19779
  • Adam Jonas
    Melyik Ladát? :D
  • zolee145
    Vagy a Ladát. :)

De amúgy raceroom-ból szerintem nem lehet áttenni.
  • Adam Jonas
    Ha ezt át tudjátok tenni rF2-re, akkor nem csinálom tovább, mert ez így elég jónak tűnik. :) Akkor lehet, hogy elkezdek inkább egy BTCC-s kocsit modellezgetni.
  • zolee145
    Ha meg tudod beszélni...
    Clio-ról van hír? Írtad, hogy rákérdezel Edyre, hogy akarja-e a Clio-t rF2-re.
  • PacsutaTibi
    AC-be elvileg saját fejlesztés, és ha megbeszéljük velük akkor az nem lopás.

Ádám modellje hasonlít rá, de elég sok munka lesz még vele. Akkor miért dolgozni ha van egy jó modell, és esetleg ideadnák?
  • zolee145
    Pont ezért. Már annyi mindent elloptam/tunk, hogy kezdek jó útra térni. Végre valaki modellezni akar és rá akarjuk beszélni a modell lopásra. :D
  • Szabi #9940
    írja ezt aki "lopott" shift és forza modellekkel dolgozik :D
  • zolee145
    Ne lopjunk már mindig. :D
  • PacsutaTibi
    Raceroomból áthozzuk. :D

Vagy meg kell beszélni a protugálokkal (PTSims.net), akik Assetto Corsahoz készítik a WTCC 2014 modot.

Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2015.01.14. 16:36:34
  • zolee145
    Szerintem ez is torzít egy kicsit. Tulajdonképpen egy repülőről kellene, valami nagyon messziről rá zoom-olni, hogy ne torzítson.

• zolee145
    Háhááá :D

Najó, nem pont felülről, ráadásul modell autó, de talán valamire ez is jó. :)

• zolee145
    Rengeteg esély van rá. :D
  • Szabi #9934
    a legjobb verzió az lenne ha kiadnák ők rF2-re.. :D
  • zolee145
    Megpróbálhatod elkérni a Citroentől a CAD terveket, de kétlem, hogy megkapnád. :)
  • Adam Jonas
    Csak az a probléma, hogy az eredeti kép sem százas, próbáltam méretre igazítani PS-ben is, de még így is vannak elég nagy eltérések. :D
  • zolee145
    A méretre igazítást meg tudod oldani. Ott az eredeti C-elysée, amiről most csinálod. Vannak olyan részek amik nem változnak, jellemzően tetővonal, ablakok aljáig. Ez alapján rá tudod igazítani, és az arányok stimmelni fognak. Gondolom most is méretre igazítottad a képet, vagyis a max-ban mm-re be van állítva a kép, nem? Nem értek amúgy hozzá, majd februártól tervezem a max buzerálását. :)

Emerico, nem tudom, hogy melyik az egyszerűbb. Nem vagyok benne biztos, hogy könnyebb átalakítani, meg ha van benne valami hiba, vagy méet nem stimmel akkor azt is viszi magával az ember. De amúgy tényleg nem tudom. Magamból kiindulva lehet egyszerűbb nulláról, mert tudom mit akarok, és minden része az alapján készül el. De ez csak feltételezés.
  • simcompany
    attól még egyszerűbb lenne ezt átalakítani, mint 0-ról kezdeni
  • Adam Jonas
    Azzal az a probléma, hogy elég sok hibát viszel még bele az egészbe. Már a méretre vágással/illesztéssel is lehet belevinni rengeteg hibát, amit majd csak modellezés során fogsz észrevenni.
  • zolee145
    Ez a prototípus.
  • simcompany
    vagy tőle elkérni
  • zolee145
    Még egy olyanra gondoltam, hogyha valamelyik cég kiadott már C-elysée makettet akkor abban általában szokott lenni blueprint, vagy ha más nem a dobozon. De amúgy még egy hátsó kép kell, de totál hátulról nem találtam, csak kicsit szögben. PS-ben estleg lehet rajta segíteni.
  • Adam Jonas
    Ebből a kettőből már lehet boldogulni, köszi. Ha esetleg találnál mégis képet a felső nézetről, akkor majd küldd el légy szíves. (Jelenleg úgy modellezem az egészet, hogy az eredeti C-Elysée-t próbálom szemre összemixelni a WTCC-s kiadással. :D )
  • zolee145
    Itt van oldalról, ez már nem a prototípus, elég sok a változás. :)

