3405
Vicky 1836-1939
-
blitzkrieg1 #2245 En a torokokkel voltam igy 1840-ben. 2x tuleroben voltak. Hagytam oket bejonni az orszagba, megvartam amig a seregeik eltavolodnak egymastol, aztan szep lassan egyiket a masik utan szetvertem. -
#2244 A megfelelő tábornok megválasztása is fontos egy csatában. Ha a védelmi képessége 3-4 akkor képes az ellenséges ostromnak ellenállni sokszoros túlerőben is... -
Razzia96 #2243 Igen-igen ezzel énis próbálkoztam :D
cska az a gáz agész horvátországot el foglalta és egyszerűen
túl erősek a seregei ... nem tom miért pedig énis a topon vagyok a katonai fejlesztésekkel meg stb .. :D -
browing #2242 hazai földön mennyire hagytad őket bejöni? úgy értem, hogy elfoglaltak 4-5 provinciát vagy csak átlépték a határt?
mert ugye ha ő foglal addig a serege létszáma folyamatosan csökken, csak meg kell várni azt a létszámot amit te egy összevont sereggel képes vagy lezúzni. amiket meg már elfoglalt visszafoglalód ami ugye gyorsabb folyamat az előzőnél. ha így csinálod akkor egy nagyobb sereggel rendelkező országot is lelehet győzni védekező háborúban. -
Razzia96 #2241 Meg oldottam a problémát :DDD
Viszont egy tanácsot kérnék
Én 9. vagyok a rang listán az olaszok meg a 7.-ek
és nem kerülhetem el hogy meg támadjon persze a szövetségesem a Német Birodalom meg dosztig nem áll ki mellettem pedig én minden csatájába ott voltam (egy újabb hiba az Eu3-hoz képest)
nah szóval mit tanácsoltok :D
magyar földön kicsi az esély arra hogy le győzzem őket már próbáltam
lehet hogy be kéne hatolnom és be foglalni Rómát ?
ha ki bírja a seregem -
Razzia96 #2240 Valamiért mindig le áll a játék egy bizonyos időben ..
már újra raktam a gamet meg minden de ugyan úgy
valaki valami tanács ? -
aadam #2239 hát nekem még mikor jó kapcsolatban vagyok a nagyhatalmak akkor se igen akarják elfogadni, pedig 0 a becstelenség, 150-200-as kapcsolatnál is visszautasítják...
amúgy az hogy lehet hogy mindig csak az én háborús indok készítésem derül ki? ha én kezdek egy gyártani az már a negyedénél kiderül ha a gép gyárt akkor meg kb sose derül ki, meg mindig csak én kapom a becstelenség pontokat... -
blitzkrieg1 #2238 Ra kell moccani az aranybanyakra. Marokkonak van egy, Egyiptomnak szinten, az Indonez szigeteken szinten vannak. Ezeket ha elfoglalom, nem is kell adozni a lakossagot es lesz jovedelmem is. -
Razzia96 #2237 a másodikat már sikerült meg oldanom köszi :D
aztán r jöttem hogy az Oszmán Birodalom érdek szférájába tartozok és azért nem tudtam csinálni semmit -
#2236 A lakosság a rossz egészségügy miatt csökken, ki kell fejlesztened technológiákat és az egészségügyi ellátást kell növelned.
A "justify war"-ral csinálhatsz casus bellit,azután üzenhetsz hadat.
Szövetségkötéshez a kapcsolatot kell növelned. Érdekszférában levő, vagy bábállam a szövetségesed lesz (ha addig nem ajánlotta fel).
Nagyhatalomnál akkor köthetsz szövetséget, ha leégett (magas a háborús kimerültség), vagy ha jóban vagy vele. Tapasztalat,hogy ha leszereled a hadsereged, az USA szövetséget ajánl. -
Razzia96 #2235 1. Miért csikken a lakosság ? ....
Mindenünk meg van szinte nem adóznak semmit munkájuk van dögivel de vándorolnak ki a gyarmatokra
2. Miért nem tudok tárgyalni egy állammal se ?
egyszerűen nem tudok semmi csinálni ... nem enged hadat üzenni, szövetséget kötni semmit se .. -
#2234 Ez a vám. Ezzel jó sok pénzt vághatsz zsebre nagy hatalommal, de minél magasabbra veszed, annál rosszabb lesz a kapcsolatod a többi hatalommal.
