3405
Vicky 1836-1939
-
blitzkrieg1 #2405 Sziasztok!
Victoria 2-hoz van olyan mod, amiben mutatja a kereskedelmet is orszagok szerint, kinek mekkora importja-exportja van.
Vagy esetleg olyan mod, ahogy GDP-t, GDP/lakossagot szamol? -
#2404 A "localisation" mappában létre kell hoznod egy új CSV fájlt, benne a
kódjával. A text.csv-ben benne vannak az EVTNAME kezdetű sorok. Pont ilyet kell csinálnod. -
#2403 Tegnap lett kész az enyép, próbáld ki, teljes mod :)
http://www.youtube.com/watch?v=b9NrsbeMTFM&feature=youtu.be
http://data.hu/get/5632973/Victoria_II_-_AHD__HUNMOD_Part_1.zip
http://data.hu/get/5632974/Victoria_II_-_AHD__HUNMOD_Part_2.zip
-
#2402 Csináltam egy modot az AHD-hoz, ha valakit érdekel:
Videó:
http://www.youtube.com/watch?v=b9NrsbeMTFM&feature=youtu.be
Linkek:
http://data.hu/get/5632973/Victoria_II_-_AHD__HUNMOD_Part_1.zip
http://data.hu/get/5632974/Victoria_II_-_AHD__HUNMOD_Part_2.zip -
klaci7 #2401 Fuh, na nekem erre nincs ötletem, bocsi. De egy másik kérdésem lenne: Használ valaki valamilyen mod-ot? Érdemes egyáltalán, vannak jól kidolgozott modok, amik sokkal reálisabbá teszik a játékot? Próbálkoztam már párral, de egy része csak simán bemásolós, és nem akarom az eredeti fájlokat megbántalmazni :) -
hollófernyiges #2400 Hátha van valakinek ötlete..
Mexikóval vagyok, a játék elején (AHD). Szövetségben vagyok az angolokkal és a probléma az, hogy amikor megtámadnak (a hollandok, presztízsért, de ez mindegy), a nyomi britek nem hajlandóak segíteni. A viszony +130, nem szövetségesei a hollandoknak és éppen nem háborúznak senkivel). A kérdés az hogy miért nem. Visszatöltöttem vagy 10x és mindig elutasítanak, pedig amúgy általában amikor én támadom meg a szövetségeseit (más játékban), mindig beszáll. -
Valvia #2399 Sziasztok!
Már nagyon szeretnék multizni valakivel, az említett hamachi szobánál viszont nem fogadja el jelszónak az sgforum -ot szóval... -
jocking #2398 Hali!
A house divided modolásához szeretnék segítséget kérni. A kérdésem az lenne, hogy az általam összebarkácsolt és egyéb custom eventeket hova kell bemásolni? Az events mappán belül akárhova másolom a cuccokat, a játékon belül mindig azt írja teszteléskor (event [id] parancs), hogy ilyen ID-jű event nincs. -
busund0521 #2397 Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni,hogy hogyan tudom megváltoztatni Magyarország zászlaját.Tehát le akarom cserélni a nagy-magyar zászlót a szimpla piros-fehér-zöldre.Lehetséges-e és ha igen akkor hogyan? Előre is köszönöm válaszod. További szép napot! :-) -
Razzia96 #2396 Hát igeen :DD
Ám köszi a tanácsokat kurva sokat segítettél:D
Azóta keztem egy új játékot és eddig ez a legpörgősebb játékom :DDD
-
gatoth #2395 Szoktam persze, ostromnál sokat számít, meg úgy vettem észre, hogy csatáknál is hatékony. Viszont a játék vége felé már leginkább csak harckocsizókkal bővítem a csapatokat. Gyorsabb is, erősebb is, viszont sokkal drágább is. Ezért nem vagyok benne teljesen biztos, hogy ár-érték arányban is megérik, de azért szeretem őket, és olyankor már úgyse nagyon számít a pénz... :D -
Razzia96 #2394 Jah és te szoktad használni a tűzérséget ?
Én szeretem de le lassul tőle a sereg :/ -
gatoth #2393 Arra a számpárra gondolsz, ami a katonai fülön jelzi, hogy mennyi egységed van / mennyi lehet?
