19779
  • lac coo
    Gyozzon meg akinem akar ! :)
    Csunya lassu, igy van. Es nemnem azertvolt lassu mert brutal sim hanem mert ciganymunka :) Epp ezen dolgoznak , nem....?;)
  • simcompany
    Nem csinálunk olyat, hogy ezt az állandó AC hasonlítgatást abbahagyjuk. Az egyik szép árkád, a másik meg egy csunyácska szimulátor. Kész passz. Nem kell meggyőzni, sose fogsz.
  • lac coo
    Nincs ebben misztika, AC ugy meghajtja a gepet, 50-70 millio poligont mozgat, az itt alom, de meg a negyede is.
  • Betyarkoro
    Ja mert ez már megint az amit én misztifikálásnak hívok.

Az erős az mit jelent?

Ha vesszük a passmark benchmarkját akkor egy intel i7 tud 15000 pontot míg az enyém meg 6000et. Az 1080ti meg 13e pontot.

Na most ehhez viszonyítva egy "erős gép" amibe van egy i5 meg egy közepes vga akkor kiderül h mégsem olyan erős. És itt szokott jönni hogy hát de a battlefield 1 megy.

Erről lehet vitatkozni napestig.

Jelenleg nekem mind betaba mind mainline-on megvan a 60fps gyakorlatilag majdnem teljes grafikával. Configom alább látható a beállításokkal. És abból leszűrhető az is h nem erős hanem spar budget gép.
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.05.03. 14:21:39
  • lac coo
    Nehez dio, AC elad tizezer szam dlc tk, itt az osszvissz 1-2000 -es felhasznalotaborbol nehezebb leszez penzt szerezni....
  • formula1996
    Nem sok a fél-egy év viszont ígyis nagy a lemaradas az AC pCarshoz kepest grafikaban, hangban. Tripla sebesseggel kene dolgozniuk hogy beerjek oket, de kozben okis dolgoznak AC2 pCars2n. Persze fizikaban valszeg sose lesznek rfactor szinten es nemis a celjuk de az ACban nemelyik autonak kezd autos erzese lennie lassan.
  • lac coo
    Valami remlik, hogy nem megy minden most 64 biten....Gondoltam hatha, ezt meg nem probaltam.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2017.05.03. 14:15:08
  • formula1996
    Gondolom 64bites rendszeren vagy akkor minek kene 32bites verziot futtatni?
  • lac coo
    Amugy a launcherben ti bepipaljatok a 32 bitet ?
  • lac coo
    Majd kiderul mi lesz a vegen. Egyelore ez nem sok, nem is ertem miert nem vartak ezzel a publikteszttel...

Lehet csak nekem fura az, hogy van egy kokorszaki kinezet es szaladgalni kell egy eros gepen is az fps utan ?! :))
  • Betyarkoro
    Na hát ez meg a másik. Egyébként elég ügyesen eltitkolták hogy fél éven keresztül mennyi sok motor hibát és fejlesztést hajtott végre ez a studió az ams-en. :D

Na másik. Állítólag a Controller.JSON fájlba a "Use Thread", "false" ról "true" állítva is fps-t hoz. Hát én nem vettem észre de állítólag egyes konfigokon dob.
  • Alexease
    Foleg ugy, hogy a Reiza-nak (AMS) is az S397 segitett/programozgatott;)

A PP dolgot csak plusz, amit a DX11 mellett mar be lehet rakni. A fo dolog, hogy DX11 legyen: hasznalja az uj dolgokat (API, kartyak, shaderek, render), mukodjon a VR; legyen ertelme optimalizalni es foglakozni vele.
    Valszeg DX11-gyel kesobb egyszerubb lesz megcsinalni nehany dolgot (pl. eso, szelvedo, tukrozodesek), mintha a DX9-cel kellene "benazni".
  • Betyarkoro
    Szerintem ez elég igazságtalan hogy többet kell lerakniuk mint pár pp effect.

Most geci leszek de tartom hogy studiónak a legnagyobb munkája azzal van hogy eltakarítsa azt a szart amit az isi maga után hagyott. Azok nagyrésze nem olyan szembetűnő dolog mint egy pp effekt. Ugyan pontos changelogot nem voltak hajlandóak kiadni de többször is céloztak rá hogy rengeteg dolgot kell a motorháztető alatt rendberakni.

