Victoria 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ahogy gatoth is írta, ne a gyarmatokat foglald el, hanem Berlint.
Köszi a gyors választ!😊 Ki is próbálom.
Jah, a békét meg valszeg azért nem fogadja el, mert a gyarmatokra elég alacsony warscore jár.
Fejleszd ki a köv. techeket: medicine, nat&imperialism, machine gun. Ezek kellenek a liferating miatt. Fejlessz a kikötõk méretét befolyásoló techeket. Naval elsõ oszlop. Ez kell a hatótáv növelése miatt, különben az elején csak É-Afrikában tudsz gyarmatosítani, annál meg azért vannak jobb területek is. Az adminisztráció hatékonysága meg a kolonizálás sebességét befolyásolja, ami szintén fontos lehet.
Mivel a machine gun csak 1870-tõl lesz elérhetõ, addig nem nagyon tudsz gyarmatosítani, utána viszont állj neki egybõl, sõt nem árt, ha elõtte két évvel már nem fejlesztesz, hogy fel legyen annyi RP halmozva, hogy azonnal nekiláthass.
Mivel a machine gun csak 1870-tõl lesz elérhetõ, addig nem nagyon tudsz gyarmatosítani, utána viszont állj neki egybõl, sõt nem árt, ha elõtte két évvel már nem fejlesztesz, hogy fel legyen annyi RP halmozva, hogy azonnal nekiláthass.
Sziasztok!
A következõ a problémám:
A németek elkezdtek elég gyorsan gyarmatosítani Afrikában... Hadat üzentem nekik a líbiai sivatag megszerzése miatt(a franciákkal vagyok, kb. ugyanakkora seregünk van), elfoglaltam szinte az összes gyarmatát, de nem akar békét kötni, hogy odaadja a líbiai sivatagot... Én pedig még soha nem gyarmatosítottam, mert még nem jöttem rá, hogy hogyan kell és nem bírom vele felvenni a versenyt.
A következõ a problémám:
A németek elkezdtek elég gyorsan gyarmatosítani Afrikában... Hadat üzentem nekik a líbiai sivatag megszerzése miatt(a franciákkal vagyok, kb. ugyanakkora seregünk van), elfoglaltam szinte az összes gyarmatát, de nem akar békét kötni, hogy odaadja a líbiai sivatagot... Én pedig még soha nem gyarmatosítottam, mert még nem jöttem rá, hogy hogyan kell és nem bírom vele felvenni a versenyt.
Már tegnap fel lett téve!
( Itt keresd! )
( Itt keresd! )
Mikor kerül fel a legújabb magyarosítás?
Rise of Nations Thrones and Patriots egy jó stratégia <valós idejû>.
Ma szemmel is elég aprólékosan kidolgozott, rengeteg nemzet sok-sok egyedi egységgel + õskortól a modern korig játszható.
Ma szemmel is elég aprólékosan kidolgozott, rengeteg nemzet sok-sok egyedi egységgel + õskortól a modern korig játszható.
hát ha jól tudom akkor csak a felugró eventekkel lehet.
Sziasztok !! a játékban hogyan lehet növelni a népi öntudatot?
amúgy senkinek sem hiányzik a játékból a kémkedés lehetõsége?
tud amúgy valaki más ilyen jellegû játékot ajánlani, vagy most jelenleg ez a top?
tud amúgy valaki más ilyen jellegû játékot ajánlani, vagy most jelenleg ez a top?
Minek kell neked rabszolga?
hát akkor szerintem valamelyik patchel változtattak rajta mert régen (erre tisztán emlékszem ) direkt arra mentem rá, hogy bevezettem újra, és akkor sikerült is.
hogy a popok változtak-e akkor? hát az nem rémlik
hogy a popok változtak-e akkor? hát az nem rémlik
Szerintem nem lehetett régen sem újraaktiválni. Az viszont biztos, hogy rabszolga pop-jaid nem lesznek más pop-okból.
fasiszta diktatúrát csak forradalom útján lehet kiépíteni. (legjobb tudomásom szerint)
soha nem aktív? ez az új patch-ben lett bevezetve? mert én emlékszem, hogy volt nálam olyan, hogy aktív volt a fül és akkor én engedélyeztem.
vagy lehet újra engedélyezni, de attól függetlenül nem lesz semmi változás?
vagy lehet újra engedélyezni, de attól függetlenül nem lesz semmi változás?
Legyen full_citizenshipes kormanyod es garantaltan beolvadnak.
