19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
A jatekosnak meg az a betegsege, hogy jot akar jatszani ;)) -
Ez okés. Viszont ahogy írtam korábban is, ha nem egy ember csinál mindent akkor mindenki abba az irányba megy ahol az ő területe jobban érvényesül. Ez szerintem valahol alapvető emberi tulajdonság, nem negatívumként írtam.
Ebből kiindulva, ha valaki a 3d-vel foglalkozik akkor nyilván arra megy amerre a szebb végeredményt tudja elérni, ahol az ő munkája érvényesül.
Ha meg valaki a fizikát faragja az meg abba az irányba ahol az érvényesül jobban. Ebből kiindulva, és ilyen szemmel nézve (nyilván most csak gyorsan átfutottam a fájlokat) nekem az AC nem lehetőség. Beírok 3 számot és néhány alapvető tulajdonság alapján majd lesz valami a kocsiból. Kész passz. Az rF2-ben ezernyi lehetőség van, lehet vadászni valódi adatokra, lehet bénázni a futóművel mire megkapom a valósághoz legjobban hasonlítót, stb. Persze több lehetőség közt nagyobb az esélye, hogy elrontod, viszont annak is nagyobb az esélye, hogy valami egyedit csinálsz.
Legyen példa a Seat. Van súlyelosztás, meghajtás, motor váltó rugók, bla-bla. A végeredmény (mondom ezt úgy, hogy nem próbáltam, kizárólag a fájlokban lévő lehetőségeket néztem meg) egy elsőkerekes 330 lovas kasztnis versenyautó. Ha holnap valaki modellez egy N4-es Renault Megane-t, ami kétezres, turbós, elsőkerekes, jó eséllyel kap egy elsőkerekes 300 lovas kasztnis versenyautót, ami annyiban fog különbözni, hogy mondjuk 30 lóval gyengébb.
Közben mondjuk rF1-ben 2 napig szüttyögtem, hogy Monzában futamon a motor hőfok annyi legyen mint amennyi a gyári anyagban az optimális, meg amennyit alapból (nem szélárnyékos csaták közben) írt a telemetria WG onboard videójában. 95 fok körüli víz, 122 fokos olaj.
((dupla zárójelben, igen, persze belebarmoltam, sorry Tommy78, természetesen csak saját használatra, de ez amolyan modder betegség:D))
Persze ez csak egy dolog, nyilván senkit nem érdekelnek ilyen szintű apróságok, de remélem érthető amit ki akarok nyögni. Szóval fizikafargó szempontból sokat számít, hogy milyen lehetőségek vannak. Ha megadom neked, hogy 3 vonalból rajzolj síkidomot van jópár lehetőséged, de azért sanszos, hogy egy valamilyen 3szöget fogsz rajzolni. Ha adok egy üres papírt meg egy ceruzát akkor meg valami egyedit, ami aztán lehet jó vagy rossz is, ez már egy másik kérdés. :) -
rfactor2 #9699 új, bontatlan, friss, elsőszülött reg :) -
Kepes voltal rfactor2 neven regisztralni?!

Ez most uj reg vagy alreg?:) -
rfactor2 #9697 Emerico, nekem is hasonló kaliberű gépem van.
friss i5 proci, csak 8 giga RAM, ugyanúgy 750Ti 2GB.
A tapasztalatom az, hogy ez a VGA a kevés. Erőben az enviroment reflection meg tudja ölni, illetve a nagyon ritkán a VRAM is el tud fogyni.
Sima RAM korlátba még soha nem ütköztem rF2vel, mindig megáll 3 giga környékén.
Neked is javaslom hogy sok AI-val indítva nyomj ctrl+C -t, és dobj egy screenshotot ide a fórumba, hogy kiderüljön mit bírna el a procid egy erősebb VGA-val.
Amúgy bekapcsolt V-syncnél az input lag eléggé érezhető tud lenni. Biztos hogy megéri a szakadásmentes kép az extra input lagot egy reakcióidő-kritikus játékban? -
Eleg vegyesek a palyak (a mod palyak mas teszta, azon nagyon:P), sok a 1,5 eves koztuk, mert az eredeti shaderezessel. De azert ujitgatjak, a multkori LimeRock is eleg jo lett.
