19779
  • Adam Jonas
    Alex, hova tűnt a Rambo4 az rFactor2 Files/Tracks mappa alól?
  • hqx
    Én is próbáltam és tesztelgettem a Project Cars-t, de nekem sem tetszik/tetszett túlságosan. Ezért kell szinte mindent warezba kipróbálni, mert különben nagy pofára esés lehet. Az egy dolog, hogy Őket jelenleg nem érdekli, hogy ki mennyit használja vásárlás után, de azért az ember megjegyzi, hogy kitől mi várható, és később ráfaraghatnak. Így vagy úgy, de használják az emberek az rFactor 2-őt, és még nem tűnt el. Aztán kitudja, hogy ki lesz az a bizonyos egy dominó...
  • Alexease
    Ezt irtam muktkor, hogy ami korabban az rF2-hoz keszult (Nordschleife-24h_v201.rfcmp), azt mar 10 eve toljak maguk elott, sok-sok-sok forrasbol lett (regi rF1, SimBin, NordProject, akik ott laktak vagy mi stb.) javitva, frissitve, modositva. Persze a finomsagokhoz, ami meg erezheto vagy eszreveheto, mar nagyon kell a GPS vagy a lezer. Foleg az ilyen dimbes-bombos, speci kanyaros palyan.
  • bardocz
    Nagyon jó, és sokmindent megcsinált.
  • Alexease
    #11714 :)
  • Alexease
    Meglepoen jo lett ez az AC Nord konvert, sokkal rosszabbra szamitottam;) Azt hittem "csak" copy-paste (bar az sem egyszeru!), megy majd 5fps-sel az AC-s elore modellezett trillio fu miatt, meg semmi sem fog mukodni (arnyek, realroad, AI stb.) Ehhez kepest van realroad, mentett hozza egy tucat ivet (kulonfele szaraz es vizes), mukodik az AI (legalabbis korbe megy), es meg az esos tukrozoedesek is mukodgetnek. Sot, meg ikon es normalis betolto kepernyot is csinalt hozza, ami ilyenkor ritkasag! :D
  • zolee145
    Kipróbáltam a Nissannal a Nordot, nagyon jó. Érezhetően jobb, mint az eddigi Nord, ugyanakkor illik megjegyezni, hogy nagyon nem semmi amit eddig lézer nélkül megcsináltak. Van nagyon sok apróság, de alapvető hülyeség szerintem nincs a nem lézeres verzióban.
  • bottleopener
    Kis google túrással megtaláltam a linkeket, de már halottak. :-( Alex, már csak benned bízhatunk...

http://pretendracecars.net/2015/11/04/the-laser-scanned-nordschleife-from-assetto-corsa-is-now-available-for-rfactor-2/
    kattintható link
  • Alexease
    Autodromo-Hermanos-Rodriguez-Classic_v150.rfcmp
    RaceRfactor_Sochi_2014_v208.rfcmp
    Shiet-Mosport-CTMP_v080.rfcmp

Ford-Sierra-Cosworth-RS500-SRW_v100a.rfcmp
    Lola_T290_v100.rfcmp
    MAK-Corp-Group-C_v080.rfcmp
    ASR-Formula-OWC-1996-Ferrari-F310_v130.rfcmp
    SimDream-Nissan-Skyline-R34-GTR_v110.rfcmp
    BTCC-NGTC-Toyota-Avensis_v1.01.rfcmp
    BTCC-NGTC-Ford-Focus_v101.rfcmp
    BTCC-NGTC-Chevrolet-Cruze_v101.rfcmp
    BTCC-NGTC-BMW-125i_v099.rfcmp
  • Alexease
  • lac coo
    Alex, a Rambo4 meg az Amerikai Nindzsa linkjet add mar meg ! ;)
  • Szabi #11716
  • Alexease
    Mak-Corp – GroupC v0.80
    1991 Mazda 787B; 1991 Porsche 962C

