3405
Vicky 1836-1939
-
Solyom2 #2525 Hiába hittem, hogy megoldódott most újból állandóan lefagy a játék. De attól félek a hiba az én gépemben van, mert másutt is leteszteltem már de ott tökéletesen futott a játék.
Valami grafikai hiba lehet. Az elején mikor elindítottam a játékot és elkezdi betölteni a fájlokat, ez alatt a betöltés alatt hirtelen elsötétedett a kép majd megjelent egy üzenet, hogy a 3D gyorsítóeszközt nem lehet elérni. Ebből még ki tudtam lépni és folytatni a játékot, de egy idő múlva ez a probléma megszűnt,, helyette ismét játék közben cserélődtek össze a textúrák és leáll a játék.
Valaki tud segíteni?
-
#2524 Megjelent A hunmod 1.2-es patch! Link:
http://data.hu/get/6011279/Victoria_II_-_AHD__HUNMOD_Patch_1.2.zip -
gatoth #2523 Ja most nézem, hogy tied már tunézia. Akkor úgy tudsz belőle rendes tartományt csinálni, ha a magyar nemzetiségű bürokraták aránya legalább 1%. Utána a pop fülnél tudod megváltoztatni a státuszát. -
gatoth #2522 Kell hozzá a másik 2 tech is (nat&imperialism, medicine) ez így együtt -25, és 35ről indulsz, szóval így lesz meg a 10.
Mivel az már egy állam, nem pedig betöretlen föld, ezért háborúval. Ha az establish protectorate-t választod cb-nek, akkor gyarmat lesz belőle, ha a conquestet, akkor rendes tartomány. Az első kevesebb infamyval jár, de gyárat építeni csak rendes tartományban tudsz, gyarmaton nem. -
Petiii94 #2521 Hog lehetegy bábot magadhoz csatolni???Én egyiptomot tettem bábbá ,de nem tudom mahagmohoz csato.lni 200 viszony és stb.. Ötlet????Van iylen egyáltalán? Fx te írtad :D -
#2520 Köszi a választ! Még azt megkérdezném, hogy miután kifejlesztem majd a géppuskát, tudok majd gyarmatosítani? mert egyelőre 10 az élhetőségi szint egy szomszédos földterületen Magyar Tunézia mellett, de nem engedi még. A másik kérdésem, hogy hogyan tudnám kolonizálni Tunéziát? Mert nem tudok gyárat építeni, mert nem kolonizált terület. -
massFx #2519 befolyási övezetéből egy adott államot 2 modon tudsz kivenni
1. leggyorsabb: háborúval..ehhez befolyási övezet megszüntetése háborús cél kell
2. diplomácia.. diplomáciai befolyás pontszám.. barátságos vélemény elérése és 100 diplopont. ha megvan, akkor nyomsz egy érdekszféra megszüntetését. Sajnos, ha észreveszi, hogy veszélyezteted, akkor kitilthat... és kezdődhet minden előlről.. -
massFx #2518 ez nem feltétlen azért van.. sokkal inkább akkor következik be, amikor a becstelenségi pontod meghaladja a limitedet (ez általában 25)... 25.1-nél már hadat üzennek neked a nagyhatalmak... mindaddig, amíg le nem csökken 25 alá.. Amúgy ha jól tudom, itt is érvényes az, hogy ha legalább 50-es viszonyban vagy egy országgal, nem tud háborús indítékot kreaálni ellened és hadat üzenni ezáltal, kivéve, ha az érdekszférájába tartozó országot, szövetségesei partnerét támadod meg.
Nagyhatalmak ha betámadnak, legjobb védekező pozíciót felvenni a saját területeden... mert így nagyobb eséllyel vered vissza a támadásait és a győztes csata mind a te malmodra hajtja a háborús pontokat, ezáltal hamar békét tudsz velük kötni White Peace-el.. ami azért fontos, mert ha fékezés van ellened és elfogadod a követeléseit, visszavet 5 évig fegyverkezésben (nem tudsz hadsereget építeni) és asszem' 25%nyi bevételeid is hozzá vándorolnak, ráadásul 50presztizspontot buksz!
Tehát ha erősebb tőled, mindenképp védekező háború, mert ott vagy helyzeti előnybe hozzá képest és így le tudod verni.!
Nekem ez a stratégia minden játékomban bevált, amikor többen támadtak.
előfordulhat, hogy nagyhatalom hadat üzen neked gyarmati követelés miatt is, de ez ritkábban történik meg, pláne ha jelentősebb katonai potenciával rendelkezel. (erre 1870es évek után számíthatsz)
Javaslom, nézd meg a Diplomácia menüpont -> jelenlegi háborúk fülét és abban látod, mivel támadnak be.
