19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Khm, khm, még jó hogy ott van egy APPLY gomb a videóbeállításoknál. Épp hogy csak nem csapja ki a szemem :D Így hiába állítgatom a vSynceket.
Tehát. Úgy néz ki, hogy GPU sync (vagy akár video) mellett GYÖNYÖRŰEN fut a game :). Low beállításokkal 70-80 fps között, stabilan. Mediumon 50-60 között, Highon pedig 40-50 között. Nincs ricegés, pengén zúz. Viszont így nem tudok 80 fps fölé menni, még alacsony beállítások mellett sem. Gondolom ez az ára ennek a vsync opciónak. Valahol olvasgattam erről (plusz arról is, hogy liga futamokon nagyon nem ajánlott vsyncezni, valamilyen késési tényezők miatt..), hogy befolyásolja az fps értékeket. Ja és 75hz-en teszi mindezt, de szerintem 60hz-en is hasonlóan jól futna.
Szóval úgy néz ki meg van a megoldás, így már bőven elleszek vele :) Ja és érdekesség, hogy bekapcsolt gpu vsync mellett a zöld (gpu) hisztogram megint csúcsos formát ölt, legyen bármilyen grafikai részletesség beállítva a játékban.
Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2015.01.05. 16:04:02 -
hqx #9825 Ja, most láttam a #9818 Hsz-ban.:)
#9821: A natív felbontáson használd!)1280 x 1024 60 Hz. -
SyncMaster 931bf -
Nyomassad, én a Benq GW2265 monitoron 60 hz-en használom, és nincsen ilyen gondom. Konfigunk meg nagyjából ugyanaz, de tolok nem sokára screen-t az opciók menüből. -
Köszi a szakvéleményeket :)
És ha esetleg 60hz-re állítanám a monitort? Mert azt is engedi.
Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2015.01.05. 13:57:21 -
rfactor2 #9820 Igen, kb. erről van szó.
Ha 60 Hz-es monitorod lenne, akkor 60 FPS felett már folyamatosnak kezdenéd érezni.
De neked 75 Hz-es a monitorod, ezért 75 fölé kell céloznod. Minden ami alatta van, akadozónak tűnik.
Igen, a konfigod nem egy erőgép, de eléggé egyensúlyban van. Szerintem tudsz találni egy olyan beállítást ami 75 fölött marad és nem lesz hányás kinézetű. :)
Utoljára szerkesztette: rfactor2, 2015.01.05. 13:56:00 -
Én azt vetem észre az utóbbi időben, hogy minden olyan fps, ami alacsonyabb, mint a monitor frissítése, akadozónak tűnik. Valami ment stabil 30fps-sel(60Hz-es monitor), az jó volt, de az ilyen 40-50 közöttiek pl borzasztók. Pedig régen laptopon 12-17fps között játszottam az lfs-t :D -
Hát a monitor 75hz-en ketyeg, igen :) Ez a max tőle. SyncMaster 931bf. FPS annyi amennyit épp sikerül a beállításokkal kiszuszakolnom. Vagy nem értem mire gondolsz :). Persze ha ez a max, Én nem csodálkozom, nem egy ütős konfig. Illetve ezek szerint ha "low"-on nem produkálja az "akadást", akkor nem is microstutteringről van szó, hanem szimplán ebben a játékban a 60-70 fps már nem érzékelhető akadásmentes képnek (?). Mert ebből ezt tudom leszűrni. Köszi:) -
rfactor2 #9817 Oké :)
Nem lehet hogy szimplán arról van szó, hogy 75 Hz-es a monitorod és túl alacsony az FPS-ed?
Ilyenkor amikor beesik 75 alá az FPSérték, néha dupláznia kell ugyanazt a képet, amit te akadásként élsz meg. Nekem ez tűnik logikusnak, főleg hogy egészséges az ábra amit mutattál.
Ugyanilyen monitoron, ugyanilyen felbontásban tolom. Csak 750Ti-om van.
Ha jó FPS értéket akarsz, az enviroment reflection legyen off, és egy kicsit játssz a shadows/shadow blurrel, azokból mit bír el még 75 fölött. Illetve érdemes lehet az anti-aliasingot offolni és helyette FXAA-t tenni. Nem olyan szép, de sebességben sokat dob.
Én úgy lőttem be az FPS célszámokat, hogy a rajtnál se nagyon essen be 75 alá, mindenhol máshol meg bőven haladja meg. Szépen "folyik" is a kép.
Utoljára szerkesztette: rfactor2, 2015.01.05. 13:32:15 -
Nem csodálom ha nem érted, sietve írtam.
Igen, low beállítások mellett úgy néz ki hogy micro stuttering mentesen, szépen fut.
Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2015.01.05. 13:00:18 -
rfactor2 #9815 Amikor totál low-ra állítasz mindent, érdemes a Mirrors-t is kikapcsolni, mert az is egész nagy terhelést jelent. Illetve a HDR-t is.
Nem biztos hogy teljesen értem amit írsz. Ezek szerint alacsony beállításokkal microstuttering mentesen fut?
