19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Nagyon jól néz ki. Ilyen cuccok kellenek ide. -
-
Update-elgetik a GT3 modot, plusz segitseggel (Tosh), aki a shadereket, materialokat es a GEN file-okat ("auto szerkezet", gyosabb lesz tole a progi) rakja rendbe.
rfactor-2-apex-modding-team-fia-gt3-mod-more-previews
-
Ilyen szarokkal járatják le az rF2-öt! -
Kipróbáltam ezt a Ferrari 458-at. Hát, kínomban szarrá röhögtem magam. Ez nagyon ütős cucc?? -
Mar a v0.82 is eleg jo volt, gonsolom kicsit jobban felturboztak es frissitettek. -
ez egy nagyon ütős cucc -
Es akkor vissza a megszokott latvanyhoz: Ferrari-458-Challenge-2011_v100a.rfcmp :)
Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.11.19. 19:33:11 -
Az rF2-nel igen, mivel az alap tartalmakat is annak szamolja es fel is telepiti:) Minimal szazalek lehet, akik leszednek dolgokat, igy ez valszeg valos adat lehet.
A megjeleneskor el kezdtem oszeirni, kivancsisagbol, hogyan valtozik, de aztan nem foglalkoztam vele. Igazabol mindegy is, nagysagrendi ugras kellene, de foleg az online resz valtozasa, az meg nem valtozott semmit az elmult 1-2 evben.
. -
bottleopener #12038 De durva információs leak ez a workshop. :D
Szerintem erre nem gondoltak, hogy az eredeti ISI-kontentre feliratkozottak száma árulkodik a Steames felhasználói bázisról.
katt, a jobb alsó sarkot figyeld
-
Folyamatos kepozon a hetvegehez: https://www.flickr.com/photos/twheatley/sets/72157660632075118/ -
Nem screenshot, mielott meg valaki DX14-ben remenykedik:D
-
Sajnos ha regi rF1 vagy hasonlo autokat szeretnel felujitani, ahhoz modellezni kellene;) Regen a legtobb dolgot megoldottak texturaval es/vagy bump mappal. Ma mar "illik" lemodellezni minden apro kutyut a cockpitben. A mai felbontasokon, minosegeken, feny es arnyek szamitasokon nagyon latszanak a regi lapos, baltaval faragott bump map "probalkozasok".
Ha valoban sok idod lesz es erdekel a dolog, ha a modellezest nem is erolteted (nem is nagyon kell, ahogy irtam, van reszletes kesz modell boven;P), erdemesebb inkabb nekifekudni a a kesz modelltol a veglegesig gyartasnak.
Elvileg/talan lehetne csinalni es/vagy mukodhetne az rF2-ben a box szemelyzet, valszeg a scriptek es a mukodesi alap meg lenne/van hozza. Amenyire az rF2 engine-t ismerem (es az elegge feluletes:P), az engine (sokkal) tobbet tud, mint amennnyit latunk belole. Sajnos meg mindig techdemo-jellegu a program, meg az ISI sem hasznalja ki minden reszletet, amire alkalmas lenne. Egyszeruen rengeteg ido lenne osszeakni.
Biztak a modderekben es/vagy egy licencszelo cegben.
Eleg csak az rF1-re gondolni, mit tudott alapbol, es mit tudott arra pluszban megoldani akkoriban a SimBin (GTL, GTR2, RACE sorozat): pilota animaciok, korrekt pedal kezelessel, szelvedo effektek, eso ablaktorlovel, felferodo kosz es kavicsok stb.
Sajnos rendes dokumentaciok sincsenek, meg az alap dolgokhoz sem, foleg nem az ilyen komolyabb "beavatkozasokhoz". Pedig lehet boviteni a shader es script-rendszert, es persze a plugineket is, amivel kozvetlenul lehet befolyasolni dolgokat. -
Joke1RS #12034 Én csak a konvertálással próbálkoznék, modellezni nem tudok.
Eddig csak egyszer próbáltam ki a sketchup demóverzióját, megrajzoltam a kicsi házunkat ahogy most néz ki és milyen lenne bővítés után
A feljavítás alatt a kinézetre gondoltam, a fizikát és a motort inkább Zolira hagynám.Bár szívesen beletanulnék abba is.