Ha "fékezés van ellened" akkor 100% hogy a becstelenségi pontjaid átlépték az országod limitjét..
Becstelenségi pontjaid drasztikusan csökkentheted, ha elengedsz nemzeteket bábként (5-el csökken).. persze ez csak békeidőben lehetséges, de ha látod, hogy átléped a limited és sereged meg pocsék, akkor nyúlj ehhez, mert a báb az majdnem olyan, mintha hozzád tartozna... és később visszacsatolhatod.. (de ez egy végső megoldás ) -
#2517 Üdv!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy tapasztaltatok-e olyat, hogy mikor az országotok elkezd nagyhatalmi pozícióba kerülni, és mondjuk terjeszkedésbe kezdtek letámadnak a nagyhatalmak azzal, hogy visszaszorítsanak a törekvéseidben. Mit lehet tenni ez ellen? 4-5 nagyhatalom ellen egyszerre harcolni lehetetlen. Hiába tartom magasan a diplomáciai szintet, akkor is betámadnak, mert egyszer csak leesik a feltornázott pontszint. -
Totoka88 #2516 Sziasztok!
Poroszokkal kezdtem egy játékot. Sikerült megalapítanom az Észak-Német szövetséget, leigáztam Etiópiát, sphere-ben van dél-olaszország, Pápai Államok, Amcsi Konföderáció, Egyiptom, Persia, Japan. Nem állok igazából rosszul, de lenne pár kérdésem:
- Európai országokat hogyan tudok sphere-be rakni? Mármint az a baj, hogy mind sphere-ben van, és hiába fejlesztem a kapcsolatot, egyszerűen kiutasít v mit csinál az anya országuk... Mit lehet ilyenkor tenni? Így csak időpocsékolásnak tűnik a próbálkozás is :S
- A másik a gazdaság: Elég szépen fejlődünk, nagyon sok a gyár, és folyamatosan fejlesztem is őket, ha amikor már majdnem beteltek a munkahelyek benne. Nincsenek munkanélküli munkások, illetve néha fel-fel villan az ikon, de el is tűnik azonnal. Megvolt a Ruhr-Boom is, az is ugye dobott a gazdaságon szépen. Mindezek után is csak 4. vagyok a gazdasági rangsorban. Anglia, Franciország teljesen behozhatatlannak tűnik, de ez egy dolog, ők azt hiszem tényleg nagyon erős ipari hatalmak voltak ekkor, de az h Ausztria is előttem van, az kicsit aggasztó. Területileg nagyobbak nálam, az igaz, de német iparnak azért dübörögnie kéne, de nem tudom h mit tudnék jobban csinálni még. Egyáltalán kell emiatt agódnom? -
Tcsm #2515 Üdv.A játék már kitűnően működik de a betűk túl kicsik és a grafika lejebb állításával sem javul sokat.Aki tudja a választ pls írjon.Köszönöm. -
Petiii94 #2514 Köszi !!! :) -
gatoth #2513 Először kell, hogy legyen bizonyos hatótávban kikötőd. Minél fejlettebb a kikötő (naval tech. egyes oszloppal fejleszteni az új típusokat), ez a távolság annál nagyobb. A törökökkel jó helyzetben vagy, mert tied Irak, ha Kuwaitba (nemtom, hogy a játékban ez e a neve) építesz, akkor onnan lazán eléred Afrika szarvát (ma Szomália), és onnan a partról tudsz haladni befelé.
Kell ezen kívül liferating. Ez azt az értéket jelzi, amilyen életminőségű területre hajlandók kiköltözni a polgárok. Ez 35ről indul (Európában ennyi), de Afrikában csak 10 (nyilván a sivatagba/dzsungelbe nem szívesen költöztek ki), tehát a 35-öt le kell vinni 10-re. 3 tech: medicine -5, nationalism&imperialism -10, machine gun -10. Machine gun 1870-től fejleszthető, tehát Afrikában ezután tudsz kolonizálni.