Ezért érdemes 0 közelében tartani, de én inkább 15 körül tartom, akkor a lakosság jobban él (mivel ez védi a hazai gazdaságot), tapasztalataim szerint jobb a kapcsolatod a többi országgal, mint nullánál. -
blitzkrieg1 #2233 Magyarorszaggal szerintetek mik a legfontosabb techek az elejen? -
blitzkrieg1 #2232 Akkor vegulis nem nalam van a baj, hanem a vilaggazdasagban. Nem termelnek annyi termeket, ami eltartana a fejlettebb nepesseget. Ha magasabb a presztizsem, akkor az en popjaim jutnak hozza eloszor a szukseges termekekhez? -
browing #2231 ennek ellenére nekem tetszik :D -
baph #2230 na játszottam ezzel a Viktoria II-vel..sztem borzasztó szar az EUROPA UNIVERSALIS III-hpz képest.. ugyanis semmire sincs ráhatásod ha normál állam vagy, ha benne vgay az első 8ban akkor vmivel nagyobb a mozgástered, de itt nem lehet valoban menedzselni egy országot...
Biztosítékot nálam az verte ki, mikor egy 7ezres felkelő sereg teljesen megsemmisitette a 30ezres vezetővel rendelkező, jol kiképzett seregem!
Kereskedelemre semmi ráhatásod nincsen
nincs kémkedés
baromira csal a gép (pedig én is csaltam kicsit :) nade az AI...:) )
Az elgondolás a társadalmi csoportokról jo, de gyakorlatilag nem működik: akármit cisnálsz az adókkal, enmzeti fokusszal, politikai döntésekkel, fogy a lakosság.. szóval semmi ráhatásod nincs semmilyen menedzselési folyamatra sem
gyárakat hiába nyitsz, azok becsődölnek pedig minden alapanyaggal rendelkezel, munkásokkal, techekkel...
ez volt az utolsó napom ezzel a "játékkal"
:)
aki ezzel játszik, váltson EU3-ra..ott leglaább tényleg lehet is játszani korrekt modon:) -
baph #2229 igen, arra gondoltam.. Tehát ha minél jobbra tolom, annál jobban nő a vám? -
browing #2228 a tarifára gondolsz?
ha igen az akkor az (én tudomásom szerint) a vám.
akkor jó magasra tenni, ha jó a bürokrácia és sok terméket jön-megy az orszába/ból
-
baph #2227 Ez micsoda?
-
baph #2226 ez micsoda?
-
browing #2225 HA csökken a lakosság foglalja el valamit, egyből megnő.
de hiába kicsi az adó ha a paraszt vagy bárki más nem kapja meg / nem tudja megvenni a társadalmi osztályának megfelelően a javakat.
teszem azt egy pap vagy tisztnek nem csak bór meg stb. kell hanem például dohányárú is.
-
blitzkrieg1 #2224 Valami mintha tenyleg el lenne rontva az AHD-ben.
Csak az arisztokratakat adozom, tobbinek nulla az adoja, vamok 35%-on, oktatas, burokracia maxon es megis folyamatosan csokken a papok es burokratak szama. Ez miert van?
Tovabba az orszag (Magyarorszag) lakossaga is alig no napi 50-100 emberrel, pedig nincs kivandorlom. -
Razzia96 #2223 Rendben köszi :)
És nagyon csökken az ország létszáma ... mit lehet ez ellen tenni ? :O
Persze az ilyen reformokon kívül ami a bevándorlókat vonza :D -
browing #2222 -ha az uralmon lévő párt full citizenship politikáját követi
-vannak ilyen felugró ablakok ott arra mész rá, hogy növekedjen az asszimiláció (ugye ez magától jön ez ablak, random módon, úgyhogy nem egy tuti megoldás)
-besorozod a beolvasztásra szánt nép fiait és csatába küldöd őket az első frontba harcolni az általad preferált nép helyet. -
Razzia96 #2221 Nah minden zsír :DD benne vagyok a nagy hatalmak listájába :O
De hogy tudok gyorabban asszimilálódni ? -
#2220 Iskolarendszer a szociális fejlesztéseknél, de pár országnál van pluszban is: Németország: Hadigépezet- Iskolarendszer Svájc, Svédország: kapitalista iskolarendszer.
