19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Ez olyasmi, mint hogy marpedig a soskafozelek marpedig jo, egyetek ! -
hqx #12300 Nem tudom, hogy mi ez a szenvedés megint itt!:) Szerintem használható a program. A nyavalygás helyett, simán lehetne indítani, akár fun jelleggel egy szervert, aztán jókat versenyezni.:) De neeem, inkább megy a duma, hogy ilyen jó, meg olyan jó az AC stb. De megsúgom, hogy a AC iránti érdeklődést, elsősorban a DLC-ék tarják fent. Igazából a program tök üres. Még némely autók fizikája is romlott. Emlékszem még, hogy valahol az 1.0 és talán az 1.3 között még jó volt valahol, de ma már nem. Nagy dolgok nem kerültek bele az AC-be, meg már nem is fognak mostanában. Majd talán évek múlva összeáll a program, de addig is csak egy színes-szagos akármi. Néha el lehet vele bohóckodni, de semmi komoly. Online és Offline-ra is jobb a PC és az rFactor 2. Ha meg még komolyabb kell ,akkor AC+dlc-k árából inkább iR. -
unrealnoise #12299 Ez nem gond. Csak ebből nem fognak megélni, sőt a projekt is be fog halni.
Az összes valami való szimulátor már vagy egy megvett motort pofozgat, vagy sajátot készít, készített. Plusz akik esetleg megvennék a gmotor2.tökömtudja mennyit, vagy minek hívják mit, akkor a piacot elnézve, nagyon meglepő lenne, ha valaki HC szimulátort szeretne csinálni, szinten nulláról. mire elkészülne, a Raceroom ki tudja hol tart majd, az AC is fejlődget, és igen, az iRacing-ről nem is beszélve.
Az iR, ha kerülne bele AI, és lenne mondjuk egy olcsóbb only AI előfizu, akkor rohadjak meg ha nem tarolnák le a piacot. Biztos nem pCARS-ban csapatnám elhiheted
Kinek fogják eladni ezt? Az rF2 szerintem baromi jó fizikára, élményre, de kutya nem fog vele foglalkozni, ha így állnak hozzá a továbbiakban.
El lehet adni, pár embernek. De ennyi. Csak közben jön a VR-os őrület is, és igen, kurva látványos és jó lesz, ahogy pCARSban az esőcseppek másznak előttem a szélvédőn, stb. Az, hogy ez rF2-ben nem működik nem hozzátesz, hanem elvesz a varázsból, pláne VR-ban.
Nah mindegy, túl van ez már tárgyalva, de nincs normális indoka, oka annak, hogy ezt így (!) csinálják. Én nem látom. De szerintem ti sem...
Plusz értitek, aki az esőcseppeket ráb**zná a szélvédőre, az nem hiszem, hogy amúgy HC gumifizikával foglalkozna... Tehát mit csinál a "grafikus", az art' menedzser?! :D -
bottleopener #12298 Az rFactor2 motorja a lehető legtradicionálisabb, ami csak létezik. Semmi extra kód, semmi űrtechnológia, semmi GPU-n futtatott fizika, hanem totál hagyományos felépítés. Mint egy felpumpált quake motor. :D
Túl sok prohardvert olvasol, ha azt hiszed a GPU-számolásra való átállás "történik". A játékfejlesztők 99,99%-a nem szórakozik azzal, hogy GPU-n számoljon fizikát. Két kivétel a két élenjáró CryEngine és Frostbite team, de ott sem általános dolog, hanem külön esetekben foglalkoznak csak vele, mert játéka válogatja hogy implementálható-e. -
Renault-Clio-WRX-RX_v103.rfcmp
FFSCA-RX-Faleyras_v100.rfcmp
-
Szerintem meg nem kell itt ennyire belemenni abba, hogy mit tud(na) a gép meg mit nem. Egyszerűen arról van szó, hogy tesznek a grafikára, ők a legjobb fizikát akarják megcsinálni.
Írtam már, pár éve láttam egy bemutató videót, egy felni, rajta egy deformálódó gumi. Az ISI ezt megcsinálta 4 kerékre, valós idejű számítással, meg van körülötte autó, pálya, meg egy játék is. Szerintem ez nagy dolog, mint ahogy a gumizódó, felszáradó pálya is, vagyis a teljesen dinamikus környezet. Mások szerint meg az a jó, ha még az árnyékon is megcsillan a napfény.
