19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Mert amúgy az a cumi a turbó "modellezésénél", hogy számolni kéne minden egyes időpillanatban a levegő sűrűségét, tömegáramát, hőmérsékletét, és még sorolhatnám az egyéb jellemzőket, ami nagyban függ a hőmérséklettől. :D -
Jah, van benne ráció, köszi a gyors magyarázatot. :)
Akkor az rF2 valószínűleg abszolút nyomást mér, szóval kicsit eltér a valós méréstől ilyen téren. (Nem lehet, hogy az a nyomásesés pedig olyan kicsi depressziót fog okozni, hogy ezért nem modellezték bele?) -
Úgy megy, hogy a nyomásmérő alapból légköri nyomáson 0-t mutat. Az a kiindulási alap, tulajdonképpen egy szívó motor is légkörin működik, nem hívjuk feltöltött motornak. Ebből kiindulva nekünk a túlnyomás kell, az a lényeg ami a légkörin felül van, hiszen azt csinálja a csiga, a többi már van.
Ha a pillangó szelep mögé, a szívócsőbe rakod a műszert akkor motorfék üzemben majdnem zárva van a pillangó, miközben a motor még használgatja az ott lévő levegőt, meg ami az alapjárat miatt beszivárog. De ez a nyomás már a légköri alatt van. Ha a légköri nyomás a nulla a műszerünkön, akkor a légköri alatti az nyilván negatív.
Két módja van rF2-ben "berakni" a műszert a motorba: egyik a szívócső, másik a pillangó elé. Na a poén az, hogy mindegy, hogy hol volt nem ment 1 bar alá a nyomás, vagyis a légkörit mindig mérte. Ha nem nulla a kiindulási érték, elfogadjuk, hogy beleméri a légkörit akkor is illett volna lemennie ilyen tized, vagy század bar-os értékre a szívócsőben(vagy lehet mégkvesebb).
A pillangó előtt nyilván nem esik ekkorát a nyomás, de a levegő áramlás miatt ott is le kellett volna mennie 1 bar alá.
Persze amúgy meg ki nem szarja le, menjen ha nyomom a gázt. :D
Hajlamos vagyok elveszni a részletekben. :D -
Hogy mehet néhány turbós autónál a nyomásmérő negatív értékbe? :D Erre kajak kíváncsi vagyok, mert ezt most így fejbe nem sikerült egyelőre összeraknom. (Mert ha negatívba menne át, azt jelenti, hogy a nyomásmérő környékén depresszió van, amely meg akkor lehetséges, ha visszafele pörög a turbó.)
Ha már itt tartunk: most jutott eszembe, hogy van egy BME-s tanár, akinek vannak fent neten elég fasza kis anyagai, amely bárki számára elérhető. Nézz rá ezekre Zoli, hátha lenne benne 1-2 olyan új dolog, ami segítene megérteni, hogy az ISI mit akart. :)
http://www.lezo.hu/szerkezettan/szerkezetek.html
Meg ha gondolod, van egy motorral foglalkozó könyvem is, de ezt majd privátba.
-
Persze, ezt írtam. Ha zár a pillangó akkor motorféknél nyilván azt elhasználja ami van, meg az alapjáratnak megfelelő levegő még esetleg bemegy. Nyilván nem vákuum, de ilyen nagyon kis nyomás van. Viszont "műszer" szerint nem tudtam semmilyen trükkel sem 1 bar alá vinni. Vagyis a légkörit mindig méri. Ez annyiból jó, hogyha csinálsz egy ilyen nyomásmérőt a kocsiba akkor elvileg valami hegyen lévő pályánál kevesebbet kell mutatnia. Mókás, viszont ez akkor is működne, ha az 1 barnál 0-t mutatna.
Persze értem én a logikájukat, nem lehet nulla az 1, mert akkor ha nincs ott semmi akkor lenne negatív, és az meg milyen már, hogy egy bar-t kell beengedni valahova, hogy ne legyen ott semmi. :D Mint a rendőrös vícc a negatív számokkal...
Viszont a gyakorlat meg azt mutatja, hogy túlnyomást mérnek a műszerek.
Oké, visszaolvastam, mennem kellene aludni...