Ha igen, akkor az nemigazán. Az elején nem nagyon tudsz mást csinálni, de hosszútávon jobb, ha van között legalább másfélszeres eltérés, mert a tartalékból pótolja az elesett katonákat, így nagyobb háború esetén előfordulhat, hogy lecsökken ez a szám a meglévő egységeid alá, és mivel nem tudod pótolni az embereket az egységeid száma is meg fog szűnni.
Bár ez kicsit összetettebb, mivel ha képzel egy egységet tegyük fel az anyaországban mondjuk magyar nemzetiségűt, közben ott csökken a tartalékos popok száma, akkor hiába van a gyarmatokon más nemzetiségűből elég (ami látszólag felhúzza ezt a számot a katonai ablakban), abból nem fog tudni pótolni, és az egység előbb utóbb megszűnhet. -Ez nálam elég gyakran előfordul, mert Afrikában sok régióban nagyon nagy a katona popok aránya, és így megtévesztő lehet- Viszont ekkor készíthetsz helyette újat a gyarmatiból, amit utána mondjuk az anyaországban szállítasz, ha kell. -
Razzia96 #2392 igen ahd-vel tolom :D rendben köszönöm a sok segítséget :DD
sokat segítettél , most kezem is egy új játékot szintén a ki országunkkal
meg nézem mit tanultam ^^
ám szerinted hasznos ha a sereg fullon van mármint mennyiségbe ? -
gatoth #2391 Hát ez több mindentől függ. Ahd-vel tolod, vagy alapjátékkal? Én ahd-vel, de itt is függ attól, hogy kivel vagyok, hol tartok időben. A játék vége felé nagyhatalommal játszva fel szoktam halmozni néhány (max 4-5) milliót, mert háború esetén a hadsereg ellátmánya duplázódik, ezzel együtt a költsége is, és nem árt, ha van miből mínuszba menni. Ilyen több tízmilliót szerintem nem kell, jobb helye van a gazdaságban.
A másik fele a nemzeti bank, ahol a lakosság megtakarításai gyűlnek. Ezt igyekszem ösztönözni az elején, hogy működni tudjon a gazdaság nélkülem is, mivel ebből a tőkéből építik a gyárakat/vasutakat és jóval olcsóbban mint ha te tennéd. Ahd-ben a rekordom az oroszokkal volt legutóbb bő 100 misi gyűlt össze. Ennyi felesleges, max arra jó, hogy ne menj csődbe a háborúban, mivel a külföldi bankok csak korlátozott mértékben hiteleznek neked, viszont a hazait leszívhatod teljesen, amíg bírod fizetni a kamatokat nem mész csődbe.
Viszont ha túl sok van, akkor célszerű lehet az adókat emelni, és ebből bővíteni a hadsereget (csatahajók, tankok stb) mert így keresletet teremtesz az ehhez szükséges iparcikkekre.
Oktatás, bürokrácia legyen fullon mindig, bürokrácia is addig, amíg a 100%-os hatékonyságot el nem éred nemzeti szinten. A katonák fizetése (nem a hadsereg fenntartása) viszont nem kell, hogy maxon legyen, mert így erős vonzerőt jelenthet a parasztoknak, hogy a gyárak helyett tartalékosnak álljanak. Persze ez is lehet hasznos, ha világot akarsz hódítani, de én jobb szeretem, ha inkább a gyárakba vándorol a munkaerő.
A szociális kiadásoknál megmondom őszintén fogalmam sincs mivel jár, ha nincs maxon a csúszka és vannak ilyen reformjaid. (magasabb militancy talán?) -
Razzia96 #2390 Aha köszi szépen :DDD
Jah és az hogy általában neked mennyi szokott lenni a tőkéd ? (nekem olyan 1millió fölött.
nah mmeg te a költségvetéssel hogy szoktál bánni ?