Az ISI nem változott, csak körülötte változott a világ, az igények. Plusz jött a Tim gyerek a faszságaival... -
Kafán elkalandoztam, szóval:
Ha jól tudom, akkor az utóbbi években a GPU-kat már nem csak a vizuális megjelenítésre használják, hanem bizonyos számításokra is felhasználják a GPU-t, mivel jó pár feladatot gyorsabban tud megoldani, mint a CPU. Na mármost, ha az ISI volt kellően olyan balfék, és jó néhány számítást a GPU-val végeztet, ami a fizikához kell, nem pedig a CPU-val, akkor az eredményezheti azt, hogy van egy jelentősebb erőforrás-kiesés, amit pedig nem kell nagyon tovább boncolgatnom, hogy milyen hátrányhoz vezet. -
Alapvetően a játék lehetne szebb, ha modderek ténylegesen modderek lennének, és nem tartalomhozzáadó-huszárok.
Egyébiránt meg továbbra is azt tudom mondani, nem mindegy, hogy bizonyos értékeket egy előre megadott táblázatból hívsz be, vagy mindent valós időben számolsz. Valós idejű számolásnál pedig, igencsak meg tudja dobni a gépigényt egy rosszul beállított számítási modell. (Pl. a gumi deformálódásából adódó dolgokat úgy számolja, hogy a végeselemes módszerhez hasonlóan csomópontokra osztja fel modellt, a megfelelő dolgokat pedig pontról pontra számolja. Itt pedig nagyon nem mindegy, hogy 64 db csomópontod van, vagy 1000 db - ez a rész pl. konkrétan ki is van emelve valamelyik ISI-s leiratba, hogy ezzel itt nagyon vigyázni kell, mert exponenciálisan nő a gépigény a csomópontok számának növelésével.)
Szóval igen, hidd el, tudnának olyan gumifizikát összerakni, amit akármelyik i7-es, 300 ezres processzor nem bírná el. -
unrealnoise #12293 Nah ne szórakozzunk már. :D
Nem, nem ismerem, de haggyuk már ezt a dumát. Az esőcseppeket le akarták fejleszteni, ebben biztos vagyok, mert promo képek is voltak pár éve róla. Akkor úgy érezték elég a gép, most nem a VR headsetek küszöbén már kevés? :D Haggyad má'!
rF1-hez képest hogy lenne ocsmány a grafika? Nem tudom te mit nézel, de bőven szép a jobb pályákon. Lehetne jobb is, de nem a grafikával van elsősorban baj, hanem a hiányosságokkal, a fejlesztés tempójával, a jövőképpel, és a pályák ilyen meg olyan kidolgozottságával, az UI gyengeségeiről nem beszélve...
Nyilván valamire kevés lenne a mezei gép, de a CPU alig van leterhelve a mai játékokban, ezért van az, hogy a haveromnak eladott i7 2600k még mindig "csúcs" jóformán... és simán elég bármire egy jó GPU-val.
Plusz az rF2 nekem elég jól fut, erre simán ráhúzhatnának még ilyen, olyan effektet. De nem teszik. Pedig az én gépem aztán bírná, a tiétek is lehet, max ha mégsem, kikapcsolnátok. De az ISI megoldja, mert meg sem csinálja! :D -
Ez most nem tudom hogy jött ide, de biztosan. :D -
No meg a Project Cars is hányinger ahogy kinéz :) -
Az a gond, hogy nem ismeritek ennek a matematikai hátterét/gépigényét, Ti csak azt látjátok, hogy valamit számol, meg másképp működik pl. az rF1-hez képest, a grafika meg ocsmány. De hidd el, azért a sokak által csúcsszupernek vélt high-end gépekről elég hamar be lehetne bizonyítani, hogy még az is kevés egy bizonyos feladatkörre. -
bottleopener #12289 Emerico jól mondja.
Fogták a Race07-et, felpimpelték a grafikát és kiherélték még egy kicsit a fizikát. A szokásos "easy to learn, hard to master" pénzgyártó elvet vették figyelembe fejlesztéskor. Végeredményben kaptunk egy nem olyan szép Project Carst, ami nyomokban még tartalmaz szóját, ISImotort. -
én a Raceroom-t annyira akartam szeretni, de szegény, borzalmasan árkád. -
A RaceRoom nagyon egyben van. Nem extra DX11, de latvanyban megis megoldottak hogy boven jol nez ki, a latvanyban "szukseges" dolgok (tukrozodes, postprocess) mukodnek. A tartalommal nincs baj, naluk nem is lesz, a kapcsolataik megvannak. Nagyon utcai vonal nincs benne, nem is nagyon lesz, de az is verseny szim, nem elsodleges. Talan kesobb, ha kifogynak a versenygepekbol;) Ami elonye, hogy kepesek berakni "teljes" sorozatokat is (WTCC, ADAC, DTM stb.), pilotakkal, festesekkel, szabalyrendszerrel, automukodessel. Ez nagy elony a tobbiekhez kepest. A szimes es egyeb funkciokat is folyamatosan bovitik, ahogy latnak valahol valamit, ahogy tudjak, beepitik (Kunos is ezt csinalja, ISI meg semmit). Es az AI is toppos (meg a hangok es sok minden mas is).
