rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
Nyomtatott könyv, ami PDF formátumban van meg. <#zavart1>#zavart1>
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
Nem láttam belinkelve de valami hegyi map jött ki pár napja. Még nem próbáltam mert elkapott a fosiróka vírus <#idiota>#idiota>
Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.
\"If in doubt, flat out!\"
Aztán van még egy kérdés, az ALS. Rally autó, de mondjuk a WTCC autók is használják. F1-ben nincs, de pl amikor szívó motort használtak még volt, csak nem ALS-nek hívták, hanem befújt diffúzornak.
Persze ha abból indulunk ki, hogy más játékoknál az autó kereke is kocka akkor ahhoz képest az is nagyon komoly ami jelenleg benne van az rF2-ben, csak az emberből a sok lehetőség kivált valami telhetetlenség félét. :)
Akkor az rF2 valószínűleg abszolút nyomást mér, szóval kicsit eltér a valós méréstől ilyen téren. (Nem lehet, hogy az a nyomásesés pedig olyan kicsi depressziót fog okozni, hogy ezért nem modellezték bele?)
Ha a pillangó szelep mögé, a szívócsőbe rakod a műszert akkor motorfék üzemben majdnem zárva van a pillangó, miközben a motor még használgatja az ott lévő levegőt, meg ami az alapjárat miatt beszivárog. De ez a nyomás már a légköri alatt van. Ha a légköri nyomás a nulla a műszerünkön, akkor a légköri alatti az nyilván negatív.
Két módja van rF2-ben "berakni" a műszert a motorba: egyik a szívócső, másik a pillangó elé. Na a poén az, hogy mindegy, hogy hol volt nem ment 1 bar alá a nyomás, vagyis a légkörit mindig mérte. Ha nem nulla a kiindulási érték, elfogadjuk, hogy beleméri a légkörit akkor is illett volna lemennie ilyen tized, vagy század bar-os értékre a szívócsőben(vagy lehet mégkvesebb).
A pillangó előtt nyilván nem esik ekkorát a nyomás, de a levegő áramlás miatt ott is le kellett volna mennie 1 bar alá.
Persze amúgy meg ki nem szarja le, menjen ha nyomom a gázt. :D
Hajlamos vagyok elveszni a részletekben. :D
Ha már itt tartunk: most jutott eszembe, hogy van egy BME-s tanár, akinek vannak fent neten elég fasza kis anyagai, amely bárki számára elérhető. Nézz rá ezekre Zoli, hátha lenne benne 1-2 olyan új dolog, ami segítene megérteni, hogy az ISI mit akart. :)
http://www.lezo.hu/szerkezettan/szerkezetek.html
Meg ha gondolod, van egy motorral foglalkozó könyvem is, de ezt majd privátba. <#zavart1>#zavart1>
Persze értem én a logikájukat, nem lehet nulla az 1, mert akkor ha nincs ott semmi akkor lenne negatív, és az meg milyen már, hogy egy bar-t kell beengedni valahova, hogy ne legyen ott semmi. :D Mint a rendőrös vícc a negatív számokkal...
Viszont a gyakorlat meg azt mutatja, hogy túlnyomást mérnek a műszerek.
Oké, visszaolvastam, mennem kellene aludni... <#idiota>#idiota>
Igazából nekem most az a kérdés, hogy az ISI-nél mi micsoda? Kis görberajzoló progit pikk-pakk össze lehet dobni, ha tudja az ember, hogy milyen adattal hogyan számol az rF.
Onnantól lehet rendes motort csinálni. Addig csak érzésre megy, szerintem jó, és annyi.
Pl utána néztem hol hogyan mérik a nyomást, és egészen érdekes dolgok vannak. Pl a 0 az mit jelent? Eleve van ~1 barunk a légköri nyomás miatt. Most akkor amit a műszeren látsz rF-ben az összes nyomás, vagy ez a nulla és csak túlnyomás mér? Hol méri? Ha a légköri 1 bar a 0 akkor szívócsőben akár negatív érték is lehet gázelvételre, mint ahogy néhány turbós autóban negatívba is megy a mutató. Ha pillangó szelep előtt méri akkor tud-e légköri nyomás alá esni? Elvileg a wastegate nyit gázelvételnél, vagyis van egy forgó turbód, meg egy átáramló levegőd, és mint tudjuk az áramló levegő nyomása nem annyi mint az álló levegőé, ami mondjuk körülvesz itt minket.
Szóval vannak itt kérdőjelek.
Egy dolog biztos: mindegy mit mókolok a Seattal, 1 bár alá nem megy a műszer, vagyis jó eséllyel pillangó szelep előtt mér.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Modell hiany igazabol nincs, foleg az AC modolasa ota, szazaval vannak "kesz", jatekra alkalmas modellek (kulso, belso, jatekra alkalmasan szetszedve). Csak ember nincs, aki ertene hozza es at tudna rakni oket;)
Más: találtam egyik ilyen modellezős fórumon egy Chevy Corvette C7 Stingray modellt. Csak a kasztni van lemodellezve, meg a kerekek, viszont elég részletes, és szép is a modell. Ha valakit érdekli a dolog, és esetleg szeretné betenni rF2 alá, akkor az írjon, és elküldöm neki valahogyan a modellt (2012,2013,2014 és 2015-ös Max-al kompatibilis fájlokat tartalmazza a csomag).
- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!
Más:
"Probléma":
Sziasztok! Seat Leon Cup-al próbálok menni jó köröket, de minden kanyarban ezt látom a visszapillantóban és nem akar befordulni se az autó..már próbáltam TC,ABS és stabilitás assist FULL-t is...de így is..van ötlete valakinek mit állítsak át? setupban esetleg?
Válasz:
Elvileg ha kicsit lehúzod grafikát és kikapcsolod speciális efekteket akkor nem fogod ezt látni a visszapillantóban, mert nem lesz féknyom
Latom ez is hasonlo eresztes, mint a BMW, ugyanazt az GTR EVO hangokat hasznalja, es ugyanugy kulon csomagban van:)
Mármint a turbot nem érzed?
Viszont a turbó észrevehető.
De tényleg kéne az ISI leírás, lehetne csinálni egy egyszerű kis progit a motor készítéshez.
Utoljára szerkesztette: Ingy2, 2015.01.15. 19:53:57
Oké az ember elismeri, hogy a grafika is fontos, de szimulátornál nem az elsődleges szempont.
Most jelenleg nincs más progi ami akkora flest ad mint az új Nord EGT/BES mixelt mezőnnyel, 1 óra alatt olyan izomlázam lett, hogy gondolattal kell nyomkodnom a billentyűt a kommenthez.<#idiota>#idiota>

Eddy3Spain írt vissza, a Clioval kapcsolatba.<#vigyor>#vigyor>
Már át van rakva Rfactor2re is. Valószínüleg jövő hónapban publikáják az új lapjukon. ITT