Victoria 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én csináltam egyet magyarokkal, végig szinte és ott is lázadoztak de a magyar felkelõk, ha jól csinálod nem lesz már már magyaron kívül nekem pl 86% os lett a magyarság, szal alig volt már más😄
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
De csinálhatod azt h mindent csak Mo. területén fejlesztesz meg építesz gyárakat, és akkor kiteszed, és vele folytatod egy jó helyzetben lévõ országot kaphatsz, én még nem csinálta meg de tervben van😄 És így magyarság nõ, és ha nem akarsz nagy ellenfelet vagy kell terület, akkor elõbb darabold szét ausztriát, de folytasd ausztriával és utána csak Mo. és akkor lehet bekebelezni😄
De vigyázz, hogy Erdélyt ne hozd létre, szal az olyan kisebbségeket amik érintik hazánkat azt ne szabadítsd fel!
Tényleg, hogyan lehet könnyen létrehozni az OMM-et?
Ha valakit érdekel a világgazdaság valódi mûködése, annak ajánlom Drábikot. Aki szeret gondolkodni és "tudathorizontot tágítani", nem mellesleg van másfél órája, az hallgassa meg az 5. perctõl. Hogy kerül forgalomba a Ft/Euro/dollár, miért fenntarthatatlan a jelenlegi rendszer, mi okozta a nagy birodalmak bukását, az inflációt, a válságot, miért törtek ki a legnagyobb háborúk, hogy juthattunk idáig, mit hozhat a jövõ, mennyi lehet a Rotschildok vagyona stb. stb. Szerintem nagyon érdekes.
http://www.youtube.com/watch?v=aZOwmLmA_YI&feature=relateda
ON
Azt mondjuk furcsának találom, hogy saját szférámba tartozó országot nem vehetek ki a szférámból. Pl. az egyik német kisállamot szeretném kivenni, hogy aztán a poroszok szférájába tartozzon és így erõsödjenek a poroszok ill. késõbb létrehozhassák Németországot. De ilyet nem tudok csinálni. Szatellitekkel nem tudom, mi a helyzet, lehet-e sajátot felszabadítani.
Egy roham kérdés: hogyan lehet megszüntetni a "szatelit" állam státuszt?
-7 új tematika/funkció a térképre.
-párt lojalitás ("a családom mindig a szocikra szavazott" - jelenség szimulálása) lényege, hogy ha a párt helyben sikert ér el, akkor ott a támogatottságuk nõ (gyõzteshez húzás) és masszívabb lesz a táboruk. (ehhez lesznek új nat fókuszok) a helyi siker számít, függetlenül a nemzeti eredménytõl.
-a kolonizálás átláthatóbbá válik, a térképre ki fog kerülni a kolonizálás állása, nem kell kattintgatni.
-választások átláthatóbbak
Itt olvashatjátok, megnézhetitek.
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?495255-The-Victoria-2-Realism-amp-Rebalance-Project-%281.161-out-now!%29%29
Egyébként innen is letölthetõ.
Innen lehet letölteni.
Kína az oroszoknál "van", de megpróbálom akkor elhódítani tõlük.
A többit értem, a techekkel elég jól állok, jelenleg a navyra gyúrok, mert a 30-ból vagy 6 van kifejlesztve 😛 A többibõl elég sok, 15-20. Minimális adó mellett is pozitívban vagyok többnyire, a kasszában majdnem 10 millió figyel.
Egyébként veszteség ált. 3 dolog miatt van: nincs munkaerõ (ilyenkor ha nem LF-en vagy, akkor segítsd az elején, mert elõbb utóbb mennek dolgozni), vagy nem jut hozzá vmelyik (vagy több) nyersanyaghoz. (pirosan villog vmelyik input) Ilyenkor azt mérlegeld, hogy a közeljövõben hozzájuthat-e (ált. új gyáraknál: autógyártáshoz nincs elég elektromos alkatrész, mert túlkeresletes, te meg nem termelsz annyit, tehát célszerû növelni, hogy legyen). De ha nyersanyagról van szó, ami nincs nálad és túlkeresletes, akkor célszerû bezárni, vagy bevonni egy nagyobb termelõ országot a szférádba (Kína pl. toptermelõ szinte mindenbõl, megy is a harc érte keményen...) mert ilyenkor közös piacot alkottok, és te jutsz hozzá elsõnek, nem a magasabb presztízsû ország.
