rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Rear Flap
Okés de melyik a megfelelő??
Adam Jonas
Be kell állítani a Controls-ba rá a megfelelő billentyűt/gombot.

Megint van gondom ...sziasztok!!F1RSH 2014 mod....,hogy lehet müködtetni a drs zónában a hátsó szárnyat???sajnos fórumon semmit nem találtam rá!!De az aii...nak müködik!!
Alexease
Nordschleife Tourist 1.70

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Welcome..... to the Nordschleife

When our beloved rFactor2 track broke after build 770, all trees missing and looking in a sorry state, with Pleclair all giving up and gone to AC, I thought I would have a look at the problem.
After a lot of poking around in the files, trying different things, found a very small error in the scn file and as by magic all the trees were back working again . Nothing to do with outdated GMT files or anything like that.

I thought, before making a quick update for everyone to enjoy the track with working trees again, I thought about adding some league friendly stuff to it. I've done this many times before for our league; more pit boxes, start lights, spaced out starting grids etc. I also wanted to fix some unfinished LOD issues with pop ups etc. with the track.

When I posted info on the forum that I was going to release a fix soon, Tosch come forward and said he has some texture adjustment on saturation, alpha channel, spec, bump maps and HDR profiles. He sent me what he had and I was amazed. He even had an alt Autumn layout version. The work he had done was based on v1.5 but he soon updated 1.65 to the same standard.

So, we been working together for last 2 weeks improving the track in more ways than we had planned too. The list is endless, here are just some of the things that were done.
I know you guys like change logs, so here goes:-

DJC change log v1.65 to v1.70 22/07/14
- Fixed broken trees
- Added 104 grid spots, with first 20 more spaced out than the rest (Test your 64 bit versions of rfactor2 on this I dare you)
- Added 20 pit boxes
- Added 40 garages (<-had some help from Tosch here)
- In pit area, lowered pavements by 4cm's to help AI leave area without getting stuck on them. Making the track online friendly is easy making it AI friendly is not so
- Added start lights to the bridge (race mode only)
- Made 759 LOD changes in order to both improve FPS and reduce pop up's where needed
- Fixed 3 holes in the road
- Cleaned up the camp sites, removing some of the not so finished looking items like flying people, and floating camper vans.
- Fixed a sign that said 'Start Timed Lap Here', it was only viewable from the back but not from the front.
- Fixed the roof on the ticket house.
- Made pitlane 0.5 metres wider to help AI pit without crashing.
- Added tire stack at pit entrance to make it more visible from road.
- Fixed the odd flickering bush.
- Removed a number of trees that were growing outside the guardrails. (I would have fixed a lot more but found 3DSimED3 was braking the Billboarding effect of the trees, so could not use a lot of what I had done, sorry)
- Made the café and the ticket house visible with track detail set to low. People where reporting great big holes in the area where they would have been.
- Added two floating hot air balloons, one made with Germany flag colours and one with Nordschleife logo on it.
- Got Tosch's wheel track map working.
Now that was just the stuff I changed, now for all the great stuff Tosch did. Here is his change log....

