rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Egy válasz van, nem kell bonyolítani: az ember örül hogy ez is van ......
a legrosszabb amit tehetünk, hogy csak azért sem vesszük meg !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Danecay

Nem, nem vettem meg mint ahogy írtam is, de közel sem errõl van szó és nem ez volt a leírtak mondanivalója, de szerintem ez evidens. Azt, hogy napi szinten tolom e a tört verzióval? Nem! Pedig általában le szoktam tölteni az aktuális build-eket kíváncsiságból, de számomra a mechanikus tapadás hiánya és a nálam állandóan blokkoló fékek elég illúzió rombolóak, így lelkesedésem hamar alább szokott szállni, így egy pár kör próba után, max. a következõ build kerül legközelebb elindításra, de mostanában még ez is elmaradt.

Akkor ajánlom olvass bele a lentebb linkelt hivatalos fórumba, ahol pont az általam leírtak miatt megy a "lázongás"

Ehhez még csak jóstehetségnek sem kell lenni! Mondj egy ilyen vagy hasonló koncepcióban készülõ játékot, ami úgy, abban a formában, a beígért határidõre a kellõ minõségben és tartalommal elkészült! Általában években mérhetõ a megjelenés csúszása és még akkor sem a teljes értékû játékot kapja az ember.

Nem akarok megbántani senkit, de véleményem szerint az, hogy mindent úgy kell elfogadni ahogy tálalják, és bólogatni, sõt helyeselni mindenre amivel a fejlesztõ vagy kiadó eteti az embert nagyfokú elvakultságra és naivitásra vall. Az rF2 esetében is az elsõ kiadást követõen elfogadható volt minden hiba mert ALPHA verziós volt, amivel persze nem is lenne gond! Majd jött a BETA ahol szintén ez volt a helyzet, majd egyik percrõl a másikra, minden bejelentés nélkül, mondhatni sunyiban lekerült a BETA jelzõ a játékról, miközben égbekiáltó változások nem történtek csak ugyan olyan hibajavítások mint addig is, és mindenki csak vakarta a fejét, hogy most mi van. Közben, vagy még hamarabb elkezdtek ketyegni és lejárni az online licence idõk, úgy hogy még normális közösségek és ligák sem alakultak a játék körül, így könnyen meglehet, hogy sokan a nélkül estek el a megvásárolt játék online jogától, hogy azt érdemben kipróbálhatták volna, mire az ISI odalöki, hogy vegyél LIFETIME licence-t (kis köcsög) ha akarsz valamit!
Persze szerintetek ezzel semmi baj nincs, mert már nem az ALPHA és BETA jelzõkkel van felvértezve a játék, hanem a FOLYAMATOSAN FEJLÕDÕ-vel. Hát így már mindjárt más, és mindjárt elfogadható a dolog, ráadásul még egy szimulátorról is van szó, akkor minden rendben!
Pont én vagyok az akinek nem lenne oka "lázadozni", lévén meg sem vettem, de lehet pont ezért tudom objektívebben látni a dolgokat az egyes esetlegesen elfogult vásárlókkal szemben, akik pénzt adtak érte, és próbálják legalább azt értékelni amit kaptak. Persze ettõl eltekintve z ISI üzletpolitikája egy hányinger!

lac coo
Ez így szerintem is halott... nincs tartalom, nincs mod, roppant gépigényes,átlag pc-n emiatt ronda is mint a bûn, alig érdekel valakit .....

Felõlem bármit számolhat, ha végiglapozom az autókat, és utána kikapcsolom ....

Alexease
Sajnos az rF2, mint klasszikus jatekcsomag, eleve halalra volt itelve. Nem tudom mit es hogyan terveztek eredetileg, de ezt teljesen eselytelen lett volna annak ertekesiteni. Ez mindenkeppen egy folyamatosan keszulo es fejlodo modder- es szim-platfor engine.

Raadasul az rF1 a mai napig nepszeru, eleg eros warez hanyaddal, sokakat hidegen hagynak a valodi ujitasok (fizika, dinamizmus), es sokan kesz dobozos programot vartak/remeltek.

