19775
-
#1337 Ha ez megnyugtat, F1 2011-ben is lófütyi a törésmodell. :)(Forrás) -
paj01 #1336 ...a megfogással kapcsolatban. Eddig minden autós jatekban/szimulatorban amit probaltam azt tapasztaltam, hogyha elkezd úszni a kocsi fara akkor ellenkormányzás plusz padlófékkel simán irányba áll. Kicsit furcsa ez nekem, ha csak ellenkormányzok szépen kicsúszik és vége de ha fékezek mellé akkor megáll a csúszás és irányban marad az autó. f12011, iracing, netkar-ban is így van vajon az életben is így van ez?:)
Amit még nem értek, hogy miért lenne olyan nehéz végre egy korrekt törésmodellt csinálni ezekben a játékokban. Invictusék sok éve már megcsinálták hogy farnkón deformálódik a kasztni aztán egy PII-es is kibírta számolni. Az autóiparban már régóta ott vannak a törésmodell szoftverek meg mindenféle szimulációs szoftverek nem értem a hogy a pc-s szimulátorok miért vannak még mindig ilyen gyerekcipőben. -
#1335 Attól mert valami megfogható, attól lesz élethű? Idén Porsche-val mentem le a szezonunkat, és az bizony fogható volt ha megcsúszott (amúgy a fizikája közepes, vagy inkább kicsit alatta). Talán életben azért könnyebb megfogni, mert érzed (G-hatások talán) már mikor elkezd csúszni az autó, és előbb érzékeled. Amúgy most a Race07 az király akkor mert azt bármikor megfogom? Nem hinném, hogy ettől lesz valami élethű, bár vannak szar modok rF-re, ahol nem lehet megfogni az autót. Pl. Megane Trophy is foghatatlan volt még évekkel ezelőtt, pedig az nagyon eltalált mod véleményem szerint. -
#1334 Ez a "scriptelés" könnyen észrevehető pl rFactorba de még akér iR-ben is. Kanyarban megcsúszik az autó hátulja és onnan vége a történetnek, bármit csinálsz csak utas vagy.
Persze nem azt mondom ,hogy mindent meglehessen fogni, de én azt vettem észre, hogy egy ilyen megcsúszás után bármit tekersz a kormányon, mintha nem lenne hatása. Ráadásul a tapadás és nem tapadás közötti történet túl hirtelen következik be, míg ez netkarban vagy lfs-ben sokkal élethűbb(?). -
#1333 De a gond akkor van, ha ezek a leegyszerűsített számítások rákényszerülnek, hogy egymás eredményeire támaszkodjanak, no akkor van ám repkedés, betonba ragadás, pattogás, stb :)))
Meg olyan alapon ,amit írsz a legócskább NFS is fizikát számol, csak egyszerűen ! :)
Lényeg a lényeg, érted mire akartam kilyukadni ... :) -
#1332 Ok, de a lényeget érted:
Abban a nyelvhasználatban amit az a cikk használ, igenis mindegyik "scriptelt" nem pedig valós fizika. :)
Vagy ha így jobb: van amelyik a millió adatból 100-at használ vagy amelyik csak 50-et, Melyik a valósabb ? :)))
-
#1331 Mindegyiok fizikabol szamol, csak az a kerdes, mennyire van leegyszerusitve. Amit irtal, az is fizikai szamitas, csak nagyon leegyszerusitve;) -
#1330 Olyan nincs, hogy keves adat kell a teljes eredmenyhez:)
Egyes komponenseket onmagukban modellezni, szimulalni, kiszamolni megoldhato feladat. A gond az, hogy ezek a komponensek onmagukban dinamikusan valtoznak, nem beszelve a kulso tenyezokrol. Igy a "problema" harom dologbol all ossze: alapallapot; dinamikus valtozasok; kulsobehatasok.
