rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
"Nulla tenaci invia est via"
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.09.06. 12:53:31
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Ha igen, szívesen elfogadom helyes beállításokat, de ez nem egetverő.
Előre is köszönöm!
Utoljára szerkesztette: nyuny01, 2014.09.05. 11:23:25
\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Nem tudom milyen reszletessegu lesz korites-object szempontbol a palya, ha ugy latom, meg lehetne "disziteni", ugy is megbeszeljuk.
Alapanyagokat mar beszereztem hozza, vagyis ha nem lesz "gyarilag" rajta, terveztem hogy majd modellezek hozza es megszorom kulonfele villanyoszlopokkal (es persze ejaszkai vilagitassal), elektromos oszlopokkal, kabelekkel es halozattal, es egyebekkel.
De ezeket ugy is majd a kesz palyara tudom megcsinalni, legyen viszonyitasi alap.
A pótot nem tudom pontosan, de szerintem olyan 2-300 poligon maximum, kerékkel mindennel együtt.
Kisebb mappingolási dolgok vannak még hátra. (pl hogy a pótnak ne mindekét oldal balra álljon a textúrán, illetve a mappingon 😄 , mert így az egyik oldalra tükrösen kellene felfestened a dolgokat.)
Ez így jó lesz? Szerintem el kellene bírnia ennyit az Rf2nek. Ha leraksz a pályára 10-et, 20-at belőlük, akkor olyan 80 ezer poligon max. Szerintem az nem vészes.
Lelátóra nem volt időm sajnos, hétvégén megpróbálok alakotni valamit.
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
Minden mást megcsináltam falból, ráadásul szerintem egészen jól sikerült, de majd Alex elmondja, hogy így van-e vagy csak én vagyok abban a hitben, ő már látta. 😊 Másképpen nem lenne konvertem tesztelgetni.
Ilyen "majd eccer elkészül most még csak így áll" képeket nem szokásom közzé tenni, az összes pályám így lett megosztva, hogy elkészült tessék.
Annyit elmondhatok, hogy jelenleg rF1-ben tesztelgetek egy lelátó és csapat kamionok nélküli, de amúgy szinte kész pályát, rF2-ben meg egy kb 2-3 hetes verziót, és az rF2-es nagyjából ezerszer szebben néz ki. Annyi csak, hogy még az utolsó kis járdaszegélynek is van árnyéka, meg minden mindenre vet valamit, aztán önmagára, stb. Ez, meg a felhők mászkálása, a pálya egyik részén süt a nap, a másik fölött felhő, és a két játék közt ennyi a különbség.
Most a fizika egy másik sztori, ott a grafikánál is nagyobb a különbség. És még nincs is real road, mert a tesztnél nem az volt a lényeg. Majd ha minden elkészül felosztom a pályát méter x méter-es részekre, aztán meglátjuk az mennyit lassít, jelenleg nagyon szépen szalad.
A Mclaren projekt egy ideje parkoló pályán van. Victor rF1-hez csinálgat autókat, én meg a pályával vagyok elfoglalva, nyár eleje óta nem is beszéltünk. Gondolom csinálgatja azért az autókat rF2re is.
Mindegy, akkor ez is elkészül legalább.
De ha nem varialom tul, es csak start, skidpad es go, akkor nyersen az rF2 jobb!
Hasonlitgatni nem akarok/tudok, mert az rF2-vel csak annyit teszteltem, ami a videoban van, iR-rel kicsit tobbet. Az iR-ben talan reszletesebb, erezhetobb, jobban adagolhato a gaz, ott teljes kort is tudtam menni (csuszni, sodrodni), minimal gazpedal-jatekkal. De az iR-ben talan a globalis tapadas kevesebb, es oldaliranyban megcsuszasnal, lassutemponal neccesebb. De az iR-be jovo tavasra igerte Kaemmer a vegleges(ebb😛) gumifizikat.
ISI's rFactor title will be running it at first, it may change later on to rFactor 2 depending what Excape and Formula E decide to do."
