4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • molnibalage83
  • molnibalage83
    Ez jó lesz bannernak? Esetleg kaphat keretet is.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.01. 12:18:42
  • molnibalage83
    A második győzelem is cultural victory lett pedig mentem űrhajóra és conq-ra is.
  • SANTANTICA #4172
    Nem lehet beállítani, hogy NE TGA-ba mentse a képernyőmentéseket?
  • mqmeszi
    Próbáltam, sajnos nem lehet
  • hana19
    Shift-el szerintem lehet queue-t csinálni.
  • molnibalage83
    Lehet valahogy listát felállítani, hogy mit milyen sorredben építsen? Vagy tényleg nincs "queue" lehetőség...?
  • molnibalage83
    Ennél nagyobb sértést nem mondhattál volna úgy, hogy még a hasonlatod is balfasz...
  • sempronius18
    Szépen lassan és csendben olyanná leszel, mint Wmiki....
  • molnibalage83
    Price nehézségen sem volt nehéz miután az MI mesterségesen behúzta a kéziféket... Price szinten is szanaszéjjel csapom az ellent. A "kézifék" előtt máshogy nézett ki, de ez a szint sem volt kihívás végül... Komolyan, most az a kérdés, hogy előbb lesz space, cultural vagy conq...

Viszont a játék elején azért szükség volt erre a trükkre. a Végén már csak eszméletlen boostot adott.
  • erasmus4
    "Csak ilyen cheatekkel tudok győzni prince szinten is. "
    Már ne haragudj de valószínüleg veled van a baj. Alap nehézségen sima cultural victory-m volt, most king-en meg mindenben vezetek szinte(kivéve a vallást). Egyáltalán nem érzem hogy őrült nehéz lenne.

Egy bajom van hogy epic-re rakni nincs sok értelme mert az épületek és egységek is arányosan több időbe kerülnek. Jó lenne egy olyan mod ahol csak a kutatások nőnek.
  • molnibalage83
    A stadion szövegét érti valaki? Milyen bónuszt terjeszt ki 6 távolságra...?
  • molnibalage83
    Azt jól látom, hogy nem lehet épületet lebontani semmilyen módon?
  • molnibalage83
    Csak ilyen cheatekkel tudok győzni prince szinten is. Great leaderek közül is adtam már el, jó sok pénz, de mondom a legdurvább a munkások eladása úgy, hogy marad 1 db fejlesztési lehetőség. Ha instagoldba vetted akkor is igen sok visszajön. Ha van város, ami tudja építeni is, akkor pénzbánya.

A projektek, ha jól látom szart sem érnek. Egy rakás termelésért adnak ~25 (!!??) great leader pontot és ugyanennyi zsét? Mert ennyi a base prod ára, csak ez megy fel szépen, ahogy a kerületek ára.. Ehhez képest egység gyártása és eladása semmi...

Az viszont jópofa, hogy a space race-s great leader 3000 pontot tolt bele 1500-asd műhold fellövése. A maradék 1500 pont pufferelődött és épült 2,5 durva katonai egység belőle.
  • Kmarha
    Úgy alakult, hogy a mostani játékban saját vallás nélkül maradtam, és a hittérítők is sokáig elkerültek. Így rengetek vallási pontom gyűlt össze.
    Később, egy idegen vallás által megtérített városomba, már ezt a pontot el tudtam költeni egységekre. Egy naturalista, 3 ezernyi pont.

Ez pont egy jó pénz szerzési lehetőség. Ugyanis ha ezután eladod, az árát aranyba kapod vissza. Két egységgel 6 ezer arany össze is jött. Kicsit cheat szaga van, de hát be van építve a játékba.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.10.31. 09:56:53
  • mqmeszi
    Megosztok egy tapasztalatot, hátha segít. Great merchant legyártott 1 db Toy-t a commercial hub-on, ami a leírás szerint +4 amentities-t ad. Gyönyörűen szét is osztotta 4 városban. Azt nem tudom, hogy mi alapján, mert sajnos az összes városomban +4 volt az amentities. Aztékokkal vagyok, mindig boldogak:))

