19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Köszi, ezeket kipróbálgatom. Szerencsére fel van véve a tiltás hang is :D -
Ezt én is észrevettem a leon kupánál. Illetve a motor melegedésével a turbónyomás esik. -
Erre valami olyasmi van, hogy a tiltás hangját berakod utolsó hangnak, és akkor azt a végén gázadásnál rákeveri. Viszont akkor úgy kell beállítani, hogy magát a fordulatot úgy tartsa tiltáson, mintha oda lenne rajzolva a mutató.
Viszont van jobb. Szerintem. Ezzel tessék szórakozni:
RevLimitLogic=0
RevLimitHardTime=0.12
A felső legyen nulla, és az alsótól függ, hogy mennyire esik vissza a fordulat ha eléri a tiltást. Ha túl kicsi a szám akkor csak vibrálni fog tiltás közelében, ha kicsit nagyobb akkor meg lassabban dobálja vissza. Ezzel meg jár szerintem a kívánt hanghatás is. Meghallgatod tiltáson a Swiftet, hogy körülbelül milyen rezgésszám van (erre most nem tudok jobb szót) és utána fülre ugyanazt beállítod a játékban.
Más: közben az is bebizonyosodott, hogy figyelembe veszi a külső hőmérsékletet. Turbónál szépen látszik a nyomáson, hogy hideg van-e vagy meleg (ezt bütykölöm most, mert mire sikerült beállítani a wastegate-et meg a lefújó szelepet addigra elveszett 1 tized bar :D ). Viszont mivel van benzin-levegő keverékhez is tábla nyilván szívónál is figyeli, sőt, ott elvileg jobban kijön a légköri nyomás változása - hiszen pont ennek kiküszöbölésére találták ki annak idején a turbót és a kompresszort.
Utoljára szerkesztette: zolee145, 2015.01.13. 16:10:17 -
Aztán olyanra nem jöttél rá, hogy a tiltásnak van-e külön hangja? ezt keresem ép -
Azért szép lassan így leírás nélkül is kezdem kitapasztalni a turbó működését, de azért ez még mindig sötétben tapogatózás.
Ráadásul kiderült, hogy lehet hangot is rendelni a működéséhez, amit egy korábbi listámban hiányoltam az ISI-től. Erre való a leírás, hogy ne nyavajogjak olyanért amit már régen megoldottak... -
Felajánlom a 'B' szerverünket, ha akartok valami funrace-t nyomni, beállítom olyanra. -
sanszos. de hátha odaadja, írtam neki, és tovább bütykölöm ha kell -
Ezzel az a gond, hogy most lesz 2 eves;) Valszeg igy maradt, nem adtak ki, legalabbis link az sehol sincs. -
beta van
-
A szögediök emígyen kérik a pályát. -
Na b+, néztem is, hogy mi az az rF-höz, mondom biztos elragoztad
-
:D
-
Őöö valószínüleg lefelejtettem, hogy rF2 pályát keresek :D -
Parancsolj, a Gugli a barátom.
Dubai Autodrome rF
-
Nem, a pályára. Videóval nem tudok mit kezdeni :D -
Erre gondoltál?
-
Nem találkozott valaki rF-höz Dubai-al? -
Majd valamikor letesztelem. Viszont ha nem megy azt megoldhatnák, hogy ezt az egy fájlt kívülről is beolvassa. Semmin nem változtat fizikát tekintve, de nagyon sokszor szar az alap kamera, jó lenne ha ezért nem kellene újra csomagolni a pályát. -
Probalj bemasolni egy kamera file-t, es kiderul:) Bar szerintem semmit nem olvas be kivulrol. Nem probaltam. Talan meg a ..\rFactor2 DATA\UserData\player\Settings\ konyvtarba erdemes betenni egyet, de az sem hinnem hog mukodik;) -
A pálya kamerákon lehet vajon változtatni a pálya újracsomagolása nélkül? Néhány pályán olyan idétlen kamerák vannak, hogy semmilyen szinten sem jön át a kocsi sebessége, plusz még szarul is vált, stb. -
Fércbuk - rFactor magyarok. -
ez hol megy? -
A jövő záloga....dögöljek meg ha kiváltom /Hofi örökzöld/
-
OFF
D... László
- sziasztok! hogyan kell beállitani az rfactorba hogy kormánnyal tudjak menni mert ha a kormányyal megyek megcsúszik az auto mit csináljak?
