3405

Vicky 1836-1939
  • jocking
    Vagyis csak az 1. kérdés él, a 2-nál fel kellett fognom, hogy a mentést kell buzergálni.:D
  • jocking
    2 dolog evvel kapcsolatban:
    Hogy lehet létrehozni ausztriából az osztrák-magyar monarchiát
    Hogy lehet átírni a primary és a secondary kultúrákat
    ?
  • pocoksari
    muti a britek hogy állnak nálad:)
    nekem így is van national banking act nevű cucc, amit nem klikkelhetek le, szóval ígyisúgyis ott jelzi nekem...
  • fityusz
    Nem tudom, hogy észrevettétek e esetleg, de pl: nálam, ha megállítom az időt, és utána ráklikkelek egy tetszőleges provinciára, akkor magától elindul at idő, pedig csak provinciákra klikkelek. Ez elég érdekes bug.
  • a.carkey
    Volt már róla szó, hogy pl. egy eventtel, de az 1.2 már tudja, és van még egy módszer. Úgy is megoldható, hogy Ausztriával kezdesz, először létrehozod az OMM-t, majd a mentésedben átírod a primary culture-t hungarian-ra, a secondaryt south_german-ra (magyarul felcseréled a két kultúrát), és putty, máris megjelenik opcióként, hogy hozd létre Magyarországot. :)
  • Headers
    Hello, meg tudnátok mondani, hogy Magyarország hogyan lehet létrehozni?
    Már próbáltam úgy, hogy Ausztriával kezdtem, de Magyarországot nem tudom leválasztani.
    Kösz a segítséget előre is.
  • Kopiati
    Presztizs... meg nem kell 100 éven keresztül azt a decision ikont bámulni....
    amit nem értek oszták-magyar monarchiával meg lehet csinálni a Német egységet, de akkor nem lesz német-magyar monarchia...csak Németország...
  • pocoksari
    én mondjuk a francikkal, akkor kezdtem el piszkálni a porosz-oszrák részt, amikor egymást gyilkolták...1 vs 1-ben nem támadtam meg őket :)

különben mire jó a német egység? mármint azt értem, hogy a kis fegyverhordozók területeit megkapod, de ezen kívül semmi bónusszal nem jár, ugyi ? :)
  • Kopiati
    Friendly viszonynál lehet ban embassy... és utána discredit, majd spehere... ha ők kiesnek nem próbálkoznak újra... nálam legalábbis nem próbálkoztak...jah és akkor csak rajta volt maximális 3 infl. meg a baráti országokon 1-1... hogy szövetségesek legyenek(osztrákok akkor nem támadnak) így nagyon gyorsan felkúszik a pont briteket könnyen ki lehet szedni... jobban fogsz szívni a déli államokkal (ott az osztrákokat-franciákat párhuzamosan kell csesztetni...) hajrá...
  • phylemon
    Hogy a viharba lehet kiszedni egy országot egy másik nagyhatalom sphere-jéből? Poroszokkal kezdtem új játékot, és hanovert kellene megszerezni. De brit sphere-ben van. Na most felnyomtam a priorityt a diplomáciánál, növekszik is frankón a pont, de hiába, mert a briteket sem discreditelni sem expel-lni nem engedi. Azt írja hogy amig úgyanolyan státuszba nem kerülök addig nem lehet. És szürke marad a proceed gomb ha briteket akarom discreditelni vagy expel-elni. Na most friendlyben vagyok hanoverrel.. Ennél feljebb már nem megy. Viszont a britek simán discreditelnek engem. Így sose fog létrejönni az északnémet szövetség se.. Háborúzni meg nem szeretnék a britekkel hanoverért. Láttam h itt már többeknek sikerült létrehozni a német egységet, de soha senki nem beszélt arrol hogy hanover kapcsán háborúzott volna a britekkel. Azok hogy szedték ki hanovert a brit sphere-ből?
  • Kopiati
    Ilyen nyugger paradicsomot hoznak létre...ahol még a fű is zöldebb... mi elvesszük ami kell:D
  • pocoksari
    jó, de a többiek nem terkára mennek, hanem gyárakra meg a halászatra
  • Kopiati
    Szerintem amikor a többiek a picurka szót olvastak egy halk anyádat elmormoltak:D
  • pocoksari
    amikor olyan picurka volt az orim mint neked most, akkor nekem is csak szaggatott :D
    nem tudok belépni a pop menübe :S
  • Kopiati
    Nekem egyenlőre csak óriásit szaggat:D
  • pocoksari
    kilépett a játék amikor a poplationre klikkeltem...majd friss indításból megpróbálom...na, most restart...különben 20-25% lehet
  • fityusz
    Hány %-a francia ennek a "kis" országnak?
  • Kopiati
    Kíváncsi vagyok mit írnak majd a töri könyvekbeXD Sok száz év elnyomás után öntudatára ébredt a francia nép és 100év alatt igába hajtotta a világot...XD
  • pocoksari
    különben lassan meglesz a 30000es pontszámom is...igaz, hogy a seregem a maximális fele harmada lehet...így is 10szer több pontom van mint a második britteknek...épül Pocokföld :)
  • Kopiati
    :P
  • pocoksari
    nem kell a magyarázat, Második :)
  • Kopiati
    Neked nem kellett országot egyesíteni:D van egy kis előnyöd:D
  • pocoksari
    háháááá,sikerült
    nagyon skilles képbemásoló vagyok
    a kép 1906 aug.-ban készült
  • pocoksari

