Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gyorsan összedobom hogy ha az osztrákok csinálják meg a South Germaniát akkor õk is benne legyenek ne csak egy bábállam jöjjön létre..
Igaz, plusz elveszek ebbe a sok ilyen olyan fejlesztésbe...
Kopiati
A helyedben semmit😊 Így is nagyon vissza tudja fogni a dolgokat egy uncivnél, vagy alacsony literacynál.

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Értem, köszi!

A különbözõ gyárakhoz milyen fejlesztést kössek?
Kopiati
Tartozás egyenlõ folyamatos kamat törlesztés (nem töke), ez a adósságos grafikonok felett látható.
Reapy cb: Egy csõdbe jutott országot fegyverrel tudsz adósságai visszafizetésére kötelezni. (lásd majd a valós példát Görögországon 10 éven belül, leverik rajtuk az fix...)
Ha a gyarmaton (kis favela jel a terület ablakának felsõ részén) az adminok száma 1% lesz az ott élõk körében (adm eff 100%) akkor tudod állammá tenni.

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Kopiati
Mert te is létre tudod hozni az Egyesült királyságot (mivel létrehoztad Írországot, ezért, látod, mi kell az egyébként létezõ Egyesült királysághoz (ez látszik Dél Afrika ként ha felszabadítod)

Még lenne egy kérdésem😊
Írországgal vagyok. A Diplomáciai térképen miért van sárgával áthúzgálva Britannia?
Mikor lesz egy gyarmatból gyárasítható régió?
A Repay Cassus Belli mit takar?
Vas és a fa jelenleg is az.
Ha vannak ötleteid a gazdasággal kapcsolatba, amiket eddig is írtál én szívesen várom és amit tudok megvalósítok.

Ha tartozom a banknak az mért rossz? Mivel jár?
Kopiati
A vasút ára a kiegészítõben is drasztikusan fog majd emelkedni, hogy ne legyen a railroad-spam😊 (kapitalisták 1 év alatt felépítik az egészet stb...

A gyárakat én nyersanyag függõvé tenném (egy részét) ne lehessen acélt, üveg, stb dolgokat nyersanyag forrás nélkül csinálni.

Írországgal vagyok, mivel kiváltam a angoloktól a fejlesztéseket megkaptam ezért elég jó pozícióból indultam, viszont még mindig a normális 10-20%os adók mellett nem tudok pár dandárnál többet fenntartani.
Pl az elején meg mivel horribilis összegekbe kerülnek a gyárak az eredeti 1-2000hez képest, nagyon lassan tudtam csak elkezdeni. Plusz durván felemeltem a cement, steel, iron és machine parts mennyiségét minden építkezésért emiatt nagyon lassan is gyûlik össze.
Az elsõ gyáram cement gyárvolt...csupán 12 000be került😛 kb 1 év volt mire összejött az alapanyag.

55-be a jelenlegi világpiaci árak alapján egy Small Arms Factory 39 000-be kerül.
Vas: 520
Cement: 1040
Machine Parts: 200

Egy vasút 6500-ba.
Timber: 200
Steel: 200
Cement: 200

Egy dandár:
Regular Clothes: 100
Small Arms: 100
Konzerv: 100
Egy fenntartását nem tudom hol lehet megnézni..
Lehet fejlesztésekhez kötöm már az elején a gyárak nagy részét vagy az egészet.

Nehezítések miatt nálam 1855-ben:
--------Gyárak--Dandárok--Hajók
Anglia: 85; 112; 47
Francia: 49; 50; 10
Ausztria: 4; 23;3
Orosz: 9; 14; 4
A játékhoz a legutóbbi patch a szeptemberi 1.4-es, nem igaz?
Lenne valaki oly szíves linkelne egy oldalt a paradoxoson kívül ahonnét lelehet szedni.
elõre is kösz...
Kopiati
Anglia 5-600, Kína 150-250 (amíg fel nem pofozzák), a többi az 50 körül, inkább alatta, mint felette.

