19775
-
#1377 Megneztem mi van bennuk, le is irtam ide a topic-ba, de a file-okat nem probaltam kibanyaszni beloluk:))) -
#1376 Azt is halottam, hogy Scawen végzetsége Fizikus, Matematikus és Programozó. Na most ilyen tudással nem volt neki annyira jól megcsinálnia az LFS fizikáját mint amilyen lett. A baj csak az ,hogy mivel elég szépen jött belőle neki a zseton talán kicsit belesz*rt az egészbe mostanra.
Elméletileg elkészült Brimingham (ha ez a neve) lézeres verzióban kb 1-2 éve. Csak lehet közben meglátták a konkurenciát és jobbat akartak csinálni, csak közben jönnek az újabb bejelentések, (cars, assetto corsa, ir fejelsztések, rf2) és nem tudják tartani a lépést, így inkább nem is foglalkoznak vele.
Pl nekem eléggé "odaütött" amikor megláttam Assetto Corsa képeit, nem is számítottam rá, lehet Scawenéknak is megviselte a lelkét. :D -
#1375 nem tudom mi igazság, mi nem, de kamu pályát készíteni kb 10-ed annyi meló -
#1374 Én úgy tudom, hogy egyszer valakik az Magyar lfs-es közösségből lebeszélték, hogy ingyen betehessék Hungaroringet az LFS-be. Írtak is Scawenéknak, amire az volt a válaszuk, hogy hát messze van oda menni fényképezgetni meg amúgy sincs hozzá kedvük...
Hogy igaz-e a történet azt nem tudom. -
#1373 licensz díj miatt -
#1372 A beta tartalmakat nem szedted még szét, nem nézted meg mi van benne ? :) -
unrealnoise #1371 LFS-es srácok bekaphatják, valamit mondhatnának már, bár nem is követem őket, de az, hogy pletyka szinten hallani róluk ezt-azt az gáz, nem értem miért nem lehet kiállni, és odamondani a frankót, hogy mi van, miért áll a cucc, vagy mi lesz, mit terveznek. ha meg semmit, akkor azt is megoszthatnák.
egyébként az LFS érdekel a legkevésbé, valamiért sosem nyerte el a tetszésem. talán a pályák miatt... melyek lehet jók, de sehol semmi klasszikus ring. alapból hagy kérdezzek valamit, miért nem kerültek bele népszerű pályák annak idején? kamunevekkel bemehettek volna nem? -
#1370 A lezeres palya nem csak a szuper pontossag miatt lehet erdekes. Ha koltseghatekonyan, olcson beszerzik, megoldjak, akkor a modellezesnel, palyagyartasnal hatalmas segitseget jelent, rengeteg munkaidot lehet vele megsporolni.
Kunos eddigis kapcsolatban volt cegekkel, csapatokkal, gyartokkal, eddigis szolgaltatott software-es alapot cockpites, training-es hardware-ekhez, promociok, vezeto iskolak, lehet hogy igeny van ra, hogy pontosabb, jobb palyakat tartalmazzon a program. -
#1369 Nagy kínálatunk megint csak nincs :)))) -
#1368 Termeszetesen amit irtam, foleg a jelenre es/vagy a kozeljovore ervenyes;)
Lehet hogy a CARS lesz a vilag legjobb szimulatora, de egyelore vak vezet vilagtalant:)
De az is lehet, hogy a semmibol nagyhirtelen megjelenik az LFS 0.8CZ, es mindenki eldobja a hajat:D
De a lenyeg, hogy mindegyik fejlesztesnel a helyi adottsagokat, lehetosegeket kel figyelembe venni.
Assetto Corsa: kis csapat, keves penzzel, egyedi megoldasokkal.
GTR3: futoszalagos, profitorientalt cucc.
CARS: kozosseg altal barkacsolt akarmi;)
iRacing: nagy csapat, sok penzzel, de napi szinten korrekttul kell mukodokepesen tartani az elofizetesek miatt.