Én eddig mindent fullra raktam (mármint az oktatás közigazgatás stb)
de rá jöttem fölösleges talán az oktatás mindig jó ha fullon van
meg talán a közigazgatás is amíg a bürokraták száma nem lesz meg 1% -
gatoth #2389 Szerintem a hivatalnok lesz az ige. a fehér inges, sárga sapkás pop. Ők a gyárak szellemi munkásai tulajdonképpen. Az az optimális, ha teli gyárnál 4 craftsmenre (fizikai munkásra) jut egy clerk. Azaz egy 1-es szintű gyárban 8000 f.munkás és 2000 clerk az ideális. A munkás a termelés volumenét növeli, a clerk pedig javítja a hatékonyságát (=növeli a volument, de úgy, hogy az nem jár többlet nyersanyagfelhasználással, következésképp nő a profit/csökken a veszteség)
Tehát a fókuszokat rakd a clerkekre azokban a régiókban, ahol a legnagyobb a népesség és/vagy a gyári melósok aránya a népességben.
Az is jó módszer, ha egyből pipálsz, de:
1. Időnként nézz rájuk a költségvetés ablak ipari támogatások ikonjánál, és a gigaveszteségeseket zárd be, majd lesz helyettük másik
2. csak ott támogass egy veszteséges gyárat, ahol egyébként a bezárásával munkanélküliség lenne. Ha van hely még dolgozóknak a többiben, akkor hagyd csődbe menni, hisz ha támogatod, akkor egyrészt pénzbe kerül, másrészt azok a munkások termelhetnének profitot is a nyereséges gyárakban. Dupla pazarlás.
Egyébként én laissez-faire párti vagyok, tehát ha már van egy erős alapom, akkor hagyom szabadon működni, és csak közvetve (nyersanyaglelőhelyek meghódításával/beszférázásával, alacsony adókkal, technológiákkal) támogatom. Ez adja a legnagyobb boostot a hatékonyságnak is (25%), Tehát amik mondjuk államkapitalizmusban (-5%) kis veszteséget termelnek csak, azok LF-ben nyereségesek is lehetnek... -
Razzia96 #2388 Jah és mit tanácsolsz
Én eddig úgy csináltam a támogatást hogy ahogy meg épül a gyár egyböl ki pipáltam , és így nem kel figyelnem hoyg mikor zár munuszba és mikor pipáljam ki ( de lehet hogy ez valami folyamatos minusz értéket fog adni még ha a gyár jól zárja a napot ? vagy esetleg nem használja fel a tartalékait és egyből az én pénzemből támogatja magát ? -
Razzia96 #2387 Aha a hadsereg értem :DD vagyis már rá jöttem :DD
Egy kérdés a clerk az mit jelent ? :P az a hivatalnokot ?
Bocsi hogy ennyit kérdezek :DDD csak elég nehéz át fordítani a játékot mivel nekem fel van rakva a magyarítás:DD
Aha már kezdem kapisgálni :DD
-
gatoth #2386 Akkor inkább clerk-ekre fókuszálj. Az is ott dolgozik a gyárban, viszont erősen javít a hatékonyságon, és így kisebb az esélye a veszteségnek.
A veszteség pótlása nem egészen így történik. Amikor építesz egy 1-es szintű gyárat, akkor annak van 1000arany tartaléka. Ha 2-re bővítesz 2000 lesz, és így tovább. Ebből pótolja a veszteséget, viszont a nyereséget meg visszatölti ide, egészen addig, amíg be nem áll max-ra (1000/2000 stb-re). Ezután az összes profit kimegy a dolgozóknak/tőkéseknek. Viszont ha neked kell támogatni, akkor azt jelenti, hogy már hosszabb ideje veszteséges, mivel elhasználta a tartalékait. Ha bemész a budget fülre, és ott az ipari támogatások ikonján hagyod az egeret, akkor megmutatja csökkenő sorrendben, hogy melyik gyárat támogatot és mennyivel. Nekem általában a felső néhány teszi ki a támogatás nagy részét. Ezeket nyugodtan bezárhatod.
A nagyobb összeomlás elkerülésére továbbra is áll amit leírtam (clerkekre gyúrás, commerce utolsó oszlop, új termékek gyártása...)
Szerintem azért nem megy fel max-ra mert a stockpile sincs maxon. Mint említettem, annak része a katonák ellátmánya, és minél alacsonyabb szinten áll a csúszka, annál alacsonyabb a szervezettség.
