3405
Vicky 1836-1939
-
McCartman #685 látom nagyon a szivedre vetted breckinridge hsz-ét. -
McCartman #684 national focust reája + leviszed a kozeposztaly adojat es majd szivarognak át. -
Kocsmáros #683 hogy csinalok a parasztokbol munkást meg stbt? -
#682 pocoksari, hiába lenne lelkész az össze lakó nálad, 2nél akkor sem adnak több pontot... a clerk-ek is csak max 4et.. a többi meg szorzó meg ilyenek... -
pocoksari #681 különben azt néztem, hogy ez a bekerítősdi elég durva...harcolok egy nagy sereg ellen és legyőzöm, de a szomszédos tartományokra közben állítottam sereget, így a vert sereg nem tud elmenekülni és elpusztul, ez azért elég csúnya...
ami viszont hülyeség, hogy 100k+ katonával kergetek 1k-t és vagy 20szor meg kell ütköznünk mire elpusztul...már nem azért, de ez vicc...indiából irakig kergettem egy kis csapatot
ehhez kapcsolódik végülis, hogy nincs elég hadvezérem...van kb. 300 seregem, szerintem 30nál nincs több hadvezér...ez is tök életszerű...valami félkegyelműt odaállíthatnának azért az élükre, mert szerintem ezért kell annyit üldöznöm az ellenfelet...de nagyon ráfaragtak, mert 1899-ben vagyok és 1900től lehet seregbónokat kutatni, így hamar kidomborodik a fejlettségem ismét:D
apropó kutatás, mitől van az, hogy 39-et sohasem éri el a kutatási pontom? rányomtam az összes focust a lelkészekre, maxon van az oktatási költségvetés és semmi...erre most levettem a focusokat és inkább colonizálok...semmivel sincs kevesebb kutatási pontom pedig már pár év el is telt...
ami meg vicc, hogy a kiinduló népességem többszöröse van most és ez nem befolyásolja a kutatást...szóval ezt nem értem
amit megint nem értek az a kereskedelem...kijelölhetek max. 2k-s tartalékot,ok, 40k körül a széntermelésem, tehát ezt eltartalékolni nem tudom, amit nem tartalékolok el, használok fel vagy nem megy exportra az megy a "levesbe"? itt az automatizmus annyit jelent, hogy ha kell valami, akkor vesz ha felesleg van akkor elad (persze ha tud)? a mauális meg annyi, hogy beállítok egy számot és annyit tartalékol, de teljesen ugyanaz a két eset?
-
pocoksari #680 hmmm...ez jól hangzik -
Bazsi555 #679 Na én 1839 már Nagy-Magyarországgal voltam. :P
Először a szerbekkel és orosz szövegségeseivel háborút indítottam Ausztria ellen. A háború céljának Közép-Magyarország felszabadítását jelöltem ki.
Az oroszok a teljes keleti ország részt elfoglalták, ekkor elfogadták a béke ajánlatot és így átadták Közép-Mo.-t a magyaroknak. :D
Át is váltottam magyarokra. :P
Utána már csak szépen lassan vissza kellett venne az ország részet. :)
Mára, 1846-ra már a 16-ik legerősebb ország vagyok és Ausztriát lényegében darabokra szedik a környező népek. :D:D
Most próbálom megszilárdítani a hatalmam, mivel még nagyon instabil.
Viszont lenne pár kérdésem, hogy tudom megváltoztatni az állam szervezetét Absolult Monachiáról valami másra, illetve reformokat hogyan tudok csinálni? -
pocoksari #678 érdekes, kb. ugyanaz a kiinduló helyünk (francia vs. porosz) de mégis teljesen más helyen támadtunk, más irányba és más bázisokról terjeszkedtünk
pl. te floridánál én new york körül szálltam partra
te a spanyolokat piszkáltad és itáliát én azokhoz kb. hozzá sem nyúltam
én száraz lábon mentem indokínába, te hajóval és indonéziát is behúztad(mondjuk indonéziát éppen most támadom)
az afrikai rész is nagyon más...
a ruszkiktól én a keleti területeket szedtem el, te a nyugatit
ami közös, hogy a svédeket nem piszkáltuk :)
-
#677 Diploképernyőn, van egy három rublikás skála ott állítgatod a prioritást, és vársz.... -
Kocsmáros #676 emberek hogy tesztek egy kis államot spherebe?
