3405

Vicky 1836-1939
  • Kopiati
    Szerintem szándékosan sz*r a vickyben a katonai toborzás rendszere, meg a seregrendezés, mert előbb utóbb annyira unalmas lesz, hogy csak iparosítasz:D Mondjuk most már én ha toborzok, akkor jobban régiókon keresztül teszem, mert legalább viszonylag közel kerülnek egymáshoz, az egységek.
  • breckinridge
    Nem tudom ki hogy' van vele, de nekem a V2 nem a háborúzásról szól Ha áttekinted a történelmet, akkor a V2 idejében nagy nemzetközi háború Európában alig volt (Krím, 1859, 1866, 1870), kisebbek, partikulárisak is csak ritkán (inkább a Balkánon). A V2 jól eltalálja és kidomborítja a kor problémát. Iparosítás, választójog, szociális rendszer, pénzügyi rendszer, társadalom stb... Nagyon jó az indirekt irányítás, kormányzás.
    A háború emellett mellékes, inkább szükséges rossz. Ordas Ivánt idézve: "attakírozni minden rohambarom tud". A hadügyi rndszer egyébként pocsékrossz lett, ezt nem írták át a V1-ből, pedig kellett volna. Ilyen irgalmatlan veszteséget a 19. században nem szenvedtek, a hadsereg mélyebb tagolása és sokféle egység nagyon hiányzik. Nem is ad élvezete a V2 katonai része.
  • jocking
    1.- Vidd a befolyásod alá az összes északnémet államot (mindet, ami Bajorországtól északra van). Holstent szabadítsd fel a dánok alól és foglald is el tőlük a 2 besatírozott tartományt.
    2.- Hozd létre az Északnémet Föderációt
    3.- Vidd a befolyásod alá a maradék 3 délnémet államot
    4.- Üzenj hadat a franciáknak és szedd el tőlük Elzász-Lotaringiát.
    5.- Kiáltsd ki Németországot.;)
  • fityusz
    Hello!

Leírná valaki annak a pontos menetét, hogy hogyan lehet létrehozni Németországot, mert nekem még sajna nem sikerült. Előre is köszi!!!
  • phylemon
    bocsi, nem függetlenségi háború hanem polgárháború (természetesen Amerikában)
  • phylemon
    Háát az UK elég könnyű lenne. Közben rájöttem hogy hol lehet pártot kinevezni kormányra. Nem értem egyébként hogy nyerhettek ilyen 90%-kal a liberálisok 1840-ben. A lakosság harmada sem liberális pedig... A szavazókról nem is beszélve.
    De valami bug keletkezett a játékban mióta újra kezdtem. Már 1847-ben vagyok, de a kezdetek óta EGYETLEN háború sem tört ki! Csak az én dánok elleni háborúm. Az előző játékomban ekkorra már véget ért a függetlenségi háború, a poroszok állandóan hadakoztak valakivel, de az oroszok, a törökök, a franciák se nyugodtak le. Most meg semmi... Így nehéz lesz beelőzni a 8. poroszokat. :S
  • pocoksari
    tudsz választani is a pártok közül (vagyis általában lehet)