Megmondanátok, hogy hogyan lehet fasiszta diktatúrát kiépíteni? 😄 Átírtam a játék idejét is 9999.12.31-re. Szóval eltudok vele szórakozni. A nemzetiségeket nem lehetne valamilyen módszerrel gyorsabban asszimilálni vagy esetleg elûzni, mert a Habsburgokkal megcsináltam a Nagy német egységet és a lengyeleket, szlovákokat, cseheket alig-alig lehet asszimilálni...A többi kis népecske fogta magát és kivándorolt. 😊
Minden komolyabb reformot már megcsináltam. És mégsem hajlandók elmenni a kisebbségek pedig residency-n van a cuccos.
Minden komolyabb reformot már megcsináltam. És mégsem hajlandók elmenni a kisebbségek pedig residency-n van a cuccos.
ja... ami soha nem aktív. ha egyszer már felszabadítottad a rabszolgákat, akkor SOHA nem lehetsz újra rabszolgatartó. Akármilyen forradalom jön. Az a fül meg azért van ott, mert reformokkal akármikor eltörölheted a rabszolgatartást, de soha nem vezetheted be.
hát régen játszottam vele de nekem úgy rémlik, hogy politikai fülön vagy egy olyan rész, hogy slavery... szóval lezárhatjuk ezt a témát
engedélyezed és utáni meghódítasz egy olyan afrikai vagy tudom is én milyen országot ahol vannak rabszolgák és tá dám vannak rabszolgáid...
Soha nem lehet rabszolgákat csinálni, ha eredetileg nem voltak azok. Vagy az elején vannak, vagy soha.
Nos hát rabszolgatartáshoz politikai "reform"/ döntés kell. Ha a játék elején nincs engedélyezve az országodnak akkor csak egy reakcionista párttal lehetséges.
a etnikai arányokat meg így tudod átírni: a játék mappája --->history ---> pops
a etnikai arányokat meg így tudod átírni: a játék mappája --->history ---> pops
Üdv
Az a bajom a játékkal, hogy a népességi arányok kicsit irreálisak. Nem lehet megtenni, hogy mondjuk Marosvásárhelyen ne 58% román éljen, hanem mondjuk fordítva? Mert tudtommal 1848-ban 1000 román élt ott.
S ha azt nem lehet, akkor valaki el tudja mondani, hogy hogyan lehet rabszolgákat csinálni?
Az a bajom a játékkal, hogy a népességi arányok kicsit irreálisak. Nem lehet megtenni, hogy mondjuk Marosvásárhelyen ne 58% román éljen, hanem mondjuk fordítva? Mert tudtommal 1848-ban 1000 román élt ott.
S ha azt nem lehet, akkor valaki el tudja mondani, hogy hogyan lehet rabszolgákat csinálni?
Van valaki, aki játszott már amerikai országgal?
Chilével vagyok, kezdtem 200-250 ezer emberrel. Az elején volt egy kurva nagy bevándorlási boom (fõleg britek, így még most is a lakosság 8-9%-át adják), fölment a népesség néhány év alatt 600 ezerig. Azóta bõ egy évtized alatt meg csak 680-nál tartok. Havonta csak 100-200 ember érkezik a játék eleji 4-5 ezer helyett. Hogy tudnám egy kicsit felpörgetni a dolgot, mert így nagy gondban vagyok a munkaerõ-utánpótlással?
Chilével vagyok, kezdtem 200-250 ezer emberrel. Az elején volt egy kurva nagy bevándorlási boom (fõleg britek, így még most is a lakosság 8-9%-át adják), fölment a népesség néhány év alatt 600 ezerig. Azóta bõ egy évtized alatt meg csak 680-nál tartok. Havonta csak 100-200 ember érkezik a játék eleji 4-5 ezer helyett. Hogy tudnám egy kicsit felpörgetni a dolgot, mert így nagy gondban vagyok a munkaerõ-utánpótlással?
Telepítsétek újra a játékot...Vagy másik megoldás. Megkeresitek szépen azokat a fáljokat egymás játékaiban amit átírtatok és átkülditek egymásnak.
Üdv haverral multiznánk de az a probléma hogy bár a verziónk 1.1 mind kettõnknek az utána lévõ 4 betû különbözõ lenne valami ötletetek a megoldásra.
Azt vettem eszre, hogy a HD-ben nagyon elrontottak a nepesseg novekedeset. Az egesz Europa lakossaga az 1800-es evektol 1900-ig megduplazodott, mig a jatekban szinte semmilyen erzekelheto nepessegnovekedes nincs, meg akkor sem ha kifejlesztem a techeket es bevezetem a jo egeszsegugyet. Amelyik orszag nem hodit a jetekbanegyaltalan nem no a nepessege, pedig nem volt szamottevo kivandorlas. Pl. 1905-ben Olaszorszagnak meg csak 13 millio lakosa van.