A 3.ik ok lehet veszteségre, ha olyat gyártasz, amibõl nagyon nagy túlkínálat van. Ezeknek az árát a kereskedelmi ablakban pirossal jelzi. Ezek az alapjátékban fõleg a katonai javak. Ezen úgy lehet segíteni ha húzod az input output efficiency techeket (commerce 3. és 5. oszlop), mivel így egységnyi terméket kevesebb anyagból, vagy egységyni anyagból több terméket tudsz gyártani. Ez meg vmennyire ellensúlyozhatja a túlkínálat miatti nyomott árakat. (Throughput techek erre nem jók, mivel azok húzzák az outputot, de vele az inputot is)
Gyár: ha egy gyár "closed", az mibe fáj nekem? Továbbra is szívja a cementet meg ilyesmit? Vagy csak eggyel kevesebb hely lesz a nyolcból?
Gyár kérdésben hallgass a lelkiismeretedre😊 Mikor melyik lépés éri meg, de elbontani nem bontják el maguktól.
Ha egy gyár "closed", azaz hosszú ideje nem termel pozitívan, attól késõbb még rendbejöhet, vagy jobb bezáratni? Illetve ha nem tudom bezáratni, mert olyan libsi párt van hatalmon, akkor lehetséges, hogy a tulajdonosai megszüntetik? Magyarán egy closed gyárat csak én tudok megszüntetni, vagy megszûnhet magától is?
Szóval bugos dolgok visszaszívva, egyszerûen a mentésem ment gallyra (bár eddig se volt túl sok élvezetem benne 😊 )
Kezdtem egy újat, és VAN liferating! Tehát a mentésem gázos valamiért... Sebaj, egy ideig még tanulgatom a dolgokat, aztán kezdek egy újat.
Újabb bug, ami eszembe jutott, hogy a logba, alulra nem ír semmit, ha kiterjesztem a + jellel, akkor sem. Pedig egy-két dolgot beállítottam logra...
Jaaaa...
Most nézem, hogy alul ki kell világítani az összes üzenettípust... Ma is tanultam valamit 😄
Victoria 2 v1.3 (TYRG)
- A province liferating mindenütt 0! (Az a kis hõmérõ a provincia képének bal alsó sarkában.) Ez mitõl van? Nálatok is nulla? Én ugyan kaptam egy eventet, ami miatt Bécsben felment a hihetetlen 5-re, de máshol nulla, és nem csak nálam, hanem az egész világon! Így érthetõ, hogy egyetlen nagyhatalom sem kolonizálja Afrikát, ami azért elég durva 😞
- A kisebbik dolog, hogy ha beállítom automatikusra a tábornokképzést, akkor állandóan admirálisokat csinál. Pár évig úgy hagytam, megnéztem, kb. 23 admirális és 1 tábornok... Kössz...
Az egyik nagyhatalom, Svédország, aki nemrég lett szövetségesem, nem kevesebb, mint 609 (!) hajóval rendelkezik, ezzel Angliát is megelõzve az elsõ.
Szárazföldi serege:
...
*dobpergés*
...
8, azaz NYOLC brigád! xDDD
öhm bár szerény Nagy Hazánk, még nagyobb lettXD jugoszlávia+ bulgária + románia + szovjet unió kivéve fehéroroszo. az a németeké lett😊 kihasználtam a játék bug-játXD
ha egy folytába nyomultam a ruszkik ellen akkor a németek tolták a seggem alá a tanokat XD így sikerült, de utána abba hagytam mert indiában támadtak az angolok és mire oda értem volna vége lett volna az egésznekXD
A 20. században terjed el az az üzleti érdekbõl vívott "gyûlöletháború", aminek a célja, hogy a másik eltûnjön, a 19. században, és még az elsõ vh-is csak egy háborúnak indult, valami "nemes" célért(tingli-tangli), az elsõben jöttek rá a németek, hogy itt utolsó vérig megy a dolog.