4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • molnibalage83
    Igazából a domination victory feltétele is lehet az, hogy a 4 legerősebb pontszámút vagy a felét. Ha ez már megvan, akkor a többihez is elég erős vagy. Onnantól fogva csak unalom az egész...

A vicc az, hogy a végjátékban, ha nem a főváros felé törsz előre, hanem beadárlsz simán mindent, akkor úgyis előbb lehet cultural victory... Nekem mindkétszer ez lett.

Meg is kell tatani a városokat mind egyébként vagy csak elég elfoglalni egy körre őket?)
  • molnibalage83
    Kiváló értékelések...? Kitől...? Mert, hogy a közösségtől biztosan nem...
    7.5 a közösség által. Ami azt jelenti, hogy a középszerűség felé hajlik. Az igazán jó játékok, azokl a 85-95 zónában vannak. Az újságírói és egyéb hivatalos gaming oldalak értékeléseit telibe kell szarni.

Semmiféle patch nem tud a csaló és mégis béna MI-n segíteni és azon sem, hogy lényegében minden victory domination, még ha nem is foglalod el a fővárosát. A diplomácia az, ami talán menthető, de kb. ennyi.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.03. 16:50:44
  • zombitibi
    Az alaprecept kiváló és most is működne. Újdonság is van pont elég. Hagyni kell még a kiegészítőkre is valamit. Csak tisztességgel meg kéne csinálni, nem megint egy félkész, kiegyensúlyozatlan, bugos szart kiadni, amit az x-edik kiegészítő után talán játszhatóra eszkábálnak. Persze amíg kapják a kiváló értékeléseket és az eladások is biztos rendben vannak addig kár volna erőlködni.
  • mqmeszi
    Csatlakozom az előttem szólókhoz. Én is visszatértem az 5-höz:( Persze fogok a hatossal is játszani, de ez így nekem is kevés
  • molnibalage83
    Pontosan ez a baj, 25 éve változatlan az alaprecept, a körítés más. A lesz VII rész, akkor majd 90%-os leértékelésen talán megveszem, hogy a rendszert megnézzem, hogy tetszik vagy sem, hogy kreatív-e.

Amíg az MI ilyen, addig semm értlme ellene szenvedni. A jáék multira meg alkalmatlan hossza miatt.
  • Árnyvadász
    Nekem a IV volt igazán nagy újdonság. Az V már csak grafikailag és a hexa mezők miatt. Ez a rész meg a negyedek a sok apró újítás miatt érdekelt, no meg ez a mostani grafikai kinézet talán az ami nagyon bejön. Igazából nekem mindegyik Civ tetszett a maga módján, de alapvetően egy 25 éves receptet próbálnak eladni újra meg újra. Ha valaki sokat játszott az előzőekkel, akkor érthetően hamarabb ott is hagyja. A lényeg ugyanis nem változott.
  • molnibalage83
    Az ötnél technikailag sokkal jobb. A bibi az, hogy a general gameplay és eventek nem térnek el. Tehát hiába a sokkal jobb rendszer a játékélmény ugyanaz. Aki az V-tel nem tolta, az szeretni fogja, aki tolta, annak már semmi új. Én meg az első rész óta ismerem.

Az alap kiadás terén messze az V rész volt a legszarabb, a bokájáig sem ér a VI-nak.
    Az újdonságok nagy része a játékmechanikában van. Csak ez fikarsznyit sem változtat azon, hogy egy féle képpen lehet győzni 4-5 szint felett. Szétcsapsz mindenkit. Semmi más nem megy. A VC-k csak púderek a civ nooboknak... Ettől viszont nem rosszabb a VI, mint a V. Az egység megszüntetés és vétel hatalmas rugalmasságot ad a játéknak. Emlékeim szerint az V részben ehhez képest irgalmatlan nehéz volt sok egységet gyártani / venni. Itt lehet.

A VI egyértelműen veri az V részt, csak nem ad sok új élményt az alapok változatlansága maitt.