Pedig az rF2, a 8 eves rF1-hez kepest, a sajat kategoriajan es stilusan belul, egy eleg eros elorelepes.

A fizika, a felfuggesztes, a gumi es az FFB nagysagrenddel reszletesebb es jobb. A palyadinamika mukodik, hasznalhato. A latvany lehet hogy nem nextgen, de akinek egy ilyen tipusu programban nem felel meg, annak valszeg semmi se jo😉
Termeszetesen, csak a minosegben elkeszitett es beallitott autokat/palyakat kell figyelembe venni.
A latvany ertekelesenel a dinamizmust is figyelembe kell venni, nem lehet 2 egyforma screenshot-ot kesziteni meg masodpercenkent sem.

A fizetos online resz es a beta ilyen stilusu lezarasa, valszeg elhibazott lepes, de gondolom penzugyileg nem allnak jol.
Nyomul a konkurencia (AC, CARS, SimBin), mindenki sajat engine-nel, nem is terveznek az rF2-re, lassan 10 eve volt az utolso ertekesitett jatekuk (mig kozben a SimBin evente tolta ki a jatekokat, az Rf1 engine-re, valszeg darabjat nagyobb peldanyban mint az rF1-bol eladottak), es valszeg az rF2-bol is "minimal" fogyott.

A lenyeg, hogy nagyon szukseg van az rF2-re, mert nincs es nem is nagyon lesz hasonlo.
Az iR marad HC online; az AC inkabb a PC-sitett GT/Forza driving-game fele nyomul; a SimBin jatertermesitett programot epit 10 eves engine-re; az SMS meg folyamatosan almodozik.
b-type
elég könnyen lehet hogy bele is fulladnak.
Akkor ez van. Nem mi csesztük el mert mi megvettük.
Nálam pl. Early Access: (az utolsó a Next Car Game).

elég sz@r mint pl.:
Realms of Arkania: Blade of Destiny
Might & Magic X - Legacy

oké, pl:
Next Car Game
Legends of Eisenwald
Expeditions: Conquistador

nagyon jó:
Assetto Corsa

Egyiket sem bántam meg, az rFactor2-t sem, inkább csak sajnálom. Amennyiben elég sokan megvették, akkor volna lehetõségük jó játékot csinálni, ha nem tették nem velem csesztek ki, mert jó érzésbõl fizettem ki.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
De lehet, hogy napi szinten hasznalja a lopottat, mert annyit azert meger😄
zolee145
Nem figyeltél: ezért nem vesz meg semmi ilyet, mert elõre tudta. 😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

zolee145
Na most volt egymás után vagy 4 Clio futam. Az elsõn remek rajt, majd egymás mellett 3 kanyar, csak a harmadikban rám borult a mellettem lévõ. 164 mp javítás. 😄
A másodikon 2 hely, aztán egy gyõzelem, majd megint egy második hely. Egészen jó setet sikerült összerakni Lime Rockra.

Ez nem igaz amiket itt össze vissza tátogsz. <#mf1> Gonodolom azt a szar AC-t megvetted te is és az meg még jobban a béka picsájában van az rf2-tõl. A legjobb szimulátor az rf2. Az igaz, hogy gép kell hozzá, de akkor is a legjobb. Ez még 15 évig az is marad az rF1-el együtt!
Alexease
Miert, te megvetted?
Danecay
Ha jól értelmeztem, akkor az ISI álláspontja szerint, a játék csak azt követõen lesz végleges miután már nem fejlesztenek rajta semmit, lévén az rf1-hez is 2013-ban adták ki az utolsó frissítést. Szóval még egy pár évig befoghatja minden kedves rF2 vásárló a száját, fõleg akiknek lejárt az online licencük, még ha nem is történik semmi lényegi változás. Ha nem tetszik, hogy lejárt akkor szerintük LIFETIME licencet kell vásárolni majdnem dupla annyi pénzért! 😊 Csak tudnám mire alapozzák! Arra, hogy a játék jóformán a mai napig nem ért el olyan konstans állapotot amire az a maréknyi MOD-er csapat fejleszteni tudna. Ha nem hal ki magától a MOD-erkedés, majd az ISI tesz róla, de ezek után a magam részérõl azt kívánom nekik újévi jókívánság gyanánt, hogy fulladjanak bele az egész rF2 projectjükbe! Na ezért nem adok én semmilyen félkész, fejlesztés alatt álló játékért egy fillért sem! Az ember jóhiszemûen próbálja támogatni a fejlesztést és gyakorlatilag konkrétan leszopatják!

