19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Kíváncsi vagyok milyen fizikát sikerül csinálni hozzá, már rendes "Seatozhatnékom" van (nincs is ilyen szó...). Meg a másik amire kíváncsi vagyok, hogy mikor indul Seat liga? De jelenleg a legfőbb kérdés, hogy a tegnapi utalás mikorra ér a PayPal számlámra? :D -
OK, valszeg a 7 eves procim es a 4GB DDR2 RAM nem az ajalnlott konfigok egyike:D De 64bit-en fut:P Amugy nekem nincs gondom (altalaban) a sebesseggel. Szerencsere az elelmosasok es a tukrozodesek nem izgatnak, azokat le tudom huzni, es a nativ monitor felbontas hanyagolasatol sem kapok labrazast;)
Procit es alaplapot (es persze hozza RAM-ot) tuti nem tudok cserelni ebben az evben. Legalabbis fizetesbol nem;) Pedig a RAM mostanaban necces, mert nem csak lassu es keves, hanem most mar hibauyzenettel indulnek el a cuccok, hogy keves (az rF2 is):/ Mukodik, de valszeg nem szerencses:)
A palya modolas meg megint plusz, sokat be sem tudok tolteni, a mostani cuccok mar elege zabanak a RAM-ot;)
Ami logikus. Amikor mar egy komolyabb telefon izmosabb mint a gepem, nem tudom mit izmozok:D Persze, ezek a telefonok dragabbak is, mint 6-7 eve a komplett gepem volt (185E), de az most mindegy:DDDD -

-
-
Ja, és rF2 fórumon írta Tommy, hogy reményei szerint a hétvégén már bárki használhatja a modot. ;) -
Tök hibátlan Silverstone. Ha Alex nem 32 bit-en bíbelődnél akkor nem lenne gond :) -
-
Silver az elejen eleg szarul futott, nem mintha most hasitana, de azert azota kicsit optimalizaltak. Ott az (volt) a gond, hogy szepet akartak, de ezzel a regi DX9-cel, es foleg ezzel a tukrozodes modellel, elegge ki lehet nyirni a gepet:/ -
Igen? Hát meg nem nézem, elhiszem, csak fura, bennem még él a kép, hogy az rF2 rosszul fut, mikor 20 fps-em volt Silveren ...:) -
Lekopogom, de több olyanon is mentem ami 30+ volt, és nem volt gondom. Le tudod tesztelni, az ISR-en minden este bőven 30 fölött vannak, nyilt, public szerveren, viszonylag értelmes mezőnnyel. A mod viszont nekem nem jön be (BMW 320 WTCC) -
Azért megnézném hogy futna a játék nálam, 30+ autóval online ...:) -
megjött a megmondó ember! -
Te összekeversz valakivel. öreg -
Kecsa01 #9648 Majd várd ki a végét öreg. Örülhetsz, ha lesznek 12-en úgy, mint a tesztfutamokon is voltak max 10-en. Sajnos ez van.
-
miért ne férnénk fel. max lesz kis kalamajka a boxban, de úgyse kell kiállni, tehát mindegy -
Köszi Nektek, lecsekkolom. ;) -
34 főnél mire számítsunk. Hotlap alapján dől el hogy ki hova vagy felférünk egyre? -
Így most fasza :)
Ahhoz képest hogy féltem az első rF2 bajnokságtól, eddig 34-en jelentkeztek. Ha ez alapján stabilan 20 fölött leszünk, az már pöpec -
Semmi gond, megoldom:) Majd ha lesz idom/kedvem, tolok bele JS cuccot, ami automatan beallitja a kitoltheto meretre. -
Fenébe, a hosszú pályanév széttolja a fenti bannert :) Alexease, bocs, legközelebb rövidebb modnevet adok -
A kukába kéne kidobni az rF2-t, és elkészíteni az rF3-at :D Mert ez a toldozás-foltozás sajnos elég sokáig el fog tartani még.