Pontosan ugyan úgy ahogy reiza is tette ams-el.
  • lac coo
    Nem mondtam hogy baj ha dolgozna vele, de tobbnek kellene lenniraknom mint par pp effekt.
    Mondjuk ingyen van, pe zembe nem kerul :)
  • b-type
    Jó lesz ez. Rakják bele az energiát, ez jó...az hogy nem megy minden pikk-pakk, na mikor ment? :)
    De ahogy írták addig is ott a Dx9, amíg összeáll a Dx11.
    Én olvasgatom itt, de egy csöppet sincs halálszag, teljesen rendben van, csak nem megy hipp-hopp, nyöszörgősen megy,..ha eddig kihúzta akkor ez már nem számít, fél év-1év.
  • lac coo
    En inkabb valasztanam azt, hlgy maradjon dx9 de legyen normalis aszfalt, reszletesebb palyak, sokkal szebb autok, normalis cockpit, szebb fust, por, viz eso stb....
    Szep az uj hdr meg bloom de hat hanyat esem azert tole.Ams agyonveri latvanyban.
    De amig keptelen az engine magasabb poligonszamot mozgatni, marpedig keptelen, addig ez ilyen marad .
  • Betyarkoro

Beszélgetés dx11-ről hátha vkinek segít.
  • Betyarkoro
    Az anomáliák szerencsére már dokumentált hibák. Remélem hamar megcsinálják őket.

Azt írták anno hogy ilyen HTML menü lesz mint ami AC-hez is van. :/

A pp-t meg simán lehet úgy kezelni hogy medium = normal:

Nem hiszem amúgy hogysok idő kell ahhoz hogy normális render legyen. Most hogy kiderült mi okozza a nagy performance esést és hogy begyűjtöttek egy zsák másik performance bugot. Javítás után egy elég stabil alap lesz. És szerintem ők készen is vannak a nappallal.

Mondjuk én hiányolom a custom PP filtert mint ami AC-hez van. Azt mondták hogy rf2nek vmi keverék van csomó mindent hoztak yebbis-ből de mellé fejlesztettek saját cuccokat is.

Szerintem AC-n sokat dob az hogy részletesek a pályák. Atlantán néztem hogy ahol kezdesz ott van vmi baltával vágott lejtő egy kis papír kerítéssel. :D Ilyen elképzelhetetlen volt AC pályán a hillclimb pálya kivételével.

Meg a másik hogy mikor jön az összehasonlítás hogy melyik szebb akkor előjönnek ezek a "fotók" amik elképzelhetetlenek rendes játék közben.
    http://steamcommunity.com/app/244210/screenshots/ ha megnézed kb mind beállított instagramm filter.

Kommentem írásakor meg ez volt a Most recent ac screenshot: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=918229732 :D

Amúgy szerintem a színvonal az kb az lesz amit az 5 felújított pálya mutat. Nem hiszem h új textúrákat kell várni. Meg lett kérdezve hogy mi a helyzet nola-val és az lett a válasz hogy szerintük rendben van és nincs mit változtatni rajta. Max ha jön vmi új technika amit végig kell húzni minden pályán akkor nola kapja majd azt is. Na most ezt tovább gondolva ők végig mentek pl silverstone-on is. Beszinezték feketére amit be kellett és akkor ennyi. Marad a papír kerítés atlantán is szerintem.

Max az új cuccok lesznek részletesebbek de én nem hiszem. Már így is kellene 10 giga ram a játékhoz és igazából nem jó üzletpolitika ha ők most sutyiba felverik az ajánlott gépigényt a store page-n.
  • Joex22
    Sok embernek nőtt az FPS-e amúgy.

Utoljára szerkesztette: Joex22, 2017.05.03. 11:31:11
  • Alexease
    Ha "eppen jo" a kormany/FFB/auto beallitas, akkor meg mindig az rF2 (lenne) az egyik legjobb "szimes" vezetesi elmenyre, gumira, mukodesre.
    Az rF2 a korites (tartalom, kinezet, fps, DX9) "huzta le", mig a tobbieket foleg a "korites" tette nepszeruve.
  • Alexease
    Legyalultam en is az egeszet (progi + cache + logs +osszes tartalom), ujrapakoltam, es teljesen hasznalhato lett. Ugyanazokkal a beallitasokkal mint korabban, "ugyanazt" az fps-t hozza (postprocess medium, de nem is kell tobb, afolott mar csak meret/minoseg valtozas van).

Kinezettel, es foleg a bevilagitassal eddig sem volt gondom. Persze, nem volt olyan latvanyos es hangulatos mint a tobbi fix DX11. Igy a "konvertalgatott" DX11 shaderekkel es texturakkal azert jobb, bar nincs az a huha nagy valtozas. Persze, ez meg messze nem 100% DX11, inkabb csak mukodik.
    Az AC-nak is kellett 4-5 ev amire elkszult teljesen a DX11 render, es a tartalmak (foleg palyak) sem hetente jottek.

