4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • zolidarab0228
    Nem megy s azt se engedi hogy ki pipáljam a teljes képernyőre.
  • horika
    alt-enter esetleg?
  • zolidarab0228
    Sziasztok!

Olyan gondom van hogy 2 éve nem játszottam a civ 5 Gold Kingsel. s fel telepítettem eredeti és fel raktam rá a magyarosítást. Eddig semmi gondom sincs vele csak utána léptem be a játékba és be akartam állítani kép, hang felbontást stb. Csak én azt el felejtettem, hogy magyarosítás fent van nem látom a beállításokat s valahol a felbontást el állítottam szerintem. S vissza akartam menni ki dobta a játékot windows ablakba amin szinte játékból 5x1 cm méter látszik nem tudom sehol sem vissza állítani. Töröltem a játékot sőt a magyarosítást is .
    Újra telepítettem mindent. Mielőtt fel raktam volna a magyarosítást beléptem a játékba s megint 5x1cm Kbb.. méretű windovs ablakba dobta. Semmit sem láttok hogy be tudjam állítani hogy teljes képernyőn fusson.
  • Piko888
    Azért írtam, hogy a telepítés helyét kell megadni. Nekem pl a D:\Games\Civ 6-ban van és tökéletesen müködik.
    Oda kell figyelni, ennyi.
  • korbin555
    Neked jó, de akinek nem ott van a játék, annak nem fog működni. Ezért figyelmeztet a telepítő, hogy mindenkinél máshol lehet a játék főkönyvtára. Nekem pl. az "e" meghajtón van, hiába raktam volna a magyarítást a "c"-re.
  • Kori
    köszi müködött
  • Piko888
    Ahova telepitetted, nekem tökéletesen müködik
  • korbin555
    Steam\SteamApps\common\Sid Meier's Civilization VI
  • edeleny
    https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=48145

Próbáld ezt leszedni! Az egy Microszoft dll, kell a komplett program hozzá!
  • edeleny
    Hali.
    Melyik mappába kell telepíteni? Nálam a: C/Programfiles/Civilization mappa van, de ide hiába teszem, nincs magyar nyelv.
  • SANTANTICA #4329
    +++
  • mqmeszi
    Kikapcsolt víruskereső mellett próbáld meg újratelepíteni. Én egy másik játéknál olvastam ezt a megoldást DLL hibára és bejött. Egy próbát megér
  • BYpsilon
    Ezt próbáld meg.
    https://www.microsoft.com/en-gb/download/details.aspx?id=48145
  • Kori
    sajna ugy se jo a dll folyamatosan hiányzik pedig fent van a gépen
  • horika
    Általában ilyenkor van valahol egy redist mappa (vagy a telepítő dvd-n vagy a telepített játék mappájában, esetleg mindkettő), abból telepítsd fel mindent.
  • Kori
    felraktam a játékot és keres egy dll filet msvcp140
    felraktam a gépre a dll-t és továbbra is kéri
    ötlet?
  • Piko888
    57%-os a magyarítás
    Civ 6 magyarítás
    Utoljára szerkesztette: Piko888, 2016.12.04. 11:53:31
  • horika
    Hja szkíták mindenhogy op-k, már csak a unit hp regen miatt is.
  • lastmohican
    Sziasztok! Indítottam egy Diety végigjátszást 5 gépi ellenféllel szemben.
    Az előző sorozatot abbahagytam, mert az túl könnyűnek bizonyult.
    Most csak három részt tudok felrakni. A többi és érkezni fog...
    1.rész, 2.rész, 3.rész.
    A szkíta nép még a lovasíjászaik nélkül, Diety fokozaton is OP.
  • brixbrax
    Köszönöm szépen.
  • horika
    Előnyöd akkor származik belőle ha az ő vallása jobb dolgokhoz ad bónuszt mint a tied, és ha nem törődsz a vallási győzelemmel, mert ha elkezded a másik vallást terjeszteni akkor az ellenfélnek segítesz.
  • brixbrax
    Én ezt a vallás részét nem nagyon vágom. Ha alapítok egy vallást, akkor azt papokkal tudom terjeszteni, ez eddig ok. Mi van akkor, ha valaki az összes városomat áttérítette egy másik vallásra? Származik nekem abból előnyöm/hátrányom, ha ezt az új vallást (amit nem én alapítottam) terjeszteni kezdem?
  • horika
    A házak is fontos, a 6. rész egyik újítása a "housing" bevezetése. Elég lakásnak kell lennie a városban, hogy növekedni tudjon. Tehát ha a városodban van 5 lakás, a város mérete pedig 4 (egyel kisebb mint a lakások száma, bármekkora mértnél így működik) akkor a város növekedése 50%-ra lassul. Ha eléri a város mérete a lakások számát (ezesetben 5 lakás és min. 5-ös város) akkor a növekedés 25%-ra lassul. Ha pedig a városod mérete 5-tel meghaladja a lakások számát (5 lakásnál 10-es várost jelent, elég ritka mikor ekkora különbség van a kettő közt) akkor teljesen megáll a növekedés, mindegy mennyi kaját termelsz.
    Utoljára szerkesztette: horika, 2016.11.29. 08:43:54
  • oneal1
    köszönöm!!

eddig én inkább házakat építettem, most akkor már nem csodálkozom, hogy miért megy lassan az építkezés :D

amúgy minél többet játszom vele annál jobban tetszik.
  • horika
    Nyilván minden féle termelésnek megvan a maga fejlesztése a területeken, pl. ha gyorsabb termelést akarsz, akkor érdemes néhány bányát építeni a város körüli dombokra, esetleg szén/vas lelőhelyre. Ha gyorsabban akarod növelni a lakosok számát akkor farmot vagy magtárat építeni értelemszerűen mert az növeli a kaja termelést, stb.