A probléma az, hogy nem tudok angolul, ezért kellene valakinek bemutatni hogy megy ez. A közeljövőben, ha minden a terveim szerint alakul, elég sok szabadidőm lesz így elképzelhető, hogy sikerülne valamit létrehoznom.
A másik: valaki csinálhatna már box személyzetet ! Nem kell animált és elég lenne csak egy nyalókás ember a villogó nyilak helyett, mert azt alig lehet észrevenni boxkiállásnál.
Utoljára szerkesztette: Joke1RS, 2015.11.19. 08:31:15 -
A 3DSimEd megnyitja az AC fileüokat is.
Nem is erdemes osszehasonlitani az rF1-et es az rF2-ot, teljesen mas vilag. Az rF2 teljesen mas hozza allast igenyel, a normalisabban, tobb retegben szamolt gumi miatt.
Foleg nem billel;) Az elso kerekes talan meg macerasabb is ebbol a szempontbol, mint a hatso, mert nem eleg hogy durvan ala kormanyzol es keresztbe tolod a gumit, ha gazon allsz, akkor a diffi miatt az egyik meg folyamtasoan porog is;D -
atiwrc #12032 OFF
AC-s mod vagy alap(és dlc) autót milyen programmal lehet megnyitni? (Skin készítés szempontjából jó lenne 3ds maxba bevarázsolni )
AC-ba hol lehet nézni a gumim hőmérsékletét?
ON
Rf2 Gumi témához, nekem is fura volt, főleg rf1 után ez a hirtelen melegedő/lehülő gumi. Billel még az első kerekes kocsik gumiját is kinyírtam(az 5-6 pötyből 1-2 maradt) 1-2 kör alatt, eleve nem is lehetett olyan jól beállítani az érzékenységét mint az Rf1-et, tesóm végül addig cseszegetett, hogy a nem működő ppjoy, helyett talált valami másik megoldást és végre lehet egérrel kormányozni, így majdnem kibír egy 5 körös versenyt a gumi, úgy hogy csak feléig koptatom :)
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2015.11.18. 12:47:30 -
En csak Tommy-t "ismerem", aki elegge ert az auto kesziteshez, nullarol csinalja (az a leghuzosabb), raadasul tobb platformra (rF1, rF2, AC). Ot kellene gyozkodni;) Elegge osszetett a dolog, meg ha a modellezes reszt ki is hagyjuk es csak az rF2-re koncentralunk. Tobb honap egy normalis auto, meg annak is, aki valoban ert hozza.
Csak dokumentaciot irni szivas es az is rengeteg ido. Ami talan mukodhetne, hogy ha keszulne eppen valami uj auto nullarol, "jol megtamogatni" (Paypal Donate), es akkor esetleg vegig tudna dokumentalni a folyamatot leirassal, kepekkel, videokkal. Vagy ha eppen nem keszul semmi, tervben sincs auto, es ha esetleg van kedve, ideje, turelme, ha 15-20 ember megszavazna/kivalasztana es megtamogatna egy autot, talan osszejonne.
De erre nem lehet alapozni, az az o ideje, es foleg amig valami hobby-bol keszul, az teljesen mas mint ami "megrendelesre".
Ha konvertalni szeretnel, en az rF1-et csak gyakorlasnak szannam, sajnos mar elege regi, meg ha tuti is lenne a fizika, sajnos a nepszeruseget nagyon lehuzza a kulso/belso minosege.
Ha konvert, a modellezes megsporolasaval, akkor en az AC-t ajanlanam, foleg a gyari, a DLC vagy jo minosegu kulsos cuccokat/modelleket (URD, SimDream stb). Nem kell szivbajosnak lenni, az AC-hoz keszult mod autpok/palyak 95%-a regi ISI-enginebol es Forzabol van;) -
Az a baj, hogy egy video elkeszitese is cjmi, es sok ido ...:) -
Joke1RS #12029 Zoli felvetésével kapcsolatban lenne egy javaslatom: mindenki, aki már készített, konvertált valamit rF2-höz - Alex, Zolee, Tommy, shiet, Emerico, Mugen és még néhányan - feltölthetnének ilyen szájbarágós oktató videókat ezekről a folyamatokról.