"Nulla tenaci invia est via"
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2014.09.01. 23:13:50
Ezt szoktam ajanlgatni, egyszer erdemes vegignezni. Regi, klasszik, az arcok es John Barber miatt is nagyon jo. Plusz lenyegeben oktato video.
Ami vicces lehet sokaknak, foleg a szimes F1 "karrier" mellett😄
De erdemes 1-2 dolgot a programban is kiprobalni (iR-ben rendesen mukodik, valszeg itt is).
Pl.: a 17. perc kornyeken talalhato korbe-korbe gazadasos es gazelveteles mokat. Nem kell ehhez szaguldozni, ha ilyen temponal, ilyen aprosagokat (minimal plusz-minusz gaz) erezni (csavarodik, csuszik, megtapad, visszaall, driftbe hajlik stb.), akkor valszeg mukodik a dolog😉 Persze kozben, erdemes az elso-hatso guminyomas kulonbseggeivel is probalkozni!!!
Sot! Egy ora szorakozas utan lesz csak elvezetes, hogy valoban mennyire jo tud lenni.
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.09.01. 15:38:30
Az rF2 akkor kezd egyre jobb lenni, ha az ember "lenulazza" az elozo evek szimes hozzaallasat, igenyeit, elvarasait, es kicsit az alapoktol kezdeni, autosabban kezelve, tisztelve a dolgokat. Figyelve a kanyarsebessegeget, osszevetve valodi onboard videokkal, ott hogy an kezelik a pedalokat, a valtot es a kormanyt. A mindennek a pillangozasat, a digitalis pedalhasznalatot es a tripla visszavaltasos, motorfekes fektavokat el kell felejteni😉
OK, mindig van kiskapu, sose lesz tokeletes a fizika, amit ne lehetne valahogy (setup, autokezeles) megkerulni, hogy meggyorsabb legyen valaki. De mig korabban ha valaki ratalalt a "trukkre", akkor gyors volt, elvezte a szaguldast, es gyozott. Ma mar az rF2-vel (mint engine, fizika), egy bizonyos "elvaras" felett, "szar" lesz a dolog, nem tetszik sokaknak, fel is adjak😉
onboardom
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2014.09.01. 14:41:41
" SRW, R3E, AC, GSC" -ezek a rövidítések, melyik játékokat takarják?
Köszi!
Attól még hogy szimulátor valami még nem jelenti azt hogy egy polcon van a többivel.
Az rF2 nem küzdött az ismeretlenséggel...sőt ezen a téren előnyben volt. Ezért pont annyi népszerűséget kap amennyit megérdemel.
Aki szimes volt/van, tudja mi az az rFactor, és ha kedvelte is, akkor tudja hogy van második része...tudta-várta már évekkel ezelőtt.
Igazságtalan a valóban méltatlanul elhanyagolt játékok közt emlegetni és igazságot kiáltani neki. Nem a semmiből jött, nem a nullára építkezett..
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Regebben szinte csak az rF volt, eleg szeles reteget kiszolgalt. Ma mar van boven valasztek, szetszeledtek az emberek az igenyeik es lehetosegeik szerint (iR, SRW, R3E, AC, GSC). Az AC nepszeruenk tunik, mert porog a topic, es estenkent akar 15 ember is osszejon😄 Ami ma mar jonak szamit. Az hogy mennyire valodi szimes az osszetetele, az mas kerdes.
Nem ennyire latvanyos, de a tobbi program is van ennyire nepszeru (iR, R3E, SRW), csak mas a felhasznalasa. Letszam tekinteteben boven megvan azokban is az AC letszama.
Nem mondom hogy az rF2 jobb vagy rossszabb a tobbinel, egyszeruen mas. De legalabb olyan nepszeruseget megerdemelne mint a tobbi. Az ISI megszivatta magat, ez teny.
Igazi autokhoz nem tudok hasonlitani, de nem hinnem, hogy a 3 program (AC, iR, rF2) kozul barmelyik "igazibb" lenne a tobbinel. Ha az egyik valamiben jobb, akkor valszeg valami masban rosszabb😉 Innentol mar csak a tetszik vagy nem tetszik a lenyeg😛