-
Na, ez a helyzet kérem (micros tuttering probléma, továbbra is).
Sajna az MSI Afterburner (vagy Rivatuner?) cpu, gpu értékei nem látszódnak a képeken, de folyamatosan 100% körül dolgozik mind a két mag, a gpu 70-9x között.
Konfig:
E8400 3.0ghz, nincs oc, gyári minden
MSI GTX750 2GB ram gyári OC
4gb DDRII RAM
Játék:
rF2 demo, build 906 (decemberi kiadás talán?)
Pálya, autó:
Silverstone, Chevrolet Corvette
Low értékekkel:
High:
Tapasztalat:
Akármelyik részletességi szinten állítgatom a vSynceket, semmi észrevehető változás nincs. LOW beállítás esetén szépen fut a játék, 100 fps körül stabilan, minimum 90, max 130 körül. A gpu zöld hisztogramja sokszor nagyon meredek, egyenesen felfele törő csúcs, sajnos ezt nem sikerült jól észrevehetően rögzítenem. High beállításon szemmel láthatóan "ellaposodik" a zöld hisztogram, nem lesz olyan csúcsos. A lila cpu bigyó állandó, egyik beállítás változására sem reagál. Illetve high setnél olyan 50-60 fps-ek jönnek, olykor 70 felé kacsintva. És itt elő is jön a micro stuttering. Leszedtem a rfactor centralra feltöltött d3d9.dll-es hekket, amit ide is bemásoltam, de egyelőre nem találtam Neki helyet. Meg igazság szerint nem is a demoval szeretnék nyűglődni, de egyelőre nem telepítettem fel a "magos" verziót :)
Szóval ez a helyzet, nem tudom mit lehetne vele kezdeni. Bocsi ha csapongó az írás, ha valaki esetleg tud újfent segíteni, akkor igyekszem pontos adatokkal szolgálni. Köszönöm!
Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2015.01.05. 12:11:36 -
SEAT León Eurocup 2014 v1.1
Az előzőt le kell törölni először, majd úgy kell feltenni az 1.1-et. -
nyugi, még a hangnál nem tartok
-
Ez az előző build volt, a 910-ben ezt javították -
Mondjuk a gumiról lehet hülyeséget mondtam, mert pl a KTM az simán csúszik ahogy kell ...
Lehet csak gyárilag csinálták picit stabilabbra ...
A cobra ugye az meg a másik véglet az már állóhelyben megcsúszik :) -
Köszi jó lett. A WidescreenUI=0 -ra volt állítva és azért nem volt jó.
-
Az UserData/config.ini-ben nezd megezekhova vannak allitva:
WidescreenUI=1
WidescreenHUD=1 -
Sziasztok! Először is BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
Kéne egy kis help. Mióta kiadták az új buildet, nálam azóta nincs teljes képernyőn a menü. Pedig fullra van állítva. A játékban meg fullon van. Amint kilépek a játékból, egyből nincs teljes képfelbontásban a menü. Ez mitől lehet szerintetek? Semmit nem állítottam el és nincs ablak módban sem. Szóval csak fullra van állítva a beállításokban. Picit zavaró és jó lenne ha tudnátok megoldást rá. Én már próbálgattam, de semmi változás. -
Az AC a TechPreview es kornyeken "jobb" volt, legalabbis mintha reszletesebb lett volna a fizika es/vagy az FFB. Miutan megjelent a EarlyAccess, es sok volt a gond a sebesseggel, aztan kesobb jtt az AI aztan meg az online, mintha megjobban visszavett volna. Korabban be is irta, hogy az eredeti ertekeket visszavette, aztan az online resz is felezve lett (sok fps-t nyert vele). Sokszor olyan erzes, mintha nem minden jonne kozvetlenul a felfuggesztesekbol vagy valami Kunos-moddal egyszerusitve van;)
Az rF2-ben sokkal kozvetlenebb a kapcsolat az FFB es a felfuggesztes es a gumik kozott. A felfuggesztes, hajtas, gumi, geometria tipusokat, es ezeknek a beallitasat is sokkal hatarozottabban erezni. Valszeg soszor ebbol adodik sokaknal a "nem tetszik" erzes, mert sokkal erzekenyebb a beallitasokra (kormamy+FFB+auto). Itt valoban "alafordul" ha olyan a hajtas, felfuggesztes, tapadas vagy a beallitas, az AC-ban kicsit minden auto "egyforma" erzest ad.
Nem mintha tudna, milyen erzest ad vissza igazabol egy Clio, Seat vagy egy GT3 Camaro:DDDDD
De pl. ha menezed az AC-t (2-3 fele auto, kamera auto mellett (NEM visszajatszas!!!!), egyenes ut), amikor a kereknel es a kasztninal mutogatja a rugozast, pattogast, kissebb kerekbeuteseket, kerekvetot, az egyenesen tartott kormanynal sokszor semmit nem erezni. OK, folyamatosan kozepre tart, ami logikus, de ez nagyon statikus es/vagy elnyomja az aprobb visszajelzeseket vagy eleve nincs is(?!).