Amitol falramaszok, az a billboard fak;) Kitalaltak hogy nekik ez jo, lecsereltek ilyenre sok helyen, es szerintem szar:DDDD Lehet hogy gyorsabban szamolja, de nagyon latszik hogy lapok es forognak, es a tererzet sem az igazi:/ -
Akkor leszedem majd a DevKit-et és meglesem, köszi.
Én már arra is gondoltam, hogy 1-2 pályánál akár ilyen textúra-felújítást is lehetne csinálni. Sok pálya jó, csak ocsmány már az eredeti, rF1-es textúra.
-
Mndenbol erdemes leszedni a regebbieket. Bar letezik es mukodik az update rendszer, de senki nem hasznalja, mert csak bonyolitana;) -
Olyasmi kulonbseg lehetne, mint az eredeti rF1 es az abbol eszult GTL, GTR2, RACE dolgok;) Lehet hogy regi DX9, de eleg jo lehetosegek vannak benne. A palya shaderek is folyamatosan valtoznak es bovulnek, de sajnos a legtobb nem kompatibilis visszafele, tobbet tud vagy teljesen mas. Ilyen a realroad vagy a terrain shader is. Ahhoz hogy mindig friss legyen a cucc, a meglevo gyari es egyeb palyakat is hozza kellene igazitani. Bar fix shader konyvtarbol dolgozik, de nem minden update-elheto automatan:/
Igy ami fel, egy vagy 1,5 eves tartalom, az kb. annyival is rosszabb kinezetre es egyebekre. Sajnos ez a hatranya egy elsosorban fejlesztoi cuccnak. Persze az rF2 inkabb mar "jatekos", de igazabol megios csak egy DevKit:D
Vagyis a gyari shadereket (ugy tudom) nem lehet modositani. De a DevKit-ben benne van, ujakat lehet csinalni, es talan meg az eredetit is le lehet cserelni ujakra, a component managerrel. Utana kell erdeklodni, nem masztam bele;)
-
Debilon #9692 ha már új Silverstone, itt írja, hogy az előző verziókat el kell távolítani
más dolgoknál is célszerű ez? vagy okozhat valami mismatchet egyebet?
MOD Managert nézegetve nem nagyon látok semmi extrát, mert mod-ok amit használnak, ott file név hivatkozás van nem verziószám -
Nézegettem most az ISI fórumon lévő képeket, és egyre inkább kezd az az érzetem támadni, hogy az egész rF2 jobban is kinézhetne, ha a shaderezés normális lenne (mind pályát, mind autót tekintve). Hogyan működik a shaderek módosítása? Ha lenne hozzá valami leírás, lehetne nekiugranék egynek kíváncsiságból. -
Csak a ho lanc es a szogesgumi hianyzik:) -
Debilon #9689 így hó idején pont jók :D -
SILVERSTONE CIRCUIT V1.35 NOW AVAILABLE
-
A sok szám pont csak sok szám...mint a Panoz-ban pl. -
Nálam jelenleg így néz ki a játék. Minden bekapcsolva, full-on amennyire csak lehet. FXAA és HDR bent, GPU sync, 3x élsimítás. Fixen 60FPS-re állítva. Utólag nincs mókolva a videó.
