19779
  • bardocz
    Frissítéshez le kell törölni a meglévőt majd letölteni tőlük a telepítőt, és újra felrakni?
  • Alexease
    RFACTOR 2 BUILD 1028 NOW AVAILABLE!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Build Notes (Update 35, Build 1028):

FEATURES:
    – Improved detection of controllers by checking device VID and PIDs if it failed by device name (which could happen in some cases – apparently the names are not always consistent for identical devices).
    – Removed a couple unused PLR variables.
    – Added a new control “Load Vehicles” so you can load the full graphics and sound of temp cars while you are driving down a straight or parked at the side of the road.
    – Re-enabled some gizmos for brake wear and temps.
    – Defaulting camera zoom in and out to number pad 3 and 1, respectively.
    – Now sorting opponent filters alphabetically.
    – Added tire wear info to results file. Also, resume-from-replay now restores general tire wear.
    – Added HDV variable AIBumpstop in order to control some occasional physics instabilities.
    – Pressing Shift with the Increase/Decrease FOV controls will now adjust the seat pitch angle. In turn, that will be stored for the specific vehicle you are using.
    – Practice on by default
    – Removed tree structure from RFM tree scroll box.
    – Moved damage to near the top of the pit menu.
    – Added borderless window mode. This mode only works at current desktop resolution.
    – Added times for sector 1 & 2 from best lap to the plugin scoring data. (Not necessarily the best sector 1 & 2 times, which are already provided.)
    – Added cockpit.ini variable “DebrisIndexInCockpit=” which makes instance DEBRIX visible in cockpit view.
    – Now keeping the last 25 trace files.
    MULTIPLAYER:
    – Added a boundary line between official ISI servers and all others on the multiplayer game list.
    FIXES:
    – Scale the instant replay text and progress bar correctly.
    – Fixed loose objects that would fall asleep and become rather solid.
    – Disabled a few lines of code that overrode our intended defaults.
    – Reduced possibility of significant halts when someone joins in multiplayer.
    – Fix for AI’s incorrectly trying to match non-AI driving lines on superspeedways
    – Fix for occasional select box misdrawing at resolutions other than 1920X1080
    – Fix for crash that happens when file defining a virtual vehicle doesn’t get transfered to a multiplayer client.
    – Handled a potential crash caused by replacement vehicle having less tire compounds than the virtual vehicle.
    – Made AIs coming out of the garage at least try to avoid slow cars in the pitlane.
    – Fix for displaying a Race Events components from the RFM selector page, even when it’s package file doesn’t exist.
    MODDING / PUBLIC DEV:
    – SDK updated to latest Options.
    – Recording path should no longer stick the 1st and last waypoint any closer than 80% of the defined waypoint distance.

Notes:

– You can (when available) install the dedicated server distribution from Steam as that works for both Steam and non-Steam matchmaker.

KNOWN ISSUES: rFactor 2 Build 1028 (NON-Steam)

– On rare occasion, when using “+connect” command via shortcut on server, users may need to retry multiple times when connecting to a password protected server.
    – Launcher Message will display: “Component “Core UI 1.0″ failed to verify, removed from inventory”” In some rare cases this can cause issues with custom UI that also relies on core UI to handle some pages.
    – The rFactor2 Matchmaker list will not count clients that join a server using rFactor 2 Steam edition in the “player” column.
    – “RaceEvents” on workshop are not served by dedicated server. Non-steam clients and clients not subscribed to the workshop item will need to manually install “RaceEvents”.
    Other known issues still to be found in knownissues.txt
  • Alexease
    Vagy fix osszeg (amit irtal vagy amit Weathley is irt) vagy kozvetiton keresztul, akik szazalekot kernek az eladasokbol.
    A fix osszeg valszeg eleg valtozo, valami olcso (alitolag az MSV palyak azok(?!), Brands, Oulton, Snetterton stb.), van ami draga, ingyenes vagy elerhetetlen. Allitolag a FIA GP (F1 vagy akarmi) palyaknal is van valami kavaras. Persze az osszes szponzor es reklamtabla egy tejesen mas kategoria, az vagy a "palyahoz tartozik" vagy kulon kell intezni.

