarja. 3 hete sincs kint a játék, de már egy rakás buherálás van hozzá. Első nap volt már több is, átírnak amit érnek. Bele lehet mászni könyékig, egészen addig amíg összeomlik a játék. A Steam le se szarja, mindenki a saját játékával szórakozik. Ha elcseszi, majd újra rakja.

A magyarítás meg az 5-ben is hibátlanul működik. A Civ-ben nincsenek hard code alatt a nyelvi fájlok, simán bele lehet írogatni. Csak egy szövegszerkesztő kell hozzá. (pl. notepad++) Mezei .xml fájlokról van szó, gyerekjáték szerkeszteni. Ami azt illeti, van már egy félig-meddig kész finn fordítás, és működik.

DLC-kről nincs infóm. Korai is még.
  • SANTANTICA #4231
    Amúgy lehet valamit tudni arról, milyen dlc-k népek várhatóak majd idővel?
  • SANTANTICA #4230
    A mod az nem lehet gond, mert be van építve mint lehetőség a játékba. De a fileok módosítása már kicsit más dolog. De reméljük működik majd.
  • korbin555
    A Steam-et a nyelv nem érdekli. Nálam most egyszerre 4 mod aktív, és azokkal sem foglalkozik. Amíg nem szerzek előnyt magamnak a géppel szemben, nem stoppolja le az achievement-ek gyűjtögetését. Vagy nem olyan modot használok, ami teljesen átalakítja a játék alapkoncepcióját. Mondjuk belemászik a tech tree-be.
    Szóval nem, nem lesz gond a nyelvvel.
  • SANTANTICA #4228
    Ha kész és használja az ember ez nem kavar be a STEAM-be? Nem fogja figyelni, hogy változás van a játékba?
  • Piko888
    Elkezdték fordítani, remélem be is fejezik
    Civilization VI fordítás
  • SANTANTICA #4226
    .
  • molnibalage83
    Újabb vicces bug. Elfoglalom az ellenfél városát, de a reptéren ott marad az ellfél vadásza és semmit sem lehet csinálni vele...
  • molnibalage83
    7. szinten az MI érdekesen viselkedik. Hiába zúzom szanaszéjjel őket, egyik sem akar békét kötni vele és hiába ők támadtak meg a warmongering penatly -5/8 tájára is lezúzza az amentityt és nem lehet vele csinálni semmit...
  • molnibalage83
    Komlyan nem értem, hogy a magadfajták miért nem tudnak csednben maradni. Szerénység...? Epic...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.04. 13:25:20
  • zombitibi
    Arrogáns módon megcáfolsz valamit, amit én nem is állítottam. A valódi állításomra pedig még te linkelsz példákat. Így azért nehéz szerénynek maradni veled szemben.
    Többiektől bocs. Be is fejeztem.
  • Running
    Csak jelzem, hogy van már mod, amelyik a tenger és óceán kockák termelékenységét állítják vissza, így már értelme is van vízpart mellé várost építeni. A harbor és építményeit is állítgatták.
  • molnibalage83
    Fel nem fogom, hogy miért van akkora arcod, mikor láthatóan béna vagy matekból és szelektíven értelmezed az inputot is...
  • zombitibi
    Ahogy itt látom neked az élet nehéz. Legyen igazad! Bár gondolom amúgy is mindig az van.
  • molnibalage83
    A többi néppal nem próbáltam ki, mert a civilopedia nem szól erről. Csak az azték képes gyorsítani workerrel a distrcit építést? Ha igen, akkor ez totális imbalansz a worker eladogatásokkal...
  • molnibalage83
    A matek ennyire nehéz 59/51 a positive és negative aránya és a mixed bármelyik kettő 2/3-a. És még én kötekszem... Beszarás...
  • zombitibi
    Ha kötekedni szeretnél legalább ne magad linkelnél be egy csomó ömlengő kritikát!