Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Einar
Szeva! Ha jól értem csupán a komplett kiegészítõt kéred, amit nincs kedved újratelepíteni a saját EREDETI telepítõlemezeddel ?

Heló!

Át tudná nekem küldeni valaki a victoria 2(AHD) mappát minden tartalommal? Kicsit módosítgattam és nem csináltam biztonsági másolatokat. Az e-mail címem: [email protected]. Elõre is köszönöm.

Ui.: House divided mappa kell.
Einar
Március 16-án érhetõ el a következõ frissítés : magyarosítás honlapján !
------------------------------------------------------
100%-osak lesznek: OKTATÓI RÉSZ + ÖSSZ.TECHNOLÓGIA & TALÁLMÁNY

+jó pár rész csak azért lesz most már magyar, mert össze lett vetve a fordítótársam régebbi munkája az enyémmel
+közkívánatra még több event (nem csak kicsik, nagyok is 😊

Hali! nemrég kezdtem el játszani, és az érdekelne hogy lehet saját eventet,határozatot hozzáadni a játékhoz valahogy? pl azt meg lehetne oldani hogy az USA-val játszok és ha Mexikó meg a Közép-Amerikai Egyesült Államok az érdekszférámba tartoznak akkor egy határozattal mondjuk a két országot az USA-ba olvasztani?

Einar
Gyarmatosítás után velük lehet a közigazgatást feljavítani, habár ott külön kitétel, hogy a saját nemzetiségedbõl legyen az ottani lakosság 1%-a bürokrata, így van, hogy a népesség bevándorlásának ösztönzésével jársz (változó).

I.C.ram
Gyorsabban képzõdnek át a lakosok, az adózást is hatékonyabbá teszi, csökken a bûnözés, stb. Elég sok mindenre jó.
A bürokráciának --azon felül a hogy a vám hatásosabban mûködik-- mi haszna, van még valami mi más is amit befolyásol?
Einar
A fordítottságra egy kis számszerû adat: ~40% (az alap 1.3)
Ehhez viszont hozzáadódhatnak a földrajzi nevek, politikai pártok nevei amiknek nincs külön magyar neve. Tehát vegyétek úgy, hogy már a játék fele már magyar nyelvû, mindez egyszerû önkéntesek sokórányi munkájaként...

JMG KecskeShajt
Csinálhatsz egy határozatot (decisions), amivel megteheted 😄
Gondolom Bukovinára gondolsz, ami a kelet-erdélyi tartomány része...

Einar
Ha egymagában is feltelepíthetõ a kiegészítõ, akkor válaszd azt, a szöveges fájlok viszont 90%-ban biztos megegyeznek. A projekt idõ hiányában lassan halad, de havonta azért lesz frissítés (nyárra pedig jó lenne befejezni az egészet 😊

Amúgy ezt olvastátok már? Elektromos ágyú, melynek fejlesztése már lassan kész.
Igaz, csak egy hadihajó tudná táplálni az energiaigényét, de annak is full le kéne állni egy lövés leadásánál.A II.VH-s csatahajók 40km-ig tudtak ágyúzni, ez meg 90~180 km-re. Érdekes fegyverek lesznek még itt, csak az a kérdés, melyik kutatás vezet zsákutcába és melyik a valódi legmodernebb fegyverhez.

Elég, ha megveszed a House Divided-et.

Kopiati
A sprite pack csak textúra csomag, semmi nyelvi változást nem okoz, az Old Vic, pedig nem kompatibilis a játékkal, hiába dlc... (patchek után)

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

cifcuk
Sziasztok,

Most szeretném megvenni steamen a Victoria II-õt. A magyarítás oldalon nem találtam pontos infót, hogy melyik dlc-hez van magyarítás és melyikhez nincs. Egyelõre csak azokat szeretném megvenni amihez van.

Letudná valaki írni, hogy mit érdemes megvennem elsõ körben? Ezt a magyarítás weboldalára is ki lehetne tenni valahova oldalra valahogy így:

Készültségi fok:
Victoria II: 80%
House Divided: 50%
Interwar Spritepack: 0%
Interwar Artillery Sprite Pack: 0%
Interwar Planes Sprite Pack: 10%

Természetesen a számokat csak tippeltem.

Elõre is köszi a segítséget.

Einar
Hello! Nem tudom, most a VRRP móddal próbálsz-e játszani? Sajnos a febr.25-dikei frissítés sem tartalmaz újabb magyarosítást a módhoz - most a technológiák kerültek kitûzésre -, de nincs elfelejtve, ha késve is de meglesz!

