rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
😄D

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Szabi
naja, valaki egy Citrom C2-est csináljon! 😄

"Nulla tenaci invia est via"

lac coo
Még egy Clió kell mint egy falat kenyér, még ha hazai is ...

Érdekes ez a cikk is.
http://www.origo.hu/auto/20080414-renault-clio-kupa-slick-gumin.html

Tehát volt 3 fajta gumi is.
Meg a váltó is változott. Ezt hallottam is nemrég az egyik videóban, ami talán 2004 év elején volt, hogy akarnak majd új váltót, de talán arra az évre még nem lesz.

Szerintem a 2003ast kellene megépíteni, majd aztán változtatgatni esetleg a többit, vagy upgradesként megvehetõvé tennni. Festésekbõl is most nekem a 03asok tetszenek, lehet azért mert a többit már többet láttam megfestve Rfactorra.

Megint kóborolok rég elveszett lapokon, de mindenütt csak az az általános táblázat van ami az elõzõ linken is. Itt pont az alsó érték van megadva súlynak.
http://web.archive.org/web/20040207181450/http://www.jbmotorsport.hu/auto.html

Alexease
Ja, a lenyeg😄DDD
Alexease, password: sg.
Alexease
Az AC miatt kicsit elcsusztam a dolgokklal (😛), igy inditok egy szervert tesztelesnek (azt sem inditottam meg soha😛) itt: Indianapolis Motor Speedway, ezzel: Nissan 370z

10-ig, mert dolgoznom kell(ene), meg amugy sem biztos hogy menni fog😊
😊

zolee145
Írtam nekik. Hátha nem szarnak le. 😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

http://gyorsasagi.hu/technika/2004-03-30-a-renault-cliok-szuletese

Itt is csak tájékoztató jellegû adat van.

De az alakatrész lista van a 3as Clióhoz, valamint a 2es clióhoz is, de az a francia változat, a duplakipufogós, a magyarba kitudja milyen volt.

De elvileg innen szedtem le, most nem akarja megnyitni egyik böngészõmmel se, a fájlokat.
http://www.renaultsport.com/-Vehicules-et-Reseau-.html

Ha gondolod akkor írj a szövetségnek is. (De az Astrát is kérdezd meg, már van elsõlökös is hozzá. 😄 ) Én rákérdek megint a versenyzõs fórumon.

zolee145
Fércbukon írtam a Zengõ Motorsportnak, hátha van kallódóban valami fiók mélyén egy homológ lap. Most írtak vissza, hogy nincs, kérdezzek rá az MNASz-nél.

Az alkatrészlista sem rossz, pláne ha van futómû is, esetleg rugók adatokkal, de leginkább amit nem találok az a kocsi tömege.

De ez eggyel korábbi kocsi!!

Egyébként teljes alkatrészlistám (képekkel, vagy 100 oldal) van, de azzal nem sokra megyünk. (pályára: Clio2-3, új Megane, FR2000, rallyra: ClioRs, Megane N4)

Nemtudom hogy van ez, ha építesz egy kocsit, akkor ahhoz kell úgymond venned egy homológ lapot is? Vagy miért van az hogy nem nagyon találni a neten, vagy amit találni, pl C2 R2 Max (hivatalos lapról) azokra vízjel van téve.
Egyébként a 2006os Swift kupa homológlapjának munkapéldánya is fel van rakva az MNASZ honlapjára. Nem értem akkor a Clió és Astra miért nem lehet fent. (Úgysem épít már senki olyan kocsit) Írok a héten nekik egy szép levelet. Korábban amikor csak az Astra volt a téma, akkor kértem több helyen is, olyan fórumon amit nagyrészt versenyzõk használnak, de nem kaptam választ. 😞

Ingy egyszer csinált fizikát a Clio Cup 2008-hoz. Ahhoz meg volt a teljes dokumentáció. Talán még megvan nála...

zolee145
Viszont ami leginkább kellene az egy homológ lap, de eddig nem találtam. Alapvetõen eléggé széria autónak tûnik leírás alapján. Motor váltó nem változott, a 2003-as verzióban a difizár is tilos volt, szóval tényleg csak a könnyítás, meg a biztonsági cucc miatt versenyautó. Meg persze a futómû, gondolom ültetõ rugó meg lengéscsillapítók. Esetleg egy verseny kuplung. Maga a geometria maradt, van is ilyen futómûvem, sõt a MacPhersonra kitaláltam egy sokkal jobb verziót mint az eddigi, ez szinte tökéletesen modellezi a kerék mozgását.