Gépem: WIN7 64bit, Intel I5-750 (gyenge pont), 32GB RAM 1600MHZ (szerintem ez a lényeg), Nvidia Geforce 750TI (ez sem top)
-
Ez tényleg fenemód le van egyszerűsítve. Viszont legalább mindent külön fájlba rak, aztán fájlonként van 3 adat. -
DRM-Ford-Capri_WIP.rfcmp
-
DRM-BMW-320T_WIP.rfcmp
-
BES-2012-Ferrari-458-GT3_v152.rfcmp
BES-2012-McLaren-MP412C-GT3_v153.rfcmp
BES-2012-Nissan-Nismo-GTR-GT3-v151.rfcmp
BES-2012-Porsche-997R-GT3_v156.rfcmp -
Ugyanolyan auto nincs benne, de ez egy gyari minosegu cucc (ok is csinaljak a gyari AC autokat): ac-corvette-c6r-data.zip -
Na jó, de ez csak egy játék nem vérre megy, ha nagyon-nagyon autós élményt ad, akkor továbbra sem látom a hibát :)
Legjobb az lenne, ha csak annyit kellene beírni, hogy 1.6 Suzuki és kész lenne a mod :)) A többi előre benne lenne :)) Annyira nem rossz ha valami egyszerű, most ugye nem írom le régen se volt minden real time mégis utolérhetetlen fizikai motorok voltak ! :)
Persze jó, ha minden piszkálni kell, főleg ha aztán az eredmény meg nem olyan mint amire számított a modder, legfőképp arra jó, hogy senki nem csinál semmit ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.01.02. 18:35:58 -
Küldhetnél egy ilyet, megnézném. -
Az a trukkozes a regebbi engine-ekre volt jellemzo, ma mar nagysagrenddel tobbet szamolnak. Regen trukkozni kellett, mert eleve nem volt korrekt aero vagy gumi szamitas, vagy egyszeruen hianyzott egy felfuggesztes tipus;) Ma mar azert sokminden meg van.
Az AC-nal tuti trukkoznek, eleg megnezni csak az aerot, gumit vagy a motort. Az a nehany szam leve keves lenne hogy realtime kiszamolja a dolgokat, azert vezettek be a mindenhez kapcsolhato gorbeket. Ami amugy nem rossz otlet! Sot!
Az elonye, hogy kevesebbet kell szamolnia, es elore tervezhetoen a dolgok. Es persze utolag konnyen hangolhatok:)
A hatranya, hogy azokat a gorbeket valszeg (jobb es ritkabb esetben) elozetes szamitasok alapjan toljak bele (vagy 20-bol egyszer kapnak valami adatot), de a legvaloszinubb, hogy a korabbi "tapasztalatok" es a teszteles szuli meg oket:)
Erosen ketlem, hogy autonkent elviszik mindet motor/fek/gumi/felfuggesztes padra, leszivjak a telemetriat, aztan meg attoljak a szelcsatornaba:DDD
Persze, elofordulhat (nem hinnem:P), az iR igy csinalja (persze nem ok tologatjak), de naluk latszik is a termelekenysegen, kell 1-2 ev, amig osszejonnek az adatok, es azt be is epitik:DDDD De naluk az is alap, ha nem jon adat, akkor nincs mgjelenes, ha meg egyaltalan nincs adat, akkor a bejelentett auto meg sem jelenik meg:D -
De amig jól számol nem érdekel minket honnan húzza elő ,nem igaz ? :))
No nem mintha minden tökéletes lenne AC-ban, de azért több mint jó :) -
Nem lattam a videot, de amiben ket kulon tablazat van, az csak az UI-hoz kell (grafikon, nem szamolja, be kell allitani). Amugy csak egy tablazat van, de eleg egyszeru.
De lenyegeben az rF2-hoz kepest az egesz eleg egyszerunek tunik;) Sok-sok benne a trukk, mindenhez van kulon-kulon tablazat (kopas, melegedes, nyomatek, forgas, mintudomenmi, akarmi stb.) :) Vagyis nem a tobb (nem sok:P) megadott parameterbol realtime szamolja a dolgokat, hanem sokmindent elore tablazatban, gorbekkel meg kell adni.
Emiatt sokkal kevesebb valodi adatot kell beirni, utananezni, kitalalni, szamolni, gyorsabban ossze lehet loni (publikus infokbol es tetszik-nemtetszik tesztelesbol).
Valszeg emiatt van, es egyben ez is az elonye vezetesi elmeny es hangulat szempontbol, hogynem annyira "kockas", anomalias, "kiszamithatatlan" mint az rF2. Az rF2-hoz kellenek a jo adatok, hogy jol szamoljon (nincs trukkos/gorbes aero/kopas/melegedes es hasonlok), az AC-nal meg elohuzza a zacsibol a "kesz" gorbeket, es azokkal szamol.
Az AC kiszamithatoan kezelheto, finom sima atmenetekkel;)
Amugy ha letoltesz barmilyen MOD autot, azokban teljesen nyitott a DATA resz, meg tudsz nezni barmit.
