rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ingy2
Bazz milyen kemény ahogy végig mész a pályán Stig ott senderíti a kamerakocsi mellett az SLS Mergát <#idiota>

Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.

Alexease
<#eljen><#worship><#taps>
Szabi
TOP GEAR PÁLYAAAA! 😄

Utoljára szerkesztette: SZABl, 2014.09.08. 18:01:17

"Nulla tenaci invia est via"

simcompany

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

simcompany

megy a szerencsétlenkedés.

Alexease
Ez nem csak azert lesz jo, mert "jo", hanem azert is, mert a "mienk"😊
simcompany

egy napi baszkolódás után.

Szabi
<#eljen>

lac coo
En mar neztem, van osz is benne . 😊
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2014.09.06. 12:53:31

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
<#eljen>
simcompany

még kb 0.000001 verzió, de elkezdtem.

nyuny01
Van aki használ Logitech Momo Racing kormányt?
Ha igen, szívesen elfogadom helyes beállításokat, de ez nem egetverő.

Előre is köszönöm!
Utoljára szerkesztette: nyuny01, 2014.09.05. 11:23:25

\"Az élet is olyan mint a póker : Ha nem kockáztatsz, nem is nyerhetsz semmit.\"

zolee145
Oszlopok, fák, lámpák vannak. Mindegyik ott ahol a műhold képen van. Viszont nyilván nem olyan mint a valóságban, hanem az általam elérhető alapanyagok közül a legjobban hasonlító. 😊

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Alexease
Ahhoz kepest, hogy nem fomunkaidoben csinalod, a palya info/forrasok es a program is erosen korlatozott, teljesen jo lesz.
Nem tudom milyen reszletessegu lesz korites-object szempontbol a palya, ha ugy latom, meg lehetne "disziteni", ugy is megbeszeljuk.

Alapanyagokat mar beszereztem hozza, vagyis ha nem lesz "gyarilag" rajta, terveztem hogy majd modellezek hozza es megszorom kulonfele villanyoszlopokkal (es persze ejaszkai vilagitassal), elektromos oszlopokkal, kabelekkel es halozattal, es egyebekkel.
De ezeket ugy is majd a kesz palyara tudom megcsinalni, legyen viszonyitasi alap.
zolee145
Ez így fasza. Köszi. 😊

Ati megdolgozta a kamiont még vasárnap, 9000ről sikerült olyan 3700 poligonra lecsökkenteni méretét. 4-6 kerék kell még alá de az kb 120poly plussz.
A pótot nem tudom pontosan, de szerintem olyan 2-300 poligon maximum, kerékkel mindennel együtt.
Kisebb mappingolási dolgok vannak még hátra. (pl hogy a pótnak ne mindekét oldal balra álljon a textúrán, illetve a mappingon 😄 , mert így az egyik oldalra tükrösen kellene felfestened a dolgokat.)

Ez így jó lesz? Szerintem el kellene bírnia ennyit az Rf2nek. Ha leraksz a pályára 10-et, 20-at belőlük, akkor olyan 80 ezer poligon max. Szerintem az nem vészes.
Lelátóra nem volt időm sajnos, hétvégén megpróbálok alakotni valamit.

simcompany

Adam Jonas
MMG-nél (vagy már csak MAK-Corp?) sose lehet tudni, lásd F1 2008. Elkezdték, fél évig csinálták, abbahagyták, megint folytatták, megint abbahagyták, majd folytatták, és mondták, hogy jön rF2-re, azóta én speciel megint hallottam a mod felől semmit sem.

zolee145
A pályára lelátó kell, meg kamionok. Tibi és Ati rajta van az ügyön. Ezekbe már nem mertem belefogni, mert annak csúnya vége lett volna.
Minden mást megcsináltam falból, ráadásul szerintem egészen jól sikerült, de majd Alex elmondja, hogy így van-e vagy csak én vagyok abban a hitben, ő már látta. 😊 Másképpen nem lenne konvertem tesztelgetni.
Ilyen "majd eccer elkészül most még csak így áll" képeket nem szokásom közzé tenni, az összes pályám így lett megosztva, hogy elkészült tessék.
Annyit elmondhatok, hogy jelenleg rF1-ben tesztelgetek egy lelátó és csapat kamionok nélküli, de amúgy szinte kész pályát, rF2-ben meg egy kb 2-3 hetes verziót, és az rF2-es nagyjából ezerszer szebben néz ki. Annyi csak, hogy még az utolsó kis járdaszegélynek is van árnyéka, meg minden mindenre vet valamit, aztán önmagára, stb. Ez, meg a felhők mászkálása, a pálya egyik részén süt a nap, a másik fölött felhő, és a két játék közt ennyi a különbség.
Most a fizika egy másik sztori, ott a grafikánál is nagyobb a különbség. És még nincs is real road, mert a tesztnél nem az volt a lényeg. Majd ha minden elkészül felosztom a pályát méter x méter-es részekre, aztán meglátjuk az mennyit lassít, jelenleg nagyon szépen szalad.