Ez volt a kezdet. Nem írtam rá semmit, gondoltam a többiek majdcsak elmagyarázzák neki. Volt is magyarázat, de folytatta:
- kanyarba csuszik meg és a mert koromnek annyi :(
Ezt már nem bírtam ki:
én
- Amúgy azt remélem érzed, hogy milyen hülyeséget írtál... ha kormánnyal mégy megcsúszik az autó. Meg pont kanyarban csúszik meg és oda a mért kör. // Szóval... a valóságban is kormánnyal mennek, és láss csodát, nekik is megcsúszik néha. Most kapaszkodj: leginkább kanyarban. Nem a beállítás miatt csúszik meg, hanem azért, mert túl gyorsan mégy. Ha nem akarsz csúszni a kanyarban két verzió van: 1) gyakorolj. 2) válts MS Train szimulátorra.
Azt hiszitek vette a lapot? Frászt:
D... László
- Adsz linket rá
Szóval belinkeltem a Train sim steam oldalát. Kíváncsi vagyok megveszi-e, és ha igen megpróbálja felrakni az rFactorra?
Az ilyen szinten életképtelen egyedekkel mi a teendő? -
Már megtaláltam. Vak vagyok.
-
Tudnál adni egy linket? Köszi. -
hqx #9880 Csak érdeklődtem, hogy egyáltalán lesz-e majd. Gondoltam, hogy nem egyszerre csinálja. -
2-es szerverre már fel is raktam az új Seat-ot -
Annyit tennék hozzá, hogy a keményebb első rugó nem poén vagy elírás. 6 fajta van (első szám a rugó hossz, második a tekercs átmérő harmadik a rugó erőssége) a 3 keményebből kéne előre választani, és a 3 lágyabból hátra. A Seat szerint bármelyiket lehet bárhova tenni, de ez az ajánlás.
Amúgy maga az alap setup is az ajánlott alapján lett beállítva. -
Nem egyszerre, hanem felvaltva keszulnek. Sok valtoztatas jatek/engine specifikus (lasd. Changelog). Plusz az rF2 megjelenese utan, at lett bogaraszva reszletesebben is a fizika, az itteni plusz lehetosegek miatt. Gondolom/valszeg majd ezalapjan az AC es az rF1 is frissitve lesz.
De Tommynak is csak ket keze van, es meg 1 engine-t, modolast sem egyszeru megoldani, nem hogy harmat parhuzamosan:) -
hqx #9876 Assetto Corsa-hoz nem lesz Seat Leon EuroCup 2014 v1.2? -
Seat Leon EuroCup 2014 v1.2
Changelog:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- fixed cockpit windshield texture to better reflection
– modified rear lights texture (removed glow effect)
– fixed rollcage and few other material reflection
– added front daylight, so the LED is always on
– added front light (lights with glare effect)
– added brake glare effect (lights with glare effect)
– fixed car undershadow
– re-positioned swingman camera
– added two new onboard camera (like in the real car)
– added upgrade options to select the fix RPM to the launch control
– fixed and added more undertray collision point
– re-worked aero (front and rear wing, diffuser, body aero)
– tweaked front and rear brakes parameters
– tweaked suspension parameters in HDV (dampers, fast and slow bump and rebound parameters)
– added notes to the garage menu (you can read some basic and useful information about the car, engine, and some suspension settings)
– added special notes to the spring, ARB and differential settings
– tweaked clutch parameters
– fixed shift, clutch and blip time
– re-worked engine oil and water temp, heating and cooling, and radiator settings
– fixed gear ratios
– reduced tire grip, because of the re-worked aero
– new suspension geometry (multi-link rear suspension)
– added upgrade options to choose between the Standard car for Cup races, or the Endurance car for the Long races (115L fuel tank and sequential gearbox, separate tire change time and refueling time in the pit option)
Tommy78 & zolee145
- Special thanks to zolee145 for the improved physics!