De ha kell, barmelyik gyari autot kitudom csomagolni ha erdekel:D -
No mert nem volt még olyan, hogy korrekt adatokat beütve lett aztán egy élvezhetetlen vacak ...Mondjuk a GTR1 úgy egészében :)))
azért gondolom itt is, ott is megy a végén a farigcsálás, pici csalás ott, kis tapadásnövelés amott, kis fékerőcsökkentés ...stb ...
Amúgy nagy bajom nekem se volt vele, szerintem kicsit vicces a fék, a rossz régi 100-skodánkban le lehetett satuzni 80-nál, az AC Seatban nem lehet ... A felfügg kicsit döglött, olyan mintha nem is lenne út alatta , hang az meg szar :)
Azért van hasonló AC-ban ami fényévekkel jobb, meg lesz is, az hülyeség, hogy az AC miatt lett ilyen ....:) -
Tegnap kíváncsiságból megnéztem egy fizika tutoriált. Azon kívül, hogy tényleg csak alap dolgokat lehet állítgatni egy dolgon megakadt a szemem, és nem tudom, hogy mi van: be lehetett állítani a különböző fordulathoz tartozó nyomatékot, meg a teljesítményt. Ez két külön táblázat. Kérdés, hogy ez esetleg nem a motor fájl volt és csak ahhoz kell, hogy a menüben kirajzolja a görbéket, vagy ez volt a motor?
Oké, így nehéz, hogy ki kell találni, hogy mit láttam, de a kérdés érthető: két táblázatot kell kitölteni a motornak, vagy csak a nyomaték görbét? -
Az AC-ban a beallithato ertekeknel tuti nincs gond, eleve arra hajtottak ra, hogy minnel "egyszerubb" legyen, emiatt atlathato, gyors es korrekt. Valszeg meg hianyzik sokminden (nem modoltam semmit:P), de tuti folyamataban bekerulnek a dolgok.
Ami inkabb mar kerdeses, hogy ezek a funkciok, adatok, motor es felfuggesztes elemek, elektronikak stb., mennyire reszletesen es korrektul vannak leprogramozva, es a legfontosabb, hogy ezeknek a kapcsolata milyen szintu?!
Gozom sincs, nem latok bele. De a program egyeb reszeit, mukodeset es tervbe vett dolgait elnezve, valszeg Kunos kisbaltaval esett neki a mammut fenyonek, igy egyelore ez a resze is csak szepen korbe van farigcsalva;D -
Igen, sanszos hogy maga az AC miatt nem tetszett. Azt nem kétlem hogy minden valós érték be van állítva. -
Akkor ezek szerint van hajlandóság a tesztelésre. :) -
Ficza, Toth -
Kik mentek vele? -
Tesztelték ,azt mondták ez pont olyan mint igaziból ... -
Ez a vezettem nem vezettem ez azért mostanában talán kiküszöbölhető. Vagyis az lenne, ha mutatkozna némi hajlandóság a versenyzők részéről, ugyanis mostanában olyasmi autók készülnek/készültek amiket hazánk fiai is vezetnek. Suzukinál gondolom nem kérdés a tesztelés, de ahogy mondod az új Clióból is jön majd, és a Seatban is vannak 4-en. Talán egy tesztre hajlandóak, főleg így télen amikor igazi autóval úgysem lehet nagyon menni. -
En mindenevo vagyok, nekem tetszett az AC-s valtozat, de azert az rF2 valtozatott jobban varom:)
-
Én AC-s vagyok, nekem se nagyon jött be :) -
Az, hogy ott nem tetszett, szerintem inkább az AC sara lesz, mintsem Tommyé. Ha jól tudom, neked alapból nem is jön be az AC, így nem csoda, hogy az se tetszett. -
VSR-en indul rF1-re. Gondolom nagyon hamar indul majd rF2-re is, de megvárom milyen a fizika. Nem megbántásból, de AC alatt nagy csalódás volt nekem ez a kocsi. A kidolgozása pöpec, hangok, háát, mondjuk közepes, de a fizika az nem tetszett. És igen, a büdös életben nem vezettem ilyen kocsit :D -