3405

Vicky 1836-1939
  • pocoksari
    az alsó sor igaz, feltéve, hogy a bal és a jobb fordítva van (megnéztem képen )...
  • pocoksari
    van egy add wargoal nevű gomb...de az szürke, akkor válik aktívvá ha a jingoizmus %-a eléri a kívánt mértéket...vidd fölé az egeret és kiírja, hogy hány % kell és hány % van, nekem 6,998% kell, 5,6körülről indul és naponta 0,014-el nő kb., tehát 3hónaponként tudok hozzáadni egy újabb wargoalt

a dipó menüben klikk az országra, a jobb oldalon fent klikk a show wars fülre és a bal oldalon lesz a dipóügyek felett
  • jocking
    És pontosan hogy tudok a 4 tartományostól 3-at elhozni egy háború alatt, amikor hadüzenetnél csak egyet lehet követelni?
  • pocoksari
    elvileg a 4tartományostól 3at elhozhatsz, így marad 1 tartomány, amit a következő körben tudsz elszedni

ha 1megye, ha 10, lényegtelen...külön tartomány és kész
    nem tudod gyorsítani

szerinted én élvezem a briteket immáron harmadszorra tönkreverni az országuk 5%-áért ? :D
  • jocking
    Nincs valami megoldás arra, hogy hamarabb el lehessen foglalni egy országot?
    Most ugye így van: megtámadok egy pár (mondjuk 4) tartománnyal rendelkező országot "aquire state" opcióval. Elfoglalom minden tartományát, utána peace, kivonulok és kezdődik az egész elölről. Nincs erre valami gyorsabb megoldás? Elég idegesítő pl. akkor, amikor egy adott tartományt igényleg tőle, aminek a 90%-a nálam van, az ellenfélnél meg van belőle 1 db megye.
  • pocoksari
    nálam a ruszkiknak jelenleg az eredeti országuk 80%-a megvan még...hatalmas a seregük...0 (!!!) brigád...köszönhetően a lázadóknak...de amíg benyomulok és elfoglalok mindent az sokáig tart köszönhetően a fortoknak, a rengeteg tartománynak...csata pontot se kapok, hiszen nincs mi ellen harcolni, így az 1-1,5 év tök reális

ha elég fejlett a sereged és nagyszámú mint pl. Kopiatinál vagy nálam, akkor a döntő tényező a mobilitás és az ellenfél tartományainak a száma...a ruszkiknál sokat kell gyalogolni és rengeteg a tartomány, így ellenük több idő kell...főleg az állandó lázadások is lassíthatnak...

különben meg hiába van 9 dipópontod is a jingo miatt nem tudod azonnal kiosztani őket,reálisan 2-3hónap 1wargoal kiosztása...igazából ennyi idő alatt kivétel nélkül minden ország előbb elfoglalható,tönkreverhető, mint amennyit a wargoalok kiosztására kell várni
  • hollófernyiges
    Látszik hogy keveset háborúzok :) De akkor is, az oroszoktól elvenni egy tartományt tovább tart mint a mostani franciáktól Kopiati állásban, addig meg felgyűlik a pont.
  • pocoksari
    ááá, civilizált népek ellen csak akkor lehet ha 1 tartományosak már
    kína civilizálatlan így 1 wargoallal be lehet őket gyűjteni, de a ruszkik ellen mondjuk minden tartományra kell 1 dipópont - és mivel 1 háborúban max. 9 tartományt tudtam elhozni, ezért- 6 háború...de ez is a valóságban 10 háború...mondjuk kell a háborúra 1-1,5 év, két háború között 5 év a trucera, ezért raálisan a ruszkikat 60-70 év eltüntetni...szóval időben neki kell állni, hogy a végére végre végük legyen :)
  • hollófernyiges
    Nem lehet Conquest wargoalt megadni nagyhatalmak ellen?
  • pocoksari
    én mondtam, h nincs elég dipópont :)
    különben nem jön/jöhet havi 1, nekem elvileg 0,4 jött havonta és mintha lett volna valamilyen tudi, ami ezt 50%-al növelte, szóval 0,6, ha jól gondolom, csak most melóhelyen vagyok
  • pocoksari
    ruszkikat nem lehet egy dipóponttal, kb. 50 kell hozzá...kínát lehet mondjuk
  • hollófernyiges
    Miért molyolsz Jemennel ha hiány van diplomatából? Annektáld az oroszokat meg Kínát, mire befejezed, csak összegyűlik pár diplopont :)
  • Lacikap
    Erre a birodalomra már a führer is büszke lenne :P
    Ha a világot elfoglaltad kereskedj vele:
  • Kopiati
    Az esti termés, már egyszerűen képtelen voltam tovább imádkozni a diplo pontokért:D nagyon lassan jön... havi 1db kb...bolívia nemsoká megadja magát, meg egy kis USA csonkítás folymatban, aztán yemen, meg portugálok brazilok megcsapása, pici hollandozás, meg franciák persze:D diplo pont hiány áhhhhh:D
  • pocoksari
    pont ezen gondolkoztam én is :)
    most 1903-ban vagyok, de nem működik a képtároló, majd holnap keresek valamilyen oldalt...de most alszom, mert dolgoznia is kell valakinek :D
    no, de most el...
  • Kopiati
    Egyébként nekem most az a célom, hogy megtudjam, a kereskedelmi képernyőn, , miután enyém lesz a világ, mit fogok importálni:D, és honnanXD
  • Kopiati
    Jól van te pacifista:D Képet:) Milyen évben jársz...
  • pocoksari
    vagy csak nem akarunk ilyen agresszorokkal beszélgetni, mint te...mi békés építkezők, hihihi