Off: Eléggé teleoffoltátok molnibalage a kritizálásával a fórumot. Ez sem túl jó ... Ha lehet, privátban folytassátok ...
    Utoljára szerkesztette: mqmeszi, 2016.10.31. 08:02:04
  • molnibalage83
    Nem ellentmondás. Hiába dől el az elején, akkor is le kell játszani a maradékot. Végig lehet vegetálni a játékot, de egyszerűen le kell klikkelgetni akkor is, ha a cultural vagy space race vic-re gyúrsz. Ezen felül mindketőtt azt teszi lehetővé, ha legyakod az ellent. Tehát valójában minden vic. katonai. A counq. vic. meg olyan, ha a fele sikerül, akkor a többi már csak türelemjáték...
  • Nirz
    Egyszer azt írod az a baj hogy túl hosszú a játék, másik sorban viszont hogy az a baj hogy korán eldől a játék?
    Ellentmodások sora.
    Csaló gép meg szuper, csaljon mert még deityben sem sokat ér. Ha butítanák hogy ne csaljon szart se érne a játék.

Illetve multi mindig arról szól stratégiában hogy van egy egy domináns stratégia ez van, ha nem bírod ne játssz multit
  • molnibalage83
    Az nálatok előfordul, hogy egyes egységek még saját városban sem hajlandóak meggyógyulni?
  • molnibalage83
    Repülőgépeket nem lehet army vagy corpsba formálni? Nekem legalábbis nem akar sikerülni sehogy.
  • donatus13
    Ez egyáltalán nem igaz, én nekem 600 órám van civ5 multiban, meg kell beszélni ki mikor tud jönni és ennyi. Mindegyik victory type al nyert már közülünk valaki.
  • molnibalage83
    A civ multival az a baj, hogy vagy lehetetlenül hosszú vagy a leggyorsabb beállításon kb. középkornál eldől az egész, mert mindenki conquestre megy rá. Lényegében RTS játék strat meg körökre osztott motorral.
  • donatus13
    Igazából azt kéne neked is meglátni ,hogy sokan azt szeretjük itt ,hogy csal a gép, tudod mekkora öröm diety-n lezúzni egy meccset ?:) Én nem örülnék h a változna az MI, de igazából mivel nálunk mindig a multi volt a fő profil, kevésbé mozgat az MI. De hát na kinek a pap kinek a papné.
  • Kmarha
    igen, láttam, ahogy az általam linkelt kirohanásod után is sikerült majdnem normális fórumozást folytatnod. Ezért sem löktem tovább a moderatorok felé ezt az egészet. Őszintén, ezért külön megdicsérjünk? Legyen, köszönjük, hogy adsz néha normális hozzászólást is.

Továbbra sem a negatív kritikával van a baj, hanem a stílussal és azzal a hangulattal, amit mellette teremtesz. De marad a megoldás, a sok felkiáltó jel segít azért abban, melyik hozzászólások azok, amiket érdemes lehet kerülni.

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.10.30. 19:02:03
  • molnibalage83
    A lenti kommentben az is leírtam, hogy mi a jó. Tényleg ennyira vak a szerelem...?
  • Kmarha
    Ja..ez nem..

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"
    2016.10.23. 18:42
    Az influence pont miből jön...? Rámenve sem írja ki és a civilopediában sem szerepel a szó...

Komolyan mondom vicc néha ez a játék... Ez ma egy 60 EUR-ós AAA játék? Egy beta hatását kelti helyenként...

2016.10.23. 19:05
    Részleteeeeeeeeeeeees....? Veterán cives vagyok és szart sem találni meg benne. A Civ I magasabb szinten volt ennél. Nem tudom kiderítni, hogy mi a fasz adja a játék egyik fontós fő pontját, az infulence pontot a benne levő civilopediaval. Vicc...

És ez csak egy a sok közül, amire nem ad választ. Ha én lennék a vezető fejlesztő pofáncsapnám, aki ezt a szart összerakta.

2016.10.23. 19:29
    Ja, hogy ez város számtól függ...? Ezt az infót sem osztja meg sehol...

Az ilyen húzások miatt mondom, hogy vicc ez a játék ebben a formában. Hiába bújom a civilopediát szarra sem ad választ...

2016.10.23. 20:15
    Ez a szám egyáltalán hol van? Az, hogy a disctirctre téve mit termel a worker azt sem mutatja.

Jó játék lehet majd ebből, de ebben a formában szinte játszhatatlan. Semmit nem lehet tervezni egy stratégiai játékba, mert baszik az infókat közölni veled. Így vicc az egész...

Az sem kiderül kideríteni, hogy a ranged attack mikor működik és mikor nem illetve, hogy a harci egységeknél a vörös színek eltérő alakkal mit jelentenek.