lac coo
Igen ? Jobb választékra emlékeztem 😊))

Alexease
Ja, es a Camaro GT3 mar benne van, hamarodan (talan holnap?!) jon a Civic, es kpen mutogattak egy Panoz Roadstert.
Alexease
Ez: rf2family18_16x9.jpg ?

A 2db Panoz, veluk szemben a chevelle-szeruseg es a Gokart kivetelevel mar mind benne van😉
lac coo
Azzal a sok autóval, amivel elcsábítottak, a sok szürke renderelt képen, azokkal mi van ???

lac coo
..avagy az állatkert a kerítésen túl is folytatódik ! 😊

Alexease
Engem spec nem erint a dolog, de ha lesz valami peticio-szeruseg, szolj nyugodtan, megyek x-szelni😉
Megertem az ISI-t, de ezt nem igy kellett volna megoldani.
Szabi
talán végre beindult egy kis lázadás

"Nulla tenaci invia est via"

zolee145
Kéne vinyót venni. Voltunk vagy 20-an szerveren (C6R Silverstone), start elõtt kitesz az asztalra, a jobb alsó sarokban meg a kis felirat, kevés a lemezterület. Nem voltam ideges, harmadik starthely...

Szabi
Elkészült a BlancpaiN Endurance Series 2012 mod v1.0 verziója.

BES_2012_VEHICLES.rfcmp (mega)
BES_2012_VEHICLES.rfcmp (ftp)

a korábbi autó verziókat törölni kell, a hang maradhat mert az nem változott, de ha még nincs meg a hang, akkor

hangok (mega)
hangok (ftp)

zolee145
Azért a nagy többséget nem igazán érdekli, hogy tényleg vezetni kelljen az autót. Pont elég, ha valami nagynevû emberke azt mondja, hogy soha ilyen realisztikus játékot még nem próbált. Ugyanis maga a tudat, hogy pont olyan kihívást jelent a játék mint a valóság fontosabb, mint az, hogy tényleg úgy is legyen. Sokan szeretik azt érezni, hogy egy igazi autót is pont ilyen tempóban tudnék terelgetni a pályán, de az már nagyon keveseknek hiányzik, hogy tegyenek érte valamit azon kívül, hogy nyomják a gázt. Meg aztán minek melegszik a gumi, és minek kopik? És miért csúszik az út esõben, vagy ha nincs rendesen felgumizva, vagy ha hideg az aszfalt? Kit érdekel? Jobb kört mentem mint Vettel, szóval bekaphatja a 4x-es vb. 😄

Alexease
Azzal nincs semmi gond, en is mindig szerettem volna egy olyan programot, amit "csak" vezetni kell, de azt normalisan.
lac coo
Akkor én tuti nem vagyok Hc szimes, mert vezetni szeretek elsõsorban, ha ez nem jó, nem élvezem, nem tetszik, felõlem azt is számolhatja, hogy a nézõk mennyit lihegnek és változik a pályán a páratartalom 😊

Alexease
Pedig a HC dolgot elsosorban nem arra kell erteni, hogy mennyire tetszi/elvezetes a vezetese valaminek, hanem hogy a vezetesen felul, mennyi minden egyeb dolgot szamol, foleg dinamikusan, egymassal kapcsolatban: napszak, homersekletek, szel, idojaras, eso, realroad, kopasok, melegedesek, toresek. Es ezeket hogyan lehet atultetni, beallitani, hasznalni az offline/online versenyeken.
lac coo
A régi szivar viszont itt elég kemény .... szóval nem tennék különbséget a kettõ között...hol ez jobb hol az .

