3405
Vicky 1836-1939
-
phylemon #605 Mitől függ a nagyhatalmi státusz? Csak mert ahogy nézem a 8 nagyhatalmat, a prestige-industry-military score-ok összege szerint vannak sorbarendezve. Na most én a svédekkel már 8. vagyok (mármint a rank-om), megelőztem a belgákat, akiknek csak 9 a rankja, sőt egyedül az industry score-ja magasabb, a prestige és military tekintetében magasan verem. Viszont mindezek ellenére mégsem kerültem be a great powerek közé... -
McCartman #604 melyiket tartjátok jobb , élvezetesebb játéknak?
EU3 (kieggel együtt) vagy Victoria 2? -
pocoksari #603 nem tudom, hogy mi az AOD :)
a HOI-t még nem próbáltam, de ami késik nem múlik, mondjuk a tankosdi nem érdekel annyira...a középkort/ókort jobban szeretem
-
Renegade #602 akkor még nem játszottál az AOD-al (az AI kemény, hard/aggresziv fokozaton)):-)
vagy a HOI3-al (mindent elmenedzsel helyetted az AI) :-) -
pocoksari #601 végülis a gondolatmenetemnek a vége az, hogy sem a Victoria 2 sem más Paradoxos játék, sőt semmi egyéb mélyebb stratégiai játék AI-ja nem elég jó ahhoz, hogy a hiperagresszív játékost megfogja, a menedzselés meg nem elég fejlett, hogy ez a játékos a szuperbirodalmát ésszerű időráfordítás mellett igazgassa...pl. ha nem küldenék ki első nap hadüzit és inkább várnék 20évet, akkor lehet, hogy szenvedősebb lenne...nem tudom, még nem próbáltam...de az AI nem elég jó és a szöszmötölés nagyban elég idegölő és időrabló -
Renegade #600 jaja, tudom, gyorsan nyitottam is neki topikot, bár elnézve az 1 forgalmát, nem lesz vele sok dolgom :-) -
pocoksari #599 pl. tegnap 800 brigád és 400 hajó képzését indítottam el, kb. vért köptem a végére...most is ez miatt van 4,5 millió katonám a maximális 10 millió helyett...ráadásul nálam belassul egy idő után (pl. lett egy 300k fős seregem és annak a szétszeletelése lehetetlen, 30 sec amíg kiemelek egy brigádott belőle... igaz ez egy tartalékos csapat és el fog tűnni, de ha akarnám se tudnám szétbontani...amit nem értek ,hogy miért van) -
pocoksari #598 igazából szorosan nem tartozik hozzá, de ide lyukadtam ki, pl. a total warokban is volt valami egyszerű segítőrendszer, ilyesmit ide is lehetne...nem kell szuperjónak lennie, a fontos helyeket úgyis én klikkelem le, de amihez már nincs elég türelmem ott egy butácska segítő is több hasznot hoz mint ha hozzá sem nyúlok
13, nem 15 :)de igen, sőt 1kört bent is hagytam, de ez tényleg mellékes
akkor nyered meg a nagykampányt ha elfoglalod Rómát és van 50 olyan tartományod, ami vagy a tiéd vagy a vazallusodé (ez a kiskapu)...igazából ez úgy jött össze, hogy elfoglaltam a görög, thrák, illír (nem biztos, hogy ilyen néven futottak a népek, de lényeg,h a Balkán az enyém volt) részt meg Rómát(mivel 3 irányból támadtam, így könnyen elképzelhető, hogy mást is elfoglaltam náluk) , egyiptom és a szeleukidák meg vazallusok lettek (Róma is az akart, de kellett a fővárosuk), kis txt-be leírtam, hogy el ne felejtsem ,de az már éve odaveszett a meghajtó takarításnál...
