3405
![](\"http://farm7.static.flickr.com/6148/5928113266_9b823442a7_b.jpg\")
Vicky 1836-1939
-
pocoksari #565 különben már csak kb. 55 ország létezik...kb. a felét leöltem már :D
viszont az ipari pontom nem nagyon gyarapszik, sorra rombolja le a gép a gyárakat, olyan 1600 körül stagnál a ipari pontszámom
a pénzemből is rengeteget költöttem el, igaz most 3k jön be naponta, de hamar a fenekére verek :)
infamy 2700 ha jól emlékszem -
pocoksari #564 Lassie kutyus nem enged nekem vasutat építeni...azt mondja nem fer :)
de ma befejezem a felkészülést a nagy uk elleni invázióra...lehet már 7,3millió katonám...le is képzem őket...tartalékosokkal ~ 11millió katonám lesz...nagyon csúnyán megkergetem őket...
a ruszkik meg közben összeomlottak, van 100 csapatuk , szóval tartalékosokkal együtt is max. 1millió katona, hatalmas technológiai hátrányban rengeteg lázadóval...k már nem ellenfél -
Ha megépül a kelet-nyugat vasút vonalad, lesz ilyen orient expressz event:D -
pocoksari #562 na, eltelt megint 4év a játékban, a birodalmam ismét gyarapodott :)
http://imgshare.co.uk/viewfull/977/7606.jpg
ez most az országocskám:) -
Esetleg veterán egységei vannak? -
Arnosos #560 en nem ertem japannal vagyok 1890be, civilizalt vagyok, 4ik nagyhatalom de a seregeim defencje rohej 4, amcsiknak meg 15, sima infatry nem guard nem engineer, nem ertem miez a kulombseg pedig techbe se vagyok lemaradva de az is csak +1et ad nem ertem mi lehet a gond, tabornokuk sem ad hozza tehat teljesen siman enyi a defence -
browing #559 pont ez a szép a dologban, hogy hiába fejlesztettem a millitary-t és hiába választottam olyan tábornokot, aki "jó képességű" és hiába jó a moral meg a szervezettség akkor is a sógor az jobb...
-
Military techet kéne fejleszteni, és olyan tábornokot rakni a seregbe, aki nem valami tehetségtelen pernahajder...(organisationöd valószínüleg kevés, és az attack-on sincsenek bónuszok...) -
browing #557 Most vagyok a magyarokkal és nekimentem az sógoroknak, és azt egyszerűen nem értem hogy mért van az hogy míg nekem van 30 ezer katonám egy megyében amit éppen foglalok el oda jön az osztrák fele annyival és legyőz...
nézem hogy neki fogy a katonái száma -10, -33 meg mittudomén mennyivel nekem meg több százzal hanem ezerrel csökken...
ez mért van?
gondolom a sereg felépítéssel kapcsolatban van...
de ha nekem van 13 ezer gyalogossom,10 ezer lovassom és 7 ezer ágyú akkor hogy a fenébe győz le engem csak pusztán gyalogsággal?? -
Több az árjaXD De félre a tréfát...
Meglett Németország, egyenlőre csak kicsi:D (bár ezt a csehek máshogy gondolják) Piszkosul megszenvedtem a franciákkal, annyi embert mozgósítottak, hogy az valami eszméletlen... azthittem elvernek, mozgósítva 170 brigáddal vágtam neki... neki mozgósítva 300+ ...erre nem számítottam, szerencsére a technikai fejlettség az én oldalamra billentette a mérleg nyelvét:D Meg az, hogy az angolokkal is gyarmati háborúba sodródtak, aztán én voltam a veszélyesebb engem küldött el Elzásszal, gondolkodtam, hogy kérek más földeket, de eléggé szétkapták a seregeim, jól álltam csak a legtöbb már 3ad annyi emberrel masírozott mint teljes készültségben...Már-már megható volt látni a boldog kapitalistáim akik örömmel vetették bele magukat (az immár 2. számú nagyhatalom) felvirágoztatásába...(USA-ban a Könföderáció győzött, pedig 90% vereségre álltak, végig követtem a skálát... érdekes.... de legalább amerika kegyetlen megzuhant.. 5-6. hely... ha lennének hajóim lecsapnék rá mint állat...:D
Az nem teszik viszont, hogy pl most németekkel, rohadt sok eventet lehet megcsinálni, pár országnál kb. csak 2-3 event van... itt event-tenger... -
pocoksari #555 de miért jó ha sok a német ? :P -