remélem jó lesz
  • Kopiati
    Öhömm.. valszeg a büntetés militancy, mert truce még érvényben volt... meg szerintem sok azanti militarista az országodban.. nálam 50% pro military..a lakosság 12% katonaXD
  • Dulam
    Hali

Felraktam ide:link
  • tagga
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showpost.php?p=11580053&postcount=3700
    konkrétan az 5.9 es kéne hátha valaki jószívű

Köszönöm!
  • jocking
    Hát... Ha eddig megtámadtam akármilyen európai országot, akkor mindig felugrott 4 körüli értékre. Ezt reformokkal mindig vissza tudtam nyomni. Most, hogy elfogytak a reformok, megtámadtam a törököket. Megint felugrott 4-re, de már nem volt több reform, amivel visszanyomhattam volna. Így békekötés után is maradt a 4 körüli érték, ami a 2 héttel későbbi újabb törökök elleni háborúval felment 8-ig, és a sereg elkezdett szépen lázadni.
  • tagga
    hali
    Pop and Economy overhaul mod nincs fennt valamelyik fájl megosztón? nem tudtok róla? későbbi verziók jók lennének

esetleg ha nincs nem tudnátok rapidshare-re vagy datara felrakni? (nem valami nagy és nagyon jól jönne)
  • Kopiati
    Uhh de mitől akkora? Nekem 1901ben 0,30körüli, és még bőven lenne mit reformálni:D
  • jocking
    Már beraktam, de 8,78-as militancynál már jönnek a lázadások. Még nem is annyira a tartományokban, inkább a mobilizált sereg lázadozik.
  • Kopiati
    Másold be azt a 2 fájlt, amit korábban linkeltem, helyre rakja a lázadásokat...(meg az asszimilációt lassítja)
  • pocoksari
    nekem szociális egy sincs, a politikaiak meg maxon...furcsáltam is
  • jocking
    Szépen gyarapszik az én birodalmam is, de mostantól nagy sz@rban leszek. Elfogytak az aktiválható reformok, így ha hadat üzenek valakinek, a militancy egyből felugrik 4 körülire. Béke és újabb hadüzenet után már bőven 8 felett van, így már a 3 millió körüli hadseregem majd' fele fellázadt.:( Van erre valami megoldás?
  • Kopiati
    Szép új világ:D
  • pocoksari
    a legjobb az, hogy levettem a haverkodást 0-ra, ne osztogassa nekem a pontokat az ellenségre ÉS piemont valahogyan a szférámba került...ezt nem értem
    ha a prioritásos részt nullázom mindenhol, akkor minden látező országra tolja

azon filózok, hogy az ion island vagy mifene az uk vazallusa, de ha great power lesz belőle, akkor vajon felbomlik-e ez
  • pocoksari
    tegnap néztem még van 35 ország, ez 34el több mint kellene :) sajna a civilizálatlan angolbérenc indiaiakat nem tudom kipiszkálni, amíg az UK él,azt meg már biztosan nem tudom leverni 1935ig...baromi "drágán" adják a tartományokat így mindig pár darabot hozok csak el

van 3 ország akik ellen még nem is harcoltam, mexikó, svédo és ukrajna...de kicsit foglalkozom majd velük is
  • pocoksari
    este küldtem egy egészalakos képet...kis telhetetlen
    dolgozom és 5re érek haza, akkor én belépek játszani és kizárt ,hogy kilépjek képet feltölteni :D de este rakok be képet...mondjuk a múltkori után lényeges változás nincs...ilyen kis bizbaszszirszar területeket húztam be csak
  • Kopiati
    Pocoksari képet!:D
  • Kopiati
    Nah kipihentem magam:D, pocoksari jól látod miért van meg itt még oroszország, mert egyrészt sok idő másrészt nagyon uncsi őket foglalgatni, inkább 1 dipóponttal kinyírok egy unciv országot:D meg engem zavarnak, mert uncivkednek..;) jönnek rájuk a casus bellik, aztán legalább ezt ne kelljen lenyomogatni. Bár szerintem kína esetében furcsa az egykörös annektálás, mert nincs az a adminisztrációs rendszer ami lenyelne egy akkora országot...

Egyébként az egyik nyelvi fájt fordítgatom, nem sokára kész lesz, néha nehéz úgy átültetni a dolgokat magyarra, hogy a játékban értelmes mondat jelenjen meg...:D de azért sikerül...