Pl. a guminal mar 1 gorbevel is jo eredmenyt lehet elerni. De ha figyelembe vesszuk a formajat, profiljat, akkor mar kell a 2–3. Ha mar van formank es profilunk, akkor alakvaltozast is lehet szamolgatni. Ha van melegedes, akkor valtozik a forma is. Es ha mar melegedes, akkor anyagminoseg-valtozas, kopas stb.
Es ha mar felfuggesztes;) Egy jo kemeny, sportfelfuggesztesnel nagyon sokat szamit a gumi, mert a kerek, a gumiabroncs maga is egy csillapitasnelkuli rugo, ami raadasul, ahogy elobb irtam, folyamatosan valtozik;) -
#1329 Vagy mást mondok:
pont ma nézegettem, hogy a gagyi F1 2011 -ben, ha nyitom a DRS-t szépen megemelkedik kicsit az autó hátulja hisz csökken a leszorítóerő, nincs is ezzel gond.Persze nyilván egyszerűen megoldották: ha nyitott 100 egység a leszorítóerő, ha zárt akkor meg 200( uszkve...), ez ugye egy elég gagyi script, köze nincs áramlástanhoz stb, de mi esetünkben teljesen jó eredményt ad és gyors is.
Vagy ha sérül az első szárny: a jó isten ki nem számolnám hogy mi a végeredmény annak függvényében, hogy mennyi tört le, ami maradt hogy deformálódott, hogy változott az áramlás stb, ehelyett egyszerűen megoldják , hogy 50 % letört, 50 %-al csökken a leszorítás.
Ugye ez sem valós fizikai számítás, de ez már akár jó is lehet.
Szóval én szentül hiszem, hogy olyan hogy valós fizika szimulátoroknál ( játékoknál) nincs !:)
Van viszont kreativitás.... ha van ! :) akkor lesz jobb egy játék, ha a fejlesztők elfelejtik a P3-as korszakban kitalált alapokat, új . bonyolultabb, többtényezős "kamuképleteket" találnak ki, ezek miatt lesz ordító különbség egy NKP vagy egy TDU között....De semmi estre sem azért mert valamelyik kőkemény fizikai számításokat használ. -
#1328 Te kis Trollocska. -
#1327 Vagytok bizony , te is lehetnél máshol ! -
#1326 Én komolyan mondom, sokszor nem értem, hogy hogy keveredtél te a szimulátorok világába. Lehetnél máshol is troll, szerintem vagyunk páran ezzel így. -
#1325 Persze ez a lényeg. A mi fizikánk a matematikán alapul, amit nem lehet matematikailag bizonyítani az nincs is :)
De, nem mindegy, hogy egy olyan hosszú algoritmus kell a kiszámoláshoz, hogy ( lásd Sauber F1, albert...) szuperszámítógép is el van vele hónapokig, vagy egy otthoni PC kiszámolja másodpercenként több százszor.
Ennek okán minden programozó megpróbál valami kevés tényezős képletet létrehozni, erre mondhatjuk, hogy "kamu" "scriptelt".
Ugye lehet aerodinamikát úgy is számolni ,hogy van négy kerék am ia földön tapas, van két szárny ami felület és meredekség fügvényében X erővel nyomja lefelé az autót, vagy be lehet vonni örvényeket itt-ott, a teljes kasztnit leszimulálni az utolsó kis csavarfejig, levegő hőmérséklet, sűrűség, szél , a kasztni elemeinek elmozdulása stb... egyik valós eredményt ad , másik annak látszót...
Jól tetten érhető, hogy ma szinte mindegyik játék abszolut jól számol felfüggesztést, mert ott valóban kevés adat kell a teljes eredményhez, aeroban vagy hajtásláncban már nem mondható ez el, ott gyengébben is teljesítenek.
Tehát ilyen alapon semelyik játék nem számol valós fizikát, csak van amelyiknek hihetőbbet hazudik :)
Az a játék nyer, amelyik a legrafináltabban szemezget a törvényszerűségekből és az alapján egy gyorsan megoldható képletet "talál ki " .
