Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pl. az, hogy kb. 5x olyan erős vagyok mint ő, sokkal-sokkal fejlettebb egységekkel, de azért szánalmasan megtámad, mert több great person-öm van mint neki... Aztán 10 körrel később mikor két városát is elfoglaltam nyafogva akar békét kötni.
Ja az elején mindig azt csinálják, hogy haverkodnak meg minden, aztán hopp meglepetés támadás. Idióták sajna.
látom őket, építettem is oda, viszont lovat még nem kaptam 😊
Yossi, köszi, akkor az lesz, ez pedig jó volt bemelegítésnek!
Nem szarozott amúgy az AI, így hogy teljesen kezdő vagyok a civ-ben, épp hogy életben tudtam maradni, de aztán feltörtem 😊
Yossi, köszi, akkor az lesz, ez pedig jó volt bemelegítésnek!
Nem szarozott amúgy az AI, így hogy teljesen kezdő vagyok a civ-ben, épp hogy életben tudtam maradni, de aztán feltörtem 😊
!Forza Ferrari!
A Play now helyett a Create game-t válaszd, ott beállíthatsz mindent (azon belül is az advanced-t, vagy minek hívja)
Közben megnéztem, és lehet hogy neked alapból nincs bepipálva, hogy mutassa az ilyen lelőhelyeket. Alul a minimap felett vannak kis ikonok, balról a másodikra kattints, és ott van olyan, hogy "show resource icons". Jobban látni hol mi van.
A ló is ugyanolyan nyersanyag, mint lesz majd a vas, szén, olaj, urán, stb. (a lovat a játék kezdetétől látod a térképen, a többihez bizonyos technológiákat kell kifejleszteni és akkor jelennek meg a térképen). Vannak ilyen lelőhelyek a térképen, és ha azokat a hexagonokat ahol az a lelőhely van, megmunkálod egy builderrel (a városaidban tudsz építeni ilyent), akkor onnantól kapod azt a nyersanyagot. Megmunkálni egy területet csak akkor tudsz ha egy város területén belül van. Amúgy is érdemes builderekkel fejlesztgetni a területeket, dombokra tudsz építeni bányát (több termelést ad), mezőkre farmokat (több kaja+lakhatás), stb.
Utoljára szerkesztette: horika, 2016.11.22. 17:12:35
Utoljára szerkesztette: horika, 2016.11.22. 17:12:35
6 lett a végül 😊
elkezdtem a játék, de nem tudtam választani semmit az elején, népet, helyszínt ilyesmit szóval gondolom ez csak valami tutorial game lehet amit csinálok 😊
kérdés, hogy lovat, hogy tudok szerezni magamnak, csinálnék lovast, de nem tudok mert lovakat kér hozzá. Pedig az egyik városom mellett megvettem a területet ahol vannak, de úgylátszik nem így kell 😄
elkezdtem a játék, de nem tudtam választani semmit az elején, népet, helyszínt ilyesmit szóval gondolom ez csak valami tutorial game lehet amit csinálok 😊
kérdés, hogy lovat, hogy tudok szerezni magamnak, csinálnék lovast, de nem tudok mert lovakat kér hozzá. Pedig az egyik városom mellett megvettem a területet ahol vannak, de úgylátszik nem így kell 😄
!Forza Ferrari!
140 órám van eddig a 6-ban. Nem vagyunk egyformák, én szeretek nyugisan építkezni. Odaütök ha kell, de alapvetően nem vagyok agresszor. A 6 pedig war game lett az 5-höz képest. Legjobb védekezés a támadás, mert rögtön letámad a szomszéd ha gyengének talál. Muszáj erőt demonstrálni, és nem elég 2-3 slingert leparkolni a határ mellett, mert az AI marha agresszív. Hülye, de agresszív. Kezdek egyre inkább ráérezni a dolgokra, de nekem az 5 továbbra is jobban tetszik. A grafikája is. Ettől még tolom a 6-ot, de nem nyűgöz le.
Pont ez az. A 6-ot még fejlesztik. Még egy év mire teljes játék lesz patchekkel és kiegészítőkkel(Az előző részből kiindulva). Viszont az 5. rész már teljesen kész van patchekkel kiegészítőkkel és dlc-kkel.(És részleges magyarítással,ha szükség van rá). Nekem még grafikailag is jobban tetszik,de ez nyilván egyénenként változik.