• Alexease
    A linket tolem (is) lehet kerni:P
  • b-type
    :) boldogan lennék igénytelen, de sajnos még nem tehetem meg...de ha összeraktam a kéglit festésre, jutalmul veszek magamnak egy f@sza kormányt az ziher.
    Egyébként nagyjából nálam stimmelne is amit írsz, valahol írtam is, talán a PH!-n, legyen egy vérszim, ez lesz mondjuk az iRacing, legyen kompromisszummentes HC.
    Legyen egy szintén HC szim, de offline használhatósággal, ligázhatósággal, olcsóbban...legyen ez az rF2-3.
    ..és legyenek PCars-k, és Assetto Corsa-k.
    ,,,nincs ezzel semmi baj, de egyenlőre ez még a jövő...
    Az ember úgysem azt kapja amikor beleül egy versenyautóba, egyik Norbink sem lett volna jobb versenyző, ha nem az LFS/GTR-ból ül bele az Astra-ba, hanem iRacing-ből.
    ..és ha az rF vonal szépen kidolgozza az egészet, és összeklappol az autó kezelése, az nagyon jó lesz. Nekem tök mindegy, eddig is mindent megvettem, és ezután is így lesz...nem hülye az ember, hogy ha már egyszer megvan neki az rF2, vagy az AC akkor rosszat akarjon..
  • Ingy2
    Ha valakinek már odaadta akkor Alexnek adja oda, hogy tegye fel
    De k jó taktikus vagyok
  • bottleopener
    http://isiforums.net/f/showthread.php/26997-Why-was-the-thread-closed
    kattintható link

Itt írja, hogy PM-ben szívesen odaadja bárkinek aki kéri.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2015.11.05. 14:58:29
  • lac coo
    En hasznalom mindkettot, szerintem is jobb az AC.
    Mindkettonek vannak gyokersegei, de jobb, modernebb az AC.ö
  • bottleopener
    Más

A lézerszkennelt AC-s Nordschleife konvert kb. 5-10 percig volt kint az ISI fórumon, mega.co.nz-s linkkel. Ha valaki volt annyira szemfüles hogy letöltötte, legyen szíves közkinccsé tenni. :)
  • bottleopener
    Lehet szeretni az AC-t, attól a tényen nem változtat, hogy bizonyos területein rFactor1 előtti élethűséget biztosít. Ez siralmas, konzumfos visszalépés. És be lehet söpörni ezt a grafika szőnyege alá, csak nem érdemes.

Kíváncsi lennék, hogy ha cserélgetnénk a fizika komplexitását az Assetto alatt a Mario Karttá válás felé vezető úton, hol lenne az a pont, ahol az emberek azt mondanák: ez nem túl realisztikus, ennél legyen jobb!
    Tippem szerint még tudna ennél sz*rabb lenni, nem verné ki a biztosítékot jó darabig.

Számomra ez azt jelenti, hogy a közönség többsége igénytelen. És igen, ha az ACnál nem villog egy jelzőfény a fizika csököttsége miatt, Te is igénytelen vagy.
  • barcalaci84
    én megvettem a project carst pár hónapja...próbálgattam , de nem jött be ...szerinted SMS-t mennyire érdekli h én csalódtam és átpártoltam más játékhoz...tőlem behúzták a pénzt , nekik tökik lényegtelen h használom vagy nem használom...
    az AC -ban nincs előfizetés , így nekik is gyakorlatilag mindegy h használom vagy nem használom a programot....Rf2 nél IR-nél fontos hogy használják is aktívan online a játékot , mert különben összeomlik az egész
    Ac-ban meg se eső se éjszaka nem lesz ezt megjelenés óta tudni, rf2-ben meg már ezer éve van mégis arról beszélünk h hátha elkezdik használni végre az emberek ...(nem az AC-s URD modellek hozzák majd az áttörést:) )
  • b-type
    Ez belemagyarázás. ...értelmetlen vele érdemben foglalkozni, pláne ha az az egésznek a kulcsa hogy az AC fizikáját az rF2 alá pakold.
    Akkor kiírhatnád ezt azt kész, és akkor nem keres az ember logikát a fejtegetésben.
    ..szal a lényegi részre válaszolva, igen az rF2 részletesebb fizikával rendelkezik, összerakhatom a fütéshálozatomat (csk mert most pont azt forrasztgatom) 3ezer darab szerelvényből is, minden radiátort külön körre kötve, meg összerakhatom egyszerűbben is két körre, a lényeg hogy megbízhatóan meleget adjon a végén.
    Az én esetemben az rF2 az ahol 3ezer darabból áll, és én amíg nem lesz f@sza, nem fogom csk ezért azt mondani hogy jobb.
    De ez inkább eleinte volt igaz, nem rossz már az rF2, örülök hogy kaptak tartalmat, pláne tisztán. ennyi.
  • hqx
    Azért nem mindegy, mert ha rFactor 2-nél beindul a nagyüzem, akkor lehet, hogy sokan átpártolnának hozzá. Jelenlegi állapotában többet tud az rF 2, mint az AC. Szóval, nem mindegy, hogy mit, és hova adnak.
    Persze, ha ezen Kunosék keresnének, és az AC-val nem mennek el a konzolos "fizika" felé, meg normális boxkiállás, változó időjárás, több pálya és autó, akkor később lehet nem lesz konkurencia az rF 2.
  • barcalaci84
    és míért nem adja a P4/5-t ide az rf2-be? :)akkor már vetélytársnak érezné az rf2-t?
    URD valamilyen módon használhatja majd rf2-ben a SAJÁT munkáját...(történetesen ezeket az AC kérte tőlük) ha volt esze Marconak és szerintem volt , akkor simán megéri nekik h "megegyztek" az URD-s srácokkal...(szerintem kapnak vissza még ebből is pénzt majd...az a vicc h Kunosék így profitálhatnak egy "konkurens" játékból:)

