Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valamiért már engedi bejelentkezés nélkül is. A leírás alatt ott a link, és egybõl szedhetõ.
© sulyid!! magad csinálnád meg Trianont???
én csináltam egyet magyarokkal, végig szinte és ott is lázadoztak de a magyar felkelõk, ha jól csinálod nem lesz már már magyaron kívül nekem pl 86% os lett a magyarság, szal alig volt már más😄
Igen, úgy is mondhatjuk 😊
Kopiati
Mondjuk úgy a valódi gazdaság nem müködése😊 mert a rendszer lényege a "müködés látszatának fenntartása a mûködés árán is" 😊

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Mondjuk nekem néha-néha balhéznak a jakobinusok és a nacionalisták, szóval az utóbbi idõben egyre gondolkodom Szlovákia és Horvátország leválasztásán, s mint szatelitet továbbüzemeltetni. 😊
Én úgy csináltam meg Mo-t, hogy indítottam egy játékot az osztrákokkal létrehoztam Mo-t, mint statelitállamot, majd az oroszokkal hadatüzentem Mo. felszabadításának az indokával, s végül beléptem az osztrákokkal békét ajánlottam, azzal a feltétellel, hogy Mo teljesen független lesz. Nos így is lett, most én vagyok a világ 10. legnagyobb hatalma, az iparom pedig a 8.
kifejlesztesz vmit ott a kultúráknál, jobbról második oszlop úgy emlékszem és a közepe táján, utána létrehozhatod, de csalódás, mert az osztrákok nõnek, minden délnémet lesz és a magyar 13 százalék és fogy lefele, pl a Dunántúl és félig osztrák lett(lakosságilag), ekkor berágtam😞
De csinálhatod azt h mindent csak Mo. területén fejlesztesz meg építesz gyárakat, és akkor kiteszed, és vele folytatod egy jó helyzetben lévõ országot kaphatsz, én még nem csinálta meg de tervben van😄 És így magyarság nõ, és ha nem akarsz nagy ellenfelet vagy kell terület, akkor elõbb darabold szét ausztriát, de folytasd ausztriával és utána csak Mo. és akkor lehet bekebelezni😄
De vigyázz, hogy Erdélyt ne hozd létre, szal az olyan kisebbségeket amik érintik hazánkat azt ne szabadítsd fel!
Idõközben elkezdtem még 2 országot: Japánt és Ausztriát. Japánnal legalább 30 éves folyamat lesz a civilizálás, míg Ausztriával a tényleges felemelkedés még vagy 20 év lesz... Persze hosszú távon OMM for ever! 😄
Tényleg, hogyan lehet könnyen létrehozni az OMM-et?
Félig OFF

Ha valakit érdekel a világgazdaság valódi mûködése, annak ajánlom Drábikot. Aki szeret gondolkodni és "tudathorizontot tágítani", nem mellesleg van másfél órája, az hallgassa meg az 5. perctõl. Hogy kerül forgalomba a Ft/Euro/dollár, miért fenntarthatatlan a jelenlegi rendszer, mi okozta a nagy birodalmak bukását, az inflációt, a válságot, miért törtek ki a legnagyobb háborúk, hogy juthattunk idáig, mit hozhat a jövõ, mennyi lehet a Rotschildok vagyona stb. stb. Szerintem nagyon érdekes.

