3405
Vicky 1836-1939
-
Trantorius #845 *valaki -
Trantorius #844 Csáó!
Elkezdte már valami magyarosítani a játékot? -
#843 A szeptembert jelentették be, a pontos dátumot még nem...minden nappal egyre valószínűbb a másnap:D -
#842 Igyekszem elkerülni azt, hogy libci kutyák legyenek hatalmon, vagy szocik... általában visszaügyeskedem a konzervatívokat, vagy a reakciósokat. De pl komcsik eseté legalább teljsen te lennél az iparosítás hajtómotorja. Állítólag a peccs után a kapitalisták már profitáló gyárat is építenek majd... -
browing #841 szeptember hányadikán jön a patch? -
Lacikap #840 :))) remek alternatíva..
Te ezt nem tapasztaltad még? -
#839 Szeptemberben jön a patch. Hurrá (végre lesznek nehézségi szintek is...) -
#838 Hát kapitalisták ellen a kommunizmus jó megoldás lehet... -
Lacikap #837 Valaki adjon nekem jó tanácsot, hogy az adminisztrációt mire és hogyan érdemes állítgatni, mert 1880 körül 5%-on a csúszka 1k !
Az iparosítás sem sikerül, mert ezek a vadkapitalisták csak olyan gyárakat építenek ami veszteséges és élnek a gyárak 1-2 napig aztán le is bontják.
Mi ennek az oka? Mit rontok el? -
#836 Felhúzod a katonai költségvetést, és/vagy national focust a soldierre állítod.... -
Bothard #835 hi all!
aki okos segítsen:
mivel tudom növelni a "gyártható" földi egységek számát? -
hollófernyiges #834 Nálam az vált be, hogy keresek egy lázadó popot és megnézem mi a problémája, általában van egy domináns dolog amiért lázad, pld választójog, vagy nyugdíj. -
#833 Nem kell teljesen megszállni, csak a fővárosod kell elfoglalniuk egy évre. -
#832 A jakobinusok elsősorban demokratikusabb országot szeretnének. De ezt a lázadók leírása tartalmazza. -
Zsotie #831 Nekem a lázadásokkal vannak gondjaim.
Melyik lázadó csoportnak mi is a követelése, vagyis mit kell megadni nekik, hogy abbahagyják?
Gondolok itt elsősorban a Jacobin-ra? -
Scharnhorst #830 Honnét lehet tudni, h mikor változik meg egy zászló és mire? Mármint úgy értem, hogy ilyen eventszerű leírás.
Államformát hogyan tudok változtatni? -
hollófernyiges #829 A zászló akkor szok megváltozni ha szélsőségesek veszik át a hatalmat (anarchisták, kommunisták, fasiszták, vagy reakciósok ha nem monarchia volt az államforma). Ilyenkor nem bukod a játékot, beállítanak pár politikai reformot, változik az államforma, az uralmon levő párt, de a dolgok mennek tovább. Elvben lázadás nélkül, választással is győzhetnek, bár ehhez eléggé haza kell vágni az országot (most nem számítom azt amikor országot egyesítesz, azért változik a zászló vagy az ausztria-monarchia átmenetet).
-
Scharnhorst #828 Üdv!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy ha azt tapasztalom egyes országoknál a lázadók nyernek akkor az a bizonyos tábor átveszi az uralmat és némelyik esetben a zászló is megváltozik. 1. Mi történik akkor ha az én országomat szállják meg teljesen a lázadók? Ugyanígy átveszik a hatalmat , változik a zászló és vesztettem avagy én irányítom tovább?
2. Lázadás nélkül változtatható esetleg a zászló?
Előre is köszi a válaszokat. -
#827 Hát nekem azzal jött be most egy giga lázadás... eddig jó volt de hirtelen 4es militancy... aztán bang...:D -
Arnosos #826 akinek a lazadassal vannak gondjai az keresse meg a paradoxforumon egy bizonyos patchet, sokat segit a lazadasok es az assimilacioban, most is vannak lazadasok de nem 9-12k val hanem max 3-6 es jobban mukodnek a reformok is -
pocoksari #825 "Megmérettettél és könnyűnek találtattál"
gyííí :D
nekem is ki szokott fagyni, de ez van :)
ma nem is nagyon gyötörtem mondjuk a vikit...
