19779
  • lac coo
    Alapvetoen a surlodastol melegszik, nyilvan :)
    Nekem az nem tetszik, higy tenylag , gyakorlatilag masodpercek alatt lehet huteni melegiteni a gumit. Nem ertek hozza, de amit latok tv ben, az nagyon nem igy mukodik.
  • lac coo
    Engem aztan olthattok, ha tuzforro a Clio elso gumija mert eltolom az orrat ket kanyarba , utana egy laza kanyar es visszahul, megjon a tapadas ....
    Nem nagy baj, mert megszoktam, szinte mindig is ilyen volt mindenhol.
    Amit most hasznalok leginkabb AC tetszik nekem ebbol a szempontbol, ha tulhajtom kelle neki egy jo kor higy visszahutsem, es kemenyen erezni is a tapadason, fektavokon. Megha jele leg valoban vacak is a gumi benne ,ez a resze azert utos .
    A masik bar ezert bannt fogok kapni, Codemasters F1 ott is teljesen jol melegszik, gyorsul lassul a gumi. :)
  • simcompany
    Ez az egész onnan ered, mióta F1-ben mutatják a gumimelegedést, ami szerintem fals. De az tény, hogy a felületi hő jelentősen nagy súrlódáskor. A baj, hogy az rF2 a súrlódás alapján számolja a melegedés. Pl vizes füvön próbálod ki. Mivel van tapasztalatom, tudom. Slick gumit jól bemelegíteni, sokkal sokkal sokkal nehezebb a valóságban. De ez a része fejlődik, sokkal jobb mint az elején volt
  • Adam Jonas
    Szemléltetésnek: 64. oldal, 8.4.1. fejezet, különösképpen 8.10. ábra.
  • Adam Jonas
    Dehogynem. Ahogy Dávid is írta, a műszerek a felületi hőmérsékletet mutatják, amely mindig magasabb lesz, mint az attól megfelelően távol vett rétegben lévő hőmérséklet (amely neked végülis a lényeg). Magyarra lefordítva: neked a mélyebb rétegben lévő hőmérsékletet kellene mérned, de ezt meg nyilván nem tudod megtenni, hiszen egy szenzort nem tudsz belenyomni a gumi kellős közepébe - mondhatni, ez némiképp 'mérési hibának' is tekinthető.

Itt felületi réteg alatt 0,1-0,2 mm-t érts, ezért is lehet az, hogy hirtelen visszahűl a gumi egyenesben. (És az az érték lesz a valósághoz közeli érték az alsóbb rétegekben is, amikor a gumihőmérséklet már csak nagyon kis mértékben kezd el csökkenni (vagy éppen már majdnem mondhatni, hogy állandó)).
  • lac coo
    Nekem rf ben nem jott at, ugral osszevissza a homerseklet.
    Azert gondolnam egy jol atmelegitett gumi nem hul vissza hidegre majd, forrora, majd oketszaz meter mulva megint hideg.
    Azt hogy mit jelez ki azt nem tudom, de ac ban erzem is ha tulmelegedett, es nem csak egy kanyarig, mert itt biza visszahul a tuzpiros clio gumi, es vissza is jon a tapadas ha ket kanyarig kimelem .
  • zolee145
    Mi a kérdés? :D

