Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kopiati
Legegyszerûbb a masszív hadsereggel szétcsapni a hangoskodók között: "akinek nem tetszik a rendszer, annak van lehetõsége emigrálni"😊

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Einar
Lázadások megfékezésének leggyorsabb módja ha engedsz a követeléseiknek (reformok vagy függetl.), hosszabb út, ha direkt visszaveszed az oktatási kiadásokat és nem fejlesztesz ilyen tech.-kat. (ha analfabéta a nép, kevésbé lesz mûvelt,tájékozott,lázongó...), bár így idõvel tovább fog tartani más tech.fejlesztése is!

Kopiati
Én szeretem, ha van kitûzött célom általában egy terület megszerzése, népesedési törekvések ilyesmi, amit még szeretnék, az egy szó szerinti "USA" Északtól-délig😊

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Még olyan kérdésem lenne, hogy a lázadásokat mivel lehet csillapítani? Sokat olvastam visszafelé, de picit nehezen emészthetõ a játék.😊 Köszi a segítségeteket!😄

For the greater good

Nálam pl. a francia határtól keletre "alles nur Deutschland" egészen a Csendes óceán partjáig.<#vigyor3>

JMG KecskeShajt
Nagy gyarmatok, kisebb támaszpontok, erõs flotta, minden államra max. prioritás, szövetkezés másodrangú hatalmakkal a többi nagyhatalmak ellen.

Einar
Ti milyen vezetési stílust kedveltek?
-Világleigázós,háború az utolsó szerencsétlen katonáig
<ebben minden országgal szembekerülünk>
-Tengeri hatalom, sok aprócska gyarmat, erõs flotta
-Minél több nép felszabadítása
-Legerõsebbnek lenni gazdaságban,iparban
<itt inkább több szövetségest, mint ellenséget szerezünk>

JMG KecskeShajt
Vagy kapsz egy nagyon ritka eventet, ahol engedi, vagy vársz, jó sokat.
Szoc. reformot csak szocik, vagy komcsik engednek és a konzervatívok is, de ott kb. 30 évenként és csak úgy, hogy addig nem vezetsz be politikai reformot.
De meggyorsíthatod, ha maximumra teszed az adókat, mert az lázadást szít és ilyenkor általában megengednek 1 db. bármilyen reformot: liberális, konzervatív: minden elõre, kommunista: politikai: visszafelé, szociális: elõre. Reakcionisták csak visszafejlesztik a reformokat.
Továbbá van még egy mód: radikális presztízscsökkentéssel, de ez nem jó út.

Kopiati
*nat. focus

Kopiati
A nap focust ráteszed egy népes provinciára , és soldier popra állítod, majd a katonai költségvetést, military spending, felveszed 75% (több pénz több katona) körülre, ha választások vannak akkor igyekszek pro military vagy jingoism döntést hozni... és lesz egy katonabuzi ország a végén😊

Mivel növelhetem a pop-t?

For the greater good

Kopiati
Nincs elég soldier pop a lakosságban ( a military fülön van egy "szám"/"szám2" felirat az elsõ szám hány brigádod van, a második mennyid lehet, ha a második nagyobb tudsz képezni, ha egyenlõ nem, ha kisebb a 2. akkor az utánpótlás nincs/akadozik.

Sziasztok! Texas állammal játszom és az lenne a kérdésem, hogy miért nem tudok hadsereget lerakni? Összesen 6k katonám van a népességem 135k. Military dolgok kifejlesztve, a nemzeti fókusz a fegyvereken van még is szürke a build army ikon. Válaszotokat köszönöm! A játék nagyon zsíííír!😊

For the greater good

Kopiati
Egész jól balanszolták a játékot, végre nincsenek ész nélküli háborúk, meg óriási hadseregek, a gyárak jó drágák lettek.

Einar
Biztos jólétben élnek az alsó rétegek is nálad, ha nem is lázongnak, de figyeld az eventeket, ott különféle mozgalmak jönnek elõ, ahol vagy elfojtod vagy elõsegíted a követeléseiket. 1890-1900 körülre már simán lehet egy erõs baloldali uralkodó pártod <1850-körül még épphogy kibontakozott ugye az új eszme>

Pokerface: magyarítás van, emailcímed küld privátba és megkapod

Ausztriával kezdtem, most 1884 van, és már Németországgá váltam. Politikai reform már nincs több, mindet életbe léptettem.