Alex sokszor elmondta már, hogy mekkora cumi tud lenni egy-egy dolog, de úgy érzem lenne egy-két ember aki szívesen belemélyedne, ha tudná hol kezdje el.
A fő probléma ugyanis, aki ért valamihez, annak nincs ideje, akinek lenne kedve, ideje az nem ért hozzá.
Engem pl. az rF1-ből vagy más lehetséges forrásból való autókonvertálás és rF2 szintre való feljavítás érdekelne. -
Az mondjuk nem izgat mi van belül, csak ami lesz belőle a végén :)
A 120 fok nyilván a felületen van ,mert pillanatról pillanatra változik .
Én még olyanról nem hallottam, hogy bárhol bármilyen gumi két kanyarban taknyon csúszik, majd néhány másodperces pihi után meg újra tapad. Ilyen nincs szerintem .
AC gumiját jobban bekajálom, hogy erőltetem és bizony elég hosszú pihentetés kell neki hogy észhez térjen. ugyan ez a melegedés is, RF-ben hagyom lehülni , elindulok ,alig tapad, de kétszer megríkatom és már jó ....:) holott szinte minden sorozatban több kör kell versenytempóban, hogy ideális legyen a hőfok ....
Nekem ez nem kerek ,gyerekek ,ez lehetetlen ! :D
Meg hát azért tetszik nem tetszik, lássuk be, Kunosék sem a hasukra ütnek, még ha egyszerűen oldják is meg a dolgokat. Márpedig ennek nagyon örültek ,hogy sikerült így megcsinálniuk, azért csak egy versenypálya felett vannak, valami info csak van ezekről a dolgokról ....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.17. 23:30:06 -
Az a "baj", hogy ma mar olyan gumit tudnanak gyartani, ami tokeletese lenne (kopas, melegedes, homerseklet es nyomas tartas ), es veigmennenek vele egy teljes versenyt;) De hat akkor meg nagyobb unalomba fulladna az egesz. Valszeg egy F1-es gumi es egy utcai gumi kozott olyan kulonbseg van, mint az utcai 1.6-os es az F1-es 1.6 motor kozott;D -
Attol fugg, hol van az a 120 fok;)
Az rF2 a gumi retegben levo fofokot mutatja, azt latod. Nem a kozvetlen az aszfalttal erintekzo reszt (kulso felulet), ami valszeg kicsit melegebb, foleg ha mar fustol s gumi;D De szamolja magat a gumit, a karkaszt (a szerklezetet) es a mag homersekletet, ami lenyegeben a toltot "levgo".
A legkulso reteg neked az F1-ben fontos, ahol megolvad es golyocskak lesznek belole;D
A gumi a lenyeges, ami a valodi rugalmassagot es a tapadast adja, ami atmelegiti a szerkezetet, es azon keresztul szabalyozza a guminyomast.
Ha nagyon bele akarsz merulni, erdemes Kaemmer-tol (iR) olvasgatni, o milyet szenved vele;) Naluk a gumi melegitesi folyamtatban (szerkezet, mag, nyomas, es emiatt a tobbi), szamit a fek es a felni homerseklete is, es persze ezek hutese. Ott kicsit bonyolultabb.
Az rF2-nel nem tudom mi van, de itt is elkepzelheto, ISI elsosorban iparit gyart (azert olyan jateknak, amilyen:P).
Ne az AC-val hasonlitsd ossze, mert ott meg a regi rendszer van, gorbekkel es szorzokkal "trukkoznek". Itt valodi 3D-s gumi szerkezet van, tobb reteggel, egymassal kapcsolatban, valodi contac patch meg ami kell. -
Bridge' felállt az asztaltól mikor ezeket a gumikat kérték tőlük.
Jelenleg már minden módon próbálják jó tartományban tartani, fékhő, elősütés..pitből vezényelnek.
