19779
  • Fehercsoki
    De most tényleg nem értem miről van szó=/ Esetleg egy topicot tudnál mondani ahol kibeszéltétek? (már érdekel mi ez az egész)
  • lac coo
    OK. meggyőztél, tévedtem, egy isten vagy !!!
  • hondash3
    Hagyjuk kedves Fehércsoki. Mindenkinek jobb lesz.
    Már lerágtuk 1x, de nem hatott. Ez már így marad örökre ahogy elnézem.
  • Fehercsoki
    De mi ez az egész? Nem értem most min vitáztok, de tényleg. Az egy dolog, hogy mit látunk egy autóból, de lehet "érezni", hogy meddig tart az autó, szóval ha elfér akkor elfér:D
  • hondash3
    Fogd már fel hogy lemértem, ne legyél világtalan.
    Csak Te lovagolsz azon, hogy csálé a szemed. Mindenki más elfér a pályákon csak Te nem. De mindegy, nem offolom szét miattad a topikot.
    Tessék:
    lac coo szerint gagyi a játék, mert kicsi a pálya, vagy nagy, már mittomén.
    Egyet is értek vele és tisztelem, mert felhívta a figyelmem rá.
  • lac coo
    Jah,közben töröltem, megfogadtam nem alacsonyodok le a ti stílusotokhoz:)))
    Mindenhez én sem, de ezt megnéztem, kipróbáltam, más is tapasztalta, magad is lemérheted, kipróbálhatod !Akkor én miért ne rázzam magam ? :D
  • hondash3
    Hogyne ráznám magam. Nem Te vagyok. Legalább nem értek mindenhez.
  • lac coo
    Én ezt fordítva látom !
    Mindegy, zizzenjünk le róla! ;)
  • hondash3
    Mondom kezded elölről. Megakadt a lemez?
    Zizzenj le erről a témáról mert totál hülyét csinálsz magadból, ha eddig még nem sikerült.
  • unrealnoise
    nah ez a baj az ISI-vel látod. nem fektetnek be. :) AZ ISI alapjain fog aratni a maga nemében a GTR3--al a Simbin (mert tuti jó lesz), a pCARS-ról meg már mindenki tud. És mivel ezeket venni fogja a nép, ezek szerint akkor csak van/lenne rá kereslet. :)
  • lac coo
    Akkor most csinálj egy 6 méter széles pályát, azt versenyezzetek rajta . Vagy méregesd le Nord imitt-amott hány méter széles. Meg fogsz lepődni ;)

De ezen ne veszekedjünk, én is tudom mi az a mm :DDD
  • hondash3
    Csináltam modot, talán nem is lett szar ha MOTY díjazott lett.
    Modelleztem eleget, tudom mi az a mm, tudom mit beszélek.
  • mcmoha
    Szerintetek az 1966-os Spa-t hogy lehetett volna lezerezni???
  • lac coo
    Póbáld ki, méregesd le ! ;) Egyebet nem mondhatok, én kipróbáltam ...tudom mit beszélek.
  • Fehercsoki
    Igen, te fizetnél, de szerinted mindenki más is? Vagy akár elegen ahhoz hogy megérje? Meglátszana a bevételeken ha ezeket beletennék? Szerintem itt ezeket a kérdéseket kell először feltenni. Persze jó lenne, de ISI csak az alapot adja, a többit a modderek végzik el.
  • hondash3
    Hát hogy kicsi az út, nem lehet befordulni, stb.
    Ezt már lerágtuk vagy itt, vagy rF1 kapcsán. Már akkor is felsírtam.
  • lac coo
    Mit ?
  • hondash3
    Megint kezded ezt?
  • lac coo
    Szeva, nem fogsz hiányozni !
  • unrealnoise
    a lézer tökmindegy, huplikat így is úgy is bele lehet tenni, más kérdés, hogy ne hasonlítsunk már össze egy barkács, moderek által hegesztett pályát, az iR pályáival... abszolút noszensz kategória. az egyiket ingyen kapod a másikért meg nem keveset fizetsz.

