19779
  • Alexease
    A Steam-en ez van:

Purchase Options – There are basically three different options if you want to purchase rFactor 2:
    1. You can buy "rFactor 2" and enjoy every aspect of this simulation except on-line racing.
    2. You can buy "rFactor 2 with Lifetime Subscription" and enjoy every aspect of this simulation including a lifetime subscription to on-line racing.
    3. You can buy 'rFactor 2" and a separate "rFactor 2 - Online Services Subscription" which gives you the full simulation plus a year worth of on-line racing which you can renew.
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2015.11.15. 16:55:32
  • macleody
    Nem úgy van, hogy alapból jár hozzá egy év online? Mikor volt a 40%-os akció, mintha azt olvastam volna.
  • Alexease
    Koszi, az jo cucc!
  • Alexease
    1. Ha lejar, akkor csak offline marad. Aztan evente pluszban az online elofizetes (10.99EUR). De a Steam-nel eloszor csaloka, mert alapbol az offline-t veszi az ember (17.99EU), es kell hozza az onlien is (10.99EUR).
    2. Ugy tudom, kesobb nem lehet lifetimne-ra hosszabitani. Ha valaki komolyabban gondolja, akkor azonnal a lifetime a legjobb!
  • MooneyR
    Oké, köszi működik.. replay fullscreen + enter.
  • bmwcrash
    Biztos amatőr kérdés, de ha most Steam-en veszek egy 1 éveset, akkor miután lejárt: 1,mi marad? 2. ugyanannyiba kerül lifetime-ra hosszabbítani mint ha egyből azt vettem volna?
  • Adam Jonas
    Replay-be tudsz olyat, hogy felteszed teljes képernyőre, és akkor a keret eltűnik.

(Játékba meg a betűk feletti számokat végignyomkodod 1-7-ig, ekkor pedig a kijelzőket és virtuális tükröt is el tudod tüntetni.)
  • MooneyR
    Köszi shiet, így már szuper a pálya

Szabi, Alex, hogy lehet ilyen "tiszta" képeket lopni a játékból.. replayben ott a keret, játékban meg a kijelzők.
  • simcompany
    Castle Combe
  • Alexease
    Koszi! Kicsit lemaradtam rola:D
    Fent van a szokasos helyen is: Mosport-CTMP_v091.rfcmp
  • Alexease
    Atraktam, ment privat.

Ahhoz kepest, hogy ezek vasarolt (megvettem:D) SimDream cuccok, nagyon igenytelenul vannak osszerakva. Persze a doboz szep, de a tobbi csak annyit "tud", hogy mukodik rF2 alatt. Alapbol szar a cockpit nezet (nem lehet elor etolni es el van maszva jobboldalra, nem neztek meg?!); rossz a menu elnevezes; nincsenek ikonok; nincs mappolas az auton, csak egy nehany pixeles egyszinu festes (OK, utcai autok, de azert nem artana egy teljes autos map a shine, bump es egyebekhez); nincsenek LOD-ok; a hangok es egyeb file-ok mashonnan copy-paste; stb. Vezetni olyan mint akarmit, azzal nincs nagy gond, max "nem az igazi":D
    5EUR lehetett a 15-20 auto, annyit megert, bar alapbol hasznalhatatlanok:D

Az AC-nal egyszerubb a helyzet. Oda szivesebben modolnak, van ra kereslet (gondolm), azt frissitik, es valszeg sokkal egyszerubb az auto osszerakas (grafikaban es mukodesben), nem kell annyit pocsolni vele. Gondolom, ott is copy-paste a lenyeges file-ok, de a talalas miatt jobban eladja magat:)

Az rF2-ben a nulla mappolas miatt turhetoen nez ki, de azert messze van a jotol;)
  • shiet
    Javítva lett a 0.901-ben. Sorry.
  • zolee145
    Engem minden érdekel. Lassan bejezem a Yellowbird-öt is. Na ezzel most egészen befosatós a Nord, kell jópár kör mire megszokja az ember a tempót. Sőt, elég sok gyakorlással már el is lehet pakolni keresztbe, de ott már észnél kell lenni. Nyilván a Ruf tesztpilóta sem az első körben kezdett kilinccsel előre menni. :D

• Alexease
    Van fent egy hasonlo SimDream-es BMW Z4 is, amit meg ok adtak ki publikban, meg a 660-as rF2 build-hez, azt sem frissitettek. Ha erdekel;)
  • Alexease
    Megnezem mit tehetek:) Valszeg uncsi lesz az F1, majd kozben megoldom;P
  • zolee145
    Akkor kezdd el "egyszerűen átpakolni"! :D De először a Scion-t. :D
  • MooneyR
    Mosport pálya, van benne egy szakasz, pont fékezni kell, hogy jobbra fel bevedd a kanyart... próbáltam már pár járgánnyal, de itt megszűnik a tapadás és irányíthatatlan az autó, sóderágy és palánk. Másnál is ilyen?

