3405

Vicky 1836-1939
  • Bothard
    plz help!
    hogyan kell elfoglalni 1 országot, h tudjak gyárakat építeni rá?
    ill japánnal kezdtem és még uncivilized nép, mit kell fejleszteni, h civilized legyen?
    köszi
  • Brave89
    köszi, így már sikerált létrehozni mo-t:)
  • McCartman
    Itt volt szó róla , satellitként el tudod engedni így Magyarországot.
  • Trantorius
    Az új patchbe már elérhető lesz az idősáv változtatása, ne minden új játékot legelejétől kelljen indítani?
    Van valami leírás arról hogy mik lesznek javítva?
  • Brave89
    igen, mint ahogy gondoltam, most is csak annyi történt hogy az egész Habsburg monarchia átalakul Magyarországgá. Nekem nem kell semmi más csak nagy Magyarország, tud erre valaki valami modot, vagy mentést 1836-ból nagy Mo-val?
    Ha valakinek van mentése, ide küldje:
    [email protected]
  • Muki100
    Alázd szét a franciákat előbb aztán gyarmatosíts.
  • Fasiszta
    Spanyolokkal játszóm sikerült hatalomra juttatni karlistákat most szeretnék gyarmatosítani de amikor hadat üzenek az uncivilized országoknak akkor a franciák mindig nekem ugranak ez ellen mit lehet tenni?
  • a.carkey
    Ne.
    Savegame
    find
    human
    primary_culture

Na az elsőnél írd át "hungarian"-ra.

