19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Igazából ezt kerestem, csak közben ráakadtam a lentebbi fb bejegyzésre. :)
Na szóval, szintén fb: "Új normális szimulátor program kéne, azzal meg nem szétszóródni megint ezer ligába, hanem összefogással egy magyar bajnokságot létrehozni, értelemszerűen ott a legjobbak lennének, izgalmas csatákból nem lenne hiány, technikai fejlődésből kiindulva még nagyobb érdeklődés is lehetne rá, mint a múlt fénykorába. A rossz hír ,hogy nincs ilyen szimulátor láthatáron, be kell vallanunk. rf2 fizetős + grafikailag alig jobb, mint elődje, mégis zabálja a gépeket, esélytelen ,hogy annak jövője legyen."
Szóval az rF2 fizetős. Beszélni kellene az ISI-vel, hogy egyrészt csökkenteni kell a gépigényt, közben javítani a grafikán, és ingyen kellene adni. Természetesen akik már megvették azoknak jó lenne visszautalni a pénzt. Akkor beindulnának a dolgok. :) Nem is értem amúgy az ISI-t. Csak fel kell menni a fb-ra és olvasgatni, egyből tudnák mit kell csinálni, hogy népszerű legyen a program. :) -
Jajjj..... -

"sziasztok! hogyan kell beállitani az rfactorba hogy kormánnyal tudjak menni mert ha a kormányyal megyek megcsúszik az auto mit csináljak?"
-
no meg azért is volt népszerű, az rF1 , simbin cuccok, mert ingyen voltak :)) -
rfactor2 #9737 Annyira szép hegyes a te ábrád, hogy azt tippelem, hogy a V-sync be volt kapcsolva. :) Ha tényleg így van, akkor érdemes lenne azt kikapcsolva is csinálni egy shotot. -
rfactor2 #9736 Játszottam egy kicsit a processzorommal, I5, 3,4GHz
A 4 magból letiltottam hármat, így egy maggal komoly röccenéseket tapasztaltam, illetve szinte folyamatosan mikrolagot. A röccenéseknél a lila, fordított hisztogram ilyen képet mutat:
A második magot bekapcsolva magasabb FPS értékeket kaptam, kezdett felnőni a processzor a 750Ti teljesítményéhez. A rajtnál azonban érezhetően elfogyott a processzorerő, és bár alig-alig volt nagy akadás, az alacsony FPS ilyenkor zavaró volt. Látszik, hogy gyakran pöttyöz jobbra a zöld ábra:
A harmadik magnál az FPS már a rajtnál is teljesen korrekt volt, a 3 mag képes volt ellátni a feladatát a videokártya kiszolgálását tekintve. Mikrolagot pedig nem lehetett tapasztalni.
A negyedik mag bekapcsolásánál nem volt érezhető különbség. A maximum, a minimum, és az átlagFPS is csak minimálisan növekedett. A zöld hisztogramon látni, hogy valamivel hegyesebb, és kisebb a szórás. Tehát kevésbé ingadozik a teljesítmény. A fontosságáról csak annyit, hogyha valaki kikapcsolná a tudtom nélkül a 4. magot, nem venném észre. :)
Utoljára szerkesztette: rfactor2, 2015.01.03. 02:07:35 -
Lehet...az rF1t sokat faragtam egy időben, aztán feladtam..a sok szám lehetősége ott is adott volt, kijött egy Porsche cucc a játékhoz, az volt talán az első igényesebb mod. Belenéztem és a teljesítménygörbék köszönő viszonyban sem voltak a valóságossal, átírtam a megfelelő értékekre...és semmi nem változott.
..ahogy a Zonda cuccnál is mikor Juan és Ingy javították a benzintankot ami ha jól emlékszem két méterrel az autó mögött volt az első kiadásban.
...ha nem mondják...simán köröztél volna tovább, persze figyeltek mindenre, de én mint játékos simán körözgettem.
Utána már nézegettem felfüggesztéseket a szerkesztőben, és hihetetlen hülyeségeket is láttam, amik működtek a játékban(!!), holott azon a felfüggesztésen autó meg nem mozdult volna.