A dinamikus vackok annyira nem érdekelnek, vessetek meg 😊

lac coo
Nem értem én azt HC szimezést ...😊

Nekem pl AC Lotus, vagy kis Fiat sokkal HC-bb mint ebben a Clio, Megane ....<#nemtudom>

Alexease
Adnak szervert, de az igazabol tulzas, mert nem sajat, hanem kulso ceges fizetos, minimal penzert😉 Az nem indokolja.

Valszeg amiatt talaltak ki es vezettek be, mivel a program 3-5 eves eletciklusa alatt foltamatosan fejlesztenenek, tartalmakat is adnanak (ingyen, mert toluk, a modolas miatt penzert nem megy), es ezt nem szerettek volna nulla bevetellel figyelni.

Hasonloan az rF1-hez, amit a mai napig sokan hasznalnak (8 eve!), sokan igyen, amibol az ISI-nek egy fillere sem volt.

Amugy az evi 12$ boven megerne: ha nem lenne ennyire kompromisszumos a program (grafika, DX9, funkciok, folyamatos fejlesztes, rf2-specifikus tartalmak); nem lenne AC/CARS; es az emberek nagyresze a "driving-game" orientalodas helyett, inkabb a HC-szimezes fele mozdult volna el.
mcmoha
Úgy tûnik a 240-es build a v 1.0.0.0. Én júniusban töltöttem le de biztos, hogy régebbi.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Alexease
En nem nagyon szoktam lazadni, megertem a programot es a ceget is, de ez a szeptemberben erzesre 1.0 lett, es most kiderul, hogy igazabol mar januartol 1.0, azert cseppet eros.
Lehet hogy kommunikaltak az ISI forumon (nem hiszem, mert akkor a portalokon lett volna hir), de ezt akkor sem igy kellett volna:/
lac coo
Igazából azért kéne lázadni, hogy miért kell az online használatért külön fizetni ! 😄D Adnak szervert vagy valami ...?

zolee145
Ez igaz, de erre írtam, hogy ebbõl lázadás lesz, és majd gondolom elõbb-utóbb engednek a lázadásnak és változnak az idõpontok.

cselt
Még azzal sincs baj, inkább azzal, hogy elfelejtettek szólni, hogy megjelent az 1.0...
Szabi
nem azzal van a baj, hogy fizetni kell, hanem hogy azt ígérték, hogy az egy év az 1.0 megjelenése után kezdõdik..

zolee145
Ezek szerint csak én használom elég gyakran online? Mióta mennek az ISI szerverek egészen sokat játszottam, és nekem nagyon tetszik. Nagyon jókat lehet vele csatázni, és a hotlapos gumigyilkos emberkék már egy egészen rövid távú versenyen is elvéreznek, szóval jó ez így.

Szerintem ebbõl majd lesz egy kis lázadás, aztán átírják a dátumokat, de ha abból indulunk ki, hogy van olyan játék a piacon ahol minden szarért külön kell fizetni (talán az új autó festésekért nem), meg van ahol már a fejlesztési költséget is a játékosok adják össze akkor várható volt, hogy elõbb-utóbb õk is kérnek majd egy kis pénzt valamiért.

En is azonnal megvettem, es nagy hiba volt. Nem csak keptelenek korszeru softwaret osszehozni (nem csak grafra gondolok), de megfejeltek ezzel a gusztustalan uzletpolitikaval. Mire kesz lenne a jatek multira / eleg tartalommal, mar le is jar a subscription. Refundolnek, ha lehetne. Nem is a penz hianyzik, csak rossz helyre ment 😞
lac coo
Vannak pályák amik rohadt szépek ( már rF-hez képest...) és gyorsak is.
De igazából nekem csak a tartalom ami siralmas ... Most jön Indiana vagy mi , a tökömet se érdekli 😊)))) fizika meg a többi jó, persze, csak lenne valami jó vas is alá ... Cliot most már unom kicsit 😊

Szabi
részemrõl akár csõdbe is mehetnek, tõlem több pénzt úgyse látnak már..

eddig védtem ezt a bugos szart, hogy hátha egyszer jobb lesz majd, de ez így nevetséges.. vagy inkább siralmas?..