De ha Mr. Wheatley sem kutyát sétáltatna állandó jelleggel, és csinálna a sétáltatásokról 15 perces videókat, hanem az rF2-vel foglalkozna, és hasonlóan tenne a többi ISI alkalmazott is, akkor még haladna is valamit az egész.
-
A Simco pl. nem csinálja AC-ra a Suzuki-t, és sztem a DRM-s srácok is voltak ennyire igényesek a cuccukra, pl. legjobban az M1 hangja miatt sajnáltam letörölni az rF1-t.
Mi mindig másban fogjuk látni a problémát, szted a divat, meg a csillogás ami elszippantja ettől a HC szimtől az arcokat, sztem meg HC modderek nem térnének át, és nem hiszem el hogy az összes szimes ilyen arányban lenne Soft és HC szimes :) (softsimer/lightsimer...létezhetnek ilyen fogalmak? :D)
...és ebben soha nem fogunk megegyezni. [koccintósikon]
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.01.01. 13:40:51 -
Az rF2-hoz drasztikusabb lepes kellene, ami nem biztos, hogy nepszeru lenne, de utana biztositva lenne a befektetett munka es a bevetel araya.
Ezt az evet ra kellene szanni, hogy rendberakjak az egeszet: GUI, mukodes, szolgaltatas, DX11 (nem kell csicsa, csak modernebb cucc) es esetleg az AC-hoz hasonloan kulsos PP effektezes-lehetoseg (Yebis), rendesen es latvanyosabban mukodi idojaras (eso, kod stb.), egyszerusitett es egysegesitett shaderezes, normalis es korrekt DevKit es dokumentaciok stb×10 :)
Aztan evvegen kitolni az rF3-at, Steam-re, elofizetes nelkul, a jelenlegi tartalmakkal de felujitva, kompenzalva valahogy az rF2 vasarlokat/elofizetoket, jol levedeni, es tartalomelofizetes rendszert inditani.
A jelenleg megmaradt rF2 elofizetok es felhasznalok tuti megvennek, es azutan mar lenne ertelme folyamatosan fejleszteni es tartalmakat kiadni, mert lenne belole bevetel is.
Mert jelenleg semmi/nemsok ertelme teletolni draga, gyari, licenszelt cuccokkal, amikor mindenki ingyen letoltheti;) -
Ez mar lenyegtelen tenyezo az rF2 szempontjabol;)
Logikusan mindenki oda gyart modokat, ahol nagyletszamban hasznaljak is. Bar az AC-nal a tucat jellegu, es az amugy is brutal mennyisegu gyari, mod es konvertalt cuccok kerdesesse teszik a valodi felhasznalasat. Eleve mar a gyari tartalmak is, a tervek alapjan, a +100 darabot meghaladjak (nem beszelve az egyeb fizetos cuccokrol). Plusz, az AC-ban a gyari autok kinezete, minodege es kezelese csak minimalisan jobb, mint a "gyors" konvert Forza vagy egyeb jobb minodegu cuccok. Vagyis nem vilagmegvalto es hianypotlo cucc egy "hivatalos", jonevu MOD.
Az rF2-ot a tartalom, foleg az ilyen egy-egy megjelenes, nem fogja elorebb hozni. Sajnos mar a divatos tartalom sem. Hiaba lenne benne MINDEN auto, ami az AC-ban is (gyari + osszes MOD), akkor sem ezt valasztanak tomegesen. Nem olyan szep, kicsit bonyolult, allitgatni kell, draga, elofizeteses, "nem szimpatikus" az autokezeles stb. -
shiet #9637 DRM Revival mod AC-hoz = újabb szög az rF2 koporsójába... -
BUEK! -
BÚÉK!
-
BUÉK ! :)) -
Érdekes nálam ezt a belassulást 100 fps alatt pont az rf1 csinálja, rf2-ben pedig szépen fut 70-80 fps-sel is. Próbáld ki a GPU sync-et, nekem az vált be a legjobban. -
rfactor2 #9632 Már megírtam a választ egy napja, csak nem enged kommentelni egyből. Fákk 24óráslimit.