Ennyi.
  • Brave89
    hát most átírtam a history/countriesben austria primary culture-ját magyarra, erre egész bejött egy event hogy austria átalakul hungary-vé...de ez így elég szar, kell a tökömnek az egész.
  • Brave89
    mi van? a Save games txt-jén belül hol írjam át a primary culture-t?...Ausztriára vonatkozik elsődleges kultúrát sehol nem találok csak ilyeneket hogy melyik nemzetnek mije van kifejlesztve meg hogy milyen akadémiája van stb.
  • a.carkey
    Kezd el Ausztriával, mentsd el, és írd át az elsődleges kultúrát hungarian-nek. Szerintem azonnal feldobja az eventet.
  • Brave89
    tud valaki valami modot linkelni amivel tudok Magyarországgal játszani 8szal létre tudom hozni).Igen, tudom hogy 1.2-es patchben javítva lesz, de nincs kedvem addig várni, szal az ilyen válasszal kíméljenek pls.
  • Jeszy
    Az az egy kérdésem lenne h ti hogyan szoktátok beállítani az administration education csúszkákat mert ugye ha mind a 2 maxon van akk a pop-ok inkább mennek bürokratának mint clergymen-nek és akk kevesebb lesz a kutatás pontom. Ja és még annyit kérdeznék h az olvasottság (literaci asszem :D) az nitől nő ill. csökken ?
  • fityusz
    Valaki nem tudna feldobni egy olyan mentést, amiben viszonylag korán 1850-körül már van Németország?
  • a.carkey
    Maxra teszed a katonai költségeket, akit lehet, besorozol, és ha kitör a háború, akkor mozgósítasz, de megvárod míg feltöltődnek a csapataid, nem lesznek pirosak, és csak ezután veted be őket, vagy ha nagy a vész, akkor a főseregeid hátába teszed őket tartalékként, hogy megtámogasd vele őket, ha már nagyon szarul állnak.
    Ált. 36-39(később 41-51k) közötti seregekkel operálj, és lehetőleg tábornokokat is vezényelj hozzájuk.
    Ha ez így megvan, már csak jó szövetségesek kellenek, és nagy meglepi nem érhet.
  • jocking
    Hali
    Van egy kis gondom. Elkezdtem ausztriával játszani, de szinte használhatatlan az ország, mert a méretéhez képest piszkosul kevés hadsereget tud kiállítani. Már egy kisebb ország elfoglalása is kínkeservesen ment, az meg csak rátesz egy lapáttal, amikor fél európa ok nélkül hadat üzen nekem.
    Tehát: Hogy lehet növelni az építhető egységlimitet? Az ok, hogy terület elfoglalással és lakosságnöveléssel, de ez ezzel a fika sereggel nem megy.
  • hollófernyiges
    Ha már történelmi hűség akkor amiatt is lehetne szólni hogy a Felvidék északi részén nem reális az a magyar kultúra, át kéne írni.. nem is tudom a legközelebbi talán a bohemian. Meg örülhetünk hogy most az egyszer a magyar történelemváltozatot fogadták el és Erdélynek is magyar az alapkultúrája.
  • Kopiati
    Ördögi kör:D
  • pocoksari
    hazaértem végre...hihetetlen
    na, szóval a népre a következő a feltételezésem:
    -van aki nem kapja meg még a minimális javakat sem
    -van aki egy keveset
    -van aki többet
    -van aki luxust is
    -van akinek még a luxus után is marad és az ezt berakja a bankba
    ez eddig biztos, így van felépítve az egész rendszer
    ha feltolod a vámokat és mondjuk mindenki 1szinttel bukik az adott helyzetén, akkor pusztán annyi a dolgod, hogy azoknak ezt visszaadod (az adócsökkentés nem jó, mert az a luxust fogyasztókra is hat)...adsz minimálbért, nyugdíjat meg ilyesmiket és nem lesz olyan, aki éhezik,sőt az adón ezeket vissza is szedheted...tehát a cél az végülis, hogy senkinek ne jusson pénzre a bankba betenni, mert az az egyetlen amiből semmilyen hasznod nincs ( a hitelkeret nem haszon...max. a játék elején lehet érdekes)...
    1. cél: ne rakjanak pénzt a bankba
    2. kiegyenlítődjenek a jövedelmi különbségek, így az adott osztály minden tagja ugyanannyit keres, ugyanannyit költ stb.( eredetileg van, aki éhezik még 10% adón is más meg még 50%on is a bankot pakolja)
    3.ha ez az egész még mindig nem jár semmi többlethaszonnal akkoris szükséges és kívánatos, mivel a gyárakat a vámokon keresztül is adóztathatjuk
    hozzáteszem, h a minimálbért elvileg a gyár fizeti, ebből egyenesen következik, hogy a nyereséges maradt gyárak fizetik ezt a bért, a veszteségesek esetén a gyártámogatás miatt te fizeted (vagy megosztva a gyárral) DE az emberek a minimálbérből adót fizetnek, ami befolyik hozzád vagy vesznek valamit valakitől, aki szintén adózik és hozzád jön be a végén a pénz
  • Kopiati
    És a lakók igényei ki vannak elégítve? Mert ha magasak a vámok akkor nem tudnak vásárolni, mondjuk egy világ uralom esetén ki az aki import széket vesz....
  • pocoksari
    "Tariffs – a Tax on imported Goods" = egy adó az import termékeken, tehát vám
    most nem olvastam végig, de hidd el, hogy vám
  • a.carkey
    Nem tudom. Ha keményen felnyomom a tariffst, akkor nagyobbak a bevételeim és a gyáraim is jobban termelnek, míg alacsony tariffsal csökkenő bevételek, szarabbul működő gyárak, mégha elvileg ez a funkció mást is kéne, hogy jelentsen:

"Tariff: During the time period of this game, some countries relied entirely upon Tariffs – a Tax on imported Goods. This Tax applies to all Goods purchased from the World Market (i.e. not those Goods produced and sold internally). The Tariff is set at a simple percentage of imported Goods, and income is derived accordingly. However, this has the effect of artificially increasing the Cost of all imported Goods, which can make things harder on your POPs when they try to buy things not produced internally. It makes life hard for your POPs, and even for Factories, because everything they need to buy for their Needs is increased in Price.
    Some Government Ideologies (from the Ruling Party) have a range for their Tariff Policy for each Class. If there’s a “block” along the slider, you may not increase or decrease Tariffs outside of that range. Your National Administrative Efficiency affects how well you can collect Tariff payments.
    It also affects how effectively you distribute Pension and Unemployment payments from your Social Reforms. You can see your overall national Administrative Efficiency above the Administration slider in your Budget Interface."
  • pocoksari
    vám az, nem áfa :)
    nekem 100%on van...miért?
    ki hoz be cuccot? ipar+lakosság
    1.ipar: megveszik a szajrét és lejattolnak neked is, ha így veszteségesek lesznek, akkor állami támogatásként visszafizeted nekik a begyűjtött pínzt, ha meg nyereségesek maradnak, akkor az tiszta haszon
    2. ugyanaz mint az előbbi csak az adókkal

