rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A versenyautó lényege nem az hogy esik-kell a versenypályán.
Persze az ember szippantja magába hogy ááá a versenyzõk nem emberi léynek, persze hogy nem tudod vezetni mert béna vagy 😄DD
Aztán egy ilyen játéknak kijön egy kicsikocsis változata, vagy bármi amit viszont van lehetõséged vezetni, és kiderül hogy micsoda hülyeséggel etettek...mert az semmi más nem volt.
Egy versenyautó lényege a tapadáshatár közeli helyzetek, persze nyilván lehet sz@rul vezetni, de azért a Hold sem egy dinnyenagyságú valami, csak mert nem tudsz ûrhajót vezetni..
szívesen izzadok a köridõért egy versenyautósan mûködõ szimben, és kevéssé szívesen egy csetlõ-botló, szappanos szimulátorban, mert az a tökkemény, igy tolják a vérszimesek. 😊
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Ezt az erõs gép kell hozzá dolgot meg végképp nem értem. 1-1,5 éve tényleg nem ártott neki egy nagyon erõs gép, de most már az az érzésem, mintha sikerült volna optimalizálni az egészet. Idõnként bele-beleolvasok ISI fórumba, meg a VirtualR-en is a hsz-ekbe a buildek után, s most pl. az új build után mintha megint nõtt volna az FPS az emberek tapasztalatai alapján.
Autók tekintetében meg hát igen... gyári Vette irányíthatatlan, de mondjuk egy BES már elég jó, vagy mondjuk én múltkor az Indy-t próbáltam, az is eléggé bejövõs volt, legalábbis nekem.
Ettõl függetlenül, én nem hasonlítgatnám az AC-hez, az tényleg vezethetõbb, ennél fogva könnyebb is. Vagy elindult a szimes társadalom a könnyen vezethetõ szimek felé, és nem szeret már küzdeni a géppel? 😊
Ez a mod berakós módszer jó, de ahhoz hogy pl kipróbáljak egy modot, ahhoz miért kell nekem pl a Mills pálya..... (Jó hogy ott van az allcar-alltrack rész, de ott nem különülnek szépen szét a modok kocsijai.)
És nagyon sokat foglal, hiszen ott van becsomagolva is rfmcp-be, meg tán ki is másolja valahova kicsomizva amikor installálom.
Továbbá itt egy nem elhanyagolható dolog. Erõs gép kell hozzá. Szerintem annó a F1CH99-02 és Rfactor között nem volt akkora nagy ugrás, mint most az Rfactor1 és 2 között van. (Bár igaz mi 2004ben kaptunk egy teljesen új gépet, az elõzõn csak GP2 meg SCGT ment. Tehát akkor az egy jó gép volt.)
Nem normális hogy egy olyan gépen amin simán elfut, egy AC, Mafia2, Codmasters összes játéka full grafikán. Az Rf2õt olyan szintre kell visszabutítani ami rondábban néz ki mint Rf1, szinte F1CH kinézetre, hogy fix fps-el fusson.
És igen, pályákban is elég gyenge az alap felhozatal, nekem nem kellenek az ilyen kitalált pályák, nem szerettem sose õket. Ilyenek kellenek mint Jerez, Imola, Vallelunga, Interlagos, Hungaroring, Magny-Cours, stb.
Ezek a régi 60-as évekbeli formulák, meg a hosszú Spa sem tartozik a kedvenceim közé.
Meg volt valami ami eléggé felfutta az Rfactort. Az RfactorCentral. Az elsõ 3-4 évben ott minden kész és készülõ mod megtalálható volt. Manapság meg itt ott kisebb fórumokan vannak csak bejelentve, meg olyan tárhelyre van feltöltve, ahonnan hamarabb törlõdnek. (De már az RF1esmodok is.)
Van amúgy bajnokság is itthon RF2vel az F1RFT bajnoksága. Mondjuk szerintem pofátlanság kisajátítani az rfactor2.hu domain nevet egy ligának.....
Ennek pedig oka van.
