19779
  • lac coo
    Kanyarokban nálam is kicsit darabos a kép, pedig fps az stabil.
    Nem tudom mitől van .
  • Csabesz6
    Érdekes jelenségre lettem figyelmes, bár gondolom info hiánnyal vagyok megáldva.
    Hogy lehet az, hogy amíg egy RACE07 alatti 60-70 fps teljesen játszható, folyamatos értéknek TŰNIK, addig rF2 alatt ez az érték majdhogynem játszhatatlan. Szemmel láthatóan szaggat a kép, pedig ugyanaz az érték számszerűsítve. A szemem csap be, vagy ez normális jelenség? Van rá gyógymód? Olyan 100fps felett tűnik teljesen folyamatosnak a képi világ, és játszható is. Persze csökkentve a részletességet (rF2) nő az fps. Érdekes módon, majdnem minden low+medium settel, HDR-el is szépen hoz 90-100 körüli értékeket. Offline, egy autóval. Ja és egyelőre csak a leguccsó demo verziót próbáltam.

A kérdés azért lett aktuális, mert a korábban felvázolt témám (vga vásárlás) kézzelfogható eredménnyel zárult, egy MSI GTX750 2GB OC személyében. Mellé egy E8400 3.0ghz. Szépen ki is hajtja a két kis csenevész magot a game, a kártya persze nem üzemel 100%-on, de a coreduo-tól nem is várom el. Ezzel a karival még kihúzom egy darabig, elégedett vagyok.

Szóval lényeg a lényeg, más is tapasztalt hasonlót fps ügyben? Köszi :)

Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2014.12.30. 01:12:27
  • Alexease
    Az AI k*rv* jo;) Es ezt ugy nezd, hogy ez egy online-ra konvertalt palya, valszeg az eredeti rF1-es AI beallitasokkal, semmi rF2 spec. nincs benne! Ugy irtak meg hogy a regi beallitasokat is ki tudjak hasznalni. Vagyis ha nincs semmi extra beallitas, autotol es palyatol fuggoen, automatan szamolja hozza a tamado es a vedekezo iveket, figyelembeveve az idealis iveket es a szelarnyekokat is.

De az uj rF2 standard lehetoseg alapjan, tobb egyeb konfigot is lehet csinalni: kulonfele helyzetekre, autokra, pilotakra, idojarasra idealis-, gyors-, vedekezo- es tamado iveket, es a rendesen oszerakott modoknal/autoknal, akar pilotakhoz rendelt dolgokat is.

Amugy minden reszere ervenyes a trillio beallitasi lehetoseg, ha lenne egy hasonloan motivalt ceg, mint korabban a SimBin volt, eleg utos programot tudna osszerakni ezzel az engine-nel is.
  • Alexease
    Ezt ne kend az rF2 szamlajara, ez nem engine hiba:D Ez modding problema, a nehezkes konvertek miatt:/
    Ez hasonlo, mint a tobbi resze, az atlatszo reszeket is, az optimalizalas miatt, technikailag es beallitasokkal sorba lehet rendezni (a gyorsabb render es egyeb szamitasok miatt), de ha nincs megcsinalva, akkor sajnos ilyen lesz:)
  • lac coo
    Az AI viszont nem szívbajos :)))

• lac coo
    annyira már engem sem zavarnak, megszokom, hogy ez rF2, ez ilyen :DD
  • Alexease
    Igen, mar regen tamogatja az AC-t is, de sajnos a normalis konverthez brutalisan maceras es idoigenyes a 3DSimEd. Es vannak dolgok, amelyeket meg sem lehet vele oldani.

Vagyis meglehet, csak brutalis idobefektetessel;D
    Pl.: egy dimbes-bombos palyara tukrozodest varazsolni MAX-ben talan 1 ora, 3DSE-ben +100 ora;D

Ha lenne normalis MAX import, barkacsolnek palyakat ide is, oda is. De igy sajnos szamomra vagy kegyetlenul es feleslegesen idoigenyes lenne, vagy egyszeruen brutalis es kiszamithatatlan kezimunkas ganyolas (ami ismet idoigenyes).

Az ISI-nek is lepnie kellene, valahogy a rendszert modernizalni, atallni DX11-re, es ezt a barkacs tukrozodes rendszert valahogy megoldani.
    Plusz a shaderezes is lehetne modernebb. OK, a mostani profi, cegeknek nagyon jo. De otthoni moddereknek mar idoben kivitelezhetetlen.