http://www.youtube.com/watch?v=aZOwmLmA_YI&feature=relateda

ON
Nekem az EU3 adta az ötletet a Vicky2-höz, mindkettõt szeretem 😊 Az EU3(Divine Wind)-ben van egy Holy Roman Empire-öm, amit a magyarokkal hoztam létre, és világhódításra török az infamy átlépése nélkül, még összejöhet csak már régóta nem játszottam vele idõhiány miatt.
Én is csak most kezdtem el, de már most örök kedvenc lett. 😊
Azt nem tudom... Én is csak karcolgatom a dolgokat, nemrég mélyedtem bele a Vicky2-be.
Én 1.03-ommal kezdtem, s még mindig azzal játszok. Most megpróbálom majd Japánt civilizált néppé formálni. Szerinted mire van szükség hozzá?
Korábban már írtam. Mindenütt 0 a liferating, így lehetetlen kolonizálni. Ezenkívül ha automatára állítom a leader-képzést, mindig admirálisokat és nem tábornokokat csinál. De valszeg vannak más dolgok is. Szerintem azért cseszõdhetett el, mert újabb peccset raktam fel anno. Új játéknál nincsenek ilyen gondok.
Én Ausztriával már meghaladtam Fr. o. összlakosságát 😊
Akkor szerintem még 10 év, s túlfogom népesedni egész közép-európát 😊
Hogy értve bugos? Neked is volt már olyan, hogy Kínát átrakta civilizált nemzetnek?
Szerintem a reformok miatt. Minél több reformot csinálsz, annál durvábban nõ a lakosság.
Nálam is porosz rendszer lett (Ausztriával játszok, Mo. is benne van). Bár ebbõl nem vonnék le következtetést, mert a mostani mentésem nagyon bugos.
Ja és beindult egy olyan szintû népességnövekedés, hogy 3 év alatt többet nõtt a népesség, mint az azt megelõzõ 30 évben összesen...
Nektek is volt már olyan, hogy 1862-ben Mo-val hirtelen megjelenik egy ablak, hogy mostantól nem abszolút monarchia van, hanem porosz rendszer, s bejelenti, hogy jövõre választások? Ugyanez történt az osztrákoknál is, ott is a konzervatívok gyõztek...
Hát én pont Mo-t akarom felszabadítani a szatelitállami státuszból, mert már marhára unom, hogy az osztrákok 4 évente hadatüzennek a törökönek, v. fordítva, de gyak. minden török ellenes háborút én vívók meg, mert az osztrákok éppen az oroszokkal v. a poroszokkal harcolnak...
Ha arra gondolsz, hogy más állam szatellitjeit: háborúval.

Azt mondjuk furcsának találom, hogy saját szférámba tartozó országot nem vehetek ki a szférámból. Pl. az egyik német kisállamot szeretném kivenni, hogy aztán a poroszok szférájába tartozzon és így erõsödjenek a poroszok ill. késõbb létrehozhassák Németországot. De ilyet nem tudok csinálni. Szatellitekkel nem tudom, mi a helyzet, lehet-e sajátot felszabadítani.
Sziasztok!
Egy roham kérdés: hogyan lehet megszüntetni a "szatelit" állam státuszt?
Kopiati
A kiegészítõ mai fejlesztõi naplójából:
-7 új tematika/funkció a térképre.
-párt lojalitás ("a családom mindig a szocikra szavazott" - jelenség szimulálása) lényege, hogy ha a párt helyben sikert ér el, akkor ott a támogatottságuk nõ (gyõzteshez húzás) és masszívabb lesz a táboruk. (ehhez lesznek új nat fókuszok) a helyi siker számít, függetlenül a nemzeti eredménytõl.
-a kolonizálás átláthatóbbá válik, a térképre ki fog kerülni a kolonizálás állása, nem kell kattintgatni.
-választások átláthatóbbak
Itt olvashatjátok, megnézhetitek.

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Kopiati
(eredeti, regisztrált játékkal lehet paradoxról letölteni)

Itt a leírása:

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?495255-The-Victoria-2-Realism-amp-Rebalance-Project-%281.161-out-now!%29%29

Egyébként innen is letölthetõ.
Mit csinál pontosan a Mod?

http://www.mediafire.com/?f3eoul4o886nd9o
Innen lehet letölteni.
A VRRP modot feltudnád tölteni valahova, kíváncsi lennék rá.
Igen, laissez faire-en vagyok. Újabban úgy vettem észre, h megszûnik magától is. Korábban legalábbis egy brutális, kb. 15-öslistám volt fent bal oldalt a closed gyár listáról, ez azóta csökkent.

Kína az oroszoknál "van", de megpróbálom akkor elhódítani tõlük.