...
ezért aztán a sok szám nekem csak pont sok szám, ha a végeredmény nem autó.
egy csöppet sem tud elcsábítani hogy húvazz a barátnőm ciklusát is belelehet írni, az RBR működött, szvsz(!) sokkal jobban mint az rallyrF. ...és az AC hasonló cipőben jár.
Amiért nálam még fent van az rF2, az pont az hogy FWD szinten jól teljesít, sztem, talán, jobban is mint az AC. Ezért várom a Seat-t, és a Suzuki-t. De kiszedtem a játékból az összes egyéb hajtást, mert számomra csak a helyet foglalják. -
Tavasszal lehet készre tudok csinálni egy TC1-eset, még 2014. tavaszán (
) kezdtem neki a Citroen-nek, aztán a suli miatt félbe maradt a dolog. (Most perpillanat azon gondolkodom, hogy melyikkel kisebb szívás megcsinálni egy ilyen modellt: 3DSMax-al vagy valamelyik CAD rendszer felületmodellezős részével. :D )
-
Jah, ezt most nem is azért írta, hogy attól teszem függővé. :D Jó múltkorában gondolkodtam rajta, hogy én is megpróbálok összedobni egy hasonló Excel-t, csak már a makroírásnál elakadtam. :D -
Azért kellene, mert ha látják, hogy jönnek a jobbnál jobb modok, tehát van élet, akkor többen mondják azt, hogy na jó, megveszem, teszek egy próbát vele. rF2-nél nem egy embertől hallottam, hogy ő akkor veszi meg a játékot, ha lesz vele bajnokság - tesztfutamokra is sokan ezért nem jöttek. Csak így meg hogy indíts akkor bajnokit?! :)
Anno RACE 07-et se használták olyan sokan. Aztán a végén ott tartunk, hogy elég sok bajnokság már azt használja, nem is kis létszámmal (VSR, GTR-Masters, HROC, RC-HU). 2011-re már bőven kellett a 2 szerver VSR-be például. (Jó persze, nyilván már közre játszott az is, hogy jött a Zengő Motorsport Michelisszel.)
De mondhatnám most visszatérve a SEAT-ra is a létszámot: alig 5 napja lett kiírva a bajnoki, és már 59 nevező van a VSR-ben - és most rF1-ről beszélünk. Szóval ha van minőségi tartalom, akkor mégiscsak előkerülnek az emberek. ;) -
Keressél embereket akik csinálnak TC1-es autót. :)
Amúgy meg ha minden kötél szakad max összeállok magammal, ha megtanultam használni a max-ot. :D -
Mire megcsinálsz pár futóművet az adatokból fejben összerakod, hogy hogy is néz ki. Utána meg le tudod ellenőrizni, mert van olyan progi ami mutatja grafikusan. Eleinte úgy csináltam. Egy szám átír, frissítés. Megint, frissítés. Most beírom jegyzettömbben aztán megnézem mit csináltam. :)
Motorra is van progi. Hidd el, hogy nem olyan nehéz dolgok ezek.
Nálam annyi a baj, hogy keresem a problémákat. Van sok olyan dolog amit alapból nem tud a program. Na itt jön a kreativitás, meg a kompromisszum készség/hajlandóság. rF1-idején a SimBin is nagyobb tapadású első gumit használt az elsőkerekes kocsikhoz. Miért, ugyanaz van rajta mint hátul. De jó, van egy probléma... lehet rá megoldást keresni. :) Lentebb a Deltawing. Alapból ez a konstrukció alkalmatlan a kanyarodásra... rakjunk rá első szárnyat aztán majd kanyarodik. Viszont én nem ilyen vagyok, nekiállnék baszakodni azzal, hogy első szárny nélkül is kanyarodjon. Közben persze az átlag felhasználó pont leszarná, mert így is megy meg úgy is megy. Itt jön az, hogy minél jobban keretek közé vagy szorítva annál könnyebben átlépsz egy problémán, és születik az egyen autó.
De ha nekiállsz a fizikázásnak előbb - utóbb úgysem az fog érdekelni, hogy mennyivel hamarabb elkészülnél, ha tennél magasról bizonyos dolgokra, hanem az egész dolog lényege hirtelen maga a problémamegoldás lenne.