Az igazi nehezítés az lenne, ha nem tudnál machine parts-ot szerezni (az elsõ részben iparosítani szinte csak a precision work után tudtál) itt viszont azonnal lehet nyomatni😊

Katonaság fenntartása tényleg problémás lehet (az alap az nevetséges (anglia 600 dandáros hülyeséggel) de itt a soldier popokat kéne a fejlesztõknek újragondolni, mert borzalom😊

Összehasonlítás végett letudnátok írni hogy 1850 környékén az alap játékba mennyi dandárja, hajója, gyára, ipari pontja van a Top 5 országnak?
Én most a saját magam által megnehezített játékba kezdtem gy aféle teszt kört. Írországgal vagyok.
Nehezítések:
4-5000be kerül(5szöröztem a szükséges fegyver, muníció és egyéb dolgaikat) a gyalogos és a fenntartása is 2-3 szoros
További katonák is drágultak
Gyárak 5000 fõsek viszont 10k-tól 50 000-be kerülnek függõen a politikai párttól, világpiaci áraktól.
Erõdök, kikötõk, vasutak is lényegesen drágultak

Pl 20-szorosára emeltem a cement mennyiségét a gyárakhoz, 10szeresére a fémet és 5-szörösére az alkatrész szükségét.
Kopiati
Ha valaki szenvedni szeretne, akkor ajánlom Szerbiát😊

Kopiati
A családjuk meg éhendöglik😛 aztán emigrálnak a vérbe😊 aztán ott már nem sírnak, hogy asszimilálódni kell...

Hmm...Szerintem, ha levonást akarsz adni a megszállt területeknek akkor az legyen olyan 50%-os levonás illetve büntetés az outputra és az inputra. Ez vígan szimulálja azt, hogy egy megszállt területen a másik nemzetiségû munkások gondolnak egyet és nem melóznak annyira mintha a saját hazájuk gazdaságát támogatnák vele. 😊

Szerintetek a megszállt területek kapjanak output, input és egyéb levonásokat?
Annyira talán mégsem jött be a Vrrp. Vannak benne jó dolgok amiket átveszek mindenképp. Pl: drágább katonaság, gyárak. A munkaerõt lecsökkentem én is de csak 5000-re.
Plusz én kicsit növelem az alap diplomáciai pontok mennyiségét és a civ országokat 2 régiótól...vagy 3tól annektálhatóvá teszem.

Voltak dolgok amikhez nem bírtam hozzá szokni...
Ebbe a VRRPModba nem értek pár dolgot.
Pl a legfontosabb: Honnan Lesz Hardware-om, mert kezdtem egyet skóciával de 2 év alatt egy gyáram se épült meg mert nem tudtam beszerezni sehonnan, az országba meg 0 a termelése.

2. Direkt van hogy a reformoknál akármennyit lehet ugrani, nincs már sorrend? És miért tüntek el az elõnye? Én megléptem 0-ról a max egészségügyi ellátást, mégis csak az alap egészségügyért járó +1%ot kaptam meg.

Mondjuk a sok pop growth lehet a techekkel ki lett egyensúlyozva, mert ezeket összeadva az eredeti technológiákkal, elég drámai lehet a népességszám a végére
common/issues
Nem rossz😊 Melyik txt-be vannak ezek?
Politikai:

immigration_policy = {

nobody_gets_out = {
global_immigrant_attract = -1.00
}
quota_immigration = {
global_immigrant_attract = -0.5
}
open_immigration = {
}
naturalization = {
global_immigrant_attract = 0.50
}

}
conscription = {
next_step_only = yes
mandatory_service = {
mobilisation_size = 0.04
mobilisation_economy_impact = 2
global_immigrant_attract = -0.05
global_pop_militancy_modifier = 0.01
}
four_year_draft = {
mobilisation_size = 0.03
mobilisation_economy_impact = 1.5
global_immigrant_attract = -0.02
}
two_year_draft = {
mobilisation_size = 0.02
mobilisation_economy_impact = 1
}

mobilisation_size = 0.01
mobilisation_economy_impact = 0.5
global_immigrant_attract = 0.02
}
no_draft = {
mobilisation_economy_impact = 0.25
global_immigrant_attract = 0.05
global_pop_militancy_modifier = -0.01
}