-
Brave89 #597 2012-ben jön a crusader kings 2 -
Renegade #596 akkor porold le a CK-t, legyél egyszerű báróval (annó én pécs uraként kezdtem), már attól elaláltam, hogy ármánnyal, házassággal, háborúval sikerült felküzdeni a családot és én lettem kishazánk királya :-) -
farferi #595 Ez nem ró,a topic de 50 tartományt 15 kör alatt??? -
pocoksari #594 mondjuk valóban nem ülnék el nyugodtan amíg pörögnek az évek :D:D a kereszteseket meg imádom...total warban a keresztes kampányt szerettem...csak csatázni nem, én a seregeket tologatom szívesen a térképen...meg úgy alapból engem a magasabb szintű stratégiai döntések érdekelnek nem ezek a taktikai bohóckodások
rome total warban sikerült a nagykampányt 13 kör alatt megnyernem makedónokkal :D:D -
pocoksari #593 pl. az UK ellen tegnap komoly gondban voltam, mert minden fronton támadtam őket, ők meg ahol tudtak visszatámadtak...több100 sereg kerülgette egymást...alig mentek a napok...de ezt muszáj nekem irányítani, viszont a gazdasági/építkezési részhez lenne valami okosabbat kitalálni
a másik a diplomácia, bár a valóságban sem tört ki minden minden nap háború, de ha a gép magára lenne hagyva, akkor kb. az indulási térkép ugyanaz lenne mint a játék végén...ami meg elég unalmas...az EU3ból pár casus bellit átemelhetnének...meg egy kis agressziót...ott a kicsik összeálltak és komolyan nekem jöttek ha az infamy magas volt és megtámadtam valakit...itt panjabot az uk simán magára hagyta, pedig szöviben voltak...EU3ban ilyenért nekem jött volna meg az összes többi ország is akiknek alapból közük sem volt a háborúhoz... -
Renegade #592 :-)
jaja -
#591 Hát pocoksari unatkozna:D már crusader kingsben elfoglalná a világot:D -
pocoksari #590 mondjuk valóban jó lenne ha össze lehetne kötni a játékaikat, EU,V és HoI...nekem is nagyon tetszene
az mondjuk jobban, hogy ha beraknának pár "segítőt" a játékokba, mert ha nagyra nő az ország, akkor kb. lehetetlen irányítani vagy irgalmatlan sok idő...és nem kellene szupersegítő, aki gondolkodik, csak egy sima mezei, akinek azt mondod, hogy elköltheted a pénzt vasútra, erődökre csak ne csökkenjen a pénz 2 millió alá és ennyi, vagy pl. leraksz egy military camp nevű jelet valahova a térképre és a gép egy meghatározott távolságon belül elkezdeni képezni a csapatokat előre meghatározott arányban és mennyiségben aztán odairányítja a megfelelő helyre
pl. a Making History 2-ben volt a tartomány és általában volt egy város rajt, mind2ben lehetett építkezni, annyit se lehetett elmagyarázni a gépnek, hogy az 500 tartományban automatice építsen szénlelőket és ne nekem kelljen ezzel sszórakoznom, itt is ugyanez a helyzet... -
Renegade #589 viszont, ha végre normálisan megcsinálják a konvertereket, akkor lehet nyomni egy maratont 1066-1964 :-) -
#588 Szerintem, ha olyan HoI technikával nyomják, akkor már épp a kiegészítőt hegesztik, csak a modderekre várnak, hogy alkossanak valamit, aztán beleollózzák egy peccsbe.. majd kiadják a kieget...
Nem akarok előre rohanni, de gondolom jövőre jön a Crusader Kings 2 (azt peccselni, majd rá egy évre Europa Universalis 4? kb az lesz a legrégebb kiadott játékuk, talán ahhoz írnak olyan motort, ami a dual core-t is használja... -
Renegade #587 még nem néztem át őket alaposan, mert egyelőre nem vikizek, bár csak paradox stratégiákkal szoktam játszani, viszont egyik játékukat sem szoktam elkezdeni 1.2-1.3-as patch előtt. :-) -
browing #586 megnéztem de, nem igazán tudom eldönteni hogy melyiket szedjem le...
melyiket érdemes (ami realizálja a dolgokat) leszedni??? -
pocoksari #585 viszont tegnap már nem volt időm az új térképet bemásolnom nektek, de ma kaptok egyet, igaz nem is történt túl sok dolog benne
Japán, Panjab, Bhután, Nepál, Zulu Sváziföld (???), Magadaszkár, Montenegró
Kicsit a Dánokat megcsapkodtam
Ausztriát megszállták a lázadók, Horvátország ki is vált, igaz én meg is támadtam őket kb. azonnal...a törököket és osztrákokat is 1 tartományosra vissza tudom verni, azoknak is lassan végük...haladok haladok, de lassan...
azon filóztam, hogy a truce ellenére azonnal nekimegyek az UK-nak, miért várnék 5 évet, amíg képez sereget...vonnak le 100 presztizst úgy emlékszem, aminek nincs sok haszna, most van olyan 2500 kb., az a 100 nem is nagyon látszik...infamy nem érdekes hiszem abból van lassan 3000...egyedül a militancy érdekesebb történet...a franctudja, át kellene gondolni ezt
esetleg megtámadok olyan brit szövetségest, aki ebben a háborúban nincs bent, de olyan meg nincs...nem jó ez így -
pocoksari #584 na, megnéztem vagy rájöttem tegnap
csatákért maximum 25 pont kapható...mivel a csatákban kiosztott pontok ahogy látom alapvetően a harcoló felek méretétől függnek, ezért pár nagyobb sereg legyőzésével simán összejöhetne a 100pont...ami mondjuk a való életben teljesen reális, tehát ha szétkergetem az ellenséges seregeket, akkor lényegében nyertem, miért kellene még az üres területeket megszállni.... -
Renegade #583 modok -
pocoksari #582 ahammm, meg minden más tartományt is :D
megtámadtam UK-t most...egyik tartományban megjelent egy 600k fős sereg, annyira jó :D
jappók ellen az egyik csatáért kaptam 56 pontot, megnéztem az összpontszámot..54...érdekesen ad össze a gép (értelemszerően nem volt csökkentő tétel) -
browing #581 nem tudtok valami jóféle modder által készített javítást, vagy valami ilyesmit...