Az egeszet ujra kellene gondoni, es csinalni egy HomeMade DevKit csomagot, amivel "otthon" lehet normalisan "dolgozni".
    Sajnos nem csak a DX9-nel ragadtak le, hanem a regi teljesen "kezzel vezerelt" dolgoknal is. Tobbek kozott ezert is allt le elegge a modolas.
    Az AC-nal latszik, hogy nem torekedtek valodi nextgen-re es modern extras megoldasokra, de mindenben az egyszeruseget helyeztek eloterbe, hogy "barki" barkacsolhasson valamit. Persze, annak is meg van a hatranya, de ez most mindegy;D
  • PacsutaTibi
    Pedig a V3-as 3DSimed támogatja mindkét játékot,Import, Export. Úgy látom elég sokat fejlesztettek mostanában rajta. Múlthéten is jött ki egy update.
  • Alexease
    Bar engem nez zavarnak a fak +200km/h-nal, de van a letoltesek kozott egy Spa-Francorchamps_v100.rfcmp is, probald ki azt;)

Sajnos Kunos/AC palyakat nem nagyon akarnak atrakni, elfogytak a modderek:/
  • lac coo
    a letöltős cuccokból szedtem ...RaceFactor Spa 2013 -V1.0.

Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.12.28. 12:45:22
  • Alexease
    Ez melyik Spa?
  • lac coo
    Akkor remélem igyekszik vele Kunos ! :P
  • Kecsa01
    ha megfigyelted volna, akkor rf1-re és 2-re is mindig szar spa volt és az is lesz. majd ha megcsinálja kunos spa-t, akkor lehet, hogy valamelyik kocka átkúrja rf2-re.
  • lac coo
    Spa-ból van valami újabb, amiben nem ilyen átlátszó vackok a fák ? :

• b-type
    majd fogsz mást is, nekem a Clio tetszik, és sztem a Suzuki is tetszeni fog, valamint a Seat is. Tehát érdemes ezzel foglalkozni...ha másért nem hát azért hogy rájöjj mi az ami pontosan hiányzik.
    Sőt ha lesz épkézláb WTCC,,vagy más (BTCC..stb), akkor is jó lesz, mert szinte mind FWD autó már sajnos.
  • lac coo
    amúgy valóban teljesen más min AC. itt tök jól érezni ha az eleje durván elveszíti a tapadást, AC-nál nem is emlékszem, hogy lett volna ilyen érzésem...
    Ott viszont sokkal jobb ha az autó hátulja tekeredik , és huplikat is sokkal részletesebben visszaadja, itt egy beütés, ott lehet érezni ahogy átmegy a kerék a huplin .
  • lac coo
    középen, egyenesben lötyög, és egy kis tartományban ha fordítok még akkor sem jelentkezik erő . fokban nem tudom ez mennyi, de ha egy órát nézek akkor kb 5-5 perc :)))
    Mondjuk ez a clio, mást nem igen használok én (jó drága mod volt ! :))
  • b-type
    Próbáld ki amit Alex ír, mert ha megnézed az AC-ban elég jó -caster- értékek vannak.
    ..ha ez sem segít akkor tegyél bele középrehúzó erőt a kontroller beállításainál...mert a kormányt középrehúzó erő létező dolog..bár ez így pongyola megfogalmazás, inkább a kerekek törekednek középre, a kormány nem feltétlen kell középre álljon.
    ..szal van középrehúzó ffb, ha nem tud elég szoros érzetet adni futóműbeállból, akkor a kényelem érdekében tehetsz rá kamut...ez olyan mintha lejjebb vennéd a szervó erejét.
    érdemes vele kisérletezgetni, én most nem vagyok otthon, de majd megnézem ha hazaértünk kb. szilveszter.
    ..ha egyenesen fut az autó akkor túl sok FFB nem kell jelentkezzen, ha pedig kitérsz bármely irányba akkor elég sok azoknak a visszaható erőknek a száma ami ellentart, szervobeálltól függ, sebesség, gumi szélesség, futómű..kigyorsítási szakasz
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2014.12.28. 09:36:45
  • lac coo
    Hát nekem innen hiányzik valami ...:)

Sok állítás nincs, kormányszög az gondolom jó, azt beállítja magának a játék adott autóhoz, smoth-ot sem nagyon kell piszkálni mert minek, 10 környékétől nagyon nem lehet eltérni mert teljesen rossz lesz ....

No mindegy ez ilyen, sokat nem lehet tenni :)
  • Alexease
    Allitsd be tutira a kormanyefordulast es a kontroller reszben az autohoz tartozo FFB erosseget (szorzot). A Smoothing meg nem legyen 8-nal nagyobb. De a kormany kozeperzese sokmindentol fugg, korabban mar irtam (camber, caster), huzd feljebb a castert, az a legegyszerubb.

A videon (#9600) balodlat felul van a pedal kijelzes. A jobbszelso sarga az FFB. Latszik rajta, hogy alapbol, egyenesben, nem nulla csak minimal a terheles, es csak nagyon ritkan ugrik fel pirosba (clipping).

Sajnos ha normalisan (felfuggesztesbol es gumibol) akarja valami szamolni az FFB-t, akkor az nem egyszeru, nem lehet (nehez) altalanos dolgokat kitolni a kulonfele kormanyokra, es foleg az igenyekhez.

