19779
  • tonio2006
    Az ilyen alacsonyabb osztályú OW modok jöhetnek. Talán jobban hozzá férnek a fizika részéhez és picit pontosabb lesz a dolog.
  • Scarry
    Csak annyit mondok, hogy Alexel megbeszéltük a múltkori dolgot! Nem én írkáltam ide és elnézést kérek mindenkitől! Röviden ennyi!
  • Scarry
    Ez tényleg szép munka. Mivel én imádom a Formula 1 kategóriát, megcsinálhatnák a 2015-ös Vettel Ferráriját.
  • simcompany
    nem ez volt amire vágytam, de szép munkának tűnik
  • Alexease
    Formula 4 WIP.
  • Alexease
    Semmi nem vesz karba, csak atalakul:)
  • simcompany
    Az is igaz, hogy valaki kilök egy modelt, akkor én szépen megirkálom a fizikáját. Tehát csinálják csak :D
  • Alexease
    De Sompir-nak eppen az volt az elonye, hogy gyorsan dolgozott, szepen, es eppen azokat szolgalta ki, akinek erre volt szuksege (gyorsan friss F1 szezon). Lehet hogy a fizika nem volt az igazi, de ha mar nehany tucat ember rendszeresen elszorakozott vele, akkor volt ertelme es dicseretes.
    Persze jobb lenne, ha osszedolgozna, es lenne hozza esetleg jobb fizika, amire a hozzaerto is azt mondja OK, de annak ara van (foleg ido). Plusz az rF1-ben, munden modot mutaltak, ha valakinek esetleg nem tetszett, csinalt belole sinautot:D
  • zolee145
    Sompirral egyszer volt egy kis vitám "mit lehet mit nem lehet rF1-ben" témakörben, ott pár mondatból kiderült, hogy a tizedét nem ismeri az rF lehetőségeinek. (Én meg az ezred részét sem a maxnak :D )
    Kár érte, mert így ahogy Alex mondaná csak szép színes dobozok.

Minden esetre írtam a brazil srácnak, hogy dobjon össze egy konvertálás leírást, hátha az alapján tudok valamit kezdeni. De ha bárki itt jutott valamire ebben a témában írja meg amit tud. Hátha össze tudunk hozni valami használható leírást.
  • Adam Jonas
    Én igen. Olyan, mint Sompir: jó modelleket tud készíteni, elég gyorsan is, de a fizikához nem ért, és ami a gond, hogy nem is akarja beismerni, és segítséget kérni. Így lehet elqrni teljesen egy jónak ígérkező modot.
  • Alexease
    Eppen emiatt necces, hogy mi lesz a tobbi autojukkal;)
  • simcompany
    nem értem ezt a Ferrari-t. Mindenhogy teszteltem, nem értem az ilyen mod készítőket. A model lényegében kifogástalan, a hang nem rossz, a fizika meg akkora ökörség hogy hihetetlen
  • Alexease
    Simtek-Ferrari-458-Challenge-2011_v110.rfcmp
    SRT-Valencia_v200.rfcmp

A ferrari mar fent volt, de feltettem Simtek "neven", mert elvileg tobb cuccuk is fog meg erkezni (pl. a ket Renault).
  • Alexease
    Ferrari-F1-2000_v100.rfcmp
    RaceRfactor-YasMarina-2013_v167.rfcmp
    SRW-1970-McLaren-M8C_v080.rfcmp
  • Alexease
    Mar az elso Steam telepitesnel felpakolta az oszes rF2 tartalmat (nalam). Sajnos a meret az ilyen, valamiert a gyari cuccknak a cache reszet megtartja (11Gb), es torolni sem lehet, mert utana azonnal leszedi az install cuccokat is.
  • szaboz80
    A frissítéssel másoknak feldobta az összes ISI-tartalmat? Mindjárt lett egy ~30Gbyte-os rF2-m, de legalább kipróbáltam egy-két autót ...
    Utoljára szerkesztette: szaboz80, 2015.12.12. 08:23:53
  • bardocz
    Most a frissítés után valamiért szaggat a nord. Nem végig. Fps elvileg nem esik le, végig tartja a 60 környékét, nvidia driverben van vsync bekapcsolva. Adaptívra rakva sem az igaz.
  • simcompany
    kipróbáltam, simán lehet telepíteni
  • attila46
    köszi
  • attila46
    Mondom megnézem a f1 2015 codimisters modot ,de nem tudom telepitenni ,nem látom a telepithető fájlok között,pedig ott van...Kell valami alap mod hozzá??
  • simcompany
    nekem már jó volt, mert versenyeken volt gond, ez most javítja
  • Alexease
    Nem eroltettek meg magukat, ez inkabb csak egy update-test, de "kulonleges" volt latni a Steam-en az erkezo rF2 update-et;)
  • simcompany
    Na végre
  • Alexease
    http://rfactor.net/web/2015/12/09/rfactor-2-build-1036-now-available/

FEATURES:
    ————-
    – Made the pit menu wing adjustments use the same display value as the garage.

