9144
-
#7061 Az hogy tonnaszám jönnek ki a játékok, nem ok a kapkodásra, sőt ezt az állítást túlzásnak is érzem. Ennek ellenére tételezzük fel hogy igaz. Abban az esetben is, akkor lenne ok kapkodásra, ha több egyenértékűnek megítélt játék jelenne meg, közel egyszerre - de mindez egyénfüggő, aki kellően el tudja magában különíteni, rangsorolni, a megjelenő címeket, nem fog abba a csapdába esni hogy kapkod, csak mert az arcába tolta az ipar a bűvös nagy marketing szövegeket és anyagokat, és a gyenge akarata, ítélőképessége, begolyásolhatósága miatt bedőlve nekik, rögtön mindenre szüksége van amint megjelenik, csak mert az ipar élfogyasztót akar belőle csinálni - nem képes kiválasztani egyszerre egyet, amelyben igazán el tud mélyülni. Aztán ha befejezte, jöhet a következő, és így tovább - így lenne értelme. Nem egyszerre 6 címen csüngeni, aztán egyikbe sem tudja magát igazán beleélni. A játékipar pedig miért lenne hibás abban, hogy jön a sok tucatsz4r (ööö elnézést - általánosabb fogyasztásra szánt termék)? A közönség a hibás, aki érdeklődést mutat irántuk, és rövid, felejthetőbb módon akarnak szórakozni, nem pedig Witcher, TES és Fallout kaliberű játékokkal, lekötve, sokáig kiélvezve egyetlen egy címet. Az ipar akkor gyárt valamit ha igény van rá, ha nem lenne, nem tennék. Utólag belegondolva kissé vicces pont a Witcher 2 topikban beszélgetni ide-oda kapkodásról, aki ilyen kategóriás művekkel játszik, úgysem áll fenn a veszélye hogy kapkodni fog, mivel az (ilyen minőségű) rpg nem a minden hétvégén (/éven - CoD, NFS és társai) megjelenik egy rész belőle műfajba tartozik. "Az egyszerűbb lelkeknek nem való az rpg" pedig maximálisan egyetértek vele téma. Ők általában viszolyog is tőlük. Ki hogyan szeretne (?), vagy akar szórakozni (?), időt eltölteni és mivel, miért, kinek a hibája (ha lehet egyáltalán így fogalmazni), annak a kifejtésére több ezer hozzászólás is kevés lenne, készült elég könyv emberek befolyásolása, robotosítás, tedd amit én akarok témakörben. :) -
#7060 Minden szavaddal egyetértek! -
Szuni #7059 Az egyszerűbb lelkek ne keressenek egy rpg-ben örömet, aki könnyed gyorsan felejthető kikapcsolódásra vágyik, azoknak ott a rengeteg fps klónhadsereg (tisztelet a kivételnek), meg az ugrom ütök vágok típusú játékok.
Ha egy rpg szépen kifinomultan kidolgozott, tele mindenféle jóval, ahhoz sztem komolyabb hozzáállás is kelljen. Persze manapság keveseknek van rá ideje belemélyülni bugyiig egy egy játékba, és órákat elpepecselni mindenfélével, pedig az lenne az igazi. A játékipar is eléggé hibás abban, hogy tonnaszám jönnek ki a játékok, és a játékosok zöme kapkod ugrál egyikről a másikra... ha kevesebb és minőségibb játék lenne, az emberek rászánnák az időt a valóban jó játékok minden apró izgi részletének felfedezésére.
Persze ez szubjektív vélemény. -
Although #7058 Pontosan erre mondtam mindent összetéve tökéletesen hozza a világot. És vannak akiknek ilyen apróságok is fontosak ettől is nagyon jó. Mert a regénybe is rákészült. Szóval ez így szép ahogy van. Tényleg végiggondolták hogy épüljön fel. Egy két dolog van ami talán nem paszol, ha jól emlékeszem a witcher beszélt róla nem csak ezüst alapú fegyver van a szörnyek ellen. Az anyagok benne is vannak a játékban csak nem különül el. De erre már azt mondanám már nagyon megbonyolítaná :) Így is sokaknak túl lett bonyolítva :) -
SaGa Jr #7057 Úgy ahogy azt a tutorial szépen elmagyarázta (és amit bármikor újra elolvashatsz). Nyomd meg a Ctrl billentyűt és az előugró menüben válaszd ki a piálást (meditáció közben lehet, tehát harcban nincs rá lehetőség). -
tgary #7056 Valaki segítene?Hogy kell italokat(macska,fecske) inni a witcher 2-ben? -
Murmur #7055 A witchereket gyerekkoruktól fogva szoktatják a főzetekhez, hogy később kibírják őket. Ezek az italok az átlagembert megölik. Még a witchereknek is rá kell készülniük az ivásra, és az ő szervezetüket is megviseli. Valójában órákig tart a hatásuk, de a játékban ez persze túl egyszerű lenne. -
Szuni #7054 A matek soha nem volt az erősségem Jogos.