2016.10.23. 20:40
    Oké, és honnan tudom meg, hogy mi adja az influence pontokat? A zónák építésénél sincs semmi informatív szöveg.

Az a játék kb. olyan állapotban van kiadáskor, mint az RTW2. Gyakorlatialg vállalhatatlan...
    Válasz 'Maala' üzenetére (#3967)
    A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el.
    "

18:40 és 20:40 között feltétlenül muszáj volt 5ször leírnod hogy szar. A kritika és a negatívumok felsorolása az egy dolog. Ez meg egy másik. De nem ez az első forum, ahol ezt nem érted meg, szóval hajrá, csak így tovább.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.10.30. 18:52:53
  • molnibalage83
    Ez nem fröcsögés...
    Mióta vált fröcsögéssé az, hogy pro és kontra megnézi és leírja valaki, hogy mitől lesz jó vagy jobb egy széria 6. tagja?

A VI rész nagy hibája pontosan az, hogy inkább csak másabb, mint az V, de ettől a játék fázisai valahogy dettó ugyanazok nálam, csak máshogy csinálom. Az 6. rész hiába pontosan ugyanazok megspékelve a civilopedia hiányosságaival, mint a korábbi részeké.

A Civ VI inkább másabb, és az alapjátékot összevetve a megalkozott rendszer sokkal jobb, mint az 5. részm de egyszerűen ebből semmi nem látszik. A játékmenet gyakorlatialg 1:1-ben Civ 4/5. Mi az, ami tetszik?

A great leader system és a csodák egyértelműen jobbak.

A district rendszer jó, csak a folyamatosan növekvő ár és a workerekre ugyanez picit félreviszi a végén a játékmenetet, de ezzel egyeütt lehet élni. A kétféle tree és a civis rendszer sokkal jobb, mint a 5. rész. A kikitős districtért külön piros pont, hogy nem kell tengerparta építkezni végre hajóépítésért.

A trade route nagyon jó, bár ott még a felső résznél nem láttam azt, hogy mikor kap mindkét fél valamit egy trade routból, talán valami csoda csinál ilyet.

A single/corps/army is kellemes újítás.

A luxus elosztása és as housing is jópofa újtás.

A város termelésének optimalizálása a gombokkal és többféle prioritás és egyesek kizárása is elég jó.

A civis rendszer sokkal jobb, csak a különféle államformák között talán picit nagy a táv.

Az apró fejlődési lehetősége a két fejlődési ággal sokkal jobb, mint a V.

A resource harvest is jó főleg a district rendszerrel kombózva.

A kémkedés is jobb, csak talán picit lassú a 6-8 körös átfutás egy feladatnál főleg, hogy előbb mindig fel kell nyomni a sikeresség arányát. Az is jó, hogy a kémekkel lehet üzletelni bár azt az opciót hiányolom, hogy üzenetként átadod az ügynök hulláját, vagy kettős ügynökként használni stb. (Ez sanszosan DLC lesz...)

Futás közben a játék sebessége már elmegy, de a betöltési idő valami horror. A C64-es korszakot idézi...

A great works és annak lopása, előállítása és tradelése iszonyat jó a cult. győzelemhez meg úgy általánban.

És még számtalan más dolog van, ami nagyon tetszik benne.

Mi baj? Az., hogy ezek szinte teljesen elvésznek ott, hogy a kőhülye MI mindent tönkretesz és továbbra is atomcsaló és látszik, hogy a csalás teljesen ötletszerű és a játékoshoz van valamennyire igazítva.

Egyszerűen nevetséges, hogy a Firaxis, aki a 3. rész óta fejleszti a szériát [15+ év alatt nem volt képes egy épkézláb MI-t írni, ami nem kőhülye. Valahol vicces, hogy prince szinten a hozzám képes hangyafasznyi erővel rendelkező és már egyszer elvert nép követelőzget... A másik ellen hadat üzem, nem csinál semmit, majd 5 kör múlva békét köt. -20 feletti viszonnyal mégis narancssárga feje van a viszonynál... WTF..? Most akkor vagy a display szar vagy a motor ezen része... És ezek még a legkisebb hülyeségei az MI-nek.