-
#1367 es a lezer scannelt palya csak azoknak hasznos aki a valosagba is versenyez a palyakon, nekunk szerintem szuksegtelen az a par meter elteres mert ugy se fogunk a valodi palyan menni szinte biztos :D -
#1366 ha lezeres palyak lesznek biztosan nagyon draga lessz ... mint az iRacing -
#1365 Persze, lesz meg Assetto Corsa, Kunos fizikaval, gumival, FFB-vel, napszakkal, lezeres cuccokkal, uj grafikaval, AI-val, modolhatosaggal – de idojarasrol nem esett szo, egyelore csak project bejelentes volt.
Az igazi fekete lo, a sumak, a kiismerhetetlen az iRacing;)))
A gumi nepszeru tema, az OK. De idokozben, azert Ok sem nyugszanak, piszkaljak a cuccot rendesen.
Szep csendben bekerult a pilotaanimacio (meg felkesz); van post-process kezdemenyezes (visszajatszasban realtime melysegelesseg); ujrairjak a hangokat; atdolgozzas a shadereket (amitol komoly grafikai ugras lehet); tucatnyi onboard allitasi lehetoseg mukodik az autokbol; 3D-ben mukodnek, mozognak a kapcsolok, tekerok; most mar korrekt, liszenszelt McLaren telemetria; animaciok a palyakon (madarak, leghajok, repulok); stb.
Ok sem allnak le, csinaljak az „extrakat”, csak marha lassan haladnak;) De amit csinalnak, az altalaban minosegi, megbizhato cucc.
-
#1364 Cars persze minimum két éves dolog mire megjelenik, akkor már bírni fogják a gépek. -
#1363 Ámen ! -
#1362 Igazabol, szokas szerint, osszessegeben, ismet az rF lesz valszeg a nyero;) Minden benne lesz, amire a szimesek altalaban vagynak, igaz kompromisszumokkal, de valszeg hasznalhato kivitelezesben.
Lehet hogy grafikaban nem lesz toppos, „csak” DX9, de ha belekerulnek a hianyzo efektek, boven megfelel.
A CARS szep (lesz), de egyelore igeret, es meg 1 autoval is szaggat, pedig meg se uj fizika, se napszak, se dinamika, se eso, se semmi...
Bar meg nem lattunk semmit, de gazi dinamikus napszak, idojaras, palya csak ebben lesz/van. Persze, ott a SimBin (GTR3), de roluk meg pletyka szinten sincs semmi, hogy lecsereltek volna az 5-6 eves agyon barkacsolt engine-t.
„Ujrairtak” a gumifizikat, ami nem csak azert erdekes, mert latvanyosan 3D-ben gyurmalodik, hanem valoszinulag szamolja is ezeket a deformalodasokat, tapadasvaltozasokat.
Az LFS-ben is „keszul” (?!) valami nagy dolog, de ott 2-3 evente van 1-1 hozzaszolasa a topic-ban...
Az iR-hez Kaemmer is barkacsolja a gumijat, a gumigyartoktol beszerzett hightech technika segitsegevel, de az ember kompromisszumokra keptelen, a surface-model meg sehol sincs – ez igy perpetuum mobile;)
Kormanyzas, FFB. Amikor megjelent a RealFFB plug-in, uj alapokra helyezte az ISI engine-ben az erovisszacsatolast. Es miutan az 1.0-as verzio elott nagyhirtelen eltunt, mar akkor arra tippeltem, hogy az ISI „felvasarolta", „lefizette". Ez nem biztos, csak gyanus a dolog;) Valoszinuleg most mar szerves reszet kepezi majd ez a technika, tovabbfejlesztve, integralva. Igy ezzel sem lehet gond.
Es ott van a modolas, a „korlatlan” ingyenes tartalom lehetosege, az is ISI erossege, foleg az uj engine-nel, ennyire atgondolt, megtamogatott rendszerrel.