feltoltam a vámot 100%-ra és nem igazán vágom,hogy kinek lett kevesebb a pénze...no mindegy... -
#824 Nah hát én feladom:D (a német kampányt legalábbis) Ma bejött egy lázadás, szét fagyott az egész:D pedig nem gyenge a gépem de a vikihez a bigblue is kevés... -
Fasiszta #823 Köszi a választ. -
#822 Karlista... egy spanyol trónkövetelő herceg követői...(wikipedia9 -
#821 Karlista, magyarul Károly király pártján áll. -
Fasiszta #820 A Carlist mit jelent magyarul? -
#819 Hát elég megterheli a kasszát az egész világ lakossága után nyugdíjat fizetni:D Ha meg leveszed pampognak...Most portugáliától elszedtem a gyarmatait, meg dél-amerikát hódítgatom... svédekkel harc van, enyém az országuk, csak dipópont kellene a wargoalok hozzáadásához... -
McCartman #818 hát látod azt én se.:D -
pocoksari #817 nem hiszem ,hogy civ lesz belőlük, ebben szinte biztos vagyok
mondjuk ezek többsége 1tartományos...de ha nem lenne az még mindig jobb, mint a mostani helyzet...jelenleg bántani sem tudom őket
csak érjek haza...nagyon gyorsan elhintik a francia katonáim a magvaikat :)
mondjuk nem is értem, hogy miért játszom...semmi esélyük sincs ellenem, sőt még annál is kevesebb, van lassan 50k pontom, a briteknek 3900,a többiek 1000 alatt, de a 8. GP 29 pontos :)
különben a britek iparpontja 2000 még mindig, megcsapkodom és leesik, a truce végére pont átlépi a 2000et, aztán megint megcsapkodom, megint helyreáll...tök jó
jaaah, nem is mondtam, sikerült bevezetnem az első szociális cuccot (toltam a szocikat erősen), erre körönként 15000 (!!!) fontot kezdett vonogatni erre az intézkedésre...elég csúnya ez úgy,hogy csak 1 ilyet vezettem be és abból is a legalacsonyabbat...főleg, hogy +-1k fontos az egyenlegem és maradt össz 700k pénzem...gyorsan adót kellett emelnem, így 80k jön be és annyit is költök
ekkora pénzeknél tök jó, hogy csak 5k font kölcsönt tudok felvenni...2órára lenne elég :) -
#816 HIHI:D De vigyázz lehet ha unciv bekerül, akkor nem tudod egy lépésben annektálni, ha 1nél több tartománya van... (lehet GP státusz ezt is biztosítja) -
pocoksari #815 ahamm...bár a kontinentális európát lényegében elfoglaltam már
mondjuk azon a térképen nincs rajt, de a ruszkiktól 5 tartomány elhoztam már, románok és ionian island is kiütve
finneknek és ukránoknak már csak 1 tartományuk van, így azok 1kör alatt behúzhatóan, az angoloknak most megyek neki
ja, majdnem elfelejtettem, az ionian islands kiesett a brit vazallusok közül amikor great power lett...amit nem értek tudok, hogy mi történik, akkor ha kiírtok még pár civilizált orit és a 8GP közé közé kellene még ország, hogy meglegyen a számuk...beemel inciveket (és ezzel azok nem lesznek vazallusok, így azonnal üthetőek)vagy üresen hagyja a slotokat a GP-nél
Fro,Brit,Orosz,Holland, Portugál,Spanyol, Finno, Ukrajna, Mexikó, tehát már csak 9 civ nation van...hamar kiderül ,hogy mi lesz :)
I need some war :D -
#814 Az európai egységtől még 1-2 háború elválasztja...:D -
Fasiszta #813 Neked sikerült az ami Napóleonnak nem. -
#812 vaaaazeeeg:D Szerintem a határőrökre nem lesz sokáig szükség az országban...öhömm imperiumban... remélem van valami decision a világuralomra... ilyen létrehozhatsz valami föderációt vagy hasonló:D -
#811 Naná. Találkozni kell pár dolognak, és tudsz OMMt csinálni. -
jocking #810 Van arra lehetőség a játékban, hogy Ausztriát átkonvertáljuk Osztrák-Magyar Monarchiára? Hogy a neve és a zászlója is megváltozzon az ismert félig piros-fehér-piros félig piros-fehér-zöldre? -
pocoksari #809
no, megint lepofoztam pár országot :) -
#808 Kelet-Német Föderációt tudtam kreálni a Monarchiával (Ausztriával), Nagy-Németországot meg se próbáltam megcsinálni vele, mert akkor ugye ugrik a "Monarchia", és semmi magyar kötődés nem lesz. -
#807 De okés értem mit mondasz, de A monarchiával hozni létre a németeket...áhhhh legalább valami német-magyar unió lenne... hiszen egy dualista országból nehezen lesz nem dualista... mondjuk az még tetszene, ha valaki magyarokkal nyomul, akkor létre lehetne hozni kossuth dunai-monarchiáját a duna menti népek uniója, ausztria nélkül...
Pocoksari, 2 napja company of heroes online beta-vál nyomulok, most pihennek a katonák:D kínára nekem lelkileg is fel kell készülni... ( 1 lépcsős annektálás, meg vasút lekattintgatása...:D huuhh ez már így félelmetes elképzelve....XD -
Cs3 #806 Ez azért lehet, ha a történelmet nézzük, mert akkor nincs szüksége a Hasburgoknak a magyarokra. A kiegyezés fontos előfeltétele volt (mármint Bécsnek), hogy a német egységesítésben alulmaradtak a poroszokkal. Németo+Austria nagynémet, Németo ausztria nélkül kisnémet egység. Poroszország által képviselt kisnémet egység nyert. Bécs, miután elveztette az olasz területeit, majd elbukta a német egyesítést, nem maradt más választása, mint befelé nyitni. Szóval, ha nagynémet egység jön létre, akkor semmi kényszerítő erő nincs a Bécsben, ami miatt a Magyarországgal való kapcsolatokat rendezni kellett volna. A német területek erőforrásaival a háta mögött meg tudta volna őrizni az erős kutya szerepét, a birodalom bármely népének lázadását félkézzel, erőből kezelni tudta volna.