rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Amúgy mókás, honlapon 12 dollár, itt már 12.99. Azért jó, 200 ft, de ilyenekre figyeljenek már...
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
Plusz autonkent az FFB erosseget, ami sokszor 1.0 felett van. Erdemes haznalni pedal app-ot vagy hasonlot, ami mutatja az FFB erejet.
Es itt a sajatom: http://sg.hu/forum/uzenet/1248619563/9599
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az rF2 szerver infokat ketfelekeppen lehet kiolvasni.
Egyreszt az rF2 Server API-t, lenyegeben a lobby-t, ami az osszes mukodo szerverrol ad vissza informaciokat (ip, port, session, mod, players stb). Ez lenyegeben egy listazas, API keresesi algoritmussal (nev, jatekosok, letszam, sorrend, darabszam stb).
A masik megoldas, amikor kozvetlenul a szerverrol olvasom ki az infokat.
A jelenlegi kiiras az egyszeruseg elvet kovette (😄), beirom egy helyre hogy melyik szerver erdekel, pontosan a nevet, es mivel abbol csak 1 lehet, azt adja vissza.
De mivel ez kereses, igy a ! SIMCO-ra visszaadja mindkettot😊 Es mivel a ! SIMCO2 a listajaban elorebb van (gondolom inditasi idotol fugg), igy mindig ugyanazt adja vissza😄
Most megcsereltem az egyiknel a keresesi sorrendet, igy mukodik, de majd atirom, hogy kozvetlenul a szerverrol olvasson.
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2015.01.06. 19:38:10
Egyelore csak ossze lett ganyolva, hetvegen, fejfajos napon, unalomuzesnek (nincs admin, feltoltes, se semmi)😉 Meg megakarom irni hozza a rendezeseket (datum es egyebek), es ha mukodik, atpakolom ide is. Csak elotte meg a kepeket is meg kell csinalni az autokhoz. Persze az is megoldhato lenne, kepek nelkul, egy-egy ellenorzes, es ha nincs, beteszek mast, de nem akarom olyan durvan pingelni a szerveruket (nem hivatalos a dolog;P), meg kilonek az urbe, miutan toroltek mindent😄DD
Tegnap szereztem meg a játékot.
G27-re tudnátok egy jó kormánybeállítást ajánlani? Menet közben közép tartományban nincs ereje a kormánynak csak ha elkezdem tekerni.
Esetleg, ha van kedved és/vagy időd, csinálnál ide is az AC topikhoz hasonló szűrést a modokhoz? Nem kell semmi komoly, csak feltöltés dátuma azt kész (nekem) vagy bármi. Esetleg én és gondolom pár másik ember is szívesen segít kitöltögetni dolgokat, ha a pöcsölés tántorít el.
\"If in doubt, flat out!\"
Tehát. Úgy néz ki, hogy GPU sync (vagy akár video) mellett GYÖNYÖRŰEN fut a game 😊. Low beállításokkal 70-80 fps között, stabilan. Mediumon 50-60 között, Highon pedig 40-50 között. Nincs ricegés, pengén zúz. Viszont így nem tudok 80 fps fölé menni, még alacsony beállítások mellett sem. Gondolom ez az ára ennek a vsync opciónak. Valahol olvasgattam erről (plusz arról is, hogy liga futamokon nagyon nem ajánlott vsyncezni, valamilyen késési tényezők miatt..), hogy befolyásolja az fps értékeket. Ja és 75hz-en teszi mindezt, de szerintem 60hz-en is hasonlóan jól futna.
Szóval úgy néz ki meg van a megoldás, így már bőven elleszek vele 😊 Ja és érdekesség, hogy bekapcsolt gpu vsync mellett a zöld (gpu) hisztogram megint csúcsos formát ölt, legyen bármilyen grafikai részletesség beállítva a játékban.
Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2015.01.05. 16:04:02
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
#9821: A natív felbontáson használd!)1280 x 1024 60 Hz.
És ha esetleg 60hz-re állítanám a monitort? Mert azt is engedi.
Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2015.01.05. 13:57:21
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
Ha 60 Hz-es monitorod lenne, akkor 60 FPS felett már folyamatosnak kezdenéd érezni.
De neked 75 Hz-es a monitorod, ezért 75 fölé kell céloznod. Minden ami alatta van, akadozónak tűnik.
Igen, a konfigod nem egy erőgép, de eléggé egyensúlyban van. Szerintem tudsz találni egy olyan beállítást ami 75 fölött marad és nem lesz hányás kinézetű. 😊
Utoljára szerkesztette: rfactor2, 2015.01.05. 13:56:00
Nem lehet hogy szimplán arról van szó, hogy 75 Hz-es a monitorod és túl alacsony az FPS-ed?
Ilyenkor amikor beesik 75 alá az FPSérték, néha dupláznia kell ugyanazt a képet, amit te akadásként élsz meg. Nekem ez tűnik logikusnak, főleg hogy egészséges az ábra amit mutattál.
Ugyanilyen monitoron, ugyanilyen felbontásban tolom. Csak 750Ti-om van.
Ha jó FPS értéket akarsz, az enviroment reflection legyen off, és egy kicsit játssz a shadows/shadow blurrel, azokból mit bír el még 75 fölött. Illetve érdemes lehet az anti-aliasingot offolni és helyette FXAA-t tenni. Nem olyan szép, de sebességben sokat dob.