mondjuk szerintem abszolút nem nagy a konkurenciaharc...az AC-t már kb mindenki megvette akit érdekelnek a szimek, aki meg nem az nem is fogja mert máshoz ragaszkodik...:) úgyhogy Kunosnak kb mindegy h az rf2 sikeres vagy sem...:)

Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2015.11.05. 00:54:17
  • Adam Jonas
    Ez olyan, mint az egyik hamburgeres sem adja oda a másiknak a titkos receptjét, kivéve, ha a másik fő profilja mondjuk inkább a pizza, és csak kis mennyiségbe akar árulni hamburgert. Na most valami hasonló ez is szerintem. AC végképp nem akar lenni az rF2 ellenfele, nem egy kategóriába szánják ezek szerint Kunosék a programot, így nekik meg nem gond ez. (Mondjuk érdekességképp: miért nem kapja meg a pCARS mondjuk a P4/5 Competizione-t Kunoséktól? Pontosan a fenti példám miatt... AC és pCARS egy kategóriát, vagy ha jobban tetszik, réteget célzott meg.)
  • Alexease
    Ha valoban csak "gyors" konvert, akkor a jelenleg elerheto rF2 verzio tuti jobb, de legalabb is hasznalhatobb.
  • bardocz
    Aki konvertálta a Nord-ot, kirakta isi fórumra, és 10 perc után leszedték...
  • lac coo
    hogy hogy kiharcolják ?
    Hát mit érdekelné ez Kunosékat, sokat harcolgat, kirakják aztán modellezik más ...:)

azért sem értem, mert ha csinálna még egy saját modellt az autórol, akkor azt kiadhatná az urd ahogy szokta, kamu néven akár pénzért is , ahhoz meg Kunosnak nincs semmi köze :)....
    De amúgy lényegtelen, engem sem zavar, sőt, rFnek jót tesz bárhogy is van. :)
  • Alexease
    En is valami ilyesmire tippelek, ez az egyszerubb es logikusabb lepes. Licensz nelkul Kunoseknak csak bolintani kell (meg is ok rendeltek es adtak hozza a forrast), aztan mehet kamu neven. De ez ugy is csak hosszutavon derul ki, mennyi ertelme van. Ha kesobb nem vesznek toluk semmit vagy csak minimalisat, az lesz mint a SimDream-mel, nem foglalkoznak az rF2-vel. Attol mert kesz van a modell, meg eleg sokat kell dolgozni rajta, hogy valoban jo legyen. Es amit csinalnak, azert eleg jo (EGT, T5 vagy a PX).
  • Alexease
    Nem olvastam/lattam reszleteket, de ha licenszelt cuccok lesznek (vagyis rendesen nevesitve, festesekkel), akkor bonyolultabb a helyzet.

Az hogy eddig az URD (is) csinalta a hivatalos AC autokat, azzal nincs gond, kulsos ceg, a licensz a Kunoseke, ok modelleztek, Kunosek arljak, az URD-t kifizetik.