Tosch change log v1.65 to v1.70 22/07/14
Texture adjustments:
- Adjusted the saturation and brightness for most of the diffuse textures
- Created new normal maps.
- Created new specular maps.
- Re-sized textures
- Removed the bug where you would get a black line floating above trees
- Exchanged 2 tree textures (oak trees)
- New guardrail texture + high res normal map (normal map has a huge impact on the specular reflection) + new specmap
- Added alpha channel for road reflection (wet and mirage) to all road and roadside textures (kerbs, rumble…).
- Added alpha channel to all road and roadside specmaps.
- Exchanged grass textures and added some flowers.
- New textures for some bushes (borrowed from ISI tracks) and alpha channel modification (more transparency) for x-shape bushes and grass billboards.
Layouts:
- Created a new layout “Nordschleife Tourist Autumn”
- Layout is the same as the Summer layout but the track has modified tree textures (and some other green stuff) and no crowd, marshals, tents, etc. in all sessions.
- Race date is 27th of October 2014. Different sun elevation, times for sunrise/sunset.
- Race date for the Summer layout is 14th of July 2014. DST is enabled (daylight saving time).
- At full track detail the Summer layout has an increasing number of track side objects (crowds, tents, marshals and other stuff). Depends on the session (practice, qualifying, race).
- New loading screens and icons.
- New wheel track map
- VehicleConfig.ini for Indycar road configuration is included.
- Realistic default weather profiles
SCN-file adjustments:
- Improved car reflections (Refmap0)
- Added omni lights to fireplaces. Fires are only visible at full track detail, at night, during race in summer layout (VisGroups=(1217)). (See known bugs)
- Added some omni lights to the garage area, fuel station Doettinger Hoehe and Breidscheid.
CAM-file:
- Improved LOD multi and Clip planes for better performance.
- Added some tv cams and adjusted some camera positions.
- There is a tv camera on top of the Nuerburg (high LOD and high view distance). Leave the track on the public road (traffic circle) to activate it. You can also press 3 times “End-key” in tv cam mode while sitting in the pits.
- Added background bird sounds to cameras
HDR profile:
- I have included 3 different hdr profiles for each layout
If you change the hdr profile, leave the track and start a new session. Otherwise the profile becomes way to dark. rFactor needs to reset the black point setting and create a new currentProfile.hdp file.
Real Road:
- 4 different real road presets:-
Medium rubber, Full wet medium rubber, Drying line, 55 percent wet. I’ve created this file in devmode. Should be good to observe different dry states of the track.
- The road reflection may look strange in some situations. The reason is that atm only the sky is reflected. To add the reflections of trackside objects the track needs reflection planes for all elevation changes. That's a job for a pro and not a noob like me.
TDF file adjustments:
- Removed dust from kerbs and run off's.
- Fixed a grass material that had no friction at Döttinger Höhe, was like driving on ice.

As said in Tosch's change LOG (above) there are differences from session to session, see below..

SUMMER LAYOUT

Practice Session:
This is just like your normal track day at the Ring. Less spectators, no flags, no tents, clean and uncluttered.

Qualify Session:
You now have spectators here to watch you qualify. They come with their tents, flags and banners. They're here to party and watch you put on a good show, all overlooked by a bunch of helpful marshals.

Race Session:
As qualify but now more spectators.
Bridge now has a set of start lights.
104 start grid.
Watch out in night races, you might see the odd camp fire lighting your way to victory.

~Spectators, flags and tents only visible with track detail set to full~

AUTUMN LAYOUT

Practice, Qualify and Race Session:
No spectators, no flags, no tents, clean and uncluttered.

Known bugs:-
- Fires only appear between 9:40pm-10:30pm and 5:30am-5:37am. We don't know why this is, we think it's an rFactor2 bug.
- Trees growing out of guard rails.

I think Tosch has done some amazing work on the look of the track.
This all is not to take away any credit from Pleclair and Com8 who did an outstanding job on this track. Big well done to them. The amount of work you two put into this track is incredible.
Whether this is our 1st of many or 1st and last version, we do not know. Tosch hasn't much use of 3DMAx, and me none at all. But we do hope you will enjoy what we have done and achieved.

Download link:
http://www.mediafire.com/download/8i...rist_170.rfcmp 623Meg
or https://mega.co.nz/#!jggS2QbQ!6-pNF6...E9DhhJrT8j6RAA

By the way if anyone wants to upload a mirrors, please do so. We also looking for downloads that will work with the 'Get Missing Components' online button. I understand 'drop box' files work well. It's all set up, just needs the links.

Happy playing

from

DJC and TOSCH

Adam Jonas
Egyelőre az ütközések miatt ezt az időpontot határoztuk meg a nyárra, azonban a későbbiekben ha komolyodik a dolog, még lehet változni fog az időpont.

Mindenesetre azért reméljük, hogy hátha el tudsz jönni majd 1-2 futamra most nyáron. 😊

SirAlo
tesztelni fel fogok nezni de sajnos a csutortoki idopont nekem nem jo futamra😞 Hetvegen lenne jo

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Adam Jonas

Sziasztok!

A VSR nyári rF2-es fun futamainak szervere elindult!

Szerver adatok:
!VSR.hu Summer Fun
Jelszó: 1234

A szerverre csatlakozáshoz telepítve kell lennie a WSR Formula Renault 3.5 2014 autócsomagnak, valamint Silverstone pályacsomagnak is: http://rfactor.net/web/rf2/rf2dl/

A csütörtöki futamra továbbra is lehet jelentkezni: http://vsr.hu/2009/forum/viewtopic.php?f=142&t=2005

Szabi

"Nulla tenaci invia est via"

Adam Jonas
<#eljen>

Annyi változás történt egyelõre a futamkiírásban, hogy változó idõjárás lesz, megpróbáljuk ezzel is kicsit izgalmassá tenni a futamot. 😊

Végre valami elindul!<#taps><#taps><#taps>
Remélem azért néhányan meghosszabbították a licencüket, vagy ezután megteszik.
Lehet szidni az rF2-öt, meg hülyeségeket írogatni, hogy kevés a pálya, meg az autó, de már most van annyi elfogadható minõségû tartalom, ami két-három évnyi bajnokságra elegendõ.