de elvileg olyan választ kell adni, ami a szimpatizánsaid jellemzője

én mondjuk azt tanácsolnám, hogy kezdj az UK-val...az anyagilag stabil, hatalmas ország így minden földrészen meg tudsz mérkőzni más országokkal...hozzászoksz teljesen a játékhoz, fejlesztésekhez, akciókhoz...rá vagy kényszerítve a hajózásra stb., ott mindent meg lehet tanulni a bársonyszékből...
  • phylemon
    Na sikerült a svédekkel nagyhatalommá válni... Kár volt. Nekem ugrottak azonnal a franciák, a spanyolok, a poroszok, majd a portugálok. Hozzáteszem ez volt az első játékom a gameval. Szóval reménytelen a helyzet, újra kezdtem, megintcsak a svédekkel, hátha immár tapasztaltabban, ismerve a játék működését, sikeresebb leszek. Viszont nagy tragédia történt az új játékban. Az első választást a liberálisok nyerték :( Nem tudok se vasutat, se gyárat építeni ugyebár miattuk. Csináltam előrehozott választást, de megintcsak ők nyertek. Hogyan tudnám sikerre vinni a konzervativokat megint? A kampány alatt olyan válaszokat adjak amik az ő politikájukat támogatja?
  • pocoksari
    lenne egy kérdésem
    a war exhaustion mire jó? mármint az angoloknál 21-es és baromira nem látom, hogy szenvednének tőle...(EU3-ban 1:1 arányban növelte a lázadás esélyét, de itt ilyenről nincs szó)
  • soulless42
  • pocoksari
    nálam 1,2mrd :D szok kisz franciakínai
  • Kopiati
    Nálam 120m népesség, 50-60% német (északi-déli együtt)
  • browing
    van valaki aki bemásolt valamilyen moder által készített javítást? ha igen akkor mit?
  • pocoksari
    nálam csak 20% francia...
  • Kopiati
    Hát általában Ilyen csapongó háborút csinálok tehát pofon itt (100warscore közelébe elmegyek) ha annex kell 100warcsore össze és megvárom, hogy ő akarja az annektálást. Spórolok, a lázadások még a háború közben vannak, hogy az okkupált területek lázadnak, de egyébként eddig max 2-3as lázadások vannak béke időben. A reformokat szépen tudtam adagolni...Mivel a németek nagyon szaporák 60k népesség növekmény, emiatt nagyon gyorsan el asszimilálódnak az idegen területek, 10 év alatt néha a harmada is fricc elsz.. gyarmaton még több 5 év alatt akár a fele...meg a conseq micsodát növelem a döntésekkel, nem a militancyt...
    a seregeim gyakran a leigázottakból toborzom...Kis lépéssekkel haladok, de masszívan... minden évben lejár valami békeszerződés..:D és a nagyon hatékony a katonaságom területi eloszlása.. van kb 40+ hadtestem, ebből kb 10 őrködik elosztva a többi harcoló alakulat...Most kb 15 évre előre ki van fejlsztve az öszes hadi fejlesztés, ne érjenek meglepetések. Ennek köszönhetem a holland gyarmat megszerzését, bár a flottám a nagy távolság miatt elpusztult, de a seregem leverte a 3szoros gyarmati túlerőt egy csatában...És olyan sokan mentek gyarmatra eddig 4 fullos 8brogádos sereegt kitermeltem... az 5. most készül (ők az asia korps...)
    Munkanélküliség craftsmaneknek szinte nincs is...:D
  • pocoksari
    nálam pl azt írta, hogy 10000 brigádnyi a lehetséges lázadócsapat...mondom ha ennek csak 10%a bejön akkor 1évig kergethetem őket...
  • pocoksari
    megvertem végre az uk-t...elrendezgetem a seregeket, erre kilép, most kezdhetem előről...de inkább holnap
    bemásolom a legnépesebb csatát :)
    http://imgshare.co.uk/viewfull/996/4249.jpg

és természetesen a béke utáni térképet
    http://imgshare.co.uk/viewfull/136/5816.jpg

ezért elég vicces, hogy leverek 300+ tartományt és kapok érte 30at...a valóségban ilyen vereségnél kicsit komolyabb volt a büntetés...
  • jocking
    Érdekelne a pontos taktika, hogy hogyan sikerült ezt összehozni... Másik meg, hogyhogy nem tör ki lázadás 2 naponta, hogyha ennyi idegen területet szálltál meg?
  • Pluskast
    Mondjuk én a hajóknál is hiányolom, hogy a modern hajók esetében 2 fajta van. Cirkáló és drednought. Semmi nehéz cirkáló semmi könnyű cirkáló, romboló sőt még tengeralatjáró sincsen.
  • Brave89
    és mit kezdessz az infamy-val?..vagy leszarod?
  • a.carkey
    A Genghis Khan-t próbáltad anno? :)
  • a.carkey
    Ha egy 1066-ban kezdődő játékban Duchy of Slovakia szintü baromságok benne maradnak, akkor sok újat nem lehet majd elmondani a játékról.
  • Kopiati