Kell még vadászni egy hátsó képet, és a felső képről meg szerintem ne álmodjunk, az biztos nincs a neten. :)
    Utoljára szerkesztette: zolee145, 2015.01.14. 11:36:57
  • zolee145
    Így elsőre egy dolgot látok: ha jól látom a kerékjárat nincs eléggé benne a kasztniban. A versenyautón nem az eredeti kerékjáraton van egy szélesítés, hanem bentebb van tolva a kerékjárat. Most ez lehet, hogy nem érthető. Szóval az utcainál a kerékjárati ív teteje jóval a lámpa teteje alatt van, míg a wtcc-ben a kerékjárat teteje szinte egyvonalban van a lámpa tetejével. Ha megnézed nincs sokkal vastagabb küszöb a wtcc-s autón, mégis szinte a földön húzza.

Itt egy kép szemből, amin az is látszik, hogy a fentihez képest más a lökös, de az oldalsó kép az arányok miatt biztos jó. A részleteket meg úgyis másik képről kell majd lesni.

• Adam Jonas
    Kérdésem a következő lenne:

Hasonlít-e az alábbi jármű a TC1-es Citroen C-Elysée-re? :D Őszinte válaszokat kérnék, mert ha nagyon sz@r, akkor nem folytatom. :)

• zolee145
    Ezzel sem tűnik halkabbnak. Megnéztem régi rF verzióval, azzal sem. :D
    Valami itt nagyon nem kerek.
  • simcompany
    Becsapós, hogyha túl hangos az autó külső hangja, illetve a setting-ben el vagy állítva. Illetve nekem volt olyan hogy dev modban más volt, mint berakva a játékba
  • zolee145
    Ilyen rF1-es beállításom volt:

// ATTENUTATION
    EngineRange=1.0
    EngineShape=2.90
    EngineAmbient=2.00

ShiftRange=1.0
    ShiftShape=2.90
    ShiftAmbient=2.00

OtherRange=1.0
    OtherShape=2.70
    OtherAmbient=0.70

// ENGINE VOLUME MIX
    playerEngineVolumeMinimum=0.6
    playerEngineVolumeThrottleFraction=0.6
    playerEngineVolumeRevFraction=0.8

non-playerEngineVolumeMinimum=0.6
    non-playerEngineVolumeThrottleFraction=0.6
    non-playerEngineVolumeRevFraction=0.8

Arra jöttem rá, hogy a Range rész az, amitől függ, hogy ahhoz képest ahol vagy hol hallani legerősebben a hangot. Most ez hülyén hangzik, de kicsit érthetőbben: Ha ezt 1-re állítom akkor 1 méterre lévő dolgokat fogom jól hallani, és minél távolabb annál halkabb.
    Beállítottam egyszer 200-ra, hallottam a boxban amikor egy kocsi az Ascari-ban járt, de a saját autóm hangját nem. :)

A Shape pedig a hangerőt állítja, ha magasabb számot írtam akkor sokkal hangosabb volt általánosan minden.

Viszont ha ezt a player / non-player részt állítottam akkor pl a tv kamerából a saját kocsim hangját jobban hallottam mint a mellette haladó ellenfelek kocsiját. Pedig a tv-ben ezeknek azonosnak kellene lenni.

