• Alexease
    En csak HDR-rel hasznaltam eddig, mivel nem vettem eszre sebesseg csokkenest. Es azert ugy jobban nez ki, dinamikusabb a latvany.

A legnagyobb gondja az egesznek, hogy nem tunik egysegesnek a latvany, palyankent valtozik.
    Multkor mar hosszabban irtam, hogy sokkal egyszerubb lenne a helyzet, ha legyartananak tobb tucat shadert a kulonfele anyagokra, azt hasznalnak mindenhol, es egy-egy update utan azonosan valtozhatna minden.

Persze a mostani rendszer a modolas miatt van. Van 1-1 tipusu shader (igazabol 92db:P), es mindenki azt valassza az anyagahoz es ugy allitja be, ahogy neki tetszik (tukrozodes, fenyesseg, csillogas, arnyekolas, szinezes stb).
    A gyari palyak talan meg egysegesek lesznek, de a modoltaknak komoly elteresek lehetnek.

Talan lehetett volna ezt is, a HDR-hez hasonloan, kulso allitasokkal szabalyozni, es profil csoportokba menteni. Legalabb lennenek gyari profilok: uvegek, aszfaltok, betonok, fuvek, homokok, guminyomok stb. A modderek ezekt modositanak, es ha valakinek nem tetszik, atmasolja a gyarit vagy barmelyik masikat a palya konyvtaraba (hasonloan a mostani HDR megoldashoz).

Persze ettol fuggetlenul megmaradhatna a shader modding, de akkor azt is exportalhatna a devkit egy kulso szoveges scriptbe.

Remelhetoleg azert elobb-utobb osszehoznak egy latvanyosabb, normalisabb shader-beallitas csomagot, az ISI egysegesiti a sajatjat es a modderek raalnak valami jobb, hasznalhatobb tutira.