A játékidõt lehet kintebb tolni, (fórumban vhol megvan...), de nem érdemes, mivel a technológiákkal nem tudsz elõnyt elérni, mivel más államok is felhozzák a lemaradásukat idõvel, így a végén minden fél csatahajókat gyárt ezerszámra (máramelyik ország nem olvadt bele egy szuperhatalomba 😄

Látom pörög a fórum..m
Magyarokkal játszás megoldva.
Viszont a magyarosítás telepítésére kellene némi eligazítás mert mire mindet felrakom kevesebb szöveg lessz magyar mint az elsõ lépés után... a mod miatt.
Erdélyrõl( nem jut eszembe a neve) nem lehet lecsípni valahogy azt a kiálló megyét és moldvániához csatolni??,
és továbbra is keresem a végtelenített játéklehetõséget...
Üdvözlet.
Újraraktam a játékot, annak reményében, hogy az új magyarosítás már nagyobb részre terjed ki. Sajnos elfelejtettem és az archívban csak kódnyelven van meg...
szóval szükségem lenne egy magyar frakciót is játszhatóvá tevõ kiegészítõre.
Illetve nincs valami mod ami végteleníti a játékot???
Elõre is köszi az értékelhetõ reakciót
I.C.ram
Úgy tudom, hogy az nem változik, csak a sebességét lehet változtatni. Pl Jingoismmal gyorsabban kész lesz ->kisebb az esély a detektálásra.
Mitõl is függ az, hogy észre veszi-e valamelyik ország azt, hogy én háborúra készülök?
A 3 tech fontos a liferating miatt, de a kikötõk mérete is, a hatótáv miatt...
"leginkább a kikötõk méretét és a hajók ellátottságát kell fejleszteni."

Nem, leginkább ezt a 3 techet fejleszd: medicine, machine gun, nationalism&imperialism
Einar
Csak bizonyos idõ után tudsz gyarmatosítani, ez fõként technológia kérdése, leginkább a kikötõk méretét és a hajók ellátottságát kell fejleszteni.

Ám itt a magyarítás ÚJ(!) weboldala!
Plusz már egy kis cikk is felkerült a magyarítás portál fõoldalára, de a frissebb fordítások az új oldalon lesz elérhetõ. Minden bizonyára már ma este elérhetõ lesz az oktatás menü teljesen magyarul.

A kiegészítõben vannak olyan bakik, hogy magasabb lett egy gyár építése, és nem tudsz továbbhaladni a leckével, mert már alapból nincs az államnak annyi pénze 😊

Köszi a választ. Akkor jól gondoltam. Csak az a bajom, hogy békekötésnél nem akarják adni és mellette még a britek is támadnak. Velük is csak úgy tudok békét kötni, ha visszaadom Mexikó területeit. 😊
Szaisztok!

Másodlagos hatalom vagyok a magyarokkal! Akkor elvileg tudok gyarmatosítani?! Partaraszáltam egy gyarmatosítatlan területen Afrikában de azt írja hogy a kolonizáláshoz válassza nemzeti fókuszt! Ezt hol tehetem meg és hogyan?
I.C.ram
Békét kell kötni vele, és kérni kell az adott területeket. De egy akkora országot mint Mexikó nem fogsz tudni 1 lépésben elfoglalni.
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, ha elszeretnék foglalni egy országot azt hogy tudom megcsinálni? Amerikával foglaltam Mexikót, de csak csíkosan mutatja a politikai térképen nem pedig saját terület. Hogyan tudom sajáttá tenni?
I.C.ram
Nagy valószínûséggel nem.
Amúgy a különbözõ módok a Kiegészítõhöz ugyanúgy jó mint a sima+patchelt játékhoz?
I.C.ram
de ha tudja a magyar karaktereket, akkor a többit is.
I.C.ram
Mivel a játékban van svéd meg azt hiszem orosz nyelv is, így biztos tudja a z északi és a cirill karaktereket is.
JMG KecskeShajt
Én csináltam ilyeneket: Lemberg-> Lvóv, Laibach-> Ljubljana
Trianonnál is lehet névcsere románra stb, de nekem a magyar név tetszik 😄

Einar
Németekkel, ha megszerzitek Elzász-Lotaringiát, akkor elérhetõvé válik egy határozat, mellyel német neveket kapnak a tartományok.
Gondoltam leginkább a lengyeleknél kéne még ilyet csinálni, alapból porosz fennhatóság alatt kezdik, így a városnevek is németül vannak:
Stettin->Szczecin, Danzing->Gdañsk, Allenstein->Olsztyn
de aminek van magyar neve is, azt használom: Waszawa->Varsó, mivel ez egy magyarosítás lenne 😄
A lényeg tehát, ha független lesz egy ország a saját nyelvû városneveit is "visszakaphassa". Szerintetek?

Ui.: a játék még elbírja a £,ñ,Ø stb. karaktereket, de a dán: "æ" és cirill betûkre is "?"-t ad.