FIXES:
    ————-
    – Fixed idiot light when vehicle rev limit is smaller while in neutral.
    – Attempted fix for laps sometimes being lost on a race rejoin.
    – Fixed a crash when starting ded server if borderless mode was previously selected
    – Fixed a problem where the wrong port was used to tell Steam friends about the server you are on.
    – Removed the condition that only non-demos can change the opponent list.
    – Fix for “join as spectator” problem.
    – PLR value “MULTI Safety Car Collidable” (used for multiplayer) now works; previously only “GPRIX Safety Car Collidable” (used for single player) was fixed.
    – Fixed occasional ‘missing gears’ problem.

MODDING / PUBLIC DEV:
    ———————
    – Increased size of some mas2 dialogs
    – Added a confirmation before deleting all waypoints in mod mode.
    – Added delete next/prev to selected waypoint menu.
    – Changed “delete branch” to only require single waypoint selected.
    – Slightly raised the line showing where the AI is aim to make it more likely to be above the track surface.
  • zolee145
    Pont ezert csinaltam a motor keszito programot, hogy ne a Civic motorja legyen mindig a kiindulasi alap ha turbo motor kell. Azt is be kellene fejezni csak ott is nulla doksibol kellett valamit csinalni. Viszont a szimulacio jo mert leiras hianyaban a valodi mukodest vettem figyelembe es jo a jatekban. Csak igy hamar oda a motivacio ha egy het a programozas de azert masfel honapig bujom az isi forumot. Igy most annyira jo, hogy nekem hasznalhato. :D Ez a plugin kerdes jo, de ha nem tudok egy villany motort megcsinalni rendesen akkor hiaba eroltetem a hybrid modot. Itt azert a fizikat is babralni kellene, marmint az alapot.
  • Silv3ry
    Kivételesen a plugin rész még majdnem, hogy jól is van dokumentálva. A letölthető (példa) forráskódban elég szépen kommentezve van minden.
    Viszont a fizikába visszanyúlni nem nagyon enged (egyértelmű, hisz akkor tulajdonképpen támogatnák a csalást).
    Most inkább a szabályrendszer megváltoztatásához, kezeléséhez csináltak fejlesztéseket. Ezzel, hogy egyre több mindent kiraknak pluginba tulajdonképp azt támogatják, hogy a "hobby programozó" community tagok is kicsit komolyabban bele tudjanak nyúlni a történésekbe.
    Én belekezdtem magyar spotter és automtata/táv kameravezérlés pluginba (ezek mondjuk inkább az rF1 pluginjaim rF2-re átírt változatai), pár újdonsággal és hibával. :D Tervben van egy iracing szerű ütközéseket figyelő és akár valós időben büntető cucc szerverre, csak jelenleg elfogyott az erre szánt szabadidőm. :)