Adam Jonas

A szeptemberben induló VSR HTCC bajnokság elõtt sem maradtok futamok nélkül! A nyáron az rFactor 2 programot teszteljük, ezzel egyetemben pedig négy teszt- és fun-futamot tartunk, melyen bárki részt vehet. A részvétel feltétele mindösszesen az rFactor 2 szoftver megléte. Minden egyes futamon más és más autó, illetve pálya kerül kipróbálásra.

További részletekért, valamint a futamokra való jelentkezéshez látogasd meg a fórumunkat: http://vsr.hu/2009/forum/viewforum.php?f=142

Alexease
Nem. Ez lenyegeben csak egy verseny-szimulator alap, offline/szolo/AI versenyekhez es foleg online-hoz. Bajnoksag, sorozat, pontozas nincs benne.
Az engine tudja, kellene egy modding csapat, aki csinal ilyet hozza.

Az rF1-ben volt lehetoseg, sot penz gyujtogetes, auto es tunning vasarlas is. D senki nem hasznalta, ebbol kihagytak. De a rendszer elvileg benne maradt.
maffioso
Lehet valahogy egyéni versenysorozatot létrehozni? Offline mennék egy custom bajnokságot, ahol én pakolom be a pályákat meg autókat, de nem találok ilyen lehetõséget.

\"If in doubt, flat out!\"

zolee145
Egészen jól néz ki rF2-ben az rF1-es Gold Coast pályám. Dallarával mentem rajta, közben meg most nézem, hogy idén ott nem is mennek. 😄 le vagyok maradva.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

lac coo
Steamesnel mire hazaerek oda rakja a valagam ala keszen ! 😊)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Ha hasznalja az ember, a mod(ok) telepitese csak megeri az a gigantikus faradtsagot?😊 Amugy sem kell mindet, csak azt az 1-et amit hasznalsz😛

Az ISI odafigyel a kompatibilitasra, a beallitasok nem szoktak valtozni. A keretrendszer lenyegebeb az F1C ota ugyanaz. Most valtozott annyi, hogy a natur szoveges INI-t lecsereltek modernebb JSON-ra, de ezt is az elso indiasnal elintezi magatol.

Lenyegeben 1db 10-20 koros versenyre felkeszules (autobeallitas, palya teszt) tobb idot igenyel, mint feltelepiteni a programot, plusz modok es a beallitasok😉
lac coo
Es a sok modot telepitgetni, plusz sose lehetek biztos, higy nem valtozik valami annyira, hogy beallitasokat is torolni kell 😊))

maffioso
Köszi! 😊

Alexease
Az rF2 1-2 szammal komolyabb (es persze dragabb is).
De a stilus is mas. Az AC-ban "nepszeru" az online, itt nem. Itt ertelmes offline/AI versenyeket lehet menni, ott nemigazan. Az AC 3 klikk es lehet versenyeni, az rF2-ot piszkalni kell, allitgatni az autot es hasonlok.

Itt vannak palyak. Egy ideje nem frissitgettem, de majd egyszer utolerem magam.

rF2 Files
maffioso
Nem bírtam tovább, megvettem. Kurvajó bazki, köpködjetek nyugodtan, lehet hogy szarabb a grafikája, mint egy ac-nek, de az ffb és a fizika ég és föld. Mondjuk az ac-t is nagyon csipázom, de akárhányszor ezt elindítom, ledobom a láncot.