Nyilván törekedni kell egy egészséges egyensúlyra, mert hiába építesz a város köré 5 bányát, ha csak 5-ös méretű a város, akkor sem fog mindenki ott dolgozni, mert akkor nem termelnének elég ételt és nem növekedne a város esetleg még elkezd éhenhalni a lakosság és csökkenni fog.
    Utoljára szerkesztette: horika, 2016.11.28. 15:30:27
  • horika
    Igen, minden városnak vannak különböző mutatói, amit részletesen is megnézhetsz. Pl. mennyi kaját termel körönként, mennyi kaját fogyaszt körönként, e kettő különbségből jön ki, hogy körönként mennyi kaját "tesznek félre", és ha összegyűlik elég, nő a város lakossága (ezt láthatod a város méretét jelző nagy szám melletti kis számon, ez mutatja hány kör múlva nő 1-el a város lakossága).

A másik ilyen tulajdonság a termelés, vagyis hogy mennyi fogaskereket termel egy körben. Ez sok dologból adódik össze, de alapvetően a város körül használt területek adják, és erre jönnek rá a különféle épületek (factory, stb.), kereskedelmi útvonalak, csodák jelentette bónuszok. Ezek után már csak szimpla matek, akarsz valamit építeni, aminek a költsége 100 fogaskerék, a városod termel 10-et körönként, ergo 10 kör alatt építi meg.

Hasonló elven működik a kultúra a tudomány és a hit, annyi a változás, hogy nem városonként számít, hanem összeadja minden városod "termelését" ezekből és az alapján számolja mennyi idő alatt fejlesztesz ki egy tech-et vagy civic-et, ill. mennyivel nő a faith pontod körönként.
    Utoljára szerkesztette: horika, 2016.11.28. 15:28:45
  • oneal1
    köszi! :)

egy alap kérdés, mitől függ, hogy egy adott városomban pl hány kör alatt tudom kifejleszteni az adott egységeket?
    Minél többet kell arra a területre építkeznem, ahol több fogaskerék van? :D
  • horika
    Vannak bizonyos vallási képességek amiket tudsz választani mikor "fejleszted" a vallásodat, ezekkel tudsz pl. pagodát meg más hasonló épületeket vásárolni faith-ből. Ha csak misszionáriust akarsz akkor elég egy holy site és aztán shrine. Ha építesz templomot vagy meeting house-t akkor tudsz inkvizítort és apostolt venni.
  • oneal1
    mit kell kifejlesztenem, vagy építenem, hogy Faith-ből is tudjak vásárolni? vagy azt nem lehet?
  • pocoksari
    Elkezdtem újra játszani...azért a deity gép elég pofátlan
  • oneal1
    pár nap játék után ki merem jelenteni hogy új kedvenc született és verem a fejem a falba, hogy eddig egyik civilization játékkal sem játszottam :)

azt már most látom, hogy rengeteg dolgot kell tanulnom, köztük a diplomáciát....
    Az a vége, hogy haverkodok pár frakcióval de előbb utóbb mindig ki kell iktatnom őket :D
  • SANTANTICA #4308
    Nem tudtok olyan módról, ami csak az időt lassítja le? (nem 5-vel pörög az évszám, hanem minimum 1) és a csak a technológiai fejlődés a lassú? Az a gondom, hogy nem lehet "kiélvezni" egy kort még maratonon sem, mert mire felfejlesztem muskétásokra a teljes sereget, már tankokat kéne gyártani.

Egy olyan mód kéne, ami a korokat meghosszabbítja minimum 10x-re de a termelési időt nem!
  • korbin555
    Köszi, és jöhet minden mennyiségben.
  • horika
    Meg is jött a kedvem egy kis szkíta alázáshoz
  • horika
    Uuu szkíták nagyon op-k azokban az időkben amíg lovasokkal harcolsz. Meg ha megölsz egy egységet akkor gyógyulnak. Meglesem a videót, úgyis ráérek melóban
  • lastmohican
    Hello!
    Elindítottam egy új játékot a szkítákkak emperor fokozaton.
    Eddig két részt készítettem el: az 1. rész
    Véleményeket szeretnék, hogy folytassam-e, avagy igazából nincs rá igény?
  • Running
    Javították, most már 51.
  • mooo
    Én be is szereztem gyorsan. Kaptam még mellé ajándékba egy Anomaly 2-őt.
  • mooo
    Itt most 16€. Lehet hogy elárazták érdemes lehet gyorsan lecsapni rá mielőtt javítják.
    Utoljára szerkesztette: mooo, 2016.11.25. 01:08:44
  • horika
    Gondolom hasonlóan ahhoz, ahogy corps-ot és army-t tudsz csinálni az egységekből, ha egymás mellett áll két egyforma.