I.C.ram
Arisztokraták ugyanúgy mûködnek mint a kapitalisták, csak nem a gyárakból kapják a pénzüket, és nem ahhoz adnak bónuszt, hanem a sima RGO-khoz. Szóval, amíg nincs ipar, addig az arisztokraták a jobbak, ha már van ipar, akkor a kapitalisták.
Kopiati
Asszem a arisztokraták azok támogatják a "földmûvelést", meg lehet õket adóztatni😊

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Einar
Én Perzsiával kezdtem, igaz max sebességgel pörög az idõ, nem sok minden történik, meg nagyon nem lehet sokat háborúzgatni a közeli orosz-török határ miatt, de ami területet szerzek azt megválogatom. RGO-s térképen végignézem hol van aranybánya még leverhetõ országnál, azt letámadom. Még nem egészen értem, az arisztokraták százaléka hogyan befolyásol egy provinciát - most elszedi vagy támogatja a RGO-s cuccokat? (+most lefordítottam minden vándorlási, aszim. befolyásoló tényezõt,hogy mégis mi haaaajtja õket? 😄)

Kopiati
Unciv országnál 2 reform enged gyárat építeni (textil, hogy kapnák be, meg cement szintén cumizhatnak, 22000 kutatási pont ez a reform) (napi 3kutatási pontról indultam) 1900körül lettem civ, a környéken ekkorra lett a többi ország is, japán korábban. Siamból 1925 után kiléptem (5 évvel a gazdasági csapás után), igazából lepergett volna az idõ csak, soiban voltam, harcolni nincs kivel, ha a környéken mindenki uabban a soiban van😊 ez a civ rendszer jobb, csak sok idõ... és az országomban 10es szintû elégedetlenség volt... imádkoztam, hogy ne lázadjanak😊 kb az ország összes lakója tag volt a reakciós forradalomban😊 de megúsztam...Meg a shitty iparom miatt pénzem sem nagyon volt, az olajfinomítóim megmaradtak, mily meglepõ😊, import kõolajjal😊 meg a luxus bútor, de kérem, a sima bútort 100-as nagyságrendben importálom, és ha gyrtom akkor veszteséges... WTF?😄

Einar
Aham, az a fajta textiláru, amirõl beszélsz mindössze csak 7%(!) az össz. importnak ami a drága nagy országból idehoznak. Húzóágazatokra van szüksége egy országnak, hogy elkezdjen igazán iparosodni pl. hadiipar, elektronika, autógyártás. Jelenleg az ûrtechnológia az aduász, az mindent üt és Kína azt is lekoppintotta

Játékban a világvégi fejletlen országokkal most még nagyobb hátrányból indulhatunk, de érdekes, hogy a reformok közt van olyan, ami a civilizált állapot elõtt megengedi a külföldi befektetõk beengedését. Amúgy meddig jutottál el Sziámmal?

Kopiati
Én attól vagyok rosszúl, hogy occóbb behozni x 100 nagyságrendben üveget, mint saját gyárban, saját szénbõl legyártani, wtf? Pl a pálesz gyárnak kell 100 üveg, kb 75 hazai termelés, és nem tudják mind eladni.... wtf?😄 a beszállítói láncban érdekes dolgok vannak... fórumon arra panaszkodnak, hogy ha valakik blokádolják anglia gyarmatait, akkor a textil termelõ (dye) nélküli világ megfingott, mert a piacon/nincs v drága az a szemét, siammal is így jártam, hogy csinálok ipart de elõbb utóbb összeomlik, mert soiban vagyok, a gazdám termékei nálam lesznek eladva, és ha nyereséget akarok akkor luxus v high tech árut😊 (olaj, rádió ha ki tudom fejleszteni idõben) csak nem értem, hogy a valóságban alacsony szintû iparral rendelkezõ országokban miért kéne nekem egybõl ilyet gyártani, a valóságban a textil ipar ment ide a térségbe, occó-occó😊 szakértelem 0 alapjátékban a soi-d tagjai nem a te iparod nyírták ki hanem neked volt piac, mert amúgy is import szükségük volt az ilyen-olyan termékekbõl... mind1, remélem kicsit javítják ezt a dolgot...

Kopiati
Az csak vándorlási negatívum, van ahol piros, de csak országon belül vándorolnak, amerikában meg kicsit bugos a kép, mert ott csak a te országodnak pontos a térképe, a többi zöld aztán kész😊, Németeknél lehet bevándorlási többletet csinálni 1-2 jó politikai esemény hatására😊

Einar
"Az elsõ dolog, amit az emberek meglátnak az öreg kontinensrõl New Yorkba hajózva, egy fáklyát tartó hatalmas szobor, amely a szabadságot jelképezi az Újvilágban. Sok bevándorló számára a mi hatalmas országunk egy maradandó élményt jelent, egy olyan országban, amelyben kivívták a szabadságot és egy új otthon is nyújt."