(hungaroring esetleg van? nem találtam)

Alexease
Semmi extra. Nekem megy az auto update, de sose hasznaltam. Nem bizom a net-emben meg akarmiislehet😊

Letoltes 1 klikk, enter, 2 klikk a konyvtar es 1 enter. Szerintem kibirhato 3 havonta😉
Persze a 3 havonta 1 perc felhasznalashoz kepest a 3 perc telepites valoban veszteseges😄
lac coo
Tudom.

nem hát, mert csak annak megy az auto update akinek van élõ multi elõfizetése

- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!

lac coo
Imadom allandoan telepitgettni ... 😊

Alexease
En sem update-elni szoktam, mindig letoltom a friss Lite installt, es ratelepitem😉
lac coo
Nekunk mindnehogy kell egy uj install, mert nem megy az update 😊)

Alexease
Az infok alapjan, most hogy ok is atalltak a 64bit-re, lassan erdemes lesz egy teljesen friss install, mert valtozni fog a konyvtarszerkezet. Valszeg mukodni fog tovabbra is az update, de a kavarodas es a rend miatt nem art frissiteni.
Alexease
Szerintem at lehet irni lazan a player.json file-ban (most mar nem ini😛).
lac coo
Valahogy lehet, de mar nem emlekszem 😊))

SirAlo
rFactor2-be lehet jatekbeli nevet valtoztatni ? Vagy azzal a nevvel lehet csak menni ameikel regisztraltam ?

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Dietrich
a csokpit is hiányzik 😉

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Norbi1990
Nagyon kiadta a kör 😊
Épp a múltkorába mondtam a tesómnak, hogy jól eltûnt Sompir, modjairól se látom, hogy lennének hírek, pedig hogy ment az rf2 reklámozás ( egy liga meg minden stb.)

Szabi
<#szeret>

"Nulla tenaci invia est via"

j0nNyKa
az helyes, úgy is kell csinálni, hogy észre sem veszed
majd mostantól én észreveszem 😊

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Alexease
Rendszeresen csak ilyen hasznossagu es stilusu hozzaszolasai vannak, random idonkent random topicokban😉 Mar eszre sem veszem😉
j0nNyKa
stílus, utoljára szóltam, következõ ilyennél repülõpálya

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

BooMiller
Jól megmondtad te szimulátor isten!!! ezentúl csak a te fényességes posztjaid alapján fogjuk az életünket alakítani!! Kérlek oszd meg velünk még mennyei szavaidat!!! Én úgy várom....

Hát ahogy olvasom ezeket a balfaszságokat amiket ide írnak némely lények... Nem értem, hogy mi a baj az rFactor2-vel gyökerek? Igaza van Sompirnak. Azok szídják az rFactor2-öt akinek nincs meg a rendes konfigurációja és nem is vette meg az gamét. Ez a legjobb szimulátor és ez még jobb is lesz. Gyökér egy nyomorúlt egy féreg banda van itt. Az élen az alex kölökkel! Jude egy banda!
"A szimek nepszerusegevel a tobbi kategoria es a konzol is komolyodott (kormany, FFB, cockpit, dinamika stb). Most azert sokkal arnyaltabb a valasztek."

Tudod a legnagyobb baj az, hogy sok dolog álom maradt csak. Máig nem jöttek még rá arra, hogy nem az nagy lóvé, ha szakít 10 emberen 5 milliót, az lenne a nagy lóvé ha "szakítana" 5000 emberen 500 ezret. De hát amikor már egy igen komoly autó áráról van szó, ott hiába is hivatkoznak arra, hogy autóversenysport meg ilyenek... Képtelenség, hát hány alkatrészbõl áll egy igazi autó, a motor, a különbözõ elektronikák vezérlõk, számítógéppel stb. Ezeknek a cockpiteknek meg csak egy dolgot kéne tudniuk, mozogni. És persze csak annyit is tud, na de egy valódi autó árából. 😄

Nekem egyébként máig megvan még a BRD cockpitem meg pedálom amit anno vagy tíz egynéhány éve még angliából rendeltem 😊, nagyon szépek még mindig. De már nem játszottam évek óta autós játékkal és nem is fogok. Régen hidraulikus cocpitben kéne nyomulni vr szemüveggel, de esetleg majd akkor, ha nem akarják majd minden emberrel külön külön megfizettetni a teljes fejlesztési költségeket...

https://fxmason.blogspot.com/

Dietrich
Vagy elindult a szimes társadalom a könnyen vezethetõ szimek felé, és nem szeret már küzdeni a géppel?

vagy csak szimplán öregszik 😉
mikor elkezdtem sem voltam fiatal 10 évvel ezelõtt, de ma már az olyan korúak nem hogy elkezdik vagy folytatják, abba hagyják!

az rf2 meg nagy várakozás volt felé, aztán saját magát kinyírta...