Ha nem ettől, akkor fogós kérdés.. -
Razzia96 #2385 Aha , de az a vicc hogy nálam épp az hogy iszonyú sok szakmunkás van
Mivel minden Nemzeti fókuszt arra állítok igen, és mivel nagyon gyorsan növekedik a munkások rátája , így a gyárakat is villám gyorsan kell fel húznom és csak építem mint az állat ( de ha meg egy gyár már vagy 6 vagy 10 szinten van és minuszba zár mert nem csinál hasznot az hatalmas pénz összeg támogatni akár 300-400 dukát( vagyis hogy hívják a játékbeli pénzt o.O xdDD)
Köszönöm amúgy a válasz sokat segítettél a gyarmatosításba , sajnos nem tudtam melyik három tech kell hozzá :/ :DDD
Akkor azt mondod hogy a tarifát semmi kép ne állítsam 10% fölé ? :O
nekem általában 25% on szokott lenni
Jha igen és még egy komoly kérdés, a hadsereggel néha problémáim adódnak, úgyani van amikor egyszer csak hírtelen a szervezettség 15%-on van kb és nem megy feljebb, elvileg a háborús kimerültségem 0
meg a techekel is csomót ki fejlesztettem de egy szerűen semeik egységemnek se megy feljebb , sőt a flottámnak se
Erre tud valaki magyarázatot adni ?
Mert bizony ha háborúra kerülne a sor egyszerűen nem ér semmit a seregem.. -
gatoth #2384 A gyárak hatékonyságát még növelheted a laissez-faire-n kívül technológiákkal. Commerce utolsó oszlop nagyon hasznos, Meg az ipariaknál is vannak jók, de azok iparágspecifikusak. Fókuszálj a clerk-ekre, mert azok is a hatékonyságon, és így a profiton dobnak.
Egyébként az, hogy csődbe megy egy gyár, egyáltalán nem baj, ha nincsenek munkanélküliek. Hiába van 2 gyárad, ha mindkettő csak negyed kapacitással megy, ha az egyik bezár és a munkások átmennek a másikba, akkor én úgy vettem észre, hogy nem csökken a pontszámod. Egyébként szerintem ez is lehet inkább a fő oka a stagnálásodnak, hogy nincs elég munkaerő, ez Mo-val könnyen előfordul.
A túlkínálat egyébként szinte mindig gondot okoz a végére, ezért jó megoldás lehet az is, ha élen jársz az új iparcikkek fejlesztésében, mert azokra egészen a játék végéig jó lesz a kereslet általában (telefon, autó, elektromos alkatrész, rádió, repülő, tank). Ezek csinos profitot fognak hozni, viszont kell a többséghez gumi, amiből elég nagy hiány szokott lenni a végére, legalábbis, ha AHD-vel tolod. Tehát gyarmatosíts. Hogyan:
-3 tech: medicine, nationalism&imperialism, machine gun
-modern kikötők építése a hatótáv miatt
-adminisztráció növelése a sebesség miatt
De ezek közül a technológiák a legfontosabbak, mert ezek nélkül afrika nem megy. Az utolsó 1870ben fejleszthető, állj neki egyből. Ha kész, nat.focus az adott régióra, és már megy is.
Egyébként nemzeti tartalék alatt szerintem a hadsereg ellátmányát érted, legalábbis a national stockpile ba az tartozik, a kolóniák, meg a gyárak építése.
A hadsereg akár stabilizátornak is jó lehet, pont a túlkínálat miatt, mivel a végén előfordulhat, hogy a lakosság nem akar eleget fogyasztani, viszont milliók állnak a nemzeti bankban, ilyenkor célszerű lehet adót emelni, és a hadsereget fejleszteni belőle, hiszen az keresletet teremt az adott árukra. Persze ennek is vannak korlátai.
A tarifa a vám. Az importot drágítod vele. Így védhető a hazai ipar, viszont amelyik import nyersanyagból dolgozik az könnyen tönkre mehet a magas vámoktól. 10% fölé nem érdemes vinni semmiképp. -
Razzia96 #2383 Fuu jó rég nem írtam ide
De ezt most be pótolom :)
Újra el keztem játszani a victoriával
Nos igen mintha eddig is sokat toltam volna vele, mivel eddig eu3-maztam csak sajnos az már nem volt ki hívás.
Talán 3-4 komolyabb játékom lehetett eddig , sokat segített a korább tudásom eu-ból de még sajnos így is elég felületes...