<#taps> A fasznak vetted meg..<#nyes>
Szabi
így van, és ez szeptember 30.án már megtörtént.. ahhoz képest sikerült szépen csendben tartani..

vettem egy játékot egy éves netes használattal, erre kaptam egy bugos bétát tesztelésre és közbe eltelt az egy év amit persze csak utólag jeleznek hogy már elkezdõdött <#eljen>

Ezt most tenyleg kesznek nyilvanitottak felkeszen 1 evre visszamenolegesen??
Alexease
Silver valoban zabalja a gepet (valszeg bugos), de lekapcsolva a palya tukrozodeseket (ugy sem latni) mar hasznalhato.

De a lenyeg, hogy mukodo AI, napszak, idojaras es realroad van benne, ami aranyaban nem zabalja le a gepet, hasznalhato marad. Meg a regi gepemen is, amin pl. a CARS (tudom nincs kesz es nem nekem keszul😛), full low-ban egyedul is hasznalhatatlan.
Ezt tudom hasznalni, jatszhato, es nincs low-ban, egyedul a "felesleges" tukrozodeseket irtottam ki.

Az AC OK, de egyelore se AI, se idojaras, se realroad, se kopas, se tores. 1 autoval, ennyire kopaszon, azert illik elporognie. Bar ott is leirtottam a tukrozodest (mert amugy gameover) es mediumban van😛

Az hogy az rF2 mennyire szep, latvanyos, modern az szubjektiv. De legalabb annyira "ipari" a kinezete, mint a "jatekstilusa" amit kepvisel. Igy a ketto osszepasszol😊

Vizualis-orgazmusra ott lesz a CARS (atomeromure), showroom-racingre meg az AC😉

lac coo
A gépigény nekem sem tetszik ..... egy autó silveren a célegyenesben magas beállításokon nálam 20 fps ! AC ugyanott szintén magas beállításon ( ég és föld a kettõ!!!) 70 Fps !

Én megvettem, nem is volt kéréds, egyelõre nem igen használom, fel sincs telepítve , de majd csak jön hozzá nekem tetszõ cucc .... Autózni nagyon jó vele, ha van mivel ...

Alexease
Tipikus paraszt hozzaallas - ha mar ezt a szofordulatot hasznaltad😊
Én sem vettem meg, mert nem látom értelmét. Nagyon lassan csinálják. Megöregszik a paraszt mire normálisan megcsinálnak benne minden hibát. Ott a crackkelt verzió addig.
lac coo
Darabra van, igen, csak ahogy írtad, olyan fura az egész .És nem a divat érdekel, hogy "bömös" legyen , egyszerûen jobban kedvelem kisebb dobozos cuccokat.AC ok, hogy biztos divatos, de igazán izgalmas is mindegyik .
A honda biztos tetszeni fog , bár az is divat cucc 😄DD

Semmi baj nincs az online részével. Nekem a kinézete nem tetszik és a gépzabáló motorjával. Majd talán 2018-ra azt is megcsinálják jobbra.<#nyes>
BooMiller
Akkor most végül is utólag szóltak hogy 1 éve megjelent??? Elég érdekes üzletmenet.... biztos megveszem ezek után..

Alexease
Mostanaban jobban erdekelt a dolog, foleg amiota beindultak az ISI szerverek, de idom/kedvem meg nem volt. De tuti megyek majd.

Amugy tartalomban sem olyan rossz az rF2, 11 palya (meg keszul hozza, pl. Indiana) es 16 auto (es meg jon, pl. Civic es a Panoz, remelem tobb).
Legalabbis a szamok alapjan.

A fajtak, markak, tipusok miatt tunik "hasznalhatatlannak", mert messze nem a divatos, nepszeru, varvavart tartalmak (mint pl. az AC felhozatala).
Pedig nem rosszak, ezek valoban natur verseny cuccok.

Engem spec az ujabb openwheel cuccok nem nagyon erdekelnek, de egymasutan hasznalva oket, igazabol eleg/nagyon jok: Skippy, F35, F2, FISI, Marussia.

A tobbi meg marhajo: a regi formulak tutik, a 2 Howston brutal, a 2-2 Chevy/Renault/Nissan meg telejsen jol lefedi a dobozos kategoriakat. OK, a street/GT1/proto resz meg hianyos😛