-
Szerintem a szívósorban vákuum van motorféken. A turbónyomásmérő a légkörin felül mér. Utálok ebben elmélyedni, hondafórumon a turbós topikban párszor végignyálaztam már ilyen témájú beszélgetéseket és nagyon tömény. :D -
Nincs kérdés. :D
Igazából nekem most az a kérdés, hogy az ISI-nél mi micsoda? Kis görberajzoló progit pikk-pakk össze lehet dobni, ha tudja az ember, hogy milyen adattal hogyan számol az rF.
Onnantól lehet rendes motort csinálni. Addig csak érzésre megy, szerintem jó, és annyi.
Pl utána néztem hol hogyan mérik a nyomást, és egészen érdekes dolgok vannak. Pl a 0 az mit jelent? Eleve van ~1 barunk a légköri nyomás miatt. Most akkor amit a műszeren látsz rF-ben az összes nyomás, vagy ez a nulla és csak túlnyomás mér? Hol méri? Ha a légköri 1 bar a 0 akkor szívócsőben akár negatív érték is lehet gázelvételre, mint ahogy néhány turbós autóban negatívba is megy a mutató. Ha pillangó szelep előtt méri akkor tud-e légköri nyomás alá esni? Elvileg a wastegate nyit gázelvételnél, vagyis van egy forgó turbód, meg egy átáramló levegőd, és mint tudjuk az áramló levegő nyomása nem annyi mint az álló levegőé, ami mondjuk körülvesz itt minket.
Szóval vannak itt kérdőjelek.
Egy dolog biztos: mindegy mit mókolok a Seattal, 1 bár alá nem megy a műszer, vagyis jó eséllyel pillangó szelep előtt mér. -
Zolinak:
(FB dobta ki csak úgy, ne kérdezd, honnan és miért :D )
-
Ember az van, ert is hozza meg at is tudna rakni, csak akarat nincs .... :-) -
Az elvileg egyszer lesz az AC-ban is:)
Modell hiany igazabol nincs, foleg az AC modolasa ota, szazaval vannak "kesz", jatekra alkalmas modellek (kulso, belso, jatekra alkalmasan szetszedve). Csak ember nincs, aki ertene hozza es at tudna rakni oket;) -
Neeee 
Más: találtam egyik ilyen modellezős fórumon egy Chevy Corvette C7 Stingray modellt. Csak a kasztni van lemodellezve, meg a kerekek, viszont elég részletes, és szép is a modell. Ha valakit érdekli a dolog, és esetleg szeretné betenni rF2 alá, akkor az írjon, és elküldöm neki valahogyan a modellt (2012,2013,2014 és 2015-ös Max-al kompatibilis fájlokat tartalmazza a csomag). -
Debilon #9975 ilyeneket hol lehet olvasni? :DDD -
Mivel ugyanaz az ember csinálta.:)
Más:
"Probléma":
Sziasztok! Seat Leon Cup-al próbálok menni jó köröket, de minden kanyarban ezt látom a visszapillantóban és nem akar befordulni se az autó..már próbáltam TC,ABS és stabilitás assist FULL-t is...de így is..van ötlete valakinek mit állítsak át? setupban esetleg?
Válasz:
Elvileg ha kicsit lehúzod grafikát és kikapcsolod speciális efekteket akkor nem fogod ezt látni a visszapillantóban, mert nem lesz féknyom -

Latom ez is hasonlo eresztes, mint a BMW, ugyanazt az GTR EVO hangokat hasznalja, es ugyanugy kulon csomagban van:) -
2013 Shelby GT500
-
Jaa. Hát, amennyire én sejtem azért egy kamu meg rendes között több különbség van, mint egy jól beállított nyomatékgörbe. -
A különbséget a kamu turbó meg a rendes közt. -
"hogyha van egy jó nyomaték görbéd akkor elvileg nem érzed a játékban"
Mármint a turbot nem érzed? -
Persze, csak én úgy voltam vele, hogyha van egy jó nyomaték görbéd akkor elvileg nem érzed a játékban. Mint mondjuk a kasztni csavarodást. A valóságban egy nagyon is létező dolog, de a játékban meg nem mondod, hogy mennyit csavarodik a kasztni.