A 3. vagy 5. rész sokkal szarabb volt ennél. Viszont innentől fogva tartom magam ígéretemhez, AI elleni stratégiai játékot nem veszek többet. Értelmetlen.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.03. 11:06:57
  • Pluskast
    Igazából engem a multi sem érdekel. 1990 óta tolom a civ sorozatot, de azt hiszem ezt a hatodik részt kihagyom. Egész egyszerűen unalmas a játék és nekem semmi újat nem tud adni, illetve ami újdonság van benne, az nekem túl kevés ahhoz, hogy hosszú távon lekössön. Azért vicces, hogy az ötödik résszel több mint 1300 órát toltam a steam szerint ezzel meg jó ha 30 órát toltam. Szerintem ez a legrosszabb része a sorozatnak.
  • molnibalage83
    Kicsit bugos a játék. A saját kémemet ejtettem foglyul, mikor elfoglaltam egy várost...
  • SANTANTICA #4206
    Ez jónak tűnik!
  • molnibalage83
    Én most 7. szinten tolom. Ha ez is megvan, akkor nekem sansoszan ennyi volt, mert nem ad már semmi újat 3 játék után sem. A metódus mindig ugyanaz. Kis túlzással még az is felmerült bennem, hogy ha lehetne, akkor lehet, hogy el is adnám. A játék alapvető részein, amik nem változtak a DLC-k sem tudnak mit kezdeni. A multis részét talán még ki kéne próbálni, de kinek van rá ideje? Quick gamen kis térképen 1v1 az gyak körökre osztott RTS lenne, magasabb játékos esetén meg játszhatatlanul hosszú a parti.

Nem rossz egy újoncnak a Civ, de annak, aki az összes korábbi résszel játszott, hát izé. Képtelenek annyira megreformálni a játékot, hogy igazán új legyen. Az V. rész szinte összes hibája most is benne van. :(
  • korbin555
    "A game lasts until the year 2080, or 500 turns on a standard game."
  • Árnyvadász
    Én eddig ezekkel a népekkel játszottam: görögök, norvégok, amerikaiak, indiaiak, szkíták, kínaiak.

Kína tetszett talán a legjobban. Velük sikerült is a space victory. Három városom volt csak, de ezek mind 20 felett, a legmagasabb 28-as volt. Norvégok is tetszettek és persze velük a dominanciára utaztam, ami végül meg is lett. Indiával meg marathon fokozaton 1533 körig mentem el, de ott már eluntam magam és inkább kezdtem egy új játékot. Azt hittem 2050-ig tart a játék, de nem. Megy az tovább is, igazából nem tudom melyik évszám az mikor vége van a játéknak és pont alapján dönt a gép arról ki nyerte meg a játékot.

AI tényleg nem áll a helyzet magaslatán. Néha azért úgy tűnik, de igazából nem az AI kihívás, inkább a saját városok megfelelő fejlesztése, házak és elégedettség + megléte, meg a megfelelő negyedek elhelyezése az amivel el lehet szórakozni. Azért még így is el lehet vele lenni, jó játék, leköt.

• kombány
    Hellosztok! Még nem volt időm játszani csak belenéztem, elég silány pályákat generál a gép. Civ 5 ben az NQ mod-ot és mappot használtam és már a 6-hoz is van bár ez még kezdetleges de már dolgoznak rajta lehet a héten már kész lesz a következő. Ez multiban és singelben is működik. A lényeg,hogy mindenkinek lesz a stratégiai anyagokból, meg kaja és nem az van, hogy van 3 luxuscikk abból az egyik a sivatag a másik meg a tundra közepén. Mert nincs annál bosszantóbb amikor vezet az ember techben és jön a meglepi, hogy a közelében sincs pl olaj. Meg biztos majd a valláshoz is lesznek új pantheonok. A linknél legfelül a 2 zöld, Hellblazers civ 6 map, külön is működnek és le van írva a telepítés is csak be kell másolni és bepipálni játék indítás előtt. Ha már ismeritek akkor bocs. [URL=https://www.reddit.com/r/fruitymod/][/URL]
    Utoljára szerkesztette: kombány, 2016.11.02. 12:54:12
  • Running
    Szép lett.
  • korbin555
  • molnibalage83
    Nekem ez tetszik esetleg egy kis keretet kaphat.
  • Count Adyn
    Nah vmi iesmi pl?:)