Ezután focus a régióra, és már megy is. -
Petiii94 #2512 Igen igen.Figyelek nagyhatalmi státuszomra ,sőt :) Én szféráztam be itáliát,Persziát Kolumbiát (panamacsatorna miatt) és természetesen a Balkánt.Annexeltem egiyptomot,tunéziát,meg egész arabfélszigetet. Az a bajom ,hoghy ennek ellenére a gyarmatosítást még mindig nem vágom :SNEm tudom mit kéne csinálnom.Fókuszt azt vili ,hgoy oda kéne tenni ,fde nem engedi .Valami pontokat kér ,deazt nem értem mi :S -
gatoth #2511 Hát igen a törökökkel a presztízzsel nehéz felvenni a versenyt a legnagyobbakkal. Az a baj, hogy a nagy része eventekkel jön (olimpia, nobel díj, első a déli sarkon, nílus eredetének felfedezése, stb...) ezek nagy részét meg a britek/franciák esetleg németek kapják. A legjobb, ami segíthet rajta az a gyarmatosítás.
Az összpontszámban pedig az ipar viszi a legnagyobb súlyt, arra kell gyúrni. arra azért figyelj, hogy ne ess ki a nagyhatalmak közül, mert beszféráznak, aztán az ki is csinálja az iparodat rövid úton. -
don galáb #2510 köszi a választ:) -
hana1 #2509 -Ha háborúzol és az oldaladon harcol egy nálad nagyobb hatalom, akkor övé a lehetőség a békekötésre. Te csak különbékét köthetsz, amíg tart a háború, de azt nehezebb rákényszeríteni.
-Fejlesztéseket úgy gyorsíthatod, ha növeled a körönként kapott fejlesztési pontjaidat. Ez soktényezős: pl. ha nagyhatalom vagy többet kapsz, írástudatlanság lehúzza, tanítok, képzett munkások növelik (egy darabig a népesség százaléka szerint). Kultúrafejlesztések közül van, ami ad +50%-ot, azt érdemes kutatni miánt lehet.
-Szövetségeseket a kezdésnél (mielőtt elindítod az órát) egyszerű szerezni, de később sem lehetetlen, főleg ha bevonod az érdekszférádba.
-Diplopont 9-ig megy szerintem.
-Kereskedelmet nem kell bántani, Ipart támogatni lehet, az elején én a nat.fókuszt használom arra, hogy ne hülyeségeket építsenek + gyárbezárás, ami nem gazdaságos, de működési támogatást csak ritkán érdemes adni, inkább a beruházást érdemes eleinte pénzel kipótolni. -
don galáb #2508 sziasztok
pár kérdés:
hogy lehet gyorsitani a fejlesztéseket? a belgákkal vagyok és miközben én mélg vitrolásokkal szivok más már rég gözhajoval röhög a képembe.
m,ásik háboruztam a hollandokal jöttek velem a britek is. már épp kivégeztem volna az utolso holland katonát is mikor a britek békét kötöttek és igy én is. az egész háboruban nem nyertem semmit!
Aztán hogyan lehet szövetségest kerseni? akárkinek felajánlom sose fogadja el egyik se másnak már van egy rakat én meg ott szomorkodok egyedül.
diplomácia pontbol mennyi lehet összesen? 5 nél sosincs több
a kersekedelem meg az ipart ugy ahoy van nem értem. csak haygom hadd menjenek. ehhez valami tanács? hogy mire figyeljek?
-
Petiii94 #2507 Köszi szépen a segytséget!!!:)Egész jól megy már.De a fő gondom az az volt ,hogy az ipar támogatása szívta le gazdaságomat...,de ezt már orvosoltam.Mosmár ink. státusz problémáim lettek.Pl. nem tudok mit kezdeni,amerika ,fr. és britek nagyhatalmi súlyával :S -
Tcsm #2506 Üdv,letöltöttem a victoria 2-öt fel is telepítettem de amikor elindítom az intro után elsötétül a képernyőm(mintha megszakadna a kapcsolat a gép és a monitor között).Aki tudja a megoldást az pls írjon(mostanában több játékommal is megtörténik).A gépem windows 7 ultimate 32 bites directx 11 3gb ram. -
massFx #2505 victoria II-vel multizunk...
