3405

Vicky 1836-1939
  • hollófernyiges
    Oks, de már megbeszéltük hogy a játékot nem a te stílusodhoz tervezték, ne várd el hogy külön optimalizálják a Timurlenkek, a végig egyprovinciás országban ülők, a 'jaj Tripolival akarok játszani de lenyomnak a törökök', a 200milliós Uruguayt produkálók, az 'unciv zulukkal lenyomom a világot' számára. Még Kínát sem bírták beoptimalizálni normál játékstílus mellett, pedig azért az már elvárható lenne.
  • pocoksari
    számold ki, hogy 20 millió hitelhez hányszor kell 5000et kézzel felvenni...csúnya szám...4000...ezt elég csúnya lenne manuálisan megtenni...és 20milla nem is olyan sok 1600 tartománynál...képzek még pár millió katonát, pár flottát és el is tűnt
  • phylemon
    Viszont fel lehet venni sokszor ötezret.
  • pocoksari
    egyben, kézzel max.5000 fontonként veheted fel a pínzt...
  • hollófernyiges
    "még egy hülyeség, 5000 font kölcsönt lehet maximum felvenni."
    He? Legelső játékomban a törökökkel úgy kezdtem hogy 70Ks adósságom volt a tripoli háború végére.
  • Kopiati
    Egyébként annyira imádom, most 3 féle ország van nálam, akiknek a britek a szövetségeseik, akinek nincsen rendes szövetségese, és NÉMETORSZÁG:D
  • pocoksari
    jaja, olyan is volt nálam, minden fehér lett :)
  • Kopiati
    Nekem eddigi legnagyobb lázadásnál a zölden megjelenő számok kifakultak, fehérré:D még azok is megijedtek:D
  • pocoksari
    pontosítok, a 108db kapitalista építkezés, az 108 olyan projektet jelöl amire gyűjtik a pénzt, nyersit...a futó építkezés jóval kevesebb (asszem)...bár amióta ekkorka az ország nem is figyelem...leklikkelem azt a 4-5 felugró ablakot naponta, kiküldöm a pár megjelenő lázadóra a seregeket és ennyi, közben nonstop háború...szóval nincs is időm ennyi tartományt átnyálazni párhetente...egy egyszerű képzés elindítás is ~30 perc, a seregrendezés is kb. ennyi...amikor meg 8(!)millió lázadó megjelenik kifagy a rendszer...ezt is onnan tudom, hogy utoljára nem fagyott ki véletlenül...
    a lázadókról meg annyit, hogy a ruszkik nonstop megszállás alatt vannak, ami vicc, de más államoknál is ez van...szóval ezen baromira hangolni kellene, mert igazából a britek az egyedüliek, akiknél több katonát ölök le mint lázadót...a többieknél értelemszerűen több a lázadó
  • pocoksari
    még egy hülyeség, 5000 font kölcsönt lehet maximum felvenni...ez töredéke a napi működési költségemnek és rossz időben 1napra (sem) elég...
    pl. szívesen felvenném a nemzeti bankban lévő pár10millió megtakarítást...első körben felhalmoznék pár 10k nyersanyagot, amire szintén nincs lehetőség és egy birodalmi építkezési programot elindítanék, amire ugyancsak nincs lehetőség...de különben minden rendben
    az azért elég vicces, hogy a tartományokat egyesével kell kezeli...és még nem is az én perverziómra célozgatok, hanem pl. a britek, ruszkik alapból 200+ tartománnyal kezdenek, kínára rámászva ezt könnyen növelik...mégis minden tartományt kézzel kell piszkálni
    és nem, a kapitalisták ehhez kevesek, nálam ~1600 tartományra 108db kapitalista építkezés jut, ennek fele lehet gyár, soknál pár db kapitalista álldogál, tehát az aktív régiófejlesztő építkezések (amiben a fortok pl. nincsenek is bent)elhanyagolhatóak, késve is indulnak stb.
    most megint én vagyok hisztis vagy ez nem jó
  • Kopiati
    Jah, ok.
  • a.carkey
    A tutorial kapcsán linkeltem.
  • Kopiati
    Sztem felesleges kapcsolgatnod, egy srác a hivatalos fórumon tesztelte a vicky processzor használatát, magától is egy magot használ...a vicky nem tud több magot használni 1-nél...

