3405

Vicky 1836-1939
  • baph
    köszönöm a választ.
  • gatoth
    A kereskedést akkor irányíthatod te, ha leveszed a pipát az adott termékről. De ezt nagyon nem célszerű megtenni szerintem, mert elég sok munka van vele, ha mindent te akarsz csinálni, és a gépnél úgysem tudod jobban.
    Azért nem jön a likőr, mert valószínűleg a játék elején vagy, és ekkor még elég magas a kereslet iránta. Ezt meg tudod nézni a kereskedelmi ablakban az adott termékre helyezve a nyilat. Supply=kínálat, Demand=kereslet. Ha magasabb a kereslet, akkor mindig az jut hozzá először az exporthoz, akinek a legmagasabb a presztízse, kivéve ha az adott exportáló ország egy nagyhatalom szférájában van, mert akkor az illető nagyhatalom az első.
    Tehát megoldás lehet, hogy elkezdesz likőrt gyártani, ha van hozzá anyag (gabona, üveg, amihez meg szén kell).
    Nagy likőrgyártót valszeg nem tudsz bevonni a szférádban, mert ők is nagyhatalmak általában a játék elején.
    Tehát ha nincs nyersanyag, akkor inkább olyan országot csapj a szférádhoz, ami sok gabonát/szenet termel.
    Végül növelheted a presztízsedet, hogy első légy.
  • baph
    Sziasztok.
    Elmagyarázná vki nekem, hogyan lehet kereskedni a játékban, mert az oktató rész semmit sem ér.
    Sajna katonaságot nem tudok felépíteni, mert "likőr"-re van szükségem de egyáltalán nem jön be az országba immáron 8éve...
  • I.C.ram
    működik mindegyikkel... Amúgy a House Divided kiegről van szó.
  • blitzkrieg1
    "A katonás trükk a kieggel már nem működik."

Melyik kiegeszitovel nem mukodik?
  • I.C.ram
    miért ne működne? Még ki is írja, hogy mennyi bónuszt kapsz a katonák miatt.
  • hollófernyiges
    A katonás trükk a kieggel már nem működik.
  • Atban
    Ez a katonás tipp jól jöhet... Csak ez folyásolja a gyarmatosítás sebességét?
  • blitzkrieg1
    Jah es a gyarmatositando tartomanyokra rakj egy-egy sereget is (egy 3000 fos dandar is eleg minden regiora) mert ugy gyorsabban lehet gyarmatositani.

Nekem Magyarorszaggal is sikerult teljesen elfoglalni Afrikat es Indonezia nagy reszet, pedig csak 4-5 nemzeti fokuszom volt, a franciaknak tobb van ennel, nekik meg hamarabb sikerul.
  • blitzkrieg1
    Foglald el Etiopiat, Sokorot es Indoneziaban egy orszagot is (pl. Johore-t), epits ott is 1-1 kikotot es akkor mar az egesz vilagon tudsz gyarmatositani. 1868-tol kezdve ne fejlessz semmit, 1870 januar 1-en fejleszd ki a machine gunt es ha kesz, az osszes nemzeti fokuszt rakd gyarmatositani. A partvideket gyarmatositsd eloszor es azokat a tartomanyokat, amik a legnepesebbek. A csendes ocean szigeteivel ne foglalkozz, mert azok szinte lakatlanok, azokat csak aztan gyarmatositsd ha Afrika teljes partvideket elfoglaltad. A belso teruleteket aztan mar barmikor viheted, mas ugysem jut mar el oda.
    Ezzel a modszerrel teljes Afrikat es Indonezia szigeteinek a 80-90%-at elviheted.
  • hollófernyiges
    Ahogy gatoth is írta, ne a gyarmatokat foglald el, hanem Berlint.
  • Atban
    Köszi a gyors választ!:) Ki is próbálom.
  • gatoth
    Jah, a békét meg valszeg azért nem fogadja el, mert a gyarmatokra elég alacsony warscore jár.
  • gatoth
    Fejleszd ki a köv. techeket: medicine, nat&imperialism, machine gun. Ezek kellenek a liferating miatt. Fejlessz a kikötők méretét befolyásoló techeket. Naval első oszlop. Ez kell a hatótáv növelése miatt, különben az elején csak É-Afrikában tudsz gyarmatosítani, annál meg azért vannak jobb területek is. Az adminisztráció hatékonysága meg a kolonizálás sebességét befolyásolja, ami szintén fontos lehet.
    Mivel a machine gun csak 1870-től lesz elérhető, addig nem nagyon tudsz gyarmatosítani, utána viszont állj neki egyből, sőt nem árt, ha előtte két évvel már nem fejlesztesz, hogy fel legyen annyi RP halmozva, hogy azonnal nekiláthass.
  • Atban
    Sziasztok!
    A következő a problémám:
    A németek elkezdtek elég gyorsan gyarmatosítani Afrikában... Hadat üzentem nekik a líbiai sivatag megszerzése miatt(a franciákkal vagyok, kb. ugyanakkora seregünk van), elfoglaltam szinte az összes gyarmatát, de nem akar békét kötni, hogy odaadja a líbiai sivatagot... Én pedig még soha nem gyarmatosítottam, mert még nem jöttem rá, hogy hogyan kell és nem bírom vele felvenni a versenyt.
  • Einar
    Már tegnap fel lett téve!
    ( Itt keresd! )
  • Atban
    Mikor kerül fel a legújabb magyarosítás?
  • Einar
    Rise of Nations Thrones and Patriots egy jó stratégia <valós idejű>.
    Ma szemmel is elég aprólékosan kidolgozott, rengeteg nemzet sok-sok egyedi egységgel + őskortól a modern korig játszható.
  • browing
    hát ha jól tudom akkor csak a felugró eventekkel lehet.
  • Pokerface86
    Sziasztok !! a játékban hogyan lehet növelni a népi öntudatot?
  • browing
    amúgy senkinek sem hiányzik a játékból a kémkedés lehetősége?
    tud amúgy valaki más ilyen jellegű játékot ajánlani, vagy most jelenleg ez a top?
  • blitzkrieg1
    Minek kell neked rabszolga?
  • I.C.ram
    Ha volt is ilyen, akkor sem változtak a popok, az tuti. Ez egy egyirányú utca.
  • browing
    hát akkor szerintem valamelyik patchel változtattak rajta mert régen (erre tisztán emlékszem ) direkt arra mentem rá, hogy bevezettem újra, és akkor sikerült is.
    hogy a popok változtak-e akkor? hát az nem rémlik
  • I.C.ram
    Szerintem nem lehetett régen sem újraaktiválni. Az viszont biztos, hogy rabszolga pop-jaid nem lesznek más pop-okból.
  • browing
    fasiszta diktatúrát csak forradalom útján lehet kiépíteni. (legjobb tudomásom szerint)
  • browing
    soha nem aktív? ez az új patch-ben lett bevezetve? mert én emlékszem, hogy volt nálam olyan, hogy aktív volt a fül és akkor én engedélyeztem.
    vagy lehet újra engedélyezni, de attól függetlenül nem lesz semmi változás?
  • blitzkrieg1
    Legyen full_citizenshipes kormanyod es garantaltan beolvadnak.
  • tttttom
    Megmondanátok, hogy hogyan lehet fasiszta diktatúrát kiépíteni? :D Átírtam a játék idejét is 9999.12.31-re. Szóval eltudok vele szórakozni. A nemzetiségeket nem lehetne valamilyen módszerrel gyorsabban asszimilálni vagy esetleg elűzni, mert a Habsburgokkal megcsináltam a Nagy német egységet és a lengyeleket, szlovákokat, cseheket alig-alig lehet asszimilálni...A többi kis népecske fogta magát és kivándorolt. :)