A 6-ot javaslom, mert azt fejlesztik (már 1 update is jött, nem patch!). azon kívűl korszerűbb a motorja és a kezelése (minden saját vélemény!). tény, hogy jelenleg vannak hiányosságok az V-höz képest és arra most még sokkal több mód stb elérhető, de hosszú távon a VI simán beéri és le is hagyhatja. Persze lehet sorolni jelenleg mi a jobb ebben vagy abban a verzióban, de - és mondom, szerintem- a VI hosszabb távon fejlődni fog, jönnek DLC-k és fejlesztések is. Már készül a magyarítás is. Már most sok MOD van amik alapjaiban hangolják át a paramétereket, idővel érdemes kipróbálni ezeket is. De mint írtam, ez az én véleményem, hallgass meg mást is.
A mohának mindig a déli oldala fás!
köszi a válaszod! megfogadom a tanácsokat!
csak kérdés, hogy az 5. vagy 6. rész legyen e?
csak kérdés, hogy az 5. vagy 6. rész legyen e?
!Forza Ferrari!
Kell kis türelem az elején és én javaslom a felfedezés örömét is ebben a játékban, kezdj kisebb területen kevés AI-val könnyű fokozatban és ha ráéreztél emelheted a nehézséget. Amire szerintem figyelni kell minden játékban, az a gazdasági egyensúly és a mindenkori megfelelő védelem. A túl sok egység csődbe visz a kevés meg védtelenné tesz. Mérlegelj, hogy mire van szüksége a városnak, nem feltétlen kell mindenből mindenhova ugyan az, költségei is vannak az épületeknek. Nagy előnye a játéknak, hogy időben hozzád alkalmazkodik. Sajna nekem is úgy van, hogy néha napokig nem jutok hozzá, de szerencsére ott folytatod, ahol abbahagytad. Ha itt a fórumon kérdezel, előbb utóbb tud válaszolni rá valaki.
😊
igen, 6 ot fogom beszerezni
vagy érdemesebb másik részt?
Utoljára szerkesztette: oneal1, 2016.11.21. 23:34:48
igen, 6 ot fogom beszerezni
vagy érdemesebb másik részt?
Utoljára szerkesztette: oneal1, 2016.11.21. 23:34:48
!Forza Ferrari!
sziasztok!
egy a kategóriában totál kezdőnek milyen tippeket, tanácsokat tudnátok adni?
egyik korábbi résszel sem játszottam 😊
egy a kategóriában totál kezdőnek milyen tippeket, tanácsokat tudnátok adni?
egyik korábbi résszel sem játszottam 😊
!Forza Ferrari!
Fagyással kapcsolatos problémákra (nekem megoldotta - játékból kilépésnél fagyott le többször is) érdemes a játék könyvtárában lévő directx és vcredist mappában lévő dolgok telepítése vagy javítása, illetve a steam-en belül a fájlok ellenőrzése. Miután ezt megcsináltam nem fordult elő többet ez a fajta fagyás, amit fentebb írtam.
Egyébként hibákkal kapcsolatban segítségek:
1
2
3
Némelyik probléma több helyen is ugyanaz, de ha kerestek még, találtok ilyen oldalakat, ahol lehetséges megoldások vannak, vagy érdemes szétnézni a steam hivatalos Civ6 fórumán is. Valahol csak lesz megoldás. Ha mégse, akkor a következő javítások talán megoldják, de arra várni kell.
Egyébként hibákkal kapcsolatban segítségek:
1
2
3
Némelyik probléma több helyen is ugyanaz, de ha kerestek még, találtok ilyen oldalakat, ahol lehetséges megoldások vannak, vagy érdemes szétnézni a steam hivatalos Civ6 fórumán is. Valahol csak lesz megoldás. Ha mégse, akkor a következő javítások talán megoldják, de arra várni kell.
A föld térképes mod volt csak aktív, a többit lekapcsoltam, de így is crash. Lehet azzal van a baj, de a topikjában nem láttam erre panaszt.
Az "update" óta nekem is kétszer kifagyott (előtte soha!). Egyszer kilépésnél odafagyott a töltő(!) képernyő (ctl+alt+del és kijelentkezés majd vissza), illetve egy alt+tab után valami grafikai hibára panaszkodva crashelt. Mondom korábban soha. Aztán lehet ez véletlen is, hogy pont most ért ide valami napkitörés....