Az utobbi idoben amugy is trukkozott az FFB-vel, volt gyengebb es erosebb, volt amikor az allando kozeprehuzaast piszkalta, vagy a kikapcsolhatatlan filterezest hogy ne razzon.
A haterben valszeg hasonlo allitasi lehetosegek vanna, mint egy nyitottabb ISI engine-nel, csak nala nem annyira publikus. Plusz, a szelesebb felhasznalo kor es igeny miatt, nem is farigcsalhatja szet a lehetosegeket es beallitasokat, fontos, hogy lehetosleg mindenkinek, minden azonnal jo legyen;)
Valszeg csak az AI/online szamitasigeny miatt kellett visszavennie (csak AI/online vagy globalisan is), es talan elobb utobb "visszzajon". -
Pont ez a "mesekényszer" nem tetszett nekem rF1-ben (hátra más gumi). rF2-ben nem kell "hazudni", működnek a dolgok. :) -
Rég élveztem ennyire a modolást
-
Nekem is jobban tetszik itt, AC-ban nagyon puha az egész, semmi pályaatós érzésem nincs, itt viszont betonkemény , pattog is ahogy kell ha átrakom egy karékvetőn.
Plusz itt tud túlkormányzott lenni, csak úgy, spontán mert sok a kanyarban, AC-ban ez valahogy hiányzik minden autóból..Nem tudom lehet-e ott hátra másik gumit rakni ,de lehet érdemes lenne hátulra egy kevésbé tapadósabbat akni ... -
Vegre ki tudtam probalni az uj buid-et, es foleg a Seat-ot. Ez nagyon jo lett! THX!!!!! Mar egyszer megtamogattam Tommyt/Seatot 10 GBP-vel, de most elgondolkodtam, hogy tolok meg egy adagot :)
Ha lesz valamikor update, jo lennenek ikon file-ok (meg se rF2 logo legyen az auto helyen) meg Talent file-ok a pilotakhoz, az AI-versenyekhez.
Igy hogy van ugyanaz, ugyanattol es ugyanolyan minosegben AC-hoz es rF2-hoz, lehetne hasonlitgatni, de nem sok ertelme van. Kicsit/elegge mas stilus. Nagyon jo az AC, de az rF2 NEKEM kicsit komolyabb, jobb, elvezetesebb. -
Mikor veled történt még vicces volt. :D -
Hogy is volt ?
:D -
Az ISI nem tudom mit csinalt a szervereivel, de a multkori build bazinehezen jott, a DevKit-et meg tudom letolteni:/ -
GeriDoc #9798
-
Nebáncsále
-
Azért hozzá teszem AC-ben kevésbé érzem az autót vsz mert rF2ben több időt töltöttem. De nagyjából hasonlóan viselkedik bár AC-ben puhábbnak tünik a felfüggesztés. Ne emlékeztess a Sierrára, hiányzik az igazi öröm :) -
Persze....ezt mar buktad ! :))) -
Pp vel azert utosebb az Ac.
De ebben ami egyertelmu, hogy rf kab ugyanaz, csak a regi shaderek mara mar kicsit kopttasak.
Meg ugye azert a legtobb palya rf alatt nem ilyen zsivany azert, ac ban meg egy egyszeru konvert is is teljesen szep, ezert lenne jo rf nek is valamit fejlodni ezen a teren .... -
GeriDoc #9793 Most nézem, hogy ez a te videód.
Nem rád gondoltam, hanem úgy általában.
-
AC alatt mintha szögletesen fordulna, alulkormányozottabb? Nem mentem még vele..egyébként még mindig jól vezetsz :)
te hajtottál Sierra-t nem Ingy, driftre volt? -
GeriDoc #9791 Semmi értelme ezeknek az összehasonlító videóknak. A vezetési érzet, ami a legfontosabb, az nem jön át. A grafikánál az AC-hoz van kb. 20 féle kinézet, másrészt hogy az rF így nézzen ki, ahhoz sajnos atomerőmű kell. Nem értem ki és mit akar bizonyítani ezekkel az összehasonlító videókkal?
Millió pCars vs. akármi is van, pedig az úgy tűnik soha nem lesz játszható game. Akkor minek?
-
Ja vsz hogy naplemente közeli állapot miatt lehet ilyen. -
Medium gumizotton mentem, azért vágom egymás utánra mert kis képernyőn egymás mellett szar sem látszik HDR FXAA bevan kapcsolva...asszem xD ja és AC-ben a post process kivan kapcsolva. -
AC olyan mintha valami szürke szűrő lenne előtte, melyik szűrő vagy effekt vagy mi a fene az van beállítva ? -
Szerintem legközelebb ne egymás után vágd be a két kört, hanem vagy egymás mellé, vagy oda vissza váltogatva kör közben. Így mire eljtuok az Ac körig, már nem emlékszek a rF-esre :D -
Akkor kritika. Gumizott pályán menj, az jobban néz ki :) HDR és FXAA legyen bekapcsolva. Amúgy szuper