Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kopiati
Ha fellázadt a hadsereged, akkor A, levetted a military költségeket, B, olyan párt van akit nem szeretnek (anti-miliray stb) vagy a hadsereg soraiban vannak a lázadók, de olyan békét kötöttél ami kiverte azt a bizonyos biztosítékot... nézd meg a pop ablakban mit akarnak a reactiósok...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

A bal felsõ sarokban klikk a kör alakú ország zászlódra és a bejövõ Diplomacy ablakon, baloldalt van 4 szá, a legfelsõ az ( a háborúk melletti szám)
mindegy itt van:
http://kephost.hu/image-5C4F_4C69A023.jpg
Ez tuti így volt a az elsõ részben? Nekem kimaradt a Revulution kiegészítõ, nem csak abba jött ez be?
Ha valaki megtalálta a "realisztik módot" szóljon!

1849 USA:
polgárháborún túl, fél Mexikón túl, Angol hadüzenet és háborún túl.

1. a teljes hadseregem fellázadt a békekötés után, erre jön ez a pici lázadás:

Ha valaki erre azt mondja életszerû, az beteges!

Most úgy érzem visszateszem a viki 1-et, mert ez így egy szar!
Még szerencse, hogy nem rendeltem elõ a játékot!
Kösz a war goals gombot eddig nem is találtam, de hogy mondtad van ilyen megkerestem. Fölszabadítom Koreát :) Én szerettem anno építkezni az elsõ részben, azt az elvet vallom, hogy a játékos játszik nem gép, az csak besegítsen, de ne elvegye a játékot :) A paradox AI írási képességeivel meg komoly elõítéleteim vannak :)

Pénz. 8 millió pénzem van és 1873-at írunk. Levettem a mocsok a kapitalisták adóját, meg a vámot, hogy akkor dolgozzanak õk, de még így is - a masszívan veszteséges állami iparral :) - is szaporodik. Mit lehet ezzel kezdeni? A Victoria 1-ben lehetett területeket/technológiákat adni-venni, arra jó lenne, de jól látom, hogy ilyen már nincs ebben a részben?
Mondjátok meg plíz hol lehet megnézni az infamyt mert csak a mentett állásban tudom csekkolni, az meg nem az igazi..
Kopiati
Nekem ez tényleg bejövõs a motiváld a Pop-okat, olyan valósághûbb, nem az, hogy átkonvertálom õketXD, hanem ha szar neki elhúz a koloniára, vagy nekiáll lázadozni;)Most én is Japánnal nyomulok, török kampányom kifulladt;) örökkévalóság velük a fejlesztés... Japánban alapvetõen a fõ sziget jól védhetõ, meg nincsen nagyhatalom a környéken;) Csak munkásból sosem elég....

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

epiteni lehet, csak nem ismered meg a jatekot szerintem, az 1be is igy volt h ha a kormany state kapitalism v planed economy csak akkor tudsz epiteni mindent, ha a tobbi van akkor max fejleszthetsz v meg azt sem, egyebkent a penzt hamar el lehet kolteni foleg ha te epited a gyarakat, egyetlen dolog ami nem teccik az a trade, amit nem ertek, ja es az infamy, marha lassan csokken es hihetetlen ostoba mondon adagolja, pl a poroszokkal azert is infamyt kapok ha egyesiten akarom nemetorszagot es hadat uzenek ausztrianak, ezt nem ertem...
"Mondjatok valami biztatót"
Hajrá Cs3 :)
Háború közben is lehet újabb hadicélokat beállítani, azt a gombot nem találtad meg vagy nem engedi valamiért? És nyugi ez nem Civ ahol mindent neked kell csinálni, elég jól dolgoznak maguktól is a popok, a te dolgod csak a felügyelet, ahol munkanélküliség van ott kiegészíteni a gyárat (vagy ha a nyomi liberálisok azt sem engedik akkor csak national focussal ösztönözni-egyébként ez már a Revolutions óta így van). Ha nem bírsz katonailag Kínával, vond be a hatalmi szférádba és foglalj direktben Délkelet-Ázsiában és gyarmatosítsd a Csendes-óceánt (ha történelmi akarsz lenni) vagy Afrikát (ha nem).
Az én pénzem el szok menni vasútépítésre meg flottafejlesztésre. Ha nagyon nem tudsz mit csinálni, vedd el Indiát a britektõl :)
Kopiati
Még a multiban nem próbáltuk/tam lehet akkor sztem a vélemények is mások lennének... nem?