Minden komolyabb reformot már megcsináltam. És mégsem hajlandók elmenni a kisebbségek pedig residency-n van a cuccos.
  • I.C.ram
    ja... ami soha nem aktív. ha egyszer már felszabadítottad a rabszolgákat, akkor SOHA nem lehetsz újra rabszolgatartó. Akármilyen forradalom jön. Az a fül meg azért van ott, mert reformokkal akármikor eltörölheted a rabszolgatartást, de soha nem vezetheted be.
  • browing
    hát régen játszottam vele de nekem úgy rémlik, hogy politikai fülön vagy egy olyan rész, hogy slavery... szóval lezárhatjuk ezt a témát
  • I.C.ram
    ja, csak szerintem engedélyezni sem lehet, ha egyszer már eltörölték.
  • browing
    engedélyezed és utáni meghódítasz egy olyan afrikai vagy tudom is én milyen országot ahol vannak rabszolgák és tá dám vannak rabszolgáid...
  • I.C.ram
    Soha nem lehet rabszolgákat csinálni, ha eredetileg nem voltak azok. Vagy az elején vannak, vagy soha.
  • browing
    Nos hát rabszolgatartáshoz politikai "reform"/ döntés kell. Ha a játék elején nincs engedélyezve az országodnak akkor csak egy reakcionista párttal lehetséges.

a etnikai arányokat meg így tudod átírni: a játék mappája --->history ---> pops
  • Namees
    Üdv
    Az a bajom a játékkal, hogy a népességi arányok kicsit irreálisak. Nem lehet megtenni, hogy mondjuk Marosvásárhelyen ne 58% román éljen, hanem mondjuk fordítva? Mert tudtommal 1848-ban 1000 román élt ott.
    S ha azt nem lehet, akkor valaki el tudja mondani, hogy hogyan lehet rabszolgákat csinálni?
  • Pluskast
    Vagy megveszitek eredetiben;)
  • gatoth
    Van valaki, aki játszott már amerikai országgal?
    Chilével vagyok, kezdtem 200-250 ezer emberrel. Az elején volt egy kurva nagy bevándorlási boom (főleg britek, így még most is a lakosság 8-9%-át adják), fölment a népesség néhány év alatt 600 ezerig. Azóta bő egy évtized alatt meg csak 680-nál tartok. Havonta csak 100-200 ember érkezik a játék eleji 4-5 ezer helyett. Hogy tudnám egy kicsit felpörgetni a dolgot, mert így nagy gondban vagyok a munkaerő-utánpótlással?
  • tttttom
    Telepítsétek újra a játékot...Vagy másik megoldás. Megkeresitek szépen azokat a fáljokat egymás játékaiban amit átírtatok és átkülditek egymásnak.
  • nortzul
    Üdv haverral multiznánk de az a probléma hogy bár a verziónk 1.1 mind kettőnknek az utána lévő 4 betű különböző lenne valami ötletetek a megoldásra.