-
#1324 Azert a Pacejka-gorbe (vagy formula) igencsak letezo torvenyszerusegeken alapszik, tobb tiz evig foglalkoztak vele, a mai napig hasznaljak, a gumigyartok is ezzel dolgoznak.
Nem szamitogepes, szimulatoros talalmany, hanem komoly jarmudinamikai kutatasokhoz, fejlesztesekhez kapcsolodik.
Termeszetesen, valtozott az elmult 20-30 evben, a kezdo 2-3 parameter helyett, manapsag mar legalabb 10-15-tel szamolnak.
Igy mindegyik szimulator ezt hasznalja vagy ez az alapja a sajatjanak. Csak az a kerdes, melyik mennyi parameterrel szamol, es azokat hogyan hasznalja fel a tovabbi szamitasokhoz. -
#1323 Ennek se füle se farka ! :D
komolyan , ez kinek hiányzott eddig ??? :))) -
#1322 Érdekes kérdés ! Ha gumifizikában részecskefizika helyett Pacejka-görbét használ az script, mert ugye nyilván való, hogy egy nem létező törvényszerűséget próbálnak találni a gumi körül, ahelyett , hogy kiszámoltatnák a végtelen sok műveletet ...?
-
#1321 http://simracing.hu/mi_az_a_szimulatorversenyzes -
#1320 „...szkriptelt fizikát...”
Ezt hol talaltad?!:) -
#1319 "A valós idejű fizika kalkulációjának egyik úttörője jelenleg a netKar Pro nevű szoftver, ami Stefano Casillo nevéhez fűződik, szkriptelt fizikát pedig a szintén népszerű rFactor esetében alkalmaznak."
Azt lehet tudni mar hogy az rf2 meiket fogja hasznalni ? -
#1318 én se havonta telepítettem..igaz nem is nagyon raktam és töröltem progikat, játékokat ;)
mindenki azt használ ami szive joga, de én bizti fel nem rakom már az xp-t.
visszalépés lenne. -
#1317 3 évente rakom újra az xp-t. Nem hiszem, hogy kell ennél stabilabb. -
#1316 hát az a múlt.
De jelenleg úgy néz ki az rf2 lesz a befutó. -
#1315 szerintem több évig fejlesztették folyamatosan, mint mondjuk rf1-et. de ez mar off uh. hagyjuk. -
#1314 a win8 meg jo lessz szerintem mivel a win7bol fejlesztik tovabb, vista azer volt sz*r mert teljesen uj rendszert csinaltak, Win7 mar a vista fejlesztett valtozata volt , win8 meg a 7 fejlesztett valtozata lessz es igy csak nem lehet roszabb a 7-nel:D -
#1313 deazfos mert nem fejlesztik. -
#1312 simán megéri még erre is felrakni a 32 bitest..teljesen más rendszer..gyosabb,jobb, stabilabb.
mivel minden második win rendszer a jó a win8 esetében nem vagyok meggyőzve, hogy az kell nekem is :p
-
#1311 Az rF2-ben ezentul, minden online-hasznalat keresztul megy a rendszerukon is, legyen az free-online, dedikalt bajnoksag vagy LAN szerver.