Amikor másodpercekkel mentek gyorsabban az autók akkor meg csak úgy f@szán működtek. -
120 fokon ? Ott még nem olvad semmi :))
mondjuk annyira nem nagy gáz, csak így szóbakerült, megaztán ha lassabban is, de tudok úgy menni, hogy nem izzik a gumi ...:()
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.17. 23:07:22 -
Valszeg azert megy el a tapadas, mert megolvadt a gumi felulete, es csuszik mint a takony:) -
Ez valahol autó, és vezetési stílus-függő dolog is. Persze Bernie gyorsan kopó gumit akart, a Pirelli ilyet csinált. -
megég, és le is kopik majd, de ez nem egy jó slick gumi sajátja, előfordul.
..ha az F1-ben újra lenne 'gumiháború', meg úgy általában lenne fejlődés kényszerítve gumivonalon akkor súlytalanabbá válna a szemcsésedés, és nem is kellene ennyire gyorsan ledobnia a rétegeit. -
Nem arra mondják, amikor magát a gumit nem tudod felmelegíteni, viszont mivel pont ezért csúszkál a felülete túlmelegszik, és ilyen cafatokban válnak le róla gumi darabok? Úgy tudom ezt értik szemcsésedés alatt. -
Abban a formában ahogy a köztudatba behozták a szemcsésedést, az egy új dolog, régen max megsült. De az F1 szemcsésedése egy megtervezett folyamat része, mivel be van határolva mennyit mehet el a gumi..még csak nem is max tapadáson, ennek lett 'mellékterméke' a szemcsésedés.
szerintem egy röhej ami az F1 gumija körül történik.
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.11.17. 22:40:57 -
Valami van. Régebben volt itt szó erről, hogyha ésszel melegíted a gumit tartósabb, mintha nekiállnál az elején hidegen kínozni őket. -
bottleopener #12017 Én értem hogy mit mondasz. Hogy egy hosszú kanyar közben akár a harmadára tud esni a gumi tapadása, csak azért mert a féktáv előtti 90 fok helyett hirtelen 130-at jelez a felületén. Ilyen pl. malajzia 1. kanyar. Nem sokkal az utána jövő egyenes végén féktávra már újra rendben van a gumi.
Ez egyébként fura, de így van jól.
Sőt, még egy kicsit buta is az rF2, mert a szemcsésedés, leválás stb. nincs is modellezve. Na annak az elkerülésére kellene csak az igazi stratégia gumimenedzselést illetően. -
Azzal, hogy a felület hőmérséklete megváltozik mászik el a tapadás is, de ez okés, a felülete érintkezik, a lényeg, hogy a core temp ne menjen túl magas értékre, mert akkor nem fogod tudni visszahűteni a gumit két kanyar alatt. Ez a hőmérsékletmutatás ugyan úgy nem használható semmire, mint ami iR-ben van :) Telemetria nélkül kb a kopás alapján lehet belőni a gumit, meg érzésre. -
:))
Én értem mit mutat RF ban a kijelző, és hogy mitől melegszik ilyen gyorsan a felület, azt nem értem miért megy vele együtt a tapadás is másodpercről másodpercre . -
Ebből talán megérted. -
az a különös, hogy ezt azonnal követi a tapadás is . -
Youtube videók alapján teljesen jó, ott is csak a felület látszik, az ilyen gyorsan változik, nincs ebbe semmi különös. -
Hát pedig most itt ilyen, megtolom kétszer a Clio orrát és pirosat mutat és nem tapad, utána két nyugis kanyar és visszamegy zöldbe és megint tapad . -
Két kanyar alatt te nem fogsz elmelegíteni egy gumit. Attól még, hogy a felülete 200 fokos, nem lesz elmelegítve. Majd amikor a core temp lesz 100 fölött, akkor cseszheted. De akkor a felület sem fog túlzottan ez alá hűlni. -
Igy van, egy tobb kilos gumidarab, ha ugy tetszik muanyag, rohadt rossz hivezeto, lassan melegszik at lassan hul ki. Hogy a felulete valtozik gyorsan az ertheto,nyilvan ezt mutatja rf is, de nekem valahogy tapadasban is ez jon at. Egyszer nem tapad mert forro, vagy mert hudeg es utana ot masodpercel minden renben van, en ezt nem hiszem el :) -
ami a tv-ben az a fake :)
pl ha kijön egy 70-80 fokos gumival a boxba valaki, az kb 2-3 óra mire visszahűl. persze menetszél esetén ez gyorsabb, de akkor súrlódik, így annyira nem is hűl.