gyertek és játszunk együtt:)
gatoth #2504 És ami még lemaradt: focusokat munkások helyett érdemesebb lehet bürokratákra, és papokra (oktatók) fordítani szerintem. Munkásokat tudod ösztönözni az ipari tech első oszloppal többek között, de a hatékony bürokrácia, és magas írástudás eléggé fontosak a technológia miatt (magasabb írástudás, clergy nagyobb száma 2%-ig ->magasabb research point. Továbbá a munkásokból is így lesz könnyen clerk, azaz képzett munkás, aki szintén +rp-t ad, és hatékonyabbá teszi az iparodat is... -
gatoth #2503 Szerintem a törökökkel sem olyan veszélyes. A gyárak építésénél szerintem szerencsésebb a tőkés osztályra támaszkodni. A játék legelején tedd a focusokat a kapitalistákra mondjuk a 2 legnépesebb tartományodban. Ha felmegy mondjuk ezer főre a számuk, már bőven jó (kb 2 év). Ők elkezdenek maguktól projekteket, amibe szép lassan csordogál a tőke, és ha elég összegyűlt, akkor elkezdik építeni a gyárat. Ez az elején igen lassú a tőkehiány miatt, de ha a kieggel tolod (a house divided), akkor be tudsz szállni a dologba. Hátránya, hogy nem te döntesz a gyárak típusáról, előnye, hogy sokkal olcsóbb, mint ha magad építenéd. Néha azért elég nagy állatságokat találnak ki (luxusbútor gyár trópusi fa nélkül), de többségében szerintem érdemesebb ide beszállni. Emellett húzni a gazdasági tech.-ek utolsó oszlopát, ami növeli az output hatékonyságot és így a profitot), 3. oszlop input hatékonyság szintén profit növelő.
Szerintem a stockpile-nál nem csak a hadsereg a ludas, hanem a kolóniák fenntartása is. 2 dolgot tehetsz: elengedsz 1-2t (pl. tripoli), vagy rárakod a focust a bürokratákra, mert ha eléri a népesség 1%-át a számuk az elsőrendű népességből, akkor át tudod alakítani őket rendes tartománnyá. Ha egyik sem, akkor inkább az adókat emeld, ha kell maxig (az alacsony beszedési hatékonyság miatt az elején az effektív kulcs még maxra felhúzva is 25% körül van.
A vámot ne vidd túlzásba, általában jó ha van egy kevés, de ha túl magas, akkor kicsinálja az iparod az importnyersanyagok miatt.
A militancy nem nagy para, majd elmúlik, de ha mégsem, akkor is leverhetők a lázadók viszonylag egyszerűen. Továbbá a magas conciousness (tudatosság), reformvágy, és az abból következő militancy kell is a reformok megszavazásához, mert a konzik csak akkor bólintanak rájuk, ha be vannak sz@rva. Minél jobban, annál inkább.
Nincs skype-om, de itt válaszolok, ha van még kérdés. -
hana1 #2502 Szerintem kezdésnek ne a törököket válaszd, poroszokat ajánlom. Majd ha velük ráérzel a lényegre, próbálkozhatsz fejletlenebb országokkal. Nat. fókuszt ne rakd gyári munkásokra, hagyd, hogy természetes úton töltődjenek fel, különben lecsökken a nyersanyagtermelésed a régióban.
Te a nemzeti jövedelmet nem a gyárakból szerzed, az a bevétel a kapitalistáknak megy. A gyárak amúgy is elég fejletlenek kezdetben (törököknél pláne), engedd hogy az artizánok dolgozzanak, eleinte hatékonyabbak. Törököknél nat.fókuszt tanítókra érdemes rakni, nagyon fontos, hogy gyorsítsd a kutatás sebességét. -
Petiii94 #2501 Hali.Most kezdtem a játékot ,igaz régebben már játszottam vele ,de nem sokat.Ismeretes vagyok paradox játékokban,Eu3-azok és DH illetve HOI sem ismeretlen számomra :D Mégis ez a Victoria2 vet fel nekem néhány kérdést.
Törökökkel játszom.Vissza noymtam Egyiptomot core tartományoki és Sidi-Barani régiót is megszereztem+ Tunézia +égei tengeri szigetek.Pnzügyi gondjaim sokszor akadnak.Mikor van eg kevés pénzem gyárat illetve vasutat építek.Gyárakat az alapján szoktam ,hogy megnézem a kereskedelem fülecskébe ,hogy mit is fogyaszt a nép.Pl. sima ruhára volt asszem 186.0-ás kereslet,meg likőrre vagy 200-as.Ezért húztam fel mink 2 féléből 1-1 gyárat Isztambul közelében.Tettem national focust szakmunkásokra ,hogy legyen elég.A likör gyár fial is mint állat!!!Kb 20K-t ,de a másik már közelsem.Ugyanezen elv alapján húztam még egy trágya gyárat is ,na de az meg úgy viszi el a pénzt ,hogy bezártam.Likőr gyárat bővítgetem ,de már nincs rá pénzem mivel megugrott a nationalstockpile(nemzeti készlet asszem) ami a kiadásoknál az első csúszka kb 700-ra. és a bevételeim mindössze 400körüliek.Így óriási minuszom van.Lentebb vettem ezt avcsúszkát ,de így csokkent a sereg harciképessége meg még kitudja mi...Na meg szívok azzal is ,hogy jönnek üzenetk ,hogy a kisebbségek mocorognak.Igaz lázadás még sosem volt ,de a Militancy nő vagy micsoda:D bocsia hosszúságért.Aki tud segítsen kérem. Skype nevem: petiii.94
Aki szívesen segít vegyen fel :) Köszönöm előre is ! Kellemes ünnepeket! :)
-
gatoth #2500 A popok ideológiája a felsőház összetételét szabja meg.