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.01.08. 19:02:21 -
nagy891229 #9874 Sziasztok
Köszönöm az eddigi segítségeket.
Olyan kérdésem lenne hogy hogy tudom előhozni azokat a funkciókat ami mutatja az ffb/pedál erősséget és a többi appokat hogyan tudom használni? -
Oké 
1. Csináljanak egy pontos leírást az engine.ini-hez.
2. Gyorsan. :D
3. terveznek-e a jelenlegi dupla háromszög lengőkaros futóművön kívül mást is belerakni a játékba?
-
De ne ilyen csapongva pls, normálisan pontokba szedve. Így nem lehet kérdést feltenni -
Már ünnepek előtt Ingynek küldtem egy listát, amit elvileg megkaptak, csak folyamatosan újabb problémákba ütközöm. A legfontosabb az lenne, hogy elmagyarázzák hogyan számolja a motort a program. rF1-ben megcsináltad a nyomaték görbét és kész, de itt nagyon sok adat végeredménye lesz a tényleges nyomaték görbe. Pláne turbós motornál. Kérdés, hogy ez hogyan adódik? Ahogy látom van valami alap nyomaték görbe, ami ilyen formán talán az adott motor szívó változata lenne, majd ezt egészíti ki a turbó, és így alakul ki a végleges/tényleges nyomaték görbe. Kérdés, hogy mit mihez kell hozzáadni, kivonni, mivel kell osztani szorozni? Ha ezek megvannak már nagyon könnyű írni egy Excel-t, kirajzoltatni a görbéket és be lehet mindent olyanra állítani mint amilyen. Most viszont ahogy nézem sötétben tapogatózás megy az ISI fórumon is.
A turbó eleve nem egy lineáris dolog, mérettől függően pörög fel, majd gázelvételre gyakorlatilag azonnal eldobja a nyomást, és ezek nyilván benne vannak a progiban, de ha nem tudod mi mire való akkor nem tudod állítgatni.
Egy srác összerakott egy Nissan GT-R-t, videó van róla, az mindent úgy csinál ahogy kellene, sőt még a hangokat is hozzá lehet igazítani, vagyis az is meg van csinálva, de sehol nem találtam egy értelmes leírást. Ne fórumokból kellejen már összekaparni az infót ezer helyről. :)
A másik, ami ennél sokkal komolyabb dolog (mármint a megvalósítás, mert a fentebbi dolgok már le vannak programozva, csak leírás kellene hozzá) a futómű. Sikerült beleszaladni abba a problémába, hogy az rF2 csak a dupla háromszög lengőkart szereti. Van egy megoldásom a McPhersonra, meg vannak hátra is évek alatt kitapasztalt megoldásaim, de ezeket a flexibilis kasztni miatt már nem úgy kezeli mint ahogy kellene. Szóval lesz valaha másfajta futómű is, vagy csak az ow autóknál használatos marad? A futómű geometria a lelke az autó viselkedésének, ha az nem stimmel semmi nem stimmel. -
Tommy azt írta ISI fórumon, hogy ma jön a SEAT Leon Eurocup v1.2-es frissítése, újabb hibákat javítva ezzel. -
Szívesen kérdezgetek Tőlük. Sőt 24 órás átfutással eddig mindenben segítettek. Viszont ahhoz konkrét kérések, kérdések kellenek. Vagy itt vagy az email-en írd le pls [email protected] -
De az szar. Race és GTR részekben is imádtam a championshipeket. És ez tényleg bagatel update lenne. -
Boldog Névnapot the hun betyár :D
Kiprobáltam az SCES ARX LMP1-et és teljesen használható.