Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kopiati
Én várok egyenlõre egy leárazást, CK2-re is, egyenlõre Mass Effect 3 lemeríti a keretem😊

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Kopiati
Most ezt gyülekezõ ponttal oldották meg, erre a pontra visz a gép, minden katonát a kijelölt övezetbõl, így azért könnyebb lesz képezni.

Hadat már csak CB-vel lehet csinálni, amit úgy kell "diplomáciával csinálni, ami ha kiderül, hogy te terveket szövögetsz adja a badboyt😊 lehet taktikázni😊 Lesz a seregnek végre patrol funkciója, hogy a lázadkat automatikusan megtámadja, ha erõsebb.

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Einar
Remélem az egységek kiképzésén javítottak, mert nagyobb országoknál már unalmas az örökös kat-kat-kat gyalogosok kiképzésére. Legjobb lenne, ha meghatározhatnánk a csapatok számát típusonként (100 gyalogos, 50 tank, 25
mérnök) és automatikusan kiképzõdnének, míg el nem érik a szintet.

+Érdekes lenne, ha lehetne más államokban szervezõdõ lázadókat támogatni ( pl. nacionalista lázadókat, vagy a velünk azonos politikai irányzatúakat)

+Gyarmati kalózállam, amelynek nincs központja, területek nélkül is mozgathatnánk egységeket és egészen addig irányíthatnánk az államot, míg egyetlen egy kalóz is él. (Ha van ilyesmi MOD, szívesen elfogadom 😉

Pluskast
Na ja. Nekem a történelmietlenségével van bajom. Pl olasz vagy német egység. Ha nem valamelyik olyan országgal vagy amelyik ezügyben éríntett volt akkor a büdös életbe nem jön létre. Ezért is szerettem az elsõ részehz a VIP modot. Sajna a csapat a második részhez már nem csinálta meg.
Viszont ha ennyi minden plussz van benne akkor megveszem.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

I.C.ram
Baromi sok újdonság van benne...

Teljesen átdolgozták a civilizációs folyamatot
Sokkal reálisabb lett a gazdaság is (nehezebb felhalmozni a pénzt, és óriás flottákat létrehozni)
Átdolgozták az asszimilációt is, így nem lesz India 80%-a brit...
Politikai rendszer is más lett
+csomó minden más.

Én a warezra várok, és ha tetszik, akkor megveszem. De mióta megvettem a HoI3-at meg a Vic2-t azóta óvatosabb vagyok, mivel mindkettõben hatalmasat csalódtam. Remélhetõleg a Vic2 hibáit kijavította a kieg.
Pluskast
Én elvileg ma meg akarom venni, csak azon gondolkodtam, hogy megéri e? Most gyakorlatilag benne van az amerikai polgárháború és még mi? Mert ahogy olvastam az infókat sok más újdonság nem igen található benne. Lehet érdemesebb lenne a CK2-t megvárni és azt megvenni.

Kopiati
Már van (csak pénzem nincsXD)

I.C.ram
Holnap mikor érkezik a kieg? Lehet már tudni?
Kopiati
Érdemes beküldeni 1 sereget a jövendõ gyarmatra, mert akkor gyorsabban kolonizál. A kieg után meg fõleg, mert lesznek agresszív õslakosok asszem.

Igen pont a liferating akartam kérdezni, kösz mind kettõtöknek. Indulhat a gyarmatosítás 😄

Kopiati
...és fejleszd ki azt a három techet, ami a liferatinget csökkenti. (machine gun, nationalism, medicine)

Pluskast
Nos a gyarmatosítás 3 dologtól függ.
1. Legyen megfelelõ nagyságú kikötõd. Ugyanis ha ráviszed az egeret az adott területre amit gyarmatosítani akar kiírja, hogy milyen távolságra van a legközelebbi kikötõdtõl. Szóval minél nagyobb a kikötõd annál távolabra tudsz gyarmatosítani.
2. Legyen szabad ideád. Mármint arra az opcióra gondolok ahol egy adott provinciában be tudod állítani, hogy mire fókuszáljanak, ugyanis ott tudod majd elindítani a gyarmatosítást.
3. Fejleszd a Navy tudományokat mivel azok kifejlesztésével tudod növelni a kikötõd méretét.

Már vagy 2 éve ez és eddig nem szólta meg senki... Ha valamelyik embert esetleg sértené, hogy ez a nevem akkor megváltoztatom, de amúgy nem fogom...
Egy kérdés a játékkal kapcsolatban: Hogy lehet a játékban gyarmatosítani? Nem igazán jöttem rá eddig :/

Einar
Szerintem cseréld le a felhasználóneved, jobban jársz vele...

Köszönöm a tájékoztatást!
Esetleg valamelyikõtöknek, természeten ha nem vesztitek zaklatásnak, 😊 akkor elkérhetném az MSN vagy Skyp címét, ugyan is szükségem lenne egy kis segítségre, mivel eléggé döcögõsen mennek egyes területek még a játékban.
Elõre is köszönöm!
Üdv:Kommunista

Kopiati
Nem is tudnak rájuk szavazni, mert nem támogatják a választásokat.