Legalábbis ezzel nyugtatom magam, hogy más is így lenne/van, nemcsak én vagyok ilyen marha jószág.
Viszont az rF2 lényege, hogy sokkal kevesebbet kell vele vacakolni mint az rF1-gyel. Sokkal jobban működnek a dolgok, és általában úgy ahogyan azt várod. Azt hinné az ember, hogy bonyolultabb, ami valamilyen szinten igaz is. De inkább csak a lehetőség több benne, és a valódi adatok jobban működnek.
Persze ettől még a júzer érezheti számára jobbnak az rF1-et, de a legtöbb ember nem szeret szimulátorozni. Mármint konkrétan. Ha most azt mondod valakinek, hogy ha beülsz nem tudod egyből nyomni neki, mert melegíteni kéne a gumikat, és erre nem alkalmas a burnout akkor húzza a száját. :)
Na mindegy, jól elkanyarodtam. Minden esetre a fizikázást ne attól tedd függővé, hogy megosztják-e azt az Excelt vagy sem. :) -
Igazabol mar modellezni sem kellene, az AC tele van brutal jo modellekkel. Nem csak a gyariak, de az amugy nekik dolgozo, de fizetos modokat is arulo SimDream es az URD is teljesen toppos.
Igazabol ember kellene, aki a kesz modellbol, rF2-es modelt gyart, felfuggesztessel es fizikaval.
Ami nagyon arulkodo, hogy hiaba van rengeteg jo AC auto es palya modell, nemzetkozileg sem keszul semmi ezekbol. Nagyon lealltak. Sokat szamit, hogy nepszerutlen az rF2.
Magyar szinten nem nagyon eri meg modolni, kevsen vagyunk. Tizen-husz embernek minek?!:) Akkor eri meg, ha valami bajnoksaghoz keszul, es tuti lesz hasznalva.
De hamarosan lesz Seat, ami biztos hogy tuti, es keszul a Clio is. -
A magyar szimulátoros bagázsnak most főleg WTCC modok kellenek, s szerintem ha lenne rF2-re egy normális, akkor hirtelen megnőne a szoftver iránt is az érdeklődés.
Egyébként azt nem értem, hogy a magyar modderek miért nem állnak össze? Sompir relatíve gyorsan és jó minőségben tud modellezni, Emerico és Zoli pedig a fizikában is eléggé otthon van, a skin-ek elkészítésére meg simán lehetne embert találni. -
Nyomogatni kell a CTRL-F-et, tobbszor, elojon az;) Rotalja a nezeteket. -
Na, végignyomkorásztam a billentyűzetet :) Ctrl + J -re jön ez elő. Nem tudom milyen következtetést lehet levonni belőle
-
Jaaaa oké, megvan :D Csak nem a jobb felső sarokban kerestem a képen, sorry :) -
Nyilván be tudod ütni jegyzettömbe is, viszont az nem fogja neked egyből grafikusan is mutatni pl. a felfüggesztésben a bekötési helyeket, mint ebben a videóban:
És ez azért jó, mert miközben csinálod, egyből látod, hogy jó helyen van-e az egész, vagy sem (persze ahhoz azért érteni is kell hozzá, hogy mit akarsz végülis csinálni). Vagy ugyanez a motor görbéjénél: bepötyögheted simán jegyzettömbbe, csak előtte mégis ki kell számolnod, utána átírni az egészet, sok idő. A videóiban lévő Excel táblázatban meg annyi dolga van, hogy kitölti a megadott cellákat a megfelelő értékekkel, utána nyom egy fájlgenerálást, és már meg is van neki a megfelelő INI fájl - közbe grafikusan lát mindent, amit kell (tengelytávok, motorgörbék, felfüggesztés bekötési pontjai, stb.).
A cuccot, amit használ, TREX-nek hívják a videók alatti kommentek szerint (Tool Rfactor Excel).
Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2015.01.03. 00:52:02 -
rfactor2 #9723 Ctrl+F-re az fpsérték, és a bal felső sarokban két sáv jön elő.
Ctrl+C-re pedig a fekete dobozka a hisztogramokkal.
A képen mindkettő be van kapcsolva.