amit érdemes letölteni majd bemásolni...
ha tudtok akkor egy linket beszúrhatnátok....
előre is kösz! -
#580 Elzász lotharingiát össze kéne szedni... -
pocoksari #579 na, még fél év és indul az UK elleni háború...most rendezgetem a csapatokat...de 2-3 millióval indulok majd meg...még van 44 ország...hihi -
meetman #578 az észak német megvan az egész német ország egyesülésére gondoltam azt nem adja be de már télleg nem tom miért thx
-
#577 Az össze észak német államnak a spehere-edben kell lenni, és a dánoktól kiháborúzni Schleswig-Holsteint, ha minden észak-német a te sheredben van akkor bejön az event, ha nem, akkor még a sphere-t bővíteni kéne... -
meetman #576 hali
valaki meg tudná mondani hogy lehet tartalékosokat behivni?meg hogy mi kell németország egyesitéséhez még az észak német szövetségnek kell meglennie,45 prestige pont,sphere:bajorok baden würtenberg ez meg is van de nem adja be az event-et.valaki tudja irjon thx -
McCartman #575 azt igertek , hogy GPk (több) szövetséget kötnek egymással esélyt adva ezzel világháborúra (Great War , mindkét oldalon legalább 2 GP). -
#574 A lázadókat megpróbálják helyre tenni, fejlesztik a kapitalisták üzleti érzékét (ne csak konzervgyárak épüljenek....) Agresszívabb ai országok..szövetkeznek egymással, meg ha háború van esetleg belépnek (ilyen intervenció...)
Mondjuk a valóság szerintem az, hogy várnak egy picit a modderekre, hátha ők megoldják a problémákat aztán ctrl+c, ctrl+v... Meg állítólag elő lehet majd csalni bizáncot:D a görögökkel... Idő még szerintem azért nincs mert a modderekre várnak:D -
browing #573 a készülődő új patch az mikorra várható?
és mit lehet róla tudni?? -
#572 Arról nem is beszélve, hogy a lócitrom a mezőgazdasági RGO-k kimenetei hatékonyságát 1%-al javítja...:D
Így állok most: Az olasz kis államok, megszívták... ha nem állank az osztrákok mellé még léteznének... A pápa, belgák-flamandok, svájciak, a következő hullámmal fognak eltűnni..végleg...
-
pocoksari #571 nekem is ilyen elosztásban, csak 4 lovas, 2 lovas és 2 lovas felosztásban...odamennek a pacik és lenyihaházzák az ellent :) -
#570 Uhh ezt elírtam, nah szóval van eddig 16 hadtest, 24k emberrel darabja, 4 hadosztály guard, 2 ágyú, 2 lovasság, nem tudom mi az ideális kombó... de eddig ez bevált, meg jól nyilvántarthatóak a veszteségek.. -
pocoksari #569 így elsőként, már nem nagyon fognak ugrálni az infamy miatt...kb. azt csinálhatsz amit akarsz :)
melyik évben jársz? -
pocoksari #568 a 24 hadtest az 72k katona, nem sok az egy seregbe? nekem 30 max. 40k fősek a seregeim és maximum a brit invázióra alakítok ki nagyobbakat, bár ott sem lesz erre szükség, mert nekik sincs nagyobb és fejlettebbek az enyémek -
Trantorius #567 Hello
Köszi a választ, még annyit kérdeznék hogy hogy tudom növelni a képezhető egységek számát? -
#566 Nah a mai nap nekem eddig eredményezett, Ausztria tovább gyengült, teljes északi, és nyugati fele enyém, déli része magyarország még övé...még...hangsúlyozom:D Közben betámadtak a franciák, revansot akartak volna venni elzászért, hát tőlem csak újabb okokat kaptak a revansra;) a champagne pezsgőit már a friccek iszogatják...svájci óragyárosok is benézték magukat.. a fél ország már német terület. Aztán a világ hatodik legerősebb serege (mint kiderült az erős az túlzás...) az oroszok megpróbálták leszerelni a nagy hadam:D Mivel ekkor az állandó katonaság a franciákat büntette, ezért ausztriából, immár a béke után küldtem a nindzsákat büntetni az ortodoxokat... a technikai fejlettség eszméletlenül kiütközött... az 50%paraszt-bányás seregeim simán verték a 3szoros túlerőt.... ezért a francia béke után nem is kellett bevetnem a hadsereg igazi erejét, a katonáim szépen körbe turistáskodtak kelet-európát Kreml, meg hasonlók...:D, vadászgattak az Arhangelszki erdőkben... stb.. aminek hála az orosz 310 brigádból a végére maradt 30(abból 10 panamában) és a végére az ország is 1. lett... Ma még az osztrákokat rövidre szeretném zárni... meg a belga-holland kettőst.. rontják a kilátást a tengerre... a hadseregem immár állandó 16 hadtest 24-24 brigáddal ez olyan 1,1 millió, és mozgósítható 300+ brigád...
Remélem teljesül Bismarck álma, az európai egység:P