A választások az alsóházról szólnak, ott meg fontosabbak, hogy az issue-knál milyen értékeket vallanak. Laissez faire, free trade stb... -
Solyom2 #2499 Újraraktam a játékot és az APD modot, ezidáig úgy látszik megoldódott a probléma.
Kezdtem egy játékot Írországgal. 1856-ban az anarchisták 24%-os választói támogatással megnyerték a választásokat és létrehozták a köztársaságot. Az egyetlen furcsaság, hogy a lakosság körében szinte nincsenek is anarchista beállítottságúak, még a liberálisok aránya is csak 13%, mégis ők győztek
Akkor ez hogy is van? -
gatoth #2498 Nem tudom mire vonatkozik, de az biztos, hogy ezek, ha többet fejlesztesz ilyet (medicine, eü reform), akkor elég sokat szokott dobni a növekedésen. Az elején a csökkenés szerintem a kivándorlás+burgonyavész+járvány meg egyéb finomságok miatt van. Ausztriával így szokott lenni nálam is, de mondjuk a poroszoknál annyira nem volt jellemző, ha jól emlékszem. -
blitzkrieg1 #2497 Nem tudom mi valtozik a nehezsegi szinttel.
Na es azt tudja valaki, hogy a techeknel kifejlesztheto 0,8%-os nepessegnovelo bonusz az honapra vagy evre vonatkozik?
Azt vettem eszre, hogy 1890-re szinte minden orszagnak meg kevesebb lakosa lett, mint amennyi volt 1836-ban. Csak azoknak lett tobb, akik foglaltak. Szerintem nagyon el van szamolva. -
zotyesz18 #2496 Ha a nehézségi szintet növelem akkor mi változik?
Mert így nagyon könnyű...
Bárkit bármikor lerohanhatok :DD -
blitzkrieg1 #2495 Ezen kellene menjen.
Telepitsd ujra. Jah es meg olyat is hallottam, hogy ha nagyon sok a mentett allasod, akkor az is problema lehet. Ne tarts 5-6 mentett allasnal tobbet egyszerre. -
Solyom2 #2494 2 GB RAM
Nvidia Geforce 7300 GT videókártya
Intel Pentium Dual core E2140 1.60Ghz processzor -
blitzkrieg1 #2493 Az is lehetseges. Milyen geped van? -
blitzkrieg1 #2492 Igen, ha eleg nagy a hadsereged pl. nagyobb mint a 3 utanad kovetkezo egyutt, akkor mar nem tamadnak meg, barki tamadhatsz. -
Solyom2 #2491 Szerinted ezeknek a fagyásoknak az oka lehet a gépigény? Ugyanis a gépem nem épp vadonatúj és talán ez lehet a baj. -
zotyesz18 #2490 Ha több mint 100 Becstelenség pontom van és mégsem támad senki az azért van mert félnek a nagyhatalmak? :D -
blitzkrieg1 #2489 Ha patchelem a jatekot a No time limittel, akkor a megkezdett jatekomnak sem lesz vege 1936-ban? -
gatoth #2488 A sima victoriával játszol, vagy az "A house divided" kieggel? Úgy rémlik a simában nincs ilyen play as opció. Illetve lehet, hogy van, csak fel kell rakni a legújabb patchet. Ha úgy se, akkor töltsd le a kieget, az úgyis jobb sokkal. -
gatoth #2487 Ha csak vissza nem szerzik az elvett államot.
Amúgy az angolok nagyon gyenge szövetségesek egy európai háborúban, mert hiába van óriási hadseregük, de kb 90%-ban indiában, meg a gyarmatokon, és nem nagyon szokták átmozgatni őket nálam sem. -
blitzkrieg1 #2486 Tudtommal a satelit hadat tud uzenni, legalabbis az elso reszben meg igy volt. En is igy szabadittotam fel Magyarorszagot.
Hat nem tudom mi baj lehet. Probald ujratelepiteni a jatekot.
Biztosan nem siklottal at valamin amikor szabaditod fel az orszagot?