Einar
Szélsõséges pártokat (anarchisták,komcsik, stb.) sosem fogja a népesség többsége megszavazni, ezért kell a felkelések idején "elfoglaltatni velük a fõvárost min.1 évre.

Kopiati
Az 1800-as évek végén jelennek meg, a culture techek fejlesztése a 4. oszlop jót tesz nekik (forradalom&ellenforradlom) és a fõvárosod foglalják el, mert õket nem lehet megválasztatni.

Einar, ha nem probléma nekem is eltudnád küldeni a magyarosításodat? 😊 Elõre is köszönöm
Na az jó lesz 😊

I.C.ram
Ja. Kb 1900-as évek legelején jelennek meg.
Üdv!
Még majd most kezdem el ezt a játékot, de lenne egy kérdésem: Nevemhez illõen 😄 Kommunistákat hatalomra lehet juttatni a játékban?

JMG KecskeShajt
Nekem elküldenéd?

Kopiati
Érdekszférában lévõ államok csak a történelmileg pontos eseményeknél annektálhatóak (Németország, Olasország, India) Egyébként nem.

Az asszimiláció függ a korábban felírt módosítóktól, és a politikai berendezkedéstõl, pl residencynél kevésbé annektálódnak, mert idegengyûlölet stb, senki sem közösködik velük. A te kultúrádba csak határon belül van asszimiláció. Egyébként a kisebbségek száma csökken, kivétel az accepted culture, bár ott lassú nagyon-nagyon a csökkenés.

Einar
Múlthétre ígértem a frissített magyarosítást (VRRP módhoz is!), de még mindig nem bírtam felvenni a kapcsolatot a magyaritasok.hu oldal készítõivel. Így egyenlõre csak privátba tudom elküldeni, akinek itt fórumban kell.

I.C.ram
Nem tudom. Max nagyon nehezen, mert minél magasabb "kasztja" meg a kultúrája (literacy, con, stb), annál nehezebben asszimilálódik.
JMG KecskeShajt
És el tudom érni ezt Ausztriával Itáliában?

I.C.ram
Úgy tudom, csak akkor megy, ha a saját kultúrád van már többségben az adott országban.
JMG KecskeShajt
Valaki meg tudja mondani,hogy annektálódnak az érdekszférádban lévõ államok? Anglia simán olvasztja be az indiai államokat, de az osztrák érdekszférájú itáliai államoknál (Toszkánia, Párma) nem megy.

I.C.ram
Ezt örömmel hallom. Többek közt azért hagytam abba a játékot, mert nagyon zavaró volt, hogy irreálisan erõs birodalmak születtek az Fr-GB párosból.
Kopiati
Az asszimiláció már sokkal lassabb (most azért sírnak, mert túl lassú)
A brit sereg továbbra is nagy, de már közel sem akkora, a flottát azt viszont rendesen megvágták.
A kiegészítõben tovább balanszolják, szerencsére a ott már a franciákat is letörik picit, végre nem lesz ilyen ipari robbanás.

I.C.ram
Sziasztok!

Elég régen VIC2-ztem, kb a megjelenéskor. A kérdésem az lenne, hogy kijavították már a brutális asszimilációt meg a brit x millió fõs hadsereget? Milyen változásokon ment keresztül a játék a megjelenése óta?
Kopiati
A kiegészítõ megjelenése február 2-ára csúszott (tovább csiszolják, balansz), gondolom a végsõ 1.4-es verzióval hangolják össze az érkezést így.

Einar
Köszi, amúgy most épp Szászországgal voltam, de mire megalakul az Észak-Német Szövetség csak kidob, meg se kérdi, hogy akkor én irányítsam-e azt is...
VRRP módnál +pont, hogy fõvárosi provinciák is elfoglalhatok, pl. Bécs enyém lehet egy háborúból!