Lehetséges hogy amiatt nem jó, mert épp mod-ban vagy. Én all tracks&vehiclesben nyomtam. -
De, Ctrl+F lesz az :) -
nem a ctrl+f -re jön ez elő? mindegy, nekem semmire sem :D -
rfactor2 #9720 http://isiforums.net/f/attachment.php?attachmentid=461&d=1326312841
Fent-jobbra, a fekete négyzetnek kellene megjelennie. Nehogy már csak nálam működjön. :)
Más is ki tudná próbálni a CtrlC-t?
Utoljára szerkesztette: rfactor2, 2015.01.03. 00:21:03 -
Na erről nem is tudtam, hogy van ilyen videó. Rákerestem, gyorsan megnéztem. Szép meg jó, meg biztos sok meló volt az Excel táblával, de ha abban meg tudod csinálni a fizikát akkor jegyzettömbben is. Ugyanazokat kell ide beírni. :)
Ráadásul mint tudjuk a gép nem hibázik, de ha nem megfelelő adatot kap akkor is azzal számol. Például a Deltawing autón mit keres első szárny? Sőt, mit keres rajta bármilyen szárny? :) De mondjuk kétfajta megközelítés lehetséges: az egyik, hogy ez tulajdonképpen egy nagy szárny. A másik, hogy ez egy nagy diffúzor. Én mondjuk az utóbbi felé hajlanék. Minden esetre a lényeg az, hogy ha nem lenne csel a difinél akkor ez az autó nem igazán tudna kanyarodni. Mármint a valóságban. Ilyen csel viszont nincs a játékokban, még. :)
A másik amit észrevettem szintén tűnhet kötekedésnek, de az alváz nevezetes pontjait sem behasalni kéne. Ott a modell, adott minden koordináta. Erre szoktam mondani, hogy a fizika több helyen is kapcsolódik a modellhez, ezért nem működik rendesen az egyen fizika különböző autóknál. Ha pedig azt a néhány apróságot hozzá igazítjuk máris más lesz egy kicsit.
Na mindegy, a lényeg, hogy szerintem jegyzettömbben is meg tudod csinálni. Inkább az a kérdés, hogy hol van az a boldog - boldogtalan? :D Kerestem már párszor modellezőt, de sose találtam őket. :) Ennek persze az a vége, hogy nekem is be kell állnom a boldog - boldogtalanok sorába, ami tulajdonképpen nem is baj. -
Nekem arra semmilyen grafikon nem jön elő.
A frekvenica nem számít annyira, a több rammal sokkal simábban fut, több fps-el -
rfactor2 #9717 Ha bent vagy a játékban, a két billentyű lenyomásával előjön egy grafikon. Fontos, és érdekes dolgok vannak rajta. Így ha tudsz dobni egy képet róla, az nagy segítség tudna lenni.
És mit tapasztaltál a több rammal? (magasabb frekis is, vagy csak több?) -
Akkor gondolhatod, milyen jo lehet 4GB DDR2-vel, amikor Launcher-bol inditasnal kiirja, hogy minmum 512MB kell neki, vagyis mar akkor aggodik hogy keves;DDD -
Gondoltam megyek valami H váltós géppel. Hát ez az nsx egy határ szar. A viselkedése még rendben is lenne, de a kanyarsebessége borzasztóan kevés. Visító gumik...áh. FOS. -

-
Na ezt meg én nem értem, 32 giga minek , hozzá se nyúl a mittudomén 28 gigához :)
-
Ezt nem értem. Milyen ctrl+c? Mindegy. Kipróbáltam. Volt 8GB Ram a gépemben. Aznap játszottam, majd kicseréltem 32GB-ra. ÉG ÉS FÖLD -
Azt nem is fogja, ok csinaljak a GSC-t;))) -
Én olyanra gondoltam, mint ami Niels Heusinkveld-nek is van - amiről készített videót, csak senkinek sem hajlandó odaadni
-
Jobb es atlathatobb DevKit kell, mert a jelenlegi "semmi", az nem valami hasznalhato;) Kellenenek leirasok, normalis fejleszto programok, adatbeviteli es ellenorzo cuccok es hasonlok. Az hogy kiadnak egy atlathatatlan Excelt, nem lesz jobb a helyzet;)
-
Ha lenne olyan kis táblázat, ami legenerálja a bevitt adatok alapján a fizika fájlokat, mint a flexibilis kasztninál, akkor bőven beindulna itt a dolog. Mert modellezni manapság boldog-boldogtalan is tud. -
Es eppen ebben talalta meg Kunos a tutit. Legyen az vezetesi elmeny, kinezet, hangok vagy modolas. Akarmelyiket megenzed, mindegyik jo, hasznalhato, nepszeru, divatos, egy nagyon jo arany.