Közben olvasgatva a kommenteket, valóban, nem értettem én se minek relax módba törökülni egy szimpla főzet elfogyasztásához. Mondjuk ha valami általunk kikevert - kikísérletezett hosszabb távú droggal bomlasztanánk a májunkat, mit a TW2-ben, ahhoz talán fel kéne készülni a witchernek, de egy pár perc hatású lötyiért időrabló ez a nagy előkészület. -
#7053 Ha belegondolsz, a főzeteknek pont így van értelme. Ki tudna egyébként harc közben hörpinteni? Senki ...
Itt eleve hosszú hatásidejük van a főzeteknek, és nem kerül semmibe, tonnaszám tudsz gyártani, szóval mindig lehet rajtad effekt, ha kimész szabadba.
Engem egyedül talán az zavar, hogy körülményes a megivásuk. Egy sima duplaklikk jobb lenne :) -
#7052 "A harcrendszerre új de nagyon jó, oké kicsit több ügyességet igényel mint egy szabvány rpg. "
Mondjuk Én pont a hasonló harcrendszereket szeretem ... ebbe jobban bele tudom magam élni, szükség van ügyességre, reflexre, stb :) -
Although #7051 Kár a DAO-hoz hasonlítani, más nagyon ez és nem öt évig készült. A mass effect2 meg feleennyire sem rpg az egy szimpla történetelmesélés totál lineárisan inkább akció játék. A mass effect egyel nem játszottam. A Kotor nem rossz, de ez szerintem jobb :) Ha olvastad a könyvet akkor tudod a főzetek a világhoz tartoznak, és jól használhatók pont úgy működnek mint a könyvbe. Nagyjából logika, ha sötét helyre mész akkor macska, ha harcra készülsz egyebek. De szerintem nem bonyolult nagyon. A harcrendszerre új de nagyon jó, oké kicsit több ügyességet igényel mint egy szabvány rpg. -
Hunor1 #7050 upsz sorry, csak duplán rá kell klikkelni..ohh erre nem jöttem rá hamarabb. -
Hunor1 #7049 Hali.
Kéne egy kis segítség.
Hol lehet beállítani azt hogy az a kis sárga felkiáltójeles ikon / a minitérképen, térképen / ami mutatja hogy merre van a cél az ne csak a fö szálat mutassa, hanem hogy ha a "J" menüben kijelölnék egy mellék küldit akkor azt is megjelenítse.
köszi! -
Murmur #7048 Ha 10-ből 9,5-öt adnál rá, akkor a hiányzó rész nem fél, hanem 5%. Bocs a kukacoskodásért. :) -
#7047 1x végigvittem, hát... az első jobb volt. Kurtán-furcsán lett vége, rövid is volt, a harcrendszeren kár volt változtatni. A főzetivás kvázi felesleges és hiábavaló, (honnan tudnám előre mikor igyak?), a fejlődési "fától " sem estem hanyatt, hiányzik az az érzés ami a KOTOR, MASS, STALKER, DAOnál megvolt. Szerintem visszalépés még az 1hez képest is. Gyakorlatilag vásárlás vagy gyártás nélkül is simán lehet játszani mindent lehet találni nehéz szinten is. Ami tetszett, a küldetések változatossága, összetettsége, ennyi. Csalódás volt, elnézést a fanoktól :) -
#7046 -
#7045 szívesen :) -
Ariakus #7044 Én se, ezért is írtam, hogy már a Blizzard se a régi. -
#7043 -
#7042 Vato lehet jól járna, ha eladná, de te kevésbé:) -
#7041 Á, sok az érte! Azt hittem, meg akarsz válni tőle. Elküldted volna a "hulladékot" nekem, én meg álltam volna a 900 Ft-os postaköltséget.
Mindketten "jól" jártunk volna.