Viszont a turbó észrevehető.
De tényleg kéne az ISI leírás, lehetne csinálni egy egyszerű kis progit a motor készítéshez. -
Ez szerintem eddig is nyilván való volt, hogy nem ugyanaz a kettő :D -
Tudom, hogy annak idején pont én voltam a hitetlen turbó ügyben, de a véleményem megváltozott. Szóval rajzolni rF1-ben egy turbós nyomaték görbét, és csinálni rF2-ben egy turbós motort nagyon nem ugyanaz. Persze még várok az ISI leírására, de azért utána olvasgatva a dolgoknak egyre tisztább a kép. Mármint a valódi autókat illetően. Ezáltal kezd tisztulni a játékot illetően is. -
Ha nagyon sokat gyakorolsz, egy idő után rá lehet érezni. :D De én is beletettem vagy 20 órát, mire elkaptam a fonalat. :D -
Úgy, hogy az EGT-s Ferruccsióval megyek és AI van belőve EGT/BES mixnek(30 fős mezőny leghátulról indulva) 
Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2015.01.15. 19:53:57 -
Mond már el nekem légyszíves, hogy a BES mod autói hogyan a faszomba vezethetőek? :D -
És még volt pofájuk belinkelni a videómat 
Oké az ember elismeri, hogy a grafika is fontos, de szimulátornál nem az elsődleges szempont.
Most jelenleg nincs más progi ami akkora flest ad mint az új Nord EGT/BES mixelt mezőnnyel, 1 óra alatt olyan izomlázam lett, hogy gondolattal kell nyomkodnom a billentyűt a kommenthez.
-
Ez a VirtualR mekkora egy nagy 0! Lassan fél éve küldtem nekik egy levelet (FB, e-mail), basztak rá válaszolni. Ma kicsit szarkasztikusan tettem feléjük kommentbe egy kis megjegyzést, mert Tommy78 SEAT Leon Eurocup v1.2-es modját még csak a héten cikkezték le, pedig 1 hete megjelent már. Erre fel fogták, és törölték a hsz-emet.
Elvetemült pCARS fejlesztő....
-
Ja jó. Felváltva beszéltünk a két modról, így aztán pont nem úgy értettük ahogy. :D De így már tiszta. -
PacsutaTibi #9959 Jah, félreérthető voltam.
Eddy3Spain írt vissza, a Clioval kapcsolatba.
-
Akkor ez a kérdés megoldódott. :D Viszont akkor gondolom a Lada is készülget náluk. -
PacsutaTibi #9957 Válaszolt.
Már át van rakva Rfactor2re is. Valószínüleg jövő hónapban publikáják az új lapjukon. ITT -
Ja, olvastam. Nem nehéz: ha a gpu tuningja hatással van az fps-re, de a cpu tuningja nincs akkor gpu limit. A cpu dob egy kis számolni valót, és míg a gpu végez addig malmozgat magában, ezért 50-60% a kihasználtság. -
PacsutaTibi #9955 Jaja, azért irtam ez házi fejlesztés, a RR még ugyebár ki sincs adva, ott csak egy Citroenről láttunk képet/videót.
Blinkeltem én mind a 4 autót az AC topicba, de le se sz...ják. Azon vitáznak hogy jaj most a CPU vár a GPUra vagy forditva...... -
Ha már szóba került a WTCC, még azt megkérdezhetnéd tőlük (ISI), hogy tervezik-e mostanában az ALS beépítését a progiba. Esetleg olyan hangbeállítási lehetőségekkel, mint pl a turbónál. Vagyis nyilván nem pont olyan, csak külön legyen, ne a motorhangra kelljen ráerőszakolni. -
Most láttam, hogy ez nem raceroom, hanem az AC WTCC modból van. :) Csak összerakom szép lassan az infókat. -
Köszi! -
4,35 hosszú az utcai, és 2,65 a tengelytáv. Ennyit találtam így gyorsan. -
Esetleg a főbb, befoglaló méreteiről nem találtál valamit? -
egyébként az ilyen bazinagy off képekhez nyugodtan lehet használni a spoiler gombot.. :D -
Szuper, köszi :D -