mondjuk amikor a világ 95%-a a tiéd biztos, hogy így működik...kicsiben meg nem játszunk, muhahaha
  • a.carkey
    Azért 1066ban ne legyán már Duchy of Slovakia. Székesfehérvár és Pécs legalább már létezett ... :D
  • Kopiati
    A rich taxt..., a tariffs ha tudod legyen minimumon, ha meg pénz kell vegyél belőle vissza...
  • Lacikap
    Aha, köszönöm, kipróbálom!

A 100%-os adóztatásra a "Tariffs" (szerintem kb. áfa) -ra gondolsz vagy egyszerűen a "rich tax"-t húzzam 100-ra?
    Azt eddig mindig inkább mínuszban tartottam, hogy növekedjen a gazdaság.
    Elvileg tök logikus lenne. elvileg....

• Kopiati
    Hát ha magasra húzod az admin pénzt átképződnek a clergymenek adminná, és kevesebb kutatási pontot, meg literacy növekedést produkálsz, nálam olyan 25% szokott lenni, mert kb technológiával 100% adm. eff-et lehet elérni...

A másik jó megoldás a idétlen gyárépítésre a kapitalisták 100%os adóztatása:D, mert nem zavarja őket, ettől ugyanúgy nő az adóbevétel(vicky1-ben a magas adók kiszipolyozták az embereket, csökkentek az adó bevételek) meg így csak kevés kapitalista épít gyárat, de azok már normálisabbakat nem össze-vissza... így sem tökéletes...
  • hollófernyiges
    "De a Duchy of Slovakia a Crusader Kingsben is maradandó emlékem marad. :)"
    Legyél kicsit elnézőbb szegény játékfejlesztők iránt :) Az a játék a hűbéri láncról szólt ami nálunk soha nem létezett, azon is kiakadhatnál hogy született magyar grófok vannak központilag kinevezett tisztviselő ispánok helyett. A Duchy of Székesfehérvár vagy Duchy of Pécs sem reálisabb. A szlovák elnevezés is anakronisztikus kicsit, de ez legyen egy játék legnagyobb hibája.
  • Lacikap
    Ja értem! Köszönöm a választ, most már tudom, hogy ez javítva lesz és játékhiba!

Viszont az adminisztrációs kiadásokat még mindig nem vágom, hogy hogyan érdemes kezelni, ez köszönhető a gyengébb angolomnak is, logikusan nálam az jött le, hogy feltolom maxra aztán had adminisztráljanak :), de nagyon elszáll, megpróbáltam úgy is, hogy hagyom 50%-on, de úgyis elszállt, ráadásul igazán nem éreztem különbséget a 100% és az 50% admin között.

Ezzel kapcsolatban van valamilyen tapasztalatod?
  • Trantorius
    Magyarítás és a patch mikorra várható?
  • a.carkey
    A paradox csúcsa szerintem az volt, amikor a HOI3ban betette hazánkba, egy időben, úgy 1936 körül az MKPt, a KMPt, az MDPt és az MSZMPt. :)

De a Duchy of Slovakia a Crusader Kingsben is maradandó emlékem marad. :)
  • a.carkey
    Én úgy oldottam meg a gyárkérdést, hogy kormányt váltottam szocira, felépítettem az adott területhez a nyersanyagilag odavaló gyárféleségeket, majd visszaváltottam a kormányt másra, mégse szoci legyen ...

Mondjuk, annyi tartománnyal, mint amennyi neked van, ez gyógyszeres kezelést vonna maga után, de kevesebbel - ha valaki nem ezt a fajta játékstílust kedveli, mint ahogy te is üzöd - egész jól és nyereségesen lehet működni. :)