A Mclaren projekt egy ideje parkoló pályán van. Victor rF1-hez csinálgat autókat, én meg a pályával vagyok elfoglalva, nyár eleje óta nem is beszéltünk. Gondolom csinálgatja azért az autókat rF2re is.

Szabi
a pályával és a mclarennel miújság ? 😊

zolee145
Nagyon jó. Hány hónapja keresgéltem modellezőt, aki megcsinálná az autót? 😄
Mindegy, akkor ez is elkészül legalább.

Szabi
szinte esélytelen, de fenetudja 😄

Adam Jonas
Akkor valszeg a Formula-E?

Szabi
ja és elméletileg ma jön valami Mak-Corp-os tartalom rF2-re 😊

Szabi
nem csak az autót csinálták meg, de mind a 9 pálya is készül.. 😊

Alexease
Megneztem megegyszer iR-t, az is jo, de kicsit mas, gyorsabban valtozik a gumi, jobban betapad es/vagy eltolja az orrat. Valszeg az elozo (R4) gumi volt a hasonlobb.

De ha nem varialom tul, es csak start, skidpad es go, akkor nyersen az rF2 jobb!
Alexease
Persze, az alap😉

Hasonlitgatni nem akarok/tudok, mert az rF2-vel csak annyit teszteltem, ami a videoban van, iR-rel kicsit tobbet. Az iR-ben talan reszletesebb, erezhetobb, jobban adagolhato a gaz, ott teljes kort is tudtam menni (csuszni, sodrodni), minimal gazpedal-jatekkal. De az iR-ben talan a globalis tapadas kevesebb, es oldaliranyban megcsuszasnal, lassutemponal neccesebb. De az iR-be jovo tavasra igerte Kaemmer a vegleges(ebb😛) gumifizikat.
bardocz
És, működik ott is?
Alexease
Nem mintha annyira raizgulnek a FormulaE-re, de azert jo hir. A lenyeg hogy az ISI es az rF(2) meg mindig "jatekterben" van, tudnak vele promotalni.
Szabi
"Currently the mod will be run at every Formula E event. As for a public release, there is nothing on that. We are in discussions to make a public version but that is entirely up to Formula E if that will occur.

ISI's rFactor title will be running it at first, it may change later on to rFactor 2 depending what Excape and Formula E decide to do."

Alexease
MAK-Corp?! Igy "befutottak"?! De ez meg rF1 engine (elvileg)?
Alexease
Ott mar kiprobaltam regebben😊
Szabi

bardocz
iR-ben is van ilyen pálya nem? Ott nem próbálod ki?
simcompany
Leszakad a pofám 😊 Össze kéne vágni a kettőt
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2014.09.01. 23:13:50

lac coo
Hehe...<#eljen>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Odanavigalva😄
Alexease
A balfelso sarokba erdemes ellatogatni😊
Alexease
Megkerestem😉 A 18:00–20:00 perc kozott erdemes megnezni (ha masr anincs turelem😊), mi tortenik egy ilyen cuccal, ha kanyar kozben, egyszeruen csak elveszi a gazt. Utana is erdemes meg nezegetni, mert lehet jatszani is vele. Meg ettol fuggetlenul, az egesz film ajanlott.
Alexease
Alexease
Skip Barber-hez.

Ezt szoktam ajanlgatni, egyszer erdemes vegignezni. Regi, klasszik, az arcok es John Barber miatt is nagyon jo. Plusz lenyegeben oktato video.
Ami vicces lehet sokaknak, foleg a szimes F1 "karrier" mellett😄

De erdemes 1-2 dolgot a programban is kiprobalni (iR-ben rendesen mukodik, valszeg itt is).

Pl.: a 17. perc kornyeken talalhato korbe-korbe gazadasos es gazelveteles mokat. Nem kell ehhez szaguldozni, ha ilyen temponal, ilyen aprosagokat (minimal plusz-minusz gaz) erezni (csavarodik, csuszik, megtapad, visszaall, driftbe hajlik stb.), akkor valszeg mukodik a dolog😉 Persze kozben, erdemes az elso-hatso guminyomas kulonbseggeivel is probalkozni!!!

Sot! Egy ora szorakozas utan lesz csak elvezetes, hogy valoban mennyire jo tud lenni.