Az egyetlen valodi gondja a "fizika". Legalabbis a kormanyzas es az FFB. Nem olyan rossz, ha az ember versneyre hasznalja (offline, online), de ezen azert reszelni kellene. -
unrealnoise #12286 Azért ez nehogymár gond legyen amikor ilyen teljesítményű gépek vannak. Ezt már a Grand Prix 2-3-4 idejében is elmondták, hogy azért nem olyan szép, mert a fizikát számolja. Itt nem erről van szó, ő sem azt írta, hogy sajnos kivitelezhetetlen a felmerült erőforrásigények miatt, hanem, mert van fontosabb. Csak TUDNÁNK MI AZ.
Mert oké, hogy pofozgatják, etc, de ebből nem lesz bevétel így, amivel szépen halálra is ítélik a projectet.
Meg lehet nézni a Raceroomot. Fapad még sok téren, fizikára messze nem a legjobb, de fejlődik minden szinten, a grafika az egyik legszebb, és egyben van a cucc. Az lesz nekem, meg még sokaknak A szimulátor a jövőben, ha így folytatják...
rF2 meg kutyát nem fogja érdekelni, mert itt már nem csak a melóvan van gond, hogy mit csinálnak, meg mit nem, hanem a kommunikációval is. (Mondjuk az sosem volt az ISI erőssége :D)
Fogom még tolni az rF2-őt, és szívem csücske, mert pár klasszikus pályában sokkal több munka van, mint mondjuk az AC-ben 2 modern pályában, de attól még ez így nem lesz életképes. Üzletileg nem tudom ki tervezi, mi a project menete, de ez így nudli lesz a jövőben.
A helyükben hagynám a gecibe az egészet, indítanék egy rFactor név alatt futó, iRacing szerű, raceroomos webes platformot. Úgy is az a jövő. Aztán ha áll a rendszer, vagy fel tudnak mutatni valamit minden szinten (esőeffektek, dx11-es cuccok, etc), akkor feldobnám kickstarterre vagy valami, ha annyira kevés a lé... Tartalommal külsősökkel gyorsan fel lehetne tölteni a rendszert (pályák), csak egy jól irányító kéz, és helyes döntések sorozata kellene, normális vezetéssel. Ez meg nincs...
Tudjuk már, hogy Raceroomban is dolgoznak a dinamikus időjáráson, és komolyan mondom jajj mindenkinek (kivéve iR), ha összehozzák azt egy jobb fizikával. Már brutális az a tartalom amit a Raceroom kínál, pláne pályák tekintetében... -
Azert vannak olyan funkciok es megoldasok, amelyek nem nagyon zabalnak le az eroforrast, de javitananak a kinezeten, hasznalaton, konforton stb.
- Ha csinalnanak haromfele fix animos szelvedo "GIF-et", egyszeruen scriptbol hozzarendelve, mar az is nagysagrenddel jobb lenne. Semmit nem kell szamolni, csak kicserelni ha szemerkel, esik vagy szakad. Nem kell torolni, animalni, nem szamit a menetszel meg semmi. Igazabol nulla szamitas lenne.
- Az ellenfeleknek nincs gumihangja. OK, lehet fizikabol szamolja, de nem hinnem, hogy ennyre zabalna. Legyen a jatekose tuti es a tobbieke a zokasos "kamu".
- A gumihang szamitas profi lenne, de nincs kidolgozva. Bar mostanaban bekerult 1-2 plusz minta (ami nincs igazan kihasznalva, update-elni kellene az osszes autot), de kellene meg egy, plusz szamitassal.
- Van egy rakas utkozes hang, marha jo lenne, hangulatos, sok kulos es belso, autokkal es egyebekkel, de szarul van beallitva, ritkan es alig hallhaton szolnak, ellenfelnel nulla.
- Visszajatszasban nincsenek gumi hangok, es eleve minimal vagy nulla az ellenfel egyeb hang.