En az rF1-hez az Euroring-et inteztem, de az egyszeru volt, foleg mert ingyenes volt:D Beszeltem az emberrel, kulde a papirokat es a CAD file-okat, a tobbit az ISI intezte.
  • simcompany
    Lövésem sincs hogy megy a versenypályák licenszelése. Egyszer olvastam valahol hogy olyan 30-50.000 euro a jogdíj. Erre az ISI-nek nincs pénze. Promó nem kell a Hungaroring-nek, mert állami pénzből van fent tartva, nem kell bevételt generálnia.
    Utoljára szerkesztette: simcompany, 2015.11.11. 21:03:28
  • zolee145
    Ahogy látom, meg olvasom a hungaroringes emberek elég sokat és elég sok dologban balfaszkodnak. Mondjuk most jön a felújítás, jobb is ha utána szkennelnek, és nem lesz elavult a pálya már a kiadás pillanatában. Ha lesz. :)
  • bardocz
    Az iR-esek felől még azt olvastam, hogy ők jönnének szkennelni, de a hungaroringes emberek balfaszkodnak. Pedig még pénzt is kereshetnének vele, és annyi kéne, hogy mondjuk 3 napig nincs ott senki, hanem csak ők szkennelik...
  • bottleopener
    Szóval meg kellene tudni, hogy az ISI foglalkozna-e vele, ha zöld utat kapna.
    És kideríteni, hogy a Hungaroring be tudja-e látni, hogy megéri zöld utat adnia.

Úgy tudom, Neked vannak bejáratott csatornáid mindkét irányba, így jelen esetben te vagy a tökéletes intézőember. :) Persze csak ha van kedved vele foglalkozni.
  • bottleopener
    Én arra gondoltam hogy a Gyulay Zsolték környékén promózható a dolog azzal, hogy nagyon minimális bevételi forrás, de remek reklám.

Hogy ha a hardcore autófanok fejébe beépül a hungaroring, akkor jóval kisebb az esélye, hogy kikerül a versenynaptárból, stb.
    Hogy nem lesz "csak egy kikopottfüves futam a világ végén, ahol jók a gridgörlök", hanem amit ismer mindenki.
    Építi a brandet mint a rohadás. :)
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2015.11.11. 17:42:19
  • simcompany
    Én úgy általánosságban nem találkoztam jó Hungaroring-el. Anno a GP4-hez készült egy, a totál régi nyomvonal, és azt farigcsálta mindenki. Úgy pontatlan az egész ahogy van.
  • bottleopener
    Igen
  • simcompany
    Mármint a Hungaroring?
  • gviski
    iRacing lobbi is elhasalt tudtommal
  • Szabi #11835
    naja, elsőnek Hungaro, aztán Pannónia, majd Kakucs stb.. :D
  • bottleopener
    A Ringet nem akarjuk nyomatni az ISI-s srácoknak?

Emerico? Neked egész kellemes kapcsolataid vannak felsőbb körökben úgy tudom... ;)
  • hqx
    Azt nem olvastam, meg nem is láttam. Végül is mindegy.
    Néha az embernek nincs kedve/ideje állítgatni, csak beülne azt menne. Ettől még nem fogok Mario Kart-ozni, meg hasonlók.:)
  • Alexease
    Amugy meg, szepen csendben, nem is reklamoztak: ISI Belgium (Spa Historic) v2.01 :)
  • Alexease
    Ezt eddig is tudtuk;)

A licenszhez bevetel kell (vagy egy-egy nagyobb vagy folyamatos forgalom), az meg itt nem nagyon van.
    Egy atlag programhoz kepest, ahol folyamatos bevetelek vannak (AC, R3E, CARS vagy Forza, a foprogram + DLC-k), az rF2 evi 12$ is eleve karcsu otlet volt, foleg igy hogy nem mukodik. Felhasznalonkent evi legalabb 30-40$-t be kell "szedni". Mashogy nem megy.