Az URD amit eddig sajatban penzert "kiadott" az AC-hoz vagy az rF2-hoz (PX, T5, EGT), az mind kamu nevu cucc volt, azokkal nincs gond.
    Ha az alabbiakbol az sul ki, hogy az AC-hoz keszult hivatalos autokat adhatjak rF2-hoz (rendes nevvel es egyebekkel), akkor tuti kell valamit "papirozni" a hatterben, csak ugy nem adhatjak masik jatekhoz. Ha majd kesobb penzert adja az URD, akkor a bevetelbol valszeg az AC-nak is vissza kell tolni.
    Ha a licensz alapjan ez megoldhato, akkor AC-nak ez csak jo, plusz bevetel. Emiatt nem fognak tomegesen atvonulni az AC-bol az rF2-be, ahhoz mas is kellene;) Az AC-nak meg ott lesz jovore a konzol, aztan ahhoz a tovabbi DLC-t, az az igazi "kaszalas".

Ha meg az URD "ugy gondolta" hosszutavon, hogy az AC-re modellezett autokat kamu neven adja az rF2-hoz, akkor papirozas nincs, max a bevetelbol csorgatnak az AC-nak. De ha nem, az sem gaz, nem valoszinu, hogy tomegesen vasarolgatnanak az emberek az rF2-hoz;)

Az URD talan mar az rF2 Steam-re, es az esetleges WorkShop-ra keszul, lehet tudnak valamit. Ha ezekkel parhuzamosan meg lehet oldani a tartalomvedelmet (hiaba modolhato, ne lehessen csak ugy masolgatni), akkor meg mukodhet is a licenszelt dolgok atvetele.
  • Szabi #11697
    pedig nem túl bonyolult, az URD csapat az egyik felkért, fizetett modellező az AC-hoz.. sok autót modelleztek ők, Kunos-ék meg fizetnek nekik a modellért és szereztek liszenszt hogy hivatalosan kerülhessen a játékba.. na most kiharcolták az URD-sek, hogy az AC-s megjelenés után 60 nappal bekerülhessen az AC-ba is a járgány módként, viszont így már nem érvényes szerintem a liszenszük, szóval kamuneves módként lesznek majd ugyanazok a modellek :D
  • lac coo
    amúgy megnéztem ,átírja a kormányszöget a TM driverében , ami nem baj, de igazán vissza is írhatná utána ! :)
  • b-type
    miért ne? Inkább örülni kell ennek, ha ellopják csak a huzavona van, így meg legalább meg van engedve. Innen még hosszú az út a jó minőségű AC cuccokig.
    Arra meg egyáltalán nem is gondoltam, hogy majd most ezért nem lesz szim az AC. Örülök hogy odaadták. , nekik nem árt, az rF2-nek meg talán jót tesz.
  • lac coo
    tudom ismerem, vettem is tőlük cuccot...
    ezért nem értem én most ezt az egészet , mi is akar ebből kisülni ....
  • simcompany
    az egész URD megfoghatatlan, hisz jogokat nem vásároltak, ezért volt fake nevekkel kiadva a módok. de igényesen dolgoznak.
  • lac coo
    Vagy nem ingyen adta( bár kétlem, hogy ehhez Kunoséknak sok köze lenne, mert miért is lenne ...), és kapott némi segítséget a fejlesztéshez ;)

De erről kár is beszélni ,ez az egész tiszta homály, eddig is kiadott az URD amit akart, most miért kellene hozzá Kunos engedélye, illetve ha hivatalos rF2 tartalom lesz, ahhoz meg miért lenne jó Kunosék licensze ? :)
  • simcompany
    na ezt este le is csekkolom, jól néz ki
  • Adam Jonas
    Miért, Te lennél olyan hülye, hogy adsz a riválisodnak úgymond ingyen dolgokat? Mert én nem, és szerintem sokan mások se - hacsak nem különbözik némileg a profilotok; márpedig ezek szerint az AC végképp nem akar egy kategóriába esni, mint az rF2.
  • lac coo
    Miert is ? :)

Amugy nekem mi degy mi akar lenni, picit igazitanak az uj gumikon, es megint a legjobb lesz :)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.04. 17:22:20
  • shiet
    Úgy látom Alexease még nem linkelte itt, szal íme, egy magyar készítette pálya :

http://www.racedepartment.com/downloads/mosport-ctmp-wip.7558
    https://www.dropbox.com/s/bk4t5xe80xs6pcf/CTMP_v0.8.rfcmp?dl=0