...es meg millio, csak kozben dolgom lett, meguntam a gepelest:DDD -
Szerintem ő a "van annál fontosabb dolog" alatt pont a fizika reszelgetését értette. Persze, azért az is érthető, amit Te írsz, hogy egy nagyon vacak megjelenítéssel nem lehet már eladni egy jó fizikájú játékot. De ennek, hogy a grafika még mindig ennyire le van maradva a többihez képest, én még mindig azt mondom, hogy ez a fizika miatt van. Egyszerűen szerintem túl sok erőforrást elzabálnak ezek a számítások. -
unrealnoise #12283 Hülye az. Azt hiszi a jó fizika elég. Baszhatja, ha jó, meg dinamikus meg minden, ha a körítés NULLA hozzá, miközben a többiek minden szinten fejlődnek, és "semmit sem hanyagolnak". -
Választ kaptam Camajtól. Nincs tervben, hogy a szélvédő effektet megcsinálják, mert van annál sokkal fontosabb dolog is. Ez nem normális... Röviden ennyit írt válasznak és még örülhetek, hogy válaszolt. Nem tudom mire várnak, de nem jó ez így konkrétan. -
Él még? Vagy olyan mint Sompir. Átmegy a túloldalra. :D :D -
Tényleg most mi van Michelisszel? Lehet rosszúl írtam a nevét elnézést, de leszarom! -
de kezdő vagy, én már úgy berúgtam hogy a kormányt sem találom 
viccet félretéve jó cucc a BTCC pláne az eredeti angol pályákon croft/snetterton/castlecombe/parittyaring
-
Király! Újra itt! Fasssszaaaaaa! Kipróbálom őket a világ legjobb szimulátorában. Holnap szabin leszek és jó hideg sör, unicum mellett fain szórakozás lesz. -
BTCC-NGTC-BMW-125i_v110.rfcmp
BTCC-NGTC-Chevrolet-Cruze_v110.rfcmp
BTCC-NGTC-Ford-Focus_v110.rfcmp
BTCC-NGTC-Mitsubishi-Lancer_v110.rfcmp
BTCC-NGTC-Toyota-Avensis_v110.rfcmp
SRW-1970-McLaren-M8C_v090.rfcmp -
miért nem gumizod videó előtt? sokkal szebb úgy a pálya :D -
Test race ;) A video foss lett, valami recseg, de mar lesz*r*m;D
-
Ma jott valami frisstes a Steam-hez, ami altalaban fontos, meg update kozben is lelovi magat. Lehet az kavart be valamivel. Taskmanager-bol minden OFF :) -
bottleopener #12273 Máris kezd idegesíteni a Steam.
Szitu 1:Nem tudom elindítani a játékot, mert a játék már fut.
Szitu 2:Nem tudok kilépni Steamből, mert előtte zárjam be a futó rFactor2-t ami nincs sehol, még task managerben sem.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2015.12.15. 21:47:04 -
ISI 3PS Palm Springs Speedway Now available
-
Ami fontos. Autónként állítgasd. Sőt elvileg új mod kipróbálásakor mindig alaphelyzetben vannak a beállítások, de build-ről build-re változik -
Hellboy76 #12270 Én csak az erőt veszem fel 2 és félszeresére.
Így teljesen jól lehet érezni rajta mindent, amit egy dfgt-n érezni lehet. -
attila46 #12269 Jó reggelt
Legyetek kedvesek ..tanácsot adni.Logitech dfgt kormányom van.....szeretnék egy tökélesetes beállitást,,,hogy fasza érzete legyen.......köszi
-
-
Toyota MR2 WIP
-
Ehhez jott meg annyi info, hogy ig nez ki komolyabb lesz plusz 1 auto kiadasnal, es megcsinaljak normalisabban. Vagyis benne lesz az osszes kulonbozo szabaly, motor, upgrade, csapatok es pilotak, es az 5 sorozat ahol hasznaljak (ADAC, BRDC, NEZ, olasz, spanyol). Lesz hozza template, es elegge optimalizaljak, mert az eredeti sorozatok nagy rajtraccsal futnak.
rfactor-2-2014-tatuus-formula-4-previews/ -
Szerintem jó fej srác, legalábbis pár posztja alapján annak tűnik:D
Az EEC-s release-ben ezt írta:
"This is my 1º mod for rfactor 2, as you see it´s a early version since the simulation is evolving each month, i will do the same until i feel it´s necessary. Physics and the rest will improve throughout the next builds, Enjoy!" -
Es ebbol adodoan (sorozat, "publikus", nem egyedi F1 prototype ipari titok:P) ha valakinek van kapcsolat, forrasa "kerhet" adatokat, nincs miert titkolozniuk. -
Nem az alacsonyabb osztály a lényeg, hanem hogy sorozat gyártott, és nem egyedi. Pl akár egy GP2 fizika is lemodellezhető, pedig az már F1 szint -
Egy szóval sem mondtam, hogy rossz volt. Igazából modellezés terén nagyon ott van, bár kicsit sajnálatos, hogy csak az F1-et erőltette. Vagyis nem tudom, biztos sokan szeretik, de annyi F1 mod van, hogy szörnyű.