-
vato loco #7040 20k és a tied :P -
#7039 Állom a postaköltséget, elküldheted Nekem! -
vato loco #7038 3. pályán meguntam, addig is csak a "hátha lesz ez jobb is" hozzáállás vitt el. Pénzkidobás volt. -
#7037 Hát.. SC2-től pl. egyáltalán nem dobtam hátast. -
Ariakus #7036 OFF:
Nem a grafika és az intró a lényeg. A Blizzard még azért tudja mi kell a népnek és, hogy mitől döglik a légy. Más kiadók és fejlesztők nagyrészt csak azt tudják, hogy mitől lehet még több pénzt kicsikarni a játékosokból a semmitmondó játékaikkal. Nem isteníteni meg védeni akarom a Blizzard-ot, mert már ők sem a régiek, de azért még mindig messze jobbak mint sokan mások. -
temes69 #7035 köszi! sikerült megölnöm:) -
#7034 [...]még abban se olyan sztárok már."
Bizony, már abban sem azok. -
vato loco #7033 A Titan Quest úgy 3-4 éve megcsinálta azt a minőséget amit a Diablo 3 csak 1-2 év múlva fog tudni (ha egyáltalán addigra kijön). Egyedül az intrók azok amiben a Blizzard a legjobb. Bár ki tudja, a DA2 intrója is volt olyan színvonalas, és azt már a magyarok is tudják, szal lehet hogy még abban se olyan sztárok már. -
#7032 nekem úgy sikerült hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!folyamatosan használtam az erősítet Quen jelet, ha megcsapna, ne vegyen le annyi hp-t. amikor csúszkál a perem szélén feléd, mozgása közben kell ütögetni- nálam bejött. mikor már épphogynyi' élete volt akkor gátlástalanul nekifutottam és csapkodtam amíg lehetett.aztán egyszer csak feladta a támadást -
Madi92 #7031 Valami egyéb konkrét indok, hogy miért nem tetszik? -
temes69 #7030 hali!
tanácsit szeretnék kérni a sárkány megölésével kapcsolatban. már az őrületbe kerget.... mindíg már csak egy csapás kell neki, de pont akkor öl meg. ááááááá!!!!! a játék eredeti, nem warez. -
rosti #7029 Személyeségem szerint az első rész sokkalta kb 7x jobb volt mint ez a ful grafos valami.értékelésem 10/4.
Az árárol meg nem is beszéltem az 1 hez képest. -
Szuni #7028 Befejeztem a játékot. Kiváló volt, tízből kilenc és felet adnék rá képzeletben.
azt a fél százalékot pedig... nos, olyan dolgokat fogok ide írni, melyeket ha elhagynának - illetve ha hozzátennének a harmadik részben - remélhetőleg nem hat év múlva - akkor megkapná a tizest. Persze erősen szubjektív amit írok, de egy rpg az legyen tökéletes ;)
Tehát. A kis területekre korlátozott lineáris játékmenet, oda vissza rohangálás nem tetszett, kicsit idegesítő volt, főleg, hogy én felfedeztem azokat a helyeket is már, ahol pl vissza kellett menni később egy-egy küldetésen. Természetesek voltak a határok, ugyanakkor witcher csak megtanulhatna már sziklát mászni, és nem csak ott ahol a fejlesztők ezt engedélyezték. Sokan szidták a Gothic 3-at, illetve elődjeit, de ott volt egy marha nagy terület, ahol elindultál amerre akartál. persze az erősebb szörnyek, küldetés és megfelelő tekintély teljesítésének hiányában emberek stb utadat állták, de a lehetőség megvolt - nekem valahogy ez hiányzik egy rpg-ből.
Igyanilyen zavaró volt pl a területek közötti töltés, vagy nem tudom minek nevezzem, amikor hősünk bemegy egy kapun, vagy egy házajtón, és akkor pillanatra megállt az élet. Ez főleg akkor vált kicsit nevetségessé, amikor pl egy küldetésben, kövess ideoda jellegűben Roche és vagy hat katona masírozott be a kapun előttem, és mindegyik kinyitotta majd becsukta az ajtót. Én meg álltam mint a ... a szélben, amíg kecsesen besoroztak. Szerencsére nem sokszor volt ilyen, de akkor is.
Hiányoltam még vagy háromszor ennyi mellékküldetést, persze nem a hozz ebből hatot, amabból meg tizet jellegűeket. Az adott helyszíneken annyi nevesített karakter volt, ha nem mindenkinek, hogy nyugodtan kreálhattak volna kisebb helyi történeteket, sztorikat stb még bőséggel a lakosoknak -na meg nekünk.