Jó tudom, AC-ban ez is jobb, de térjünk vissza az rF2-höz. Mi? :D
    Tényleg nem értem: igen, az első kanyarban felizzik, és igen után vissza is fog hűlni, és míg át nem melegszik a teljes gumi addig nem fog jól működni, de ha nagyon erőlteted max megég a felülete, de azzal nem vagy kinn a vízből. Ez most így van rF2-ben, meg a valóságban. Mi a gond ezzel?
  • bardocz
    Jóez, mert itt a gumi felületét látod a kijelzőn. Nincs is túl nagy jelentősége, motecbe ha jól láttam itt ki lehet szedni a core hőmérsékletét, ez az, ami számít, és pl ac-ban ezt látod.
  • lac coo
    Ami szerintem nem is a legjobb, mert ha mar F1,'kijon a hidegnek mondott gumin, de az elso gyorsabb kanyarban fel is izzik a felulet, de ettol meg az a gumi hideg es lassu.
    AC ben ezt a reszt szerintem most jol eltalaltak.
  • zolee145
    A gumi elsőre fura lehet, hiszen mindenki azt szokta meg, hogy eleinte hideg, aztán szépen felmelegszik, ha túlerölteted akkor kicsit melegebb, vagy sokkal melegebb, stb. Ehhez képest rF2-ben úgy működik ahogy pl F1-en látod a hőkamerát. Egy durvább kanyarban hipp-hopp felmegy bőven 100 fok fölé, miközben az egyenesben 60-70 fokra visszaesik. Ha elfékezed, vagy kipörgeted akkor meg 2-300 fokra is felmegy.
  • Debilon
    migráltam steam-re a gamet, a régiből a player.json-t át lehet tenni, vagy érdemesebb újra beállítani mindent?
  • bmwcrash
    Ja, jó:D Azt hittem én rontottam el valamit az alap autóknál:D
  • simcompany
    ügyesek :D
  • bmwcrash
    Az normális, hogy az URD-s autók törnek, meg működik az ablaktörlőjük, a gyáriaknak meg nem?:D
  • simcompany
    Egy érdekes bug, és a megfejtés.
    Azoknak akiknek nem ment köridőt az rF2 az még 32bit-en van. Az új build már csak a 64bit-est méri. Fura, fura, de ez van.
  • simcompany
    valószínüleg csak fellángolás a dolog, de tegnap este 2-3 futamot is láttam egymás után teli szerverrel, és tudtam is csatlakozni simán. franc tudja. de nekünk (simco) most ép meglódult, de biztos lesz majd visszaesés. hacsak nem lesz állandó trend az, ahogy most pörgetik. amit ugye nehezen hiszünk :D
  • Danecay
    Kíváncsi vagyok mennyiben befolyásolja a játék népszerűségét a Steam-re való kikerülése, különös tekintettel arra, hogy úgy fest, hogy a Steam-es csúnya verzió az eredetihez hasonló módon működik online is és kompatibilis is azzal
  • Scarry
    Lassan már fizetek neked, hogy ennyit foglalkozol az rF2-vel. Irigyellek, hogy ennyi időd van rá és kiszolgálod a tisztelt polgárokat pályákkal és verdákkal. Ez csodálatos ember.
  • Alexease
    Regebben a settings/ palyak konyvtaraba kellett pakolni, de most nem tudom mukoden-e meg ezek a kulsos HDR cuccok. Van valami legacy allitas a menukben, talan azzal kapcsolatos.
  • haflac
    Színesebbet.Találtam már ilyet,na ez már tetszik,de nem tudom,hogy hova kell bemásolni a "hdp" kiterjesztésű fájlokat.
  • Alexease
    Kicsit pucoltam es egysegesitettem az SRT palyakat.
    Jo latni, hogy egyre tobb a "nevesitett" vagy csapatok altal "keszitett" palya, ami remelhetoleg egysegesiti a minoseget, es talan kesobb frissitgetik oket.

SRT-Adelaide_v100.rfcmp
    SRT-Autodrom-Most_v100.rfcmp
    SRT-Castle-Combe-Circuit-v100.rfcmp
    SRT-Circuito-de-Jerez_v120.rfcmp
    SRT-Dubai-Autodrome_v105.rfcmp
    SRT-Interlagos-GP_v113.rfcmp
    SRT-Istanbul-GP_v100.rfcmp
    SRT-MagnyCours-GP_v110.rfcmp
    SRT-Norisring_v110.rfcmp
    SRT-Oschersleben_v100.rfcmp
    SRT-Oulton-Park_ v111.rfcmp
    SRT-Paul-Ricard_v092.rfcmp
    SRT-Portimao-Circuit_v101.rfcmp
    SRT-Road-America_v1011sm.rfcmp
    SRT-Sachsenring-GP_v100.rfcmp
    SRT-Slovakiaring_v105.rfcmp
  • Alexease
    Lehet allitani (JSON) miben szamolja/mutassa a dolgokat, de szerintem alapbol metrikusban van.
    A guminal szerintem feluleti hofokot szamol, ami nagyon gyorsan fel tud maszni eleg magasra. Eleve egy fustolo gumi sem 100 fokos.

Nem tudok saturation allitasrol. Szinesebbet vagy fakobbat szeretnel;) Jonehany nem gyari vagy gyors konvert palya elegge szaturalt, az pech.
  • haflac
    A gumi hőmérsékletét fahrenheit-ben adja meg alapból?Mert eszméletlen értékeket produkál.Füvön kaparok 250 meg még több.Kis clioval megcsúsztam azonnal 190-200 lett a gumi.90 celsius az 194 fahrenheit.És még egy kérdés.Lehet valahogyan "color saturation"-t állítani?Bekapcsolt FXAA után jobb lett,de nem az igazi.
  • Adam Jonas
    OFF: ránéztem néhány másik autószimre is, meg mostanság közkedveltebb, nem ebbe a kategóriába tartozó játékra. Fallout 4 számadatok látva majdnem hanyatt vágtam magam székestől...
  • simcompany
    pályákban már nagyon jól állunk
  • Alexease
    Jo ez a palya, normalisan ossze van rakva, van belole classic es modern valtozat is.
  • Alexease
    Erosen OFF, nyiltabb online-osoknak;)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