At is irtam a techeket es ezentul evi 2%-os novekedes lesz, ha minden techet kifejlesztunk.
Szerintem ez elegge realis, hisz Anglia 1830-tol kezdve 50 evente duplazta a lakossagat.
At is irtam a techeket es ezentul evi 2%-os novekedes lesz, ha minden techet kifejlesztunk.
Szerintem ez elegge realis, hisz Anglia 1830-tol kezdve 50 evente duplazta a lakossagat.
Játssz inkább protekcionistán és te magad irányítsd a gyárakat. 😊
Folytattam a spanyol kampányt.
Anglia ellen szereztem egy casus bellit amivel elvehetem a gyarmatait.Meg is akartam szerezni Freetownt,de mikor megszálltam adott érte 0 gyõzelmi pontot.Emellet mindkettõnknek megsemmisült 1-1 inváziós serege a tengeren.Békét ajánlottam neki amit el is fogadott.Annyit értem el hogy már Ausztriával és a poroszokkal is rossz viszonyom van.Mondjuk ez túl sokat nem jelent,ugyan is az oroszok szövetségese vagyok akik a franciák szövetségesei és folyamatosan háborúznak Anglia meg a németek ellen.
A franciákkal 200as a viszonyom de mivel egyszer nem voltam hajlandó segíteni nekik megsértõdtek és nem hajlandók elfogadni a szövetségi ajánlatokat.
Egy problémám viszont lenne.A kapitalisták nem akarnak gyárakat nyitni.Egy ideig rendesen alapítottak gyárakat majd abbahagyták.0%os az adójuk,fogalmam nincs mi bajuk van.Kifejlesztettem a vasutat is,annak az építésében részt vettek de gyárakat nem akarnak nyitni.Ez miért van?
Anglia ellen szereztem egy casus bellit amivel elvehetem a gyarmatait.Meg is akartam szerezni Freetownt,de mikor megszálltam adott érte 0 gyõzelmi pontot.Emellet mindkettõnknek megsemmisült 1-1 inváziós serege a tengeren.Békét ajánlottam neki amit el is fogadott.Annyit értem el hogy már Ausztriával és a poroszokkal is rossz viszonyom van.Mondjuk ez túl sokat nem jelent,ugyan is az oroszok szövetségese vagyok akik a franciák szövetségesei és folyamatosan háborúznak Anglia meg a németek ellen.
A franciákkal 200as a viszonyom de mivel egyszer nem voltam hajlandó segíteni nekik megsértõdtek és nem hajlandók elfogadni a szövetségi ajánlatokat.
Egy problémám viszont lenne.A kapitalisták nem akarnak gyárakat nyitni.Egy ideig rendesen alapítottak gyárakat majd abbahagyták.0%os az adójuk,fogalmam nincs mi bajuk van.Kifejlesztettem a vasutat is,annak az építésében részt vettek de gyárakat nem akarnak nyitni.Ez miért van?
de az amerikaikkal hamarabb lehet gyarmatositani
Jövõ hétvégén lesz újabb frissítés (határozatok + gyakori eventek).
Gyarmatosítani meg 1880 körül lehet, mert addigra éred el azokat a technológiákat az oktatási,tengerészeti résznél+gépfegyveres tech is kell.
Gyarmatosítani meg 1880 körül lehet, mert addigra éred el azokat a technológiákat az oktatási,tengerészeti résznél+gépfegyveres tech is kell.
Jah és még 1 kérdés 😛
Hogy lehet gyarmatosítani ? 😮
Hogy lehet gyarmatosítani ? 😮
Egy kérdés 😄
Nem tudjátok hogy a magyarítások hogy haladnak ? 😮
Vagy is hány %-on vannak kb
Nem tudjátok hogy a magyarítások hogy haladnak ? 😮
Vagy is hány %-on vannak kb
event=esemény
indíts egy játékot a franciákkal és ott nézd meg, hogy mi az pontosan.
indíts egy játékot a franciákkal és ott nézd meg, hogy mi az pontosan.
Köszi, de mi az az event?
Sajátodból nem tudod...
a kis "hõmérõt" nem tudod csak event-tel (pl: franciáknál van ilyen)
a kis "hõmérõt" nem tudod csak event-tel (pl: franciáknál van ilyen)
Köszönöm a gyors válaszokat!
Abba tudtok segíteni, hogy hogyan vehetek ki egy országot a befolyási övezetem alól.
Ja és még egy kérdés: hogyan lehet a kis "hõmérõn"(Az élet értékelése) a számot növelni?
Abba tudtok segíteni, hogy hogyan vehetek ki egy országot a befolyási övezetem alól.