Az AC-hoz ne hasonlitsd.
    Ott eleve folyamatosan trukkoznek ezzel. Az elozo patch-ekben is volt allando kozeprehuzo es egyeb ero tunning, annak az allitasa, aztan meg smooth a kozepso es allohelyzetes remegeshez, es hasonlok;)
    Mar maskjor is irtam, hogy jo-jo az AC FFB, hangulatos meg elvezetes, korrekt is, de valahogy megis hianyzik valami, plusz az allando kozeprehuzas sem tesz jot neki. Amugy sem lehet allitani az AC-ban se castert se kormanyattetelt.
  • lac coo
    ez most jobb , igen.
    középen, ha csak megyek egyenesben még mindig nulla az ffb, kivéve ha döccen, akkor beleüt, de jó lesz :)
  • Alexease
    BES teszt;)

• Alexease
    Nekem semmi bajom az FFB-vel;) Sot, szerintem most ez az egyik legjobb, ami a legtobb normalis visszajelzest adja.
    De teny, autonkent allitgatni kell!

Probald ezt. Az elozot torltem, nullarol beallitottam, hatha a regi verzio athozott valami anomaliat. rF2-Alexease-HPattern-20141226.zip

Utana neztem a nyomatek beallitasnak, es elvileg G27-en is jonak kell lennie (max valami mast kavarhat el:P).
  • lac coo
    En sokszor megyek ! :)
    Nem tagadom, az ffb nekem fura, de allat az az auto !
  • Alexease
    Unnepi BES 2012 update;)

BES-2012-AMG-Mercedes-SLS-GT3_v151.rfcmp
    BES-2012-BMW-Z4-GT3_v151.rfcmp
    BES-2012-Ferrari-458-GT3_v150.rfcmp
    BES-2012-McLaren-MP412C-GT3_v152.rfcmp
    BES-2012-Nissan-Nismo-GTR-GT3_v150.rfcmp
    BES-2012-Porsche-997R-GT3_v155.rfcmp
  • Alexease
    Ennek oromere, mentem is egy versenyt a Clio-val az uj 24H Nord-on, allat volt;) Foleg csak kergettemoket, es neha-neha bebujkaltak mellem, volt amikor ketten is, de nagyon tuti:)
  • lac coo
  • zolee145
    Az túlzás, hogy vágyom. Belefutok néha ilyenekbe. :)
  • Adam Jonas
    Ha ilyen szintű poénokra vágysz, akkor legközelebb szólj, rF2 Hungary FB oldalán jó párszor kapunk hasonló kérdéseket. :D

Havi egyik kedvencem (szó szerinti idézet következik):

"szia. letoltotem az rfactor2 de nemtudom elinditani mit tegyek ?? be kell regisztralnom vagy hogy mukodik ez ??"

Vagy a másik, ez éppen ma jött:

"Szervusztok ki szeretném próbálni a játékot csak nem tudom letölteni kérhetnék egy linket?"
  • zolee145
    Ez így most kicsit sok volt. Fészbukon olvastam egy ilyen kérdést az egyik fazontól, hogy a Porschét miért hívják egyes játékokban Ruf-nak?

Tényleg, nem kell ismerni a létező összes tuning céget a világon. De komolyan, az internet korában nem tudja beírni a Google-be, hogy ruf? Inkább ír a fészre?
  • Alexease
    Celica-GTO_v100.rfcmp
    Lester_v100.rfcmp
    Nordschleife-24h_v199.rfcmp
    RaceRfactor_YasMarina_2013_v107.rfcmp
  • Alexease
    Szivesen, de en csak belinkeltem jonehany ember sok honapos munkajanak az eredmenyet:)))
  • Alexease
    Az OpenOffice jo neki, de irtak valami mast is, valszeg az is ingyenes.
  • simcompany
    Kösz Alexease a cuccokat
  • zolee145
    Már csak az a baj, hogy MS Office nem jó neki.

Az évek alatt csináltam magamnak egy hasonlót Excelben, bár az úgy készült, hogy mindig megkerestem az adott problémára a megoldást, aztán azt belevittem, oda ahol éppen hely volt. Magyarul az egész egy nagy káosz, szerintem ember nincs aki rajtam kívül el tudna rajta igazodni. :D
  • Alexease
    Az ISI mostanaban kiadogat ezt-azt a modolashoz (amit mar regen kellett volna:P). Korabban a valami "gumi adatbazist" hoztak letre, most meg a flexibilis kasztni es a felfuggeszteshez valami szerkesztheto es automatan szamolgatos es exportalos doksit.

http://rfactor.net/web/rf2/devscorner/suspension-spreadsheet-info/
  • Alexease
    Celica GTO IMSA v1.00 + Lester v1.00

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.12.25. 21:16:19
  • Alexease
    Nordschleife 24 Hour Nürburgring (v1.99b)

• Alexease
    Kellemes Unnepeket!
  • simcompany
    BOLDOG KARIT