nálam már kilép magától a játék, nem is kellenek lázadók :)most harcolok a britekkel...3,3 millió katonát ki tudtak állítani, ami elég sok...én 2 max. 2,2 millióra számítottam...
  • Kopiati
    Kitört az iskolakezdés vagy mi:D
  • Kopiati
    Javaslom angliát, én is úgy szereztem, olcsóbb volt mintha steamről doboz nélkül szereztem volna (OFF: Mondjuk sokkal olcsóbb lenne ha Orbánék nem a közgazdaságtan for dummies-ból dolgoznának...ON) Napoleon Total Warral 4-5ezret spóroltam anno, most kb egy ezrest. Akkor a font 286 ft volt, most 320körül... fákk yeeee
  • jocking
    Köszi. Igazából meg szeretném venni, csak sehol nem lehet kapni.:( Steamről meg nem szedem le (már ha fent van), mert annak meg nem vagyok a híve.
  • Kopiati
    Mivel akinek nem eredeti a vikije az nem fogja leszedni onnan a modot, azoknak feltöltöttem IDE , kicsomagolod, és bemásolod, először az elsőt, majd a másodikat, mielőtt valaki megkérdezi...nincs mit:D
  • Kopiati
    Most így áll a birodalom:)
  • Kopiati
    Magyarul nem tudni gázabb:D, egyébként én nem tanultam angolul, de játékokból, filmekből bőven felszed az ember olyan nyelvtudást amivel megért egy paradox játékot...
  • jocking
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azért a mai világban legalább angolul nem tudni nem kicsit gáz...
  • Califa
    Magyaritás van a GAMEhoz? Mert a gyengusz angol tudásom arra sem elég hogy elkezdjem !A setting.txt file-ba az english-t átirtam swedish-re és némi karakter hibával magyar lett, de sok helyen semmit nem ir ki.......Gondolom akkor nem lehet nehéz egy teljes magyar átiratot csinálni rá,legalább is remélem.Jo kis játéknak tűnik,de egyenlőre igy csak várakozo listára kerül nálam :(
  • Cs3
    Szerintem ez népességszám s fejeltség függő csak, a millitary powernek nincs ehhez köze.

Minél nagyobb a népességed (itt a "poor" az alsó osztály számít, farmerek, bányászok, gyári munkások) annál nagyobb az emberanyag, illetve az army doctrinák adnak még +%-ot, hogy ebből az emberanyagból hány %-ot lehet mozgósítani. Meg van valami equality, ami hatással van rá, erre még nem jöttem rá, hogy hogy működik.
  • jocking
    Ezekkel csak az a gond, hogy nem lehet őket letölteni, mert valami hibaoldal jön be, hogyha a linkre kattintok.
  • Kopiati
    Arnosos ajánlotta ezt a modot ami, helyre rázza a lázadásokat. Működik. Szerintem immár normális számú lázadó lett az országomban, kommunisták kb olyan 70k maradt, reform után...
    elérhető: ITT
  • Kopiati
    Asszema munkanélküli, szegény popok kerülnek a mobilisation poolba..., fejlesztések növelik inkább...
  • Lacikap
    Ja bocsánat még egy kérdés, a "Mobilizationt" növelni manuálisan lehet valahogy, mert 200 a "military powerem" és 2db mobilizálható egységem van csak?!
  • Lacikap
    Rég írtam, sikerült letolnom 40 évet és megszámlálhatatlan háborút, egyetlen 1!!!!!! 3K-s lázadással, azok is Jakobinus barmok voltak, szóval azt hiszem a forradalmárokra megtaláltam a gyógyírt, a lényege az egésznek, hogy sokkal összetettebb lett a játék és oda kell figyelni a forrongókra és időben leszerelni őket valamilyen intézkedéssel!

Viszont ha valaki tudna nekem segíteni abban, hogy a vámokat minuszba húzom, szóval támogatom a kapitalistákat épülnek a gyárat viszont az ipari teljesítményem a béka segge alatt van + hiába helyezem fókuszba a "craftman" vagy "clerk" képzést egyszerűen annyi mint halottnak a beöntés! Ez mitől lehet?

Egy másik problémám is van, háborús mentés után visszatöltésnél van hogy eltűnik az "add wargoal" kapcsoló és csak 3-4 visszatöltés után jön elő újra...ez mitől lehet??? Valaki tapasztalt már hasonlót?
  • Kopiati
    shift+f12, screenshot shift+f11 utána a játék mappájában kutakodj....
  • pocoksari
    ezek ráadásul országméret és stílusfüggetlen dolgok, sok pénz, nyeranyag ill. segítség bárkinek bármikor kellhet, de ha mégsem akkor sem káros senkinek
  • pocoksari
    az, hogy 5000 a maximális kölcsön nem csak a szuperbirodalmak esetében zavaró...ugyanígy a maximális nyeranyagkészlet sem...a britek a játék elején kvés ez...annyi kellene, hogy a csúszka felső határát, tehát 1db számot átírnak...ehhez sem idő se semmi nem kell

az autoépítkezéshez kellene valamit dolgozni, mert mint mondtam alapból vannak a játékban olyan országok, akik 200 feletti tartománnyal rendelkeznek ill. a normális működésük során elérik/meghaladják azt...már ott zavaró a kézi építkezés
  • jocking
    Ilyen képet hogy lehet kimenteni a játékból?
  • Kopiati
    Ami késik nem múlik:D
  • Fasiszta
    Az Oszmánokat el kéne intézned .
  • Kopiati
    Most így állok:

Nemsokára, skandináv, etióp, indiai, brazil, venezuelai területekkel bővöl a birodalom, meg pár afrikai kolóniával persze. De elöbb ez vár rám:D
  • Fasiszta
    Argentínával hogy kell megoldani hogy ne legyek mínuszban pénz ügyileg?