Nem kell belemaszni a bonyolult fizikazasba, ott van a tobbi resze, azok is hasonlo megoldasokkal keszultek.
Ott a "realroad" (dinamikus groove). Sotetedik, valtozik a tapadas, erezni, lehet allitgatni? Igen. Akkor boven jo:) Minek varialjon shaderekkel es kismillio szamitassal, amikor gyorsan, egyszeruen, bug mentesen, 1db szammal megoldja az egesz prolemat:) Es a celnak tokeletesen megfelel:)
Vagy a felhok:)
Eloszor rF2-lite verzio volt, aztan jott a CARS-divat, az elozot delelte, beletolt 10 fele pamacsot, korbeforgatta, es kesz is;) Lenyegeben mukodik. Az hogy kicsit ronda es gagyi, egyforma az egesz, nem vet arnyekot, nem szamolja a palyahomersekletet es igy a gumi melegedest, tapadast, kopast, az minegy. Ez sem lesz bugos, nem hianyzik senkinek:)
De a palya elhelyezkedeset sem szamolja: evszak, honap, nap, magassag, ami csak a kinezet miatt fontos, de a magassag a legsuruseg miatt lenne fontos, ami azert belepofazik nehany szamitasba.
Es meg tucatnyi dolog van, amit az rF2 tud es szamol, ami plusz eroforras, es amia legnehezebb, befolyasolja a tobbi szamitast.
Az rF2 ezekben jo, es mas hasonlo +100 dologban.
Ezeket valszeg atlag felhasznalasban nem erezni, sot ezektol meg bugos is lehet.
Sot ezek nagyreszt befolyasoljak a kinezetet is.
Mert egyszerub kitenni nehany fix szep pamacsot es korbeforgatni a palyan, mint evszaktol, napszaktol, idojarastol, szeltol fuggoen dinamikusan szamolni, valtoztatni a felhoket, es annak az arnyekat es minden vonzatat.
Nincs az AC-val semmi baj, tok jo program lett!
Es az egesznek valoban az a lenyege, hogy tetszik vagy nem:DDD -
Én nem mondtam hogy rossz vagy jó amit csinálsz :) -
Ezért írtam, hogy fizikafaragó szempontból. Nekem az a lényeg, hogy kisakkozzam mondjuk 4 évvel az első McPherson-féleségem után azt, ami bár még mindig nem az, de sokkal jobban szimulálja a kerék menet közbeni mozgását. Aztán hátra tudjak csinálni egy olyan multilinket ami szintén hasonlatos az igazihoz. A most látott AC fizika fájl alapján itt be kéne írnom a dupla 3szög lengőkarok csatlakozási pontjait, kész. Én akkor szoktam a legtöbbet játszani egy autóval amikor éppen faragom. :D Mikor készen van már nem is annyira érdekel, csak akkor veszem újra elő, ha közben valamire eszembe jut egy jobb megoldás.
Neked az a lényeg, hogy játék indít és körözgess.
Nem hiszem, hogy egyik vagy másik jobb vagy rosszabb dolog lenne, csak leírtam a saját szempontomat.
-
Jah, nem , dehogy nem az, csak arra célzok, felőlem a jó istent is számolhat bármi, nekem a végeredmény a lényeg. az meg egyszerű: jó vagy nem olyan jó :) -
De amúgy miért csak annyiban különbözne? Teljesen más méretek, gondolom aero is állítható, a felfügg az tuti, azt szépen számolja is realtime, nem csak az egy számértékben fog különbözni :)
-
Kétlem, hogy ebben meggátollak. :)