Az új peccs nagyon jó lett. Amint találkozok egy gépi civilizációval crash és nem megy tovább. Csodálatos.
Igen, közben utánanéztem én is. Köszönöm! Archeológus kell hozzá
Amúgy a fellázadós dologra a legnagyobb exploit a Yereván-nal (városállam) van. Ha ők a hűbéreseid, akkor ha veszel Apostolokat, akkor nem csak 2 véletlenszerű előléptetés közül választhatsz, hanem bármelyik közül. Tehát ha nagyon sok minuszban van a boldogság, és tudod hogy hamarosan fellázatnak a városban, csak veszel oda egy apostolt és azt az előléptetést választod neki, hogy át tudja állítani az oldaladra a barbárokat. Mikor megjelenik 3-4-5 barbár a semmiből a város körül (mindig ott jelennek meg), csak elnyomod az apostol skilljét, és tádá van ingyen egy csomó katonád. <#eplus2>#eplus2>
Legegyszerűbben traddel lehet hirtelen amenitiest szerezni, akár kis pénzért cserébe (ha van) vagy a fölösleges luxuscikkeidért cserélj a többi néppel az ő luxuscikkeiket. Esetleg válts policy-t, van pár olyan ami amenitiest ad (pl +1 minden olyan városban ahol van katonád).
Szerintem az olyan, mint az antiquity site. Oda is lehet archeologist-ot küldeni artifact-ért cserébe.
Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2016.11.20. 00:02:53
Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2016.11.20. 00:02:53
Sajnos a barbárok miatti hosszú töltési idő bugot nem javították. Tegnap nekem volt olyan kör, amikor 10 perc volt egy kör, mert barbár camp közelébe mentem.
Shipwreck-kel mit kell csinálni?
Abból nem lesz könnyű kimásznod, ha fellázadt a néped. Mondhatnám, hogy nem vagy jó uralkodó.<#smile>#smile>
Amúgy egy kis adalék a barbárokhoz, pl. ha a barbár tábor közelében van ló nyersanyag, akkor lovasokat spawnol. Elég köcsögség mikor a játék kezdése utáni 5. körben megjelenik pár lovas <#violent>#violent>
Ha túl boldogtalan a nép akkor fellázadnak és barbárok "lesznek belőlük" bár elég hülye megfogalmazás de valami ilyesmi. Nézd meg a városaidban mennyi a boldogság (amenities), ha nagyon mínuszban van akkor szokott ilyen lenni. Luxuscikkeket kell szerezni és növelni a boldogságot + az is nagyon csökkenti ha sokáig háborúban állsz és sok katonát vesztesz.
Utoljára szerkesztette: horika, 2016.11.19. 13:46:57
Utoljára szerkesztette: horika, 2016.11.19. 13:46:57
Pedig valahol tenyésznek a mocskok. Hacsak nem bug, de arra gondolni sem akarok.
Amíg a határod közelében lévő táboraikat nem pusztítod el, állandóan zaklatni fognak. Szóval igen, valamit építened kell. Katonaságot. De azt amúgy is kell, mert ha gyenge vagy, valamelyik szomszéd hamar meglátogat.
Kár 😊
"Deleting a unit no longer provides gold" jogos😄
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Updateltem, eltűntek a városaim, csak a felirat látszik, ahol van + eltűnt néhány ásványi anyag is, csak az ikonja van meg. Valamit elcseszhettem
Szerk: restart után rendbejött
Utoljára szerkesztette: mqmeszi, 2016.11.19. 08:37:50
Szerk: restart után rendbejött
Utoljára szerkesztette: mqmeszi, 2016.11.19. 08:37:50
Ez nem patch, hanem update. Méghozzá jelentős.
Na ez még jobb megfogalmazás. Annyit tennék még hozzá ehhez, hogy a követek számát időnként növelni kell, mert többet kér, hogy hűbéres maradjon. Nyilván amiatt is, mert a többi nép is küld hozzá, a másik okát még nem fedtem fel. Talán a viszony is számít és az államforma is.
Azt jelenti, (ha egyre gondolunk) hogy neked mennyi envoy-t kell a városba küldened, hogy a te hűbéresed legyen.