nekem sem tetszik ami az rF2-vel történik, én is fizetnék pályacsomagokért, meg etc, gyári fasza tartalomért, kidolgozott menüért, pár közösségi funkcióért a gyári pályákhoz, de nem, nem akarják így csinálni.
  • santibi
    na latod ezert ilyen jok ezek a topikok mert akadnak jo paran ilyen igazi gyokerek mint te pl. osszefosod allandoan az osszes szimulatoros topikokat. csak azt nem ertem mi a kurva elet faxaert ne bannoljatok ki az osszes ilyen okostojast a budos picsaba es esetleg elerne a topik azt, h erdemes lenne olvasni nem csak a veszekedeseket latni.
    Te annyira CM F1 felszopo vagy akkor miert nem baszod ott az eget es eszed azt a millio sekundumos input lagot amit megkaphatsz ingyen. Eleg is volt ezkbol a topikokbol nekem mert inkabb kabare ez mint az aminek lennie kellene. Egy egy ertelmes hozzaszolast alig latni, h kielemezne normalisan a dolgokat programonkent. csak az egyik v masik sztarolasa. a tobbit meg lehordani stb.

Balfasz,
  • lac coo
    És egy másik fontos dolog: rF-ben nem lehet 8 méter alá menni az út szélességgel, és egy 6 méter sugarú forduló már kínszenvedés !
    eze kután mi értelme egy überpontos pályának ? Egy 5 méter széles aszfalt a játékban totálisan használhatatlan, ezt magam is kipróbáltam , így van .
    Nem csak itt sok más játékban is sokkal szűkebbnek látszik az autóban ülve mint valójában ( érdemes megnézni fülkéből hová is pozicionálnák a felezővonalat! Pedig ami itt egy sáv, az egy szűk rallye szakasznak teljesen jó lenne valóságban ! Csak hát ha felezővonalra fákat meg kerítést képzelünk ... :) ).

Alex-től kölcsönzött kép : ennél szűkebbre nem lehet menni, mert az ember úgy látja, hogy kizárt, hogy elfér két autó, pedig a képen látszik elfér ott bőven.

Ezért tartottam mindig is parasztvakításnak ezt a lézeres mizériát, szerintem ilyen csalások még iR-ben is simán vannak ....
  • precise
    Már leírtam, hogy nem a lézer a fontos tegnap, hanem a közel olyan pontosság, 4023-ban kifejtettem miért fontos ez, csak zolee elkezdett másról beszélni, hogy miért azt nem tudom.
  • lac coo
    Na most ugye nagy titkot árulok el, hogy akinek esze van, az simán kölcsönveszi más játékból a nyomvonalat azt kész !!!! a jó isten nem húzza rá, hogy honnan van.
    Ha jól emlékszem rf1-hez volt is iR-ből kibányászott pálya( talán Laguna Seca ..nem tudom már ...)

Simán előfordul, hogy maguk a fejlesztők is "tapasztalat szerzés céljából " beletúrnak iR-be ;)
  • zolee145
    Belekapszkodsz egy dologba, lézer. Ebben jobb az iR, az összes többi dologban közelében nincs, de érdekes módon az nem zavar. Egy csomó minden nem zavar ami egyébként zavarhatna.

Nem zavar az sem, hogy mindez 20x annyiba kerül, az rF2-t találod drágának.

Semmi gond, ezt te döntöd el, hogy neked mi a fontos. Viszont hiába írod be ide naponta háromszor, mert nem olvassa ezt a fórumot az ISI.:)
  • lac coo
    Akkor mindenki vegyen még 5 példányt rF2-ből és már indulnak is scannelni ! :)))

Ugye elvárás az lehet, meg vélemény is, de be kell látni pénz nélkül nehéz körbeutazni a világot, pályára bemenni napokra és ott méregetni ! :)