Ja és pénzügyek az roppant vicces. Ahogy már írta más is, az elsõ 1-2 évben bazi nagy mínusz, aztán valami hirtelen megváltozik és helyre áll a pénzügyi mérleg magától :) A japános játékomhoz visszatérve, annyira helyreállt, hogy milliós nagyságrendû készpénz van a kasszába, de minek! Nincs mire elkölteni... :(
Vegyes érzéseim vannak, lehet még nem ismerek mindet. Japánnal kezdtem rendesen, 1850-re már meglett a civilizált státusz, utána hamar a nagyhatalmi is. Köszönhetõen Kínának. Dél-Koreát elõbb daraboltam aztán annektáltam. Kína meg megtámadott, én meg erre nagyon elkeseredtem, de azért játszottam tovább, 1-1,5 évnyi koreai sárdagasztás után, már kezdtem szarul állnia (a kínaiak annyian vannak mint az oroszok :) ) s töltöttem volna vissza az állást amikor észrevettem, hogy van elég presztízs meg katonai pont. Pár területet megszálltak a kínaiak, de rengeteg csatát nyeretem. A sok csatanyerés felnyomta a presztízst meg a katonai pontot, illetve a war score-t, Már nyomtam is a Mendzsi restaurációra és Kína vígan elfogadta a white peace-t. Kezdtem nagyon örülni, hogy milyen ügyes és mázlista vagyok. Beindult a kutatás, iparosítás, Kína 5 évente megtámadott, de a hátárt tudtam tartani és elõbb-utóbb bele ment mindig a white peace-be. 1870 évekre már megerõsödtem annyira, hogy az aktuális kínai támadásnál már áttudtam menni ellentámadásba és megszálltam É-Koreát. Mondom békét kötünk, elkérem tõle. De nem lehet! Most jól értem, hogy védekezõ háborúban nem lehet területet (statét) szerezni?! Csak támadó háborúval elõre kijelölve a célokat?!
Aztán jött a másik nagy csodálkozás, hogy már nem tudtam ipart építeni, s kurvára nem értettem miért. Csak keresgélés, meg fórumozás után, találtam rá az okára. Kormányzó párt politikájától. Ez vicc! (azért odaírhatták volna a gyárépítésnél, hogy miért "NO" Értem én ezt, meg nagyon igaz, hogy kapitalisták építettek rengeteg mindent a kormány csak országtól és korszaktól függõen kisebb-nagyobb mértékbe épített, de ez játék lenne! Építeni sok országgal már kezdéskor sem lehet, a többivel meg elõbb-utóbb szintén nem lehet majd. Szóval ez a rész amit a Victoriában szerettem az építés meg a molyolás a POP-okkal kilõve. Háborúzni szintén nem nagyon lehet, kb 10-20 évente belefér egy támadó háború, védekezõ háborúval meg nem lehet terjeszkedni, ha jól látom. Ez a politikai biszbasz meg annyira nem lelkesít. Gyarmatosítás szintén elég nehéz és be van lassítva rendesen, nincs olyan 1950-re már minden foglalt (ami valahol jó.) Szóval most ott járok, hogy nem látom értelmét az egész játéknak. Az egész annyi, hogy a politikával kinyaljam a kapitalisták seggét, hogy építsenek valami láthatatlan dolgokat. Válasszam a kisebbik rosszt az idegesítõen sok, szarabbnál-szarabb eveteknél. 20 évente lenyomjak valami 3. világbéli madárszart a térképrõl, S hogy addig is történjék valami a változatosság kedvéért néhány évenként az egész országot ellepik a jakobinus lázadok.
Hát nem tudom, de én nagyon csalódtam a játékban, fõleg az építés "automatizálása" miatt. Mondjatok valami biztatót, hátha bennem van hiba és nem látom jól a dolgokat.
a.carkey
Lehetetlent?

Ausztria:
-Ausztria a krími-háború miatt (Auszria nem segített az oroszoknak) elveszítette egyetlen valós szövetségesét, Oroszországot
-Ausztria kimerült az 1959-es háborúban
-katonailag (puskák) a poroszok fölényben
-vezetésileg a poroszok fölényben, Radeczky halott (már 1859-ben is az volt, meg is látszott az osztrákok teljesítményén), legjobb tábornoka az itáliai hadszintéren, a fõparancsnok nem képes ellátni a feladatát
-taktikailag a poroszok fölényben (Ausztria kétfrontos háborút kényszerül viselni, seregei és szövetségesei szétszórva)
Ezek után nem volt meglepõ a porosz gyõzelem ...

A medve nem játék.

telhetelenek xD en magyarorszaggal vagyok es volt olyan h minden megyembe 9k lazado lett xD de en elveztem leverni oket, csak boszanto h a mocskos konzervativok miatt semien reformot nem tudok behozni es egy jo darabig nem is fogok tudni :(
Kopiati
De civilizálatlan japánnal a civilizálatlan koreát csak conquesttel lehet...mert colonizálni csak civilizált tud... Mondjuk én Japánnal koreát elsõ körben 3 területét elszedem(12 presztizs nyereség) majd conquest 10presztizs nyereség majdnem megvan a reform minimum...