Szóval ha valaki tud 2003-as kupás Clio homológ lapot dobjon meg vele, köszi. 😊

Tényleg! 😄

Szabi
volt persze, csak model nincs hozzá, bár talán az m6 simraceway-be bentvan.. 😊

a teljes Simraceway autó és pálya lista is jöhetne rF2-re! 😄

szerk:

Alex-nek megvannak elméletileg a modellek

Köszönöm szépen elõre is.

Volt régen egy olyan is hogy McLaren M6 GT, meg McLaren M81 Mustang. 😉

zolee145
MP4. Mondjuk akár lehetne már a P1 is. 😊

Szabi
melyik McLaren ? F1 vagy a zenelejátszó ? 😊

zolee145
Ha megvan a kész modell azokkal az átalakításokkal amiket írtál esetleg tudok beszélni a brazil gyerekkel, hogy rakja be rF2-be. Addigra talán kitanulja a dolgok menetét, egy McLaren-t már belerakott. Majd lassan annak is elkezdem csinálgatni a fizikáját, mert az rF1-es nem jó.

Emlékeim szerint elég szép kis képgyûjteményt halmoztunk fel anno 😊, bár a munka nagy részét végzõ Toya-nak szerintem mégtöbb lehet...

Szabi
<#eljen>
a régi versenyzõktõl lehetne képeket kérni, talán infókat is adnának.. na meg jöhetnének tesztelni 😄

festegetésbe és tesztelésbe tudok segíteni akár

Ha már modding, akkor egy jó hírt szeretnék veletek megosztani.

Pénteken volt pontosan 7 éve hogy a Hungarian Painters Team kis csapata kiadta a Clio Kupa 06 nevü modot Rfactorhoz. Ebben a modban a magyar Clio Kupa 2006os festéseinek digitális másolatai kaptak helyet. Akkor sajnos más modifikációt (fizika, modell) nem engedélyetett az eredeti készítõ. (A francia bajnokságban másabb autókkal versenyeztek, slick gumi, duplakipufogó, egyszerû verseny belsõ, stb)

Viszont, azóta RBRhez kiadták a Renault Clio RS Ragnotti N3-as változatát. A 2003as szezonra Zengõék 30 Clio Ragnotti-t vásároltak, és azokból építették meg a kupa autóit. Tehát ez a modell tökéletes lenne nekünk, hogy átkonvertáljuk. Meg is kérdeztem a készítõt, és pont pénteken érkezett meg a válaszlevél, hogy engedélyezi a konvertálást Rfactor2-re (esetleg Assetto Corsa-ra is). <#worship>

Egy két apróbb módosítást el kell rajta végezni, hogy tökéletes legyen:
-Levenni a tetõszellõzõt,
-áthelyezni a lefogató kapcsokat,
-a bukócsõbe beilleszteni két helyre 2-2 kis háromszöget az X csatlakozásokhoz, valamint 1 darab csövet átrakni a másik oldalra.
-A kerek szerintem olyanok mint az eredetiek, de ha nem is nagyon hasonlítanak rá, 11 küllõs ez is.
-Ki kell venni a felesleges dolgokat, mint pl az navigátorülés, pótkerék, ezekhez öv és lefogató.
-Kerekeket bentebb rakni picit, és leültetni a kocsit. De ezt lehet a fizika is megoldja.

A belsõ talán kicsit N-es is, lehet át kellesz textúrázni az alsó részen, váltót, kardánalagutat. (A képek minõségéért elnézést, Zmodellerbõl vannak)

Nekem nincs még meg a tudásom, hogy berakhassam Rfactor2be ezt a kocsit, de szeretném menedzselni ezt a projektet.
-A kisebb módosításokat mi elvégezzük a modellen, aztán majd meglátjuk hogyan tovább.
-A fizikában számítok Zolee a segítségedre!
-Aki tud másban is segíteni (hangok, modell berakása a játékba, animáció) nyugodtan jelezze!
-Festésekhez nagy segítséget nyújthat a régi mod, persze nem áthúzni arról, hanem hogy ne kelljen képeken keresgélni, hogy hol milyen logó volt.
Egyáltalán van igény egy egész évadnyi festésre? Vagy csak legyen néhány, úgy is majd az online versenyzõk, festenek maguknak. (Lehet ilyet könnyedén rF2-ben? Ez a rF2 csomagolgatás még nem tiszta...)