Annyi követ kell, hogy a hűbéresed legyen a városállam. Ha jól értettem a kérdést. Ilyenkor pénzért az egységeit 30 körig (ha jól rémlik) tudod használni és ha téged támadnak akkor Ő is részt vesz a harcban az oldaladon, de az automatikusan történik.
Amúgy kijött a patch és van DX12 mód is. Az új Nvidia driverrel és ezzel nekem sokat javult a teljesítmény. A patch pedig sok javítást hozott. 2.1 GB a mérete, csak indítsátok el a Steam klienst és elkezdni frissíteni és játék indításnál lehet választani a DX12 vagy a DX11 közt.
Patch pedig részletesen itt: Patch tartalma
molnibalage83: Persze szoktam ilyet. Volt amikor egyből informatikai érából indítottam. A főváros 12-es, a többi 6-os és kezdésként 3 settlert kapsz, egy csomó harci egységet és buildert is jó párat. Annyi ezzel a gubanc, hogy elég sokáig mínuszban leszel emiatt, de szerencsére nem lett még ebből bankrupt. Idővel meg úgyis átmész profitba.
Amúgy kijött a patch és van DX12 mód is. Az új Nvidia driverrel és ezzel nekem sokat javult a teljesítmény. A patch pedig sok javítást hozott. 2.1 GB a mérete, csak indítsátok el a Steam klienst és elkezdni frissíteni és játék indításnál lehet választani a DX12 vagy a DX11 közt.
Patch pedig részletesen itt: Patch tartalma
molnibalage83: Persze szoktam ilyet. Volt amikor egyből informatikai érából indítottam. A főváros 12-es, a többi 6-os és kezdésként 3 settlert kapsz, egy csomó harci egységet és buildert is jó párat. Annyi ezzel a gubanc, hogy elég sokáig mínuszban leszel emiatt, de szerencsére nem lett még ebből bankrupt. Idővel meg úgyis átmész profitba.
Sziasztok! A city-states overviewnél a városállam végén van, hogy kinek a hűbérese. Ott a felső indexben lévő szám mit jelent?
Köszi
Köszi
Ezek hol érhetőek el. A next city plot kéne. A hely jelölésen túl a mikort is fogja jelölni?
Olyat szokott valaki csinálni, hogy nem őskorból indítja a játékot?
A city statek száma érdekes, úgy tűnik hogy nem térkép mérethez, hanem játékos számhoz is kötött. Mikor 6 ellenfél ellen tolom egy kontinensen volt 1-2 db, mikor 10 ellen azonos térképen, akkor egy közepes szigeten volt 2 és összességében is vagy 7-8 db.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.12. 13:51:49
Olyat szokott valaki csinálni, hogy nem őskorból indítja a játékot?
A city statek száma érdekes, úgy tűnik hogy nem térkép mérethez, hanem játékos számhoz is kötött. Mikor 6 ellenfél ellen tolom egy kontinensen volt 1-2 db, mikor 10 ellen azonos térképen, akkor egy közepes szigeten volt 2 és összességében is vagy 7-8 db.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.11.12. 13:51:49
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
AI+, elkezd a gép normálisan terjeszkedni, nem 3 várossal tolja ki magát az űrbe. Most próbáltam, de eddig bejött.
Tundra farm, jól jön.
Next_City_Plot_by_Ace, jó látni mi lesz a következő kocka, amit a város kap.
TCS Improved Water Yields, vízparti városoknak jól jön, mert alap játékban gyász lett.
Yet (not) Another Maps Pack, alap.
Improved patch, nekem fagyott, smoother ai, meg bugos, vagy nem tudom, de iu 800-ban már nagyon durván elhúzott az összes nemzet, annak ellenére, hogy elvileg kicsit visszafogja a bónuszait, meg a kezdő dolgait.
Tundra farm, jól jön.
Next_City_Plot_by_Ace, jó látni mi lesz a következő kocka, amit a város kap.
TCS Improved Water Yields, vízparti városoknak jól jön, mert alap játékban gyász lett.
Yet (not) Another Maps Pack, alap.
Improved patch, nekem fagyott, smoother ai, meg bugos, vagy nem tudom, de iu 800-ban már nagyon durván elhúzott az összes nemzet, annak ellenére, hogy elvileg kicsit visszafogja a bónuszait, meg a kezdő dolgait.
Engem is érdekel😉
Vagyis, hogy melyik mod-ot ajánljátok és miért?