Engem az idegesít, hogy néha olyan gazdaságpilitikát választanak a frakciók, ahol 25% a legalacsonyabb adó, és ez nagyobb birodalomnál pár hónapon belül iszonyat nagy lázadást von maga után.
  • Kopiati
    Mert szerintem egy rendes gazdasági, fix termékes, fix piacot modellezni "paradox" módon nem lehet. Főleg, hogy kb egy unciv országnak nem kéne exportra termelni stb...(lásd sokoto) Pl egy kína civvé vállna, exportra képessé válna úgy zuhannának az árak, hogy az hihetetlen...összeomlana a játék... ezért kell a feketelyukas megoldás szerintem...
  • jocking
    Valaki leítná, hogy kell Ausztriából Osztrák Magyar Monarchiát csinálni? Nekem sehogyse sikerül. :(
  • pocoksari
    értem, hogy mire gondolsz...csak azt nem vágom, h miért nincsen a valósághoz köze...egyszerűen hiánygazdaság kell és akkor minden okés, nem értem, hogy miért nem ebbe az irányba mentek el a nyilvánvaló manipulálások helyett
  • Kopiati
    Úgy értem, hogy a játékban nem meglévő keresletet elégít ki a kínálat, hanem a játék biztosít egy feketelyukat ami benyel jó sok nyersit...nem lehet manipulálni a világpiacot, pedig jó kis ficsőr lenne:D
  • pocoksari
    ott ráadásul minden a raktárakba került...mondjuk olajam volt csak, az is azért, mert lovasságot toltam a tankok helyett...de az is addig, amíg ki nem kergettem a bitangnagy flottámat a tengerre...
    mondjuk az biztos, hogy nem kezdem én már újra a peccselt játékot...baromi sok időt öltem ebben a kis országomba már eddig is...még van vissza 14 év, ezt talán kibírom...erősen gondolkodom, hogy nekik megyek a truceon keresztül is...mondjuk 20 militancyval nem tudom, hogy mit kezdek :)...vagyis tudnám kezelni, mert legyártom a maradék 50milla sereget, azokkal minden tartományra tudok ültetni 23k sereget oszt lázadjatok a létező 12milla meg csak támad/megszáll...hmmm...pár dolgot másképpen csinálnék az biztos :) mindenesetre még kellett volna egy kis agresszió :D:D túl pacifista voltam, hehe:)
  • pocoksari
    erre a megoldás csak annyi, hogy fel kell húzni mindennyersiigényét, making historyban sohasem volt túltermelésem(pontosabban alapból az volt, aztán nekiálltam építkezni, képezni és nyekk, el is fogyott minden, sőt a világpiacot is kisöpörtem :D)
    nem olyan nagy ördöngősség ám ez....
  • Kopiati
    Igen itt az export szerintem érdekes lehet, mert valószínűleg van beépítve állandó import igény minden termékre, emiatt tudsz exportálni, emiatt stabil a piac, valószínűleg egyébként rég túltermelési válságba fulladtál volna:D Meg komoly fegyver lenne egyébként ha embargót hirdet a nr. 1 szén exportör és becsődölnek a szénimportőr országok:D hihi, de mivel van ilyen "fekete lyuk" a játékban emiatt ez nem lesz...elnyeli a nyersit...
  • pocoksari
    no, mivel mostanában nem sokat játszottam, csak most egy kicsit, azért még leírom az élményeimet:
    -kiütöttem a 8. civilizáltat is, ERRE a mocsok rendszer nem, hogy nem emelt be egy uncivet a Great Powerek közé, hanem otthagyta a kiírtott ország képét/zászlaját, aztán most amikor ráklikklek a jobb oldali részen az én adataimat hozzá...hát ez vicc...legalább hagyták volna üresen a slotot...
    -ez a kereskedelem egy nagy sz@r, állítólag 50k szenet exportálok...aha, persze...csak tudnám,hogy kinek
    -a kapitalisták 300. fertilizer gyárát rombolom le, de építik mint az ökör, akkor nyomorék ez a rendszer is, hogy hihetetlen
    -a jelenlegi állás: én, az uk+a sok kis unciv indiai haverja, a ruszkik, és spanyol, holland, portugál, mexikó 1-1 tartománnyal, meg persze a valóságban nem is létező ukrán
    -111k a napi bevételem :D, van 2200 tartomány, 3,1 mrd pop ( a táblázatnál -1,09 mrd-t ír(igen, minusz...ennél tuti többen vagyunk)
    -még mindig csak 12m katonám van, pedig 60+m lehetne már
    - a játék sajna közel sem teljesértékű, megértem, hogy kellet a pénz, de azért ez így gáz kicsit