Ja és még egy kérdés: hogyan lehet a kis "hõmérõn"(Az élet értékelése) a számot növelni?
azt jelenti, hogy bábállam vagyis nagyon kicsi ( szinte semmi) a mozgástere diplomáciai téren
Sziasztok!
Valamiért nem tudok szövetséget kötni Luxemburggal, mert ezt írja ki:
we are not allowed to negotiate with satellites or dominions
Azt is írja, hogy bábállam:Hollandia
Mit jelent ez?
elõre is köszi
Valamiért nem tudok szövetséget kötni Luxemburggal, mert ezt írja ki:
we are not allowed to negotiate with satellites or dominions
Azt is írja, hogy bábállam:Hollandia
Mit jelent ez?
elõre is köszi
Sziasztok, május elejére megpróbálok egy újabb frissítést készíteni a játékhoz - jelenleg a kisebb eventekre megyek rá, szerintem nem árt tudni, hogy a gyakran feljövõ dolgokról pontosan mi is. Példaként itt van egy, gondolom sejtitek melyik lehet:
"Az iskolák $PROVINCENAME$ területén a kis $COUNTRYCULTURE$ kisebbségek támogatását egyesek már túlzóan soknak ítélik meg. Ennek eredményeképpen a mi $PROVINCECULTURE$ polgáraink elnyomottnak érzik magukat. Ha ennél a stratégiánál átmenetileg elnézõek lennénk, akkor technológiai kutatás terén ebbõl profitálhatnánk is, de egyúttal egy $PROVINCECULTURE$-felkelést is elõmozdítanánk, ami az uralmunk megdöntésének a kezdete is lehet majd."
"Az iskolák $PROVINCENAME$ területén a kis $COUNTRYCULTURE$ kisebbségek támogatását egyesek már túlzóan soknak ítélik meg. Ennek eredményeképpen a mi $PROVINCECULTURE$ polgáraink elnyomottnak érzik magukat. Ha ennél a stratégiánál átmenetileg elnézõek lennénk, akkor technológiai kutatás terén ebbõl profitálhatnánk is, de egyúttal egy $PROVINCECULTURE$-felkelést is elõmozdítanánk, ami az uralmunk megdöntésének a kezdete is lehet majd."
köss békét, de figyelj arra, hogy a feltételeknél be legyen pipálva a követeléseid.
azért nem tudsz -szerintem-- szoc. reformokat bevezetni mert a lakosság jól és és kevés az olyan ember a lakokosság körében kik támogatnák az elképzeléseidet. plusz gyenge a baloldal vagyis nincs nagy befolyása( a kördiagramról beszélek a politikai fülön belül)
azért nem tudsz -szerintem-- szoc. reformokat bevezetni mert a lakosság jól és és kevés az olyan ember a lakokosság körében kik támogatnák az elképzeléseidet. plusz gyenge a baloldal vagyis nincs nagy befolyása( a kördiagramról beszélek a politikai fülön belül)
Sziasztok!
Még kezdõ vagyok. Megtámadtam egy ellenséges területet,megvártam míg betölt az a zöld csík(megszállás), de míg mindig nem a birodalmam része.
Hogyan lehet az enyémmé tenni?
Még kezdõ vagyok. Megtámadtam egy ellenséges területet,megvártam míg betölt az a zöld csík(megszállás), de míg mindig nem a birodalmam része.
Hogyan lehet az enyémmé tenni?
House Divided miért van az hogy szociális reformok nincsenek, azaz már 1930-ban tartok és semmi féle szociális változás nem tudtam még állítani?
Államformát forradalommal lehet változtatni.
A spanyoloknál például a karlisták hatalomra engedésével királyi diktatúra lesz. A legjobb a HMS government (MP kormány). A demokrácia...semmi és a többi se. Királyságnál reformokkal lehet eljutni a Porosz rendszerbe, majd a HMSbe. Mexikónál decisionnal. Máshol a reakcionistákkal lehet változtatni (de nem mindenhol,valahol diktatúrát vezetnek be, nem királyságot).
A spanyoloknál például a karlisták hatalomra engedésével királyi diktatúra lesz. A legjobb a HMS government (MP kormány). A demokrácia...semmi és a többi se. Királyságnál reformokkal lehet eljutni a Porosz rendszerbe, majd a HMSbe. Mexikónál decisionnal. Máshol a reakcionistákkal lehet változtatni (de nem mindenhol,valahol diktatúrát vezetnek be, nem királyságot).
nekem is az kellene.
Sziasztok! Nem tudna valaki egy olyan mentést feltenni amiben már MO gyõzõtt az osztrákokkal szemben? Lehet hogy béna vagyok, de mindig legyõznek.