a parasztokat meg hogytudom munkara fogni? -
#675 A kép, bár nem tükrözi teljesen a jelenlegi állást ( egy-két IMF szökevény azóta már nekem adózik:D)
-
pocoksari #674 igen, elég undorító ez a lázadás, pedig ki van nyalva a fenekük...bevillan 5millió lázadó aztán kergethetem őket...az utolsó lázadásnál kifagyott a játék :D sajnos egyre többen lesznek...
másolj te is világtérképet, ne csak engem piszkáljanak :D -
#673 Nekem most a mocskos komcsikkal van gondom... évente 2szeri giga lázadás:D fffúúú és régebben 2,8 as militancynál simán reformokat csináltam... most semmi, ilyen... -
pocoksari #672 én is azon filóztam, hogy ha kiadok 5millió katona képzésre parancsot, akkor az meghúzza az ipart, sőt a legyártás után a zsold szintén táplálja...bár most már nemhiszem, h képzek mégkatonát...van 12millió és ezeket is elég nehéz irányítgatni
no, másolok egy térképet :)
http://imgshare.co.uk/viewfull/1010/9194.jpg
még elég sok a fekete, bár eélyük nincs már semmire (hozzáteszem, h a britek 2,7millió katonát még mindig fel tudtak mutatni az utolsó háborúban, előtte 3,5et...)
én is azon röhögtem, h emigráltak én meg pont azt az országot hódítottam...szóval sokra nem mentek a piszkok -
#671 A nagy hadakozásnak másik előnye, hogy megnő a kereslet országon belül az egyébként veszteséges konzervgyár, meg robbanószer, meg tüzérüteg gyárak termékeire:D és az annektált gyarmatok, occó munkaerője , gyorsan képes németté avanzsálódni:D az elcseszett asszimiláció miatt.
Pl én most azokat az országokat szedtem elő meghódításra ahova hazám fiai emigráltak:D hehe, -
Kocsmáros #670 sphere be hogy tudok államot behivni mindig irigykedem a kisseb prszagokra nekem franciaval perzsia es aleppoval bezarloagosan megvan dél teljes olaszokat annektaltam és horvátaország meg bohemiat osztrakokat keletrol az oroszok bevettek szlovakokat lvov ot meg magyarorszagot az ottomanok meg erdélyt és nemtudom mindenkinek del amerika a sphere je meg japan de amerikat irigylem mert az ove kína jah meg hogy a parasztokat hogy tudom munkara fogni meg iesmi??? -
pocoksari #669 főleg, hogy a seregezés nem zárja ki a gazdaság építését :)
bármiben lefogadom, hogy nagyobb ipari kapacitásom van mint bármelyik békepártinak...mégis én vagyok a rohambarom :) -
pocoksari #668 akkor mi a fenét csináljak a sereggel? egy stratégia játékban az a cél, hogy maximálisan kihasználd a lehetőségeidet...ha ott a sereged, ott a potenciális célpont és nem támadsz, akkor az olyan, mintha nem építenél vasutat, gyárakat stb., persze lehet a sereggel tyúktolvajokra is vadászni a határon, de igazából annak semmi értelme, hogy csak fizesd a "zsoldot" minden haszon nélkül...