}

minorities = {
next_step_only = yes
oppression = {
rules = { primary_culture_voting = yes }
global_immigrant_attract = -0.1
}
limited = {
rules = { culture_voting = yes }
}
protected = {
allow = { not = { citizenship_policy = residency } }
rules = { all_voting = yes }
global_immigrant_attract = 0.1
}
Szociális:

pollution = {
administrative = yes
next_step_only = yes
no_controls = {
global_population_growth = -0.001
}
trinket_envir = {
factory_maintenance = 0.1
administrative_multiplier = 1
global_immigrant_attract = 0.01
}
low_envir = {
factory_maintenance = 0.2
administrative_multiplier = 2
global_population_growth = 0.001
}
acceptable_envir = {
factory_maintenance = 0.3
administrative_multiplier = 3
global_immigrant_attract = 0.03
global_population_growth = 0.002
}
good_envir = {
factory_maintenance = 0.4
administrative_multiplier = 4
global_immigrant_attract = 0.04
global_population_growth = 0.003
}
}

child_labor = {
next_step_only = yes
administrative = yes
child_labor_legal = {
global_population_growth = -0.001
factory_throughput = 0.05
}
child_labor_restricted = {
}
child_labor_illegal = {
global_population_growth = 0.001
factory_throughput = -0.05
}
}

education = {
next_step_only = yes
administrative = yes
elite = {
}
church = {
research_points_modifier = 0.05
}
public = {
research_points_modifier = 0.1

}
}

arts_endowment = {
administrative = yes
next_step_only = yes
no_endowment = {
}
small_endowment = {
administrative_multiplier = 1
prestige = 0.01
}
medium_endowment = {
administrative_multiplier = 2
prestige = 0.02
}
large_endowment = {
administrative_multiplier = 3
prestige = 0.03
global_immigrant_attract = 0.03
}
massive_endowment = {
administrative_multiplier = 4
prestige = 0.05
global_immigrant_attract = 0.05
}
Ha leírjátok milyen reformok voltak benne és mit csináltak akkor a decisiokat még talán megtudom írni.
Kopiati
Új üzenet kezelés a kiegészítõben:
Olvass bele...

Kopiati
A koncepció jó, csak pl a rézbányák "virágkora" a 20. század, nem értem miért van rézbánya😄

Ezekre a hibákra gondoltam én is. 😊 Nálam a politikai pártok alja is el volt csúszva, diplomáciánál meg rosszul lett megírva (vagy cska rossz verziót szedtem le) a casus belli rész, mert ilyenek is vannak "{..." satöbbi... Kár érte, mert ha jól megcsinálnák, a koncepció szerintem jó lenne az új reformokkal, gyárakkal.. Talán késõbb még csiszolgatnak rajta.
Kopiati
A POP demandtól isten óvjon mindenkit...😊

Az új gyárak új termékei lelógnak a képrõl, ami elég ocsmány😊

Azt hogy egyesíteni lehet-e õket nem tudom, mert nem értek hozzá sajna. Egy két beállítást szoktam (tudok) csak átszabni..
A pop demand mod is letölthetõ innen:

http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?537386-PDM-3.1.1-download-feedback-thread.&s=4f842abc0b028572612fac0ebb7a1b28

Nem kell bejelentkezni hozzá. A 3.-tal kezdõdõ verzió 1.3 patchhez, a 4.-tal 1.4 patchez való.
Egyébként nem rossz az sem, de nekem elég csúnya hibák voltak benne. De amúgy a sok új reform, gyárak stb. tényleg nagyon jók, csak ezeken javíthanának
Lehet rá se kell szabni. A legutóbbi játékomban Németországgal elpics.ztam Ausztria-Magyarországot, lenulláztam a teljes hadseregét. Aztán a béke után jakobinus felkelés tört ki elfoglalták a fõvárost, demokrácia lett, és a neve: Danubian Confederation. Egy pillanatra azt hittem, beszálltál a csapatukba... 😄
Belenéztem a VRRP-be, nagyon jónak tûnik! Erõsen gondolkozom hogy a VRRP-re fogom szabni a Dunai Konföderáció Mod-ot. Még megnézném a Demand-ot lehet az még jobban tetszik, bár a leírtak alapján az lenne a legjobb ha a kettõ egymás mellett eltudna menni ésakkor erre a2-re szabnám rá a Konföderációt
A VRRP modot és a Pop Demand modot lehet egyesíteni?

