| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Silv3ry #12236 Kivételesen a plugin rész még majdnem, hogy jól is van dokumentálva. A letölthető (példa) forráskódban elég szépen kommentezve van minden.
Viszont a fizikába visszanyúlni nem nagyon enged (egyértelmű, hisz akkor tulajdonképpen támogatnák a csalást).
Most inkább a szabályrendszer megváltoztatásához, kezeléséhez csináltak fejlesztéseket. Ezzel, hogy egyre több mindent kiraknak pluginba tulajdonképp azt támogatják, hogy a "hobby programozó" community tagok is kicsit komolyabban bele tudjanak nyúlni a történésekbe.
Én belekezdtem magyar spotter és automtata/táv kameravezérlés pluginba (ezek mondjuk inkább az rF1 pluginjaim rF2-re átírt változatai), pár újdonsággal és hibával. :D Tervben van egy iracing szerű ütközéseket figyelő és akár valós időben büntető cucc szerverre, csak jelenleg elfogyott az erre szánt szabadidőm. :)
Amúgy mindenhez hiányzik a dokumentáció. Baromira idegesítő, hogy úgy kell összevadászni mindent a fórumból (ez mondjuk a jobbik eset, ha valaki már kitesztelte és próbálgatta), vagy saját magad kitesztelni, próbálgatni, rájönni, hogy adott paraméter vajon mi a t.kömet csinál. Azokról a featurekről nem is beszélve amik rejtve maradnak (mert nincs benne a példa pluginban, vagy nincs benne a példa config fájlokban paraméter). Ez rF1-el is probléma volt. Szerintem a motor tudásának nagy részét nem tudtuk kihasználni mert fogalmunk sem volt róla, hogy tudja...
Legalább egy értelmes, folyamatosan a fejlesztésekhez mérten szinten tartott wiki-t csinálhatnának... Ennél még én is jobban dokumentálom a hobby projektjeimet.
Utoljára szerkesztette: Silv3ry, 2015.12.09. 10:42:25