Az rF2-ben viszont ilyen beállítások mellett is hangosabb a mellettem haladó ellenfél amikor benne ülök az autóban:

// ATTENUTATION
    EngineAttenInside=(1.0, 0, 1.0, 0.02) //(<range>,<oldShape>,<ambient>,<expShape>)
    EngineAttenOutside=(1.0, 0, 1.0, 0.01)

ShiftAttenInside=(1.0, 0, 0.9, 0.02)
    ShiftAttenOutside=(1.0, 0, 0.9, 0.01)

OtherAttenInside=(1.0, 0, 0.2, 0.02)
    OtherAttenOutside=(1.0, 0, 0.2, 0.01)

// ENGINE VOLUME MIX
    playerEngineVolumeMinimum=0.75
    playerEngineVolumeThrottleFraction=0.15
    playerEngineVolumeRevFraction=0.1

non-playerEngineVolumeMinimum=0.3
    non-playerEngineVolumeThrottleFraction=0.3
    non-playerEngineVolumeRevFraction=0.4

Majd kipróbálom úgy ahogy írtad, hátha.
  • simcompany
    // ENGINE VOLUME MIX
    playerEngineVolumeMinimum=1.0
    playerEngineVolumeThrottleFraction=0.3
    playerEngineVolumeRevFraction=0.2

non-playerEngineVolumeMinimum=0.3
    non-playerEngineVolumeThrottleFraction=0.2
    non-playerEngineVolumeRevFraction=0.1
  • Ingy2
    Most már működik, mint Szudánban a demokrácia Viszont az aszfalt zavaróan szögletes.
  • Alexease
    Feltoltottem ismet, remelem most jo lett.
  • zolee145

Hogy kell beállítani, hogy a saját autó hangosabb legyen mint az ellenfeleké? Mire rF1-ben kitapasztaltam addigra fel is hagytam azzal, az rF2-ben meg más dolgok vannak, és az nem működik amit ott állítok. Vagy esetleg ha ezek helyett:

// ATTENUTATION
    EngineAttenInside=(1.0, 0, 1.0, 0.5) //(<range>,<oldShape>,<ambient>,<expShape>)
    EngineAttenOutside=(1.0, 0, 1.0, 0.01)

ShiftAttenInside=(1.0, 0, 0.9, 0.5)
    ShiftAttenOutside=(1.0, 0, 0.9, 0.01)

OtherAttenInside=(1.0, 0, 0.2, 0.5)
    OtherAttenOutside=(1.0, 0, 0.2, 0.01)

berakom ide a régi verziót a megfelelő beállításokkal az működni fog?
  • Alexease
    Valoban szar, meg sem neztem, csak feltoltam:D
  • Ingy2
    Raceroom gyanús, de mingyá megnézem

Leírás szerint rf1 konvert.

Hibás a csomag :(
    Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2015.01.13. 20:54:58
  • simcompany
    Hát ez nem néz ki szarul
  • Alexease
    Sachsenring-GP_v100.rar

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.01.13. 20:16:43
  • zolee145
    Nem biztos, hogy ez a hangról szól. Ez a motor része, gondolom a valóságban a gyújtást veszi el tiltásnál. Nem tudom ez mit szimulál, de maga a fordulatszámmérő mutatója ugrál, tehát nem az sfx-nek a része. Persze mivel közben a fordulathoz meg a gázadáshoz van igazítva a hang így az is változik, de az csak melléktermék.

Viszont egy kérdés mindenkihez: hogy állítom be az alapjáratot? Ez nem játszik: IdleRPMLogic=(750, 790) semmi köze hozzá, 1400-on van az alapjárat, vagyis valami más (is) befolyásolja.
  • Adam Jonas
    Ez a "RevLimitHardTime=" akkor a hanghullám periódusideje lesz. Azt meg Suzukinál ha van megfelelő műszer, viszonylag könnyen ki lehet mérni (vagy meghatározni a rezgés frekvenciáját, elosztani 2*pí-t a frekvenciával, és meg is van a periódusidő).
    Utoljára szerkesztette: Adam Jonas, 2015.01.13. 19:12:41
  • Ingy2
    De pont agyfaszt is kapok hogy URD-vel tolva átverekedve a mezőnyön nem tudom utolérni az első Corvettet
    Kemény az AI Nordon.
  • Ingy2
    Kipróbáltam a 199-es Nordot, kezd alakulni lehet nem a legpontosabb de nagyon élvezetes rajta vezetni.