4740
Sid Meier's Civilization
-
mqmeszi #4299 Azt hiszem elég, ha csak egymás mellé építesz 2-3 farmot és máris több kaját ad. Ha jól értelmeztem, ez a farmland. Egyik farm mellé építettem egy másikat és máris gratulált a tanácsadó -
#4298 kiírt valami olyasmit, hogy 2 egymás mellett levő farmot valahogy össze lehet kapcsolni és akkor farmland lesz belőle.
ezt hogy tudom megcsinálni? vagy rosszul értettem? -
#4297 most nézem, hogy steam-en a civ 5 eléggé le lett árazva, ha valakit érdekel esetleg :)
Alapjáték: 7,5 eur
alapjáték + minden dlc 11,26 eur -
#4296 Az AI+ v6 mod elég keményen megdobja a gépi ellenfelek szaporodási kedvét, kár, hogy attól a butaságán moddal, nem tudnak segíteni. Az aztékok 8 settlers-ét tartom sakkban, kíváncsi vagyok mikor unja meg és támad le.
Aki a föld térképen játszik, a legnagyobb verzión ne kezdjetek el játékot, még nem annyira stabil a játék hozzá.
Utoljára szerkesztette: Running, 2016.11.24. 07:46:10 -
mqmeszi #4295 Bizonyos egységeket csak úgy tudsz képezni, ha van Encampmented is, vagy ha ez nincs, akkor két alap nyersanyag kell. Pl. muskétáshoz két salétrom (niter), de ha van encampment, akkor egy is elég. Ha rámész a listában az egységre, kiírja, hogy miért nem tudod legyártani -
#4294 Pl. az, hogy kb. 5x olyan erős vagyok mint ő, sokkal-sokkal fejlettebb egységekkel, de azért szánalmasan megtámad, mert több great person-öm van mint neki... Aztán 10 körrel később mikor két városát is elfoglaltam nyafogva akar békét kötni. -
#4293 Ahogy harcolnak az tényleg nevetséges. Viszont a viselkedésük tükrözi az emberi természetet... -
#4292 De, sajnos nagyon idióták. Az is ahogy viselkednek és sajnos az is ahogy harcolnak. -
#4291 Nem idióta az. Elég ha a földetekre fáj a foguk. A történelemben sem volt ez másképp :) -
#4290 Ja az elején mindig azt csinálják, hogy haverkodnak meg minden, aztán hopp meglepetés támadás. Idióták sajna. -
#4289 látom őket, építettem is oda, viszont lovat még nem kaptam :)
Yossi, köszi, akkor az lesz, ez pedig jó volt bemelegítésnek!
Nem szarozott amúgy az AI, így hogy teljesen kezdő vagyok a civ-ben, épp hogy életben tudtam maradni, de aztán feltörtem :) -
Yossi #4288 A Play now helyett a Create game-t válaszd, ott beállíthatsz mindent (azon belül is az advanced-t, vagy minek hívja) -
#4287 Közben megnéztem, és lehet hogy neked alapból nincs bepipálva, hogy mutassa az ilyen lelőhelyeket. Alul a minimap felett vannak kis ikonok, balról a másodikra kattints, és ott van olyan, hogy "show resource icons". Jobban látni hol mi van. -
#4286 A ló is ugyanolyan nyersanyag, mint lesz majd a vas, szén, olaj, urán, stb. (a lovat a játék kezdetétől látod a térképen, a többihez bizonyos technológiákat kell kifejleszteni és akkor jelennek meg a térképen). Vannak ilyen lelőhelyek a térképen, és ha azokat a hexagonokat ahol az a lelőhely van, megmunkálod egy builderrel (a városaidban tudsz építeni ilyent), akkor onnantól kapod azt a nyersanyagot. Megmunkálni egy területet csak akkor tudsz ha egy város területén belül van. Amúgy is érdemes builderekkel fejlesztgetni a területeket, dombokra tudsz építeni bányát (több termelést ad), mezőkre farmokat (több kaja+lakhatás), stb.
