3405
Vicky 1836-1939
-
#2565 de jelen esetbe arról van szó, hogy máshogy nem jön létre a német birodalom és így a monarchiát se tudod megalapítani.
egyébként is a németek piszok gyengék ebbe a játékba az ai kb hülye ahhoz, hogy meglakítsa a német birodalmat.
de ha meg is alakulna, hogy elmenjen kolonizálni az meg már végképp lehetetlen.
Ezzel csak az a baj, hogy így kb az ai részéről azt elkönyvelheted, hogy francia,brit és orosz lesz amik fognak csinálni vmi értelmeset is minden eggyes játékba.
a franciák szinte mindig lepörgetik a britekt hiába van a briteknek kétszer akkora területük..oroszok is midnig nagyon hamar elképesztő mértékbe industrializálnak..
az osztrákok kb semmit nem fognak csinálni csak szabotálják egymást poroszország/ngf-el...
A magyarokkal meg kb annyira vagy jó mint az osztrákokkal, elindulhatsz és megszerezheted egyiptomot és ennyi.Nem mitnha amúgy ezer más alkalommal nem egyiptommal kezdted volna, még szerezhetsz részt marokkóból ha távolabb is tekingetnél, de tök felesleges, mert a magyarok nem elég fejlettek és nicns meg hozzá az a képessügük, hogy elbírjanak ennyi kolóniai területte.
csak egyiptomot az életbe nem bírod aktuális állammá alakítani, nem hogy az overseas provinciákat.
Mert egyébként európába nem lehet terjeszkedni mert nem kapsz cb-t..
ez az egész játék rákfenéje, hogy nicns cb..egyszerűen van pár unciv nemzet akiket elfoglalhats és ennyi.
ezen kívül csak a world conquestes baromságok maradnak amikkel vajmi kevés értelme van szerintem..
talán max poroszokkal van vmi kihívás meg az osztrákokkal...mert ott nem kapsz egy masszívan overpowered országot mint az oroszoknál,franciáknál,briteknél.
nem mitnha a briteket sok értelem lenne játszani..
sajnos elég hamar unalomba fulladhat a játék, mert pár játék után egyszerűen már csak ugyan azt az utat kell bejárnod. -
zoleee28 #2564 Hali!
Most kezdtem el játszani a Victoria 1-gyel, talán valaki még emlékszik rá :)
Lenne pár kérdésem:
1. Van egy csomó munkahelyem, de egyszerűen szinte semmi bevándorló nem jön... mi az égető munkaerőhiány leghatékonyabb megoldása?
2. Mitől függ a gyárak hatékonysága? 3-4-es szintűek a gyáraim, de mégis 10-30% között van az effeciency... Mellesleg ha expand-olod a gyárat, az csak a slot-ok számát köveli? Vagy azonos popszám mellett nő az előállított termékek száma is?
3. Hogy tudok államformát váltani? Mert ha a politikai információkra kattintok, ott csak a pártot, a szociális és a politikai reformokat tudom váltogatni... Mellesleg csak ez a 4 párt van az egész játékban? (liberális, katolikus, legitim és forradalmi?)
4. A lakosság növekedése mitől függ? Mert nekem stabilan 0,1% az összes provinciában.
5. Az egyik terméknél láttam, hogy 1.16 a needs, de az összes gyár együtt csak 0.6-or igényel, akkor mi a maradék?
Köszi előre is a válaszokat! -
DarthGeri #2563 Én még nem vagyok vicky 2ös nagyöreg (a játék már meg van,de még nem raktam fel) de ezt belépek más nemzettel, dolgot nem komázom... Valahogy jobban szeretem saját erőből megverni a gépet vagy elérni a céljaimat.
Persze ha a magyarokkal csak így lehet játszani akkor a játék elején egyszer meg fogom tenni. (Ez kb olyan mikor megiszod az első sörödet és aszondod, hogy most kipróbáltam, de soha többet nem iszok... )
Ennek ellenére nem jelentene kihívást úgy a játék... -
#2562 de ebben az esetbe nem jön létre, szóval akkor alacsony presztízs kell:)
de a legegyszerűbb trükk, hogy belépsz a poroszokkal hadat üzensz a franciáknak,belépsz franciákkal megadod magad, majd folytatod ausztriával és ebben az esetbe nyilván megfogja alapítani a birodalmat az ai...
de még szüksége van ezen felül a német államokra, hogy szférába legyen nekik.
tehát neked át kell őket engedned nekik...de ezen felül még mindig ott van az, hogy mivan ha a franciák elveszik tőlük..:S
sajnos a németek meg osztrákok AI irányítás alatt kb arra jók csak, hogy szépen lecsússzanak az alsó házba a GP-k közt..
a franciák hihetelenül OP-ok az oroszokkal egyetembe..