Lehet hogy az rF2-nel sok a hianyossag, a kompromisszum, de osszessegeben nagyon ossze van/lesz rakva. -
#1361 Persze ez a legfontosabb ,felőlem is lehet reális vagy nem, szim vagy nem, ha nem izgalmas, nem élvezetes, nem köt le órákra, akkor kuka :) -
#1360 Nem hiszem, hogy elfogult lennék. 4-5 év LFS után egy pillanat alatt átmentem iR-be és azt mondtam az az isten mert az FFB fényévekkel jobb volt mint LFS-ben ettől a vezetési élmény össze sem hasonlítható az LFS-ével hiába jobb abban a gumi modell. Ekkor már rég megvolt nekem véve nkp, láttam benne a potenciált de akkoriban rosszul volt valami belőve, minden autó irreálisan alulkorányozott volt ami ellen csak extrémen buta szetupokkal lehetett tenni. Majd kunos talán az 1.2 ben "lekoppintotta" iR-es ffb-t meg valamit bütykölt az autók egyensúlyán és jelenleg számomra nincs nkp-nál jobb. Megnéztem az egyik uccsó videót rF2 ből amikor spa-ban megy azzal a régi f1-es autóval (ilyen kamerás felvétel) és most ránézésre azt mondom, hogy jobb lesz mint nkp sőt abból a videóból olyan gpl-es feeling jött le nekem ahogy dolgozott az ember a kormánnyal. Alig várom hogy kipróbáljam. -
#1359 köszi. mivel "kéznél" volt a kocsi, viszonylag könnyű volt -
#1358 A Suzuki kupa módotok nagyon király ! :) -
#1357 Lac coo!
Kérlek abba ne hagyd a kommentelést!
Már átbillentettél a túloldalra, örömmel olvasom írásaidat, jókat derülök.
Hajrá! -
unrealnoise #1356 ez totál szubjektív és és az ember alapból azt hiszi jobbnak, amit jobbnak szeretne tartani, esetleg elfogult valamilyen irányba, hiába próbáljátok itt objektívan megközelíteni a témát.
pl szerintem iracinggel semmi gond nem volt. egyedül a rendszere nem tetszik, meg a kommunikáció.. etc.
Csige-től pl. mást se várhatnék, mint hogy a netkart istenítse. :D -
#1355 ja és rf-nél jó pálya is kell :) hát ez a hátránya ha modolható egy játék. csak jó minőségű cuccokkal ad vissza minőséget -
#1354 az a srác egyébként nagyon tehetséges, remélem összerak egyszer valamit!!
még tovább lehet boncolgatni, élethű, valóságos vagy érezni, nem érezni. itt inkább már az ffb megoldás a lényeg, abban pedig totál top az nkp.
rf-nél ha jó egy mod, jó az ffb, akkor nagyon érezni. pl Toyota AE86 mod nem tudom hogy realisztikus-e, de hogy iszonyat élvezetes az tuti. -
#1353 Fogalmam sincs melyik az élethűbb, de az biztos, hogy lfs és nkp-t sokkal jobban érezni mint akár rf1-et vagy ir-t.
De pl Gergő (vele csináltuk a nkworld-öt) egyszer neki állt egy szim fejlesztésének, emericoék is teszteltétk 1x vagy 2x, gergővel mi többször.
Grafikára az Ogre ingyenes motort használta, gumira meg a legfrisebb pacejkát, és kevesebb mint 1 hónap alatt nagyon jól eltalált lett a gumi fizikája, persze nem volt még kész de nekem jobban tetszett mint az rf1 alap autóinak a megoldása. Ismétlem kevesebb mint 1 hónap alatt és mindezt munka után otthon csinálta esténként. -
#1352 pl.: Suzuki Kupa modunkat próbáld, kb tökéletes.
pl.: Enduracers mod (Itt a Porsche), kabaré
azokról tudok nyilatkozni, amiket valóban ismerek. -
#1351 Hát én kurva sok 10 000 km-ert toltam rF-be, teljesen biztos vagyok benne, hogy messze van a jótól, leginkább a rákormányzás (!!??) segített a megfogásban.