a.carkey: a leírásra nem nekem volt szükségem:D
  • jocking
    Tehát elvileg nőni fog a sebesség, ha a processzor affinitásnál kikapcsolom, hogy a victoria2 több magot használjon?
  • fityusz
    Még se patchek, se módok nem készültek el...
  • meetman
    CPU: IntelŸ PentiumŸ IV 2.4 GHz or AMD 3500+
    RAM: 2 Gb RAM
    VGA: NVIDIAŸ GeForce 8800 or ATI RadeonŸ X1900
    DX: DirectX 9
    HDD: 2 GB Available HDD Space
  • a.carkey
    Meg anno linkeltem egy leírást is a játékhoz. Minden benne van.
  • matthias92
    Az alapjátékra mit ajánlotok? Jelentek már meg patchek, modok a játékhoz?
    Milyen gépigénye van?
  • Count Adyn
    Hi, nekem sajna nagyon akad a játék pedig a követelménynél jóval izmosabb a vasam, már végigfrissitgettem minden drivert, directX-t is, valami ötlet esetleg?:)
  • Kopiati
    Mondjuk én a dinamikus határnak jobban örülnék, mint fejlesztés. pl nem kellene ez a területes marhaság, hanem a határok változnának azzal, hogy a seregeid vonulnak előre...
  • Kopiati
    jav egyik legkisebb...
  • McCartman
    majd az EU4?:D
  • Kopiati
    Ott legalább drasztikus változás lett a semper fi-re de itt ilyen nem lesz hiszen már a játékot úgy fejlesztették, hogy voltak a HoI-terén tapasztalatok... mondjuk kimondottan gyorsítja a játékot ha nem rohangál 1-2M lázadó a térképen:D De remélem a paradox elkövetkezendő játékai új motort kapnak ami ?2012?-re képes megbírkózni egy olyan aprósággal, legalábbis szerintem már most piszkosul elterjedt a többmagos procikkal... mert hiába lennének LAU-1 es szintű területek(területi statisztikában legkisebb területi egység) ha a qva isten (urambocsá') se tudja lekezelni...
  • McCartman
    hoi 3mal is ez (volt?) a problema , de par patch finomitott rajta valamennyit. talán ennél is javulni fog 1,2 utan.
  • Kopiati
    Van egy mód, imádkozol a paradoxnak, hogy a Victoria 3-ban már a többmagos procikat is támogassák, és leépítik a hülye txt-s játék felépítését. (A modderek meg ne sírjanak, lehet a txt-nél jobb formátumot kiötölni...)
  • jocking
    Közben rájöttem magamtól, csak azt nem értettem, hogy miért osztotta ki a gép automatikusan a fókuszpontjaimat vasútépítésre meg minden ilyen hülyeségre.

Más: nincs valami módszer arra, hogy javuljon a játék sebessége? 1891-ben vagyok, és a sok egység és terület miatt már olyan lassú mint a franc. (1 nap a legmagasabb sebességen is kb. 2mp)
  • Kopiati
    Szívemből szóltál testvérem:D
  • McCartman
    kell hozzá egy közeli kikötő + szabad nat. focus pont és menni fog.

Emberek , miért nem futjátok át a Tutorialt? közöm nem volt a játék első részéhez , de abbol minden faszán megtanulható secperc alatt.
  • jocking
    Elég jól alakul a Német Birodalom, most szeretném kivenni a részem Afrikából, de ha rá akarok kattintani egy terület kolonizáló gombra, akkor az inaktív, és azt írja, hogy állítsam a national focust kolonizálásra. Ezt hogy lehet megtenni?
  • Kocsmáros
    meik a jobb annektalni egy orszagot vagy spherebe tenni?
  • Kopiati
    A poor az szegény, alacsony adó kateg, a middle az közép osztály... ha még serkenteni akarod a változást vedd le azoknak az adóját akiBŐL promótálni kakarsz.. pl clerkshez, poor adót vedd le..(mert saját vagyonból váltanak szakmát)
  • McCartman
    légy kreatív.:D
    #684.
  • Kocsmáros
    ja meg a craftsman az poor de a clerks az viszont mar middle ezzel most mit kezdjek?
  • Kocsmáros
    de ugyertem mi az es hogy novelhetem?:)
  • McCartman
    gyárba craftsman + clerks , kb 4:1 arányban.
  • Kopiati
    Azzal tudod motiválni a parasztjaidat, hogy nézzenek más munka (craftsman stb) után...
  • Kocsmáros
    ja meg a gyarban dolgozo szemelyek szamat nemtom kik azok sorry h tudom novelni?
  • Kocsmáros
    national focust mire erted a lazadast vagy a keveredest?
  • McCartman
    degyors vagy.
  • pocoksari
    igen, álmatlanul telnek az éjszakák