iRacers Rookie Cup
    Teljesen ingyenes, ingyen elofizetes, ingyen tartalmak. Harom honapos sorozat, hetfo es pentek. Reszletek a topicban es az ott megadott cimen.
    Vegyes autok es palyak, road es oval, kinek mi tetszik.
    Autok: PontiacSolstice, Mazda MX5, Street Stock, Chevrolet Silverado, Spec Racer Ford, Cadillac CTS-V, Indycar Dallara.
    Palyak: Charlotte Road/Oval, Laguna Seca, Lime Rock, Phoenix, Daytona Moto/Oval, USA IS, Okayama, Summit Point
  • Alexease
    Ha duplajara novekedne az rF2, befogna az R3E-t:)))
    Csucs idoszakban (nalunk este 9) rF2/R3E/AC/CARS/iR: (±10%) 350/500/1600/1800/3500.

Az rF2-ot szinte csak a bajnoksagok teszik ki, free/fun nem igazan van (szerver van boven, de nem hasznaljak). Errol van rendes szerver listam.
    Az R3E szinte csak free/fun lehet, bar arrol csak Steam adatom van (ami a jatekot hasznalok szama, szerver listam nincs).
    Az AC-ban is szinte mindenki online hasznalja (van rendes kozvetlen szerver listam), aminek a mukodo resze ~60% bajnoki, zart szerver. A tobbi free, de a mukodoknek a fele "hasznalhatatlan" track day szerver (5-10000 perc gyakorlas es hasonlok). De meg ugy is marad altalaban ~30 hasznalhato mukodo free/fun szerver, sok emberrel (4-500) .
    A CARS hasonlo, bar ott inkabb csak a free/fun lehet eros (nincs szerver listam).
    Az iR meg egyertelmu, az csak online, masszivan fizetos, aki befizet az valszeg hasznalja is.
  • bottleopener
    http://steamcharts.com/app/365960

Steam használati statisztika

Ezt tessék majd sasolni az idő előrehaladtával, hogy meglesz-e az áttörés. :D
  • Alexease
    En nem autoztam ki, az bizos;) De aki "rendesen" hasznalja es nem forgacsolja szet magat 6-7 programmal, indul bajnoksagban es feljar gyakorlo szerverre, az beletolja az idot.
  • bardocz
  • lac coo
    No nem mintha itt 100 órákat tekerne bele az ember a fizetős online-ba ! :D
  • Alexease
    En is a legelejen vettem, de nem foglalkoztam vele, mert tudtam, hogy 5-6 evre szol. Azota vettem 2 Codies F1-et meg 1 GRID-et 1,5x annyiert, de szinte semmit nem hasznaltam oket, evente toljak az ujakat...
  • bottleopener
    Én meg szívom a fogamat hogy akkori árfolyamon valami 23ezret fizettem érte. :D

De persze megszolgálta azóta az árát. :)
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2015.11.15. 18:58:05
  • Alexease
    Az automatikus fizetest minden ceg szereti elsunnyogni;) A cegnel egy kepugynoksegnel vagyunk elofizetesben, 70000/ho, de van honap amikor nem nagyon kell. Eppen nem kellett, kikapcsoltuk, lehuztak. OK, biztos csusztunk. Hasznaltuk 2-3 honapot, idoben kikapcsoltuk, ismet lehuztak:D Rakerdeztunk, azt valaszoltak, a net-es beallitas nem igazan mukodik, levelet kell irni a supportnak. Aha, persze, koszi! :P
  • bmwcrash
    Ja, 80 az durván irreális:D De 48-ért megveszem:)
  • lac coo
    Majd egy ev mulva fontos lehet, higy automatikusan hosszabbitani akar a steam, szoval figyelni kell ra, ha valaki nem akar , nehogy foloslegesen szedjen le pe zt. ( Bar gondolom azert csak bofog valamit elotte....)
  • Alexease
    Most "nagyon" megeri, de akcio nelkul, 80EUR-ert, azert mar durva:) Persze 48EUR sem olcso, de ez mar egy "normal" dobozos ar, es mivel reteg jatek, es ebol meg a Steam is lehuzza a sajatjat, nem olyan rossz.
  • bmwcrash
    Köszi!
    Akkor már inkább megveszem a lifetime-ot 48 EUR-ért és akkor spóroltam 10000 FT-t és mindig meglesz :D
    Utoljára szerkesztette: bmwcrash, 2015.11.15. 17:19:46
  • Alexease
    Amugy meg mindig 40%-os akcio van:)