Sziasztok!!
Victoria II-höz van magyarítás?
Einar
Szociális reformokat a bal oldali pártok szoktak csinálni, õk 100%-on támogatják ezeket és csak akkor érhetõk el, ha a parlamentben 50%-nál többen támogatják. Liberálisok fõként politikai reformokra mennek rá, a konzervatívok meg csak nagyon lassan hajlanak a reformokra. Melyik országgal vagy? Mert függ az ország fejlettségétõl, mûveltségétõl,tudatosságától, hogy mit is akar a nép...

Engem is érdekelne valami. Szeretnék szociális reformokat bevezetni, úgy mint minimálbér, segély, max. munkaórák megadása, stb. De egyszerûen nem lehet. Már 50 év eltelt a játékban kezdés óta, de még 1x nem tudtam egy szociális reformot se elfogadni, mindig csak a politikaiból dob be párat a gép. Hogyan lehet szociális reformokat is bevezetni?

JMG KecskeShajt
Csak monarchiáknál. A szélsõségeseket (anarcho-liberális, fasiszta, kommunista) csak az alkotmányos monarchiában (MP/HMS kormány).
Radikális rendszerváltást csak forradalommal érhetsz el.
(Mexikónál nem kell). Politikai reformokkal elérhetsz porosz rendszert, vagy alkotmányos monarchiát abszolút monarchiából

A pártoknál én dönthetek, h melyiknek segítem az útját?

For the greater good

JMG KecskeShajt
Nép növelése: az egészségügyi ellátást növelni kell a szoc. reformnál,kifejleszteni az orvostant és a villamosságot.
Betiltott pártoknál 20%-kal növeli a támogatottságot.

Sziasztok! Nem rég kezdtem el a játékot és ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Az elsõ az, hogy van-e valami olyan oldal ami részletesen foglalkozik a játékkal? Ha nincs akkor honnan kaphatok választ olyan kérdésekre például: Populáció növelése miképp lehetséges? A politikai fülnél, hogyan tudok bele nyúlni abba, hogy mondjuk az én pártom õrizze meg jobban a százalékos támogatottságát? Elõre is köszönöm a válaszokat!!

For the greater good

Hello!

Tudja valaki hogyan lehet a Victoria 2 -bõl importálni(?) a mentést a Hearts of Iron 3 -ba? Mert elméletileg, úgy tudom, lehet valahogy'. A HOI 3 leírásánál láttam(?) vagy hol, hogy lehet ilyet. Ha valaki tudja hogyan, ugyan írja már le vagy ide vagy privátba, mindegy.

Köszönöm.
Einar
Eddig az expedíciókról szóló eventeket gondolom már sablonosnak találtátok,de ez valami új a kiegészítõben 😉

Az õrület hegyei (The Mountains of Madness)

A Déli-sarkra való expedíció felkeltett valami borzalmasat. Egy hatalmas idegen város romjaiban azonosíthatatlan dolgokat fedeznek fel, amik vagy növényeknek, vagy állatoknak fognak fel . Dolgok, amik Földet uralták az õsi múltban. Olyan dolgok, amelyek visszatérnek és tele vannak kimondhatatlan éhséggel.

Einar
Kiegészítõben meg lehet csinálni, hogy a poroszokkal bábállammá tegyük Ausztriát, a háborúban kivártam míg 10-11.-re megy le a státusza, így az eddigi befolyása alatt lévõ országokat már nem nehéz megszerezni...
Egy háború még a franciák ellen, és kész nagy német bir.<még eddig nem jutottam el>, de már a "Poroszország" felirat keresztülmegy Ausztrián is 😊

JMG KecskeShajt
Hadat üzenni meg asszem úgy lehet, ha magas a jingoizmus,és így kapsz casus bellit is (ha nincs már eleve is).

JMG KecskeShajt
Ha létezik a német birodalom,vagy 80 alatt van a presztízsed, akkor hozhatod létre a monarchiát.

Kopiati
A nép jogai, reformok (szabad sajtó) stb miatt könnyebben kiderül, hogy rühelled a szomszédot...

Kopiati
Politikai berendezkedés, épp ez szabályozza azt is, hogy tudsz-e és hogy hadat üzenni, pártok is sokat számítanak...