Gatoth feltudnád rakni valahova a Pop Demand modot?
Köszönöm!
Jaja, ha demokráciát akarsz Mo.-n, akkor ha fellázadnak a jakobinusok, engedd nekik elfoglalni a fõvárost. 1 év után gyõz a forradalom.
Egyébként a demokrácia szívás. Annyi a különbség a demokrácia meg a Hm's government között, hogy demokráciában csak választások útján kerülhet hatalomra egy párt, te nem tudsz kijelölni. Ez meg néha elég problémás tud lenni.
Kopiati
Dél-amerikában ez anno természetes folyamat volt, ezért, ott elõbb utóbb demokrácia leszel. Egy királyságból, Magyarországon, max alkotmányost lehet csinálni. A többihez forradalom kell😊

Miért van az, hogy ugyanazokat a reformokat végrehajtva Haitin v Argentinán mást kapok mint Magyarországon (nem lesz demokrácia). Ha ez átírható, hol?

Kopiati
Ott megpróbálható a történelmi meder betartása, vannak kivédhetetlen történelmi eventek. Vannak scenariók (1. vh. ilyesmi). Más a vicky 1, sok idõmbe telt mire belejöttem, más sokkal, kiforrottabb játék, mint a Vicky 2 most (kétségtelen) de ez sokkal átláthatóbb (német egységre gondolok, ilyesmikre)

Vicky1-rõl mi a véleményed? Van olyan jó, mint a mostani? Nem játszottam vele még, én is Eu3-ról nyergeltem át, de lehet kipróbálnám azt is...
Kopiati
A lázadás is jó, mert akkor is fogynak😄

Kopiati
Akkor lehet már csak a beta patchhez kell regisztrált játék, régebben a modokhoz is kellett. De nem jelent problémát, mint a 2. eredeti Paradox játékom😊 a másik az a Victoria 1😊

a liberális felfogású nemzet politika sehova nem vezet, ha csak nem lehet a játékban föderációvá csinálni az országot, ahogy volt egy elképzelés, de szerintem nem lehet, tehát legyél kemény velük de emiatt tûrd el egy ideig h fellázadoznak.
hm verd le mindig, hidd el nekem horvát rész is magyar lett😄 öröm volt ránézni, sõt havas alföldet meghódítottam és az meg félig, de kis idõ és jobban😄 mûködik ez csak legyél kemény!

még egy ilyen percnyi gondolkodás nélküli dolog... és XD
"magad csinálnád meg Trianont???"

Ez percnyi gondolkodás nélkül.

Lehet, ha ennyire helyrebillen a végére a magyarság aránya, hogy hagyom a leválasztást, noha a horvátok esetben még így is kétséges, mert már 3x lázadtak fel ellenem...
Most próbálom a Pop demand modot. Vannak benne új nyersanyagok (ólom, réz, ló...), késztermékek (cipõ, csizma..), lehet építeni a gyárakhoz bankot meg tõzsdét, amik részvényt, meg pénzügyi szolgáltatásokat "termelnek"
Vannak benne új reformok (oktatás, ipari szennyezés, mûvészetek támogatása, bevándorláspolitika...)
Megváltoztak a techek is kicsit
Meg állítólag magába foglal vmi Great War modot is, ami nagy csetepatét ígér a végére, bár ott még nem tartok.
Meg vannak benne elég csúnya hibák is (pl. termelés ablakban a termelt értékeknél (2.fül) nem írja ki az utolsó sort)

De összességében elég jónak tûnik.