4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Kilop
    Üdv emberek! Régóta játszom Civ V - el viszont most meglepett a játék.
    Ottománokkal kezdtem, Rómával és Japánnal egy kontinensen. Mivel Róma volt a legközelebbi szomszédom, így már játék elején világossá vált, hogy a kettőnk közötti kapcsolat nem fog virágozni, ennek ellenére először Japánt támadtam meg, mert túlságosan közel telepedett le hozzám. Az előretolt városát a földdel tettem egyenlővé, utána békét is kötöttünk mert közben Róma kezdett el mérgesen nézni rám - annak ellenére, hogy személyesen Cézár kért meg Japán elleni háborúra :D Viszont mint sejtettem, jött is a hadüzenet 20 kör múlva Rómától, viszont addigra felállítottam egy életképes sereget, amivel megállítottam az inváziót. Következő háborút már én kezdeményeztem - szintén külső kérésre, Róma nem teljesített jól nemzetközi diplomácia terén. Igazából a seregemmel minden ellenállást felszámoltam és lángba borítottam Augustus birodalmát, és egyszer csak jön egy üzenet, hogy meghódítottam egyik városát, (?). Nem értettem, hiszen egyáltalán nem is ostromoltam várost, csak mindent kifosztottam - beleértve a luxuscikkeket is - így -40 körüli volt a boldogságuk. Van olyan hogy az elégedetlen populáció átáll egy másik civilizációhoz? (Érdekességképpen pont az említett város közelében gyújtogattak seregeim, lehet ez is játszott abban, hogy pont az a város álljon át)
  • zorrobomber
    CIVILIZATION VI ‘AUSTRALIAN SUMMER 2017 UPDATE’ NOW LIVE
  • Kmarha
    Na jött egy szép nagy frissítés. Ha jól látom, végre előjött a Workshop a 6-hoz is.
  • SANTANTICA #4377
    :)
  • Jim Morrison
    A jatekot nem tartalmazza, kell igy a francnak...:D
  • SANTANTICA #4375
    csak 50db van!!! "siessetek" :D

Civilization VI Explorer Pack - Signature Edition
    Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2017.02.17. 08:51:33
  • mqmeszi
    Akik nincsenek alvó vagy védekező módban, azokat egyesével mindig át kell ugrani.
  • oneal1
    amatőr kérdés következik így 350 kör után :D

kör lépésnél minden egyes egységet át kell ugrani vagy szimplán lehet tovább haladni?

van amikor gyorsan engedni a tovább nyomkodást,de van amikor baromi lassú
  • Onk
    Sziasztok! Multizni szokott itt valaki? két ünnep közt lehetne tolni egy-két játékot.
  • korbin555
    Gyors sebességen 330 kör után vége a játéknak, ha a pontszám győzelem be van pipálva. A tippem, hogy nálad ez történhetett.

• horika
    Nem tudom pontosan mennyi van, de győzhetsz úgy, hogy mindenkit leigázol meg lehet még kulturális, vallási és tudományos győzelem.
  • oneal1
    ezt is jó tudni, köszi! :)
  • Kori
    beállításoknál bepipálva hagytad a gyözelmi feltételeket és elérted valamelyiket
  • oneal1
    lehet hülye kérdés de nekem nem tiszta :)

megtámadtam indiát, lenyomtam 2 várost belőle aztán utána kis felvezető videó egy ilyen háborús háttérképpel és kiírta, hogy vége a játéknak. mit rontottam el? :)

utána lehetett rányomni, hogy még 1 lépés, tudom is folytatni, de gondolom valami főcélt, már nem tudok elérni.