• molnibalage83
    Bezzeg, mikor én posztoltam ilyesmiket, akkor meg lehurrogtak...
  • molnibalage83
    Eddig ki melyik nemzetet tartja a legerősebbnek? Én eddig hármat próbáltam. Róma, görögök (Dido) és aztékok. A legutóbbi tűnik félelmetesen erőnek. 4 helyett 6 (!) városba megy luxus saját forrásból, hatalmas bónusz. A +1 harci bónusz sem kevés minden cuccért a játék elején. A 28-as alap egységes erősebb, mint a spearman. És a district fejlesztés képessége valami elképesztő, ami a játék során végig tart. Pillanatok alatt fel lehet húzni districteket, a többi játékosnál a játék utolsó harmadában szinte nem is éri meg építeni a kerületeket...
  • Running
    880 kör king fokozaton. Tapasztalatok. A diplomácia katasztrófa, 3 tengerbe lőtt pap után az összes nemzet elítélt, pedig 20 kör után már békét kötöttünk az adott nemzettel. 100+ kör után sem békéltek meg és warmogger voltam állandóan. De ezen kívül is teljesen random amit tesznek.
    Az ai szó szerint segghülye. A brazilok dél amerika felét sem kolonizálták be, üresen állnak a területeik, helyette felküld északra a semmi közepére várost alapítani. A többi nép is hasonló, ázsia fele üres volt, pedig vagy 6 nép volt ott. Én kb 1000-re felépítettem 20 várost, nekik 400 körrel később is 5-8 között van.
    Természetesen elboldogulnak 3 várossal is, mert a technikai szintet így is tartják, de vicces volt mikor a középkori hajókkal járkálnak miközben én 1400 körül már csatahajóval járkáltam.
    A városállamok meg nem fejlődnek a ranger barbár hordáktól nekem kellett torontot megvédeni, mert íjjászokkal meg kezdő egységekkel volt felszerelve.
    Vannak bajok, remélem ezekkel kezdenek valamit, mert így nem sok kedvem van új játékot indítani.
  • molnibalage83
    Ja, így már értem. :)
  • Count Adyn
    Nah tegnap vicces dolgot tapasztaltam. A játék elején kivettem a dominationt a győzelmi lehetőségek közül, viszont "véletlenül" megcsinaltam, erre jött a vesztettél animáció és game over:D wut?:D
  • BYpsilon
    Nyilván ez két banner. Csak két külön felirattal.
  • molnibalage83
    Ez se rossz, csak picit puritánnak érzem én nem értem, hogy miért kell két sorban tökugyanaz.
  • molnibalage83
    Akkor nehézségi szinttől vagy mástól is függhet. Nekem a 4. után soha nem engedett vallást alapítani, utána nincs több great prophet.
  • mqmeszi
    Mi az a theological combat? Az apostol promóciónál jött fel lehetőségként, hogy ha teológiai harcban hal meg, akkor egy relikvia marad utána
  • BYpsilon
    Montázsok, bannernek.

Utoljára szerkesztette: BYpsilon, 2016.11.01. 21:46:34
  • korbin555
    Nálam 7/7 vallás van. Asszem én alapítottam harmadiknak.
  • molnibalage83
    Akkor csinálok 930 széleset. Íme. Ez 930 pixeles elvileg.
  • mqmeszi
    Most nézem, hogy nem csak 4 vallást lehet létrehozni. Nekem összejött a próféta pontom, most alapítok vallást, és azt írja, hogy 3/5. Én alapítom a negyediket. Gondolom ellenfél szám és/vagy mappaméret függő
  • Jim Morrison
    ~930px széles és magasságra kb 250-300px magas egy itteni átlagos banner. Persze ha ez jó, akkor berakom berakom.
  • mqmeszi
    Köszi. Nálam alapból ki van kapcsolva a vallási győzelem, csak érdekelt, hogy mi a feltétel. Viszonylag későn kezdek vallással foglalkozni, gondolom előttem már megalapítják az összest.

Mielőtt a többi állammal találkoztam volna, lenyomtam Kongót, így meg vannak velem elégedve, hogy milyen békés vagyok:D
  • molnibalage83
    Akkor ez így? Kérjem meg a moderátorokat, hogy tegyék be?

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.01. 17:22:33
  • molnibalage83
    Összesen négy vallást lehet alapítani és great propeth kell hozzá. Az meg csak nagy prófáta pontokkal lehet, ami a vallási épületek adnak a distrcitben.

A vallás szokás szerint súlytalan, felesleges vele erőlködni, magasabb szinten meg mission impossible összehozni.
  • mqmeszi
    Hány fait pontnál kapok vallásalapító prófétát? Vagy mi a feltétele?
  • molnibalage83
    Ez jó lesz?
  • mqmeszi
    Én már "rég" Montezumát foglalkoztatom:) Eagle warrior az elején jól jön, csak csatázni kell. De ez asszem nem gond A legyőzött ellenfélből buildetr csinál. A luxuscikkekből +2 város húz hasznot, így gyakorlatilag elég boldogok mindig, ráadásul a katonák is +1 erőt nyernek a luxuscikkekből.
    Ezalatt mit értesz: "építős megszüntetős"?
  • molnibalage83
    Ezekből hogyan csinálsz olyat, ami kifejezi az 1--->6 összes részét? Olyan csinálhatok, hogy akkor a sarokba egy kisebb ikonként ott lesz a első rész szövege.

Más. Az azték valami gecierős népnek tűnik. Az építős megszüntetős és pénz trükkel olyan sebességgel lehet districteket felhúzni és a +2 lökettel, hogy az valami beszarás.
  • SANTANTICA #4176
    Szerintem ne legyen kocka alakú mert sok helyet foglal...

ilyesmikben kéne gondolkodni:

bannerek
    Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2016.11.01. 14:10:36