Ehhez kepest, ezert a penzert, eleg jol az az rF2 tartalommal;)
  • lac coo
    Lefordítva, tömören :
  • shiet
    Licenszelési infók Weathleytől:

"Every scenario differs. Some do licensing through agencies, some deal directly with you.

The agencies try to get a lump sum (which they keep), then a royalty % deal of some sort ontop of that (which you often never reach - so the manufacturer often gets little or nothing).

They'll often have a time limit, 3-5 years. So you theoretically have to pull them from your product once it expires, unless you renew.

They can be expensive. A typical track that most sim racers look to have in their sims (an F1 track) is $25,000 USD for 3 years, and they wouldn't negotiate.

Some do give free licenses, if you're dealing with an agency you can forget that idea though.

It's generally not a nice thing to deal with unless you've got either a lot of debt or a lot of investors and can just pile on the content. It's also not really nice to work things out when your DLC is free.

So it can be a pain, often. "
  • Alexease
    A tobbi kozott: BAC-Mono_v130.rfcmp

Teljesen jo lett, elvileg CARS konvert, az auto "dobozzal" es egyebekkel nincs gond, mukodesre meg "mit tudom en", eleg hasznalhato:) Be kell allitani a kormanyt (720), kell neki sok caster, be kell melegiteni a gumikat.
  • bottleopener
    El kell ismernem, logikus amit írsz.

Én valami ilyet látok ok-okozatnak:

koncepció + trehányság + prioritáshiány + emberhiány = rondaság, optimalizálatlanság, marketingezhetetlenség
  • Alexease
    Mar reklamoztak egy ideje, kivancsi leszek ra;P
  • Alexease
    Egy jol osszerakott palyaval es autoval, az autoban ulve, nekem is az rF2 az egyik legjobb ("legszebb"):)))

Persze, ebbol a szempontbol is nehez osszehasonlitani, mindenhol kicsit mas a koncepcio. Mondhatnank, hogy 2015-ben mindenki csinaljon 2015 grafikat, de azert ez meg sem igy mukodik.

Amig Kunos a megjelenesig, 3-4 even keresztul, foleg a rendert piszkalta, addig az rF2 a fizikai reszt, az iR meg a szolgaltatasokat.

Az rF2 egyertelmuen regi cucc, de cockpitbol vannak egesz jo pillanatai, valahogy "igazibbnak" tunik a latvany.
    Az iR regebbi technika (DX9/DX10), fix fenyekkel, statikus tukrozodesekkel, de kellemesen reszletes es kulturalt az osszhang. Tavasszal jon a DX11, meglatjuk mit tolnak bele.
    Az AC egyertelmuen szep es latvanyos, de kicsit mar inkabb "szep" mint "real".
  • simcompany
    BAC Mono v1.3

• simcompany
    nem, nekem is szebbnek tűnik :D
  • lac coo
    Csak megszoktad ....;)
  • shiet
    Amióta elkezdtem Mosporttal foglalkozni nem sokat játszottam (vezettem szimulátort), hetek után a múlt héten vezettem először iRacinget és AC-t és őszintén szólva rájöttem, hogy szarul néznek ki... :D vagyis hogy az rF2 mennyivel fejlettebb. Mindkettő rajzolt és túlszaturált színekkel operál, totálisan rossz fényekkel... vagy csak megszoktam az rF2-t. :D
  • Alexease
    De itt nem is az volt a cel, hogy a legszebb legyen, hanem a legreszletesebb. 10 eves graf engine-nel nem akarnak (nem is tudnanak) legszebbek lenni;) A poligon es a reszletek novelese a szamolas miatt kellett.