Így állok most, 10 év termése nagyjából Afrikában már van egy gyarmatom (3 kolonizálása folyik. DK - Ázsiában Egyik nagyobb sziget enyém, brunei, bali, Dai Nam hódítódik épp. Meg egyiptomban a suezi csatorna előkészítő munkálatai folynak:) Következők a soron a spanyolok(ezért parkolt a sereg az északi határukra), elszedem a gyarmataikat, közben Ausztriának bye-bye, Skandinávok, hollandok rágcsálása, megjelenés a Dél-Amerikai Kontinensen, Törökök kiszorítása Európából, és pár nagyobb sziget összeszedése. Ez mostmár az 5 éves terv, a sereg nagyobb, az ellenfelek gyengébbek, az angolok mondjuk a gazdaságra ráerősítettek, de még messze vannak..
  • Kopiati
    Nem arra gondoltam, hogy teljesen hoi-s legyen, de egy 1936-os hadsereg, és egy 1900-as között nem csak a fegyverek(attack, defens) érték volt a különbség...hanem mondjuk pl más egyenruhát kapnának a seregek a térképen, vagy ha tankot gyártasz, akkor a térképen tank lenne(most az is gyalogos..) ez nem megvalósíthatatlan, mert a hajóknál mind különböző.. meg mondjuk kb 5 brigád attachment simán jó lenne, pl lángszórós, utászokat attachmentbe áttenni, és meg lehetne oldani azt a hivatalos fórumos problémát, hogy a kolóniákon is, meg az elfoglalt területek embereiből is ugyanolyan morálú, képességű csapatokat képzel...
    lenne kolóniai gyalogság, picit gyengébb de helyben készül...most pl szereztem egy nagyobbacska terület DK-ázsiában csak ontom onnan moder seregeket..ez picit imba dolog...

A diplomáciában lehetne tényleg több opció, de biztos lesz, csak gondolom egy kieg kell hozzá....álá paradox. Minden fejlesztés maradhatna így nagyjából a sereggel csak ne hinném azt hogy a 36-ban leképzett seregeim masíroznak 1880ban..hiába másak az értékeik...
  • Pluskast
    Mert nem is lehet. Kifelejtették. Van a paradox fúrumán erről külön topik abban le van írva hogy mit kell módosítani ahhoz, hogy lehessen. Amúgy az 1.2-es patchben ez is benne lesz.
  • Donchicco
    Szasztok!

Tud vki magyar leírást a játékhoz?
    Mondjuk nagy részét már tudom hogy mi micsoda, de pl.: a magyarország szabaddá tételét nem tudom,hogyan lehet megoldani...
    Nem engedi egyszerűen...
  • Brave89
    én attól megőrülnék....felesleges túlbonyolítás, a játék nem arra van kihegyezve, hanem inkább a diplomáciára az iparosításra és a TÁRSADALOMRA nem pedig konkrétan a háborúra...a háború specifikusabb kidolgozása a hoi reszortja, amit sztem nagyon jól el is lát....ott pl nem tudod birizgálni a társadalmat vagy a gazdaságot olyannyira mint a viciben:)
  • Renegade
    sajna még nincs dátum
  • Renegade
    na jó, de ha nem szoktunk, akkor hogy? :-)
  • Kopiati
    Egyébként akkor lenne über király a játék szerintem, ha olyan szinten lehetne összerakni egy sereget mint a HoI-ban, tehát attachmentek, stb...
  • pocoksari
    láttam képeket, ahol pl. Szlovéniával játszanak...azt meg hogyan? belépnek Austriába, szabaddá teszik és belépnek oda?
  • hollófernyiges
    Pillanatnyilag az EU3 kiforrottabb játék, a V2-nek van pár idegesítő hibája amit patchelni kell, de látszik hogy lesz ez is olyan jó, vagy jobb.
  • jocking
    Egyébként az 1.2 patchről van már valami hír? Tudni lehet, mikor jön ki?
  • jocking
    Attól segíteni még lehetne....:/
  • Renegade
    arra célzott, hogy vagyunk páran, akik nem szoktunk cheat-elni. :-)
  • jocking
    Miért nem? Mi a gond ezzel? Jobb lenne, ha működnének, mert kurva idegesítő ki be lépkedni a mentésbe mindig másik országgal.
  • pocoksari
    cheat? meg se hallottuk...főleg mivel csak olvasni tudjuk...:P
  • jocking
    Valaki nem tudja véletlenül, miért nem működik az összes cheat? Találtam pl. olyat, hogy az AI mindig elfogadja a békét, de pont ez nem működik. Sőt, a cheatek 80%-a nem működik. Lehet ez amiatt, hogy 1.1-es a verzió? Esetleg trainer nincs hozzá?
  • pocoksari
    igen, az összpontszám (presztizs, ipar, sereg), de nem azonnal kerülsz be...kb. fél év után...vagyis nagyjából ennyi idő után, hogy az eredeti 8. helyezettnek legyen ideje visszaszerezni...
  • pocoksari
    nekem az EU3 jobban tetszett...pontosítok az EU3 kiegészítőkkel jobb mint a Victoria 2 most...amint a Victoriát felturbózzák (akárki)lesz olyan jó, mint az EU3...kérdés, hogy mennyire teszik ezt és mikor...mondjuk én még csak bemelegítek úgyis vele