A többit értem, a techekkel elég jól állok, jelenleg a navyra gyúrok, mert a 30-ból vagy 6 van kifejlesztve 😛 A többibõl elég sok, 15-20. Minimális adó mellett is pozitívban vagyok többnyire, a kasszában majdnem 10 millió figyel.
Ha veszteséges, és nem lassiez faire a gazd.pol., akkor tudod segélyezni, akkor kb. annyiba fáj, amennyi a vesztesége. Ha nem segíted, akkor elkezdi elküldeni a munkásokat, aztán ha mindet elküldte, akkor bezár. Ilyenkor úgy tudom már nem kerül semmibe. Egyébként ha laissez faire-n vagy, akkor úgy emlékszem el is tûnik automatikusan, bár ezt lehet 1.3-ban már orvosolták (az a baj, h egy ideje VRRP-vel tolom). De ha jól emlékszem, vmelyik patchben megcsinálták, hogy ne tûnjön el akkor se, de akkor meg érdekes módon bezárt, elkezdtek építeni egy másikat, ami szintén csõdbe ment (rendszerint munkaerõhiány miatt) és az már viszont eltûnt. 😊 Elég furcsa megoldásnak tartottam.

Egyébként veszteség ált. 3 dolog miatt van: nincs munkaerõ (ilyenkor ha nem LF-en vagy, akkor segítsd az elején, mert elõbb utóbb mennek dolgozni), vagy nem jut hozzá vmelyik (vagy több) nyersanyaghoz. (pirosan villog vmelyik input) Ilyenkor azt mérlegeld, hogy a közeljövõben hozzájuthat-e (ált. új gyáraknál: autógyártáshoz nincs elég elektromos alkatrész, mert túlkeresletes, te meg nem termelsz annyit, tehát célszerû növelni, hogy legyen). De ha nyersanyagról van szó, ami nincs nálad és túlkeresletes, akkor célszerû bezárni, vagy bevonni egy nagyobb termelõ országot a szférádba (Kína pl. toptermelõ szinte mindenbõl, megy is a harc érte keményen...) mert ilyenkor közös piacot alkottok, és te jutsz hozzá elsõnek, nem a magasabb presztízsû ország.
A 3.ik ok lehet veszteségre, ha olyat gyártasz, amibõl nagyon nagy túlkínálat van. Ezeknek az árát a kereskedelmi ablakban pirossal jelzi. Ezek az alapjátékban fõleg a katonai javak. Ezen úgy lehet segíteni ha húzod az input output efficiency techeket (commerce 3. és 5. oszlop), mivel így egységnyi terméket kevesebb anyagból, vagy egységyni anyagból több terméket tudsz gyártani. Ez meg vmennyire ellensúlyozhatja a túlkínálat miatti nyomott árakat. (Throughput techek erre nem jók, mivel azok húzzák az outputot, de vele az inputot is)
OK, akkor nem vagyok egyedül 😊
Gyár: ha egy gyár "closed", az mibe fáj nekem? Továbbra is szívja a cementet meg ilyesmit? Vagy csak eggyel kevesebb hely lesz a nyolcból?
Kopiati
BIZTOS, hogy azért. Nekem ilyenkor a nat fókuszt cseszte el.

Gyár kérdésben hallgass a lelkiismeretedre😊 Mikor melyik lépés éri meg, de elbontani nem bontják el maguktól.

Egy konstruktív kérdés:
Ha egy gyár "closed", azaz hosszú ideje nem termel pozitívan, attól késõbb még rendbejöhet, vagy jobb bezáratni? Illetve ha nem tudom bezáratni, mert olyan libsi párt van hatalmon, akkor lehetséges, hogy a tulajdonosai megszüntetik? Magyarán egy closed gyárat csak én tudok megszüntetni, vagy megszûnhet magától is?
És az auto-assign leaders is rendbejött... Mihelyst a 20 pont összegyûlt, tábornokot csinált és nem admirálist.
Szóval bugos dolgok visszaszívva, egyszerûen a mentésem ment gallyra (bár eddig se volt túl sok élvezetem benne 😊 )
Szerintetek lehetséges, hogy korábbi peccsel kezdtem el a játékot, és ezért cseszõdött el?
Ezt a játékot nem kezdõknek találták ki... Pár dolog elég jól el van bújtatva benne (a log dolgokon kívül pl. az infamy).
Megvan a probléma oka, ill. hogy hol van és hol nincs!