Utoljára szerkesztette: MooneyR, 2015.11.15. 13:10:08
  • Alexease
    SRW-bol meg valszeg "egyszeru", mert megmaradtak az alapok (modellek, shaderek stb.), a technikai reszt (motor, kasztni, gumi stb.) kell "atgepelgetni" es kibovitgetni. De lenyegeben az rF1-rF2 "gyors atpakolas" mar mukodik, max nem az igazi vagy nem jo. Ezt hasznaljak sokan (Petra modok meg a tobbiek).

A Forza vagy AC konvertek mar macerasak, onnan lenyegeben csak a "doboz" jon at (amit meg lehet sporolni), de minden mast nullarol kell megcsialni. Ezt mar nem valalljak be.

Egyreszt nincsenek rendes leirasok es segitsegek, masreszt az rF2 "nepszerutlensege" miatt "nem erri meg" nekik.
  • zolee145
    Én ráállnék, de az átpakolás nagyon nem az én asztalom. Annyi mindent jó lenne átrakni, vagy akár Forzából is, de hiába, ha nem értek hozzá.
    Arra meg esély nincs, hogy találjak valahol egy leírást amiben szájbarágósan megvan, hogy honnan hova mit hogyan. :)
  • Alexease
    Megneztem azt a ket palyat, mindketto a mar korabban fent levo palya (rF2Files), valamit piszkaltak rajta, de igazabl csak atnevezgettek (rF2WEC, persze rosszul, nem egyforman, ikon es betolto kepernyo fake, a szokasos).
    Azert kicsereltem a fentlevoket ezekre:
    MagnyCours-GP-rF2WEC_v140.rfcmp
    Suzuka-rF2WEC_v130.rfcmp
  • Alexease
    Azt a Sierra-t az SRW-bol "tettek at", az elejen nem biztam benne, de kicst javitgattak. Sajnos messze nem olyan minoseg mint az AC-hoz keszult (ha jol emlekszem), de hat az rF2-hoz nem is nagyon csinalnak nullarol autokat (vagy legalabbis ritkan, egyszerubb a mar meglevo ISI beallitasokat modositani rF2-re).

Az SRW-ben van +100 nagyon jo auto, regngeteg kategoriaba, az elmult 60 evbol. Mind lezeres, es rF1 szinten eleg kulturaltam oszerakva es beallitva. Ha mar csak arra ra allna valaki, lenne tartalom boven.
    Bar szerintem az rF2-nek, vagyis a nepszerusegenek, nem a tartalom az elsodleges gondja...

A Wokshop-os palyakat meg nem probaltam. Magny jo palya, de ami korabban volt "offline" os, az kicsit gagyi volt. Majd megnezem ezt is.

Jo lenne, ha a Workshop-ba csak a "normalis" tartalom kerulne fel, amit rendesen elneveznek, korrekt betolto kepernyoje van, es persze a minoseg is megfelelo. Falramaszok tole, amikor megcsnalnak valamit, es idiotan van elnevezve es listazva (nem csak a file nev, hanem a jatekban a listazas is rossz), nem csinal hozza betolto kepernyot, meg igazabol semmit.

De mar talalkoztam Workshop-on olyan tartalommal, amit megosztott, de mivel az egesz konyvtart szinkronizalja, tele volt "szemettel", plusz a szoveges file, amibe beleirta a workshop elereset (login/pass) :DDD

Az elejen tuti lesz ilyen olyan beprobalkozas es gagyizas (gyorsan mindent felrakni), de talan kesobb lesznek "csapatok", akik normalisan csoportokban publikaljak es frissitik majd a dolgokat (pl. FSR, FFSCA, MBTEAM, Nibiru, RaceRFactor, SCES, SRT, Senormen, VirtuaLM).
  • MooneyR
    Én ezzel a Ford Sierrával megyek most mindenhol, nagyon jó.
    Suzuka és a Test Magny-cours pályák is kiválóak ami a steam workshopban a legújabb "fülön" lehet elérni. : )
  • Alexease
    Mosport-CTMP_v090.rfcmp (Shiet-fele josag)
  • Alexease
    Amit csak most vettem eszre (bar korabban is lehetett, csak regen nem foglakoztam vele), hogy DevMode-ban mukodik a Showroom (lehet screensho-ot csinalni autorol "normalisan") plusz az AI editor is mukodik a menuben (az atovalasztasnal, a Talent editor).
  • Alexease
    Sajnos ahhoz keves az ember (mondom en, ugy hogy en sem indulok:D) hogy heti ketszer legyen futam. Olyan meg sose lesz, ami mindenkinek jo.
  • haflac
    Kár,hogy hétköznap vannak a futamok. :(
  • simcompany
    jééé :D
  • Alexease
    SimCo Workshop :)
  • Alexease
    ASR-Formula-OWC-1995-Ferrari-412T2_v150.rfcmp
    ASR-Formula-OWC-1996-Ferrari-F310_v150.rfcmp
    BAC-Mono_v135.rfcmp
    Ford-Sierra-Cosworth-RS500-SRW_v110.rfcmp
  • lac coo
    AC ben sincs mindenkinek jo beallitas :)
    De ez nem olyan jo...PCars meg ez is gumirol vesszi a fobb dolgokat, amiatt a terhelesek sokkal laposabbak a le fel "Z" erok meg nagyon tolakodoak, szogeletes lesz tole az egesz.
    Az elsokerek csiszasakor meg mulla ffb az a halalom, az egy baromsag szvsz...
    Nekem barki barmit mond AC sokkal tobb mindent athoz mint RF.
  • Alexease
    Ha foltamatosabb, allandobb kozepre huzobb erot szeretnel, tovabb erezni a tapadast/felfuggesztest/gumit, akkor a garazsban a Caster-t fedd feljebb.
  • Alexease
    A Steering Rate csak a billhez kell.