Az ai meg egyszer nem fogja tudni létrehozni a nagy német egységet ami talán versenyképes lenne a franciákkal vagy az oroszokkal..
legtöbbször már a kis egység is gondot okoz nekik.
de a kegrosszabb mikor kb ez a 2 ország beragad annál, hogy egymás országait szférázgattják és értelemszerűen eggyik se jut előrrébb..míg eközbe a franciák agyonkolonizálják és iparosítsák magukat,az oroszok szintén..britekről nem is beszélve..míg ausztria,poroszország meg szép lassan lecsúszik.
-
hana1 #2561 Nem kell feltetlen alacsony presztizs felteve hogy a Nemet Birodalom letrejön. Nekem azert nem szokott összejönni a Monarchia, mert sosem tudom a cons.-ot olyan magasra feltornäzni. A többi feltetel megvan. -
#2560 a Monarchiához alacsony presztízs kell.
80 talán, szóval mire eljutsz a szükséges tech-ig valószinű sokkal több presztizsed lesz már.
-
hana1 #2559 "A House Divided"-et vedd, 2.31 patch az utso´
Magyarorszägos verziorol nem tudok, de ha Ausztriäval kezdesz es elengeded M.o.-t, akkor lehetsz velük. -
DarthGeri #2558 Sziasztok,
Még nem játszottam és nem is nagyon ismerem ezt a játékot,de nagyon érdekel (hoi2-3ba szerelmes vagyok)!
Kérdés:
Megvenném, de jó lenne rögtön egy javított patchekkel, kiegészítőkkel felturbózott verziót beszerezni. Mit javasoltok melyiket vegyem? És ha tudtok ócsó beszerző helyet az is érdekelne...
Ja és hallottam, hogy van már Magyarországos verzió is (na ez kiváltképp izgat). Honnan lehet letölteni vagy megvenni?
Előre is köszi! -
Kacyking #2557 Helló
Lenen eg apró problémám.Nem tudom megalakítani a Monarchiát mert egyszerűen sosem sikerül a poroszoknak megalakítani a Német Birodalmat.Nem mernek nekimenni a franciáknak.
Tudtok valami megoldást rá? -
Lacikap #2556 a kérdés, hogy van-e valakinek ötlete erre a hibára?! -
Lacikap #2555 Lenne egy kérdésem, hátha valakinek már volt hasonló!
Egyik nap játszottam és kilépés után összeomlott az új amd radeon illesztőprogi, visszatettem a régit, de az istennek se tudom elindítani teljes képernyőn a progit.
a settings.txt-t is variáltam már, hatástalan! -
Tcsm #2554 Hogy,hogy egy 1k fős katonai népből 3k-s sereget lehet csinálni?
-
Tcsm #2553 Hogy,hogy amikor az iparnál ha rámegyek, hogy ként termelő gyárak mutatása akkor kijön a munició gyár pedig a lőszer termelő gyárak mutatására nem mentem rá.De így van ez több gyárral is csak más termékeknél.AKi tudja a választ pls írjon. -
Tcsm #2552 Köszi,hogy elmondtad így már minden világos.:) -
#2551 Infamyval kapcsoaltba lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyi az mikor már a világ le akar containelni?
a francia kampányomba már 200 felett járok, de eddig egyszer se akartak lecontainelni.
igazából minden téren második vagyok és a briteket leszámítva kb 150 pontal túlszárnyalom katonailag az összes utánnam lévő nagyhatalmat.(+ rengetegen vannak szférába és szövetségbe) -
#2550 nos lehet azért, mert nincs elég lakosságod hozzá.
az alap victoria 2-ben a saját elfogadott kúltúrabeli emberek után kapsz nat focus pontokat.
a population tabnál ezt jelzi a nemzeti fókuszokkal egyetembe, hogy mennyi van és mennyit használsz ezekből.