Hát szeretném megtartani a német lakosok arányát az országban:D ne keveredjenek itt franciákkal, meg angolokkal:D főleg ne ruszkikkalXD Igazából sereg van de harc közben elfogy az emberanyag, legalábbis ritka lassan töltődtek fel a seregeim az osztrák harcok alatt ez eddig új jelenség volt nekem, hogy háború alatt feltűnően sokkal csökkent a képezhető katonák száma... peru esetében még akkor is nőtt:D -
pocoksari #553 igazából én úgy vettem észre, hogy akkor jönnek infamy miatt elpaskolni a popsidat ha erősebb a gép papíron, ami egyesített északnémet terület meg pár osztrák résszel biztosan topos az ország, tehát infamy miatt támadni csak a francik és az uk jöhet...uk úgysem tud behajózni annyi sereget, a francik meg, hát, támadd egyből őket így nincs meglepetés :) meg ezek hiába erősek, szét van osztva a sereg a gyarmatokra, főleg az uk-nál...sőt, az uk esetében még egy angliai invázió is kivitelezhető, mert 50k-nál több sereget nem tartanak ott, ráadásul karnyújtásnyira van... -
pocoksari #552 most én vagyok lehet perverz, de ha van sereg, van üthető ellenfél, akkor miért aggódsz az infamy miatt ? :) -
Nagyon frankó ez az North-German-Federation:D bár sok területe van, meg eddig kevés a melós, de a sereg végre magára talált, így az osztákok nem ellenfelek:D szegényeket az előbb nagyon elvertem, kb az oszág 3/4-ét el kellett foglalnom, hogy megkérhessem azt a drága békét, meg, hogy ők meggyengüljenek... Ha az infamy megfelelő ütemben csökken, akkor olyan valós dátum közelében már lehet nagy Németország...Addigra szeretném a holland-belga párost is a birodalomban tudni...Itt kimondottan élvezetes a diplomácia is:D -
pocoksari #550 nem mertek írni, kis gyávák :D -
pocoksari #549 na, vége az értekezletnek...bhááás, ennyiből játszhattam volna...szóval a bajom az, hogy régebben volt pár ország a SoI-mban, akik bár onnan kikerültek, de a hosszú évek alatt nem utáltak meg eléggé (lehet, hogy mexikót így meg sem támadhatom :S), ezért a parasztok megutálnának, hogy ha a régi havert megcsapkodnám...szóval valamit ki kell találnom arra, hogy ezek az országok (két szic.,pápa, mexikó meg belgium volt )megutáljanak, mert dipópontom nincs a vélemény csökkentésére... -
pocoksari #548 ahogy nézem a térképet Magadaszkár lehet, hogy okosabb kiindulási hely lenne a dél-afrikai drophoz vagy verjem le a portugálokat és száraz lábon menjek a britekhez és a flotta inkább indonéziából vigye a katonákat ausztráliába...vagy dolgozzak inkább ha már a munkahelyen vagyok? :D -
pocoksari #547 kigondoltam közben a haditervet
1883ban járok, ezért kb. 1890 körül neki kell mennem az UK-nak,hogy időben végezhessek velük,tehát van 7évem leképezni a sereget és kiszélesíteni a határt...most van kb. 2millió katonának üres helyem, ha hazamegyek elindítom a képzést, képzek még 3 flottát (most van 2db. 180-145hajós), az első segít a transzportolásban a brit szigetekre, a 2. dél-afrika elfoglalásában, a 3. pedig a karib részre droppolja ki a seregeket, a rendelkezésre álló kettő szintén a brit szigetekhez droppol
a 7év alatt leverem kínát, indokínát (sajna a britek eléggé kitolták a szövetségi rendszerűket pl. Panjab, ami katonailag nem erős, csak van 7tartománya vagy mennyi, amit útközben el kell foglalnom), de mivel lesz elég dipópontom, így a törökökön, ausztrián fordulok egy kört, de szerintem mexikót is megcsapkodom...aztán behívom a tartalékosokat és 8millió katona rohan London ellen, whááháháhá -
pocoksari #546 -Van a felső sáv végén (asszem ott) egy Military gomb, azon vannak számok és van egy ilyen, hogy pl. 43/74, tehát a maximum 74-ből 43 csapatod van
-Ha ráklikkelsz a military gombra, akkor megjelenik egy ablak és ott lesz egy build army gomb
-a kistérkép feletti sorban jobbról a 2. (vagy 3. vagy mittudomén) a recruitment view, ezt kiszinezi a térképet és ahol zöld ott tudsz képezni
-
Trantorius #545 Már rájöttem.