Az AHD-ben lassabb a fejlesztés, az asszimiláció, minden drágább - Nagyobb kihívás :D -
blitzkrieg1 #2219 Az iskolarendszer hol van, mert meg nem vettem eszre.
"erősítés, regional experience" ezek mik?
A kulturaban en is fejlesztem, de meg igy is nagyon keves pontot kapok. Amig nem volt AHD-m 1840-re mar 20 pontot kaptam, most 1840-ben 7 pontom van. -
#2218 arra is van fejlesztés, ami megkétszerezi: a kultúrában, balról a 2. sor, de közvetetten az utolsó is (erősítés, regional experience és a papok ösztönzése, meg az oktatás hatásfokának emelése és az AHD-ben az iskolarendszer fejlesztése. -
blitzkrieg1 #2217 Bukovina nem volt a mienk, csak az 1200-as evekben.
A Divided House-hoz hasznaltok valamilyen modot?
A AHD-ben nem tul keves fejlesztesi pontot adnak?
4 ev mire kifejlesztettem egy uj technologiat. Napi 7 pontot kapok Magyarorszaggal. Megnezem majd Anglia vagy Poroszorszag mennyit kap, de szerintem ok se sokkal tobbet. -
#2216 Az AHD-ban jobb a hadseregek megjelenítése, valósághűbb (pl:vasutak)
nemtudsz ész nélkül háborúzni, hanem csak casus belli szerzésével.
Más a görgetés (engem eléggé idegesít), de attól még jobb.
És kezdhetsz 1861-ben is. -
#2215 Szerintem Razzia96, még a régi 1.2-es victoriával nyomod, ott tényleg nincs Magyarország. Frissítsd 1.3-ra és ott már van olyan:
Politika>Nemzetek elengedése>Magyarország>Játssz mint.
De van pár hiba a patchnél: Burgenlandot, Fiumét és Bukovinát kivették Magyarország alól, de azt a History>Provinces>Austria almappában vissza lehet csinálni. (Én már jó párat megváltoztattam :) ) -
#2214 1.4-es patch eddig csak a House Divided kiegészítő megjelenésével vettem észre, de a nyelvi fájl csupán 14 soros, ami messze elmarad a többitől. Asszem ebben jelent meg a I.VH-s katonai öltözetek 1910-es évek körül a kiemelkedőbb nemzeteknél, de nem sok extra van benne ebben a patchben. -
blitzkrieg1 #2213 A House divided a legujabb, asszem. -
baph #2212 a Viktoria II-nek mi a legújabb patche? mert a hivatalos weboldalon csak 1.3van fenn a legujabbak közt..viszont a googleben 1.4 torrent oldalakon található.. sztem ez virus..vagy tévedek?
-
blitzkrieg1 #2211 A nepesseg 2%-a kell legyen burokrata idealis esetben? -
blitzkrieg1 #2210 Meg lehet epiteni gyarakat mas orszagba is, azzal novelve a befolyasod, de ezt meg nem probaltam ki. -
blitzkrieg1 #2209 Nem lehet gyorsitani. Esetleg meg azzal, hogy leviszed az adokat, de nem biztos. Vagy ha sok reformod van es sok a bevandorlo, akkor talan azok is jonnek.
Azert jobb, mert talan elethubb. Nem lehet csak olyan konnyen hadat uzenni barkinek. Kell egy haborus ok, aminek a megszerzese akar fel evbe is tellhet. Meg ha jol vettem eszre, akkor itt a gep agresszivabb, tobbet haboruzik. 4 evet jatszottam eddig a jatekban es mar vagy 10 haboru volt, ha nem tobb. Addig elteltek evtizedek es senki nem harcolt, csak en. -
baph #2208 miért jobb? -
Razzia96 #2207 Lenne egy olyan kérdésem hogy gyárat akarok építeni :D de nincs szakmunkás :D gondolom akkor a gyár meg csődbe fog menni :D
raktam Fókuszt az egyik tartományra hogy nőljenek :D és tud még valaki tanácsot adni hogy ezt a folyamatot hogy tudnám gyorsítani ? -
blitzkrieg1 #2206 AHD szerintem jobb.