Eleve hogy számítana a sok apróság, mikor a setupnál ha 50 % -al arrébb tolok mindent semmit nem érezni szinte az autóban ebből, max köridőben ....az persze vitathatatlan, hogy vannak rossz és jó modok .
mindegy, remélem rF2 sokkal jobb lesz :D -
#1350 -
#1349 helyre tennék néhány dolgot.
van olyan hiba, besokalás amit nem lehet megfogni
nem mindegy, hogy első, hátsó, vagy összkerék
nem mindegy, hogy milyen a gumi
és még rengeteg minden.
pl, egy erősebb hátsókerekes autót, aminek még a súlypontja is hátrébb van, soha nem fogsz meg, ha komolyabb a hiba. persze kisebb korrigálást még elbír. egy elsőkerekest meg általában egyenes kormánnyal, gázzal hozol ki a csúszásból.
ez egy nagyon összetett dolog.
van olyan rf mod, ahol szinte tökéletes a realisztikus érzet, van amelyik csapnivaló. ez nem rf kérdés, ez mod kérdés. -
Itt egy pelda egy modrol amit meg lehet fogni es milyen profiul megy vegig csusztatva :D ez az egyik kedvenc videom RF-rol -
#1347 Nem arról van szó, hogy fogható -e vagy sem.
Egészen egyszerűen sok játékban bármit is teszel csúszás közben szinte semmi hatása sincs, nem érezni belőle semmit, pedig olyankor a legapróbb mozdulatnak, fékezésnek, gázadásnak is drámai következménye vannak.A csúszott már meg autóval az tudja miről beszélek :)))
Valóban csak utas vagy , mintha kihúzták volna közben a kormányod :) -
#1346 Ez igy van de a modtol is sokban fugg, van ameik modba jobban megfoghato az auto es van ameikbe szinte lehetetlen -
#1345 Fizika nem változik, 6 év alatt sem :)
GPL óta sem !
-
#1344 egy troll arról is könnyen felismerhető ha a 6 éves játékot hasonlít 0-2 éves játékhoz.. -
#1343 De hogy valósághűbb érzésed legyen egyáltalán nem azt jelent, hogy mindenben megegyezik az igazival, mert nem lehetne vezetni !Engedmények ,könnyítések kellenek bele, és van is mindegyikben ,mert nem igazi autó van a feneked alatt.
Jó példa erre NKP nagy forma autói: kerékvetőn teljesen reálisan a másodperc tört része alatt eldobja magát, viszont szinte lehetetlen reagálni rá. Mire a szemem felfogja már késő. Igaziban azért sokkal gyorsabban érzékelni ezeket, mert érzem a a gyorsulásokat. -
#1342 Akkor nem hívjuk szimulátornak. Részben csak esetleg. Nyilván otthon a székedben nem tudod oda varázsolni a 100% valósághűséget, de a törekedés rá megvan. Ezért veszel kormányt. A szimulátor játékok is erre törekednek hogy minél valósághűbb legyen, és hogy minden áron? Hát nézd az rF2t. Évek óta várunk rá. Az időhúzás nálam a minden áron kategóriába tartozik. -
#1341 Egy szim -szerintem- akkor jó, ha elfelejtik a száraz adatokat és nem mindenáron valóságos minden.
Pont azért jó LFS, mert hagy elég időt reagálni a látványra ( és ugye szinte csak a látvány van mint információ, G erő nincs ...) , vagyis kicsit lassabban történnek a dolgok . -
#1340 Szerintem CRC-re gondolt , elsősorban ! -
#1339 codemasters F1-ben elég jó a rádiózás, bár néha ott is elég furcsa dolgokat mondanak :DDD De időjárást úgy ahogy rám mondja, a körülöttem lévő versenyzőkről is mond néha ezt azt ( mögöttem közeledik XY lágy gumival...), valamint ami hatalmas , mindig látom a becsült helyet , hová kerülök vissza ha az adott körben boxba megyek ...
szóval sok info nincs , de legalább hangulatos :) -
unrealnoise #1338 kicsit vissza az rF2-höz, jó lenen végre valami olyasmi is, hogy aktív rádiókapcsolat. Pl a boxokban számtalan monitoron látni lehet az aktuális és várható radarképet, előrejelzést, időjárást, ez tök jó, a való életben ránk szólhatnak, hogy 5 percen belül elered az eső (néha biztos ugye, nem kérdéses), ez pedig rohadt hasznos lehet, ha nem látunk mást, csak a futam előtti időjárás előrejelzést, ami akár kuka is lehet. nem tudom van-e ilyesmi szimulátorban most, talán az f1 2011-ben lehet (nem néztem még), illetve a CARS meg a GTR3-ban lehet még ilyesmi. (cars-nál hangoztatták a "forradalmi rádió kommunikációt")