Én láttam, hogy lehet scennelni ezerrel mindent, csak épp nekem az évi 100-200 ezerbe fáj ! Úgyhogy én leszarom, itthonra, fotelba, játékkormánnyal jó az is ami van !
  • precise
    látom nem megy a magyar. kiszálltam.
  • zolee145
    Tegyük fel, hogy Sebringen van F1, vagy Spa-ban van NASCAR. Vagy tegyük fel, hogy nemrég belebotlottam egy V8 Supercars futamba... Brands Hatch-ben.
    Ennél kevés lehangolóbb dolgot tudok elképzelni.:)
  • precise
    Tegyük fel, hogy Sebringen van F1 futam, vagy olyan amit sokan nézünk, pl WTCC.
    Én úgy vagyok vele, ha megnézek egy futamot kedvet kapok menni egy hasonló távú versenyt az adott pálya/autó kombón. Na ha látom, hogy a tv-ben a mittudomén 2-3 és a 6-os kanyarban lapos a rázókő a többiben meg magas, akkor eléggé lehangol ha a játékban mindenhol magas. Pl azért mert ahol a valódi versenyzők erősen levágják a kanyart a rázókövön haladva ott nekem ki kell kerülnöm, mert autótól függően átrepülök a kavicságyon bele a gumifalba.

Én így gondolom, nekem igényem van a pontos pályákra ez van. Nyilván 1987-ben örültem annak ami van, ma 2012-van láttam, hogy lehet máshogy is, el is várnám.
  • lac coo
    És mi a garancia, hogy az iR pontos ? :)))) Mert azt mondták ? Lehet átverés az egész :)))) És akkor mi lenne , Semmi ! Ezért tartom tök feleslegesnek ezt az egész Laserscan őrületet. Hivatásos versenyzőnek jó lehet , de idehaza a fotelban ..Ugyan már. És ugye nem csekély az ár amit a játékosnak fizetni kell ezért ;)
  • lac coo
    Mármint nekem itthon mindegy milyen pályán megyek :))) Felőlem arasszal is mérhetik, ahogy Alex írta látni nem fogom őket soha, nem hogy menni rajta. Nem fog előfordulni, hogy benézek egy kanyart mert a játékban 5 méterrel több volt fékezésre :)))
  • zolee145
    De most úgy beszélsz az rF1-ről mintha abban nem lehetne különböző rázóköveket csinálni. Pedig lehet. Nem feltétlenül kell kamurázást belerakni. Elhúzás sincs, megadod a rázókő tapadását, ami vagy ilyen vagy olyan, nyilván nem fogod eltalálni a valóságot. Meg azért ez egy sokismeretlenes egyenlet.

Nem tudom, hogy egy pilótának a gyakorláshoz mi számít és mi nem. Vajon mennyit nyer egy lézeres pályával, és mennyit veszít azzal, hogy nem kopik semmi, nem változik semmi. Azért a valóságban kétszer egymás után ugyanolyan körülmény nincs egy adott kanyarban.

Nekem a dinamikus környezet számít, az, hogy az autók különböznek, nem ugyanúgy billeg mindegyik a rázón, és csak a gyorsulás lassulás kanyarsebesség változik.

Az rF2 tökéletességéhez hiányzik a lézeres pálya, de a használhatóságához (nekem) nem. Örülnék ha lenne, de nem kötöm fel magamat amiért nincs, és igazából nem is nagyon érdekel más játék (a kipróbáláson túl, mert ugye ahhoz, hogy véleményed lehessen próbálni kell).
  • Alexease
    Mint jatek es pontossag szemponjabol valoban lenyegtelen hogy mennyire pontos a palya, az emberek 99.999%-a sose fogja megtudni milyen, nem fog rajta autozni, versenyezni, sot hasonlo szazalekban meg latni sem fogja igazabol;)

A program szempontjabol szamithat, mert ha pilota treningnek, pormozozasnak hasznaljak, ugy mint az iR-t vagy Kunos az nKP-t es majd az AC-t, akkor nagyon fontos.
    Es akkor mar nem a ±10 meteres pontossagok a lenyegesek, hanem pl. a korabban irt kerekvetok es azok formaja, merete, tipusa.
    Persze, ez egy regebbi rF1 fizikaban/stilusban az egyen razasokkal nem szamit:)

A lenyeg, sajnos vagy nem sajnos, egyelore szukseg van/lesz mindenre: iR, AC, rF2, CARS :) Nincs es nem is lesz olyan program, ami mindenben mindenkit kiszolgal.
  • zolee145
    A téma az, hogy szerinted be fog dögleni az rF2, mert túl drága ahhoz képest, hogy nincs benne lézeres pálya.