Utoljára szerkesztette: horika, 2016.11.22. 17:12:35 -
#4285 Ha tudsz angolul akkor érdemes olvasgatni a Civilopédiát ;) -
#4284 6 lett a végül :)
elkezdtem a játék, de nem tudtam választani semmit az elején, népet, helyszínt ilyesmit szóval gondolom ez csak valami tutorial game lehet amit csinálok :)
kérdés, hogy lovat, hogy tudok szerezni magamnak, csinálnék lovast, de nem tudok mert lovakat kér hozzá. Pedig az egyik városom mellett megvettem a területet ahol vannak, de úgylátszik nem így kell :D -
korbin555 #4283 140 órám van eddig a 6-ban. Nem vagyunk egyformák, én szeretek nyugisan építkezni. Odaütök ha kell, de alapvetően nem vagyok agresszor. A 6 pedig war game lett az 5-höz képest. Legjobb védekezés a támadás, mert rögtön letámad a szomszéd ha gyengének talál. Muszáj erőt demonstrálni, és nem elég 2-3 slingert leparkolni a határ mellett, mert az AI marha agresszív. Hülye, de agresszív. Kezdek egyre inkább ráérezni a dolgokra, de nekem az 5 továbbra is jobban tetszik. A grafikája is. Ettől még tolom a 6-ot, de nem nyűgöz le. -
#4282 És az sem elhanyagolható,hogy a Complete Edition harmad annyiba kerül egy jó akció során. -
#4281 Pont ez az. A 6-ot még fejlesztik. Még egy év mire teljes játék lesz patchekkel és kiegészítőkkel(Az előző részből kiindulva). Viszont az 5. rész már teljesen kész van patchekkel kiegészítőkkel és dlc-kkel.(És részleges magyarítással,ha szükség van rá). Nekem még grafikailag is jobban tetszik,de ez nyilván egyénenként változik. -
SANTANTICA #4280 A 6-ot javaslom, mert azt fejlesztik (már 1 update is jött, nem patch!). azon kívűl korszerűbb a motorja és a kezelése (minden saját vélemény!). tény, hogy jelenleg vannak hiányosságok az V-höz képest és arra most még sokkal több mód stb elérhető, de hosszú távon a VI simán beéri és le is hagyhatja. Persze lehet sorolni jelenleg mi a jobb ebben vagy abban a verzióban, de - és mondom, szerintem- a VI hosszabb távon fejlődni fog, jönnek DLC-k és fejlesztések is. Már készül a magyarítás is. Már most sok MOD van amik alapjaiban hangolják át a paramétereket, idővel érdemes kipróbálni ezeket is. De mint írtam, ez az én véleményem, hallgass meg mást is. -
#4279 köszi a válaszod! megfogadom a tanácsokat!
csak kérdés, hogy az 5. vagy 6. rész legyen e? -
SANTANTICA #4278 Kell kis türelem az elején és én javaslom a felfedezés örömét is ebben a játékban, kezdj kisebb területen kevés AI-val könnyű fokozatban és ha ráéreztél emelheted a nehézséget. Amire szerintem figyelni kell minden játékban, az a gazdasági egyensúly és a mindenkori megfelelő védelem. A túl sok egység csődbe visz a kevés meg védtelenné tesz. Mérlegelj, hogy mire van szüksége a városnak, nem feltétlen kell mindenből mindenhova ugyan az, költségei is vannak az épületeknek. Nagy előnye a játéknak, hogy időben hozzád alkalmazkodik. Sajna nekem is úgy van, hogy néha napokig nem jutok hozzá, de szerencsére ott folytatod, ahol abbahagytad. Ha itt a fórumon kérdezel, előbb utóbb tud válaszolni rá valaki. -
#4277 :)
igen, 6 ot fogom beszerezni
vagy érdemesebb másik részt?
Utoljára szerkesztette: oneal1, 2016.11.21. 23:34:48 -
#4276 Jó kérdés. Sose bízz az AI-ban, már persze ha a civ6-tal játszol -
#4275 sziasztok!
egy a kategóriában totál kezdőnek milyen tippeket, tanácsokat tudnátok adni?
egyik korábbi résszel sem játszottam :) -
Árnyvadász #4274 Fagyással kapcsolatos problémákra (nekem megoldotta - játékból kilépésnél fagyott le többször is) érdemes a játék könyvtárában lévő directx és vcredist mappában lévő dolgok telepítése vagy javítása, illetve a steam-en belül a fájlok ellenőrzése. Miután ezt megcsináltam nem fordult elő többet ez a fajta fagyás, amit fentebb írtam.