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2014.09.01. 15:38:30
Alexease
Az rF2 teljesen jo, es a Skip Barber is. Foleg rendesen vezetve, 3 pedal es botvaltoval, mert teljesen mas kezelest igenyel a diffi miatt.

Az rF2 akkor kezd egyre jobb lenni, ha az ember "lenulazza" az elozo evek szimes hozzaallasat, igenyeit, elvarasait, es kicsit az alapoktol kezdeni, autosabban kezelve, tisztelve a dolgokat. Figyelve a kanyarsebessegeget, osszevetve valodi onboard videokkal, ott hogy an kezelik a pedalokat, a valtot es a kormanyt. A mindennek a pillangozasat, a digitalis pedalhasznalatot es a tripla visszavaltasos, motorfekes fektavokat el kell felejteni😉

OK, mindig van kiskapu, sose lesz tokeletes a fizika, amit ne lehetne valahogy (setup, autokezeles) megkerulni, hogy meggyorsabb legyen valaki. De mig korabban ha valaki ratalalt a "trukkre", akkor gyors volt, elvezte a szaguldast, es gyozott. Ma mar az rF2-vel (mint engine, fizika), egy bizonyos "elvaras" felett, "szar" lesz a dolog, nem tetszik sokaknak, fel is adjak😉
simcompany
Én teljesen belecsavarodtam a Skip Barber-be. Elsőre azt mondtam mi ez a vezethetetlen kád, de mikor már a 30- körödet nyomod egyfolytában, és még mindig találsz valami újdonságot, az nem rossz.

onboardom
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2014.09.01. 14:41:41

zolee145
Nekem tetszett amikor utoljára mentem vele. A Skip Barbert viszont nagyon utáltam. Most egy készülő pályán mentem vele, és furamód nagyon bejött. Lehet, hogy minden autónak meg kell találni a megfelelő pályát. Pl ennek a Skip Barbernek a hosszú, beszűkülő kanyarok nem fekszenek, vagy nekem nem ezzel az autóval.

simcompany
azért ez a 370Z nem lesz a szívünk csücske 😊

Alexease
SimRaceWay, RaceRoomRacingExperience, Assetto Corsa, GameStockCar
Szia!
" SRW, R3E, AC, GSC" -ezek a rövidítések, melyik játékokat takarják?
Köszi!
b-type
Dehogy nem igazibb.
Attól még hogy szimulátor valami még nem jelenti azt hogy egy polcon van a többivel.
Az rF2 nem küzdött az ismeretlenséggel...sőt ezen a téren előnyben volt. Ezért pont annyi népszerűséget kap amennyit megérdemel.
Aki szimes volt/van, tudja mi az az rFactor, és ha kedvelte is, akkor tudja hogy van második része...tudta-várta már évekkel ezelőtt.

Igazságtalan a valóban méltatlanul elhanyagolt játékok közt emlegetni és igazságot kiáltani neki. Nem a semmiből jött, nem a nullára építkezett..

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Alexease
A modding logikusan csokkent. Regen kulonlegessegnek szamitott, kevesen ertettek hozza, a vegtermek is "egyszerubb" volt (kevesebb belefektetett ido). Es nem volt ennyifele program. Az igazi elszant es profi modderek mar kioregedtek vagy hivatalos cegnel dolgoznak (SimBin, GSC, SRW, SMS). Lesznek dolgok, de tized annyi vagy csak szazadnyi.

Regebben szinte csak az rF volt, eleg szeles reteget kiszolgalt. Ma mar van boven valasztek, szetszeledtek az emberek az igenyeik es lehetosegeik szerint (iR, SRW, R3E, AC, GSC). Az AC nepszeruenk tunik, mert porog a topic, es estenkent akar 15 ember is osszejon😄 Ami ma mar jonak szamit. Az hogy mennyire valodi szimes az osszetetele, az mas kerdes.

Nem ennyire latvanyos, de a tobbi program is van ennyire nepszeru (iR, R3E, SRW), csak mas a felhasznalasa. Letszam tekinteteben boven megvan azokban is az AC letszama.
Nem mondom hogy az rF2 jobb vagy rossszabb a tobbinel, egyszeruen mas. De legalabb olyan nepszeruseget megerdemelne mint a tobbi. Az ISI megszivatta magat, ez teny.

Igazi autokhoz nem tudok hasonlitani, de nem hinnem, hogy a 3 program (AC, iR, rF2) kozul barmelyik "igazibb" lenne a tobbinel. Ha az egyik valamiben jobb, akkor valszeg valami masban rosszabb😉 Innentol mar csak a tetszik vagy nem tetszik a lenyeg😛