Én arra lennék kíváncsi, hogy ez a suppression micsoda?
Illetve mi alapján derül ki a többi ország számára, hogy én esetleg veszélyes vagyok a békére nézve vagyis háborúra készülök?!
Ha jól tudom a te országod nem lehet a német-birodalom. (Ugye Ausztriával is létre lehet hozni a nagy német egységet.)
Osztrák-magyar monarchia egy "alternatív" megoldás a birodalom egysége érdekében, de ha elég erõs azt osztrák birodalom ahhoz, hogy ezt az egészet egybe tartsa (több mint 80 prestige) akkor ugye felesleges létrehozni az OMM-et.
Hadat lehet üzeni truce ideje alatt is, legalábbis én tudtam de akkor negatív hatásai is lesznek, pl prestige csökkenés.
És nincs erre valami megoldás, hogy truce ideje alatt is lehessen hadat üzenni újra?

Más: Szeretném átalakítani Ausztriát Osztrák-Magyar Monarchiává. Megvan minden feltétel, egyet kivéve, miszerint VAGY nem lehet 80-nál több presztízsem, VAGY a Német Birodalomnak nem szabad még léteznie. Nos, nekem 80-nál több presztízsem van, viszont a Német Birodalom nem létezik (még poroszok vannak, meg a sok kis vacak német államocska), mégsem tekinti teljesítettnek a feltételt.

Kopiati
Azt jelenti, hogy, a béke legalább X évig tart, asszem 5 év, addig nem is tudsz újat fabrikálni. Ha demokrácia leszel, akkor fõleg nem😊

Értem. Ahogy néztem, casus bellit a "Justify War" gombbal lehet szerezni. Viszont a már említett háború után ez a gomb is inaktív, és ha rajta hagyom a kurzort, akkor ezt írja: "Truce with: CB-zni kívánt ország". Most már nem tudom mi lehet... Talán valami bug?

Kopiati
Mert nincs casus bellid.

És akkor a törököknek miért nem tudok újra hadat üzenni?

Kopiati
Lehet az a gond, hogy ha jól emlékszem miután a pupetet elszeded az a spheredbe kerül, úgyhogy románok ezentúl best friends foreva...

Olvasd el az 1. kommentemet. Pont az a lényeg, hogy a törököktõl már kigolyóztam a románokat, akik már nem vazallusok. Mégsem tudom megtámadni sem õket, sem a törököket újra.

Az lehet a gond, hogy a románok a törökök vazallusai és nem támadhatod meg õket külön. Támadd meg a törököket és lehet hogy tõlük is lenyúlhatod direktben Wallachiát. Ha nem, akkor elõbb ki kell szakítani a szatellitstátusból.
Igen, azt tudom, hogy az is kell a hadüzenethez. Elvileg a "justify war" gombbal lehet csinálni. Viszont az nálam inaktív, pedig van elég diplomatám.

Kopiati
Csinálj casus bellit..., anélkül nem tudsz hadat üzenni. (nem tudom most pont hogy kell nincs meg a kieg..még)

Hali!
Kéne 1 kis segítség a House Dividedben. Ausztriával játszom, és egy háborúval elértem, hogy az ottománok befolyásából kikerüljenek a románok (release puppet). Most a románok ellen szeretnék menni, de valami miatt nem engedi, hogy hadat üzenjek. Mit csináljak, hogy hadat tudjak üzenni a románoknak?

I.C.ram
Láttam, ki is próbáltam, elvileg mûködik, csak gyakorlatilag fagy ki nekem állandóan 😞 Lehet, hogy kénytelen leszek megvenni látatlanban 😞 Hol a legolcsóbb?
Einar
Ez az új kiegészítõ már valami (House Divided), megpróbálom szinkronba hozni az eddigi munkámmal + a fontosabb új elemeivel hogy érthetõbb legyen 😊

És végre csak egy ctrl+bal kat és az összes lehetséges katonai egység kiképzõdik.

Ok, most nézem, valszeg az 1.3 patch nem elég, kell az 1.4-es.
Hello!

Nem tudom, megy vajon ez a kieg. az Edemsky V1.1 -el, mi a véleményed? (ez az Edemsky mod Magyarországot adja hozzá, tehát nem kell kiválni és hasonlók, hanem kezdéskor benne van külön Mo. is) A V2 alapjátéka pedig, ha jól emlékszem 1.3-ra van patch-elve.

Csak érdeklõdök. Szóval, szerinted?
JMG KecskeShajt
A kieg egész jó, bár a görgetés nem a legjobb, viszont a térképnézetek baromi hasznosak és ahogy a hadsereg méretét kijelzi, az is jó.
Viszont a hadüzenetek sokkal nehezebbek...

JMG KecskeShajt
Itt a link: http://thepiratebay.se/torrent/7004463/Victoria_II_A_House_Divided_

JMG KecskeShajt
Piratebayra már felrakták ketten is...de nem tudom, hogy múkodik-e