Persze, azert vannak bugok es anomaliak: pl. nem megy (nalam) fullscreen-ben; durvan lag-os a menu; cockpit nelkul 1.5-szeres az fps; 15 lathato autoval 50%-kal kevesebb fps; de meg a felhosebb idojaras is erezhetoen zabal belole.

Es a sok JAVA-s cuccot meg nem ertem miert kell bele, de valszeg az uj menurendszerhez fog tartozni.
  • lac coo
    Viszont igy hogy sokat probalgattam ezt a kis formulat ( UF2000 vagy mi....), azt kell mondjak qrvajo ! Kar , higy huplis palyat vadaszni kell rf -hez....
  • Ingy2
    Na sikerült felrakni az updatelt vackokat is, nem olyan vész sőt... de még van vele munka
    Nekem inkább a fénykezelés tetszik, nem a bloom és társai pl. Utcai Corvette műszerfalát megsüti a nap.
    Ha azt nézzük fél év alatt beraktak egy olyan cuccot amire anno azt a választ kaptam, hogy: NEM!
  • simcompany
    Nekem megy. Persze csak nézegetem, nem fogom használni, mert nekem kellenek a pluginok. De szerintem nem rossz az irány, de kelleni fog 3-4 build mire jó lesz.

• tobias88
    Most próbáltam volna ki, 2. számú monitoron nem enged játszani, ennyi volt
  • formula1996
    Cikkbe benne van. Ahol benyomtad a betat, ott kinyomod
  • lac coo
    Amugy hogy lehet kukazni ezt a beta vackot ? Siman leiratkozok rola ? Osztottam szoroztam, fps ugyanaz, egy bucsus bloom effektert meg nem eri meg :))
  • lac coo
    Nálam semmit nem hozott, de legalább cserébe nem működik a 3 monitor beállító app :)))
  • simcompany
    Előtte 25-30 volt

• Betyarkoro
    Ennek örülök.

• simcompany
    Baszki, nekem majd a triplájára ugrott az FPS. WTF??
  • Betyarkoro
    Több helyen írják hogy ha törlöd a player.json fájlt az segít.

Én is töröltem mivel még az előző builddal készült.

PP: medium

15 nissan és usf-el néztem a frissített pályákon úgy h én voltam a 16.-ik. Mindenhol megvolt minimum 60fps. 10körös versenyben.
  • Betyarkoro
    Nekem tetszik a promó videó.
  • tobias88
    Melóban voltam, eddig olvastam csak, bocs:
    Personally, I haven't noticed any FPS gain at all on the same settings, while others went from 60FPS to 120+FPS.

Én most próbálom még csak ki, szerintem letörlöm előtte biztos ami biztos
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.05.02. 18:48:18
  • Joex22
    Úgy látom, sokaknál write-only (whine-only?) módban futnak a fórumok.

Az általad linkelt képen látható autó NINCS FRISSÍTVE, mivel béta az egész DX11 implementáció, Te bajod/károd, ha nem ajánlott tartalommal próbálkozol és hibába ütközöl.
  • simcompany
    Akkor ismét, újra. Csak ott jó a cucc, ami már DX11-re van texturázva. Ez nincs.

Mindegy, tegnapi futamunk DX11-ben felvéve.

• mumus70
    Igen, be van állítva a löncserbe fullra mielőtt jön a kérdés. Játékban is minden bekapcsolva, fullra tekerve. A sebesség jó, nem akad, ellenben nézd a váltófényt 5 mp-nél tovább mielőtt beleba..ódsz a palánkba kiégett szemmel..... :D :D Ment vissza a halovány kijelzős dx9.... :D :D :D

• Betyarkoro
    To me, the performance gain seems a bit random. I'd drive around with medium'ish settings in DX9 and get well above 60FPS. With DX11, I had to turn the graphics to low to acquire a somewhat equal FPS result to DX9 (with post-processing set to none). Further thoughts will come later in a commentary video.

Figyelj ide. Ebből én nem tudom te hogy következtetted ki azt h neki maradt az fps. Maximum félre értetted. Úgy maradt az fps hogy lejebb vette a grafikát.

A beállítások meg nagyon mást nem jelenthetnek. Ami új azt ő meg fogta és teljesen kikapcsolta.
    szerk:

Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.05.02. 18:01:33
  • tobias88
    Honnan tudod, hogy az egyes beállítások dx9 és dx11 esetén ugyan azt jelentik?

Ha beállítod ugyan arra az fps-re és szebb, akkor az már javulás...
  • Betyarkoro

► I set the in-game settings to achieve just above 60FPS at all times.

Én is be tudom úgy állítani. :D