Amúgy mindenhez hiányzik a dokumentáció. Baromira idegesítő, hogy úgy kell összevadászni mindent a fórumból (ez mondjuk a jobbik eset, ha valaki már kitesztelte és próbálgatta), vagy saját magad kitesztelni, próbálgatni, rájönni, hogy adott paraméter vajon mi a t.kömet csinál. Azokról a featurekről nem is beszélve amik rejtve maradnak (mert nincs benne a példa pluginban, vagy nincs benne a példa config fájlokban paraméter). Ez rF1-el is probléma volt. Szerintem a motor tudásának nagy részét nem tudtuk kihasználni mert fogalmunk sem volt róla, hogy tudja...
    Legalább egy értelmes, folyamatosan a fejlesztésekhez mérten szinten tartott wiki-t csinálhatnának... Ennél még én is jobban dokumentálom a hobby projektjeimet.
    Utoljára szerkesztette: Silv3ry, 2015.12.09. 10:42:25
  • zolee145
    Jo lenne doksi pluginhoz, lenne oda is par otletem. :)
  • Alexease
    Az rF1-nel eleg csak megnezni mit hozott ki belole a SimBin a GTR2-vel aztan meg a RACE sorozattal (animaciok, eso, szelvedo effektek stb). :)
  • Adam Jonas
    Mondjuk már rF1-nél is lehetett volna elég jó pluginokat létrehozni. Sokáig mondták, hogy nem lehet ott se dolgokat belevinni a programba, mint tyre spottening, meg dinamikus gumihőmérsékletek, stb. Aztán láss csodát, rF2 megjelente után 'hirtelen' rF1-re is meg tudták oldani ezeket. :)
  • Alexease
    Allitolag/elvileg eleg jo a plugin rendszer, szandekosan (veletlenul amugy sem menne:D) azt is fejlesztgettek, eppen a rugalmassag miatt. Csak ember kellene aki megirja, meg persze dokumentacio:) A shaderezest tuti ki lehetene cserelni, boviteni, modositani, de tuti lehetne valahogy zelvedot csinalni, boviteni a a hagokat meg sok egyebet. Ezt felig-meddig licenszelesre is csinaltak, ha neki esik egy nagyobb ceg, akkor konnyebben tudjon sokminden beepiteni, modositani, ujra irni stb. Csak nem kellett senkinek (bar nem tudom, mennyire probakoztak eladni, a GSC-nek nem kellett, azt tudom).
  • Adam Jonas
    Bár az engine nem tudja a hajtásláncot, de szerintem plugin formájában megírt programként szépen bele lehetne tenni ezt (is).
  • zolee145
    Ha jól van modellezve az már pont jó. A hajtásláncból a turbó motor lehet érdekes. Maga a hybrid cucc 100%-ig nem szimulálható, de van pár dolog ami igen. Pl sokkal gyengébb hátsó fék, viszont baromi nagy motorfék. Az aero is egy érdekes kérdés, és a futómű geometria "kilopható" a modellből.
    Mondjuk ligázni biztos nem jó, mert ha az ember csinálja akkor már az idei erőviszonyoknak megfelelően csinálja. Na mindegy, ezt majd talán jövőre. Addig WRC. :)
  • Alexease
    Talan a Formula1 2015 Codiemisters hasznalhato (gondolom a Codies forras miatt). Azt hiszem az FSR is eleg jo.
    De mivel az engine ugy sem tudja ezt a hajtas lancot, igazabol mindegy;)
    Persze, a felfuggeszteseken talan lehetne reszelni, de abbol ugy is csak annyi publikus, amit a TV-ben latni, ami a kasztni alol kilog:DDD
  • zolee145
    Amúgy van olyan 2015-ös mod, amiben a modell megérdemelné, hogy a fizikájával foglalkozzon az ember?
  • simcompany
    nos igen :D de gondolom a 2015-öst keresi. vagy a 2016-ost
  • attila46
    http://www.asrformula.com/

szerintem ezek a legjobbak
  • simcompany
    Hát én meg nem mondom hogy melyik F1-es mod jó, nem próbáltam egyiket sem.
    De gondolom az FSR az szép munkát csinál, meg van Alex gyűjtése között még néhány
  • curgan
    Szevasztok! Gyakran olvasom a fórumot, mert szerintem ez lesz az én szimem a Rf1 után. Sajna az eddigi F1-es ligám feloszlott a az RF1-gyel. Elvileg pár hónap és lesz egy komoly gépem, amivel végre kellemes FPS-sel tudok RF2őzni. Korábban láttam, hogy próbálgatjátok a Nord verziókat. Sikerült végre levadásznom a lézeres verziót a netről, kipróbálni még nem tudtam, mert a jelenlegi gépem kezd elhalálozni. Itt a fájlok között nem láttam, úgyhogy, ha érdekel valakit az írjon. RF2-höz melyik a legjobb F1-es mod? FSR félét próbálta már valaki?
  • bottleopener
    Ezek lehúzták a rolót, vagy mi van? :D
  • zolee145
    Nemrég sikerült szembesülnöm azzal a problémával, hogy a korábban tárgyalt WRC14 mod tartalmaz jónéhány kocsit amire nem gondoltam, cserébe a jelenlegi WRC kínálatnak csak a felét. Ők név szerint Fiesta WRC és DS3 WRC.
    A másik két autó beszerzése sem lehetetlen, RallyWorld4-ben van Polo WRC és Hyundai i20 WRC, csakhogy az rF1-es mod. Kérdés, hogy van-e aki ezekből tudna rF2-es kocsit csinálni? Amúgy ezek fent vannak a gamemodels.ru oldalon is, de nyilván onnan sem könnyebb konvertálni.