---
A videokártyád képes közepes beállításokkal 100 fps körüli értékre.
A processzor gyanúsabb, de elméletileg annak is rendben kell lennie.
A jelenséget, amit leírsz, microstutteringnek nevezik, aminek több oka is lehet. Ha nyomsz egy Ctrl-Ct, akkor látnod kellene egy fekete csíkot, amin zöld hisztogram van. Az mutatja az fpsértéket, azaz hogy a videokártya teljesítménye egy intervallumon belül hogyan "szór".
Az ideális eset az, ha egy magas, hegyes zöld cuccot látsz fix helyen.
Ha microstutteringed van, és a videokártyád az oka, akkor azt kell látnod ezen a grafikonon, hogy jobbratolódva bepöttyöződik a fekete sáv zölddel.
Ugyanitt látsz processzorteljesítményt is, ugyanilyen grafikonnal, lilában. Ha a proci okozza a microstutteringet, itt nem lesz hegyes a lila hisztogram. Nekem pl. az rfactor2 igényeihez képest overkill procim van, és nem is látom a hisztogramot annyira el van tolódva. :)
Remélem érthető, ellenőrizd le hogy többet tudjunk. Screenshot is jöhet róla.
Utoljára szerkesztette: rfactor2, 2014.12.31. 03:48:01 -
BES-2012-Nissan-Nismo-GTR-GT3-v151.rfcmp -
Kicsit OFF, de azért elgondolkodtató. Szóval rF1-hez csináltuk Tobyval a Shift Street modot. Ez valahol 80+ autónál megállt, de azért nem teljesen. Miután úgymond hivatalosan már nem készült hozzá autó jött jópár emberke aki innen-onnan, de leginkább Forzából konvertált kocsikat. Most valaki össze akarja egy kupacba csomagolni az összeset, és azt írja nála most több mint 550 autó van. Ez 30GB-nyi jármű.
Szóval azért a dolgoknak van utóélete, csak el kell indítani a "lavinát". :) -
Hát ha annak hívják (remélem), akkor elvileg itt egy megoldás rá:
Közben rákerestem YT-n a kifejezésre, és valószínűleg erről lehet szó nálam is. Kérdés hogy a kis fix megoldja e. Délután letesztelem :) Bízom benne hogy jó lesz. -
Ac ban, abban a kanyarban szerintem valami bug volt, nalam is remegett kicsit. -
Nem tudom hogy hivjak, de irtozatosan idegesito volt;DD Az AC-ban volt a leglatvanyosabb, de igazabol mindehol csinalta (valszeg a 7 eves processzoromat es a 4GB DDR2 RAM-omat az szereti a legkevesbe:P). -
Nem ezt hívják micro-stuttering-nek? -
Tehát akkor a vsynccel, és élsimítás mértékével érdemes játszani. :) Na majd neki esek, köszi!
szerk: igen, kb ilyen a jelenség Nálam is, mint a mellékelt felvételen.
Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2014.12.30. 11:34:17 -
Valamelyik elsimitasnal es foleg vSync-nel szokott ilyen lenni, amikor "sok" fps van, de mintha 1 masodpercenkent "belassulna". De a prerenderelt szam is bekavarhat.
Nalam az AC-nal volt a legdurvabb a helyzet, stabil fps-sel "szaggatott" be, de csak bizonyos nezoszogeknel, amikor (gondolom) sok atlatszo objectet kellett szamolnia. Erdemes megnezni, amikor jobbra nezek vajsima, elore- es balranezve kozkasodik:)
assetto-corsa-09.08.2014---22.10.49.04-kockazas.mp4 -
próbálgasd hogya hdr-t és/vagy az fxaa-t kikapcsolod. illetve állítgasd a sync-et -
Hmm, érdekes. Köszi azért :)