Kopiati
Reformokat, meg Abszolút monarchiával elég nehéz megcsinálni...(csak nagy militancynál) de olyan nagyra nálam soha nem megy fel... mondjuk leverem õket, mert van rá sereg, de a gép nem tudja õket leverni...

Hmm, csak a conquest 20 infamy, a többivel együtt már jóval 25 fölött járhatsz, nem támadtak még be a nagyhatalmak? Civilizálatlan országot nem érdemes conqest-tel támadni, protektorátust kell kérni, az csak 12 infamy és ugyanúgy csatolod, csak mint kolóniát.
Kopiati
Igen jó dolog a lázadás, de itt világforradalom van basszus... és nem csak népek tavasza, itt egy 100 évig tartó oda-vissza forradalmak váltják egymást, mert a jakobinusok már 1% lázadási esélynél fellázadnak... a Vicky 1 ben ha jól ment a szekér az országban, senki nem lázadt..i itt akármilyen jól megy a szekér a jakobinusoknak nem lesz jó... vagy ha nekik jó, akkor a reakciósoknak....

A mostani amcsi állásomban is volt vagy 400K anarchista, aztán megnéztem néhány támogató popnál hogy mi a problémája. Kiderült hogy általános választójogot szeretne, amint azt megadtam 10-rõl 3-ra csökkent a militancyja, általában a lázadók meg 50K alá fogytak.
Kopiati
Öhmmm ha el foglalod az országot 100(maximális) warscoret kapsz, ha az összes opciót kiválasztod több mint száz warscore lesz az érték, ha így békét akarsz kötni, csak a conquest-et válaszd. (mivel a többit hozzáadtad vesztesz egy csomó presztizst, mivel azokat nem tudod végrehajtani...remélem jól értettem a helyzeted....

Kopiati
Más orszák katonai erejét úgy tudod megnézni, hogy diplomáciai képernyõ, ország kiválaszt, show wars, és ott az ország adatlapján írja hány brigáddal rendelkezik. Szerintem ezt a lázadozós dolgot javítják, hivatalos fórumon is sokan panaszkodnak a széleskörû lázadásra...(kommunista anglia stb)

ahh igen látom már......csak nem fogadja el, de majd csökkent az igényeket :)

A mohának mindig a déli oldala fás!

szerintem a lazadasok nagyon is jok, gondolj bele mi volt 48'ban, sok megyebe sok ezer ember fellazad, sztem az volt hujeseg hogy irta melyik megyebe mekkora az eselye a lazadasnak...ha az ember tudta volna hol lesz lazadas a valosagba biztos nem lett volna egy felkeles sem...az pedig h veletlen szeruen lazadnak pedig kifejezetten jo kihivas es valosaghu, ami tenyleg nem teccik az a kereskedelem, meg mindig nem ertetem meg es szamomra egy oszekevert maszlag az egesz , de amugy a jatek egesz jo lett, egy multizas tenyleg jo lenne majd
Békét kötni próbáltál?
Azt ne feledd hogy 3 core provincia a franciáknál van (ha még ott van a játékodban :) Elõször valószínûleg érdemesebb csak az Északnémet Uniót megcsinálni, mert a szférádban tartani az összes kis fejedelemséget úgy hogy közben nyomulnak az osztrákok, franciák sõt néha oroszok is, hát az olyan mint egy macskacsordát terelni.
annex volt az elsõ, nem értem miért nem csatolja Japánhoz

a lázadások nekem is kicsit túlzásnak tûnnek, olykor minden második területen megjelenik egy 6 os csapat, de leütöm õket, de most mintha azt csinálná, hogy az állomásozó seregekbõl von ki 3-6 ot és az lesz a lázadó....

conquest vagy mi volt az elsõ kérdés, de utána sorban a többit is hozzá hozzá adagoltam....

Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem ez a viki2 csalódás, az elsõ részt filmszakadásig játszottam, minden országgal állandóan elölrõl kezdve, ezt meg kinyomom, mert untat.
Nem lehet a pop-okat manuálisan képezni,
olyan lázadások, hogy kevesebb terület marad tiszta, mint olyan ahol lázadnak,
a másik ország katonai ereje (számomra) kifürkészhetetlen, stb.