Én úgy lőttem be az FPS célszámokat, hogy a rajtnál se nagyon essen be 75 alá, mindenhol máshol meg bőven haladja meg. Szépen "folyik" is a kép.
Utoljára szerkesztette: rfactor2, 2015.01.05. 13:32:15
Igen, low beállítások mellett úgy néz ki hogy micro stuttering mentesen, szépen fut.
Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2015.01.05. 13:00:18
Nem biztos hogy teljesen értem amit írsz. Ezek szerint alacsony beállításokkal microstuttering mentesen fut?
Sajna az MSI Afterburner (vagy Rivatuner?) cpu, gpu értékei nem látszódnak a képeken, de folyamatosan 100% körül dolgozik mind a két mag, a gpu 70-9x között.
Konfig:
E8400 3.0ghz, nincs oc, gyári minden
MSI GTX750 2GB ram gyári OC
4gb DDRII RAM
Játék:
rF2 demo, build 906 (decemberi kiadás talán?)
Pálya, autó:
Silverstone, Chevrolet Corvette
Low értékekkel:
High:
Tapasztalat:
Akármelyik részletességi szinten állítgatom a vSynceket, semmi észrevehető változás nincs. LOW beállítás esetén szépen fut a játék, 100 fps körül stabilan, minimum 90, max 130 körül. A gpu zöld hisztogramja sokszor nagyon meredek, egyenesen felfele törő csúcs, sajnos ezt nem sikerült jól észrevehetően rögzítenem. High beállításon szemmel láthatóan "ellaposodik" a zöld hisztogram, nem lesz olyan csúcsos. A lila cpu bigyó állandó, egyik beállítás változására sem reagál. Illetve high setnél olyan 50-60 fps-ek jönnek, olykor 70 felé kacsintva. És itt elő is jön a micro stuttering. Leszedtem a rfactor centralra feltöltött d3d9.dll-es hekket, amit ide is bemásoltam, de egyelőre nem találtam Neki helyet. Meg igazság szerint nem is a demoval szeretnék nyűglődni, de egyelőre nem telepítettem fel a "magos" verziót 😊
Szóval ez a helyzet, nem tudom mit lehetne vele kezdeni. Bocsi ha csapongó az írás, ha valaki esetleg tud újfent segíteni, akkor igyekszem pontos adatokkal szolgálni. Köszönöm!
Utoljára szerkesztette: Csabesz6, 2015.01.05. 12:11:36
Lehet csak gyárilag csinálták picit stabilabbra ...
A cobra ugye az meg a másik véglet az már állóhelyben megcsúszik 😊
Kéne egy kis help. Mióta kiadták az új buildet, nálam azóta nincs teljes képernyőn a menü. Pedig fullra van állítva. A játékban meg fullon van. Amint kilépek a játékból, egyből nincs teljes képfelbontásban a menü. Ez mitől lehet szerintetek? Semmit nem állítottam el és nincs ablak módban sem. Szóval csak fullra van állítva a beállításokban. Picit zavaró és jó lenne ha tudnátok megoldást rá. Én már próbálgattam, de semmi változás.
Az rF2-ben sokkal kozvetlenebb a kapcsolat az FFB es a felfuggesztes es a gumik kozott. A felfuggesztes, hajtas, gumi, geometria tipusokat, es ezeknek a beallitasat is sokkal hatarozottabban erezni. Valszeg soszor ebbol adodik sokaknal a "nem tetszik" erzes, mert sokkal erzekenyebb a beallitasokra (kormamy+FFB+auto). Itt valoban "alafordul" ha olyan a hajtas, felfuggesztes, tapadas vagy a beallitas, az AC-ban kicsit minden auto "egyforma" erzest ad.
Nem mintha tudna, milyen erzest ad vissza igazabol egy Clio, Seat vagy egy GT3 Camaro😄DDDD
De pl. ha menezed az AC-t (2-3 fele auto, kamera auto mellett (NEM visszajatszas!!!!), egyenes ut), amikor a kereknel es a kasztninal mutogatja a rugozast, pattogast, kissebb kerekbeuteseket, kerekvetot, az egyenesen tartott kormanynal sokszor semmit nem erezni. OK, folyamatosan kozepre tart, ami logikus, de ez nagyon statikus es/vagy elnyomja az aprobb visszajelzeseket vagy eleve nincs is(?!).
Az utobbi idoben amugy is trukkozott az FFB-vel, volt gyengebb es erosebb, volt amikor az allando kozeprehuzaast piszkalta, vagy a kikapcsolhatatlan filterezest hogy ne razzon.
A haterben valszeg hasonlo allitasi lehetosegek vanna, mint egy nyitottabb ISI engine-nel, csak nala nem annyira publikus. Plusz, a szelesebb felhasznalo kor es igeny miatt, nem is farigcsalhatja szet a lehetosegeket es beallitasokat, fontos, hogy lehetosleg mindenkinek, minden azonnal jo legyen😉
Valszeg csak az AI/online szamitasigeny miatt kellett visszavennie (csak AI/online vagy globalisan is), es talan elobb utobb "visszzajon".