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

b-type
Nem azzal van a baj, hogy nem akarok bíbelõdni 😊 ...ez megint egy olyan út ami a felhasználón verné el a port, mert a könnyebb szim felé fordul.
Nem könnyebb az AC, ott is van szinte nulla setup, rF-ben is van. AC-ban is van több oldalas beállítási lehetõség, és az rF-ben is van..
...
A PS vs. LFS-t csak azért említettem, mert mondtad hogy a BES...
..hát van BES bajnok, aki a Playstation GT Academy-rõl jött, ..sõt aki kicsit képben van az tudja hogy Le Mans24-h rendszeresen indulnak, ahol Nissan van ott megtalálni õket, BES-Nissan, LM24h Zytek, GT Japan-Nissan..blabla, de van aki már GP3-s futamot is nyert.
Szal biztos nem arról fognak vitázni Kiss Norbi-val hogy Norbi az LFS miatt veri meg a Nürburgring-i 24h-n a PS bajnok Ordoñez-t 😊)

De ez a setup jó példa...lehet egy szimben 4 oldalas setup mint az elsõ simbin-s GTR-ben...
...attól az még nem lesz valósághûbb, mint az a Ferrari ami mondjuk az AC-ban fut..
Nem a sok számolástól kell hasraesni, jó dolog..ha jó, de a barátod repszimére kijönne egy vitorlázórepülõ, amivel esel-kelsz az égen, majd felhúzatod magad az életben, és azon kívül hogy összecsinálod magad a recsegõ szárnyaktól, igazából könyvet is olvashatnál...na akkor elgondolkozhatsz azon hogy végül is most mi is van? 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Adam Jonas
Alapvetõen már az is haladás lenne tõlük, hogyha 1-2 modder csapattal összebeszélnének, õk tolják valami minimális áron a minõségi content-et, az ISI meg fejleszti szépen a gMotor-t meg pMotor-t. Az ISI tud programozni, a modder csapatok minõségi tartalmat készíteni, a felhasználó meg így örülne, hogy folyik az élet a játék háza táján.

Alexease
Azert nem csak a szimek es autosjatekok valtoztak az elmult bo 10 evben, hanem mi is😉 Rafordithato ido, igenyek, stilus, kedv.

A szimek nepszerusegevel a tobbi kategoria es a konzol is komolyodott (kormany, FFB, cockpit, dinamika stb). Regen volt a 2 gombos arkad es az utontarthatatlan szim. Most azert sokkal arnyaltabb a valasztek.

Az rF2-ot elbaltaztak (nem ujitottak, promocio, elofizetes, beta-leallas), az teny, de nem allithato parhuzamba az rF1-gyel, teljesen masok a korulmenyek.

Az rF1-gyel meglovagoltak az EA-s F1-es (F1C) modolasabol adodo szimes lehetosegeket. Eleve abbol nott ki a SimBin, ami azert nem semmi. Es ezzel parhuzamosan, ezzel az rF1 nepszerusege is megnott, a mai napig megmaradt: brutal mennyisegu, gyors, jo minosegu, egyszeru konvertek az osszes SimBin es egyeb ISI-engine-es cuccbol. Az hatalmas elony volt!

Wheatley nem tudom hogy kepzelte az rF2 hosszutavu eletet, de ez igy eleg rosszul sikerult. Szamolnia kellett volna az iR-rel (onnan jott😛); az rF1-nel leragadt fanoknal es warez felhasznalokkal; a SimBin stilusaba elmozdulokkal (R3E); a divatos CARS/konzol/NextGen vonallal; es persze az AC-vel.

Ehelyett megjelentettek mar kinjukban az rF2-ot csupaszon es komoly hibakkal, tartalom nelkul, bizva a modderekben (nem mukodo DevKit-tel😄), elofizetessel. Aztan meg lealltak az egesszel majd' egy evre...
Adam Jonas
Félreértés ne essék, nem kell meggyõzni, én se akarlak, csak bizonyos tévhiteket eloszlatni.

Nem állítom azt, hogy a jó szim nehéz, ne keverj össze a világszerte ismert bajszos modderünkkel. 😄

Én tudom, hogy mit és hogyan számol az rF2, ezt a részét gondolom meg téged nem nagyon érdekel, mert csak vezetni szeretnél, és nem a technikai részével bíbelõdni, ami teljesen rendben van. Tavaly én is elgondolkodtam, hogy veszek egy PS3-at, GT5/6-tal, mert az tényleg olyan, hogy szórakoztat....hazamész a munkából egy nehéz nap után, leülsz, játszol, szórakozol, élvezed a vezetést, és nem szenvedsz azzal, hogy a pályán tartod az autót.