Most megint elkezdem, de már nem úgy várom a start gombot mint 12.-én. :(
Kopiati
Amikor megtámadtad, adtálmeg valamilyen wargoalt? Ha igen mit? a legfelsõ az annektálás, vagy csak elszedni pár területét? Mert amíg csíkos a terület addig csak okkupáltad a területeit...

bocsi, lame kérdés, Japánnal elfoglaltam Koreat, illetve annyi hogy kersztcsíkosak a területek, az összes, Korea 0 sereg, mikor foglalja el az országot Japán? Vagyis hogy, hogy lehet csatolni vagy ilyesmi? Mert most még békért kuncsorog.

Kopiati
Kolonizálni a natinalism vs imperialism tech után lehet igazán, a culture tech 4. oszlop, és a machine guns military 2. oszlop mind2 10el csökkenti a minimális életkörülményeket. Egyébként ha növeled a katonai kiadásokat, akkor többen választják majd a katonai hivatást.

Kipróbáltam a játékot a hétvégém, mit ne mondjak elég kemény. poroszokkal kezdtem az ipar kicsit szar mert sose építenek gyárat ha van akk meg nem mennek bele dolgozni, erre nem tud vki valami jó megoldást?
A sereggel csak az az egy bajom van h elég gyorsan eljutottam odáig h egy darab egységet nem enged toborozni és így nem valami nagy a hs. és ezért az osztrákok mindíg cseszegetnek a hegemónia a miatt.
Nem tudja valaki véletlenül h melyik tech-et(név szerint) kell kifejlesztenem h rendesen tudjak colonisalni?
Mert csak úgy tudtam afrikai gyarmatot szereznih elszedtem omántól a kelet-afrikai gyarmatait meg bealáztam egyiptomot, ja de a csodával határos módon madagaszkár mellet két apró szigetet tudtam kolonizálni.
végezetül még annyit szeretnék kérdezni hogyan tudom összehozni a német egységet?? (mert a decisionban már csk a harmadik hiányzik ami asszem azt mondja h az összes prov core-legyen vagy h sphere-ljem az összes német tartományt. Ha a jól emlékszem)
Ha egyébként érzelmi averzióid nincsenek, szerintem az USA elég jó kezdõország ha egyébként a tutorialt végigolvastad. A környéken te vagy a legerõsebb, sokféle aspektus kipróbálható anélkül hogy tönkretenné az országot, lehet egybõl kolonizálni, gyors a fejlesztés, Mexikó ellen meg lehet tanulni háborúzni és nem halsz bele az unalomba mint egy belga játékban :)
Kopiati
Majd a multit egyeztessük, elõre is létrehoztam egy Hamach szobát VickyII néven, jelszó sgforum . Játék közben valami skype vagy hasonló?

Kopiati
A Vámokat a Pénzügyi képernyõ jobb oldalán a legalsó csúszkával lehet állítani, pluszba(drága az import) minuszba (olcsó import). A gyárépítést a national focussal lehet, de csak ipar területek, (nehézipar) szinten lehet ösztönözni.
Kolonizálni csak akkor tudsz rendes helyeket(afrika) ha kifejleszted azt a tech-et amitõl az elvárt életminimum(fektetett hõmérõ a provincia ablakban)csökken, utána pedig a national focus colonize opció, magas admin. költségekkel gyorsabban kolonizálsz. Etiopia elfoglalása után tudsz 3 területet fejlesztés nélkül is kolonizálni... Meg amcsiknál és az oroszoknál, nah meg a briteknél vannak jól kolonizálható területek az elején.

inkább svédet javaslom

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

Belgium talán. De a Szárd királyság se rossz választás.

Colonizálni hogy lehet?

iLove oHs.

még egy kérdés , abszolút kezdõ Victoria játékosnak melyik országot ajánlanátok kezdésnek?:)
amugy EU3mal , HOI3mal már játszottam de ez így elsõ blikkre sokkal bonyolultabbnak tûnik annál. elsõ rész is hasonloan komplex volt?
vámokat?:) azokat hol?:)
és tudom ösztönözni a kapitalistákat , hogy milyen gyárat alapitsanak , mert erre nem találtam opciót?
Hát ja, vedd le az adót meg a vámokat. És szidd a liberálisokat :)
Hamachin megoldható lenne, én bennelennék.

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

Én jönnék játszani multit .
Kopiati
Egyébként egy multi összecsapást összetudnánk hozni? Ilyen nagy SG leszámolást? Vagy majd a 1.2es peccs után, hogy eltûnjenek a verziószám különbségek(én 1.0).Király lenne:D

ha a gazdasag politika nem engedi a gyárépítést csak annyit tudok tenni , hogy national focussal toborzom a kapitalistákat , lehuzom az adójukat és várok? ugyanez vonatkozik a vasutra is.
Kopiati
Gyárépítés...

Ipart mivel lehet növelni ?