Itt a kormany beallitas nagyon kormany tipus es egyen fuggo, nincs olyan "mindenhol, mindenkinek egyforman jo" automata beallitas mint az AC-ban.

Ha tul durva a "hirtelen" effekt, akkor a "Steering torque filter"-t vedd feljebb (ez a menuben is mukodik elvileg). De max 10 kornyeke, mert utana gazos lesz.
    Vagy a controler/sajat/betoltott.JSON-ban a "Steering torque sensitivity"-t. Alapbol 1.0 a linearis, ha magasabb, akkor kozevetlenebb. Ha jol emlekszem, nalad 1.75 volt, vedd le 1.5-re vagy probald 1.0-val.
    A JSON-ban vedd feljebb/lejebb ezt: "Steering torque capability" (alapbol 2.5).
    Vagy autonkent addig emeld a FFB erot es a minimumot, amig neked jo (kormay es izles fuggo:P).
  • Szabi #11935
  • lac coo
    Valami kis dampert nem lehet adni a clióra, elég rossz érzés, hogy ha egy picit is radíroz az első gumi akkor kb nulla ellenállása van a kormánynak, de alapból se sok ...a huplik meg atomerősek ...

És a steering rate az micsoda? Már nem emlékszem ....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.11.14. 12:58:42
  • Alexease
    Igen, meg az is erosen kerdeses;) Korabban errol is szo volt, de azota sem neztem utana;D

Licenc nelkul es kamunevvel a workshop-on OK. De valodi nevvel (auto vagy palya, meg eleve a tartalmaik, reklamok, szponzorok) mar kerdeses?! Meg ha ingyen van, akkor sem OK. Persze ilyenkor nem az ISI-t vennek elo, hanem a keszitot vagy a Steam-et. De gondolom a Steam azert levedte magat rendesen a workshop-pal kapcsolatban, hasznalhatatlan lenne, ha barki pakolhat barmit, es ok (is) vallaljak a feleloseget. Igy gondolomn logikusan csak a keszitot lehet elovenni. Vagyis felnyomjak a keszitot, a Steam megnezni, ha jogos akkor torli, tiltja stb.

Majd kiforrja magat:) Ha senki nem foglalkozik semmivel, akkor mukodhet a workshop mod. Ha problemas, akkor marad a regi package megoldas:)
  • Timbu
    Plusz a Steam pár hónapja be próbálta vezetni a fizetős modokat, de nagy felháborodás lett belőle, így elálltak tőle.
    Amúgy az is érdekes kérdés, hogy ha mondjuk egy (természetesen nem licenszelt) Porsche modot egy fórumról tölt le valaki, azért nem nagyon szoktak szólni, viszont a Steamen igencsak szem előtt lesznek.
  • Szabi #11931
    URD-nek nem érné meg DLC-zni, mert a bevétel bő fele Gaben bácsihoz menne, most meg csak kedvesen támogatjuk és mindent cent hozzájuk kerül :D
  • Alexease
    Nissan-nak ott a GT1-es Nissan GT-R, az V8 :) Vagy a Corvette C6R GT2, az is V8 :P Ezek gyari ISI cuccok, es eleg jok.
  • Alexease
    Sose olvasgattam utana a workshop mukodesenek, nem tudom letezik-e valami jelszavas vedelem hozza?!
    Ami esetleg/talan mukodhet vagy letezik, az a workshop beta/alpha/test allapot, amit a tesztelok hasznalhatnak vagy erhetnek el, amig nem vegleges a cucc, amihez talan van valami eleresi kod. Ha van, akkor azt megosztva a vasarlok kozott mukodhet a korlatozas.
    Vagy ha van fizetos workshop (errol sem hallottam).

Persze jobb lenne, ha fizetos licenc cucck lennenek, DLC-nek, ha nem is az ISI-tol (mert ok nem akarnak), hanem valahogy kulsos cegtol (pl. URD). De ez a korabban kitargyalt arazas es eladasok miatt eselytelen.

• Szabi #11928
    Bathurst még mindig zseniális

jó móka Camaroval is.. de jöhetne egy V8-as gép, pl. a Nissan ha már úgyis van Nissan liszenszük.. :D
    Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.11.14. 11:59:30