Én meg azt mondom, hogy 20x ennyiért kaphatsz lézeres pályákat, ahol a lézeres pálya pontosságát ellensúlyozza a teljesen döglött környezet, és teljesen döglött autók.
    Nekem többet ér a dinamikus környezet mint a tudat, hogy elvileg pontosan ott van minden bukkanó ahol a valóságban. mert amúgy felőlem lehet 1 méterrel odébb is, úgysem fogok soha azon a pályán menni, pláne nem versenyautóval.

A másik, hogy a modolhatóság nem ISI ötlet volt, hanem az F1C ilyen irányú kezdeményezéseire válaszolt az ISI, egy direkt modolásra fejlesztett szimulátorral. Ennek a második része az rF2.

Amúgy meg ide hiába írod be naponta háromszor, nem olvassák ezt a fórumot az ISI-nél.:)
  • santibi
    En mondhatni nagyon ismerem az osszes palyat iRacingben. Neha szoktam menni massal is mint rF2 vagy PCARS Netkar vagy LFS. Tegnap szedtem le Sebringet rF2 ala es mondtam is magamba, h most kivancsi leszek mert elotte mentem iRben ott. Van kulonbseg a palya vonalvezeteseben is. Ezt foleg Mid-Ohioban vettem eszre. Masabbak nehany kanyarok. Ha nem tudod milyen az eredeti nem fogod eszre venni vagy nem fog feltunni ugy sem. Az huplik a razokovek nem erezhetoek. PL iRben Sebringben ahogyan fordulsz ra a celegyenesre akkora hupli van, hogy a merev formula autokat eldobja ha nincs jol beallitva vagy ha nem veszed vissza a gazt ott. Aztan Ohioban is van tobb kanyar amit azonnal kiszurtam, h kisebb a szoge. Vagy epp masik helyen meg erezni, hogy iRbe itt mar kanyar jonne itt meg vagy 5-10 meter aszfalt +ba van meg.

Erdemes sztem kiprobalni. Nem kerul semmibe es akkor tiszta kep van mindenki elott.
  • precise
    A téma egyébként sem az, hogy lehet-e lézer nélkül lézeres pontosságot elérni a pályaépítésnél hanem az, hogy ingyen dolgozó, hobby szinten tevékenykedő emberek megfogják-e ezt tenni az ISI helyet...

Ha meg a SimBim és a többiek jobban odafigyelnek a pályák védelmére a konvert sem lesz móka és kacagás.

De ha szerintetek jól csinálja az ISI, hogy egy 50 dolcsis játékhoz az 10 pályát a többit meg legyártatja a vásárlókkal... akkor lehet rossz az értékrendem.
  • zolee145
    Van rF1-hez is lézeres pálya. Oran Park (azóta a valóságban lakópark van a helyén), Eastern Creek (épp idénre építették át, meg újraaszfaltozták). Tulajdonképpen egy jól kidolgozott pályához képest semmi extra. Szép meg jó, meg pontos. Tudod, hogy pontos, mert a nem lézeres pálya is lehet pontos, meg aztán úgysem megyek el Ausztráliába leellenőrizni. :D
  • precise
    "Ugyanolyan autózni rajta."

- Amenyiben sikerül centi pontosan lemodellezni lézer nélkül akkor igazad lehet. (nem szokott sikerülni)

• Alexease
    Az iracers.hu-n ugy tudom van lehetoseg ingyen kiprobalni a teljes programot (de talan meg most is van hivatalos ingyenes 6 honapos iRacing promo).
    Ajanlom a Chevrolet Impala National-t vagy akarmi mast, pl. Spa-n (ha mar video volt rola):))) Eleg nehany kulonbozo kerekvetot megtamadni, kulonfele sebessegekkel, erezni fogod a kulonbseget (persze normalisabb kormannyal, erdemleges FFB beallitasokkal).
  • lac coo
    Ugyanolyan autózni rajta. Csak a tudat, hogy centire ott van minden ahol igaziból! :)))
    Legalább is ezt mondják, de valaki leellenőrizhetné már, mert kíváncsi vagyok valóban ott van-e ! :D