Továbbra is semmi értelme továbbra az olyan népeknek, amig a végjátékban adnak bónuszt, mert minél nehezebb szinten játszol, annál hamarabb szét kell verni minimum a két szomszédodat. Mire mész pl. a németek submarinjéval vagy a jenki P-51-gyel, ha a MI még prince szinten sem épít légierőt. Csak ezekkel nem megyek sokra, mikor az ókor elején a war-carttal lerohan a sumér vagy jön a római légiós vagy a görög falanx, stb. A hajadra kenheted a redcoat és egyéb egységeket, mert addigra régen szétvertek. (Persze a civ mazsolák könnyű szinten lehet, hogy elszenvednek eddig és akkor letartolják az MI-t, de price szinten nem fordítasz már ezekkel.

A vallás továbbra is számomra olyan, hogy mintha ott sem lenne, mert pont az van, mint a korábbi részeknél, magasabb szinten kinek van erőforrás vallást alapítani? Másra kell az, szétcsapni az ellen fejét...

Nincs diplomacy overview ablak vagy táblázat, ami egyszerűen vicc, hogy ezt a hibát a 4. és / vagy 5. résznél is előadták. Úgy kell összelegózni, hogy akkor ki kivel milyen viszonyban van. Ez kb. akkora hiba, mintha az Excelben nem lenne matematikai művelet. Mondjuk amíg a diplomácia ilyen vicces, addig ez nem súlyos...

A hülye és csaló MI miatt most is probléma az, hogy mindent elárasztanak az egységek és nem lehet mozogni rendesen. Még azt sem lehet megcsinálni. hogy a nem harci archeológius ásni tudjon, ha mozog az ellen.

Az útépítés költsége nevetséges főleg úgy, hogy meg sem éri még a modern korban is alig mozognak gyorsabban az gyalogosok belföldön, mint az ókorban. Mi ez a faszság...? Közben a great leaderek meg teleportálhatnak városok között...

Alapvetően több a jó, mint rossz, csak az az egy nagy hiba szinte kétvállra fekteti a játékot.
  • Piko888
    Szerintem mér mindenki tudja, hogy neked nem jön be. Elégszer leírtad.
    Vedd figyelembe a többieket is, építő jelleggel lehet kritizálni, de amit már 5-ször leyrtál ne írd le hatodszor is.
    Játssz mással, várd a patcheket, talán kijavítják.
    Civ 5 is folyamatosan javult, és a végére színte tökéletes játék lett a véleményem szerint.
    Sajnos azt a kort érjük, amikor a játék kiadása után fejezik be.
    Ezen a fröcskölödéseddel sem tudsz segíteni, csak felhúzod a többieket és magad ellen fordítod őket.

• molnibalage83
    Magasabb nehézségi szinten hogyan lehet megverni a gépet anélkül, hogy nem arról szól, hogy szétcsapsz mindekit...? Small térképen 8 civvel tolom, hogy az elejétől mozgalmas legyen és az MI terjeszkedése korlátozva legyen. Sajnos a csalás mértékében mintha nem korlátozná le őt ez...

A végjátékban már nekem van a legtöbb pontom, de a játék cheatelése és szándékos kézifékezése elég érdekes. Már akkor atomic eraban volt a legerősebb játékos, mikor én ipari elején. Aztán valahogy egységein ez jóideig nem látszott meg, aztán vagy 100 körig nem haladt sem cultural sem semmilyen vonalon a győzelem felé. Most meg már építgeti a space projekteket. Mindezt úgy, hogy van 2db darab 20 szintű városa, meg 3 db 4-6 szintű a tundra táján. Nekem meg 4 db nagyvárosom volt (15-20. szint durván fejlesztő kerületekkel) és 3-4 más. És mindez prince szinten. Mit csal és hazudik be akkor fentebb...?

Az elején három ellenfelet is magdnem teljesen szétcsaptam (várost is foglaltam és kizsaroltam egy rakás pénz és erőforrást a fővárosuk előtt állva...) és városállam felszabadítással az összes környező városállam az én követőm volt. És így lefejleszt a csaló MI...

A diplomácia emiatt egyszerűen vicc, soha senkivel nem lehet haverkodni, mert én vagyok a warmonger mikor szétcsapom a támadót... Az első játékban volt egy ally, akivel a játék utolsó 1/3-ban találkoztam és soha nem zavartuk egymás köreit. Lényegben hozzám dörgölőzött, mert már akkor is én voltam a legerősebb...