JMG KecskeShajt
1. Alapítsd meg az Északnémet szövetséget:
-Az osztrák érdekszférába tartozó Szászországot az érdekszférádba kell vonnod (vagy annektálod, de badboyt kapsz)
-Dániától meg kell szerezned Schleswiget (Casus bellid van rá)
-Hannovernek és Holsteinnek is az érdekszférádban kell lennie.
Végül, ha minden északnémet többségû tartomány a tiéd (tulajdonban, vagy érdekszférában), megteheted.
2. Németország
2/1:A kisnémet egység:
-Az Ausztrián kívüli német tartományokat kell ellenõrizned
-El kell foglalnod Elzász-Lotaringiát
2/2 A Nagynémet egység:
-Az nyugat-osztrák tartományokkal is bírnod kell.
CSAK EGY MÓDON CSINÁLHATOD:
Hadat üzensz Ausztriának *Hatalmi fölény elismertetése*,
Megszállod Ausztria teljes területét...
...és vársz kb. 3 évet, amíg az osztrák ipar tönkre nem megy ÉS AMÍG KI NEM ESIK A NAGYHATALMAK KÖZÜL. CSAK EKKOR FOGADD EL AZ OSZTRÁK BÉKEAJÁNLATOT, MERT CSAK EKKOR TUDOD LÉTREHOZNI.
Megj.:A kisnémet egységhez elé a hatalmi fölény elismertetése, Elzász-Lotaringia és Schleswig birtoklása.
És ha még Poroszországgal vagy, két lépésben el tudod foglalni Svájcot:
Elcsatolod K-Svájcot, majd a béke lejárta után casus bellivel annektálhatod (Neuchatelen porosz flag van).
Ausztriát csak akkor támadd meg,ha erõsebb a hadsereged!

JMG KecskeShajt
Megvannak a provinciák magyar fordításban, elküldtem. Remélem,átment

Einar
Már a héten a magyaritasok.hu-n elérhetõ lesz az eddigi fordítások, aztán még ebben a hónapban aktívan fordítok, februárban meg már fõiskola...

a magyarítás milyen készültségi fokú?
Einar
Ok, elküldtem privátban az eddig lefordítottakat, remélem jelentkezik még pár ember!

JMG KecskeShajt
Én már kezdtem egy modot, már tizenkét ország játszható (pl.: Wales, Tirol,
Saar-Vidék, Baszkföld), kicsit fordítottam is. Ha kell, segítek.

Einar
Kedvcsinálónak: "Best of" magyarosítási szövegek a VRRP módból:
-----------------------------------------------------------------
1.,Egy event címe: Fenomenológiai és hermeneutikai filozófiai tradíció

Erre a válaszopció: Mikor fog ez nekünk jobb hadihajókat jelenteni?

2., Eventcím: Béke a mi idõnkben
Tartalma: Sem ember, sem MI nem tud harcolni az UNIT ellen.
A szervezetet a Doktor védi.

Na akkor melyik VRRP-s srác is az a Doktor ? 😄

3., Cementgyár tanulságos leírása:

"Ebben a gyárban cementet termelnek szénbõl és vegyszerekbõl. Cementet arra használjuk, hogy felépítsük az ipari világot, azokból a gyárakból, melyek forrása az építkezések vagyona, amelyek azok a lakások, amelyek otthont adnak azoknak a munkásoknak, akik a szerelõszalagoknál güriznek."

4., Egy érdekes blokk cím:
"A világgazdasági jelentést átírják - kérem várjon."
Nocsak,nocsak az eredeti túl sivár, vagy mi?

5., Eventcím: Mi nyertünk egy csatát…
Tartalom: …de elvesztettük a legjobb embereinket.
Válasz : Legyõzhetetlen katonáink megtudnak halni?

Einar
Sziasztok!Már én is kezdek veterán lenni a játékot illetõen, azonban sok újat is tud még mutatni! Hogyan? 😄
Elkezdtem folytatni a carasan által félbehagyott magyarosítást,
ma pedig a VRRP 1.16 móddal is elszórakoztam, mert van eltérés az alap gametõl -még a tábornokok tulajdonságainál is..-
Szóval akinek van némi ideje (heti egy óra is több a semminél), az segíthetne a megaprojektben: angol/francia/német nyelvtudás szükségeltetik <részemrõl a német>
(Az általam lefordítottakat még késõbb teszem közzé, nem árt még itt-ott javítgatni, de számíthattok már teljes magyar eventekre is!)

Kopiati
Január 24. a céldátum, Februárban jön a Crusader Kings.

Azt hittem, hogy februárban jön, de most kellemesen csalódtam.
Remélem jól fog sikerülni és nem lesznek benne csökevényes hibák...
Kopiati
A hónapban jön a kiegészítõ! Készen álltok rá?

Neked is😄
Kopiati
Dicsõséges téli hadjáratot mindenkinek!😊

En a magyarokbol szoktam a tuzerseget toborozni, ugyanis az szokott a legkevesebb elesni a csatakban, a kisebbseg megy golyofogonak. 😊
Egy-egy seregemben szokott lenni sokfele nemzetiseg. Nem csinalok kulon szlovak, roman seregeket.
NA jólvan, azt azért én sem mondanám, hogy amennyiben nemzetségi felkelés törne ki, sok túlélõt hagynék, de alapból megpróbálom mindent megadni nekik, amit a fõ kultúra megkap. 😊
Ez nem egy elavult szemlélet. 😊

Csak tudod én sem akarom mindig kiirtani a kisebbségeket...Csak, ha elszáll az agyam akkor jólesik így egy kicsit kiélni magamat. 😄

Eu3-ban is szoktam ilyen nemzetiségi hadsereg féleséget összetákolni. 😄