Természetesen, mivel a modellt mástól kaptuk, ezért ingyenes mod lesz!

Szabi
<#worship>

zolee145
A brazil gyerek megvette az rF2-t, szóval mi majd megpróbáljuk olcsóbban kihozni. Jelenlegi elõkalkuláció szerint autónként ingyé'. 😊

Szabi
hangulatosnak tûnnek ezek a járgányok.. de hogy konvertekért 5 eurókat elkérni autónként.... 😄D

Honda Civic NGTC | rFactor2 | Fun Race | RaceCenter | Balazs Toldi OnBoard
Alexease
Szabi
<#eljen>

Alexease
Ingy2
Akarom mondani slow bumpot és reboundot mert nem szabadna hagyni így begyorsulni a futómûvet.

Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.

Ingy2
Na próbáltam a Ferka 030-as verzióját (épp még idõben) jó csak még mindig 2.04-et megyek erõlködés nélkül és sztem a seggének a súlypontja picit magas, mert nem csak hogy billeg hanem nagyon gyorsan teszi, lehet hogy a fast bumpot meg a reboundot felkéne tolni 1,5x re vagy 2 szeresre.

Kis off:
Idõközben vettem egy PS3-at és GT6-ot hozzá, szerettem volna porig gyalázni hogy ilyen szar olyan szar, de sajnos nagyon kellemeset csalódtam benne, a fizikával semmi gond pláne az utcai gumi jól sikerült. Futómû is rendben van. Lézeres pályák, teljesen reálisak a buckák, bukkanók nincsenek túldimenzionálva. Grafika ahhoz képest hogy 8 éves a hardver teljesen rendben van nem sokkal rosszabb mint az AC. Ami hiányzik a FHD felbontás de nem bírná a vas<#idiota> Ami sztem hiba,a hangok sajnos elég bödi és hogy nem lehet youtubera exportálni videót PS3-ról mert amúgy a HDMI szabvány HDCP védelméhez 50e ftnyi cucc kéne hogy az ember át tudja baszarintani(ez öreg hiba mert egy játékot a fan videók tudnak eladni).Szal az alábbi videó videókamerás mozifelvétel <#idiota>
Józsinak külön ajánlom<#idiota>

Szabi

Inkább az offroad-ra, meg az animált box-személyzetre, a vizesedõ szélvédõre és egyéb hangulatot fokozó dolgokra kéne gyúrjon az ISI, ha már nincs dx11 grafika.
OK, az Indycar és Indianapolis hiánypotló, de a Formula Renaultra kár volt energiát pazarolni.

Alexease
Mint egy vadaszgep😊 Nagyon utos cuccok.
Szabi

Ez szép és jó de mit érek vele, ha pl a gtr2-höz se lehet aktiválni az online kódot...

gviski
Ha van stílusuk, akkor hétvégén kiadják ;-)

Virtual SimRacing

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Alexease
Lehet hogy az engine-re gondolt, az ISI-tol, licenszelni😊<#idiota><#zavart1> Es arra valoban nincs penze😛
zolee145
Épp most került szóba a lotusos topikban f1-classicon az rF2 (turbo lag miatt szóba hoztam), aztán írta a brazil srác, hogy igen, õ is szívesen csinálna már autókat rF2-re, csak még nem áll úgy anyagilag, hogy meg tudja venni.
Ez itthon senkit nem gátolna meg semmiben. 😊

Alexease
En mar azon is csodalkoztam, hogy van a programokhoz licenszuk, es nem hungarian-black-style-ban nyomjak😊 A videod mar reszletkerdes😊
Ingy2
Fasza hogy szó nélkül használták fel a videómat, számomra megtisztelõ<#idiota>

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

tutuhawer
ne értetlenkedj, hanem szervezõdjé' meg

youtube.com/tutuhawer -- It's time to NISMO! -- Say NO to racing -- TutuHawer híres jelét mindenhol ismerik, ám neki még nevét leírni is nehezére esik.

Alexease
Es olyan, mint az automatan forditott spam hirdetesek😊 Ertheto a dolog, csak vicces😛
lac coo
Mit is szeretnél pontosan ? 😄

Kedves Fórumtagok!

Fel szeretném Rfactor2-t használó szimulátor központunkat egy fórum találkozóra.
Ha van kedvetek kérlek szervezõdjetek meg és írjatok az [email protected] címre.

Racecenter
Erre speciel ráhibáztál...

i5-2500K, 8G RAM, GTX1060/6GB / Logitech G29 / Win7_64