Az rFactor egy bejáratott név lett az elsõ rész miatt, az is kicsit döcögõsen indult, de fél-egy év alatt nagyon felpörgött, ..ott is mevolt az oka, nem nagyon lehetett 'kézbe' venni amit megvásároltál, és ettõl eleinte sokan idegenkedtek.
DE Használtuk a programot, ennek ellenére...digitális cucc, és hogy fejlesztés után hûha, újra kell aktiválni...3 alkalom blabla..
Bejáratott név lett, alapjáték, szimulátor!!
Az hogy ennyire kihalt minden..legalábbis kb. jun14.-ig amíg használni tudtam...annak OKA van. Az hogy én sem használtam már annak is.
Nem jó,..nagyon jó a realroad, és pár dolog még egész jó...jó az FWD-vel menni.
...
De ez nem igazi kunszt, bármilyen játékot nézek az FWD-t lehet a legjobban behinni. A gond a másik két hajtásnál kezdõdik.
Mondogasd sokáig hogy jó, nekem mindegy, én nem használom..használhattam volna Jun14-ig, kifizethettem volna a lifetime-t....annyi erõvel amennyivel megvettem a Grid új vackát..amit a kártyák kihajtása után töröltem is 😊)
De nem kell.
..és valahol itt a lényeg.
Az AC-t meg hiába sarazod szinte minden szimes összehasonlításodban, ilyen sz@r, olyan sz@r meg tákolmány/barkács-olyan simcade vagy arcsim..mittomén már.
Csak éppen jó vezetni, és ezzel itt be is fejeztem, mert ez nem a topikja.
Nem idegesít, mert bírlak annyira 😊 Félre ne érts, csak ezt a játékot nem az elõfizetéses hülyeséggel cseszték el, egy baromira bejáratott nevet okkal nem használnak, vagy vesznek-újítanak meg, minden bejáratott névnél, ...mert nem jó.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Nekem megerte (lifetime), "sokat" megyek vele, amikor tudom hasznalom, de a nepszeruseget az nagyon leromboltak. Igy persze nincsenek bajnoksagok, nem nagyon keszulnek modok, nincs igazi online elet stb.
Pedig a programmal nem lenne gond, fizikaban, FFB-ben, dinamizmusban, szolgaltatasokban toppon van.
Termeszetesen NEM egy alom-programhoz (ami nem letezik😛) kepest van toppon, hanem a piacon levokhoz kepest. RaceRoom/AC/iR - es ezek raadasul meg kategoriaban is kulonboznek (elofizetes, tartalom vasarlas, stilus), vagyis igazabol csak az AC marad "konkurencianak".
Persze az AC-ben szep a render es szepek a cockpitek.
Van benne jo sok, divatos, latvanyos (kicsit "egyforma") auto.
Palyaknal mar nmem olyan szep a helyzet, de van az is benne.
Az rF2 cockpit-ek es a render lehet nemolyan szepek, de a gyari tartalmakat nezve azert messze van a rondatol.
Lehet hogy "csak" ~20 auto van benne, de az mind verseny auto, es mind kulonbozik egymastol. Persze, ezek nem a csillogo markakat kepviselik😊
Palyakban ok sem erosek, meg ha kicsivel tobb is van, de teny, hogy messze nem olyan divatosak mint az AC palyak.
A modolassal nem erdemes foglalkozni, foleg nem osszehasonlitasnak, mert amit az rF2-ben legagyiznak (rF1 konvert), ugyanaz van benne az AC-ben is, csak egy fokkal szarabbul (egyelore shaderek nelkul, dinamizmus nuku).
Es a felhokrol mar ne is beszeljunk😄DDDDDDDDDDDD
Ami meg botranyos az rF2-ben, ami miatt meg a nepszeruseget is nehez, szinte lehetetlen novelni, hogy k*rv* maceras rendes szervert inditani. Ez a virtualis mod keszites egy agyrem!:/
Miert nem szedtek ket fele? Klasszikus free szerver inditas (kiszamithatatlan mod tartalmakkal) es a korrekt virtual-mod megoldas.
Gyorsan osszeroffenni boven jo a free szerveres.