Annyi ertelme biztos van, hogy minden MOD (es annak minden tartalma) egyedi azonositot kap, es barmilyen szerveren megy az ember, az ISI azonosito-szervere ellenorzi hogy mindenkinel megfelelo mod-verzio van, belepiszkalas nelkul. Raadasul, ha majd mukodik a hotlap es egyeb adatbazisuk, akkor igy korrekt tartalmakhoz (autok, palyak, modok) tudnak idoket tarsitani, normalis statisztikaval. Igy mindegy milyen szerveren futott az ember gyors kort, mert tuti, hogy az a parositas (auto/palya) teljesen egyedi lesz, korrekt, nem modositott, nem belepiszkalt (amig fel nem torik:P). -
#1310 csak az a kerdes meg itt hogy mi ertelme ennek az egesznek ? Ki fog csak ugy random embereknek szervereket futtatni ? a ligak meg ugyis kodot tesznek a szerverre es csak a ligatagok mennek rajta ahogy eddig is az rf1-be, vagy ugy lessz mint a netkarba hogy barki indithat szervert otthonrol amire csak kis versenyre felmennek es annyi ? -
#1309 Nem ellenoriznek semmit, nem is tehetnek, mert onnantol oket buntethetnek a liszenszlopas, -hasznalat miatt:))))
Nagyon leegyszerusitve ennyi: csinalsz egy modot (ahogy sikerul, magadtol vagy konvertalsz stb.), ellenorzod, az ISI rendszeretol „kersz mod-azonosito kulcsot", beregisztralod, aztan annyi. A modokat barhonnan le lehet tolteni, offline telepiteni, de ha online szeretnel menni, akkor a rendszer tudja ellenorizni hogy melyiket, milyen verziot hasznalsz.
Ha ezeket a csomagokat egyben hasznalna (nem bontana ki), egyedi kodokkal lehetne titkositani, az lenne a legjobb, nem lenne lopkodas, ide-oda konvertalas, tobb tucat F1-es barkacs mod. -
#1308 azt nem bánom, magánügyük a dolog. Bár nem értem, ha isi nem viszi be a rendszerébe, akkor hogy működik online ( vagy az egész rendszert nem értem... : ).
Inkább az aggaszt, hogy honnan lesznek új pályák, mert nulláról megcsinálni egyet, mai minőségbe...az halál !!!
Ha meg hivatalos aláírás, ID kell minden cuccnak aligha bólintanak egy Race konvertre :) -
#1307 Ha jól emlékszem, akkor a kókányolás az mehet a ligáknak sajnos. Csináljunk onboard videó alapján egy modot! -
#1306 E5200, HD4830, 2giga ram
Nem éri meg nekem a win7. Majd a közeljövőben remélem sikerül vennem új procit, ramot, meg alaplapot. -
#1305 ISI leellenőrzi , és jóváhagyja a módokat? Gondolom csak az megy online ,amit berak a rendszerbe ...
Akkor vége lesz az innen-onnan összelopkodott, konvertált, barkácsolt, házi fizikai update-en átesett modoknak, még a ligák sem tudnak maguknak testreszabott cuccot csinálni ? :DDDD -
#1304 Mar 4GB-nal is ajanlott, mivel a mai videokartyak 500–1500MB-osok, igy az azonnal leugrik a rendszermemoriabol 32bit alatt:) -
#1303 Ajánlom inkább a WIN 7 64et. Főleg ha már 8GB van a gépbe de még csak 6 is akkor is. -
#1302 Az az ajanlott, megy az XP-n is:) Csak a „RAM-ehsege" miatt kell neki 64bit;) -
#1301 XP-n nem is fog futni? -
#1300 Ugyanott vagyunk, online használatként nem adnak semmit, csak pénzt kérnek érte :DDD Lehet utalnak belőle valamit a moddereknek !!! -
#1299 Szervert azt nem adnak;) Semmi sem tokeletes;)
Az iR alapbol ingyenes, de 75$-ert ad egyeves szerverhozzaferest, versenyekkel, statisztikakkal, 40+ ferohely/mukodes, evi 4 nagyobb update-tel, fejlesztessel. De az alap tartalmon kivul minden fizetos es nincs offline, AI;)
Az rF2-hoz fizetos az alaptartalom (~30$), ami megy offline AI-val es korlatlanul lehet boviteni, modolni, de barmilyen online hasznalat evi 13$, de ezert nem adnak szervert, de kesobb lesz valami statisztika hozza;)
-
#1298 csak azert erdekes ez a lehuzas az online jatek miatt mert ez egy online jatek:D arra terveztek