Sajnos van pár elég durva homályos folt a tudásomba .. :(
Ezt viszont most próbálom csillapítani :DD
Tehát eddig talán 2-3 x játszttam már a magyarokkal, de sajnos mindig csak max a 6-7 nagyhatalmi státuszba tudtam el jutni ez köszönhető a régebbi tudásomnak, sajnos játékaim során mindig bele mentem tudatlanul valami kis zsák ucákba.
Ezekre a kis zsák ucákra most lyukat akarok ütni :DD remélem segítetek
Pl meg történt már velem az Mo.val sőt minden más játékomba is hogy nagyba dübörög a gazdaság, alig lehet megállítani a gyárak csak úgy épülnek stb .. és már akkora lesz az Ipari Anyagi Támogatás hogy már nem tudom fent tartani a növekdést és egyszerűen csődbe kerülök ...
Ez lehet annak köszönhető hogy én az állami kapitalizmusra esküszöm és magamnak építem a gyárakat, és legtöbbszőr nem figyelem hogy a gyár +-ra vagy minuszra zárja a napot
Ez is egy magyarázat de az egyik játékomba amikor ugyna így meg esett ez az incidens gondoltam utána járok a porblémának és meg nézem hol lehet a hiba, arra következtettem lehet válatni kéne gazdasági irányt és át váltottam a liberális Laissez Faire irányra , ez az elején jól működött már sikerül + ra hozni a napi bevételt a gyárak épültek stb ..
de amikor egy bizonyos terméket túl sokan kezdenek gyártani az értéke le esik és a gyár minuszba zár azt le rombolják aztán újat építenek és ez így megy folyamatosan , így viszont a gazdaségi fel lendülés meg szakadt vagy legalább is az iparosodás és az bizony nagy hátrány :/
A mostani játékomba ez sikerül kompenzálni de csak úgy hogy a Nemzeti Tartalékok fel vásárlását vissza fogtam ( elég durván ) és a tarifát meg 100% ra ( Jah igen ez is egy kérdés pontosan a Tarifának mi a szerepe ? van egy selytésem de abba nem vaygok biztos ) nah szóval így valahogy a gyárak se zártak be és valahogy mindig +ra zártam a napot
Hát Sajnos ez elég hosszúra sikeredett ne haragudjatok :DD
És sajnos ez még így is csak 2 kérdés a sok közül :/
Jah igen és még valami :DD a gyarmatosítást le tudná nekem írni valaki pontosan mi kell hozzá ? milyen tech-ek
-
gatoth #2382 A kapitalisták is tudnak külföldön befektetni? Azért kérdem, mert az ipari ponton hagyva az egeret írja, hogy melyik tartomány mennyivel járul hozzá, tehát gondolom kell ott általunk alapított/bővített gyárnak lennie, és olyan országokat is láttam ott, ahol nem csináltam semmi ilyet. -
blitzkrieg1 #2381 Milyen valtoztatasok vannak az uj modban?
Egyebkent nalatok a nemetek szoktak egyesulni?
Nalam max az Eszak-nemet Szovetseg jon letre. De legutobb az is csak ugy, hogy Magyarorszaggal elkezdtem kiszedni a kis nemet orszagokat az osztrak befolyas alol es atadtam a nemeteknek. Aztan a nemet szovetseg megtamadta a franciakat, de nem tudtak oket legyozni, de a haboru utan 5 evvel mar nagyon megerosodtek, aztan meg hirtelen azt latom, hogy fellazadt az egesz Nemetorszag, es egy hadosztalya sem maradt. A lazadasok utan is csak nehany hadosztalya van, egyszeruen keptelen talpraallni. Gondoltam be kellene lepjek hozza, kivancsi vagyok, mi van vele, miert nem epit sereget? -
tttttom #2380 Na most már működik köszi. :) -
pietervb #2379 Próbáld újra. Mivel ingyenes a domain és a tárhelyszolgáltató is, ezért nem mindig üzembiztos. Én most ismét megpróbáltam, és ment. Hirtelen jobb helyet nem találtam neki csak ezt a tárhelyet és oldalt. -
tttttom #2378 Nem működik a link...:( -
pietervb #2377 http://atlap.tk/vegyes/AHD231.rar
Itt a link -
pietervb #2376 Üdv!