a tech önmagába nem ad nemzeti fókuszt, csak a maximumát növeli. -
Tcsm #2549 Üdv,van egy problémám:kifejlesztem a kultúráknál,hogy kapjak még egy nemzeti fókuszt de amikor egy másik tartományt akarok fokuszálni azt írja ki nincs több nemzeti fókuszom.Miért van ez?Aki tudja a választ pls írjon. -
nik1995 #2548 *Nicolas -
nik1995 #2547 Ma este kezdunk egy uj victoria II jatekot ha valakinek kedve van csatlakozni irjon nekem skypra.
keres: Jokesz Niolas -
Kacyking #2546 Hol lehet nemzeti fókuszt beállítani? Nem találom. -
#2545 már leszoktam a warezkodásról:)
-
Lacikap #2544 Szia én megvagyok, egyedül a zenei fájlokat cseréltem le nekem tetszőre, de az ugyis mindegy!
Tehát kész vagyok a gamere!
Emil, msn: [email protected]
Keress megy légyszi ezeken! -
massFx #2543 ehhez nem kell egyetem..:) megadtam a linkeket, ahol le lehet tölteni a kieget + a patchet + a magyarosítást..:) -
#2542 :S
Sajnos nekem csak az alap verzió van meg:(
kár szívesen kipróbáltam volna multiba, biztos fasza lehet. -
massFx #2541 Ahhoz hogy multizni tudj velünk az alábbiak kellenek..(sorrendben)
1. http://thepiratebay.se/torrent/7004463/Victoria_II_A_House_Divided_[full_setup][v2.1]
2. http://thepiratebay.se/torrent/7265611/Victoria_2__A_House_Divided_2.31_patch
3. magyarosítás https://skydrive.live.com/?cid=7199c613c02c06bf#cid=7199C613C02C06BF&id=7199C613C02C06BF%21105
Ezt nem az alapjáték könyvtárába, hanem a Hause Divided/localisation nevű mappába kell rakni!
tegnap amúgy egy 6 órás partit nyomtunk le.. jó volt:)
-
Brave89 #2540 Pls annál tartalmasabb választ írjatok hogy "tört verziód van" Gyanítom az itt lévők igen nagy százalékának is az van. -
Brave89 #2539 Egészpontosan ezt írja a patch telepítésénél:
"Could not find A House Divided installed" Szal hogy nem érzékeli hogy fel lenne installálva. Ti ezt hogy oldottátok meg? -
Brave89 #2538 milyen okosságot tud ez a mod? Sok event Magyarországhoz vagy mi? -
Brave89 #2537 Ti mind 2.31-es patchel toljátok? btw: mi más ebben a patchben az alapkiegszítő játéktól? -
Brave89 #2536 Ezt nem értem. Úgy tudom automata kéne felismernie, hogy telepítve van a játék(magától). De ezenkívül próbálkoztam azzal is, hogy beraktam a játék (house diveded)mappájába a patchet de ugyan ez volt. -
Lacikap #2535 Még anyit, hogy leirhatnád ide, hogy mit hová kell telepíteni, hogy meg tudjam/uk csinálni.
Aztán már csak finomítani kell rajta. -
Lacikap #2534 Nincs skyp-om és nem is akarok, de msn van ha jó, xfire, ts, gameranger....?!?! -
Totoka88 #2533 Én is benne lennék egy multiban!
Ha lesz valami, akkor írhattok a [email protected] -ra, itteni üzeneteket nem veszem észre mindig. -
nik1995 #2532 Valaki nem tudja hogy hogyan tudom kitolni a victoianak a jatekidejet? -
Lacikap #2531 Engem jelentem érdekelne! -
massFx #2530 Vkit érdekel multi Victoriával?
tegnap toltunk egyet 4en, nagyon jó volt.
Természetesen megadjuk, mit hova telepíts. A játék 95%ban magyarosítva.
-
massFx #2529 lehetséges, hogy véletlen a patchet az alapjátékhoz raktad és nem a kiegészítőjéhez...