Egyébként hibákkal kapcsolatban segítségek:
1
2
3
Némelyik probléma több helyen is ugyanaz, de ha kerestek még, találtok ilyen oldalakat, ahol lehetséges megoldások vannak, vagy érdemes szétnézni a steam hivatalos Civ6 fórumán is. Valahol csak lesz megoldás. Ha mégse, akkor a következő javítások talán megoldják, de arra várni kell. -
#4273 Csak 1 tipp volt, lehet hogy tök más a gond. -
#4272 A föld térképes mod volt csak aktív, a többit lekapcsoltam, de így is crash. Lehet azzal van a baj, de a topikjában nem láttam erre panaszt. -
#4271 Vagy esetleg fent van valami mod, ami nem 100%-ig kompatibilis valamivel. -
SANTANTICA #4270 Az "update" óta nekem is kétszer kifagyott (előtte soha!). Egyszer kilépésnél odafagyott a töltő(!) képernyő (ctl+alt+del és kijelentkezés majd vissza), illetve egy alt+tab után valami grafikai hibára panaszkodva crashelt. Mondom korábban soha. Aztán lehet ez véletlen is, hogy pont most ért ide valami napkitörés.... -
#4269 Az új peccs nagyon jó lett. Amint találkozok egy gépi civilizációval crash és nem megy tovább. Csodálatos. -
mqmeszi #4267 Igen, közben utánanéztem én is. Köszönöm! Archeológus kell hozzá -
#4266 Amúgy a fellázadós dologra a legnagyobb exploit a Yereván-nal (városállam) van. Ha ők a hűbéreseid, akkor ha veszel Apostolokat, akkor nem csak 2 véletlenszerű előléptetés közül választhatsz, hanem bármelyik közül. Tehát ha nagyon sok minuszban van a boldogság, és tudod hogy hamarosan fellázatnak a városban, csak veszel oda egy apostolt és azt az előléptetést választod neki, hogy át tudja állítani az oldaladra a barbárokat. Mikor megjelenik 3-4-5 barbár a semmiből a város körül (mindig ott jelennek meg), csak elnyomod az apostol skilljét, és tádá van ingyen egy csomó katonád. -
#4265 Legegyszerűbben traddel lehet hirtelen amenitiest szerezni, akár kis pénzért cserébe (ha van) vagy a fölösleges luxuscikkeidért cserélj a többi néppel az ő luxuscikkeiket. Esetleg válts policy-t, van pár olyan ami amenitiest ad (pl +1 minden olyan városban ahol van katonád). -
Árnyvadász #4264 Szerintem az olyan, mint az antiquity site. Oda is lehet archeologist-ot küldeni artifact-ért cserébe.
Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2016.11.20. 00:02:53 -
#4263 Sajnos a barbárok miatti hosszú töltési idő bugot nem javították. Tegnap nekem volt olyan kör, amikor 10 perc volt egy kör, mert barbár camp közelébe mentem. -
mqmeszi #4262 Shipwreck-kel mit kell csinálni? -
korbin555 #4261 Abból nem lesz könnyű kimásznod, ha fellázadt a néped. Mondhatnám, hogy nem vagy jó uralkodó. -
#4259 Amúgy egy kis adalék a barbárokhoz, pl. ha a barbár tábor közelében van ló nyersanyag, akkor lovasokat spawnol. Elég köcsögség mikor a játék kezdése utáni 5. körben megjelenik pár lovas -
#4258 Ha túl boldogtalan a nép akkor fellázadnak és barbárok "lesznek belőlük" bár elég hülye megfogalmazás de valami ilyesmi. Nézd meg a városaidban mennyi a boldogság (amenities), ha nagyon mínuszban van akkor szokott ilyen lenni. Luxuscikkeket kell szerezni és növelni a boldogságot + az is nagyon csökkenti ha sokáig háborúban állsz és sok katonát vesztesz.
Utoljára szerkesztette: horika, 2016.11.19. 13:46:57