évszám 1912, 333 kör
  • oneal1
    én mondjuk szerintem nem small hanem normal mapot kezdtem, de itt egyenlőre nem látok és már majdnem mindent bejártam
  • horika
    Természetesen kell hozzá, de elég ritka, volt nekem is hogy a small mapon 1db volt összesen.
  • oneal1
    urán-hoz kell valami technólógia mint forrás vagy egyszerűen csak ezen a térképen nem találok?
  • SANTANTICA #4362
    "Put a unit to sleep until they spot an enemy unit"

:D na ezt hiányoltam már!
  • horika
    Ha inkvizÍciót indítasz, utána tudsz venni inkvizítorokat. Ők pedig eltakarítanak a városból minden más vallást ami nem a tied.
  • hana19
    Az inkvizíció mire való? Tudja valaki? Érdemes megjátszani?
    Előre is köszi a felvilágosítást!
  • zorrobomber
    Pirates!-ből ez az ultimate verzió, az eredeti klasszikus volt, a gold kevésbé, ez pedig perfekt (szerintem), a táncolást is szerettem.
  • horika
    11 éve volt az is, lassan már a 2. generáció nő fel az eredeti óta
  • oneal1
    jó volt bizony, de ennek is hány éve már! :)
  • brixbrax
    A Pirates-nek volt folytatása:
    Pirates
    nem is volt rossz.
  • oneal1
    aaz tuti!!
  • horika
    Egy mai piratest venne a nép mint a cukrot
  • zorrobomber
    Detto én is szótáraztam anno... érdekes, hogy Colonization-t (szigorúan a régit) a mai napig előveszem néha, és a Pirates is időszerű. Ehhez a kettőhöz jöhetne folytatás, de valami nem sci-fi egyéb spinoffot is el tudnék képzelni.
  • horika
    Ahh emlékszem a civ1-et otthon a kis szótáram segítségével fordítgattam le először csak, hogy megértsem, aztán átírtam a játékban is a fájlokat, mert sima szövegként volt eltárolva a fájlokon belül minden. Régi szép idők
  • zorrobomber
    Videó:
    CIVILIZATION: HOW SID MEIER BUILT A STRATEGY GAME EMPIRE
  • Running
    Jogos, úgy úgy.
  • horika
    Nem a warmongerség a buziság, hanem ahogy megcsinálták a játékban. Pl. ha engem támad meg valaki akkor is kapom a penalty-kat.
  • Running
    Sok népnek megvan a maga buzisága, az egyik a vallás miatt fog gyűlölni, a másik az államforma miatt, vagy a terjeszkedésed miatt, mindegy, hogy más kontinensen vagy, stb... a warmoggerség a legnagyobb faszság a játékban, ezt így 3000 kör játékidő után bátran ki merem jelenteni.
  • horika
    Az sajna nem rajtad múlik, az AI ilyen... Pl. brazilok akármit csinálok utálnak, mert több great personom van mint nekik.
  • oneal1
    ez szerintem más topicban nem nagyon fordult volna elő :D

Na amúgy hihetetlen mennyire megszerettem a játékot!

310 kör után járok, nagyon tetszik, bár a másokkal való barátság egyenlőre nem az erősségem :)
    Előbb utóbb biztos nekem jönnek, bármit csinálok.
  • Running
    Na ez igen. Így kell ezt. Ritkaság.
  • SANTANTICA #4344
    +
  • -=Sis=-
    [Off] Végre valaki, aki el is ismeri, és nem rögtön kontratámadásba megy át; ráadásul kíván is rajta pallérozni...!
    RESPECT! [On]
  • korbin555
  • zolidarab0228
    Köszönöm a s segítséget sikerült.
    A nyelvtanom szégyenletes sosem voltam jó, de igyekszem hogy javuljon.
    Nálam y és x tengely 0 0 volt.
  • korbin555
    Te jó ég, haver. Gyalázat, amit művelsz csodás nyelvünkkel.

1. Megkeresed a "dokumentumok" mappát. Alapból: c:\Users\.....\Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\
    2. Lesz ott két "GraphicSettings" fájl. (DX9 és DX11). Kiválasztod azt, amelyiken játszol.
    3. Megnyitod valami szövegszerkesztővel, és átírod a felbontást amire akarod.
    Például:
    WindowResX = 1920
    WindowResY = 1080
    4. Mented, indíthatod a játékot.