Kezdtem egy újat, és VAN liferating! Tehát a mentésem gázos valamiért... Sebaj, egy ideig még tanulgatom a dolgokat, aztán kezdek egy újat.

Újabb bug, ami eszembe jutott, hogy a logba, alulra nem ír semmit, ha kiterjesztem a + jellel, akkor sem. Pedig egy-két dolgot beállítottam logra...
Jaaaa...
Most nézem, hogy alul ki kell világítani az összes üzenettípust... Ma is tanultam valamit 😄
Bal alsó sarokba az van írva:
Victoria 2 v1.3 (TYRG)
én is azt használom, és Afrikát elõbb utóbb elfoglalják
1.3
Én Afrikában meg a trópusokon 10-re emlékszem, Európában meg Amerikában magasabb, mivel kedvezõbbek az adottságok gondolom. Ez tényleg bug lehet...Milyen patchcsel van fent?
Két bugot találtam amúgy a játékban, az egyik elég durva.
- A province liferating mindenütt 0! (Az a kis hõmérõ a provincia képének bal alsó sarkában.) Ez mitõl van? Nálatok is nulla? Én ugyan kaptam egy eventet, ami miatt Bécsben felment a hihetetlen 5-re, de máshol nulla, és nem csak nálam, hanem az egész világon! Így érthetõ, hogy egyetlen nagyhatalom sem kolonizálja Afrikát, ami azért elég durva 😞
- A kisebbik dolog, hogy ha beállítom automatikusra a tábornokképzést, akkor állandóan admirálisokat csinál. Pár évig úgy hagytam, megnéztem, kb. 23 admirális és 1 tábornok... Kössz...
Ez milyen már:

Az egyik nagyhatalom, Svédország, aki nemrég lett szövetségesem, nem kevesebb, mint 609 (!) hajóval rendelkezik, ezzel Angliát is megelõzve az elsõ.
Szárazföldi serege:
...
*dobpergés*
...
8, azaz NYOLC brigád! xDDD
hm ebben van igazság😊 de a HOI 3 ban azért lehetett realitások közt mozogni😊
öhm bár szerény Nagy Hazánk, még nagyobb lettXD jugoszlávia+ bulgária + románia + szovjet unió kivéve fehéroroszo. az a németeké lett😊 kihasználtam a játék bug-játXD
ha egy folytába nyomultam a ruszkik ellen akkor a németek tolták a seggem alá a tanokat XD így sikerült, de utána abba hagytam mert indiában támadtak az angolok és mire oda értem volna vége lett volna az egésznekXD
Kopiati
Azért a realitásoknál maradva a hoi kb 33-49 intervallumban nagyjából történelmi, általában már 39ben messze jár a történelmiségtõl😊 Itt meg a nagy kampány 100évet ölel át 😊

A 20. században terjed el az az üzleti érdekbõl vívott "gyûlöletháború", aminek a célja, hogy a másik eltûnjön, a 19. században, és még az elsõ vh-is csak egy háborúnak indult, valami "nemes" célért(tingli-tangli), az elsõben jöttek rá a németek, hogy itt utolsó vérig megy a dolog.

egy dolog hiányzik a játékból.. az a fajta történelmiség ami a HOI3-ban van, és nagy háborúk, amik sokáig tartanak, nem csak ilyen tinglitangli valaki kihátrál.
Ez két külön dolog, amit manuálisan csináltál az a kormány megválasztása és amúgy négyévente történik. Az évi változás a felsõház természetes sodródása 😊
Közben meg rájöttem, h felesleges a "manuális" új választás, mert minden évben automatikusan van 😛