Ugyanakkor pont RACE 07-nél láttam azt, mennyire el vannak csalva a dolgok. rF2-nél részletesebb a fizikai motor, ez ki is jön eléggé vezetésben, sok mindenre kellene odafigyelni egy idõben, nyilván emiatt nem könnyû.

Jó példa még egy kicsit más terület, a repülõszimulátor: egyik ismerõsöm elég hardcore módon tolja az IL2-t, s múltkor, ahogy beszélgettünk, mesélte, hogy mennyi mindenre oda kell figyelni. Csavargasd a motort fel-le, manõverezz közbe, próbálj meg az ellenfél mögé kerülni, és nem üldözött lenni, lõdd le, stb. Meg vannak az egyszerûbb repülõs szimulátorok, ahol azért annyi mindenre nem kell odafigyelni; figyelsz a manõverezésre, az ellenfélre, és kb. majdnem ennyi. (Nyilván most rF2 vs. AC-re levetítve nem ekkorra a különbség, de egy közelítõ példának talán jó, hogy mire akartam kilyukadni.)

b-type
Persze, én egyáltalán nem akarlak meggyõzni, érvelhetnénk napestig mint ahogy ezt mindig is tették a szimesek....melyik jobb, melyik az igazi szim.
sztem ez mindig is hülyeség volt...van aki PS-rõl lesz autóversenyzõ, van aki LFS-tõl...számít?...fognak majd vitatkozni, hogy te ezért lettél jobb versenyzõ a pályán?!
Én simán nem vitázom azon hogy ki mire költi a szabadidejét, vagy pénzét.
De én nem attól esem hasra hogy valami mennyire liszenszelt, mennyire sokba kerül, vagy éppen mennyire sokat számol....persze 😊
Nekem erre ott volt az RBR, ...nem kell ezt túlbonyolítani, csak a vége legyen olyan mint amire született.
A jó szim az nehéz, meg persze sz@rul fut, mert hát annyi mindent számol...
Csak közben beleülsz egy e30-ba, és kiviszed a pályára, és baromira nem lesz ez az egész nehéz, csak beindít egy folyamatot, és közben nagyon élvezed.
Nem a köridõ a lényeg, az AC-ban is vannak gyorsak meg nem gyorsak, és ez így van a pályán is.
Tök sok mindenbõl áll össze egy jó versenyzõ, nem egy fél méteres féktávon bukod el a pályát, hanem pl. buksz egy másodpercet és azt sem tudod miért, pedig csak egy kicsit gondolkoztál. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Adam Jonas
A szappanos dologhoz: nem magával az rF2-vel van a gond e tekintetben szerintem, hanem azzal, hogy nem érzékeled az autóra, és a rád ható erõhatásokat. Ahogy Wéber is elmondta, az autóversenyzõ egyik fõ érzékszerve a hátsója. 😊 Nagyon sok olyan helyzet van szerintem az rF2-ben, amit valós autónál pl. meg tudsz fogni, de a játékban valahogy ez mégsem sikerül, mert csak vizuális visszajelzésed, esetleg kevés fizikai (FF😎 visszajelzés jön a kormányról.

Adam Jonas
De ha meg nem kell küzdened egy jó köridõért, és ez a jelenség meg általános, akkor az meg azt jelenti, hogy túl könnyû az egész, és ezzel most nem azt akarom mondani, hogy amit nehéz vezetni, azt nevezzük szimulátornak. Nyilván van egy egészséges határ, amíg tényleg küzdeni kell. Ugyanakkor kicsit furcsállottam, hogy közel 3 hónapnyi szimulátoros kihagyás után, 2*1 órányi gyakorlással, szinte majdnem alap beállításokkal a Nürburgringen alig 1 mp-re voltam a magyar rekordtól, a WR-tõl meg 3-ra. És ez számomra nem azt mutatja, hogy kihívás lenne a program. (Jó, lehet, hogy azt a 3 mp-et meg nehéz lenne leküzdeni, meg ettõl függetlenül én nem tagadom, hogy jó vezetni az Assetto Corsa-ban, de kicsit mintha sínautó lenne, miután már nagyon sokat gyakoroltál.)

iR-ben meg hiába gyakoroltam vagy 1-1,5 órát, közel 5 mp-re voltam Spa-ba a GT3-as rekordtól. 😊