Viszont mitől függ azt hogy képezhetek e katonákat vagy nem? Mert hol enged 1-et 1-et hol meg egy csomó ideig nem. -
Trantorius #544 Ha elfoglaltam egy teljes országot hogyan kell magamba olvasztani/csatolni?
-
pocoksari #543 no, én befejeztem mára, ez lett a végeredmény...4évet sikerült lejátszanom ma...
http://imgshare.co.uk/viewfull/969/7334.jpg -
Kb minden olyan ami lényeges információt tartalmaz, és bonyolultabb egy egyszerű alany-állítmány szerkezetnél...az üres marad.
Nah sikerült a North german Federationt 1845 márciusára összehozni, igazából nem is sereg, hanem diplomácia kérdése az egész... 2 évvel korábban is meg lehetett volna de nem a megfelelő diplomáciai akciót használtam. Egyébként a Porosz-osztrák testvérháborúnak van értelme? Mert kb semmi változás... -
Trantorius #541 Ja és katonákat hogy tudok képezi, rámegyek a Military füllnél a Build Army-ra és midnegyik szürke -
pocoksari #540 na, legyilkoltam az osztrákokat...néztem a lázadókat...2millió lázadó várható...hmmm...az nem is olyan kevés :) -
Trantorius #539 Tetszik a játék viszont az angol tudásom minimális, egyáltalán nem látom át a játékot. azt se értem hogy most inditottam egy országot(Columbiát) és ahogy elkezdtem még nem is nyultam semmihez, az adó bevételeim lecsökkenek rohadtul és minuszba kerülök amiből nem is tudok kijönni. -
Passz. Erre a kérdésre mindíg azt válaszolják, hogy majd jön ha jön sem elöbb sem késöbb. -
pocoksari #537 na, még 300k katona megpusztult...közben perzsia is beolvasztásra került...persze dipópontom nincs egy szál sem :) -
Trantorius #536 A nyelv átállításával azt mondtátok részben magyar lesz részben meg üres szöveg részek lesznek. Kb milyen szöveg részletek üresednek el(lényegesebbek)? -
Trantorius #535 Meg még egy kérdés:
Valaki elkezdte a magyarítást már?:) -
Trantorius #534 Az 1.2-es patch mikorra várható?
Előfordulhat hogy ott már Magyarországgal is lehet lenni? -
pocoksari #533 na, 300k katonát leirtottam...alig mennek a napok ilyen tempóban... -
pocoksari #532 én és a nagy szivem...behívták a tartalékosokat...van 700k katonájuk...kicsit több mint nekem :) ráadásul a dánok és hannover is segít nekik...szomorú, de ez elhúzódó háború lesz... -
pocoksari #531 na, most perzsia és ecuador van porondon, de az osztrákok nekimentek a törököknek...pont van pár katonám a környéken...lehet, hogy megmentem a Portát...pontosabban bővítem az orosz határt...
sajna UK szétszedi kínát, így nekem nem sok fog jutni...brutális háború lesz... -
pocoksari #530 igazából ha lenne elég diplomácia pontom kicsit jobban állnék...de most 1 dipópontos hadüziket küldök ki éppen, Perzsia, Kína stb., ezek gyorsan bedurvítják a birodalmam ha elfoglalom őket...most éppen haitit foglalom el meg Afganisztánt asszem, de már fene se tudja, hogy éppen kit támadok...
Francikkal vagyok :)
de, pont most volt egy 100 tartományos lázadás...igazából az a bajom, hogy végig kell néznem a térképet és kijelölgetnem a tartományokat...tehát csak időbe kerül, veszélye nincs...van 2 millió katonám meg még 1,5 millió leképezhető (lehet, hogy kellene kicsit nyomogatnom a képzést végre) meg ahogy látom 3,4millió tartalékos (korábban 2milliót írtam, de úgy látszik a régebbi adat volt) -
Cs3 #529 Lázadásokkal nincs problémád? Anyaországban se? -
Cs3 #528 Egy kis játékkritika.játékkritika -
Az igen! Németekkel vagy? -
pocoksari #526 http://imgshare.co.uk/viewer/968/4562.jpg
kész, feladtam, itt tartom most :)