Mindegy, gaz a helyzet:/
En offline elvagyok vele, de sajnalom a dolgot.
Nos, az ISI fórumot olvasgatva, mindenki tudja frissíteni a játékot, még az is, akinek lejárt már az elõfizetése, mindösszesen azok, akik nem rendelkeznek elõfizetéssel, le kell törölniük a régi build-et, letölteni az újat, feltelepíteni, bejelentkezni, és már megy is. 😄 Szóval tényleg van update-t, csak elég bolond módon oldották ezt meg.
De nézd a jó oldalát...most legalább már csak 1 db fájlt kell bemásolni modonként 😄
egyébként azt se értem, hogy pl. az autókat és pályákat miért nem a launcher-bõl lehet kiválasztgatni..
2014-ben miért kell még egyesével töltögetnem, másolgatnom, majd telepitgetnem..? 😄
"Nulla tenaci invia est via"
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
"Sorry if this question has been answered previously but if you don't have the lifetime membership as I was one of the first to get the game at release, will the updates not continue or does it just mean you can't play online? Thank you."
Tim Wheatley: "Updates and new cars continue. Right now it is literally online racing which is limited."
Tehát ha jól értelmezem, akkor... 😊
Neha eloveszem, de fizetni tuti nem fogok erte egy fillert sem, olyan olcso azert nem volt, hogy ne ferjen bele a kesz allapot....sot kifejezetten draga volt.
Whitley az iR-bol jott at, gondolom onnan szedte ezt a "fantasztikus otletet"?!😊
Persze ha sokkal pozitiv visszajelzesekkel indult volna a progi; komolyabb keszultsegi allapotban (1 evvel kesobbi megjelenes); nem alltak volna le a megjelenes utan (beta) majdem 1 teljes evre; mar indulaskor rendes tartalmat adtak volna - talan meg mukodhetett volna ez az elofizetos rendszer.
Valszeg van/lenne igeny, meg ha nem is olyan nagy, a komolyabb (szervezes, futamtav, szabalyok, idojaras es ut dinamika, pit stb.) online versenyekre is. Es ebben, egyeduli az rF2. Az iR draga es masvilag, az AC "soseleszkesz" es az inkabb a fun/drivinggame jelleget kepviseli (meg ha a fizika, autokezeles nagyon jo, akkor is).
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
De most komolyan, ha lejárt az online elõfizetésem, akkor már updatelni sem tudok? Ez mi?
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
www.smart-bus.hu
Igazabol mindegyik cegnel, de ISI most nagyon beszivatta magat:/
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Pl.: Linas-Montlhery_v053A.rfcmp, Paul-Ricard-1988_v094A.rfcmp
rfactor2files
Szóval az F1C is nagyon sokáig élt még az rF mellett, és az rF szerintem sokkal népszerûbb mint az F1C volt.
Plusz ami a legjobban az rF2 ellen szól az a nehézkes warezolás. 😄
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Raadsul nincs parhuzamos-engine fejlesztes mint az rF1-nel (rF1 vs. GTL/GTR/GTR2/RACE/SHIFT), igy a "forrsok" is megcsappantak😊
Ezek a nagyobb nevû modder csapatok teljesen kihaltak? tolták ki a full liszensz minõségi cuccokat, de rf2 alá semmi sincs.
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
Hogy miért ezt választottam?
1. Mert magyar.
2. Mert egy "utcaibb" autóhoz talán könnyebben lehet élethû fizikát készíteni, mint pl egy F1es vagy LMP kocsihoz.
3. Mert ehhez létezik szép modell, és meg is kaptuk.
4. Mert szeretném elkerülni, hogy még ha lassan is haladunk, ne csinálja meg más is közben, mert akkor feleslegesen dolgoztunk. (Gyakorlatilag csak a Brit Clio kupába mentek hasonló kocsikkal, máshol mindenütt a francia duplakipufogóssal mentek) Lehetne itt BTCC-s, WTCC-s kocsikat készíteni, de szerintem nemsokára valakik úgy is átkonvertálgatják õket...
(C2 egyébként megy az ETCC-n, Adac ProCarban, és Dél-Amerikában is.)