Ezen a téren semmiféle fejlődést nem látok. A diplomácia pont olyan díszlet, mint korábban. Funkciója nemigen van.
  • Running
  • Running
    Igen, én is ezt nyomom, csak amerikaiakkal king fokozaton. Északi kontinenst betelepítettem, tök nyugi van. Jó így megismerkedni a játékkal. Hamarosan meglesz az összes technológia, aztán meglátjuk letolom e a többi népet, vagy kezdek újat.
  • korbin555
    Talán nem kellene minden civet 3x felraknod.

Egyébként jó a giant earth map. Még mindig alpha, de már játszható. (20 civ +19 city state, és a 114. körben vagyok.) A természeti csodák a helyükön vannak, és rengeteg a resource. Stratégiai és luxus egyaránt. Európa kivételével mindenhol van hely terjeszkedni is. Én Gandhit választottam, és kimondottan békés életem van. A 60. kör környékén jelent meg a szkíta egy horda lovassal, lovasíjásszal, de gyorsan visszavertem. Északon véd a Himalája, a hágókat azóta őriztetem lovagokkal. Nem próbálkozott többet, de nem is ajánlom neki. Technológiában messze mindenki felett állok már, és a békének, kereskedésnek köszönhetően pénzem is van. A 7 városomban pedig az amenities mindenhol +5-6. A "gyári" resource sovány térképeken sose tudtam ilyet összehozni.
    Nyilván Európában nem lenne ilyen kényelmes az életem, de majd az is sorra kerül. Egyelőre élvezem, hogy a sok war game után egyszer nyugisan építkezhetek.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.10.30. 11:51:05
  • molnibalage83
    Blablabla...

Félelmetes az csőlátás amit itt egyesek nyomnak. Hisztizés az, hogy a játék legalapvetőbb dolgainak hiányát felhozom. Epic...
  • BladeW
    Ertjuk, tudjuk h a jatek bugos. Eleg csak felnezni a civfanatics forumra. Amit te csinalsz az, h hisztizel, mint egy 8 eves kislany, aki nem kapta meg a csokijat. Ezt unjak mar itt sokan, koztuk en is.
  • ratgab
    Igazán megkaphatnád már az utolsó elakadásjelződet is.
  • molnibalage83
    Látom egyesek imádnak gondolat és fórumrendőrséget játszani..
    Egyébként tök jópofa, mert ennyir erővel meg a te véleményed nem érdekel senkit...
  • Running
    A büntetőpont azért jár, mert egy idióta vagy. A szólásszabadság meg nem arról szól, hogy elmondod naponta 5x a véleményedet egy olyan fórumon, ahol SENKIT nem érdekel. Szűnj meg.
  • molnibalage83
    Jó reggelt, vélemény szabadság van. Ha egy játék bugjait, hiányosságait írja az ember, azért mióta jár büntetőpont...?

Eszemfaszom megáll, de tényeg...
  • SANTANTICA #4137
    Bocsi de ez nem ilyen egyszerű, hogy csukd be a szemed stb....remélem érik a köv figyelmeztető esetleg ban mert tényleg terhes amit itt levágsz a fórumon!

Tény, hogy lehetne hova fejlődni...ott van az a közel 15-20 éves játék a Call To Power 2 amiben már akkor voltak:

- tengeri városok
    - űrvárosok
    - ha nagy volt a "birodalom" sokszor kettészakadt
    - bankárokkal lehetett eladósítani a kiszemelt városokat
    - kultúrával is átállíthattad egy várost magad mellé

És lehetne sorolni a kreatív ötletek garmadáját, ami bőven megelőzte a korát akkoriban.
    Simán átvehetne ezekből (mindent? :)) néhány dolgot a Civ is...

De ha nem tetszik a játék, akkor tedd félre egy fél évig, addigra lehet beletesznek dolgokat akár dlc formában is. Csak ne kelljen már a 10 hzsz-edből 9-et a fikázásról olvasni. Köszi szépen.
    Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2016.10.30. 10:21:47
  • molnibalage83
    Alapvető koncepcionális ökörségek vanak benne. Nem lehet arra fogni a civilopedia hibáit, hogy 2 hetes. Nem csinálták meg rendesen vagy slendrián munka. Pont.

Ha nem tetszik neked, hogy szóvá teszem a játék hibáit, akkor csukd be szemed vagy ugord át soraimat.

Vicc, hogy egy stratégiai játéknál nem lehet tervezni, mert tippelgetni kell, hogy minek mi a hatása és hogyan működik...