-
browing #667 én voltam... -
#666 Szerintem meg néha unalmas csak gazdaságosdit nyomatni..... -
Brave89 #665 egyetértek....sztem is fakság a fél világot meghódítani. -
Mikike94 #664 Na volt valaki a magyarokkal ? Olvastam nem tudták létre hozni. -
#663 Oroszokat nem próbáltam, de szerintem elég ha a komcsik megdöntik az aktuális elnyomó rezsimet... -
hollófernyiges #662 Az én svéd játékomban békén hagytak Nagy-Skandinávia után, kivéve persze a porosz-osztrák népeket, de nekik megvan rá az okuk. Sztem valahogy túl sok infamyt szedhettél össze. -
phylemon #661 Nem annektáltam őket, mert még 3 tartományuk megvolt. Hanem közben nagyhatalom lettem, és mihelyt azzá váltam egyből nekem ugrottak. Érdekes, addig nem érdekelte őket az infamy-m. Egyébként én is jobban szerettem volna ugy megszerezni Dániát hogy bevonom a sphere-be őket, majd pedig kikiáltom Skandináviát. De ahhoz nagyhatalommá kellett volna válni korábban. Viszont nem nagyon ment. De most az új játékban már annektáltam őket. Aztán h mi lesz ha nagyhatalom leszek megint, az majd elválik.... -
Trantorius #660 Hello
Beszéltek németország létrehozásáról, a játék valóban kiírja hogy egyesítetted németországot és onnantól kezdve Germany van kiírva, vagy csak elméleti síkon momndjátok hogy megvan németország? -
meetman #659 Tudja valaki hogyan lehet a tartalékosokat behivni? -
jocking #658 Ha már mindenki Németország létrehozásán ügyködik, akkor én is kérdeznék valalamit: Mivel a játékidőbe bőven belefér, van lehetőség a Szovjetunió létrehozására is? Ha igen, hogyan? -
McCartman #657 ki mondta hogy zavar? -
pocoksari #656 akkor nem is értem, hogy miért zavar ha én ezt a részét erőltetem :)
ettől függetlenül ugyanúgy csinálok mást is...csak nálam más a prioritás...de van párszáz gyáram is, szóval arról is tudok beszélgetni :) -
pocoksari #655 no igen :) -
#654 Ez egy olyan játék, ahol mindenki úgy játszik, ahogy akar, illetve tud. Szerintem minden módszernek megvan a maga szépsége, meghódítani a világot, vagy ipari nagyhatalommá válni.. ugyan olyan élvezetes(mondjuk aki a világot hódítja, ipari nagyhatalom lesz előbb-utóbb:D) -
McCartman #653 mindenki azt teszi amiben örömét leli.
ha neked ez a játék , 6000es infamyval , 2 milliós seregekkel akkor így játszol. -
pocoksari #652 akkor mit kell ebben a játékban csinálni? full citizenshipet adni, építeni 100 gyárat és levenni az adót vagy mit? -
McCartman #651 azért annak sincs sok értelme amit te művelsz a játékkal.
Legnagyobb birodalomként , milliós seregeket tologatni kis országok ellen majd annektálás után így tovább.
Ez a cím nem erre van kihegyezve (ott a többi paradox játék) ezért is lesz unalmas ez a fajta hozzáállás (nekem).
-
#650 Ki lehet sphere ből országot szedni...legyél kreatív... -
browing #649 ha 1.2 patchet még egy ideig nem is lehet letölteni, azért remélem ez a mod ( http://www.europa-universalis.com/forum/showthread.php?t=484253 ) amit találtam hamarosan leszedhetővé válik...
elég jónak ígérkezik. -
fityusz #648 Hannovert pl hogyan? Az angolok satellitje, meg szövetségese is, és sphereben állnak asszem, vagy épp Saxony, akit az osztrákok spherelnek? -
pocoksari #647 Most lehet, hogy én értelmezem félre a játék lényeget, de szerintem az a cél, hogy egy "korhű" felállásból mit tudsz kihozni az adott országból...nem feltétlenül az, hogy leklikkelj naponta 2válsztásból a neked megfelelőt...ez nem az a kor, ahol kilóra megveszed az ellenfelet, itt még a katonák és az erőszak árán éred el a célod, ezekkel szerzed meg azokat a javakat, amelyekkel biztosítod a prosperáló ország megteremtését és a végén győzöl. Minél jobb a sereg annál nagyobb területeket szerzel és minél több a terület annál nagyobb sereget tarthatsz, miközben minden másra is több erőforrás jut.
Különben meg nem is arról kellene szólnia a játéknak, hogy a fél világ lázadók megszállása alatt van...hozzám most villant be 3millió lázadó...a ruszkikat teljesen lenyomták, az UK-ból is már kiváltak az írek...minden ország lázadókat kerget és bármennyire furcsa nem a szociális rendszer veri le őket, hanem a sereg...ez nem simcity. -
hollófernyiges #646 Miért háborúzol te a dánokkal? Csak nem úgy lettél nagyhatalom hogy annektáltad őket? Mert akkor ne csodálkozz ha a többiek neked esnek. Amúgy nálam is a liberálisok nyertek a svédeknél valami rejtélyes oknál fogva, mert a szavazók háromnegyede konzervatív, ami csak azért baj mert nem lehet támogatni a gyárakat. Erre megoldás lehet hogy le sem sz*rod a gyárakat, láttam olyan állást ahol a srác direkt lerombolt minden gyárat és 1890-ig semmi baja nem volt a gazdaságnak, nyersanyagokból kiválóan elvolt.