Hát igen, az amerikai álom, amiért csak özönlik a sok nép oda. Gondolom észrevettétek a kiegészítõben az új térképes funkciókat, ahol Amerika kivételével szinte mindenhol csak kivándorlás van túlsúlyban.

Nálam akkor omlott össze a német ipar, amikor szférába vettem Kínát (Pekinget). Egybõl 400as mínuszok jöttek a költségvetésbe, mert a gyártámogatás 1800 fontra ugrott. Kézzel kivettem az összes országot a SoImból, és tadamm... minden helyrejött. Úgy látszik nem csak én kapom meg az õ piacukat, hanem õk is vámmentesen árulnak nálam.
Kopiati
Nincs mit, az új gazdasági rendszertõl csak pislogok, tegnap összeomlott az orosz ipar, TOTÁLISAN pedig 20pár éven át korrekt nyereséget hozott, kisebb ingások voltak, de annyira leesett pár termék ára, hogy a végén már a luxus javak is veszteséggel készültek el... állami támogatást kivettem, és BUMM, totálisan leolvadt a gazdaság 150 pontról... még ideges se bírtam lenni csak kiléptem inkább😊

Bocsánat benyomódott a capslock és nem vettem észre.

For the greater good

Köszönöm a választ. Szeretném ár én is olyan csontra ismerni a játékot mint te. NEKED MENNYI IDÕBE TELT KIISMERNI?

For the greater good

Kopiati
ue vendégség példáján: ha elmész vendégségbe (remélem) úgy viselkedsz, ahogy elvárják,a vendéglátók residencynél szeretnék ha elmennél, limitednél örülnek hogy vagy , fullnál marasztalnak...

Kopiati
Ez amerikai modell, az új világba érve, szembesültél, hogy mindenki milyen befogadó, mert amerikaiak (már ha nem néger rabszolga vagy), emiatt te is rugalmasabb vagy, és tök jó amcsinak lenni, én is az leszek! európában meg mára eljutottunk oda, hogy ó elmegyek élõsködni külföldre, de már annyian vagyunk ott olvadjanak be õk - multikulti

Lényegében a párt azt reprezentálja, hogy a lakosság mennyire tud azonosulni a residency-stb eszmékkel, amit a párt képvisel 8ha sokan megválasztják) tehát ahol full cit. ship. es a párt ott a lakosság hajlandó befogadni idegeneket, ahol residency lesz, ott tömbösödnek bizonyos popok...és nem lesz átjárás köztük...

Einar
Na az szép, 4 nap alatt majd 100 db letöltés volt a magyarítás portálon, akkor csak érdemes még folytatni. Bár az oldal keresési funkciója nem jó, de betû szerinti keresés még megmaradt.

Szerintem gyorsabb az asszimilálódás, ha mindenhez kap jogot a bevándorló, -házépítés,munka,választás-, ellenben ha örökké megkülönböztetõ rendeletekkel találná szembe magát. Na de a valóságban generációkba is beletelhet ez, fõleg ha a vallás,nyelv,szokások eltér az új hazáétól.

Montanosz
épp most lett kész úgy látom a magyarítás portálon megtalálod

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Én azt nem értem, hogy mért full citizenship-nél asszimilálódik gyorsabban az adott kisebbség, mert teszem azt ha teljes jogkört adunk nekik azaz bármit megcsinálhatnak mint az õslakosok akkor mért adnák fel nemzetségüket például a románt a magyarért?
de ha residency a politikai irány akkor a román azt gondolná ahhoz hogy,, nekem több jogom legyen magyarrá kell válnom" ergo szépen lassan beolvadna.
Kopiati
Ha annektálsz:
-lehet ha uncivet, akkor kolónia státuszba kerül, így sok emigránsod megy oda-elszaporodnak.
-ha civet annektálsz, akkor a munkaerõ cserélõdik, lassan de biztosan, fel tudod törni a helyi népek túlsúlyát, szomszédos régiók jobban olvadnak
-ha a civ ország amerikában van, akkor migrációs, és asszimilációs bónusz van (elfoglalod floridát, és 10 éven belül szignifikáns lesz a saját néped, fõleg, ha sok vándorol ki)
-fontos a politikai párr hozzáállása, residencynél nehezebben oldódik fel a kisebbség, limited, majd full citizenshipnél gorsan, gyorsabban (hogy értsd, ma magyarországon kimondatlan residency van, a c típusú kisebbség nem tud beolvadni, hiába van papíron full citizenship😊) sarkítva ez a rendszer lényege.

Ismét egy kérdésem lenne.😊 Ha mondjuk Annektálok egy országot arra van lehetõség, hogy idõvel a saját népességem legyen túlsúlyban a beolvasztott területeken?

For the greater good