Az alábbi linken letölthető a 2.31es AHD patch bontott verziója. Kicsomagolás után bemásolod a játék könyvtárába és értelem szerűen a régi fileokat felülírod vele. Nekem bevált, de az akció előtt érdemes egy biztonsági mentést csinálni a komplett VIC2 könyvtárról, hogy visszaállítható legyen.
Más: A sorozható tömeg mérete függ a reformoktól, úgyhogy, ha nem vagy bőségében hivatásos katonának és szükséged van a sorozottakra is, akkor ne fogadj el azt csökkentő reformokat. (Legalábbis a Pop Divided modban így működik, az alap AHDvel nem játszottam, de talán ott is így megy.) -
gatoth #2375 Közben megoldódott a kérdés, az osztrákok nem léptek be, az oroszok ugyan beléptek, de Kínával voltak elfoglalva, tehát az elég gyér brit segítséggel együtt is sikerült szétcsapni őket teljesen, bő egy év alatt. -
gatoth #2374 Valaki harcolt már a Britekkel egy háborúban? Az a helyzet, hogy ők a szövetségeseim, és mivel ilyen még nem volt AHD-ben, így nem tudom mennyire számíthatok rá, hogy egy háború esetén átdob-e csapatok Európába, mivel a legtöbb egysége Indiában van. A németekkel tolom, franciákkal lenne a probléma, akik szövetségben vannak az osztrákokkal, meg az oroszokkal is. Szóval faszán körbe vagyok fogva. Nekem szövetségeseim még az olaszok, meg a spanyolok, de mindkettő jelentéktelen hadsereggel rendelkezik. Szóval igencsak jól jönne a britek segítsége. Számíthatok rájuk? -
#2373 mert tört verziód van. -
pecaboy #2372 Üdv!
Próbálom a House Divided-ot 2.1-ről 2.31-re frissíteni, de nem találja (could not find A House Divided installed)... Miért nem? Valakinek sikerült felraknia ezt a peccset? -
blitzkrieg1 #2371 Nemzeti fokuszt ne hasznald, azt inkabb masra tedd. Ha a katonasag fizeteset felviszed 100-ra, sokan mennek katonanak majd.
Nekem az a problemam, hogy keves a mozgosithato sereg. Magyarokkal vagyok, a hadseregem 120 allando egyseg, meg 50-et kepezhetnek, 45 millio a lakossag, de csak 8 dandart mozgosithatok. Ez miert van?
Mas nagyhatalmak 50-100-at is tudnak. -
Atban #2370 Sziasztok!
Elértem 1990-at és kifejlesztettem a beszivárgást, de nem engedi, hogy tankot(páncélost)csináljak. Miért van ez? -
gatoth #2369 Hát igen, velük ne várj csodákat, bár ez inkább gazdasági szempontból érvényes, mivel elég időigényes őket nagyhatalommá tenni, addig meg nem tudsz senkit bevonni a szférádba, tehát az elején gyárépítésnél, egységek felállításánál kis országokkal sokszor nincs más lehetőséged, mint várni... -
baph #2368 tegnap Münchennel, de most Svájc. Sajna mindkét országnál ez a fő probléma.
Egyszerűen képtelenség katonákat előállítani. -
gatoth #2367 Célszerűbb a military fülre kattintani ->build army, és ott lesznek összesítve, hogy mennyit tudsz és hol.
A fülön egyébként van egy jelzés, 2 szám: a/b, az a, hogy hány egységed van, a b, hogy mennyi lehet. Ha a nagyobb b-nél, akkor gyártani sem tudsz, sőt csökkenni is fognak.
Tehát, ha kevésnek találod, akkor motiválni kell a lakosságot, hogy katonának álljanak. Vagy nat.focusszal, vagy magas fizetéssel a többihez képest. Persze, ez meg más rovására megy nyilván, mert így meg másra jut kevesebb. Melyik országgal tolod egyébként? -
baph #2366 KATONASÁGOT hogy' lehet "gyártani"??... sajnos, bármelyik provinciára megyek rá a kb 9ből csak 2ben van lehetőségem "katonák kiképzése" gomb megnyomására, pedig 1,08M lakosom van és összesen eddig 12+3 katonaságom...