Azert eleg nagy kulonbseg van akozott, hogy az AC-ban egy elore modellezett lap a "realroad", ami a teljes palyan egyforman sotetedik es az egesz palyan egyforman novekszik a globalis tapadas, es az rF2-ben, ahol poligononkent dinamikusan valtozk a tapadas es a gumizodas kinezete is.

Ha az rF2-ot lebutatan AC szintre, persze megmaradna "rondanak", de nagysagrenddel gyorsabb lehetne. Ha meg ratolnanak egy DX11-et, akkor ugyanolyan szep lenne es meg gyorsabb is.
    vagy ha az AC-ra tolnak ra ezt a szintu szamitast, valszeg meg sem mozdulna;D De legalabb szep allokepeket kapnank:DD

Mas koncepcio, nem erdemes hasonlitgatni.

Aki megvette az rF2-ot, nem jott ossze, nem tetszik neki, nem hasznalja, az sajnos bukta.
    Aki meg sem vette, nem hasznalja, nem erdekli, nem mindegy neki mit es hogyan tud vagy szamol?!:)
  • Hellboy76
    Természetesen.
    Estefelé a pályamodellezős fórumba belinkelem.
    Nem emlékszem, hogy önmagában lenne, de ha más objekt is van benne, akkor azt is tudod használni.
  • bottleopener
    Ha valóban a sok számolás miatt terhelné a gépet, akkor processzorlimitesnek kellene lennie. De nem az.

Alig-alig fejlesztettek a grafikus motorjukon. Felb*szták a poligonszámot a 10xesére, és utána csodálkoznak ha nem tetszik az embereknek. A 10x pontosabb geometria nem jelenti azt, hogy 10x szebb lesz a játék. Arra viszont jó, hogy egye a videokártyát.
  • shiet
    rF2-es fényképekből készült billboard közönséget xpack-ba tetted? :D
    Megkaphatom? Kipróbálnám.
  • Ingy2
    Mert már 78szor leírtam a véleményem rf2ről, AC-ról sőt még a Tetris-ről is.

Ha nem szeretsz állítgatni minek szimezel ott van a Mario Kart
  • Alexease
    Most latszik a pm ;)
  • lac coo
    Ment valasz...
  • Alexease
    A billboard fak szerintem szarok, nem is kellene eroltetni;) Egyszeru, gazdasagos megoldas, de szerintem rossz a 3D erzete.

Kozonsegre jo a billboard, foleg ha mozgas is van hozzajuk rendelve, igy mindig az auto/kamera fele forognak es kicsit billegnek ossze-vissza, amitol sokkal dinamikusabb az egesz (mondjuk, az egyszeru lap embereknel nem nehez dinamikusnak lenni) :) Ha ezek elszorva, csoportonkent kicsit mashogy vannak beallitva, akkor szerintem tokeletes kozonsegnek, legalabbis autobol, menetkozben, boven jo, "nem is kell" tobb.
  • Alexease
    PM :)
  • Hellboy76
    Én megcsináltam a nézőket xpack-ba hármasával és egy stringobject-ként telepítem őket, majd simedben az objektumra klikkelve van egy ikon "double side/reverse normal" és már készen is vannak. Fák szintén, persze nem billboard.

• Alexease
    Az optimalizalatlan relativ, az rF2 kicsit azert tobbet is szamol;)

Ha a kornyezetet es mukodest nezzuk: valodi napszakok es idojaras; rendes realroad; valtozo tipusu es mozgasu felhok es arnyekai; komolyabb AI es szabalyrendszer; reflektorok es palya vilagitas stb.
    Ha az autot: sokkal modernebb es reszletesebb 3D-s gumi (az most mindegy, hogy tetszik vagy nem tetszik, az szubjektiv, de attol meg szamolja:P); rendes fek, olaj, viz stb. melegedes, kopas; normalis(abb) utkozes modell, tores, meghibasodas stb.

Lehet hasonlitani, de nem sok ertelme van:)
  • lac coo
    Titkositott a pm ! :))
  • Alexease
    Koszi, jo ez a PM :)))