-
Brave89 #2528 Sziasztok,
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az istenért sem tudom fel patchelni a victoria 2 house divededet 2.31-es patchre, mert úgy érzékeli, mintha nem lenne feltelepítve. Tudtok erre valami tippet adni? -
gatoth #2527 Franciák szerintem azért durrannak be annyira, mert luxuscikkeket gyártanak, és azokra több pont jár. Ilyen luxusbútor, luxusruha sokat dob a dolgon... -
#2526 Elkezdtem az első mormális kampányom a franciákkal, mert kiváncsi voltam miért pörög fel azoknak mindig olyan iszonyatos tempóba a gyárszntjük.
hát nem foglalkoztam vele sokat, sőt még a gazdaságot is letojtam és a legnagyobb államokba katonára tettem a nat.focust.
a gyárakra kb csak 1-2 techet raktam és így is iszoynatos bevételeket termelnek.
Azért a Poroszokkal kicsit kemény hogy egy francai,orosz,osztrák hármassal kell farkasszemet nézni.
most járok 1860-ba de már az egész Dél amerikai kontinens a befolyásom alá tartozik,Braziliából már csak 3 kicsi tengermenti provincia maradt:D(kivéve a maradék brit és holland guyanát.illetve kolumbia amcsi szférában van.
Európából a 3 olasz nagyállam az elejétől az én szférámba van, az első brazil invázió alkalmával kértek két kisebb szeletet egymás mellet van Brazil Piedmonte meg Brazil Szicília.
Ezután siettem minél előbb a brazilokat körülvevő államokat beszférázni.
hiába,piszok nagy ország...egyrészt alábecsültem őket ahogy később a perzsákat is és felkészületlenül támadtam..hadseregre alig fejlesztettem, de mégis leginkább abba haltak bele az embereim amikor átkellett kelni a nehéz terepeken..
Ezután Elindultam Perzsiába is, szerettem volna india mentén is egy nagyobb területet.
A második Brazil invázió már egyszerűbb volt, mert akkor már minden körülöttem lévő ország, nem mind, de ilyen paraguay meg uruguayok nem nagyon számítanak.
Jó lett volna, csak közbe szóltak az amerikaiak.
Láttam, hogy a Mexikóiak még egy csomó észak amerikai nyúlvnnyal rendelekznek, gondoltam jó lesz őket is beszféráznom, usa ellen hasznos lehet.
Igen ám, csak kirobantották a második területvisszaszerző háborújukat, ahol piszkosul elkenték volna a mecikóiak száját, hatalmas emberfölénybe.
Na akkor gondoltam beszálok a státusz quó fentartásáért,mert nem lett volna jó ha a leendő pajzs államom gyengül.
Ez egy elég masszívan 2 frontos küzdelem, de brazilok ellen volt segítségem legalább.
Ekkor már a poroszokkal is szövetségbe voltam és elvileg az összes szövetségesem az amcsik ellen is bevonult, de nem őket támadták hanem a brazilokat:D
Na ekkor kezdődött a móka, eddig is volt 2db szálító floottám amit használtam, ezekkel mindig szálítottam észak afrikából vagy franciaországból az embereket a csatatérre, mert mindig úgy voltam vele, na perszia ellen is elég lesz ez a 30k katona,gyengék ezek, aztán azon eszméltem h folyamatosan alázzák a katonákat a harcba:D
Bár nem volt nehéz dolgom, mert az amerikai sereg épp nyugaton a mexikóiakkal foglalkozott.
én keleten new york-tól indítottam a fővonalat és egy kissebb egységet ami az ott lévő gyarmataimon állomásozoott floida felől kezdtem el elfoglalni.
a tervem az volt, hogy elfoglalom szépen 2 irányból a teljes partvidéket és mire oda küldi az egységeit addigra már újra egyesíthetem őket, végül is megint nem vittem elég embert és így kicsit meghosszabítottam a dolgom.
bár hajók terén nagyon el voltam maradva.
végtére is elfoglaltam a fővárost és úgy már rögtön elfogadta a státusz quót.
közbe lezáródott a 2. Brazil invázió és a poroszoknak is lett egy része Brazíliából:D
De a játék ezután cseszett csak ki velük:D
rövid távon 2 border incidenst is kaptam és gyors egymásutánba infamy nélkül vérzett ki brazília.
Mexikói Brazília is megszületett, a poroszok kijebb terjesztették picit a hátáraikat,paraguay elkérte brazília legnagyobb tartományát és Bolíviából is egy elterpeszkedett csík lett végül is.
A többi meg az enyém lett.
már csak a britek és a hollandok zavarják a képet,csak sajna szövetségbe vannak.