Ami még néhol furcsa volt, az a szkriptelt videójelenetek hirtelen váltása, főleg úgy, hogy legyaktam pl tíz katonát, és a cuccaikat nem vehettem már fel, mert a videó szerint a történések folytatódtak, és később nem mehettem vissza az adott helyszínre. Szerencsére ebből se volt sok, de néhol jó lett volna begyűjteni a zsákmányt.
Ennek ellenére, egy nagyon jó játék volt ez is, megéri a pénzt. amiket felhoztam, csak egy játékos álmai a tökéletes játékról :)
-
#7027 És mégsem képes senki még megközelíteni sem ezt a minőséget ... pedig szerinted csak 1,5 év egy ilyet csinálni.
De szerintem ez nem ebbe a topicba tartozik. -
#7026 Ez nem divatvélemény, hanem tisztánlátás, hiszen én is a piacon dolgozom immár több, mint 10 éve. Ha nem is konkrétan a játékpiacon, de szoftverfejlesztésben és vállalatüzemeltetésben. Hidd el, tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogyan működik a világ.
Veled pedig szintén tökéletesen sikerült elhitetnie a rendszernek azt, amit el akartak hitetni veled:) Ezzel semmi baj, vagytok ezzel még pár milliárdan, ilyen az élet, üdv a 21. században:)
Az pedig akár tetszik akár nem, a csúnya gonosz játékkiadóknak egyetlen dolog lebeg a szemük előtt - ahogy nekem is a saját területemen, illetve a világ összes közép és nagyobb vállalatának - minél gyorsabban, minél több pénzt keresni. Ugyanakkor azok a kisvállalkozások (esetünkben kisebb fejlesztőcsapatok, mint a CDPR), még nem tehetik ezt meg, így minőséggel próbálnak nevet és tőkét szerezni maguknak.
Érdekes módon a 90-es években, amíg nem voltak ilyen méretű kiadók, ilyen pénzhajhász rohanás, szinte minden játékban benne volt a fejlesztők szíve és lelke. -
#7025 a primitív szót nem kifejezetten negatív értelemben értettem, hanem technikailag. A általuk preferált izometrikus cuccokat maximum egy éven belül le lehet fejleszteni a mai eszközökkel. Legyen a finomítgatás, egyensúlyozás még fél év. Blizzard mennyi ideje fejleszti a Diablo 3-at? Vagy az SC2-őt ami tulajdonképpen semmi újat nem hozott. -
Although #7024 World of Warcraft-ra vagy a Diablo-ra gondoltál ? :) -
Although #7023 Szerintem nem kell úgy csinálni mintha nem értenéd mire gondol. Az EA meg ez a kis lengyel csapat nem egy súly csoport. Arról meg nem beszéljünk, az EA még pár ruhát és súlyos pénzmagért ad az interneten. Az EA hosszú ideje felszínes játékokat csinál aminek a mélysége nagyítóval sem közelíti a Witcher 2 szintjét. Nem azt mondtuk rosszat csinál, de ha többre vágysz, vagy nem éred be a Simshez hasonló játékokkal, akkor az EA nem a te bizniszed. A tel aviv2-t meg a rtl foss-t is sokan nézik még sem gondolnám minőség amit csinálnak. Kicsit nagy kitérés de nagyjából erről beszélünk. Természetesen ez EA ezekhez képest királyság,de..
A Bioware srácai 5 évet öltek egy játékba ami igényes, gondolkodást igénylő kikapcsolódást biztosított, most az EA megmutatta mit jelent számára a minőség a második részel. A lényeg az sokaknak ez a szint jelenti a kikapcsolódást és nem az amit az EA csinál. És joggal félnek az EA-tól mert az ezekhez képest kommersz. És ha megnézed a metacriticet akkor rájössz az rpg az pont az a kategória, ahol nagyon sok ember számára az EA elfogadhatatlan. Ennyi. -
#7022 "Blizzard meg a saját kis primitív (ámde élvezetes) játékait sem képes elkészíteni évtizedek alatt."
Sok mindent el lehet mondani a játékaikról, de hogy "primitív" lenne, az kicsit erős. Százával, ezrével vannak primitívebb játékok azoknál.
A hosszú fejlesztési idő meg általában garantálja, hogy ami a kezük közül jön ki, annak a minősége 10/10-es.